Εφορευτική Επιτροπή (Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Δημοτικές)

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Εφορευτική Επιτροπή (Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Δημοτικές)

Post by fo@ » Sun May 24, 2009 8:03 pm

Ήθελα να πω πως είναι σαφές πως το δικαίωμα της ψήφου δεν είναι η λογική άρνηση του δικαιώματος για μη ψήφο. Και προσωπικά πιστεύω θα έπρεπε να διαφυλάττεται ισότιμα μιας και καταπνίγεται η δυνατότητα του λαού να αμφισβητήσει την "ιδανικότητα" του πολιτειακού συστήματος.
"With soap, baptism is a good thing"
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sun May 24, 2009 8:06 pm

Εγώ θα πάω σίγουρα μιας και είμαι τακτικό μέλος.
Τώρα για τα λεφτά,δεν πιστεύω ότι έπρεπε να σε πληρώνουν.(αν και εννοείται ότι θα προτιμούσα να έπαιρνα και κάποιο χαρτζιλίκι :) ).

Πάντως νομίζω ότι αντί να σου δίνουν 20 ευρώ στο χέρι, τα διαθέτουν για να αγοράσουν όλα αυτά τα φαγητά.

Είναι μια δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών, και συνάμα η σωστή λειτουργία της δημοκρατίας, αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελούν οι εκλογές.
Ένας υγειώς σκεπτόμενος πολίτης θα έπρεπε να πάει χωρίς αντιρήσεις, και να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του.

@Stoupeace: Και αν δεν μιλάς για τις πολιτικές εκλογές τότε για τι είδους εκλογές μιλάς?? Για τις φοιτητικές?
Αυτές είναι deep για deep parody.Οπότε δεν βλέπω άλλου είδους εκλογές......
Επίσης αντί να ρίχνεις άκυρο ή λευκό, μπορείς να το ρίχνεις στο πιο άγνωστο τελευταίο κόμα.Έτσι
δεν πρόκειται να πάει με τίποτα στον πρώτο, και ταυτόχρονα δίνεις κάποια χαρά σε έναν τυπάκο
που κατέβασε υποψηφιότητα για κάποια πιστεύω και ιδανικά.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun May 24, 2009 8:15 pm

Ασχετο, αλλά ο Κατέλης (Catman) θα είναι υποψήφιος στους Οικολόγους Πράσινους του βεργή!!!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Sun May 24, 2009 8:16 pm

nickpro wrote:Ένας υγειώς σκεπτόμενος πολίτης θα έπρεπε να πάει χωρίς αντιρήσεις, και να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του.
Διαφωνώ κάθετα σε αυτήν την προσέγγιση. Το να μην πάω σημαίνει ότι εκφράζω την αντίθεση μου στο σύστημα. Νόμοι που ψηφίζονται και δεν τηρούνται στην πράξη (για τα μέλη της εφορευτικής). Υπέρογκες αμοιβές για τους δικαστικούς, μηδαμινές για τους άλλους.
Ρώτησα την δικαστική αντιπρόσωπο τι γίνεται με τούς υπόλοιπους (τακτικά μέλη) που δεν είχαν δώσει το παρόν και ξέρεις τι μου απάντησε: "Τίποτα". Ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής! Μάλιστα ο ένας από αυτούς ήρθε και ψήφισε και η δικαστική αντιπρόσωπος ... τον μάλωσε. Αυτό ήταν όλο :).
Απλά είναι καλό να μην είσαι στο σπίτι σου και το πολύ πολύ αν φοβάσαι πάρε ενα χαρτί από γιατρό για να το έχεις σε περίπτωση ανάγκης. Όλο και κάποιος γιατρός θα είναι εύκαιρος (διάρροια, πόνοι στη μέση κλπ). Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί.
Το να πας στην εφορευτική επιτροπή δεν είναι σαν να είσαι... εθελοντής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ούτε αναδάσωση στην Πάρνηθα. Όλο και κάτι πιο χρήσιμο θα έχεις να κάνεις.
Last edited by rapadder on Sun May 24, 2009 8:18 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun May 24, 2009 8:31 pm

Λάθος αγαπητέ.Το κόμμα του Βεργή λέγεται " Έλληνες Οικολόγοι" και εκεί θα είναι υποψήφιος ο Catman.

Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" είναι ένα άλλο κόμμα, καμία σχέση με τον τρελάρα τον Βεργή, και είναι αυτό που έχει και το 6% στις δημοσκοπίσεις.

--------------------------------------------------------

@emperor:Λάθος αγαπητέ.Το κόμμα του Βεργή λέγεται " Έλληνες Οικολόγοι" και εκεί θα είναι υποψήφιος ο Catman.

Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" είναι ένα άλλο κόμμα, καμία σχέση με τον τρελάρα τον Βεργή, και είναι αυτό που έχει και το 6% στις δημοσκοπίσεις.

@rappadder: Εμ, δεν εκφράζει πραγματικά την αντίθεσή σου.Εσύ πιστεύεις ότι την εκφράζει.Εγώ πιστεύω ότι εκφράζει την αδιαφορία σου για αυτόν τον θεσμό.

Ναι συμφωνώ ότι τα έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους, αλλά έχουμε ακόμα δημοκρατία χάρη στην λαική βούληση.Αν πάψει και αυτή, τότε μας περιμένει ένα σκοτεινό μέλλον...

Με το να μην πας, γίνεσαι σαν και αυτούς.Όπως δεν πας εσύ στις εκλογές, έτσι δεν πάει και ο βουλευτής στην βουλή.
Εσύ λες ότι έχεις κάτι πιο χρήσιμο να κάνεις.Το ίδιο λέει και αυτός.Εσύ θα πετάξεις ένα χαρτί γιατρού για να είσαι καλυμένος.Ο βουλευτής θα κάνει το ίδιο.Εσύ ζητάς λεφτά για να πας (1 φορά) να κάτσεις και να κοιτάς το ταβάνι.Ο βουλευτής ζητά λεφτά για να πηγαίνει (όποτε και αν) στη βουλή και να ζεσταίνει αυτά τα υπέροχα δερμάτινα καθίσματα.

Γιατί λοιπόν να αρχίσεις να γίνεσαι σαν και αυτόν, ενώ μπορείς να είσαι καλύτερος? Έχεις χρέος να διαφυλάξεις τη δημοκρατία, ακόμα και αν δεν πιστεύεις σε αυτήν, ακόμα και αν πιστεύεις στην κατάργησή της.
Γιατί το δικαίωμα να εκφράζεις απόψεις αντίθετες στην δημοκρατία, το έχεις χάρις σε αυτήν.Αν δεν την είχες, δεν θα μπορούσες να εκφράσεις τίποτα αντίθετο στο πολίτευμα που θα επικρατούσε.

Επίσης το να διαφυλάξεις την δημοκρατία είναι 1000 φορές σημαντικότερο από το να πας εθελοντής στους Ολυμπιακούς.
Η δημοκρατία είναι αξία, ενώ οι Ολυμπιακοί είναι μια ιδανικοφανής μπίζνα.
Το να πας για αναδάσωση στην Πάρνηθα είναι αντιθέτως εξίσου σημαντικό με τη δημοκρατία......
Last edited by Zifnab on Sun May 24, 2009 8:33 pm, edited 1 time in total.
Reason: merged double post
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun May 24, 2009 9:13 pm

Νικο αν θελουν να διασφαλισουν το αδιαβλητο να πανε οσους ειναι γραμμενοι σε κομματα και τρεχουν(πχ τοπικες οργανωσεις).Αυτοι εχουν και ενα συμφερον(περαν του νομικου πελεκυ) να μην τους κλεψουν ψηφους.Ενας που δεν ασχολειται, θα παει για την αγγαρεια μονο.
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Sun May 24, 2009 9:17 pm

