Εφορευτική Επιτροπή (Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Δημοτικές)

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Εφορευτική Επιτροπή (Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Δημοτικές)

Post by nickpro » Mon Jun 08, 2009 12:33 am

Λοιπόν, αφού ξόδεψα σχεδόν τσάμπα 15 ώρες από τη ζωή μου έχω να αναφέρω το εξής:

Δεν κάνουν τίποτα σε όσα μέλη της εφορευτικής,τακτικά και μη, δεν προσέλθουν στα τμήματά τους.Στο δικό μου τμήμα μόνο εγώ είχα προσέλθει, και άλλοι 2 φέραν δικαιολογητικά.Οι υπόλοιποι 2 δεν κάναν τον κόπο ούτε δικαιολογητικά να φέρουν.Επίσης ο δικαστικός αντιπρόσωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!!!!

Τουλάχιστον εγώ έκανα τις διαγραφές και δεν βαριόμουνα.Πραγματικά μην τολμήσει κανείς και πάρει σοβαρά ξανά τις απειλές.Εγώ δεν πρόκειται να το ξανακάνω.Έκανα το χρέος μου προσ την δημοκρατία, ας το κάνει και κανένας άλλος.Είναι κοροιδία να υπογράφουν τα μέλη , και να υπογράφω μόνο εγώ και οι υπόλοιποι παραλία ή σπιτάκι.... :smt011

Τουλάχιστον μας τάισαν καλά (παστίτσιο).. :smt023 :smt023
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Mon Jun 08, 2009 2:31 pm

nickpro++

Φυσικά και επιβεβαιώθηκα! Πήγα μια φορά στην ζωή μου 2 Κυριακές και τέλος! Απομυθοποιήσατε κάποια πράγματα. Το μόνο που ενδιαφέρει τον δικαστικό αντιπρόσωπο είναι να πάρει τα λεφτά του. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με τα μέλη της επιτροπής που δεν έδωσαν το παρόν. Λες και δεν έχει έχει προβλήματα ο κόσμος...

Θα σας πώ και κάτι που δεν γνώριζα: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπαίνουν μέλη εφορευτικής επιτροπής. Η αδελφή μου (διορισμένη καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας) τους είπε ότι είναι δημόσια υπάλληλος (πήγε χαρτί από την υπηρεσία της) και της είπαν ότι δεν μπορεί να συμμετέχει.

Έτσι τα κοροϊδα που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να φάνε την ημέρα τους χωρίς καμία οικονομική ή άλλη αποζημίωση. Ας σοβαρευτεί το κράτος για να το πάρουμε και εμείς στα σοβαρά.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Mon Jun 08, 2009 4:12 pm

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Δάσους Χαϊδαρίου, όπου ψήφισα, στεγάζονταν 8-10 εκλογικά τμήματα. Στα περισσότερα από αυτά οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι ήσαν νεαροί Δικηγόροι (<28-30 χρόνων). Οι εφορευτικές επιτροπές είχαν πολλά κενά και τα παρόντα μέλη, μαζί με το Γραμματέα, πάσχιζαν να καλύψουν τη δουλειά και των απόντων. Οι περισσότερες από τις επιτροπές αυτές στελεχώνονταν κυρίως από νέα παιδιά.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι (από τα κόμματα της Βουλής) ήσαν παρόντες από νωρίς το πρωί. Αισθητά μεγαλύτεροι στην ηλικία από το μέσο ψηφοφόρο. Στο Τμήμα που ψήφισα βοηθούσαν και στο έργο της διανομής των ψηφοδελτίων στους ψηφοφόρους. Η παρουσία της Αστυνομίας πολύ διακριτική, σχεδόν απαρατήρητη. Νεαρά παιδιά οι περισσότεροι.

Τους ευχαριστώ όλους, ως ανώνυμος πολίτης, για τη συνεισφορά τους στη δημοκρατική διαδικασία, καθώς και για την έμπρακτη συνδρομή τους στον περιορισμό και την απαξίωση της νεοελληνικής αφασίας.

Δ. Γκρ.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Jun 08, 2009 4:23 pm

Έχω 2 φίλους δικαστικούς αντιπροσώπους. Μιλήσαμε για το θέμα της αδιαφορίας της εφορευτικής επιτροπής στην παρουσία της για τη διασφάλιση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο ένας από τους δύο είναι αρκετά επιμελής. Είχε την προηγούμενη των εκλογών τη λίστα της εφορευτικής επιτροπής (από την παρασκευή την παίρνουν στα χέρια τους). Έτσι μέσω ΟΤΕ τους πήρε όλους τηλέφωνο, τους ενημέρωσε για τις κυρώσεις που θα έχουν και τελικά εμφανίστηκαν τα 4 από τα 7 μέλη αυτής. Προφανώς το παράδειγμα αυτό αποτελεί την εξαίρεση στους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Ο άλλος μ φίλος δεν μπήκε στην παραπάνω διαδικασία και έτσι προσήλθε μόνο ένας εκ των μελών της εφορευτικής. Έτσι όπως μ είπε από την επόμενη φορά πιθανόν τις εκλογές θα τις κάνουν οι δικαστικοί με τους κομματικούς αντιπροσώπους. Διαμορφώνοντας πιθανόν το αποτέλεσμα όπως αυτοί θέλουν.

