ΤΕΙ vs ΑΕΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: ΤΕΙ vs ΑΕΙ

Post by rose » Wed May 13, 2009 10:19 am

Ισοβίτης wrote:Είσαι πολύ τυχερός. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις: αξιολογώντας βάσει έργου και όχι βάσει σχολής αποφοίτησης.

Το jcreator χρησιμοποιείται από τους διδάσκοντες επειδή ελάχιστοι έχουν επαφή με την πραγματικότητα (και στην τελική, δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν). Θα αντιτάξω το παράδειγμα του ο κ. Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος προτείνει ποικιλία διαφορετικών εργαλείων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να ψάξει και να μάθει μόνος του τα πιο καλά / ευρέως χρησιμοποιούμενα. Συνεπώς, ένα Πανεπιστήμιο από ένα ΤΕΙ δεν ξεχωρίζουν από τα IDE που χρησιμοποιούν.

<Παρένθεση> Για να χρησιμοποιήσεις ΣΩΣΤΑ το NetBeans ή το Visual Studio πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι και πώς το κάνεις. Ευχάριστο UI δεν συνεπάγεται μειωμένη "επιστημονικότητα".</Παρένθεση>

Ο nerd, από τη σκοπιά του, έχει δίκιο σε πολλά σημεία. Πιστεύω ότι είναι θέμα στόχων: Θες να εμβαθύνεις στην καθαρά επιστημονική πλευρά του ζητήματος; Οφείλεις να μάθεις όλο το background όσο απαιτητικό κι αν είναι. Θες να δώσεις έμφαση στις απαιτήσεις τις αγοράς; Ενημερώσου, χρησιμοποίησε εκείνα τα εργαλεία που πιστεύεις ότι θα σου χρειαστούν. Το Πανεπιστήμιο θα δώσει τα ερεθίσματα - από ένα σημείο και μετά ο καθένας το ψάχνει προσωπικά το θέμα. Σημείωση: Θα μείνεις άναυδος όταν δεις τα προσόντα που ζητά η MS από τους υποψηφίους για τις υψηλόβαθμες θέσεις ή τις ερωτήσεις που τούς γίνονται στη συνέντευξη...

Τέλος, ένα πτυχίο (πόσω μάλλον ελληνικού Πανεπιστημίου) δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα. Δεν σημαίνει ότι επεδή κάποιος έχει τελειώσει ΑΕΙ, τότε αυτόματα μετά τα 35 όλοι θα κάνουν υπόκλιση μπροστά του... Γιατί; Για τον απλό λόγο ότι μπορεί να μην έχει πάρει τις βάσεις που τού δόθηκαν (κι ας έχει περάσει τα μαθήματα). Και, ναι, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι απόφοιτοι ΤΕΙ. Είναι παράλογο να αγκιστρωνόμαστε στο βαθμό των Πενελληνίων μια ζωή... Ιδιαίτερα στο αντικείμενο των σπουδών μας, είναι απαραίτητη η διά βίου εκπαίδευση μέσα από τον ερευνητικό ή τον εργασιακό τομέα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τη σχολή παρακολούθησης, αλλά με τη διάθεση του καθενός...

Θα προσπαθήσω να μεταφέρω τα ποστ αλλού, αλλά είναι εμφανής η συσχέτιση με το συγκεκριμένο μάθημα :-(

++ Μπράβο ισοβίτη, έτσι πρέπει να σκέφτονται οσοι δεν θέλουν να ειναι μια ζωή "προγραμματιστές" :smt023.
που θα πάει θα το δουμε...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
ΤΕΙ vs ΑΕΙ

Post by stoupeace » Wed May 13, 2009 2:22 pm

nerd wrote:συμφωνω με ολα αυτα που λετε.. μονο που ξεχνατε οτι βρισκομαστε σε μια κοινωνια (ΕΛΛΑΔΑ) ευκαιριακη και οχι ιδανικη οπως θα επρεπε να ειναι.. εγω δουλευω σε μια εταιρια προγραμματισμου που ο αποφοιτος απο ΑΕΙ και απο ΤΕΙ και απο Εξωτερικο εχουν την ιδια μεταχειριση και τις ιδιες αποδοχες... αν εσας αυτο σας καλυπτει εγω δεν εχω προβλημα...
Με αυτό που λες παραδέχεσαι ότι σου αρέσει εκεί που είσαι και δεν έχεις παραπάνω στόχους, which is fine.

