Περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο

Post by tZoLe » Wed Apr 15, 2009 11:21 pm

Ειλικρινά το να μιλάμε για χούντα, για περιορισμό των προσωπικών ελευθεριών και για κρατική βία, μοιάζει σαν να βλέπω ειδήσεις με τον Ευαγγελάτο. Είμαι 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο και έχω πάρει χαμπάρι από μόνος μου ότι κάτι δεν πάει καλά με την οργάνωση του, τη διοίκηση του, τον φοιτητικό συνδικαλισμό, το άσυλο, τον τυφλό πολιτικό φανατισμό... Μήπως δεν υπάρχουν στη σχολή μας και σε κάθε σχολή κομματόσκυλα??? Άτομα που είναι περισσότερο γρανάζια μίας κομματικής μηχανής και λιγότερο φοιτητές? Εντάξει, το κάνουν για το καλό μου. Μήπως δεν έχουμε δει τόσες φορές να λύνουν οι παρατάξεις τις διαφορές τους, επειδή τους προστατεύει το άσυλο στους χώρους του πανεπιστημίου?? Μήπως δεν είδαμε φέτος 40 άτομα, και πολλά λέω, εξωπανεπιστημιακούς να μπαίνουν στο χώρο του ασύλου, να κλείνουν με το έτσι θέλω το χώρο, να εμποδίζουν εμάς τους φοιτητές να μπούμε, να σπάνε μία περιουσία που δεν τους ανήκει? Και τότε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας τι κάνανε? Φοβόντουσαν να κάνουν κάτι στην καλύτερη περίπτωση, στην χειρότερη απλά μέναν απαθείς επειδή η ταραχή στο πανεπιστήμιο ανεβάζει τα ποσοστά του κόμματος τους. Η πρυτανεία τι έκανε τότε? Τίποτε, εγκλωβισμένη άλλη μία φορά. Αλήθεια μπορούν να ακουστούν όλες οι απόψεις στις δημοκρατικές γενικές μας συνελεύσεις? Χμ, μήπως δεν έχουν μπουκάρει ποτέ στα γραφεία καθηγητών και τα έχουν σπάσει? Αυτά είναι η πραγματικότητα του ελληνικού πανεπιστημίου. Εσείς σε όλα αυτά δεν βλέπετε έλλειψη δημοκρατίας, επίφαση δημοκρατίας? Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν και προτιμώ να κλείσω τα αυτιά μου σε όσους μιλάνε για χούντες, γιατί απλά έχουμε μία άλλη χούντα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου. Η ελλιπής χρηματοδότηση, η έλλειψη χώρων για ορισμένα πανεπιστήμια, όπως το δικό μας, Αλλά για εμένα η έλλειψη δημοκρατίας αποτελεί ένα από το κύρια προβλήματα της ανώτατης παιδείας. ΤΟ άσυλο για μένα έχει ξευτιλιστεί σαν έννοια με ευθύνη δικιά μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε πια αν χρειάζεται ρύθμιση. Όσο για την κατάργηση, θεωρώ πως είναι ακραίο μέτρο. Δεν με νοιάζει αν αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι προοδευτικός, ίσως έχουμε πολλούς από αυτούς σε αυτόν τον τόπο για αυτό και πάμε πάντα μπροστά.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Apr 16, 2009 12:59 am

Αυτή τη στιγμή είμαι Αμερική. Χθες ήμουν Νέα Υόρκη, σήμερα είμαι New Jersey.

Έχω περάσει από τα campuses των Rutgers, Columbia και Princeton, και έχω μιλήσει με φοιτητές/καθηγητές των δύο πρώτων. Τα μεν campuses τεράστια (το Columbia μάλιστα είναι στο κέντρο του Manhattan), απίστευτα όμορφα, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και απόλυτα οργανωμένα. Οι δε καθηγητές εφυιέστατοι και δουλευταράδες, και οι φοιτητές το ίδιο.

