Μάστερ τα πενταετή πτυχία του ΕΜΠ & Οδηγός σπουδών ΗΜΜΥ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Μάστερ τα πενταετή πτυχία του ΕΜΠ

Post by sandra » Wed Jun 10, 2009 8:41 pm

Νομίζω ότι κολλάτε σε λάθος πράγματα. Εξωτερικό!=Αγγλίας και δεν έχουν όλοι έξω 3 χρόνια σπουδών. Από εκεί και πέρα αυτός ο ελιτισμός που κυριαρχεί με το ΕΜΠ στην Ελλάδα είναι εξωφρενικός. Και ΟΚ μπορεί να λέτε ότι όλοι στη γενιά των 700 ανήκουμε αλλά αν μη τι άλλο κάποια παραπάνω δικαιώματα κατοχυρωμένα και κάποιες καλύτερες σχέσεις με τεχνικά επιμελητήρια δεν τις έχουμε εμείς αλλά το ΕΜΠ. Σου δίνουν μια διαφορετική αύρα για να συνεχίσεις. Τώρα σε ότι αφορά το μάστερ ξαναλέω, δεν πιστεύω πως ένας χρόνος προπτυχιακού έτους στην Ελλάδα μπορεί να εξισωθεί με ένα πτυχίο παραπάνω. Είναι ακυριά πώς το λένε? Δεν είναι φάγωμα μεταξύ "επιστημόνων" ίδιου πεδίου, είναι το πως κάποιοι άνθρωποι με το prestige που έχουν χτίσει τόσα χρόνια κάνουν ότι θέλουν. Αλλά το πρώτο πράγμα είναι που θα πάει στραβά σε αυτό το μπ...λο?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Wed Jun 10, 2009 10:09 pm

Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα: Η Πρυτανεία του ΕΜΠ ή άλλου Πανεπιστημίου εφαρμόζει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εάν ο Πρύτανης του ΕΜΠ έχει μια φασίζουσα νοοτροπία και θέλει να νομοθετεί κιόλας, εκθέτει τόσο τον εαυτό του όσο και το ιστορικό ίδρυμα που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Έαν κάποιος απόφοιτος του ΕΜΠ ισχυριστεί ότι έχει πτυχίο και master σε κάποιον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και προσκομίσει κάποιο χαρτί, απλά θα ακυρωθεί η αίτηση του.
Η ελληνική κυβέρνηση νομοθετεί και η Γραμματεία των Σχολών του ΕΜΠ εφαρμόζει τις αποφάσεις με βάση τους ισχύοντες νόμους (νόμος πλαίσιο). Η σφραγίδα Ελληνική Δημοκρατία δεν μπαίνει τυχαία. Δεν μπορεί να δεχτεί φοιτητές για διδακτορικό χωρίς master, είναι παράνομο και θα μπλέξει (με την σκόπιμη ασχετοσύνη του) και τους φοιτητές.

Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα σαν προγραμματιστής πάνω από 1 χρόνο. Έχω πτυχίο Πληροφορικής Ο.Π.Α και μεταπτυχιακό Επιστήμης Υπολογιστών του Ο.Π.Α. Μπορώ να βρώ εναν καθηγητή του ΕΜΠ για να κάνω διδακτορικό. Συγκεκριμένα να με βάλει σε κάποιο ευρωπαϊκό έργο (κάτι σαν τα προγράμματα ΠΕΝΕΔ) και να λαμβάνω (έστω) 800 Ευρώ τον μήνα αμοιβή από την συμμετοχή στο έργο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 χρόνια (έστω). Εγώ θα αφιερώσω 4 χρόνια για το διδακτορικό και θα το πάρω, αξιοποιώντας την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα. Έτσι θα έχω αποκτήσει σε 4 χρόνια ένα μέτριο διδακτορικό (300 μόρια στον ΑΣΕΠ) και φυσικά άλλα 250 μόρια (περίπου) ως εργαζόμενος στο πρόγραμμα. Με το μόρια που έχω τώρα (πτυχίο, μεταπτυχιακό, προϋπηρεσία) θα έχω εξασφαλίσει (ότι ακόμα και με ενα πολύ μέτριο - μάπα διδακτορικό) θα έχω τόσα μόρια για να βρώ μια ωραία θεσούλα στο δημόσιο.

Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω μάπα διδακτορικό (ούτε σοβαρό :)) και να κάνω 4 χρόνια την χαμαλοδουλειά του κάθε &^%$% καθηγητή.

Αυτό συμβαίνει σήμερα με πολλούς διδακτορικούς. Μπορούν να το κάνουν και χωρίς κάν να έχουν μεταπτυχιακό. Ευτυχώς ο νόμος πλαίσιο τους εμποδίζει και τώρα οι αριστοκράτες του ΕΜΠ που είχαν στήσει βιομηχανία διδακτορικών και μάπα μεταπτυχιακών τσιρίζουν. Αλλά δεν θα τους περάσει.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Jun 10, 2009 10:15 pm

sandra wrote:Τουλάχιστον στο μυαλό μου το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό τα έχω κάπως πιο εξιδανικευμένα.
Ξε-εξιδανίκευσέ τα γρήγορα γιατί θα απογοητευτείς! :smt002 Τα είδα (και τα βλέπω) από κοντά και τα 2 και εδώ και στο εξωτερικό και νομίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το "επιστημονικό ιδεώδες" που είχα κι εγώ στο μυαλό μου.
HdkiLLeR wrote:Το αντίθετο θα έλεγα -- ειδικά εδώ όπου 700άρα θα πάρεις είτε έχεις M.Sc είτε B.Sc είτε M.Eng που έχουν οι απόφοιτοι του ntua. Ενθουσιάζεται η μάνα μου και η γιαγιά μου, το αυτάκι του kobolero εργοδότη μου δεν νομίζω ότι ιδρώνει...
Ισοπεδωτικό σε βρίσκω και απογοητεύεις τους νέους... :-D Ναι, τα πράγματα είναι γενικά δύσκολα και θέλει λίγο ψάξιμο αλλά όχι και τόσο. Ειδικά στον τομέα μας.

Το ΕΜΠ με το όνομα και τη μούρη θα μείνει. Συνεργάζομαι καθημερινά με αποφοίτους τους και ξέρουν φυσικές και ρεύματα, αλλά σε πληροφορική δεν λένε και πολλά (<= είμαι ευγενικός, ε;). Το μόνο κακό είναι ότι την έχουν δει συντεχνία (ΤΕΕ) αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα μαζευτούν - δεν μπορούν να είναι για πάντα όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Jun 10, 2009 10:35 pm

mikem4600 wrote:Το ΕΜΠ με το όνομα και τη μούρη θα μείνει. Συνεργάζομαι καθημερινά με αποφοίτους τους και ξέρουν φυσικές και ρεύματα, αλλά σε πληροφορική δεν λένε και πολλά (<= είμαι ευγενικός, ε;). Το μόνο κακό είναι ότι την έχουν δει συντεχνία (ΤΕΕ) αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα μαζευτούν - δεν μπορούν να είναι για πάντα όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα.

ΗΜΜΥ = Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Προς τί η απαίτηση να λενε πολλά σε "πληροφορική"?
Επισης, ολο το ΕΜΠ δεν ειναι η ΗΜΜΥ αλλα ειναι φυσιολογικό η συζήτηση να πηγαίνει προς τα εκεί. Το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα, το CS είναι το τελευταίο που τους ενδιαφερει. Δείτε τα μαθήματα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών που κάνουν, συγκρίνετέ με τα προσφερόμενα μαθήματα των διάφορων MSc (Ευρώπης και Ελλάδας) και θα δείτε ότι πολλά από αυτά που διδάσκονται είναι αρκετά εξειδικευμένα.

http://www.ece.ntua.gr/index.php?option ... 54&lang=el
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Jun 10, 2009 10:44 pm