Αυτοί πάνε ήδη. Στην πράξη όμως δεν μπορούν να υπάρχουν μόνο αυτοί γιατί ένα κόμμα που έχει λίγους υποστηρικτές δεν μπορεί να γεμίσει κάθε εκλογικό τμήμα με έναν εκπρόσωπό του, οπότε οι υπόλοιποι μπορούν να φάνε την ψήφο προς αυτό.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sun May 24, 2009 9:25 pm

@nickpro: Θα μπορούσα να συμφωνήσω με πολλά σημεία από το post σου. Πράγματι, έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα έπρεπε να ζητάω χρήματα, ειδικά από την στιγμή που το κράτος μου εξασφαλίζει τα απαραίτητα (τροφή και πόσι).

Ερώτηση: Αυτό γιατί να μην ισχύει και για τον δικαστικό λειτουργό; Γιατί αυτός να πάρει εναν μισθό για εργασία 2 ημερών; Ή δίνεις σε όλους αναλογικά ή σε κανέναν.

Αν εγώ δεν πάω στην εφορευτική και αντίστοιχα δεν πάνε και άλλοι, θα υπάρχουν πανελλαδικά προβλήματα στην διαδικασία. Να σημειώσω εδώ ότι ο δικαστικός λειτουργός, μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ακόμα και μόνος του να διεξάγει την διαδικασία. Το κράτος λοιπόν θα αναγκαστεί είτε να εφαρμόσει τον νόμο (πράγμα που δεν κάνει και δεν το τιμά) ή να δώσει (οικονομικά) κίνητρα στα μέλη της εφορευτικής.
Αν δεν μπορεί να δώσει οικονομικά κίνητρα, ας μου δώσει ενα χαρτί που να λέει ότι ήμουν μέλος της εφορευτικής και ότι δικαιούμαι την επόμενη μέρα άδεια με αποδοχές από την εργασία μου. Εγώ θα ξυπνήσω από τις 05:30 ξημερώματα Κυριακής και μπορεί να γυρίσω σπίτι μου 03:00 ξημερώματα Δευτέρας. Ας έχω τουλάχιστον αυτήν την παροχή, δεν μπορώ στην εργασία μου να είμαι κομμάτια.
Αλλά ο νομοθέτης δεν ενδιαφέρεται για τον απλό πολίτη. Ούτε τους νόμους που ορίζει τηρεί στην πράξη, ούτε τίποτα. Ας σοβαρευτεί ο νομοθέτης και πολύ ευχαρίστως να τον αντιμετωπίσω με άλλη νοοτροπία.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Sun May 24, 2009 9:27 pm

ultimate_aektzis wrote:Νικο αν θελουν να διασφαλισουν το αδιαβλητο να πανε οσους ειναι γραμμενοι σε κομματα και τρεχουν(πχ τοπικες οργανωσεις).Αυτοι εχουν και ενα συμφερον(περαν του νομικου πελεκυ) να μην τους κλεψουν ψηφους.Ενας που δεν ασχολειται, θα παει για την αγγαρεια μονο.
Υπάρχουν οι κομματικοί αντιπρόσωποι για τη δουλειά αυτή. Σε κάθε εκλογικό τμήμα, κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να στείλει από έναν εκλογικό του αντιπρόσωπο. Αντίθετα στην εφορευτική επιτροπή επιλέγονται τυχαία άτομα ακριβώς για να εξασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Οι εκλογές είναι από τις διαδικασίες της χώρας μας που λειτουργούν με αρκετά μεγάλη σοβαρότητα. Και είναι κάτι για το οποίο πολλοί μόχθησαν στο παρελθόν. ΄Αλλωστε η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, αλλά δεν ξέρω κάποιο καλύτερο...
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Sun May 24, 2009 11:40 pm