Αν οι Αμερικάνοι λοιπόν είναι Hitlerικοί και φασίστες (για να κάνουν αυτά που δεν τολμάμε να κάνουμε εμείς), τότε δύο πράγματα θα πω... Pass around the swastika και Sig Heil!
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Apr 16, 2009 10:07 am

shodanjr_gr wrote:Αυτή τη στιγμή είμαι Αμερική. Χθες ήμουν Νέα Υόρκη, σήμερα είμαι New Jersey.
Έχω περάσει από τα campuses των Rutgers, Columbia και Princeton, και έχω μιλήσει με φοιτητές/καθηγητές των δύο πρώτων. Τα μεν campuses τεράστια (το Columbia μάλιστα είναι στο κέντρο του Manhattan), απίστευτα όμορφα, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και απόλυτα οργανωμένα. Οι δε καθηγητές εφυιέστατοι και δουλευταράδες, και οι φοιτητές το ίδιο.

Αν οι Αμερικάνοι λοιπόν είναι Hitlerικοί και φασίστες (για να κάνουν αυτά που δεν τολμάμε να κάνουμε εμείς), τότε δύο πράγματα θα πω... Pass around the swastika και Sig Heil!

Η Αμερική ειναι μεγάλη αγορά(υπερκαταναλωτές) και μονο μια μεγάλη αγορά μπορεί να αναπτυχθεί με αυτό τον τρόπο. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η κουλτούρα που ειναι καθαρά αναπτυξιακή και ατομική, μην ξεχνάς οτι χωρίς λεφτά στην Αμερική εισαι τίποτα. Επίσης πιστεύω πως μάλλον μιλάμε για αμερικανοποίηση παρα για παγκοσμιοποίηση, οπότε ναι ειναι ολιγον φασίστες.. Ομως ποιος δεν θέλει να γευτεί τον δεύτερο παράδεισο - εχω ακούσει οτι τα λεφτά εκει φυτρώνουν, μεταξύ μας... :-p
Καλημέρα.
που θα πάει θα το δουμε...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Apr 16, 2009 1:42 pm

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χωρίς το άσυλο έχουμε καλύτερη διακίνηση ιδεών και λειτουργία του Πανεπιστημίου απ' ότι με το άσυλο. Οπότε απλά ας καταργηθεί το άσυλο, απλά και όμορφα :-p.
Last edited by rapadder on Thu Apr 16, 2009 1:52 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Apr 16, 2009 1:48 pm

Καταληξατε.
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by aguero88 » Thu Apr 16, 2009 1:53 pm

1ον δεν μίλησα για χούντα αλλά για την δεκαετία του 60 εννοώντας το παρακράτος της δεξιάς. Αν θέλεις να ….συμπεριλάβεις και την χούντα δεν έχω πρόβλημα….

Necrofear13 αυτό που έχω να σου πω είναι το εξής. Συζητάμε ένα θέμα το οποίο έχει ως τίτλο περιστατικό βίας στο πανεπιστήμιο. Κάνεις post για να μας πεις για άλλη μια φορά ότι για όλα φταίνε οι παρατάξεις….Έχει καταντήσει γραφικό. Ψάξε τα μισά σου post. Το ίδιο λένε….Το έχω ξαναπεί όταν είχα ανοίξει αντίστοιχο topic….

Τελικά όμως δεν ξέρω τι είναι χειρότερο αγαπητοί συμφορουμίτες. Να είσαι επαναστάτης του φραπέ ή αμπελοφιλόσοφος(και μάλιστα βρασμένος καραδεξιός) των πλήκτρων;

Και στην τελική εγώ πρότεινα και κάτι. Είπα να μαζευτούμε φοιτητές να τους βγάλουμε έξω…Εσείς; ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που λέτε είναι κατάργηση του ασύλου…Λες και θα λύνει το πρόβλημα….Εγώ έχω μια απορία….Αν βάλουμε έξω από κάθε αίθουσα ένα σεκιουριτά . Άρα έξω από τον δεύτερο όροφο δεριγνύ έχουμε 3. Αν έρθουν 20 τραμπούκοι να σας βαρέσουν(οϊμέ……) τι θα γίνει; Θα έρθουν και οι σεκιουριτάδες της αντωνιάδου; Τότε όμως δεν θα μπορεί βάσει σχεδίου να πάνε άλλοι 10 να βαρέσουν καθηγητές στα γραφεία της αντωνιάδου(οϊμέ στο τετράγωνο);