Theofaman wrote:Προς τί η απαίτηση να λενε πολλά σε "πληροφορική"?
Προς το ότι α) πολλοί έχουν το γνωστό τουπέ β) εκτός από θέσεις ηλεκτρολόγου πλασάρονται και παίρνουν και δουλειές CS (και τα κάνουν σαν τη μούρη τους) και γ) πολλοί εργοδότες τους θεωρούν καλύτερους στις δικές μας δουλειές διότι έχουν το ΤΕΕ.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Jun 10, 2009 10:48 pm

mikem4600 wrote:
Theofaman wrote:Προς τί η απαίτηση να λενε πολλά σε "πληροφορική"?
Προς το ότι α) πολλοί έχουν το γνωστό τουπέ β) εκτός από θέσεις ηλεκτρολόγου πλασάρονται και παίρνουν και δουλειές CS (και τα κάνουν σαν τη μούρη τους) και γ) πολλοί εργοδότες τους θεωρούν καλύτερους στις δικές μας δουλειές διότι έχουν το ΤΕΕ.
α) Συμφωνώ
β) Φταίνε αυτοί που τις παιρνουν ή εκεινοι που τις δινουν?
γ) Οταν αρχισουν να χανουν χρηματα θα καταλαβουν το λαθος τους

Γενικά πιστεύω στο δημόσιο ισχυουν περισσοτερα αυτα παρα στον ιδιωτικο τομεά (ελπιζω δηλαδη).
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Jun 10, 2009 11:50 pm

mikem4600 wrote: Ξε-εξιδανίκευσέ τα γρήγορα γιατί θα απογοητευτείς! :smt002 Τα είδα (και τα βλέπω) από κοντά και τα 2 και εδώ και στο εξωτερικό και νομίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το "επιστημονικό ιδεώδες" που είχα κι εγώ στο μυαλό μου.
++
mikem4600 wrote:
HdkiLLeR wrote:Το αντίθετο θα έλεγα -- ειδικά εδώ όπου 700άρα θα πάρεις είτε έχεις M.Sc είτε B.Sc είτε M.Eng που έχουν οι απόφοιτοι του ntua. Ενθουσιάζεται η μάνα μου και η γιαγιά μου, το αυτάκι του kobolero εργοδότη μου δεν νομίζω ότι ιδρώνει...
Ισοπεδωτικό σε βρίσκω και απογοητεύεις τους νέους... :-D Ναι, τα πράγματα είναι γενικά δύσκολα και θέλει λίγο ψάξιμο αλλά όχι και τόσο. Ειδικά στον τομέα μας.
Δεν είχα αυτή την διάθεση, απλά προσπαθώ να τους κάνω να καταλάβουν ότι το απο που είναι ένα χαρτί ή το εάν τελικά ο 5ος χρόνος μετράει για M.Eng δεν είναι ουσιαστικό πλεονέκτημα. Κάνω focus στο ότι πάνε να ψάξουν λάθος όχι στο ότι θα ξεπατωθούν στο ψάξιμο.
mikem4600 wrote: Το ΕΜΠ με το όνομα και τη μούρη θα μείνει. Συνεργάζομαι καθημερινά με αποφοίτους τους και ξέρουν φυσικές και ρεύματα, αλλά σε πληροφορική δεν λένε και πολλά (<= είμαι ευγενικός, ε;). Το μόνο κακό είναι ότι την έχουν δει συντεχνία (ΤΕΕ) αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα μαζευτούν - δεν μπορούν να είναι για πάντα όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα.
++

Είναι σαν το χαλασμένο τηλέφωνο η ιστορία εδώ. Άκουσα ότι είναι πολύ καλοί, περάνε στα καλύτερα πανεπιστήμια έξω, έχουν master κλπ. Ο καθένας το τι ξέρει και το πόσο μετράει είναι το θέμα και τπτ άλλο. Ακόμη και για έξω τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζουν οι υπόλοιποι. Δεν λέω στέλνουν 2-3 άτομα/year σε πολύ καλά CS σχολεία έξω (και το αξίζουν), αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν σε ΕΕ departments. Εμείς δεν είμαστε ιδιαίτερα πίσω, 2-3 άτομα (τουλάχιστον απο το δικό μας έτος -- αλλά και απο τα επόμενα απ' όσο ξέρω) πήγαν και αυτοί σε πολύ καλά CS σχολεία έξω. Το ίδιο παίζει και με τις δουλειές, τα master, το phd κλπ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Jun 11, 2009 12:31 am

Theofaman wrote:
mikem4600 wrote:Το ΕΜΠ με το όνομα και τη μούρη θα μείνει. Συνεργάζομαι καθημερινά με αποφοίτους τους και ξέρουν φυσικές και ρεύματα, αλλά σε πληροφορική δεν λένε και πολλά (<= είμαι ευγενικός, ε;). Το μόνο κακό είναι ότι την έχουν δει συντεχνία (ΤΕΕ) αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα μαζευτούν - δεν μπορούν να είναι για πάντα όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα.

