Περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Re: Περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο

Post by dexter » Tue Apr 14, 2009 5:33 pm

marios++
καλή σκέψη κανείς δεν μιλάει που φιλάνε δημοσιογράφους με δικά μας λεφτά σιγά μην πληρώνουμε φόρους για να φυλάνε το αρ#$%$δι τον τριανταφυλλόπουλο
και κάτι τέτοιους..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue Apr 14, 2009 5:37 pm

ultimate_aektzis wrote:Καμια λιγοτερο αυθαιρετη αποψη?
Οχι ειναι απλό. Προσφέρει έδαφος ωστε με κάθε μέσο και τρόπο να πρωταγωνιστούν ανούσιες αντιπαραθέσεις, μας αποπροσανατολίζει.
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Apr 14, 2009 5:54 pm

rose wrote:
ultimate_aektzis wrote:Καμια λιγοτερο αυθαιρετη αποψη?
Οχι ειναι απλό. Προσφέρει έδαφος ωστε με κάθε μέσο και τρόπο να πρωταγωνιστούν ανούσιες αντιπαραθέσεις, μας αποπροσανατολίζει.
Απο ποτε οτι ειναι αντικειμενο χρονιας αντιπαραθεσης ειναι κακο και πρεπει να καταργηθει?Και αλλα πραματα μας αποπροσανατολιζουν αλλα δεν σας βλεπω να χτυπιεστε για αυτα.
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Tue Apr 14, 2009 6:37 pm

Αρχικά:
StormRider wrote:Σοβαρολογείς και αναδημοσιεύεις τέτοια άρθρα; Σε μαγεύει η συλλογιστική πορεία που ακολουθεί ο αρθρογράφος, τα συμπεράσματά του ή η δραματοποίηση της αφήγησης; Το μόνο σχόλιό μου, είναι ότι η μεγαλύτερη καταστολή δεν είναι στους δρόμους, αλλά στην τηλεόραση και τις φυλλάδες
ultimate aektzis wrote:Λυσαμε ολα τα υπολοιπα προβληματα της χωρας και μας φταει το ασυλο.Δεν κοιταμε που οι κουμπαροι εφαγαν προστιμο 10.000Ε(πριν λιγο το ακουσα) για το σκανδαλο με τα καρτελ aka μας δουλευουν μεσα στη μουρη μας....
+++++++

Επίσης:
Stoupeace wrote:Δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία ότι είναι οι ίδιοι τύποι πο μπαίνουν κάθε Τετάρτη τις 2-3 τελευταίες φορές και στον κ.Βασσάλο (Υπολογιστικά). Ισχύει ότι κάτι πρέπει να γίνει. Αλλά μην αρχίσουμε τώρα για κατάργηση του ασύλου. Ισως κάποιος άλλος τρόπος ελέγχου?
cypher wrote:Αυτοι μπαινουν και στις αλλες αιθουσες εκει γυρω καθε τεταρτη και ειχαν αδειασει και εναν πυροσβεστηρα μεσα στο πανεπιστημιο πριν καμποσο καιρο. Απο οτι ακουσα ερχονται απο το ΙΕΚ διπλα στην σχολη. Καγκουρες.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε αυτοί που φταίμε είμαστε αποκλειστικά εμείς. Αν κάποιοι κάγκουρες κάνουν ότι γουστάρουν στο πανεπιστήμιο μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο να πάει κάποιος να ειδοποιήσει όλες τις παρατάξεις και την γραμματεία του πανεπιστημίου για να βγάλουμε αυτά τα άτομα εκτός πανεπιστημίου. Εγώ προτίθεμαι να έρχομαι στο μάθημα του κ. Βασσάλου μόνο και μόνο για αυτό το λόγο....

Καλά μιλάμε τρελάθηκα τώρα! Κάνουν ότι γουστάρουν και δεν τους είπε κανείς τίποτα; Κανείς; Αυτό δηλαδή μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο; Να μην μιλάμε; Αν είναι δυνατόν....Ντρέπομαι για λογαριασμό της γενιάς μου....

Και στην τελική ποιοι είναι αυτοί οι κάγκουρες; Άτομα που κάνουν χαβαλέ με τα χάλια μας(όχι με τα χάλια του Δημοσίου Πανεπιστημίου αλλά με τα δικά μας χάλια!) ή μήπως εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία; Τι να πω;

Όλοι έχουν φαγωθεί με το άσυλο. Λες και μας φταίει το άσυλο....200 μέτρα πιο πέρα γίνεται αγοραπωλησία ναρκωτικών μέρα μεσημέρι και κανείς δεν μιλάει παρόλο που το βλέπει κάθε μέρα...Και εμείς, οι μελλοντικοί επιστήμονες και το μέλλον αυτής της χώρας ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΕ επειδή ο Σενεγαλέζος μικροπωλητής κάνει χρήση του ασύλου για παράδειγμα....