Σας το λέμε καιρό και δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Η καταστολή δεν είναι λύση. Οι κάμερες δεν είναι λύση. Ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη δεν είναι λύση. Λύση είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ρίζα τους…

Εκτός από τα 1000 μύρια προβλήματα του Δημοσίου Πανεπιστήμιου για την κατάσταση που επικρατεί φταίνε ΚΑΙ οι απαθείς φοιτητές του(όπως για την κατάσταση που επικρατεί στο κράτος φταίνε και οι απαθείς πολίτες). Οι οποίοι στην καλύτερη κάνουν 1000 post στο venus(για να μας πουν πόσο φταίνε η παρατάξεις η για να πουν χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη του forum) και στην χειρότερη ξεκινάνε επανάσταση από Μύκονο και Αράχοβα αντί να αναλάβουν ΜΙΑ πρωτοβουλία ή να συμμετάσχουν σε κάτι που θα έχει ως στόχο την βελτίωση του Πανεπιστημίου…..

Αλλά βέβαια η καμήλα δεν κοιτάει την δικιά της καμπούρα….

Δεν πρόκειται να σας απαντήσω σε οτιδήποτε άλλο από εδώ και πέρα…Βαρέθηκα….Δεν είμαι και της κατηγορίας 500++ posts. Όποιον τον ενδιαφέρει η άποψη μου επί του θέματος εδώ: http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 8&start=15

Οι υπόλοιποι ας κάτσουν να σκεφτούν ευφάνταστα από καράτε kid η μη, για να νιώσουν ηδονή προσπαθώντας να την πουν (ουαου είμαι φοβερός, ουάοου η ενασχόληση μου είναι να την λέω σε άλλους) σε άλλα μέλη του forum….

edit(ultimate από το στόμα μου το πήρες)

Καλό μεσημέρι σε όσους έχουν προοδευτικές ιδέες…
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Thu Apr 16, 2009 2:02 pm

rapadder wrote:Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χωρίς το άσυλο έχουμε καλύτερη διακίνηση ιδεών και λειτουργία του Πανεπιστημίου απ' ότι με το άσυλο. Οπότε απλά ας καταργηθεί το άσυλο, απλά και όμορφα :-p.
Το άσυλο μπορεί να αλλάξει, δεν είναι παρά ένας νόμος.
Την νοοτροπία του τεμπέλη του Έλληνα που αντί να δουλέψει και να οραματιστεί βυθίζεται σε νάρκη απαισιοδοξίας ποιος θα την αλλάξει?
Αν το μεγαλύτερο ποσοστό έχει μεγαλώσει στον σκοταδισμό και στην άγνοια του κόσμου γύρω του, απορρίπτοντας
κάθε διαφορετική ιδέα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο.
Ίσως όλοι μας σε αυτή την χώρα έχουμε ανάγκη μια επίσκεψη σε ανεπτυγμένα μέρη της γης after all...
αν δεν δεις την διαφορά απλά δεν την ξέρεις.
*--Common sense is not so common--*
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Apr 16, 2009 3:02 pm

Φίλε aguero88, με τον πυρήνα του post σου συμφωνώ. Η απάθεια των φοιτητών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν μπορέσετε να αποθαρρύνεται από τα 5 άτομα από το να έρθουν πάλι στην σχολή, θα σου πώ μπράβο, έστω και για την προσπάθεια.
aguero88 wrote:Τελικά όμως δεν ξέρω τι είναι χειρότερο αγαπητοί συμφορουμίτες. Να είσαι επαναστάτης του φραπέ ή αμπελοφιλόσοφος(και μάλιστα βρασμένος καραδεξιός) των πλήκτρων;
Η ειρωνεία είναι ότι μόλις διάβαζα το post, έπινα φραπέ, που γενικά δεν το συνηθίζω :). Για να μιλήσω για τον εαυτό μου, σε κάποια θέματα θα μπορούσα να χαρακτηριστώ καραδεξιός, σε άλλα (λιγότερα) καραριστερός και πάει λέγοντας (καράκεντρώος, καρα-γκιόζης ίσως κλπ). Νομίζω όμως ότι δεν έχει και τόση σημασία, μην βιαζόμαστε να κάνουμε classify μια άποψη σε δεξιά/ αριστερά. Γράφω πάντα με διάθεση αυτοσαρκασμού.