Επισης, ολο το ΕΜΠ δεν ειναι η ΗΜΜΥ αλλα ειναι φυσιολογικό η συζήτηση να πηγαίνει προς τα εκεί. Το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα, το CS είναι το τελευταίο που τους ενδιαφερει. Δείτε τα μαθήματα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών που κάνουν, συγκρίνετέ με τα προσφερόμενα μαθήματα των διάφορων MSc (Ευρώπης και Ελλάδας) και θα δείτε ότι πολλά από αυτά που διδάσκονται είναι αρκετά εξειδικευμένα.

Προφανώς έχεις απαίτηση να λένε σε Πληροφορική. Όταν υπογράφουν έργα που το πτυχίο μας δεν το επιτρέπει να λες δεν πειράζει, χαλάλι, έκαναν 1 χρόνο παραπάνω από μένα, όχι πληροφορική, αλλά κάτι άλλο και από την καλή μας την καρδιά ας τους δώσουμε περισσότερα κατοχυρωμένα δικαιώματα. (rapader τώρα σοβαρά πιστεύεις πως θα εμφανιστεί κανείς και θα πει είναι αντισυνταγματικό αυτό που κάνετε? Μάλλον για αλλαγή του νόμου στα γρήγορα το βλέπω).
Στους μεγαλύτερους ( :roll: ), προφανώς γνωρίζετε καλύτερα τι συμβαίνει στην αγορά και στην εκπαίδευση, αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο να ζητάς στα τυπικά να μην το ξεφτυλίζουν το ζήτημα. Δηλαδή για να καταλάβω κάνεις 5 χρόνια στο ΕΜΠ και γίνεσαι μαστεράς στην μεταλλεία-μεταλλουργία? wow
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Jun 11, 2009 1:09 am

sandra wrote:
Theofaman wrote:

Προφανώς έχεις απαίτηση να λένε σε Πληροφορική. Όταν υπογράφουν έργα που το πτυχίο μας δεν το επιτρέπει να λες δεν πειράζει, χαλάλι, έκαναν 1 χρόνο παραπάνω από μένα, όχι πληροφορική, αλλά κάτι άλλο και από την καλή μας την καρδιά ας τους δώσουμε περισσότερα κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Αφού μιλάμε για τυπικότητες.
Ισοβίτης wrote:Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει ότι το master αφορά στις ροές (δηλαδή τις κατευθύνσεις). Οι ροές όμως επιλέγονται στο εαρινό εξάμηνο του 3ου έτους. Αν πχ κάποιος αποφασίσει να πάρει ροή Πληροφορικής, έχει διαδαχθεί όλα κι όλα 5 (!) αμιγώς πληροφορικά μαθήματα τα προηγούμενα 2.5 χρόνια (+ Μαθηματικά). Άρα, έχει 2.5 χρόνια για να διδαχθεί όσα σε σχολές Πληροφορικής διδάσκονται σε 4...
Το οποίο μεταφράζεται ως εξής.
Κανουν στον κορμο 34 μαθήματα (τα αγγλικα δεν τα βαζω) εκ των οποίων τα 5 πληροφορικής.
Κάνουν σε ροές 25 τα οποια μπορει να ειναι αμιγως πληροφορικης
Συνολο 30.
Απο τα 36 δικά μας τα 5 είναι μαθηματικά και τα 2 οικονομικά. Συνολο πληροφορικων μαθηματων 29 :roll:

ΥΓ1) Όπως ειπα και πριν, δεν πιστεύω οτι βγαίνουν καλύτεροι CS απο εμάς, αλλά τα τυπικά τα έχουν.
ΥΓ2) 7 μαθήματα είναι σχεδόν 1 ετος σε εμας. Οποτε 4 χρονια δεν κανουμε μονο πληροφορικη...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Jun 11, 2009 3:24 am

Theofaman wrote:ΥΓ2) 7 μαθήματα είναι σχεδόν 1 ετος σε εμας.
Τώρα που το έφερε η κουβέντα, ο αριθμός των μαθημάτων που αντιστοιχεί σε εμάς σε ένα έτος, αντιστοιχεί στο ΗΜΜΥ/ΕΜΠ σε ένα εξάμηνο.

