Μεγάλοι Έλληνες

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Ποιον θεωρείτε τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών;

Πλάτωνας
2
4%
Αριστοτέλης
5
10%
Σωκράτης
8
16%
Θ. Κολοκοτρώνης
3
6%
Ι. Καποδίστριας
3
6%
Γ. Παπανικολάου
7
14%
Ε. Βενιζέλος
3
6%
Μέγας Αλέξανδρος
7
14%
Περικλής
11
22%
Κων/νος Καραμανλής
2
4%

Total votes: 51
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Re: Μεγάλοι Έλληνες

Post by redlabel » Wed Apr 01, 2009 11:32 pm

Υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις δει κι όμως είναι "αληθινά" (αυτά που συμβαίνουν εκτός του περιορισμένου πεδίου των αισθήσεών σου). Υπάρχουν πράγματα που έχεις δει κι όμως δεν είναι "αληθινά" (τα όνειρά σου). Η "αλήθεια" των πραγμάτων, θεωρούμενη ως εξορισμού και εγγενώς υποκειμενική, δεν έχει κατ΄ανάγκην σχέση με αυτά που αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις σου. Η αλήθεια δεν περιμένει να την εγκρίνεις για να υπάρξει, ούτε να την αρνηθείς για να εξαφανιστεί.

Όσο για την Ιστορία, δεν είναι κακό να μην τη γνωρίζει επαρκώς κάποιος (δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου). Αυτό που είναι κακό είναι ο ξερολισμός και η αλαζονεία. Με το συμπάθειο, συνforumίτη, αλλά πάω σε άλλη παραλία...

Δ. Γκρ.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 01, 2009 11:48 pm

Υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις δει κι όμως είναι "αληθινά" (αυτά που συμβαίνουν εκτός του περιορισμένου πεδίου των αισθήσεών σου). Υπάρχουν πράγματα που έχεις δει κι όμως δεν είναι "αληθινά" (τα όνειρά σου). Η "αλήθεια" των πραγμάτων, θεωρούμενη ως εξορισμού και εγγενώς υποκειμενική, δεν έχει κατ΄ανάγκην σχέση με αυτά που αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις σου. Η αλήθεια δεν περιμένει να την εγκρίνεις για να υπάρξει, ούτε να την αρνηθείς για να εξαφανιστεί.
Ωραια ολα αυτα, αλλα εδω δεν ειναι τοσο "μπλεγμενα" τα πραματα.Εγινε κατι, στα πλαισια των αισθησεων μας και της real life μας, που απλως δεν τα βιωσαμε γιατι πολυ απλα δεν ειχαμε την τυχη/ατυχια να ζουμε τοτε.Οπως και δεν βιωσαμε αλλες καταστασεις οπως την επανασταση του 1821.Οτι ξερουμε ειναι απο καταγεγραμμενες μαρτυριες, απομνημονευματα κτλ.Κανεις ομως δεν τους εμποδιζει να γραψουν μπαρουφες ή αν θελετε τη μιση αληθεια.Btw, για τη σφαγη των Τουρκων στην Τριπολη εχει αναφερθει κανα σχολικο βιβλιο?Και πολλα αλλα και οχι μονο για το 1821....
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Apr 02, 2009 12:19 am

Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει "αντικειμενική αλήθεια" στην Ιστορία. Ούτε έχει νόημα να υπάρξει, άλλωστε, γιατί η ανάλυση των ιστορικών γεγονότων γίνεται μέσα από συγκεκριμένα κοινωνικο-πολιτικά πρίσματα και (σωστά) δεν μπορεί να γίνει εν κενώ. Για παράδειγμα, το ότι μεταξύ δύο σημείων διέρχεται μία και μόνη ευθεία, μόνο υπό το πρίσμα (την αξιωματική θεμελίωση) του Ευκλείδη γίνεται αποδεκτό, σε αντιδιαστολή με αυτή του Ρίμαν και του Λαμπατσέφσκι - οι οποίες αν και υποστηρίζουν εντελώς διαφορετικές θέσεις, εντούτοις καθόλου "ψευδείς" είναι, ούτε λιγότερο ενδιαφέρουσες.

