Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
-
Theofaman
- Mbyte level

- Academic status: Alumnus/a
Κυβερνοκατάσκοποι «διείσδυσαν στο αμερικανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης»
Χάκερ που δρούσαν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων, όπως της Κίνας και της Ρωσίας, παρεισέφρησαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους λογισμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει εκτός λειτουργίας τα συστήματα, γράφει την Τετάρτη η Wall Street Journal.
«Οι Κινέζοι έχουν επιχειρήσει να χαρτογραφήσουν υποδομές μας όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το ίδιο έχουν κάνει και οι Ρώσοι» δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος πάντως δεν κατονομάζεται.
Με τις δηλώσεις αυτές συμφώνησε ωστόσο και ένας πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας: «Καταγράφονται εισβολές, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται. Υπήρξαν πολλές πέρυσι» είπε, αναφερόμενος στις υποδομές ηλεκτροδότησης. Πρόσθεσε ότι οι απόπειρες κατασκοπείας αφορούν όλη την αμερικανική επικράτεια και δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές ή εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι κυβερνοκατάσκοποι φέρεται να άφησαν πίσω τους εργαλεία λογισμικού τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν αργότερα για να θέσουν εκτός λειτουργίας συστήματα των υποδομών. «Αν ξεκινήσουμε πόλεμο εναντίον τους, θα προσπαθήσουν να τα ενεργοποιήσουν» εκτίμησε η πηγή των μυστικών υπηρεσιών.
Πάντως η προστασία του δικτύου ηλεκτροδότησης και άλλων κρίσιμων υποδομών είναι βασική προτεραιότητα στον απολογισμού της κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ που ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού παραδέχτηκαν ότι τους τελευταίους έξι μήνες το Πεντάγωνο χρειάστηκε να δαπανήσει 100 εκατ. δολάρια για να αποκαταστήσει τις ζημιές από κυβερνοεπιθέσεις και ιούς στα συστήματά του.
«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεχόμαστε επίθεση» δήλωσε ο πτέραρχος Κέβιν Τσίλτον του Γενικού Επιτελείου Στρατηγικών Δυνάμεων (USSTRATCOM). Τόνισε ότι τα κίνητρα των επιθέσεων ποικίλουν από τον βανδαλισμό μέχρι το οικονομικό έγκλημα και την κατασκοπεία.
Το Πεντάγωνο έχει παραδεχτεί ότι οι υπολογιστές του δέχονται αναγνωριστικές συνδέσεις από έξω εκατομμύρια φορές κάθε μέρα. Πέρυσι, μια κυβερνοεπίθεση ανάγκασε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας να θέσει εκτός λειτουργίας 1.500 υπολογιστές, ενώ σε ένα άλλο περιστατικό το φθινόπωρο απαγόρευσε τη χρήση φορητών συσκευών αποθήκευσης για να σταματήσει την εξάπλωση ενός ιού.
Cold War v1.5 !!
Τρομερές δαπάνες για τις ζημιές.. Οι αμερικάνοι άραγε δεν κάνουν κάτι παρόμοιο το οποίο δεν ανακοινώνεται?

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
-
para
- Wow! Terabyte level

Γιατί δεν κάθονται όλοι στ' αυγά τους; Τι δουλειά έχουν να κάνουν τα παραπάνω; Τρελός κόσμος γμτ..
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

- Academic status: High school
para wrote:Γιατί δεν κάθονται όλοι στ' αυγά τους; Τι δουλειά έχουν να κάνουν τα παραπάνω; Τρελός κόσμος γμτ..
What do u mean?
Theofaman wrote:Οι αμερικάνοι άραγε δεν κάνουν κάτι παρόμοιο το οποίο δεν ανακοινώνεται?
Εδώ δεν είχαν προβάλει τους πολέμους στο Ιρακ και το Αφγανιστάν, και πολλοί Αμερικάνοι δεν είχαν ιδέα για το τι γίνεται!
Last edited by
stoupeace on Thu Apr 09, 2009 1:23 am, edited 1 time in total.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου:
Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
~~Wind~~
- Gbyte level