Χωρίς να ξέρω αν σου απάντησαν στην απορία σου εγώ από προσωπική πείρα σου λέω το εξής... Αν ε δεν θες να πας, μην πας, αλλά μην πας να ψηφισείς γιατί έχουν το ονομά σου σημειωμένο και θα σε αναγκάσουν να κάτσεις. Κυρώσεις δεν υπάρχουν και δεν έρχεται κανείς σπίτι σου. Είτε είσαι τακτικό μέλος είτε αναπληρωτής σου προτείνω να μην πας...
Image
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon May 25, 2009 1:59 am

ultimate_aektzis wrote:Νικο αν θελουν να διασφαλισουν το αδιαβλητο να πανε οσους ειναι γραμμενοι σε κομματα και τρεχουν(πχ τοπικες οργανωσεις).Αυτοι εχουν και ενα συμφερον(περαν του νομικου πελεκυ) να μην τους κλεψουν ψηφους.Ενας που δεν ασχολειται, θα παει για την αγγαρεια μονο.
Με κάλυψε ο N@z_Plir.Αν τα μέλη της εφορευτικής ήταν κοματόσκυλα, θα γινόταν της τρελής.Καθένας θα είχε όφελος να βγάλει άκυρο ή να καταστρέψει ένα ψηφοδέλτιο αντιπάλου κόμματος.Αν υπήρχε διχογνωμία θα γινόταν απλά της κακομοίρας.Οπότε πρέπει να είναι ουδέτεροι.
rapadder wrote:
Ερώτηση: Αυτό γιατί να μην ισχύει και για τον δικαστικό λειτουργό; Γιατί αυτός να πάρει εναν μισθό για εργασία 2 ημερών; Ή δίνεις σε όλους αναλογικά ή σε κανέναν.
Εδώ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.Δεν ξέρω το λόγο που παίρνει τόσα πολλά.Υποθέτω ότι η δημοκρατία χρηματίζει τον δικαστικό λειτουργό με ένα αρκετά καλό ποσό, ώστε να εκλείψουν οι χρηματισμοί από τους κομματικούς αντιπρόσωπους.Μπροστά στο αδιάβλητο, τι να είναι μερικά χιλιάρικα.

Βέβαια δεν το θεωρώ δίκαιο.Εγώ όμως όπως κατάλαβες δεν κοιτάω το επίπεδο των άλλων για να προσαρμώσω το δικό μου.Κοιτάω να είμαι εγώ σωστός πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με αυτό που μου ανέθεσαν, και τώρα αν ο δικαστικός παίρνει πολλά παραπάνω δεν με νοιάζει και πολύ.Αν μας δίναν και κάτι, θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να γκρινιάξω.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue May 26, 2009 12:05 am

Καταγράφω την άποψη σου, την οποία έχεις τεκμηριώσει. Απλά σε αυτήν την χώρα ο δικαστικός και κάποιοι άλλοι κρατικοί λειτουργοί, με διάφορες προφάσεις, παίρνουν πολλά παραπάνω.
Θα μου επιτρέψεις να γκρινιάξω γιατί έχει δημιουργηθεί μια αριστοκρατία μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων και προσπαθεί να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση μας με την θεωρία του αναγκαίου κακού. Έτσι βουλευτές, εφοριακοί, τελωνειακοί, δικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν βασιλικά προνόμια για να μην χρηματίζονται, να μην υποκύπτουν σε σκοτεινά συμφέροντα κλπ.
Με κάθε σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, εφόσον ο καθένας με ένα χαρτί από γιατρό έχει "καθαρίσει", χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος, εφόσον δεν υπάρχει (στην πράξη) δίωξη για όσους δεν πάνε, έφοσον λοιπόν οι ίδιοι οι δημόσιοι λειτουργοί δεν εφαρμόζουν τον νόμο, τότε θα εισπράξουν την αδιαφορία μου και την απαξίωση μου για την όλη διαδικασία.
Για την ιστορία, στις περισσότερες εταιρίες, ο μισθός για έναν απόφοιτο Πληροφορικής, με απλό πτυχίο χωρίς σοβαρή προϋπηρεσία (πλήν πρακτικής) και χωρίς μεταπτυχιακό, είναι γύρω στα 960 - 980 Ευρώ (καθαρά). Αυτά θα λαμβάνετε για περίπου 1 χρόνο, άντε και τίποτα κουπόνια για φαγητό (επιπλέον 60 - 70 Ευρώ). Δώστε λοιπόν τους χαιρετισμούς μου στον δικαστικό λειτουργό.