Η Ιστορία της Επανάστασης του 1821 που διδαχτήκατε/-με έχει περιβληθεί με τον ιδεολογικό μανδύα του Ελληνικού Εθνικισμού, όπως τον προσέγγισε και τον ερμήνευσε κυρίως ο Κ. Παπαρηγόπουλος (βλ. το πολύ σημαντικό βιβλίο του K. Παπαρηγόπουλου, "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους"). Η μαρξιστική οπτική, από την άλλη πλευρά, όπως την απέδωσαν κυρίως ο Γ. Κορδάτος και ο Τ. Βουρνάς, προσφέρει τη δική της ερμηνεία (βλ. το εξαιρετικό βιβλίο του Τ. Βουρνά, "Σύντομη Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης"). Όταν δεν υπάρχουν ιστορικές παραποιήσεις, τότε το μεθοδολογικό αναλυτικό σχήμα καθορίζει τα συμπεράσματα της Ιστορίας. Η ιστορική αντικειμενικότητα δεν υπάρχει, γιατί ακόμη κι αν οριζόταν δεν θάταν χρήσιμη σε κανέναν...

Δ. Γκρ.

ΥΓ-1. Στην Τριπολιτσά σφάχτηκαν και πολλοί Τούρκοι και πολλοι Εβραίοι και αρκετοί Χριστιανοί προσκυνημένοι. Στην πολιορκία της Τριπολιτσάς δεν ύπηρχαν "Έλληνες", ούτε μέσα, ούτε έξω απο την πόλη, απλούστατα γιατί η "ελληνική" εθνική συνείδηση ήταν ακόμη υπό βραδεία διαμόρφωση. Οι Αρβανίτες πολιορκούμενοι δεν σφάχτηκαν, εκτός από πολύ λίγους, γιατί έκαναν συμφωνία με τον Κολοκοτρώνη και αφέθηκαν να φύγουν. Υπήρχαν χριστιανοί Αρβανίτες καπετάνιοι που πολέμησαν δίπλα από το Γέρο του Μοριά.

ΥΓ-2. Αν δεις κάποια από τα posts που αναρτήθηκαν σ΄αυτό το thread θα διαπιστώσεις ότι η άγνοια των συγγραφέων τους περί βασικών ζητημάτων Ιστορίας είναι ...επική. Δεν καυτηριάζω την άγνοια. Την αλαζονεία, την απάθεια και τον ξερολισμό κατακρίνω.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Thu Apr 02, 2009 1:54 am

Και μετά το flame που δημιούργησα άθελά μου, νομίζω καλό θα ήταν να συμμαζέψω λίγο τα πράγματα.

Ουσιαστικά ήθελα να θήξω ένα θέμα χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα (Περικλής).Το θέμα ήταν το κατά πόσο αυτοί οι ευεργέτες ήταν τόσο καλοί όσο πιστεύουμε ότι ήταν, κυρίως επειδή μας δίδαξαν στο σχολείο να είμαστε εθνικά υπερήφανοι για αυτούς.

Ιστορία ξέρω.Αλλά ξέρω την ιστορία που διδάχτηκα στο λύκειο.Απλά θέλω να θείξω την ανικειμενικότητά της.

Δεν αντιλέγω ότι ο Περικλής έκανε λαμπρά πράγματα, ανεξάρτητα από τους σκοπούς του.
Επίσης δεν είπα ότι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ο Περικλής ήταν μαφιόζος, αλλά είπα ότι ''Ποια είναι η γνώμη πάνω στην ιδέα ο Περικλής να ήταν κάτι σαν τους Μεδίκους." . Δεν το βάσισα σε ιστορικά στοιχεία.
Απλά έκανα μια συσχέτηση στο μυαλό μου ανάμεσα σε αυτούς τους 2, και τη θεώρησα αρκετά ενδιαφέρουσα προς συζήτηση, και την παρέθεσα.