Έχει άσυλο στην Ομόνοια; Έχει άσυλο στα στέκια αγοραπωλησίας ναρκωτικών; Στα στέκια εμπορίας λευκής και μαύρης σαρκός λίγα μέτρα πιο πέρα από το Δημαρχείο της Αθήνας; Έχει άσυλο στον ηλεκτρικό και στα λεωφορεία που μας κλέβουν κάθε μέρα; Και εμείς ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΕ για ένα κινητό που κλάπηκε κάποτε....Αυτοί που μπαίνουν μέσα στο άσυλο και πετάνε βόμβες μολότοφ γιατί δεν συλλαμβάνονται πριν πάνε στο άσυλο ή αφότου φύγουν;

Είμαστε τόσο ζώα η μας ταΐζουν τόσο σανό που έχουμε χαζέψει;
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Tue Apr 14, 2009 9:16 pm

aguero88 +

Δ. Γκρ.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Tue Apr 14, 2009 10:00 pm

Μπορεί να μην το καλύτερο πράγμα να γίνονται αυτές οι εισβολές στα πανεπιστήμια αλλά θα ήθελα να θέσω δύο προβληματισμούς: πρώτον γιατί τέτοιες πράξεις να μην έχουν έρισμα; Και δεύτερον, γιατί όσοι κάνουν παρόμοιες παρεμβάσεις θα πρέπει να΄είναι οποσδήποτε εξωπανεπιστημιακοί; Θυμάμαι στο 1ο έτος αγνοί και αθώοι φοιτητές είχαν καταφέρει τέλεια να εξοργίσουν και να ξαποστείλουν έναν ακατάλληλο καθηγητή από ένα αγαπημένο μάθημα...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Apr 15, 2009 2:10 am

Ας πάρουμε το παράδειγμα του άρθρου. Ας πούμε ότι όλα είναι όπως περιγράφονται και τα περιστατικά είναι γενικευμένα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η πλειοψηφία των απόψεων -που ακούστηκαν εδώ- περιγράφει ένα πρόβλημα και ζητά την αντιμετώπισή του με περισσότερη καταστολή. Εγώ λοιπόν διαφωνώ, γιατί θέλω λύση. Δε θέλω ούτε το μάθημα να διακόπτεται, ούτε να στερείται επιστημονικού νοήματος, ούτε να αμβλύνει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Στο παράδειγμά μας ο "κάγκουρας" έχει φάει "πόρτα" από το πανεπιστήμιο, ενώ βλέπει ελιτιστές και βλάκες να βγαίνουν "πανεπιστήμονες" -δρέποντας δάφνες για την ανωτερότητά τους. Πώς θα αντιδρούσατε εσείς;

Για μένα η πραγματικότητα είναι αυτή: συνειδητός κοινωνικός αποκλεισμός και ασύνειδο ταξικό μίσος. Πανεπιστήμιο που λειτουργεί σαν επαγγελματική συντεχνία ή/και σαν κέντρο κατάρτισης. Πρυτάνεις που βλέπουν το πανεπιστήμιο και το τμήμα τους σαν προτεκτοράτο ή κομματικό όργανο. Πανεπιστημιακή κοινότητα που στέκεται αποχαυνωμένη στα κοινωνικά προβλήματα και τροχοπέδη στη δημιουργικότητα των νέων μελών της. Σε αυτό το κλίμα, δυστυχώς, οι ελάχιστες εξαιρέσεις -αποκλεισμένες από την οικογενειοκρατία ή τον καταμερισμό της γνώσης- επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε στο Πανεπιστήμιο; Ξέρουμε ποιες ήταν οι κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες που δημιουργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο; Είναι η κοινωνική ή η ακαδημαϊκή διάσταση του ασύλου που πλέον στερείται νοήματος; Ποια διάσταση του ασύλου "καίγεται" τόσο να ξορκίσει η εξουσία; (...food for thought)
Image
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Wed Apr 15, 2009 3:28 am

Aguero88 ++
Προφανως κανεις δεν παει στην σχολη για να παιξει ξυλο.
Οταν ομως γινονται τετοια περιστατικα καλο ειναι να δειχνουμε την θεληση μας για μαθηση και να τους πεταμε εξω, γιατι οσοι και αν ειναι αυτοι, παντα μεσα στην αιθουσα θα ειναι περισσοτερα ατομα.
Δυστυχως, ελειπα απο το γεγονος.Δυστυχως.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Apr 15, 2009 3:42 am

StormRider wrote:είστε ολίγον φασίστες
StormRider wrote:φασίστας = ελιτιστής και βλάκας
[offtopic]Εσύ αγαπητέ συμφορουμίτη, πως χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου??

Στα τόσα post σου , μια φορά δεν σε έχω δει να κάνεις αυτοκριτική, παρά μόνο να τα χώνεις σε άλλους, που στο κάτω κάτω δεν σου κάνανε και τίποτα. [/offtopic]

Τώρα,ontopic, οι μισοί λέμε ότι το άσυλο θέλει κατάργιση και οι άλλοι μισοί ότι θέλει ''ρύθμιση''.
Για να βρούμε τι θέλει, πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε γιατί υπάρχει.

Όχι γιατί υπήρχε κάποτε, αλλά τον λόγο που υπάρχει στις μέρες μας.Υπάρχει όντωςσ για κάποιο λόγο???
Όλοι μιλάνε για αυτή την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, που χωρίς το άσυλο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε.