Όσο για την αποζημίωση που παίρνουν είναι της τάξης των 135 ευρώ τη μέρα. Για τους αθηναίους δικαιολογούνται 4 μέρες, οπότε παίρνουν 135χ4=540 ευρώ. Έχοντας πάνω τους όλη την ευθύνη για παρεκτροπή από τη διαδικασία και 2-3 μέρες πολύ τρέξιμο για την διασφάλιση των αποτελεσμάτων. Ειδικά τη μέρα των εκλογών έαν μιλάμε για δημοτικές/νομαρχιακές τρώνε ολόκληρο 24ωρο εργασίας. Για δικαστικούς της επαρχίας δικαιολογούνται 5 μέρες δηλαδή 5χ135=675 ευρώ. Τα υπόλοιπα ποσά που έχουν ακουστεί δεν ισχύουν.
rapadder wrote:Η δικής σας η γενιά (ή τέλος πάντων η γενιά του 60 - 70, λίγο παλαιότερη από την δική σας) πράγματι αγωνίστηκε για όλα αυτά. Ωστόσο υποφέρει από ένα σύνδρομο: Το σύνδρομο της υστερο-χουντό-κεντρικής/ χουντό-πληκτης φοβίας. Σαν τον παππού στο χωριό που ακόμα και τώρα στα βαθιά γεράματα, όταν ακούει μπότα θυμάται την γερμανική κατοχή και σφίγγει την γροθιά του, σχεδόν αντανακλαστικά.
Έτσι λειτουργούν και τα αντανακλαστικά της γενιάς σας. Η δική μας η γενιά όμως τα έχει απομυθοποιήσει όλα αυτά.
Δεν τα έχει απομυθοποιήσει. Κάτι άλλο έχει κάνει. Τα έχει ξεχάσει. Αλήθεια πόσοι από εδώ μέσα γνωρίζουν για τι αγωνίστηκε και πέθανε ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ Σωτήρης Πέτρουλας τον Ιούλη του 65? Σωτήρης Πέτρουλας είναι το όνομα του φοιτητικού μας συλλόγου για όσους "κάτι τους λέει" το όνομα...
rapadder wrote: Ήρθε λοιπόν η ώρα της αποκαθήλωσης/ απομυθυποίησης. Όχι δεν συμμετέχω σαν μέλος της εφορευτικής επιτροπής χωρίς οικονομική αποζημίωση...
Μαγκιά σου και καμάρι σου...

[off]Προσωπικά δεν θεωρώ τυχαία την αδιαφορία της δικής μου γενιάς στο να συνεισφέρει στη δημοκρατική διαδικασία. Άλλωστε και τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής πρέπει να ήταν στους 18-30. Αυτό δυστυχώς έχει να κάνει με το απολιτικ κλίμα που μας κυβερνάει, με την αποχή σαν τη νέα μόδα -λίγοι είναι αυτοί που έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά σε αυτή τους την επιλογή. Άλλωστε οι περισσότεροι απέχοντες είναι συνήθως αυτοί που δεν κάνουν ποτέ τίποτα για την αλλαγή της περιρέουσας ατμόσφαιρας. Η αποχή είναι μόδα. Που κατά τη γνώμη μου θα διευρυνθεί κι άλλο. Προσωπικά όμως δεν με αγγίζει. [/off]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Jun 08, 2009 4:45 pm

Στο θεμα της αποχης απο τη ψηφο, συμφωνω, οχι για τις αιτιες που κανουν επικληση στο συναισθημα αλλα για εναν και μοναδικο που βασιζεται στη λογικη.Δεν θα τους κανω τη χαρη να κανουν παρτι με τους πληρωμενους ψηφοφορους.Που μου κλαιγαν ολοι χθες οταν τους ρωταγαν για την αποχη.Αλλο που δεν θελουν.

Προφανως και ξερουμε για τον Πετρουλα.Το οτι δινουμε μεγαλυτερη βαρυτητα στο να τελειωσουμε οσο πιο συντομα γινεται τη σχολη και δεν τρεχουμε απο ομιλια σε ομιλια δεν μας κανει μλκ.Πληροφοριακα αυτο...