Ουδέποτε είπα ότι τα πιστεύω αυτά, απλά καμιά φορά γράφω όχι μόνο πεποιθήσεις μου, αλλά και ιδέες που μου έρχονται με σκοπό να συζητηθούν.
giorg
bit level
bit level
Academic status: 2nd year

Post by giorg » Thu Apr 02, 2009 2:16 pm

nickpro wrote:Και μετά το flame που δημιούργησα άθελά μου, νομίζω καλό θα ήταν να συμμαζέψω λίγο τα πράγματα.

Ουσιαστικά ήθελα να θήξω ένα θέμα χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα (Περικλής).Το θέμα ήταν το κατά πόσο αυτοί οι ευεργέτες ήταν τόσο καλοί όσο πιστεύουμε ότι ήταν, κυρίως επειδή μας δίδαξαν στο σχολείο να είμαστε εθνικά υπερήφανοι για αυτούς.

Ιστορία ξέρω.Αλλά ξέρω την ιστορία που διδάχτηκα στο λύκειο.Απλά θέλω να θείξω την ανικειμενικότητά της.

Δεν αντιλέγω ότι ο Περικλής έκανε λαμπρά πράγματα, ανεξάρτητα από τους σκοπούς του.
Επίσης δεν είπα ότι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ο Περικλής ήταν μαφιόζος, αλλά είπα ότι ''Ποια είναι η γνώμη πάνω στην ιδέα ο Περικλής να ήταν κάτι σαν τους Μεδίκους." . Δεν το βάσισα σε ιστορικά στοιχεία.
Απλά έκανα μια συσχέτηση στο μυαλό μου ανάμεσα σε αυτούς τους 2, και τη θεώρησα αρκετά ενδιαφέρουσα προς συζήτηση, και την παρέθεσα.

Ουδέποτε είπα ότι τα πιστεύω αυτά, απλά καμιά φορά γράφω όχι μόνο πεποιθήσεις μου, αλλά και ιδέες που μου έρχονται με σκοπό να συζητηθούν.
Η σκεψη σου περι διαφθορας Περικλη-Μεδικων ηταν ενδιαφερουσα, δεν αντιλεγω οτι ο Περικλης ηταν εντελως αδιαφθορος. Ουσιαστηκα, δεν εχουμε καταγεγραμενα στοιχεια οτι ηταν διευφθαρμενος, οποτε κατα 80-90% αποκλειουμε να ηταν διεφθαρμενος.
Τελος, ιδεες και σκεψεις σαν αυτη που ανεφερες ειναι "τροφη για σκεψη" και ειναι καλοδεχουμενες. :razz:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Apr 02, 2009 2:46 pm

redlabel wrote:Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει "αντικειμενική αλήθεια" στην Ιστορία. Ούτε έχει νόημα να υπάρξει, άλλωστε, γιατί η ανάλυση των ιστορικών γεγονότων γίνεται μέσα από συγκεκριμένα κοινωνικο-πολιτικά πρίσματα και (σωστά) δεν μπορεί να γίνει εν κενώ. Για παράδειγμα, το ότι μεταξύ δύο σημείων διέρχεται μία και μόνη ευθεία, μόνο υπό το πρίσμα (την αξιωματική θεμελίωση) του Ευκλείδη γίνεται αποδεκτό, σε αντιδιαστολή με αυτή του Ρίμαν και του Λαμπατσέφσκι - οι οποίες αν και υποστηρίζουν εντελώς διαφορετικές θέσεις, εντούτοις καθόλου "ψευδείς" είναι, ούτε λιγότερο ενδιαφέρουσες.

Η Ιστορία της Επανάστασης του 1821 που διδαχτήκατε/-με έχει περιβληθεί με τον ιδεολογικό μανδύα του Ελληνικού Εθνικισμού, όπως τον προσέγγισε και τον ερμήνευσε κυρίως ο Κ. Παπαρηγόπουλος (βλ. το πολύ σημαντικό βιβλίο του K. Παπαρηγόπουλου, "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους"). Η μαρξιστική οπτική, από την άλλη πλευρά, όπως την απέδωσαν κυρίως ο Γ. Κορδάτος και ο Τ. Βουρνάς, προσφέρει τη δική της ερμηνεία (βλ. το εξαιρετικό βιβλίο του Τ. Βουρνά, "Σύντομη Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης"). Όταν δεν υπάρχουν ιστορικές παραποιήσεις, τότε το μεθοδολογικό αναλυτικό σχήμα καθορίζει τα συμπεράσματα της Ιστορίας. Η ιστορική αντικειμενικότητα δεν υπάρχει, γιατί ακόμη κι αν οριζόταν δεν θάταν χρήσιμη σε κανέναν...