Εγώ νομίζω ότι αν άυριο καταργηθεί το άσυλο, πάλι μια χαρά θα διακινώ τις ιδέες μου.Δηλαδή θεωρείτε ότι αν δώσω σε έναν αστυνομικό το δικαίωμα να σουλατσάρει στη σχολή (πράγμα που δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνεται) , αυτόματα καταργώ από τον εαυτό μου το δικαίωμα να διακινώ ελεύθερα τις ιδέες μου?? Δηλαδή αν πω ότι το τάδε κόμα είναι @#@#@#@# , θεωρείτε ότι θα έρθει ο κακός αστυνομικός να με αρπάξει από το αυτί και να με βάλει μέσα???

Νομίζω ότι αυτά είναι ακραιότητες που παραπέμπουνε σε άλλες εποχές.

Από την άλλη, αν ''ρυθμιστεί'', τί ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν?? Πριν κάποιος είπε ότι θα πρέπει να γίνουν τέτοιες ρυθμίσεις, ώστε να μπορεί ο πρύτανης να το άρει όποτε κρίνει απαραίτητο, χωρίς να φοβάται για το αμάξι του, τη ζωή του κλπ.

Αυτό δεν νομίζω ότι ρυθμίζεται από το άσυλο.Και επίσης εδώ μιλάμε για τα απλά περιστατικά.Ας πούμε χρειαζόμαστε κάποιον να πετάει αυτούς τους τραμπούκους έξω, χωρίς να πρέπει να άρουμε πρώτα το άσυλο, δηλαδή να κάνουμε 6 ώρες να το άρουμε, για το μισάωρο τραμουκισμού.Ίσως κάτι σαν ειδικούς σεκιούριτυ.

@aguero88: Περιμένεις ότι οι παρατάξεις θα έρθουνε να τους διώξουνε αν πας να τους φωνάξεις?? Είσαι απλά γελασμένος.Μόνος σου θα πρέπει να βγάλεις το φίδι από την τρύπα.Αυτοί είναι διακοσμητικοί.Θυμάμαι πέρσυ, κάτι αναρχικοί είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία και την σκίσανε, και έβλεπα γύρω μου παραταξακούς να κοιτάνε σαν χάνοι, και να μην κάνουνε τίποτα.Απλά μόνο να μιλάνε ξέρουνε.
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Wed Apr 15, 2009 4:10 am

StormRider wrote:Στο παράδειγμά μας ο "κάγκουρας" έχει φάει "πόρτα" από το πανεπιστήμιο, ενώ βλέπει ελιτιστές και βλάκες να βγαίνουν "πανεπιστήμονες" -δρέποντας δάφνες για την ανωτερότητά τους. Πώς θα αντιδρούσατε εσείς;
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, εμείς φταίμε που μπαίνει ο κάθε άκυρος στο μάθημα! Ντροπή μας που περάσαμε σε ένα κ**ο-πανεπιστήμιο...!
Το αν έφαγε πόρτα στο πανεπιστήμιο και έχει πίκρα, δεν του φταίει κανείς παρα μόνο η αδιαβασιά του.
Σε κάθε περίπτωση ένα ψυχικά υγιές άτομο αν δεν περνούσε κάπου, δεν θα έμπαινε με το έτσι θέλω σε διπλανό πανεπιστήμιο για να τη χαλάσει στους υπόλοιπους. Το όλο θέμα θυμίζει νηπιαγωγείο, και το χειρότερο είναι πως υπερασπίζεσαι άτομα με μηδενική ωριμότητα.
StormRider wrote:είστε ολίγον φασίστες
Δεν ξέρω πως το εκλαμβάνεις εσύ, αλλα θεωρείται μεγάλη προσβολή να λες κάποιον "φασίστα", ή όπως θες να το ερμηνεύεις "ελιτιστής και βλάκας". Είναι βαριά κουβέντα όπως και να το κάνεις.
Καλύτερα να προσέχουμε τις εκφράσεις μας.

Ναι, είμαι φασίστας που δεν γουστάρω να μπαίνει το κάθε τελειωμένο πρεζόνι μέσα στο πανεπιστήμιο και να δημιουργεί προβλήματα. Είμαι χιτλερικός που δεν θέλω να γίνεται σε κάθε κατάληψη η σχολή παρανάλωμα του πυρός.

Η υπερβολική "ελευθερία" (όπως και η υπερβολική εξουσία) δεν καταλήγουν πουθενά.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Wed Apr 15, 2009 9:24 am

nickpro wrote:Τώρα,ontopic, οι μισοί λέμε ότι το άσυλο θέλει κατάργιση και οι άλλοι μισοί ότι θέλει ''ρύθμιση''.
Για να βρούμε τι θέλει, πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε γιατί υπάρχει
Πρώτον δεν ισχύει ο διαχωρισμός. Είναι δικός σου.
Δεύτερον , πραγματικά λυπάμαι που ένα άτομο 20 χρονών εκφράζει τέτοιες "ιδέες"....
nickpro wrote:Αυτό δεν νομίζω ότι ρυθμίζεται από το άσυλο.Και επίσης εδώ μιλάμε για τα απλά περιστατικά.Ας πούμε χρειαζόμαστε κάποιον να πετάει αυτούς τους τραμπούκους έξω, χωρίς να πρέπει να άρουμε πρώτα το άσυλο, δηλαδή να κάνουμε 6 ώρες να το άρουμε, για το μισάωρο τραμουκισμού.Ίσως κάτι σαν ειδικούς σεκιούριτυ.
Διάβασε τι είπες....Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι...
nickpro wrote:@aguero88: Περιμένεις ότι οι παρατάξεις θα έρθουνε να τους διώξουνε αν πας να τους φωνάξεις?? Είσαι απλά γελασμένος.Μόνος σου θα πρέπει να βγάλεις το φίδι από την τρύπα.Αυτοί είναι διακοσμητικοί.Θυμάμαι πέρσυ, κάτι αναρχικοί είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία και την σκίσανε, και έβλεπα γύρω μου παραταξακούς να κοιτάνε σαν χάνοι, και να μην κάνουνε τίποτα.Απλά μόνο να μιλάνε ξέρουνε.
Πρώτον αν ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΑΝ για την τσαλαπατημένη ζωή μας και για την πυρπολημένη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας θεωρώ θα ήταν καλύτερο και πιο ουσιαστικό από το να ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΕ για την σημαία...

