Σπουδές στην Αμερική

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Σπουδές στην Αμερική

Post by rose » Mon May 25, 2009 11:55 am

Εσυ στο ΜΙΤ εισαι; Eυχαριστημένος; Tι ειδικότητα αν επιτρέπεται;
που θα πάει θα το δουμε...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: Σπουδές στην Αμερική

Post by HdkiLLeR » Mon May 25, 2009 1:51 pm

Όχι δεν είμαι στο MIT, στο Columbia είμαι. Προσωπικά ευχαριστημένος είμαι γιατί έκανα join το group που ήθελα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
iorulezz
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iorulezz » Mon May 25, 2009 5:03 pm

HdkiLLeR wrote:Όχι δεν είμαι στο MIT, στο Columbia είμαι. Προσωπικά ευχαριστημένος είμαι γιατί έκανα join το group που ήθελα.
Κάτι με security αν κρίνω απ' το ψάρι του openBSD ;

Είσαι για διδακτορικό; Κι αν ναι έκανες μεταπτυχιακό πρώτα; Κι αν ναι που; :razz:
Image

Travelling at twice the speed of light, Orion's stars are high tonight
The gentle madness has touched my hand, now I'm just a cosmic man.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue May 26, 2009 12:34 pm

Lol ναι έχω κάνει join το security group εκεί, απο το 2008 κάνω το PhD μου. Δεν είχα μεταπτυχιακό πριν, το κάνω παράλληλα εκεί. Σε γενικές γραμμές το PhD στις ΗΠΑ έχει πάντα μαθήματα. Οπότε και να έχεις κάποιο Master μαθήματα κάνεις. Εάν δεν έχεις master απλά φροντίζεις να πάρεις έτσι τα απαιτούμενα μαθήματα ώστε να πάρεις και το MSc/Mphil (ή ότι δίνει το πανεπιστήμιο σου) -- να καλύψεις κοινώς τις απαιτήσεις του Master σου on the way.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Thu May 28, 2009 4:32 pm

HdkiLLeR wrote:Lol ναι έχω κάνει join το security group εκεί, απο το 2008 κάνω το PhD μου. Δεν είχα μεταπτυχιακό πριν, το κάνω παράλληλα εκεί. Σε γενικές γραμμές το PhD στις ΗΠΑ έχει πάντα μαθήματα. Οπότε και να έχεις κάποιο Master μαθήματα κάνεις. Εάν δεν έχεις master απλά φροντίζεις να πάρεις έτσι τα απαιτούμενα μαθήματα ώστε να πάρεις και το MSc/Mphil (ή ότι δίνει το πανεπιστήμιο σου) -- να καλύψεις κοινώς τις απαιτήσεις του Master σου on the way.
Columbia ε; ειχα μπολικους γνωστους απο εκει, οχι cs ομως.

εγω εκανα ενα masters στο NYU, 2 χρονακια, για διδακτορικα κλπ δε συνεχισα μετα, γυρισα στις business το συντομοτερο.

οποιος ενδιαφερετε για μεταπτυχιακα κλπ να παει αμερικη οπωσδηποτε, μη πολυασχολειστε με ελλαδα και καιγεστε τζαμπα, ειδικα αν θελετε διδακτορικo.

Και μη κολλατε ντε και καλα με τα γνωστα ονοματα, mit, columbia, nyu κλπ. στην αμερικη εχει πολλες ευκαιριες αμα εχεις ορεξη για δουλεια, οποτε παρτε ενα χαρτι απο οποιοδηποτε decent αμερικανικο πανεπιστημιο, ας μην ειναι και harvard, αρκει να ειναι ας πουμε στο πανω 50% της καταταξης, να γραφει msc ή phd επανω και απο εκει και περα οι αμερικανικες εταιρειες δε τα πολυμετρανε τα ονοματα και τα τυπικα, experience και προυπηρεσιες μετρανε κυριως.