- Academic status: N>4
para wrote:Γιατί δεν κάθονται όλοι στ' αυγά τους; Τι δουλειά έχουν να κάνουν τα παραπάνω; Τρελός κόσμος γμτ..
Τι είναι η ζωή χωρίς τρέλες ?
Windows θα έχουν.. πφφφ
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
σπάμερ έχω γίνει :-p αλλά απ την άλλη «Τι είναι η ζωή χωρίς τρέλες ?»

Come to
foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
-
para
- Wow! Terabyte level

Εννοώ ότι από εδώ το πάνε από εκεί το πάνε θέλουν όλοι τους να φτιάξουν το υπερκράτος. Ποια όρεξή τους θέλουν να ικανοποιήσουν; Και εν τέλει.. να το κάνουν τι;;
Αν έχουν διαφορές να κάτσουν να τις συζητήσουν. Κι όχι να κάνουν προεργασία για πόλεμο (σε οποιαδήποτε μορφή του).
Το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπους και να οξύνουν την οικονομική κρίση για λόγους που δε θα έπρεπε να υπήρχαν καν.
#!
-
elsupreme
- Gbyte level

- Academic status: N>4
Το πρόβλημα para είναι το εξής : καθένας είναι πεπεισμένος ότι διαθέτει την λύση/μεθοδολογία/μέσα και γνώση για να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο από την δική του οπτική γωνία και, επειδή είναι εκ φύσεως εγωκεντρικοί οργανισμοί, έχουν καταλήξει πως ο καλύτερος τρόπος να χτίσεις τον ιδανικό κόσμο είναι ελέγχοντάς τον. Χωρίζουν λοιπόν τον κόσμο σε 2 μέρη : μαζί τους ή εναντίον τους.
Η οικονομική κρίση και γενικά η ευημερία του κόσμου είναι στα πολύ μακροχρόνια σχέδιά τους. Προηγείται η εγκαθίδρυση της επιρροής τους.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
-
para
- Wow! Terabyte level

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση!
Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ίσως φταίει το ότι για να ανεβούμε στην κορυφή κοιτάμε πρώτα να ανεβούμε το επόμενο σκαλοπάτι κι αυτοί έχουν φτάσει ήδη στα πιο ψηλά. Οι μόνοι λόγοι που μπορώ να σκεφτώ από το ταπεινό μου σκαλοπάτι ότι έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους είναι για:
δόξα/υστεροφημία;
πλούτη;
κυριαρχία-υπακοή σ' αυτόν;
κυριαρχία-επίδειξη δύναμης;
Το χτίσιμο του ιδανικού κόσμου πώς θα γίνει; Το έχουν σκεφτεί;
Ή μήπως δε χρειάζεται χτίσιμο και χρειάζεται απλά το "μαζί τους" να συγκεντρώσει το 100% των χωρών; Και τι θα έχουν καταφέρει τότε;
Περίεργες ιστορίες.. Ανήκει κι αυτή στην ομάδα όσων δε βρίσκω το λόγο ύπαρξής τους. Κατασκοπείες, επιθέσεις, πόλεμοι..
#!
-
AmmarkoV
- Wow! Terabyte level

-
Οι αμερικανοί είναι αθώες περιστερές.. ( όταν παρεισήφρησαν στην Vodafone για να υποκλέπτουν ομιλίες πολιτικών προσώπων ήταν καλά.. )
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!
Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
[url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]

-
para
- Wow! Terabyte level

Να είχαν κάνει μόνο αυτό "καλά" θα ήταν.
#!
-
PASCAL
- Wow! Terabyte level

Τελικά άλλοι έχουν το όνομα(Microsoft, IBM, ΝSA,...) και άλλη έχουν την χάρη