1. Έστω ότι υπάρχει μια ομάδα 40 ατόμων που (δυνητικά) εισβάλει σε σχολές, κάνει καταστροφές, συμμετέχει σε επεισόδια, παραβιάζει τον ποινικό κώδικα, υποκινεί την βία. Πώς δημιουργήθηκε; Από το άσυλο;

Η απάντηση είναι όχι.

2. Τότε γιατί να καταργηθεί το άσυλο;! Φταίει το άσυλο των φοιτητών επειδή το κράτος δεν μπορεί να μαζέψει 40 μπάχαλους;

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το άσυλο παρέχει προστασία σε αυτούς τους μπάχαλους. Είναι ο ζωτικός τους χώρος. Υπο τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο χωρίς την κατάργηση του. Αν σε 5 χρόνια το τοπίο ξεκαθαρίσει, τότε πολύ ευχαρίστως να το επαναφέρουμε.

3. Με την ίδια λογική να καταργήσουμε και τις διαδηλώσεις επειδή και εκεί (δυνητικά) συμβαίνουν βίαια επεισόδεια.

Το κράτος έχει ευθύνη για το άβατο των εξαρχείων, για την ατιμωρησία, για την βία σε διάφορες μορφές της (γήπεδα, διαδηλώσεις) και ενα σωρό άλλα. Η βία έχει κοινωνικά, βαθύτερα αίτια, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί εύκολα. Οι νόμοι της καταστολής την αντιμετωπίζουν επιφανειακά. Προφανώς η κατάργηση του ασύλου, έστω και για 5 χρόνια, θα πρέπει να συνοδευτεί και από άλλα μέτρα για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όσο για τις διαδηλώσεις, άμα είναι οργανωμένες, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, με λίγη καλή διάθεση όλα τα προβλήματα λύνονται.
Last edited by rapadder on Thu Apr 16, 2009 3:17 pm, edited 2 times in total.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Apr 16, 2009 3:16 pm

Necrofear13 αυτό που έχω να σου πω είναι το εξής. Συζητάμε ένα θέμα το οποίο έχει ως τίτλο περιστατικό βίας στο πανεπιστήμιο. Κάνεις post για να μας πεις για άλλη μια φορά ότι για όλα φταίνε οι παρατάξεις….Έχει καταντήσει γραφικό. Ψάξε τα μισά σου post. Το ίδιο λένε….Το έχω ξαναπεί όταν είχα ανοίξει αντίστοιχο topic….
Τα μισα μου post σε τετοια θεματα.Γιατι αμα δεις τα περισσοτερα post μου ειναι σε αλλα θεματα(μπορεις να δεις το πιο ενεργο μου thread,το δικο σου?).Το ποιος εχει κατατησει γραφικος θα του δουμε σε μερικες μερες που ερχονται οι εκλογες η του χρονου κατα την εισαγωγη τον πρωτοετωςν του χρονου.Επισης αμα δεν φταινει οι εκλεγμενοι οπως λετε συνεχεια αντιπροσωποι μας για την κατασταση του πανεπιστημιου ποιος φταιει?Εμεις?Προφανως και φερουμε ευθυνη αλλα για δες μηπως φταινε και οι πολιτικες δυναμεις του πανεπιστημιου μας και του καθε πανεπιστημιου που με τη συμπεριφορα τους μας προκαλουν αποστροφη σε πολλα πραγματα.Και να σου πω κατι σε αυτο που λες εδω θα ειμαστε την επομενη φορα που θα γινει καποιο παρομοιο γεγονος,θελω να δω την αντιδραση σας.Πες μου οτι δεν μπορει καποια παραταξη να μαζεψει εικοσι ατομα και να σταματησει τετοια γεγονοτα???Αμα γινει κατι τετοιο θα ειμαι ο πρωτος που θα πει μπραβο.
Αντε καλο μεσημερι σε οσους δεν ειναι κολλημενα μυαλα.
Υ.Σ Εμαθα πως αντιπαλη παραταξη προσελαβε τον παρακατω κυριο για πολλαπλη χρηση.Τρομερη εξελιξη λιγο πριν τις εκλογες.