Δεν καταλαβα αν συμφωνεις ή διαφωνεις με τη σταση του rappader να μην παει στην εφορευτικη??
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Mon Jun 08, 2009 9:05 pm

Στις συγκεκριμενες εκλογες, η αδερφη μου οριστικε δικαστικος αντιπροσωπος και εγω γραμματεας της, οποτε οτι λεω ισχυει στο ακεραιο ( δεν ειναι απο τα κλασικα μου ειπε η θεια της ξαδερφης ενος φιλου )

Η δικαστικος αντιπροσωπος πληρωθηκε με το ποσο των 1050 (χιλίων πενήντα) ευρώ για 5 ημέρες (ηταν εκτος Αθηνας)
Ο γραμματέας πληρώθηκε με το ποσο των 100 ευρώ για 2 ημέρες.
Είχαμε στα χέρια μας απο νωρίς (παρασκευη νομιζω) την Λίστα με τα 8 μέλη της εφορευτικής επιτροπής (4 τακτικά και 4 αναπληρωματικά)
Σε περίπτωση που δεν έρθει κανείς έχει δικαίωμα να στείλει την Αστυνομία σπίτι αλλα και να το τραβηξει πολυ παραπανω ειναι να μην πεσεις σε δικαστικο αντιπροσωπο στραβωμενο, και πιστευω οτι στις νομαρχιακες-δημοτικες θα στραβωσει πολυ καποιος δικαστικος αν δεν εχει 2 ατομα εφορευτικη επιτροπη τουλαχιστον.

Η Εφορευτικη επιτροπη χρειαζεται οχι μονο για την διασφαλιση του εκλογικου αποτελεσματος αλλα και γιατι η δουλεια ειναι παρα πολυ για 2 ατομα(δικαστικο-γραμματεα), ενω καλο ειναι οι αντιπροσωποι να μην ανακατευονται ιδιαιτερα στις διαδικασιες.
Για την ιστορια εμφανιστηκαν 3 απο τα 4 τακτικα μελη της επιτροπής και ο ενας αφεθηκε να παει σπιτι του αφου το ζητησε και συμφωνησαν τα αλλα 2 ατομα οτι θα καθισουν αυτα και δεν υπηρχε προβλημα απο μερους τους.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Jun 08, 2009 9:23 pm

Πάντως οφείλω να αναφέρω ότι έζησα από μέσα τη διαδικασία των εκλογών, και το σύστημα είναι απόλυτα δίκαιο και αδιάβλητο.

Στην καταμέτρηση μόνο αν βάλει το χεράκι του κομματικός αντιπρόσωπος μπορεί να παραποιηθεί κάποια ψήφος.

Αν κάτοσυν μακριά, τότε όλα είναι οκ.Αριθμούνται όλα τα ψηφοδέλτια με αύξοντα αριθμό (εκτός των λευκών-άκυρων) και σημειώνοωται στο βιβλίο σε κάθε κόμμα οι αριθμοί των ψηφοδελτίων που τους αναλογούν.

Σε δικό τους βιβλίο κάνουν το ίδιο και οι κομματικοί, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλοίωσης.Αμέσως στέλνεται τηλεγράφημα με τα αποτελέσματα, στο οποίο έχουν υπογράψει όλοι.

Αυτά για όσους μπορεί να λένε ότι τα μαγειρεύουν και ότι οι εκλογές δεν είναι αδιάβλητες.
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Jun 08, 2009 9:27 pm

Μικροεπεμβάσεις πάντα μπορούν να γίνουν ;)
Έχω συναντήσει τέτοιες σε τουλάχιστον τρεις μορφές και φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνουν και με άλλους τρόπους.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by Ganther » Mon Jun 08, 2009 9:39 pm

επισης επειδη ημουν σε χωριο(φισκα στους ηλικιωμενους), οι υπερηλικες ειναι υποχειρια του καθενος, και μπορει να ακουγεται χουντικο αυτο που λεω αλλα απο μια ηλικια και μετα δεν επρεπε να ψηφιζουν! :smt016 :smt016
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon Jun 08, 2009 9:45 pm

para wrote:Μικροεπεμβάσεις πάντα μπορούν να γίνουν ;)
Έχω συναντήσει τέτοιες σε τουλάχιστον τρεις μορφές και φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνουν και με άλλους τρόπους.
Γεια σου, para! Πολύ γνωστές ανάμεσα σ' αυτές είναι η "αλυσσίδα" και το "σαλάμι", αν και κάποιοι νέοι δεν τις γνωρίζουν, ενώ κάποιοι παλαιότεροι θέλουν να τις ξεχνάνε, γιατί τις εφάρμοζαν στους όμηρους του πελατειακού συστήματος... :)