@Είπα τις παρατάξεις και την γραμματεία του Πανεπιστήμιου...Είτε σου αρέσει είτε όχι είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του συλλόγου φοιτητών Σωτήρης Πέτρουλας(τον ξέρεις;)....Και σε αντίστοιχη περίπτωση ΟΛΟΙ παρέμβηκαν με ένα παιδί που είχε μπει και έκλεβε....

Τέλος πάντων εξέφρασα την άποψη μου....Εγώ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ για την απάθεια της γενιάς μου, για του δήθεν και τους καθώς πρέπει, για τα λαμόγια, τους λούστρους και όλων των ειδών σκουλήκια....Ο καθένας σε αυτή τη ζωή έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τρελαίνεται με ότι αυτός θεωρεί....

Αυτό που με προβληματίζει είναι η συντηριτικοποίηση της κοινής γνώμης εξαιτίας της φτώχειας αλλά κυρίως εξαιτίας των ΜΜΕ. Ευθύνη έχουν και οι "αριστερές" πολιτικές δυνάμεις...Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η κατά το παρελθόν "δημοκρατική παράταξη" που για λόγους ψηφοθηρικούς και μόνο δεν χτυπάει την ακροδεξιά προπαγάνδα με κύριους εκφραστές αυτής τον Καρατζαφέρη και Γεωργιάδη(μπουμπουκο) . Ελπίζω να αλλάξει σύντομα στάση....

Κατά τα άλλα εγώ από την μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστήμιου μου, δεν θα κάθομαι απαθής σε τέτοια φαινόμενα και θα προσπαθώ να συμμετέχω σε συλλογικούς και μη αγώνες για ένα καλύτερο αύριο....Τους ωχαδερφιστές, τους (άκρο)δεξιούς, αυτούς που κοιτάζουν την δουλεία τους γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου αλλά να ξέρουν ότι από την μεριά μου (και των ομοϊδεατών μου-λογικά υπάρχουν :) ) θα κάνω ότι περνάει για να μην γίνουν, οι επικίνδυνες απόψεις τους ,κυρίαρχες στην Ελληνική κοινωνία....

Εύχομαι σε όλους μια λιγότερο συντηρητική, καλή-μερα....

Καλημέρα σε όσους έχουν προοδευτικές ιδέες λοιπόν..... ;)
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Apr 15, 2009 10:56 am

aguero88 wrote:....Αυτοί που μπαίνουν μέσα στο άσυλο και πετάνε βόμβες μολότοφ γιατί δεν συλλαμβάνονται πριν πάνε στο άσυλο ή αφότου φύγουν;

Είμαστε τόσο ζώα η μας ταΐζουν τόσο σανό που έχουμε χαζέψει;

Για να τους συλλάβουν πριν μπουν στο άσυλο πρέπει η αστυνομία να μην ειναι στο περιθώριο αλλα διπλα στο άσυλο, το θέλεις; Αν μπουν τους εχεις χάσει.

Διαφωνώ με αρκετές απόψεις οπως, να βάλουν στους πρύτανεις αστυνομικούς - λές και τους ρωτήσαμε.. - και τα κλασσικά οπως οι ιδιοι οι φοιτητές να προφυλάσουν τον πανεπιστημιακό χώρο απο ακρότητες - ρομαντικό αλλα πρακτικά ανέφικτο και αμφιλεγόμενο. Πολυπλοκότητες και λογια του αέρα.
Καλημέρα βαλκάνια.
που θα πάει θα το δουμε...
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Wed Apr 15, 2009 11:31 am

StormRider wrote:
Δεν έχουν όμως όλοι τα ίδια μυαλά, ευτυχώς, και γι' αυτό δεν έχουν γίνει σαν κι αυτούς.
Οπότε κάποιοι οι οποίοι πληρώνονται γι' αυτό το λόγο πρέπει να επέμβουν για να βάλουν τάξη.
George, σκόπευα να απαντήσω, αλλά κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα -απλά και λαϊκά: είστε ολίγον φασίστες

edit: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (όπως η από κάτω): φασίστας = ελιτιστής και βλάκας. Το προνόμιο αυτό δεν το 'χαν μόνο τα μέλη του κόμματος του Μουσολίνι, επιβίωσε μέχρι τις μέρες μας.
Και έλεγα κι εγώ τι να είμαι,...τι να είμαι;;; Να 'σαι καλά ρε StormRider που μου έδωσες τα φώτα σου και μου άνοιξες τα μάτια. Τώρα επιτέλους ξέρω τι είμαι. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που, τσουπ, σου κολλάνε μια ταμπέλα και σου λύνουν τα υπαρξιακά σου προβλήματα.