Αλλά δεν έχουμε όλοι τους ίδιους στόχους.
Η σχολή μας είναι από τις πιο δύσκολες, αλλα πιστεύω ότι θα μας το ξεπληρώσει αυτό. Οχι γιατι είμαστε ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ.
Αλλά επειδή αν όντως πάρουμε τις γνωσεις που θέλουνε να μας δώσουνε δεν θα μείνουμε μία ζωή να συντηρούμε καινα διορθώνουμε κώδικα.

Προσωπικά θα θεωρώ ότι δεν καταφερα αυτό που θέλω αν στα 40 μου ξέρω 4-5 γλώσσες προγραμματισμού και δουλεύω σε κάποιο τμήμα μηχανογράφησης μιας εταιρίας.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed May 13, 2009 3:08 pm

nerd wrote:μονο που ξεχνατε οτι βρισκομαστε σε μια κοινωνια (ΕΛΛΑΔΑ) ευκαιριακη και οχι ιδανικη οπως θα επρεπε να ειναι.. εγω δουλευω σε μια εταιρια προγραμματισμου που ο αποφοιτος απο ΑΕΙ και απο ΤΕΙ και απο Εξωτερικο εχουν την ιδια μεταχειριση και τις ιδιες αποδοχες... αν εσας αυτο σας καλυπτει εγω δεν εχω προβλημα...

Το πώς αποφασίζει η εταιρεία να πληρώσει ειναι ενα μεγάλο θέμα, γενικά θέλουμε δικαιοσύνη και ηθική ικανοποίηση οπότε σίγουρα το πτυχίο έρχεται να συµβάλει και αυτό στη διαμόρφωση, αλλα δεν ειναι ο μονος λόγος. Γενικά και χύμα στην αγορά υπάρχει ενα εύρος για κάθε θέση, στην καλύτερη να πιάσεις το άνω φράγμα, αλλα - συνήθως - ποτέ παραπάνω. Κατι επίσης αρκετά σημαντικό ειναι οτι καθε εταιρεία αξιολογεί διαφορετικά μια θέση. Οπότε το εύρος αλλαζει με βαση τις προτεραιότητες και φυσικά την προσφορά, ζήτηση.
Οπότε εστω η εταιρεία Α, σχεδιάζει να δώσει μεχρι και 1200Ε για εναν junior business developer 3000E για senior και 6000Ε για presales engineer.

Nerd: Αν νομίζεις οτι προσφέρεις περισσότερα, ενώ κερδίζεις λιγότερα, δηλαδη αν θεωρείς οτι αδικήσε μπορείς να κινηθείς.

...και μια σημείωση μάγκες αυτά που μαθαίνετε εδώ τα ξέρουν χιλιάδες άλλοι, οπότε στρώσε το κ*** σας στην δουλειά και αφήστε τις εξυπνάδες.
Last edited by Zifnab on Wed May 13, 2009 3:11 pm, edited 1 time in total.
Reason: bad language
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Wed May 13, 2009 3:19 pm

rose wrote:αυτά που μαθαίνετε εδώ τα ξέρουν χιλιάδες άλλοι
Ο καθένας φυσικά με τον τρόπο του, και σε βάθος που ο ίδιος έχει επιλέξει. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Γιατί έτσι θα έπρεπε όλοι μας να είμαστε copies γνώσεων .. :problem:
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Wed May 13, 2009 5:43 pm

Συμφωνώ, απλά κάνω μια μακροοικονομική ανάλυση των συνθηκών.
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri May 22, 2009 12:53 am

Προυπηρεσια, experience και γνωριμιες ειναι το Α και το Ω.
Μη νομιζετε οτι αν εχετε απλως μια λιστα με προτζεκτακια του τάδε πανεπιστημιου στο resume σας μπορειτε να κυνηγησετε σοβαρή θέση, μόνο για entry level μετράνε αυτά.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri May 22, 2009 1:08 am

Ως τι χρησιμοποιείς Β' πληθυντικό; :lol:
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri May 22, 2009 1:45 am

PASCAL wrote:Ως τι χρησιμοποιείς Β' πληθυντικό; :lol:
Ως αυτος που βάζει τα λεφτα και το ρισκο, για να πληρώσει μετά και εσένα, εαν εισαι ο κατάλληλος για να κανεις τη δουλεια φυσικά.
;)
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri May 22, 2009 1:56 am

Πολύ έχουν ψωνιστεί οι κεφαλαιοκράτες τελευταία! Να είναι άραγε η έσχατη περηφάνεια να υποστηρίξουν το σύστημα τους που καταρέει; Ποιός ξέρει. Άβυσσος η ψυχή του καπιταλιστή!