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Ganther: Θεωρώ σωστή και οξυδερκή τη διαπίστωσή σου, αλλά δε συμφωνώ με την "πρότασή" σου. :smt018 Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τους γέροντες και να τιμάμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν - ειδικά όταν είμαστε παιδιά τους ή εγγόνια τους ή φίλοι τους ή δικαστικοί αντιπρόσωποι! Δική μας είναι η ευθύνη, δική μας και η ξεφτίλα αν τους κοροϊδέψουμε!
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Jun 08, 2009 11:26 pm

para wrote:Μικροεπεμβάσεις πάντα μπορούν να γίνουν ;)
Εμ μόνο αν συμφωνήσουν όλοι.Πράγμα πολύ δύσκολο, δεδόμένου ότι με εξαίρεση το Λ.Α.ΟΣ., όλα τα άλλα κόμματα είχαν αντιπροσώπους.

Μόνο αν όλοι αποφασίσουν να φάνε ψήφους από το Λ.Α.ΟΣ (ή οποιοδήποτε κόμμα που δεν παρίσταται αντιπρόσωπός του), και μόνο αν συμφωνηθεί να φάνε όλα τα άλλα κόμματα από μία ψήφο μπορεί να γίνει.Και στους όλους περιλαμβάνονται και τα μέλη της εφορευτικής και ο αντιπρόσωπος. (που για να συμφωνήσουν όλο και κάποια μίζα θα πρέπει να πέσει)

Τώρα αν ο δικαστικός θέλει να τα αλλάξει στο βιβλίο μετά που φεύγει το τηλεγράφημα, τότε δεν μπορεί καθώς δεν θα συμφωνούν τα αποτελέσματα.

Αυτά πιστεύω εγώ τουλάχιστον.Τώρα para αν έχεις δει άλλους τρόπους, πες μας να μαθαίνουμε. :-p
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon Jun 08, 2009 11:45 pm

...τα κύρια συστήματα νοθείας που εφάρμοζαν ολοκληρώνονταν πριν τα ψηφοδέλτια ριχτούν στην κάλπη, αγαπητέ nickpro! ;)

Ποιός είναι καλός στο data integrity και μπορεί να μας περιγράψει ένα τέτοιο καλπονοθευτικό πρωτόκολο - και πώς μπορούμε να το σταματήσουμε, βεβαίως-βεβαίως! :)

Δ. Γκρ.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jun 09, 2009 12:47 am

Ganther++
Στην περίπτωση αυτή τουλάχιστον (εκτός Αθήνας) επιβεβαιώνεις και τους ισχυρισμούς μου για την αμοιβή του δικαστικού αντιπροσώπου.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Jun 09, 2009 3:46 pm

http://www.elections2009-results.eu/
Τα αποτελέσματα των εκλογών για όλες τις χώρες που συμμετείχαν
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 4:47 pm

...μπορεί να μην έχω Facebook, αλλά έχω πολύ καλές "πηγές", νέοι μου (ξέρουν αυτοί...)! :) :smt021

Δ. Γκρ.
melen
Mbyte level
Mbyte level

Post by melen » Thu Jun 11, 2009 7:07 pm

Ganther wrote:Στις συγκεκριμενες εκλογες, η αδερφη μου οριστικε δικαστικος αντιπροσωπος και εγω γραμματεας της, οποτε οτι λεω ισχυει στο ακεραιο
O δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το άτομο που θα είναι γραμματέας άσχετα από την εφορευτική επιτροπή?
Image Seek the roses along the way , just beware of the thorns Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by Ganther » Thu Jun 11, 2009 8:33 pm

melen wrote:
Ganther wrote:Στις συγκεκριμενες εκλογες, η αδερφη μου οριστικε δικαστικος αντιπροσωπος και εγω γραμματεας της, οποτε οτι λεω ισχυει στο ακεραιο
O δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το άτομο που θα είναι γραμματέας άσχετα από την εφορευτική επιτροπή?
Ο Δικαστικος αντιπροσωπος δικαιουται να ορισει ο ιδιος τον γραμματεα του. Η εφορευτικη επιτροπη οριζεται απο πριν με αλλο τροπο (δεν την αποφασιζει ο δικαστικος αντιπροσωπος) Γραμματεας και εφορευτικη, προφανως και δεν ταυτιζονται/συμπιπτουν!

Στην πραξη εαν ο δικαστικος αντιπροσωπος θελει να ορισει καποιον δικο του γραμματεα πρεπει να επικοινωνησει με το δημαρχο κτλ, γιατι αλλιως οριζουν καποιον αυτοι! :-)
Post Reply

Return to “off-topic”