Πoτς γένεν αυτό :lol: ?
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 4:05 am

Καταρχην το πολυτεχνειο δεν εχει 60 γενικα μαθηματα. εχει 35 γενικα μαθηματα που καλυπτει μεγαλο ευρος (5 εξαμηνα) και 25 μαθηματα με τα οποια ειδικευομαστε σε μια κατευθυνση της σχολης μας. Επισης η διπλωματικη ειναι ειδικευση σε ενα θεμα της επιλογης μας. Υπαρχουν διπλωματικες που κρατανε 1 εξαμηνο, υπαρχουν διπλωματικες που κρατανε 1 χρονο και αλλες που κρατανε 1,5-2 χρονια. Αναλογα με το ποσο θελει να ασχοληθει ο καθενας με το θεμα και να εμβαθυνει. (ουσιαστικα εχουμε 2,5 χρονια ειδικευσης τουλαχιστον σε μια κατευθυνση)
εδω http://www.ece.ntua.gr/index.php?option ... 54&lang=el μπορειτε να βρειτε ολα τα παραπανω και να καταλαβετε ακριβως τι μαθηματα διδασκομαστε στους Ηλεκτρολογους.
Επειδη υποτιματε την σχολη των Ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων υπολογιστων, θα προκαλουσα οποιον απο εσας πιστευει οτι θα επρεπε το πολυτεχνειο να εχει πτυχιο απλης 3ετης σχολης του εξωτερικου, να κανει μια βολτα να παρακολουθησει γλωσσες προγραμματισμου 1 η αλγοριθμους και πολυπλοκοτητα.
Μην βγαζετε τα κομπλεξ σας για το ΕΜΠ.Απλως προσπαθηστε να κανετε κατι να καλυτερεψετε την δικη σας σχολη.

Φιλικα
Φοιτητρια ΗΜΜΥ
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Jun 11, 2009 4:37 am

Magica, χωρίς να το'χω ψάξει παραπάνω από τον μέσο πρωτοετή, πιστεύεις ότι το κύρος που έχει αποκτήσει το πολυτεχνείο, σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές cs, είναι δικαιολογημένο?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Thu Jun 11, 2009 5:33 am

magica wrote:Καταρχην το πολυτεχνειο δεν εχει 60 γενικα μαθηματα. εχει 35 γενικα μαθηματα που καλυπτει μεγαλο ευρος (5 εξαμηνα) και 25 μαθηματα με τα οποια ειδικευομαστε σε μια κατευθυνση της σχολης μας. Επισης η διπλωματικη ειναι ειδικευση σε ενα θεμα της επιλογης μας. Υπαρχουν διπλωματικες που κρατανε 1 εξαμηνο, υπαρχουν διπλωματικες που κρατανε 1 χρονο και αλλες που κρατανε 1,5-2 χρονια. Αναλογα με το ποσο θελει να ασχοληθει ο καθενας με το θεμα και να εμβαθυνει. (ουσιαστικα εχουμε 2,5 χρονια ειδικευσης τουλαχιστον σε μια κατευθυνση)
εδω http://www.ece.ntua.gr/index.php?option ... 54&lang=el μπορειτε να βρειτε ολα τα παραπανω και να καταλαβετε ακριβως τι μαθηματα διδασκομαστε στους Ηλεκτρολογους.
Επειδη υποτιματε την σχολη των Ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων υπολογιστων, θα προκαλουσα οποιον απο εσας πιστευει οτι θα επρεπε το πολυτεχνειο να εχει πτυχιο απλης 3ετης σχολης του εξωτερικου, να κανει μια βολτα να παρακολουθησει γλωσσες προγραμματισμου 1 η αλγοριθμους και πολυπλοκοτητα.
Μην βγαζετε τα κομπλεξ σας για το ΕΜΠ.Απλως προσπαθηστε να κανετε κατι να καλυτερεψετε την δικη σας σχολη.