προειδοποιηση: αμα κανετε τα παραπανω, ειτε θα κατσετε αμερικα μονιμα, ειτε θα περνατε τον μισο και περισσοτερο χρονο τουλαχιστον εκει οπως κανω εγω τωρα. Δε γυρνατε πισω ελλαδιτσα μονιμα για 3 και 60 σε καμια περιπτωση. ;) ;)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun May 31, 2009 12:57 am

http://la-ino.blogspot.com/2006/09/blog-post_22.html
Αν και ειναι ΕΜΠ oriented, μου φανηκε αστειο :-)
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sun May 31, 2009 5:35 pm

Πραγματικά πολύ αστείο το link που παρέθεσες :). Νομίζω ότι περιγράφει μια πραγματικότητα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun May 31, 2009 8:42 pm

Όσο και να μην συμφωνώ με τις γενικές τοποθετήσεις του jimm - θα συφωνήσω τουλάχιστον στο σημείο που λέει ότι στην Ελλάδα καιγόμαστε, κάνοντας project τα ίδια και τα ίδια...

Χωρίς να θέλω να φύγω offtopic συνεχίζω τη συζήτηση στο αντίστοιχο topic:

http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 24#p168424
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri May 28, 2010 9:15 pm

Καταπληκτικό ποστ με παρουσιάσεις που έκαναν φοιτητές του di για τα μεταπτυχιακά στην Αμερική και όλη την προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος.
http://www.forums.gr/showthread.php?332 ... ost1035180
must για όποιον το σκέφτεται, έχει και για Ευρώπη
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Sat May 29, 2010 12:07 am

Δηλαδη μπορει ο οποιοσδηποτε να φυγει για διδακτορικο στην Αμερικη?Μην τα ισοπεδωνουμε και ολα.Αμερικη ειναι οχι Ινδια.
Οταν λεω οποιοσδηποτε εννοω ανεξαρτητου οικονομικου επιπεδου.
Προφανως και δεν γινεται αμα δεν εχεις χρηματοδοτη απο πισω οπως ειχαν αυτοι που μας κανουν μαθημα τωρα.

Και btw πρωτο θα εβαζα το Standford παρα το MIT που εχει γινει επιχειρηση με το 70% Ασιατες-Ινδους.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat May 29, 2010 12:10 am

Βασικά δεν καταλαβα το αν αναφέρεσαι στη δική μου παράθεση ή σε προηγούμενα ποστς. Υποτίθεται Αμερική έχει νόημα να πας και γίνεται και όλο το νταβαντούρι μόνο με υποτροφία. Ποιος έχει 60000$ να τα δώσει και σε μένα; Γι'αυτο και είναι τόσο ψηλά τα standards, σε πληρώνουν περιμένουν όμως να αποδειχθείς κι εσύ καλή επένδυση.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Sat May 29, 2010 12:15 am

Οχι αφου διαβασα αυτο στο blogspot τα εγραψα.
Απλως οι απαντησεις ειναι πολυ απολυτες λες και η Αμερικη ειναι η χωρα που μονο εκει σωζεσαι. (Για την επιστημη μας παντα)
Καποτε ισως ηταν, πλεον just look east.(imho)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sat May 29, 2010 10:58 am

abujafar wrote:... Προφανως και δεν γινεται αμα δεν εχεις χρηματοδοτη απο πισω οπως ειχαν αυτοι που μας κανουν μαθημα τωρα.
Τι είδους χρηματοδότη εννοείς ότι είχαμε εμείς "που σας κανουμε μάθημα τώρα";

Δ. Γκρ.
?:=2b|~2b
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ?:=2b|~2b » Sat May 29, 2010 11:22 am

abujafar wrote:Δηλαδη μπορει ο οποιοσδηποτε να φυγει για διδακτορικο στην Αμερικη?Μην τα ισοπεδωνουμε και ολα.Αμερικη ειναι οχι Ινδια.
Προφανως και δεν γινεται αμα δεν εχεις χρηματοδοτη απο πισω οπως ειχαν αυτοι που μας κανουν μαθημα τωρα.