Link
Υ.Σ2 Επισης καλο ειναι να αποφευγονται προσωπικοι χαρακτηρισμοι,μολις αναγκαστικα να κανω τον πρωτο μου επειδη εχουν ηδη προηγηθει πολλοι.(και σε εμενα και σε αλλους).Για αυτο υπαρχουν και τα pm αμα θελει(ς) κατι.Το σταματαω εδω επειδη σεβομαι το forum και μονο.
Last edited by necrofear_13 on Thu Apr 16, 2009 3:33 pm, edited 1 time in total.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Apr 16, 2009 3:32 pm

Moderation Message
Θα παρακαλέσω όλους να σταματήσετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αν θέλετε να συνεχιστεί ο διάλογος σταματήστε τις προσωπικές επιθέσεις. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως δημοκρατία σημαίνει να ακούς και την αντίθετη γνώμη και να τη σέβεσαι. Αν πάλι κάποιοι έχετε προσωπικές διαφορές λύστε τες με πμ και μη χαλάτε τη συζήτηση εδώ.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Apr 16, 2009 3:37 pm

rappader wrote:Όσο για τις διαδηλώσεις, άμα είναι οργανωμένες, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, με λίγη καλή διάθεση όλα τα προβλήματα λύνονται.
Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το άσυλο όμως, rappader! Ισως η προσωρινή κατάργησή του να μοιάζει ωραία λύση, αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ούτε στο ελάχιστο ότι θα επανέλθει ως θεσμός όταν λυθούν τα προβλήματά του. Οι αρμόδιοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να το κάνουν, και οι πολίτες απλά θα κοιμούνται. Εδώ δεν φωνάζουμε για τόσα άλλα, άμα καταργηθεί το άσυλο μετά από 5 χρόνια δεν θα το θυμάται και δεν θα ασχολείται κανείς.
aguero88 wrote:Σας το λέμε καιρό και δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Η καταστολή δεν είναι λύση. Οι κάμερες δεν είναι λύση. Ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη δεν είναι λύση. Λύση είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ρίζα τους…
++++
Μπράβο, συνοψίζεις ότι θέλω να πω εδώ και 4 σελίδες με αυτά που διαβάζω.
Η καταστολή είναι η εύκολη και λιγότερο συμφέρουσα λύση (για εμάς). Η κατάργηση του ασύλου θα φέρει περισσότερη αστυνόμευση, που θα φέρει περισσότερα περιστατικά βίας (από και προς αστυνομικούς), που θα έχουμε 100 Δεκέμβρηδες (την άσχημη πλευρά τους) κτλ κτλ.
Ρε παιδιά όση καταστολή και να υπάρχει, πάντα θα υπάρχει ανάλογη απάντηση. Δεν είναι λογική το να οξύνεις τα πράγματα.

Η κατάργηση του ασύλου, θα σημάνει την αρχή του 2ου κύκλου.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Apr 17, 2009 12:21 am

Συμφωνώ. Η καταστολή δεν είναι η πρώτη λύση, αλλά η έσχατη. Βέβαια, κοινωνίες όπως η αμερικανική ενδεχομένως να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους διαφορετικά. Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η Παιδεία. Δυστυχώς, ΟΛΕΣ οι ελληνικές παρατάξεις (χωρίς να εξαιρείται απολύτως καμία) φρόντισαν να ρίξουν την Παιδεία εκεί που είναι τώρα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στην υποχρηματοδότηση, αλλά στην νοοτροπία και τις "αξίες" που τής προσέδωσαν (αξιόλογη Παιδεία μπορεί να υπάρξει και με 0.1% του ΑΕΠ).