ΥΓ. Τα σωματεία και τις ενώσεις να τα φοβάσαι από κάθε άποψη, νομική, οικονομική ακόμα και φυσική...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri May 22, 2009 2:08 am

PASCAL wrote:Πολύ έχουν ψωνιστεί οι κεφαλαιοκράτες τελευταία! Να είναι άραγε η έσχατη περηφάνεια να υποστηρίξουν το σύστημα τους που καταρέει; Ποιός ξέρει. Άβυσσος η ψυχή του καπιταλιστή!

ΥΓ. Τα σωματεία και τις ενώσεις να τα φοβάσαι από κάθε άποψη, νομική, οικονομική ακόμα και φυσική...
Παντα μου αρεσαν του καθε ειδους τα κλισε και τσιτατα! :lol: :lol:
Αλλα με πορδες αυγά δε βάφονται, αυτη είναι η διαφορά μεταξύ μας. ;)
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri May 22, 2009 2:11 am

Έλα συμμαζευτείτε λίγο...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri May 22, 2009 2:15 am

Zifnab wrote:Έλα συμμαζευτείτε λίγο...
Οk boss :smt023
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed Jun 17, 2009 7:06 pm

nerd wrote:Συγνώμη αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα! Και όταν δήλωσα σχολή ήμουν 17 χρονών δεν ηξερα τι έπρεπε να δηλώσω και δεν είχα κάποια αξιόπιστη βοήθεια..( Πρωτη επιλογή είχα το ΕΜΠ ηλεκτρολογος. Μεγιστο λαθος!!!)
Όχι όμως από τα λάθη που δεν διορθώνονται.
Ακριβώς επειδή όταν διαλέγουμε σχολή είμαστε αρκετά μικροί για να κρίνουμε σωστά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μετά από 1, 2, ή ακόμα και 3 χρόνια, διορθώνουν το λάθος τους αυτό και πηγαίνουν σε κάποια σχολή που τους ενδιαφέρει περισσότερο.
Το να λες "ήμουν μικρός και δεν ήξερα" δεν σε καθιστά οσιομάρτυρα, σε καθιστά απλώς δειλό.
Το ίδιο και το να γκρινιάζεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, χωρίς ούτε να κάνεις κάτι για να την αλλάξεις, αλλά ούτε να έχεις και την πρόθεση να φύγεις.

Εκτός από τα παραπάνω, προσωπικά μου έχουν χρησιμεύσει στη δουλειά πάρα πολλά πράγματα που έμαθα στη σχολή, ακόμα και κάποια που δεν το περίμενα. Αλλά περισσότερο από όλα, με έχει βοηθήσει ο τρόπος σκέψης που αποκτάς σιγά σιγά στο πανεπιστήμιο. Και πραγματικά εύχομαι να είχα το χρόνο να τα απορροφήσω καλά όλα όσα μαθαίνουμε (αλλά δυστυχώς, η πανεπιστημιακή μόρφωση πολλές φορές μοιάζει με την προσπάθεια να πιείς νερό από πυροσβεστικό κρουνό).
Ωστόσο, αυτό δεν θα το διαπιστώσεις, αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι "να περάσεις", ή κατά τη συνήθη έκφραση-δικαιολογία πολλών φοιτητών "να σε περάσουν". Όσα μαθήματα τα έβλεπα έτσι (πάρα πολλά στο ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ, ευτυχώς λίγα εδώ στην ΑΣΟΕΕ) όντως, δεν μου προσέφεραν απολύτως τίποτα.

-----------------------------------

Α και επίσης, ένας καλός μου φίλος σπουδάζει σε ΤΕΙ και σε πληροφορώ ότι και σχεσιακή άλγεβρα κάνουν, και E-R διαγράμματα, και όλα αυτά τα "θεωρητικά" που κατακρίνεις. ;)
Last edited by Ισοβίτης on Thu Jun 18, 2009 3:25 pm, edited 1 time in total.
Reason: Συγχώνευση δημοσιεύσεων
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”