Να σημειώσω ότι δεν υποστηρίζω την μη-συμμετοχή σε κάθε είδους εκλογές. Είμαι αντίθετος με την αποχή, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση (θα αναγκαστώ) να απέχω για να μην με επιστρατεύσουν καθότι θα είμαι μέλος της εφορευτικής.
Last edited by rapadder on Tue May 26, 2009 11:00 am, edited 1 time in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue May 26, 2009 7:34 am

Χάσε ένα μπάνιο για να χάσουν τον ύπνο τους Ενδιαφέρουσα προσέγγιση για περίπου αυτό που συζητάμε. Ίσως πιο γενικά στο αίσθημα της εκλογικής ευθύνης
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
marakifairy
Buffer underflow exception

Post by marakifairy » Tue May 26, 2009 2:18 pm

ουπς..σορρυ!
ηθελα να ρωτήσω αν παρω το χαρτί από το γιατρό πρέπει να το παρουσιάσω κάπου νωρίτερα??
η απλά να μην εμφανιστώ την κυριακη;;

ευχαριστώ!
Last edited by marakifairy on Tue May 26, 2009 2:31 pm, edited 1 time in total.
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Tue May 26, 2009 2:27 pm

marakifairy καλώς ήρθες στο Venus!

Με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας του forum απαγορεύονται τα greeklish. Επεξεργάσου το post σου και γράψε με ελληνικούς χαρακτήρες.
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed May 27, 2009 7:28 am

marakifairy wrote:ουπς..σορρυ!
ηθελα να ρωτήσω αν παρω το χαρτί από το γιατρό πρέπει να το παρουσιάσω κάπου νωρίτερα??

ευχαριστώ!

Μα αν το εμφανίσεις νωρίτερα θα καταλάβουν ότι το είχες προσχεδιασμένο!!!
Νομίζω ότι το παίρνεις σε περίπτωση που έρθουν σπίτι σου ή να το πάει κάποιος δικός σου εκεί που έπρεπε να παρουσιαστείς.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed May 27, 2009 11:18 am

enum21 wrote:
marakifairy wrote:ουπς..σορρυ!

ευχαριστώ!

Μα αν το εμφανίσεις νωρίτερα θα καταλάβουν ότι το είχες προσχεδιασμένο!!!
Νομίζω ότι το παίρνεις σε περίπτωση που έρθουν σπίτι σου ή να το πάει κάποιος δικός σου εκεί που έπρεπε να παρουσιαστείς.
Kαι πάλι τι θα τους πείς:

Γεια σας, ναι ναι το ξέρω δεν ήρθα αλλά αρρώστησα να να εδώ και το χαρτί! :-p

Πόσο περισσότερο κάρφωμα. Δεν πας την Κυριακή και άμα γίνει καμιά στραβή (που δεν θα γίνει φαντάζομαι) πας και βγάζεις ένα χαρτί που λέει ότι στις 6-7-8 Ιουνίου έπρεπε να μείνεις στο κρεβάτι.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed May 27, 2009 3:32 pm

Κοίτα, το βγάζεις, και άαααααμα σου πούνε τίποτα είσαι καλυμένος σε περίπτωση προστίμου και κυρώσεων.