Και btw πρωτο θα εβαζα το Standford παρα το MIT που εχει γινει επιχειρηση με το 70% Ασιατες-Ινδους.
To μεγαλύτερο ποσοστό των διδακτορικών στην Αμερική χρηματοδοτούνται από ερευνητικά προγράμματα ή υποτροφίες. Αυτό γιατί, σε αντίθεση με την Ελλάδα, το bottleneck δεν είναι τα λεφτά, αλλά τα μυαλά. Εξου και εισάγουν φοιτητές από όπου βρουν. Ειδικά στα κορυφαία πανεπιστήμια, το ποσοστό της χρηματοδότησης είναι πρακτικά 100%. Από όσουν σου κάνουν μάθημα τώρα και έρχονται από αμερική, όλοι όσους ξέρω προσωπικά τους πληρώνανε, δεν πλήρωναν!

Σταύρος Τουμπής

ps και το Stanford είναι γεμάτο κινέζους και ινδούς, αλλά με πολλούς ινδούς μπορεί κάποιος έλληνας να κάνει επαφή πάνω από το physical layer.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat May 29, 2010 12:21 pm

?:=2b|~2b wrote:
abujafar wrote:Δηλαδη μπορει ο οποιοσδηποτε να φυγει για διδακτορικο στην Αμερικη?Μην τα ισοπεδωνουμε και ολα.Αμερικη ειναι οχι Ινδια.

To μεγαλύτερο ποσοστό των διδακτορικών στην Αμερική χρηματοδοτούνται από ερευνητικά προγράμματα ή υποτροφίες. Αυτό γιατί, σε αντίθεση με την Ελλάδα, το bottleneck δεν είναι τα λεφτά, αλλά τα μυαλά. Εξου και εισάγουν φοιτητές από όπου βρουν. Ειδικά στα κορυφαία πανεπιστήμια, το ποσοστό της χρηματοδότησης είναι πρακτικά 100%. Από όσουν σου κάνουν μάθημα τώρα και έρχονται από αμερική, όλοι όσους ξέρω προσωπικά τους πληρώνανε, δεν πλήρωναν!

Σταύρος Τουμπής
Η χρηματοδότηση αυτή μπορεί να είναι και κάτι παραπάνω από απλή κάλυψη του κόστους διαβίωσης (ενοίκιο κλπ.) ?
Έχω ακούσει και για περίπτωση πανεπιστημίου (Ευρωπαϊκό) στο οποίο υπογράφεις συμβόλαιο όταν ξεκινάς το PhD για το πόσα χρήματα θα παίρνεις, σαν σταθερό μισθό.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sat May 29, 2010 1:04 pm

Αυτό που γνωρίζω από παλιούς συμφοιτητές είναι ότι σε γενικές γραμμές, η χρηματοδότηση για διδακτορικό στην Αμερική επαρκεί για να σου καλύψει το κόστος διαβίωσης και να σου μείνουν και λίγα.
Αντίστοιχα ισχύουν και σε προγράμματα στην Ευρώπη. Η δυσκολία είναι το να σε κάνουν δεκτό :)
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ?:=2b|~2b » Sat May 29, 2010 3:29 pm

rapadder wrote:Αυτό που γνωρίζω από παλιούς συμφοιτητές είναι ότι σε γενικές γραμμές, η χρηματοδότηση για διδακτορικό στην Αμερική επαρκεί για να σου καλύψει το κόστος διαβίωσης και να σου μείνουν και λίγα.
Αντίστοιχα ισχύουν και σε προγράμματα στην Ευρώπη. Η δυσκολία είναι το να σε κάνουν δεκτό :)
Γεια ξανά,