Όσο για το άσυλο, νομίζω ότι είναι παράλογο. Παράλογο σημαίνει ότι δεν έχει λογική βάση. Παράλογο σημαίνει ότι στερείται ορθού νοήματος και αιτιώδους ύπαρξης. Σε χώρες όπου οι θεσμοί λειτουργούν λογικά δεν υπάρχει άσυλο αφού ελευθερία νοείται σε όλη την επικράτεια (λυπάμαι κ. Λαζόπουλε, δεν χρειάζεται να "πρωτοτυπήσουμε"...). Όλοι όσοι από κομματικό συμφέρον ή υπερβάλλοντα ιδεαλισμό το στηρίζουν, ας μας πουν με επιχειρήματα, και όχι με γενικότητες ή κομματικά σκονάκια, τι ακριβώς προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Προσοχή: Αναφέρομαι στο άσυλο, όχι στο φοιτητικό κίνημα.

Ελεύθερη διακίνηση ιδεών απλά δεν υπάρχει. Αντιθέτως, υπάρχει ασύστολη παρεμπόδιση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. Οι -κατά κανόνα στοχευμένες- ιδέες βιάζονται και φιλτράρονται καλά πριν διακινηθούν. Αν πω στο Πανεπιστήμιο όσα γράφω εδώ, θα πρέπει να έχω Καλάσνικοφ μαζί μου για παν ενδεχόμενο :smt068

Τέλος, λυπάμαι όσους με χαρακτηρίζουν φασίστα χωρίς να σκέφτονται ότι τα δικά μου δικαιώματα πλήττονται περισσότερο από τα δικά τους (ας σκεφτούν επίσης μήπως δεν είναι οι θεματοφύλακες της ηθικής).

Αλλά στην Ελλάδα για να κάνεις "καριέρα" πρέπει να δηλώνεις αριστερός ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα περί αληθινής αριστεράς. Σωστά; ;)

Καλημέρα σε όλους ανεξαιρέτως από τη μαγευτική Μήλο :smt006
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Apr 17, 2009 10:12 pm

Αυτοι οι τελειωμενοι γενικα ειναι χρησιμοι, εξευτελιζουν ακομα περισσοτερο το ηδη γραφικο δημοσιο σχολείο!
Η αληθεια ειναι οτι κανενας δε θα στεναχωριοταν ιδιαιτερα αν τους διναν ενα χερι ξύλο, αλλα ειναι πιο χρησιμοι οταν "δρουν" ελευθεροι, σπρωχνουν τις αλλαγες προς τη σωση κατευθυνση μια ωρα γρηγοροτερα. :smt023
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Fri Apr 17, 2009 11:23 pm

jimm wrote: αλλα ειναι πιο χρησιμοι οταν "δρουν" ελευθεροι, σπρωχνουν τις αλλαγες προς τη σωση κατευθυνση μια ωρα γρηγοροτερα. :smt023
Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης, σε αυτό που λες έχεις δίκιο....
Υπενθυμίζουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, μαλλον.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Fri Apr 24, 2009 6:19 pm

Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η Παιδεία.Δυστυχώς, ΟΛΕΣ οι ελληνικές παρατάξεις (χωρίς να εξαιρείται απολύτως καμία) φρόντισαν να ρίξουν την Παιδεία εκεί που είναι τώρα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στην υποχρηματοδότηση, αλλά στην νοοτροπία και τις "αξίες" που τής προσέδωσαν
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου με μια ομως γενικευση. Ποια Παιδεια? Οχι μονο αυτην που αναφερεται στις βαθμιδες σπουδων αλλα την παιδεια του καθενος ξεχωριστα, γιατι μη γελιομαστε, αν δεν ξεκινησει η αλλαγη απο ατομικο επιπεδο δεν θα εχουμε και κανενα αποτελεσμα. Ειναι ελποιδοφωρο το οτι υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων νεων οι οποιοι βλεπουν και αναγνωριζουν τα προβληματα και σιγουρα προβληματιζονται και για την αντιμετωπιση τους. Παραλληλα ομως υπαρχουν και αλλοι, οπως αυτοι που αναφερθηκε οτι εισεβαλαν στο αμφοθεατρο και για μαγκια διεκοψαν το μαθημα, ετσι για να κανουν κεφι που δεν σεβαστηκαν ουτε τα ατομα ουτε και το χωρο. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι ολα τα ατομα τα οποια επιδιδονται σε τραμπουκισμους και κουτο-εξυπναδες χαρακτηριζονται απο ελλειψη σεβασμου οχι μονο σε ανθρωπους αγνωστους που εχουν καποιο σκοπο στη ζωη τους αλλα και στον ιδιο τους τον εαυτο. Αν λοιπον τα ατομα αυτα ειχαν γαλουχηθει απο ολους τους φορεις με αξιες και ιδανικα περι σεβασμου της ανθρωπινης φυσης δεν θα ειχαν συμβει ολα αυτα. Για να συνοψισω η αποψη μου ειναι οτι Ελλαδα και Παιδεια ειναι οπως η μερα με τη νυχτα, εχω την τυχη να γνωριζω τι συμβαινει και σε αλλες χωρες της βορειας Ευρωπης (εχω μεγαααααααλη φαμιλια) και πραγματικα οι μαθητες και οι φοιτητες ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους καθηγητες και φυσικα τους συμμαθητες τους. Εδω δυστυχως κατι τετοιο δε συμβαινει και δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει γιατι για να γινει θα πρεπει να γινει πρωτα εμβαθυνση και μετα αντιμετωπιση του προβληματος. Και την Παιδεια με αυτον τον τροπο δεν την εριξαν μονο τα κομματα, την ριχνουμε εμεις καθημερινα...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Mon Apr 27, 2009 10:56 pm