Φιλικα
Φοιτητρια ΗΜΜΥ
lol
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Jun 11, 2009 7:32 am

magica wrote:θα προκαλουσα οποιον απο εσας πιστευει οτι θα επρεπε το πολυτεχνειο να εχει πτυχιο απλης 3ετης σχολης του εξωτερικου, να κανει μια βολτα να παρακολουθησει γλωσσες προγραμματισμου 1 η αλγοριθμους και πολυπλοκοτητα.
Μήπως, λέω μήπως, να κάνετε εσείς καμιά βόλτα? :roll:
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Thu Jun 11, 2009 8:53 am

magica wrote:Καταρχην το πολυτεχνειο δεν εχει 60 γενικα μαθηματα. εχει 35 γενικα μαθηματα που καλυπτει μεγαλο ευρος (5 εξαμηνα) και 25 μαθηματα με τα οποια ειδικευομαστε σε μια κατευθυνση της σχολης μας. Επισης η διπλωματικη ειναι ειδικευση σε ενα θεμα της επιλογης μας. Υπαρχουν διπλωματικες που κρατανε 1 εξαμηνο, υπαρχουν διπλωματικες που κρατανε 1 χρονο και αλλες που κρατανε 1,5-2 χρονια. Αναλογα με το ποσο θελει να ασχοληθει ο καθενας με το θεμα και να εμβαθυνει. (ουσιαστικα εχουμε 2,5 χρονια ειδικευσης τουλαχιστον σε μια κατευθυνση)

Φιλικα
Φοιτητρια ΗΜΜΥ
ειμαστε σοβαροί; συμφωνώ με enum
προσωπικά ξέρω τί κάνετε σε αντίθεση με σάς όπως ξέρω και τι κάνουν και άλλες σχολές πληροφορική και πως όλες γελούν πίσω απο τη πλάτη σας
θέλατε να περάσετε πληροφορική; μαγκιά! να είχατε περάσει πληροφορική πολυτεχνείου :lol: :lol: :lol:
δέ φταίω εγώ που θέλατε να γίνετε πολυμηχάνημα και μπορείτε να κάνετε λίγο απ'όλα
έλεος όμως! που θα μας πείτε και κομπλεξικούς! εσείς είστε με τα ηλίθια κόμπλεξ ανωτερότητας
αλλά προσωπικά δε φοβάμαι.θα φανούν όλα στην αγορά εργασίας.
δε θα έχει πολύ πλάκα να τελειώσω στα 4 και μετά να κάνω ένα χρόνο μεταπτυχιακό;
κι εσύ να έχεις τελειώσει στα 5 και να ψάξουμε για την ίδια θέση εργασίας;
καλή επιτυχία :lol:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jun 11, 2009 9:41 am

Το οποίο μεταφράζεται ως εξής.
Κανουν στον κορμο 34 μαθήματα (τα αγγλικα δεν τα βαζω) εκ των οποίων τα 5 πληροφορικής.
Συνολο 30.
Απο τα 36 δικά μας τα 5 είναι μαθηματικά και τα 2 οικονομικά. Συνολο πληροφορικων μαθηματων 29 :roll:
ΥΓ1) Όπως ειπα και πριν, δεν πιστεύω οτι βγαίνουν καλύτεροι CS απο εμάς, αλλά τα τυπικά τα έχουν.
ΥΓ2) 7 μαθήματα είναι σχεδόν 1 ετος σε εμας. Οποτε 4 χρονια δεν κανουμε μονο πληροφορικη...[/quote]

Μια απο τις βασικες γλωσσες τους ειναι η pascal.Την οποια πολλοι δυσκολευονται να περασουν. :roll:
Χωρις σχολια.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Jun 11, 2009 9:42 am

Theofaman wrote:Το οποίο μεταφράζεται ως εξής.
Συνολο 30.
Κι όμως!!! Τα 25 μαθήματα είναι από 3 ροές, όχι από μία!!! Ροή Λογισμικού είναι μία!!! Δηλαδή κάποιος μπορεί να συμπληρώσει μαθήματα από άλλες (και άσχετες μερικές φορές με την Πληροφορική ροές).