θα σας καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, αλλά νομίζω πως είναι εντελώς τυπική. Το Stanford (τότε, 1997) είχε δίδακτρα περίπου 20Κ δολλάρια και διαμονή περί τα 15Κ. Φαντάζομαι τώρα το ποσά είναι 50% πάνω, για όλα τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, με κάποιες αποκλίσεις. Εγώ έγινα δεκτός με Research Assistantship, που αυτομάτως με απάλλασε από τα δίδακτρα, και μου έδινε και ένα σταθερό μισθό με ασφάλιση, περίπου 1500 δολλάρια. Το ίδιο θα ίσχυε και αν είχα πάρει fellowship (υποτροφία). Τα λεφτά αυτά μου έφταναν να ζω *modestly*, όπως επί λέξει, και με πολύ μεγάλη ακρίβεια, μου είπε τότε ο advisor. Λόγω του research assistantship, είχα την υποχρέωση να δουλεύω part-time (4 ώρες ημερησίως), που συνήθως μεταφράζετε να κάνεις έρευνα, οπότε είναι πολύ καλό το deal. Σημειωτέον, υπήρχε απαλλαγή από δίδακτρα ακόμα και αν έπαιρνες δεύτερο μάστερ. Έτσι πχ εγώ πήρα και ένα δεύτερο μάστερ σε μαθηματικά, "τσαμπα" (με εξαίρεση τα ξενύχτια, και τα απανωτά εγκεφαλικά που υποψιάζομαι ότι πάθαινα όποτε προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι τα Galois fields). Σημειωτέον, μπορούσα τα καλοκαίρια να δουλέυω full time, σε εταιρίες, με πολύ καλό μισθό, αν και εγώ δεν το έκανα, για διάφορους λόγους. Φαντάζομαι αυτό συνεχίζει να ισχύει, αλλά πόσο εύκολο είναι εξαρτάται από την οικονομία.

Γενικά μιλώντας, οι *οικονομικές* συνθήκες για εκτέλεση διδακτορικού στην Αμερική και σε όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης είναι απείρως καλύτερες από ότι εδώ. Δεν νοείται, στα περισσότερα CS depts, διδάκτορας που να μην πληρώνεται κανονικά είτε από ερευνητικό πρόγραμμα, είτε από υποτροφία. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες είναι σκέτος παράδεισος: Στην Ελβετία είσαι δημόσιος υπάλληλος, και πληρώνεσαι καλύτερα από όταν θα τελέιώσεις και θα πιάσεις δουλιά σε μια εταιρεία. Πολύ καλά είναι και στην Σκανδιναβία, και την Γερμανία, όχι τόσο στην Γαλλία και την Αγγλία. Γενικά μου κάνει εντύπωση πόσσα καλά διδακτορικά βγαίνουν από την Ελλάδα, με δεδομένη την απίστευτη ταλαιπωρία που περνάνε οι διδάκτορες μας (στο δικό μας τμήμα τελευταίως πέφτουν και γιαούρτια).

Η κατακλείδα είναι αυτή που είπε και ο rapadder: το θέμα είναι να σε πάρουν:)
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Sat May 29, 2010 4:31 pm