Επί του θέματος τώρα. Δεν ξέρω αν το άσυλο κάνει καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα γενικότερα, αλλά για παρόμοιες περιπτώσεις δε νομίζω ότι το άσυλο εμποδίσει τους υπευθύνους να συλλάβουν τέτοια άτομα. Ας τους περιμένουν απέξω μέχρι να βγουν ή ας μαζέψουν στοιχεία για το ποιοι ήταν και ας πάνε να τους συλλάβουν στα σπίτια τους.
Αυτά τα άτομα δεν έχουν καμία σχέση με κάποιο αγωνιστικό κίνημα ή οτιδήποτε. Όταν μπήκαν μέσα και ξάπλωσαν πάνω στην έδρα και φοβέριζαν τον κόσμο εξέφρασαν κάποιο αίτημα; Δεν το νομίζω. Το πιθανότερο είναι ότι έτσι τους την έδωσε και είπαν δεν πάμε να κάνουμε λίγη πλακίτσα; Αφού κανείς δεν πρόκειται να μας πειράξει.

@aguero88: Σε πολλά από αυτά που λες έχεις δίκιο αλλά πολλές φορές δεν είναι και τόσο εφαρμόσιμα. Π.χ. θέλω να δω πόσοι άλλοι, ειδικά από αυτούς που στα λόγια δεν πιάνονται, θα προθυμοποιηθούν να τα βάλουν με τους αληταράδες για να περιφρουρήσουν το πανεπιστήμιο. Όταν πληρώνουν άλλοι για τις ζημιές, ακόμη και αυτοί που υποτιθέμενα βάζουν το κοινό καλό πάνω από όλα και το παίζουν ανιδιοτελείς την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Wed Apr 15, 2009 11:44 am

Θα σχολιάσω τις ενδιάμεσες λύσεις;

1. Οι φοιτητές πρέπει και μπορούν να προασπίσουν το άσυλο.

Θα βάλεις εναν φοιτητή της Πληροφορικής να διώξει τους αναρχικούς - μπάχαλους; Να διώξει τον πρεζάκια; Έχετε σκεφτεί ότι κάποια από αυτά τα άτομα είναι τραμπούκοι σε επαγγελματικό επίπεδο; Ότι έχουν ποινικό μητρώο; Δεν είναι ο συμμαθητής σου στο σχολείο με τον οποίο μπορείς να τσακωθείς σήμερα και να τα βρεις την άλλη μέρα.

Όταν παλαιότερα κατέβηκαν 30 "αναρχικοί" για να σπάσουν τα ταμπλό των παρατάξεων (κυριώς της ΚΝΕ, επειδή είχε διώξει κάποιους δικούς τους), τα παιδιά των παρατάξεων απλά κρύφτηκαν. Τι να έκαναν δηλαδή; Να βουτήξουν οι αναρχικοί 2-3 από αυτούς και να τους στείλουν στο Νοσοκομείο;
Το επιχείρημα λοιπόν ότι "η φοιτητική κοινότητα θα προστατέψει το άσυλο" είναι μη ρεαλιστικό. Ούτε είναι δουλειά του φοιτητή να τρώει και να ρίχνει ξύλο, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει οργανωμένες εισβολές αναρχικών.

2. Μπορεί π.χ. ο Πρύτανης και κάποια μέλη που το ζητήσουν να έχουν κάποια προστασία.

Τι προστασία να έχει ο Πρύτανης; Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας. Ξέρουν που μένει, τι αμάξι έχει, που το παρκάρει, που εργάζεται η γυναίκα του κλπ. Δεν μπορούν να τον βρούν; Θα τον προστατέψουν 2-3 αστυνομικοί; Σε εναν χώρο που υπάρχει άσυλο θα είναι αρκετοί; Θα πρέπει να κυκλοφορεί με εναν ιδιωτικό στρατό;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες μορφές βίας. Η τρομοκρατία των δυναμικών μειοψηφιών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προσωπική φρουρά για τους ακαδημαϊκούς. Με τρομοκρατία έχουν καταλάβει ολόκληρα κτίρια, με τρομοκρατία κάποιοι μένουν τσάμπα σε φοιτητικές εστίες.

3.
StormRider wrote:Ποια διάσταση του ασύλου "καίγεται" τόσο να ξορκίσει η εξουσία; (...food for thought)
Υπάρχει η άποψη ότι αν δεν υπάρχει άσυλο, οι Πανεπιστημιακές αρχές θα μπορούν να διώξουν τις παρατάξεις και ειδικά τις μικρότερες (εξω-κοινοβουλευτική αριστερά, τους ιδεολογικά αναρχικούς - όχι κάφρους) κλπ. Έτσι δεν θα υπάρχει ελευθερία του λόγου και θα προωθούνται οι θέσεις της εξουσίας.
Εννοείται ότι άτομα/παρατάξεις οι οποίες έχουν καταλάβει κτίρια, αμφιθέατρα κλπ θα πάρουν πόδι. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι αν καταργηθεί το άσυλο σήμερα, σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν άτομα που θα ξέρουν τι είναι ο Μπακούνιν και θα βγαίνουμε όλοι πουλημένοι γιάπηδες. Όλα ρυθμίζονται. Δεν θα καταργηθεί το άσυλο για να γίνει το Πανεπιστήμιο "απολιτίκ".

