Μάστερ τα πενταετή πτυχία του ΕΜΠ & Οδηγός σπουδών ΗΜΜΥ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Locked
magica
bit level
bit level

Re: Μάστερ τα πενταετή πτυχία του ΕΜΠ

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 4:31 pm

Να ενημερωσω οτι στην ΕΕ ετσι και αλλιως μας αναγνωριζαν σαν 5ετης σχολη και πηγαιναμε κατευθειαν για διδακτορικο (σε αντιθεση με σας που χρειαζεστε μαστερ) και αυτο γινεται χρονια τωρα στους αποφοιτους μας.Οσα παιδια πανε για μαστερ στο εξωτερικο ειναι επειδη θελουν να ειδικευτουν σε καποιον τομεα που δεν εχουμε στο ΕΜΠ πχ στη διοικηση. Το προβλημα ειναι καθαρα οτι στην Ελλαδα το υπουργειο δεν θελει να μας αναγνωρισει το πενταετες. και στην τελικη γιατι να παιρνουμε ιδια πτυχια με σας που κανετε και λιγοτερα μαθηματα και χρονια?
Το ΕΜΠ αποφασισε να το κανει αυτο για να εχουμε επιτελους και την τυπικοτητα του μαστερ που ετσι και αλλιως μας το δεχονται στο εξωτερικο λογω 5ετους.
Δεν αλλαξε τιποτα για εμας. Απλως επιτελους θα εχουμε και ενα επισιμο χαρτι.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Thu Jun 11, 2009 4:36 pm

magica wrote:Το ΕΜΠ αποφασισε να το κανει αυτο για να εχουμε επιτελους και την τυπικοτητα του μαστερ που ετσι και αλλιως μας το δεχονται στο εξωτερικο λογω 5ετους.
Για μένα το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει ένας πρύτανης/Συμβούλιο για το τι πτυχίο βγάζει το πανεπιστήμιο... Με αυτή την λογική, μπορεί να βγει ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ και να πει ότι τα δικά μας πτυχία είναι και phD;

Κατα τα άλλα, δικαίωμα του ΕΜΠ να πιστεύει ότι θέλει για τα πτυχία του, και εφόσον αυτό που πιστεύει είναι και πραγματικότητα, τότε να αναγνωρίζονται και ως τέτοια ;)
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 4:42 pm

Το κανει γιατι ουσιαστικα το εχουμε το μαστερ (και για αυτο μας αναγνωριζουν στην ΕΕ το 5ετες). Οποτε απλως το κανει και τυπικα. Το θεμα ειναι οτι το υπουργειο εδω και χρονια δεν θελει να το δωσει και ειναι ενας ο λογος. Καθαρα πολιτικος. Ας πουμε οταν θελαν να περασουν το νομο-πλαισιο, μας ελεγαν οτι θα μας δωσουν και το μαστερ. Ο νομος-πλαισιο περασε, το μαστερ δεν ηρθε. Γενικα παιζεται μεγαλο παιχνιδι απο πισω. Για μενα καλα κανει ο πρυτανης και το βαζει για να πιεσει και το υπουργειο.
Και αν σκεφτειτε λιγο, καποια στιγμη η ΕΕ θα μας υποχρεωσει να δινουμε 3της Bachelor και 5ετης Master. θα πρεπει να δειτε εσεις τι θα κανετε τωρα για να απαιτησετε κατι παραπανω για εσας. Γιατι πχ δεν ζητατε και εσεις 60 μαθηματα και διπλωματικη ωστε να βγαινετε με master?
undeadpunk
byte level
byte level

Post by undeadpunk » Thu Jun 11, 2009 4:50 pm

magica+
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 5:01 pm

Λέτε να κάνουμε τα χρόνια 7, τα μαθήματα 80 και να δίνουμε κατευθείαν διδακτορικό; Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεν καθορίζονται ούτε οριοθετούνται έτσι οι τίτλοι πανεπιστημιακών σπουδών. Ούτε καν στα Βαλκάνια...

Δ. Γκρ.
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Thu Jun 11, 2009 5:02 pm

magica wrote: Γιατι πχ δεν ζητατε και εσεις 60 μαθηματα και διπλωματικη ωστε να βγαινετε με master?
Ίσως γιατί πολλοί δεν νοιάζονται μόνο για χαρτιά ή τίτλους και κοιτάνε ουσιαστική ειδίκευση και γνώσεις.
Προσωπικά θα προτιμούσα να μειωθεί ο αριθμός μαθημάτων για δυνατό 3ετές πρόγραμμα BSc (να φύγουν 2-3 άκυρα μαθήματα)
παρά να αυξηθεί σε 5ετές χύμα MSc. Γενικότερα, είμαι ευχαριστημένος και όπως έχει.