Δ. Γκρ.

ΥΓ-1. Στην Τριπολιτσά σφάχτηκαν και πολλοί Τούρκοι και πολλοι Εβραίοι και αρκετοί Χριστιανοί προσκυνημένοι. Στην πολιορκία της Τριπολιτσάς δεν ύπηρχαν "Έλληνες", ούτε μέσα, ούτε έξω απο την πόλη, απλούστατα γιατί η "ελληνική" εθνική συνείδηση ήταν ακόμη υπό βραδεία διαμόρφωση. Οι Αρβανίτες πολιορκούμενοι δεν σφάχτηκαν, εκτός από πολύ λίγους, γιατί έκαναν συμφωνία με τον Κολοκοτρώνη και αφέθηκαν να φύγουν. Υπήρχαν χριστιανοί Αρβανίτες καπετάνιοι που πολέμησαν δίπλα από το Γέρο του Μοριά.

ΥΓ-2. Αν δεις κάποια από τα posts που αναρτήθηκαν σ΄αυτό το thread θα διαπιστώσεις ότι η άγνοια των συγγραφέων τους περί βασικών ζητημάτων Ιστορίας είναι ...επική. Δεν καυτηριάζω την άγνοια. Την αλαζονεία, την απάθεια και τον ξερολισμό κατακρίνω.

Συγκλισις, at last :)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αν και ψιλοδιαφωνω στο bold :roll:
Sorrow
bit level
bit level

Post by Sorrow » Fri Apr 03, 2009 12:07 pm

giorg wrote:Πιστευω οτι ο Περικλης ηταν ο "μεγαλυτερος", διοτι χωρις αυτον δεν θα ειχαμε τωρα Ακροπολη με Παρθενωνα, επισης στα χρονια του υπηρξε ανθιση της γνωσης (βλεπε: Σωκρατης, Πλατων). Δλδ ειναι ο ανθρωπος που ενω δρουσε στο παρασκηνιο "ενορχηστρωσε" το μεγαλειο του Ελληνικου πολιτισμου.
Χωρις αυτον, η Αθηνα μας θα ηταν ενα ακομα χωριο αντι της κοιτηδας του ελληνικου κλασσικου πολιτισμου, που ειναι γνωστος και αναμφισβητητος σε ολο τον κοσμο. :eek:
Παρατηρω μια λεξιθηρια, φιλε και συνοδοιπορε στο ταξιδι της ζωης μας. Πιστευω πως πρωτα πρεπει να αναθεωρησουμε τις αξιες μας και τα πιστευω μας και να αφησουμε ποιητικα αριστουργηματα καταξιωμενων λογιων, να μας συνεπαρουν στο χειμαρρο της φαντασιας ωστε να ξεπερασουμε εν μερη καθε τροχοπεδη που θα εμφανιστει.
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Ktulu » Fri Apr 03, 2009 12:14 pm

Sorrow wrote:Παρατηρω μια λεξιθηρια, φιλε και συνοδοιπορε στο ταξιδι της ζωης μας. Πιστευω πως πρωτα πρεπει να αναθεωρησουμε τις αξιες μας και τα πιστευω μας και να αφησουμε ποιητικα αριστουργηματα καταξιωμενων λογιων, να μας συνεπαρουν στο χειμαρρο της φαντασιας ωστε να ξεπερασουμε εν μερη καθε τροχοπεδη που θα εμφανιστει.
Φιλε, βλεπω σε εχει συνεπαρει το μεθυστικο αρωμα των των λεξεων.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Apr 03, 2009 12:16 pm