4. Λύσαμε όλα τα προβλήματα, το άσυλο μας ενοχλεί.

Φυσικά και υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. Περισσότερο όμως με εξοργίζει το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στα Πανεπιστήμια από δυναμικές μειοψηφίες. Το πνεύμα του ασύλου είναι η ελευθερία του λόγου. Υπάρχει ελευθερία του λόγου σήμερα στα Πανεπιστήμια; Όχι, άρα το άσυλο έχει ήδη ακυρωθεί στην πράξη.

5. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν θέλει την κατάργηση του ασύλου.

Πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν υποστηρίζει την πλήρη κατάργηση του. Έχουμε αναρωτηθεί το γιατί; Ενδιαφέρονται για τον Αντρέ Μπρετόν ή απλά δεν βλέπουν με καλό μάτι το να παρεμβαίνει το κράτος στο τσιφλίκι τους; Μήπως είναι ενα είδος δημοσίων υπαλλήλων με αυτοκρατορικά προνόμια (οικογενειοκρατία κλπ) και δεν βλέπει με καλό μάτι αλλαγή στο (άθλιο) status quo που ισχύει σήμερα; Food for thought 2.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Apr 15, 2009 12:30 pm

Συμforumήτες, ηρεμήστε, δε χαρακτηρίζω προσωπικότητες αλλά απόψεις. Ακούστηκαν απόψεις, που περιστρέφονται γύρω από το απόφθεγμα: life never forgives weaknesses.

Βαριέμαι, τώρα, να συζητήσω παραπάνω τί και πώς. Πείτε δόξα τω Θεω, που ήσασταν/ήμασταν τυχεροί και έξυπνοι και μπήκαμε στο πανεπιστήμιο. Ειλικρινά, καλή ανάσταση και καλό πτυχίο!
Image
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Apr 15, 2009 12:48 pm

Το οτι μπηκαμε στο πανεπιστημιο δεν δειχνει εξυπναδα.Απλα σημαινει πως καθισαμε και διαβασαμε.Ειναι διαφορετικο το ενα απο το αλλο.Το οτι μπορει να μην εχουμε IQ πιθηκου συμφωνω!!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 15, 2009 1:13 pm

4. Λύσαμε όλα τα προβλήματα, το άσυλο μας ενοχλεί.

Φυσικά και υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. Περισσότερο όμως με εξοργίζει το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στα Πανεπιστήμια από δυναμικές μειοψηφίες. Το πνεύμα του ασύλου είναι η ελευθερία του λόγου. Υπάρχει ελευθερία του λόγου σήμερα στα Πανεπιστήμια; Όχι, άρα το άσυλο έχει ήδη ακυρωθεί στην πράξη.

5. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν θέλει την κατάργηση του ασύλου.

Πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν υποστηρίζει την πλήρη κατάργηση του. Έχουμε αναρωτηθεί το γιατί; Ενδιαφέρονται για τον Αντρέ Μπρετόν ή απλά δεν βλέπουν με καλό μάτι το να παρεμβαίνει το κράτος στο τσιφλίκι τους; Μήπως είναι ενα είδος δημοσίων υπαλλήλων με αυτοκρατορικά προνόμια (οικογενειοκρατία κλπ) και δεν βλέπει με καλό μάτι αλλαγή στο (άθλιο) status quo που ισχύει σήμερα; Food for thought 2.
4.Και γιατι να καταργηθει το ασυλο και να μην πεταχτει η αληταρια εξω?Οταν βαζουν ανωθεν τελεσιγραφα στους αστυνομους ξερουν να την κανουν την δουλεια τους.Αρα αν θελουν θα κυκλωσουν ολο το πανεπιστημιο και θα τον πιασουν οποιον κρυφτει μεσα.Δεν πιστευω οτι στεκει το "θα χαθει μεσα στο πανεπιστημιο".

5.Η αστυνομια τι δουλεια εχει σε εναν χωρο που χρησιμοποιειται για μαθηση και μορφωση?Εσυ δηλαδη θα γουσταρες να κανεις μαθημα και να σκασει ο ΜΑΤας μεσα και να αρχιζει να ψαχνει τον κουκουλοφορο?Και ποιος μου λεει οτι δεν θα αρχισει να δερνει κανα συμφοιτητη μου ή και εμενα προκειμενου να πουν οτι εκανα τη δουλεια μου για σημερα ή γιατι ειχα παει στο πολο το Σαββατο(Κορωνεας-Κουγιας για να μην ξεχνιομαστε)?Δεν εχεις δει βιντεο που αρχιζουν και δερνουν περαστικους?
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Wed Apr 15, 2009 1:42 pm

StormRider wrote:...αλλά κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα -απλά και λαϊκά: είστε ολίγον φασίστες.
StormRider wrote:Συμforumήτες, ηρεμήστε, δε χαρακτηρίζω προσωπικότητες αλλά απόψεις.
Χμμμ...εδώ υπάρχει μια μικρή αντίφαση. Θα μπορούσα να δεχτώ τον δεύτερο ισχυρισμό σου αν ο πρώτος ήταν της μορφής π.χ. "Αυτή η άποψη ακούγεται ολίγον φασιστική". Όχι ότι με πειράζει δηλαδή το τι θα πει ο καθένας. Έχω πλήρη συνείδηση των απόψεων μου και δεν με νοιάζει το πως θα με χαρακτηρίσει ο οποιοσδήποτε, αλλά απλώς ας σεβαστούμε κάποιους κανόνες για να μπορούμε να κάνουμε συζήτηση.