?:=2b|~2b wrote:
rapadder wrote:Αυτό που γνωρίζω από παλιούς συμφοιτητές είναι ότι σε γενικές γραμμές, η χρηματοδότηση για διδακτορικό στην Αμερική επαρκεί για να σου καλύψει το κόστος διαβίωσης και να σου μείνουν και λίγα.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Γεια ξανά, θα σας καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, αλλά νομίζω πως είναι εντελώς τυπική. Το Stanford (τότε, 1997) είχε δίδακτρα περίπου 20Κ δολλάρια και διαμονή περί τα 15Κ. Φαντάζομαι τώρα το ποσά είναι 50% πάνω, για όλα τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, με κάποιες αποκλίσεις. Εγώ έγινα δεκτός με Research Assistantship, που αυτομάτως με απάλλασε από τα δίδακτρα, και μου έδινε και ένα σταθερό μισθό με ασφάλιση, περίπου 1500 δολλάρια. Το ίδιο θα ίσχυε και αν είχα πάρει fellowship (υποτροφία). Τα λεφτά αυτά μου έφταναν να ζω *modestly*, όπως επί λέξει, και με πολύ μεγάλη ακρίβεια, μου είπε τότε ο advisor. Λόγω του research assistantship, είχα την υποχρέωση να δουλεύω part-time (4 ώρες ημερησίως), που συνήθως μεταφράζετε να κάνεις έρευνα, οπότε είναι πολύ καλό το deal. Σημειωτέον, υπήρχε απαλλαγή από δίδακτρα ακόμα και αν έπαιρνες δεύτερο μάστερ. Έτσι πχ εγώ πήρα και ένα δεύτερο μάστερ σε μαθηματικά, "τσαμπα" (με εξαίρεση τα ξενύχτια, και τα απανωτά εγκεφαλικά που υποψιάζομαι ότι πάθαινα όποτε προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι τα Galois fields). Σημειωτέον, μπορούσα τα καλοκαίρια να δουλέυω full time, σε εταιρίες, με πολύ καλό μισθό, αν και εγώ δεν το έκανα, για διάφορους λόγους. Φαντάζομαι αυτό συνεχίζει να ισχύει, αλλά πόσο εύκολο είναι εξαρτάται από την οικονομία. Γενικά μιλώντας, οι *οικονομικές* συνθήκες για εκτέλεση διδακτορικού στην Αμερική και σε όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης είναι απείρως καλύτερες από ότι εδώ. Δεν νοείται, στα περισσότερα CS depts, διδάκτορας που να μην πληρώνεται κανονικά είτε από ερευνητικό πρόγραμμα, είτε από υποτροφία. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες είναι σκέτος παράδεισος: Στην Ελβετία είσαι δημόσιος υπάλληλος, και πληρώνεσαι καλύτερα από όταν θα τελέιώσεις και θα πιάσεις δουλιά σε μια εταιρεία. Πολύ καλά είναι και στην Σκανδιναβία, και την Γερμανία, όχι τόσο στην Γαλλία και την Αγγλία. Γενικά μου κάνει εντύπωση πόσσα καλά διδακτορικά βγαίνουν από την Ελλάδα, με δεδομένη την απίστευτη ταλαιπωρία που περνάνε οι διδάκτορες μας (στο δικό μας τμήμα τελευταίως πέφτουν και γιαούρτια). Η κατακλείδα είναι αυτή που είπε και ο rapadder: το θέμα είναι να σε πάρουν:)
Ωστόσο το research assistantship απο οσο γνωριζω ισχυει μονο για τα διδακτορικα.Ετσι δεν ειναι?
Δηλαδη αμα καποιος δεν θελει να κανει διδακτορικο και θελει να κανει καποιο μεταπτυχιακο στην Αμερικη ειναι μονοδρομος το να τα σκασει? \:D/
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat May 29, 2010 5:00 pm

?:=2b|~2b wrote: Γεια ξανά,

θα σας καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, αλλά νομίζω πως είναι εντελώς τυπική. [...]
Ευχαριστούμε πολύ! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat May 29, 2010 8:35 pm

abujafar wrote:Ωστόσο το research assistantship απο οσο γνωριζω ισχυει μονο για τα διδακτορικα.Ετσι δεν ειναι?
Δηλαδη αμα καποιος δεν θελει να κανει διδακτορικο και θελει να κανει καποιο μεταπτυχιακο στην Αμερικη ειναι μονοδρομος το να τα σκασει? \:D/
Μπορείς να δηλώσεις ότι πας για phd και μόλις πάρεις το Msc να την κοπανήσεις, αλλά δεν είναι και πολύ ειλικρινής συμπεριφορά :smt017
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Sat May 29, 2010 8:39 pm

tsilochr wrote:Μπορείς να δηλώσεις ότι πας για phd και μόλις πάρεις το Msc να την κοπανήσεις, αλλά δεν είναι και πολύ ειλικρινής συμπεριφορά :smt017
lol αυτό μοιάζει με κάτι που θα έκανε κάποιος έλληνας :lol:
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ?:=2b|~2b » Sun May 30, 2010 12:36 pm

Δυστυχώς, όντως, αν δηλώσει κανείς ότι πάει μόνο για master τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα στο θέμα της χρημοτοδότησης. Θα πρότεινα από όποιον εδιαφέρεται να επικοινωνήσει με άτομα που εχούν κάνει πρόσφατα τη μετάβαση. Έχουμε απόφοιτους του τμήματος αρκετούς στην Αμερική αυτή τη στιγμή.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”