Ξεκινάει σε λίγο στον ΣΚΑΙ ένα αφιέρωμα των φακέλων του Αλέξη Παπαχελά για το άσυλο. Stay tuned!
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun May 03, 2009 1:29 am

Stoupeace wrote:
jimm wrote: αλλα ειναι πιο χρησιμοι οταν "δρουν" ελευθεροι, σπρωχνουν τις αλλαγες προς τη σωση κατευθυνση μια ωρα γρηγοροτερα. :smt023
Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης
Εγω δεν ενδιαφερομαι καθολου να τους "αντιμετωπισω", τελειωμενοι ειναι απο μονοι τους, αλλη δουλεια δεν ειχαμε τωρα να ασχολουμαστε με τους :smt030 .
Απλως οπως ειπα ειναι χρησιμοι διοτι σπρωχνουν τις εξελιξεις στη σωστη κατευθυνση. ;)
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun May 03, 2009 8:57 am

jimm wrote:
Stoupeace wrote:
Παρόλο που είμαι σίγουρος ότι διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης
Εγω δεν ενδιαφερομαι καθολου να τους "αντιμετωπισω", τελειωμενοι ειναι απο μονοι τους, αλλη δουλεια δεν ειχαμε τωρα να ασχολουμαστε με τους :smt030 .
Απλως οπως ειπα ειναι χρησιμοι διοτι σπρωχνουν τις εξελιξεις στη σωστη κατευθυνση. ;)
Το να καταστρεφεις δημοσια περιουσια ή να εξευτελιζεις την προσωπικοτητα του συνανθρωπου σου δε νομιζω οτι ειναι η σωστη κατευθυνση των πραγματων.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun May 03, 2009 1:21 pm

Δεν ξερεις οτι αν εχεις φραγκα εισαι ανωτερος(και ανωτατος μη σου πω) ανθρωπος?Ντροπη.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun May 03, 2009 4:38 pm

ultimate_aektzis wrote:Δεν ξερεις οτι αν εχεις φραγκα εισαι ανωτερος(και ανωτατος μη σου πω) ανθρωπος?Ντροπη.
Οικονομικα ανωτερος ή ανωτατος...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Sun May 03, 2009 4:41 pm

Δεν ξερεις οτι αν εχεις φραγκα εισαι ανωτερος(και ανωτατος μη σου πω) ανθρωπος?Ντροπη.
Οικονομικα ανωτερος ή ανωτατος...
Settle down, το ίδιο πράγμα λέτε και λέμε όλοι.
Αααααα ρε κοσμάρα οι λεφτάδες :lol:
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun May 03, 2009 6:01 pm

Ισως κανει καλο να βλεπουμε μερικες φορες διαφημισεις.Προφανως δεν την εχουν δει μερικοι για να καταλαβουν πως καποια πραγματα ειναι ανεκτιμητα.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”