Τεσπα, ας μην το συνεχίσουμε επί προσωπικού. Καθένας λέει την άποψη του οι άλλοι τη διαβάζουν και στο τέλος θέλω να πιστεύω ότι γινόμαστε όλοι σοφότεροι.

btw, rapadder++;
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Apr 15, 2009 3:10 pm

aguero88 wrote: Δεύτερον , πραγματικά λυπάμαι που ένα άτομο 20 χρονών εκφράζει τέτοιες "ιδέες"....
Και εγώ λυπάμαι για τα λόγια σου.
Λυπάσαι για τις ιδέες μου επειδή απλά δεν είναι φανατισμένες , επειδή δεν ταιριάζουνε με τις δικές σου.Κατά τα άλλα εγώ τις υποστηρίζω.Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είπα ότι θέλει κατάργηση το άσυλο.Αλλά από τη στιγμή που μπαίνει ένας μέσα και αν του μιλήσω θα με σπάσει στο ξύλο μαζί με τους υπόλοιπους 5-6, κάτι πρέπει να αλλάξει.Είμαστε πανεπιστήμιο και μόνο πανεπιστήμιο, και όχι fight club, να βγάζει ο καθένας την κ@υλ@ του...
aguero88 wrote:
nickpro wrote:Αυτό δεν νομίζω ότι ρυθμίζεται από το άσυλο.Και επίσης εδώ μιλάμε για τα απλά περιστατικά.Ας πούμε χρειαζόμαστε κάποιον να πετάει αυτούς τους τραμπούκους έξω, χωρίς να πρέπει να άρουμε πρώτα το άσυλο, δηλαδή να κάνουμε 6 ώρες να το άρουμε, για το μισάωρο τραμουκισμού.Ίσως κάτι σαν ειδικούς σεκιούριτυ.
Διάβασε τι είπες....Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι...
Δεν σου ζήτησα να σχολιάσεις.Λέγοντας απλά περιστατικά, εννοώ μικρής διάρκειας περιστατικά.Τώρα αν σε ενοχλεί η λέξη σεκιούριτυ, την επόμενη φορά θα φωνάξω εσένα να τους πετάξεις έξω, αφού ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι σεκιούριτυ σου κάνουνε.
Ή τουλάχιστον βρες έναν άλλον τρόπο.
aguero88 wrote:
nickpro wrote:@aguero88: Περιμένεις ότι οι παρατάξεις θα έρθουνε να τους διώξουνε αν πας να τους φωνάξεις?? Είσαι απλά γελασμένος.Μόνος σου θα πρέπει να βγάλεις το φίδι από την τρύπα.Αυτοί είναι διακοσμητικοί.Θυμάμαι πέρσυ, κάτι αναρχικοί είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία και την σκίσανε, και έβλεπα γύρω μου παραταξακούς να κοιτάνε σαν χάνοι, και να μην κάνουνε τίποτα.Απλά μόνο να μιλάνε ξέρουνε.
Πρώτον αν ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΑΝ για την τσαλαπατημένη ζωή μας και για την πυρπολημένη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας θεωρώ θα ήταν καλύτερο και πιο ουσιαστικό από το να ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΕ για την σημαία...
Μπορείς να τρελάθείς όμως και για τα 3.Δεν νομίζω ότι αυτά που αναφέρεις έχουνε διαφορετική προτεραιότητα.Για τη σημαία που ο αναρχικός έσκισε γιατί συμβολίζει το κράτος (πράγμα που δεν ισχύει, γιατί η σημαία συμβολίζει ένα έθνος, και όχι την επικράτειά του), κάποτε πέθαναν χιλιάδες και χιλιάδες Έλληνες.Συμβολίζει το ένδοξο παρελθόν μας.Το μόνο ένδοξο πράγμα που μας έχει απομείνει.
Και,btw, η δικιά μου αξιοπρέπεια πυρπολήθηκε όταν είδα τον ανάρχα να σκίζει τη σημαία, σε κατάσταση έκστασης και ηδονής.
aguero88 wrote:@Είπα τις παρατάξεις και την γραμματεία του Πανεπιστήμιου...Είτε σου αρέσει είτε όχι είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του συλλόγου φοιτητών Σωτήρης Πέτρουλας(τον ξέρεις;)....Και σε αντίστοιχη περίπτωση ΟΛΟΙ παρέμβηκαν με ένα παιδί που είχε μπει και έκλεβε....
Βεβαίως γνωρίζω τον σύλλογο Σωτήρης Πέτρουλας, όπως γνωρίζω και ποιος ήταν αυτός, και όπως με προσβάλεις που με θεωρείς ανίδεο άσχετο.
Εδώ συμφωνώ.Είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας.
Εκεί που διαφωνώ όμως είναι ότι θα κάνουνε το ίδιο.Άλλο πράγμα να ''παρεμβαίνεις'' σχετικά με ένα παιδί που έκλεβε στο πανεπιστήμιο, και άλλο να πηγαίνεις να πλακωθείς με 10-20 φανατισμένους , οι οποίοι μπορεί να βγάλουνε και όπλο και να καθαρίσουνε κάνα 2.
Στο κάτω κάτω δεν τους εκλέξαμε για αυτό.Δεν τους εκλέξαμε για να κάνουνε τους φύλακες .
aguero88 wrote:Κατά τα άλλα εγώ από την μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστήμιου μου, δεν θα κάθομαι απαθής σε τέτοια φαινόμενα και θα προσπαθώ να συμμετέχω σε συλλογικούς και μη αγώνες για ένα καλύτερο αύριο....Τους ωχαδερφιστές, τους (άκρο)δεξιούς, αυτούς που κοιτάζουν την δουλεία τους γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου αλλά να ξέρουν ότι από την μεριά μου (και των ομοϊδεατών μου-λογικά υπάρχουν :) ) θα κάνω ότι περνάει για να μην γίνουν, οι επικίνδυνες απόψεις τους ,κυρίαρχες στην Ελληνική κοινωνία....
Θέλω απλά να δω τι θα κάνεις μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο, όπου απλά αρκεί μια λέξη σου για να θολώσει ο τραμπούκος, να βγάλει το μαχαίρι, και να θρηνύσουμε θύματα...
aguero88 wrote:Καλημέρα σε όσους έχουν προοδευτικές ιδέες λοιπόν..... ;)
...........