Φίλε υπάρχει κανένα τόπικ εκτός από το Playground που να μπορείς να προσφέρεις κάτι χρήσιμο? Δες το σαν πρόκληση, φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να γράψετε κάτι που να βοηθά συμφοιτητές σας
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Fri Apr 03, 2009 3:48 pm

sandra wrote:Φίλε υπάρχει κανένα τόπικ εκτός από το Playground που να μπορείς να προσφέρεις κάτι χρήσιμο? Δες το σαν πρόκληση, φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να γράψετε κάτι που να βοηθά συμφοιτητές σας
Εννοεις κατι σαν... να βοηθησουμε τον συναδελφο rose να διαλεξει ρολοι αξιας 1400 ευρω;
Δεν βλεπω τον λογο να ταραζεσαι τοσο, ποιος ο λογος να ονομαζεται μια κατηγορια "off-topic" αν δεν μπορεις να πεις αυτο που σκεφτεσαι. :smt017
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Fri Apr 03, 2009 4:34 pm

Καλό. Σε καθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε ως αντιπαράδειγµα συμφοιτητές μας - και μάλιστα δημοσια. Εγώ πήρα το ρίσκο - και το λέω γιατί ειναι forum φοιτητών - να ακούσω γνώμες και δε νομίζω να ενόχλησα κανένα λογικό άνθρωπο. Κατά ποσο μπορείς να το αγνοήσεις - αφού δεν σε ενδιαφέρει - ειναι και αυτό μαγκιά.
που θα πάει θα το δουμε...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Apr 03, 2009 4:46 pm

Moderation message

Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί καλό είναι να σταματήσουν εδώ προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Fri Apr 03, 2009 6:23 pm

rose wrote:Καλό. Σε καθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε ως αντιπαράδειγµα συμφοιτητές μας - και μάλιστα δημοσια. Εγώ πήρα το ρίσκο - και το λέω γιατί ειναι forum φοιτητών - να ακούσω γνώμες και δε νομίζω να ενόχλησα κανένα λογικό άνθρωπο. Κατά ποσο μπορείς να το αγνοήσεις - αφού δεν σε ενδιαφέρει - ειναι και αυτό μαγκιά.
Με συγχωρεις αν σε εφερα σε δυσκολη θεση, δεν ηταν αυτος ο στοχος μου.
Καλα εκανες και πηρες το ρισκο και εκανες το τοπικ σχετικα με τα ρολογια, απλα το θεωρησα καπως προκλητικο.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Apr 03, 2009 10:25 pm

Μήπως εδώ μιλάμε για τους Μεγάλους Έλληνες? Τί σχέση έχουν τα ρολόγια?
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sat Apr 04, 2009 4:16 pm

Zifnab wrote:Μήπως εδώ μιλάμε για τους Μεγάλους Έλληνες? Τί σχέση έχουν τα ρολόγια?
Μήπως το big ben;
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level