Δεν το εμφανίζεις αν δεν στο ζητήσουν. ;)
marakifairy

Post by marakifairy » Thu May 28, 2009 4:14 pm

αχ ευχαριστώ..ουτως η άλλως θα λείπουμε όλοι εκεινο το σκ απο το σπίτι οπότε δεν θα βρουν κανενα..
απλα σκέφτομαι μηπως μια ωραία πρωία μου ερθει κανενα χαρτι για κανενα δικαστηριο.. :-( ..και θα ρίξουμε πολυυυ γέλιο!!! :lol:
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Fri May 29, 2009 1:10 am

marakifairy wrote:αχ ευχαριστώ..ουτως η άλλως θα λείπουμε όλοι εκεινο το σκ απο το σπίτι οπότε δεν θα βρουν κανενα..
απλα σκέφτομαι μηπως μια ωραία πρωία μου ερθει κανενα χαρτι για κανενα δικαστηριο.. :-( ..και θα ρίξουμε πολυυυ γέλιο!!! :lol:
Δεν έρχονται, η πίκρα είναι για αυτούς που πάνε πρώτοι να ψηφίσουν και τους βάζουνμε χαρτί είσαγγελέα να πάρουν την θέση της επιτροπής αν λοίπουν πολλά μέλη... :-D :-D :-D
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Fri May 29, 2009 10:50 am

Τι; Μπορεί να γίνει αυτό; Έλεος! :)
Να ψηφίζουμε και με άλλα μέσα (σφραγισμένες ταχυδρομικές επιστολές) για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Sun May 31, 2009 3:47 am

Αυτοοργάνωση, εκπροσώπηση, ατομική και κοινωνική αυτονομία, εργατική αυτονομία, άμεση δημοκρατία, περιεκτική δημοκρατία, όλη η εξουσία στα εργατικά συμβούλια, ... : ιδέες και λύσεις που διαφοροποιούνται όχι απλά στο υπάρχον σύστημα "λήψης" αποφάσεων, αλλά και στη διαφορετική οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας. Τις προτείνω για συζήτηση -και αυτονομούμαι επιλέγοντας να μη συμβάλλω στις "εκλογές" με την ψήφο μου- αρνούμενος την αντιπροσώπευση.
Τραγικό...

Υ.Γ. Για όσους επιμένουν να στηρίξουν τη διαδικασία, ορισμένα ψηφοδέλτια:
[img]http://arsenelumpen.files.wordpress.com/2009/05/vote.jpg[/img] [img]http://antiauthor.files.wordpress.com/2009/05/prisoner.jpg[/img]
edit (βλέποντας τις προηγούμενες σελίδες): Γεγονότα της γενιάς των γονιών μου: 114, πολυτεχνείο, μεταπολίτευση, συνδικαλιστικοί αγώνες, άγριες απεργίες, αλλαγή, συγκυβέρνηση, εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση. Το πολιτικό σύστημα σε όλες αυτές τις περιόδους είναι -κατά τη γνώμη μου- στην ουσία του το ίδιο: η ποικιλόμορφη κυριαρχία των αριστοκρατών και των καπιταλιστών σε βάρος των υπολοίπων. Μια κυριαρχία, που σαφώς δεν ήταν πάντα η ίδια, λόγω των διεκδικήσεων του ανταγωνιστικού κινήματος.
Αναγνωρίζω τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν αναγνωρίζω όμως ούτε ότι ανέτρεψαν το πολιτικό καθεστώς του αστισμού, ούτε ότι "κρέμασαν" τους δημεγέρτες και τους πλάνους τους.

Μένω εδώ -στο διαχρονικό: The only thing we did wrong was staying in the wilderness to long ... the only thing we did right was the day we started to fight.
Last edited by StormRider on Sun May 31, 2009 4:10 pm, edited 1 time in total.
Image
Post Reply

Return to “off-topic”