Ή μήπως προτιμάτε: "Απίστευτο και όμως ελληνικό;;;"
Όπως και να'χει δείτε το...

Πηγή: contra.gr
Αυτός μπορεί να έχει "ξεφύγει" από την "νοοτροπία του νεο-σκλάβου" αλλά το κάνει μετατρέποντας τους άλλους σε σκλάβους. Για πες μου αλήθεια, ποιος τεχνίτης είναι σκλάβος; Οι περισσότεροι είναι δυσεύρετοι, αναξιόπιστοι και πληρώνονται δυσανάλογα προς την εργασία που προσφέρουν (φυσικά προς τα επάνω). Μήπως θες να πας να του μοιάσεις;ailouros wrote:Ο άνθρωπος έχει πιάσει το νόημα της ζωής και έχει ξεφύγει από την νοοτροπία του νεο-σκλάβου.Τον προσκυνώ ταπεινά
Δυστυχώς για τους κατοίκους του χωριού, η αγορά εκεί δεν είναι ελεύθερη, ο άνθρωπος προφανώς έχει το μονοπώλιο. Μάλλον δεν βλέπεις στα fora τι τραβάνε οι κάτοικοι της επαρχίας κάθε φορά που θέλουν τεχνίτη (για παράδειγμα για υπολογιστές). Υπάρχει ένα κατάστημα στο κεφαλοχώρι που μπορεί να σου χρεώσει και 500 (!) Ευρώ για ένα φορμάτ και πρέπει να πεις κι ευχαριστώ... Επίσης, δεν ξέρω γιατί, αλλά σε πολλές κατηγορίες επαγγελματιών (ατέλειωτα τα παραδείγματα) έχω την εντύπωση ότι το καρτέλ καλά κρατεί... (Είμαστε και σε οικονομικό Πανεπιστήμιο)ailouros wrote: Επίσης η αγορά είναι ελέυθερη οπότε δεν νομίζω να κουβαλήσει κανείς την πόρτα του στον πλάτανο.ΤΟ πιθανότερο είναι να πάει στον δίπλα τεχνίτη.
Μην κρίνεις το δυτικό πρότυπο από το πως εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι αλλού έχουν συμβόλαιο εργασίας 35 ωρών και δεν επιτρέπεται να δουλεύεις περισσότερο (δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθείς για υπερωρίες). Επίσης, τις ώρες που τυχόν δουλέψεις υπερωριακά μπορεις να τις αφαιρέσεις από τη δουλειά κάποιας άλλης ημέρας (ή να πάρεις π.χ. μια μέρα επιπλέον άδεια, με 7 ώρες υπερωρίας). Επίσης, ο μισθός που σου δίνει ο εργοδότης με το που πάρεις πτυχίο, φτανει και με το παραπάνω για να ζήσεις αξιοπρεπώς μόνος σου, χωρίς την υποστήριξη των γονιών σου (και δε σου φέρονται σαν να τους έδειξες απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου). Αλλού, επίσης, όταν έρθει η ώρα για το μεσημεριανό διάλειμμα (το οποίο κατοχυρώνεται θεσμικά), σηκώνονται ένας-ένας και πηγαίνουν για φαγητό, δεν πάει να γίνεται πανικός από πελάτες ή να υπάρχει πολλή δουλειά (για κάνε μια αντιπαραβολή με το φιλότιμο του Έλληνα, που όταν υπάρχει δουλειά, θα καθήσει να δουλέψει).ailouros wrote: Μάλλον δεν με κατάλαβες καλά.Η νοοτροπία αυτή αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους(εξαίρεση ίσως το δημόσιο) και όχι τους τεχνίτες συγκεκριμένα.Εννοώ το δυτικό πρότυπο ζωής και επιτυχίας δουλειά-κατανάλωση-ύπνος.Η δουλεία πάνω από όλα και όλους με σκοπό να πάρουμε το τελευταίο μοντέλο κινητού ή το καινούριο μοντέλο αυτοκινήτου αφού εξοφλήσουμε πρώτα ο θεός τα 13455 δάνεια.Αυτός είναι ο νεο-σκλάβος.Ξυπνάει στις 7 και γυρνάει σπίτι στις 8.Βάζει στο πανάκριβο χομ σίνεμα να δει κανα ντι βι ντι και το χαίρεται για 20 λεπτά μέχρι να τον πάρει ο ύπνος και πάλι από την αρχή.
Εγώ ένα πράγμα ξέρω, στο ελεύθερο επάγγελμα δε χάνει κανείς (και όποιος χάνει, κλείνει). Αν έχει συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα των πραγμάτων, ας κάνει σκόντο στους χαμηλοσυνταξιούχους συγχωριανούς του...ailouros wrote:Και επειδή με ρώτησες θέλω να μοιάσω σε έναν άνθρωπο σαν και αυτόν που έχει συνειδητοποιήσει κάπως την ματαιότητα των πραγμάτων και θεωρεί αρκετά σημαντικό να απολαμβάνει το καλοκαίρι του κάτω από τον πλάτανο φτύνοντας τα λεφτά ενδεχομένως.Κάτι τέτοιους με το δικό τους στιλ και άποψη δεν μπορώ παρά να τους χαίρομαι Smile
Μπα.. εδώ ακόμα και την ώρα που πρέπει να δουλεύει θα σηκωστεί να πάει να καθαρίσει το πορτοκαλάκι του...Proxenos wrote:Αλλού, επίσης, όταν έρθει η ώρα για το μεσημεριανό διάλειμμα (το οποίο κατοχυρώνεται θεσμικά), σηκώνονται ένας-ένας και πηγαίνουν για φαγητό, δεν πάει να γίνεται πανικός από πελάτες ή να υπάρχει πολλή δουλειά (για κάνε μια αντιπαραβολή με το φιλότιμο του Έλληνα, που όταν υπάρχει δουλειά, θα καθήσει να δουλέψει).