Post by elsupreme » Sun Apr 05, 2009 1:50 am

Θα μπω εντελώς ξεκάρφωτος στη συζήτηση και εγώ, έχοντας αγνοήσει πολλές σελίδες από post :razz: .
Α) Επιλογή "Δεν έχει νόημα αυτή η ψηφοφορία" δεν υπάρχει ? :lol: Τι θα νιώσουν δεν ξέρω :roll: ...
Β) Μερικές επιλογές από τις διαθέσιμες και από αυτούς που βγήκαν είναι τουλάχιστον αστείες. Επιπλέον, έχουν και ΕΝ ΖΩΗ επιλογές !!!!! :lol:
Γ) Έχουν stats για τους top 10 : ευφυία (άντε πες δείκτης iq), κληρονομιά (1ο !), ηγεσία (2ο !), ανδρεία (???), ευσπλαχνία (??????). Dnd reference: πάλι καλά που δεν έχουν και τα υπόλοιπα stats (str,int,dex,etc) γιατί θα αρχίσαμε να μπλέκουμε με modifiers...
Δ) Έχουν παρουσιαστές-σπόνσορες τηλέ-περσόνες οι οποίοι - χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον συγκεκριμένα αλλά όλους μαζί - δεν είναι ιστορικοί (τουλάχιστον οι περισσότεροι που είδα). Γιατί να μην έχουν τουλάχιστον ομάδα ιστορικών να παρουσιάζει για καλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία ? (Απάντηση : γιατί είναι προφανώς κάτι σαν "Ελληνικά Όσκαρ" και παίζεται πολύ κύρος ρε παιδί μου και έρχεται η creme-de-la-creme του βόθρου της ελληνικής τηλερήμου).
Ε) http://greatgreeks.skai.gr/content/lazopoylos-lakis. wait.... wut?
ΣΤ) http://greatgreeks.skai.gr/content/aleksis-papaxelas. Μπορεί να τον συμπαθείτε, εγώ δεν αντέχω την ψευδαίσθηση κουλτούρας που τον περιτριγυρίζει. Πως τον αντέχει το Σκάι δεν ξέρω.
Η) Γιατί θεωρούν ως επίσημη κύρια αναφορά τους την ελληνική wikipedia ? Δεν θέλω να ανοίξω flame war, αλλά για ελληνικά τουλάχιστον άρθρα, δεν είναι όσο αξιόπιστη όσο η αγγλική και έχει και το γενικότερο ελλάτωμα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει οποιοσδήποτε ό'τι θέλει. Κατ' εμέ θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσουν σαν 2η πηγή (δεν λέω ότι δεν κάνει γενικά, αλλά πας να βγάλεις τους καλύτερους έλληνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, θα το στηρίξεις στην wikipedia ?)
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun Apr 05, 2009 3:54 am

Κοίτα, μόνο και μόνο το γεγονός ότι αφήσαν το κοινό να αποφασίσει εξ ολοκλήρου ποιος ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας, είναι σφάλμα ως προς την εγκυρότητα του εποτελέσματος.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η παρουσία του Λαζόπουλου.Δηλαδή ας γελάσω για να μην κλάψω. :-D :-D :-D :-D

Το σωστό θα ήταν να συμμετέχει κατά 50% το κοινό και κατά 50% μια επιτροπή από λόγιους και αξιόλογους Έλληνες, κατά προτίμηση μέλη της Ακαδημίας Αθηνών.

Αλλά anyway,''για τα λεφτά τα κάνεις όλα''. :-)
(αν όχι όλα, τουλάχιστον τα πιο πολλά.)
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Mon Apr 06, 2009 5:15 am

nickpro wrote:Το σωστό θα ήταν να συμμετέχει κατά 50% το κοινό και κατά 50% μια επιτροπή από λόγιους και αξιόλογους Έλληνες, κατά προτίμηση μέλη της Ακαδημίας Αθηνών.
Το σωστό θα ήταν να μη γίνονται τέτοιου είδους "διαγωνισμοί".
Τι του λείπει του ψωριάρη;Φούντα με μαργαριτάρι.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Apr 06, 2009 11:13 am

Crab wrote:
nickpro wrote:Το σωστό θα ήταν να συμμετέχει κατά 50% το κοινό και κατά 50% μια επιτροπή από λόγιους και αξιόλογους Έλληνες, κατά προτίμηση μέλη της Ακαδημίας Αθηνών.
Το σωστό θα ήταν να μη γίνονται τέτοιου είδους "διαγωνισμοί".
Τι του λείπει του ψωριάρη;Φούντα με μαργαριτάρι.
Δεν έχεις άδικο Crab,αλλά αφού ήταν να γίνει, τουλάχιστον ας γινότανε σωστά.
Το κάνανε τελείως Fame Story... :smt012
kokosteo
Mbyte level
Mbyte level

Post by kokosteo » Mon Apr 06, 2009 6:13 pm

Να μια ενδιαφέρουσα ψηφοφορία :-D
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Apr 06, 2009 7:00 pm

Πολύ ενδιαφέρουσα ψηφοφορία θα έλεγα :-D ! Εγώ ψήφισα Ψωμιάδη, και ως επιλογή που παραλειφθηκε έβαλα "εμάς τους ίδιους"
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Apr 06, 2009 7:20 pm

Τι μονο εναν?Εγω εβαλα καμια 30αρια :-p
Δυσκολο να αποφασισεις με τετοια ομαδα μακακων :smt004
Post Reply

Return to “off-topic”