rappader++ και από εμένα ;)
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aguero88 » Wed Apr 15, 2009 9:46 pm

nixkpro wrote:Και εγώ λυπάμαι για τα λόγια σου
Δεν πειράζει χαίρονται άλλοι....
nickpro wrote:
aguero88 wrote:Κατά τα άλλα εγώ από την μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστήμιου μου, δεν θα κάθομαι απαθής σε τέτοια φαινόμενα και θα προσπαθώ να συμμετέχω σε συλλογικούς και μη αγώνες για ένα καλύτερο αύριο....Τους ωχαδερφιστές, τους (άκρο)δεξιούς, αυτούς που κοιτάζουν την δουλεία τους γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου αλλά να ξέρουν ότι από την μεριά μου (και των ομοϊδεατών μου-λογικά υπάρχουν :) ) θα κάνω ότι περνάει για να μην γίνουν, οι επικίνδυνες απόψεις τους ,κυρίαρχες στην Ελληνική κοινωνία....

Θέλω απλά να δω τι θα κάνεις μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο, όπου απλά αρκεί μια λέξη σου για να θολώσει ο τραμπούκος, να βγάλει το μαχαίρι, και να θρηνύσουμε θύματα...
Θα κάνω ότι έκαναν κάποιοι και την δεκαετία του 60 όταν απαγορεύονταν να μιλήσεις γιατί έτρωγες ξύλο...ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ...Αλλά εσύ μπορεί να έχεις προγόνους από τότε και να είσαι υπερήφανος για το ένδοξο παρελθόν...
nickpro wrote:
aguero88 wrote:Καλημέρα σε όσους έχουν προοδευτικές ιδέες λοιπόν.....
...........
Ναι όπως κατάλαβες δεν λέω σε σένα καλημέρα....Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου προοδευτικό. Σε αυτή την περίπτωση η επιστήμη(ακόμα και η Πληροφορική) σηκώνει τα χέρια ψηλά....

Οι απόψεις μου βρίσκονται στα 2 post παραπάνω….

Καληνύχτα σε όσους έχουν προοδευτικές ιδέες..... ;)
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Wed Apr 15, 2009 10:54 pm

aguero88 wrote: Θα κάνω ότι έκαναν κάποιοι και την δεκαετία του 60 όταν απαγορεύονταν να μιλήσεις γιατί έτρωγες ξύλο...ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ...Αλλά εσύ μπορεί να έχεις προγόνους από τότε και να είσαι υπερήφανος για το ένδοξο παρελθόν...
OK, I'll meet you back at Mr. Miyagi's! :rambo:

Και που ακριβώς κολλάει η χούντα με μία παρέα καθυστερημένων;
Πέρασαν 40 χρόνια. Το έχουν ξεχάσει άτομα που ζούσαν τότε, και το θυμάσαι εσύ που γεννήθηκες 30 χρόνια μετά;
Έχει καταντήσει γραφικό. Newsflash, δεν έχουμε χούντα τώρα.
Καλύτερα να προσαρμοστούμε στα σημερινά δεδομένα. Έχουμε χορτάσει επαναστάτες του φραπέ ;)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Apr 15, 2009 11:16 pm

XAXAXAAXAAAAXAXAXAXAXAXAXA!Εγραψες τελειως Χαρη.Παντως αγαπητε συμφορουμιτη κατι μου λεει πως αμα γινει κατι τετοιο κανεις απο τις παραταξεις δεν θα μιλησει για ευνοητους λογους.Μερικες φορες οσο ασχημο και να ακουγεται οι κουβεντες δεν ειναι αρκετες χρειαζεται κατι περισσοτερο.Επισης το να κοιτας στο παρελθον συνεχως κατανταει βαρετο παιδαριωδες και το οπως εχει καταντησει στη μερες μας ψυχωτικο θα ελεγα.Εμαθα πως ο παρακατω κυριος προσφατα κληθηκε απο γνωστη παραταξη για να προστατεψει τα δικαιωματα μας!!!

Link
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”