@hdkiller
Δεν έχω ιδέα για Αγγλία. Όπου 3 βάλε Χ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν λέει και πολλά πράγματα ο αριθμός των ετών.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Jun 11, 2009 9:54 am

Ισοβίτης wrote: @hdkiller
Δεν έχω ιδέα για Αγγλία. Όπου 3 βάλε Χ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν λέει και πολλά πράγματα ο αριθμός των ετών.
Ξέρω και περιπτώσεις για 40/100 προσβάσιμο, σκέτος χαβαλές.
που θα πάει θα το δουμε...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Jun 11, 2009 10:18 am

Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη που κολλάνε οι συγκρίσεις με τις τριτοετείς σχολές στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα εκτός από τα Πολυτεχνεία όλοι κάνουμε τέσσερα χρόνια. Το θέμα είναι αν συνταγματικά και αν εκπαιδευτικά μπορείς να δικαιολογήσεις αυτόν τον επιπλέον χρόνο για απόκτηση ενός επιπλέον τίτλου. Όταν έδινα πανελλήνιες δε θυμάμαι να υπήρχε τέτοιο οption, όλοι για βασικό πτυχίο πήγαμε. Πώς ξαφνικά θεωρείται από όλους ότι είναι αυτονόητο να παίρνουν και μάστερ μαζί?
Για τα παιδιά που μπήκαν από ΕΜΠ εδώ (καλώς ήρθατε, πού στο καλό μας μυριστήκατε? :shock: ), δε νομίζω πως έχει νόημα να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το ποια θεωρούμε καλύτερη σχολή και ποιο καλύτερο πρόγραμμα. Όλοι κάναμε τις επιλογές μας και πιστεύω ότι έστω στα δεκαοχτώ μας, διαλέξαμε με κάποια νοημοσύνη μια σχολή που ανταποκρινόταν στις φιλοδοξίες μας. Υποθέτω πως κι εσείς διαλέξατε ΕΜΠ για αυτά που θα μάθετε, όχι για τον αέρα που δίνει. Αυτό είναι που κατακρίνουμε. Πώς μια σχολή μπορεί να αυθαιρετεί και να γεμίζει με συντεχνίες και πηγαδάκια την Ελλάδα, μόνο και μόνο επειδή έχει ιστορία. (Παίζει βέβαια απλά οι δικοί μας να είναι ανίκανοι, αυτό δεν το έχω σκεφτεί :lol: ) Λογικό είναι όπως εσείς υπερασπίζεστε τη σχολή σας, έτσι και όλοι εμείς να φρικάρουμε όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα. Σχεδόν όλοι τέλος πάντων.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 11, 2009 10:19 am

Να αναφέρω και εγώ με τη σειρά μου το απίστευτα unfair σύστημα που μπορούν στο ΕΜΠ να ξαναδίνουν όσα μαθήματα θέλουν όσες φορές θέλουν και να βελτιώνουν τον βαθμό (δίχως να χάνουν τον προηγούμενο τους).

Εμείς τρέχουμε με τα 4 μαθήματα και τις ρίτρες και προφανώς μπορεί να γράψουμε χειρότερα από τον προηγούμενο βαθμό και να καταχωρηθεί ο τελευταίος.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Jun 11, 2009 10:26 am

Κύριε mod, θέλετε να ξεκινήσετε flame? Aφού ξέρεις πόσο πονάει η αναβαθμολόγηση :lol:
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 10:32 am

Πρώτα προσπάθησαν να περιορίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Πληροφορικής. Απέτυχαν, γιατί αντιδράσαμε έντονα και συστηματικά - και οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ.

Τώρα προσπαθούν να υπερτιμήσουν τα πτυχία τους, με τρόπο προκλητικά αυθαίρετο, μονομερή και ενδεχομένως κωμικό (παροχή άτυπων-άκυρων βεβαιώσεων, τουλάχιστον για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση). Ελπίζω η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να μην υποκύψει ούτε σε αυτό τον εκβιασμό, αλλά κι εμείς πρέπει νάμαστε σε εγρήγορση.

Δ. Γκρ.
Last edited by redlabel on Thu Jun 11, 2009 10:35 am, edited 1 time in total.
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”