Erevodifwntas wrote:να κάνουμε κάτι που θα χρησιμοποιήσει ο κόσμος κι όχι μόνο 2-3 άλλοι scientists στην υφήλιο.
Ο κόσμος με GNU/Linux Kernel / KDE ή GNOME ή XFCE / Firefox / ThunderBird / OpenOffice / VLC έχει καλύψει δωρεάν το 80% των αναγκών του.. Και σε τελική ανάλυση πιο εύκολο για τον κόσμο θα ήταν να χρησιμοποιεί το Playstation 3 σαν μηχάνημα για να μπαίνει στο internet κτλ που έχει interface κινητού και όχι black and white.. Το αν στην γιαγιά μου ( και στις εκατομμύρια γιαγιάδες του κόσμου ) φαίνεται περίπλοκη η γραφική διεπαφή πιστεύω είναι προφανές οτι ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με το τι θα πρέπει να διαλέξω εγώ σαν developer και Computer Scientist..
Το οτι σε πολύ κόσμο δεν αρέσει κάν να χρησιμοποιεί υπολογιστές δεν σημαίνει οτι πρέπει να παρατήσω την δουλειά μου κτλ.. Είναι απλά lol επιχείρημα
Σχετικά με userfriendliness τώρα το GUI είναι πρακτικά το ίδιο..
Αν έχετε συνηθήσει το start κάτω αριστερά αντί για το Applications πάνω αριστερά δεν είναι ουτε κάν πρόβλημα του Window Manager πόσο μάλλον του λειτουργικού.. Είναι δικό σας..
Και πέρα του οτι out of the box οι εφαρμογές που έρχονται σε ένα typical installation ubuntu πχ δεν έχουν καμμία σχέση σε diversity με τις αντίστοιχες ούτε σε XP ούτε σε Vista γιατί έχει από Voip μέχρι Audacity ξέρωγώ.. ( Τώρα με τι να τα συγκρίνω.. Με το Notepad..?

)
Ακόμα και αντίστοιχα applications με τον Movie Maker υπάρχουν με 2-3 click..
Αυτό εγώ το θεωρώ τρελά userfriendly..!
Ισοβίτης wrote:αν αυξηθούν τα παιχνίδια για Λίνουξ, είναι αναπόφευκτο να αυξηθούν και οι απαιτήσεις σε hardware, οπότε το προηγούμενο επιχείρημα πάει περίπατο (αν ο gamer το γυρίσει σε Λίνουξ, θα έχει μεν το ελαφρύ λειτουργικό, αλλά θα χρειάζεται υλικό υψηλών απαιτήσεων για τα παιχνίδια).
Χμ.. και αυτό αρα δικαιολογεί τα system requirements των Vista και ένα memory footprint 1GB απλά για να κάνω login ?
Δηλαδή αν θέλω απλά εναν υπολογιστή για 2-3 εφαρμογές γραφείου επειδή μπορεί να ήθελα να παίξω παιχνίδια πρέπει να με αναγκάσουν να κάνω αναβάθμηση ?
Επίσης το OpenOffice είναι μια χαρά..!
Άλλες τραγικότητες είναι σχετικά με το licensing.. Πχ σε WinXP Home δεν μπορώ να κάνω remote desktop ή δεν μπορώ να έχω 2 επεξεργαστές..
Σε XP Pro από το SP1 και μετά μπορώ να έχω μέχρι 8 cores..
Σε XP home δεν μπορώ να αλλάξω την language του λειτουργικού , σε XP pro είναι OK
και πάει λέγοντας..
Για τα Vista ->
http://www.microsoft.com/windows/window ... fault.aspx
Home Basic limit of 8 GB of physical memory, Home Pro of 16 GB ->
http://www.helpwithwindows.com/WindowsV ... rsion.html
Πολύ επιστημονική πλατφόρμα τα Windows..
Γιατί να μην μπορώ να κάνω 4 format σε μια μέρα χωρίς να κλειδώνει το system activation ? Η πόσο user friendly θεωρείται επειδή δεν έχω internet να κλειδώνει το PC μου μετά από 30 ημέρες..?
Τα Windows είναι απλά money oriented λειτουργικό και όσο πιο γρήγορα το καταλαβετε τόσο το καλύτερο για όλους μας.. Τα λεφτά του ο Bill δεν τα έβγαλε κατα τύχη..
Καλές αναβαθμήσεις στα Windows 7 και μετά στα Windows 8..
Αγοράστε ένα license και για μένα..