Εdit: redlabel ++
*--Common sense is not so common--*
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Jun 11, 2009 5:04 pm

redlabel wrote:Λέτε να κάνουμε τα χρόνια 7, τα μαθήματα 80 και να δίνουμε κατευθείαν διδακτορικό; Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεν καθορίζονται ούτε οριοθετούνται έτσι οι τίτλοι πανεπιστημιακών σπουδών. Ούτε καν στα Βαλκάνια...

Δ. Γκρ.
Πολύ φοβάμαι ότι στα υπο-Βαλκάνια που είμαστε εμείς έτσι οριοθετούνται :roll:
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 5:16 pm

redlabel wrote:Λέτε να κάνουμε τα χρόνια 7, τα μαθήματα 80 και να δίνουμε κατευθείαν διδακτορικό; Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεν καθορίζονται ούτε οριοθετούνται έτσι οι τίτλοι πανεπιστημιακών σπουδών. Ούτε καν στα Βαλκάνια...

Δ. Γκρ.
αφου παραπονιεστε για τη δικη μας σχολη, καντε το ιδιο.
δηλαδη εσεις θεωρειτε δικαιο να κανουμε 5 χρονια στο ΕΜΠ να μας αναγνωριζουν στην ΕΕ και οχι στην Ελλαδα? αυτα μονο εδω υπαρχουν! και πρωτη φορα βλεπω τοσο μισος προς εμας. οκ το καταλαβαμε οτι πολλοι εδω εχουν προβλημα αλλα οπως ξερετε ο τιτλος της σχολης μας ειναι Ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων υπολογιστων. Οχι πληροφορικαριοι. Και αυτο γιατι κανουμε και αρχιτεκτονικη υπολογιστων και σχεδιαση ψηφιακων συστηματων. Οσοι βγαινουν με ειδικευση στην πληροφορικη απο εμας, βγαινουν επειδη εχουν ασχοληθει με το κομματι μηχανικοι υπολογιστων.
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 5:18 pm

SeniorCarbone wrote:
magica wrote: Γιατι πχ δεν ζητατε και εσεις 60 μαθηματα και διπλωματικη ωστε να βγαινετε με master?
Ίσως γιατί πολλοί δεν νοιάζονται μόνο για χαρτιά ή τίτλους και κοιτάνε ουσιαστική ειδίκευση και γνώσεις.
Προσωπικά θα προτιμούσα να μειωθεί ο αριθμός μαθημάτων για δυνατό 3ετές πρόγραμμα BSc (να φύγουν 2-3 άκυρα μαθήματα)
παρά να αυξηθεί σε 5ετές χύμα MSc. Γενικότερα, είμαι ευχαριστημένος και όπως έχει.

ποιος ειπε οτι εμεις δεν εχουμε ουσιαστικες γνωσεις. ξαναλεω παιδια, αν θελετε ελατε να παρακολουθησετε σε μας. Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι φιλοι μου ΗΜΜΥ ερχονται στην ΑΣΣΟΕ για να περασουν σε ασσοητες μαθηματα...
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Thu Jun 11, 2009 5:21 pm

magica wrote:
SeniorCarbone wrote:

ποιος ειπε οτι εμεις δεν εχουμε ουσιαστικες γνωσεις. ξαναλεω παιδια, αν θελετε ελατε να παρακολουθησετε σε μας. Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι φιλοι μου ΗΜΜΥ ερχονται στην ΑΣΣΟΕ για να περασουν σε ασσοητες μαθηματα...
Για ειδίκευση μιλάω κυρίως. Γενικές γνώσεις έχετε δεν το αμφισβητώ!
Αλλό βέβαια γενικές γνώσεις κ αλλό ειδίκευση (Msc), εκεί είναι κ το θέμα μας.
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 5:23 pm

ξαναλεω η διπλωματικη και οι ροες τι ειναι? Η διπλωματικη ειναι ειδικευση σε ενα θεμα και αν και τυπικα θεωρειται ενα εξαμηνο, σηνυθως κραταει εναν χρονο.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 5:26 pm

...δεκάδες πολύ ικανοί ή/και αριστούχοι απόφοιτοι Πολυτεχνείων/Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας έρχονται και θέτουν υποψηφιότητα, κάθε χρόνο, στα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ προκειμένου να συμπληρώσουν όσα δεν έμαθαν στο βασικό πτυχίο τους. Σας λέει αυτό κάτι; Είστε κι εσείς ευπρόσδεκτοι!

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Όταν μια εξάμηνη διπλωματική κρατάει ένα χρόνο δεν είναι δείγμα επιτυχίας. Κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του...
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Thu Jun 11, 2009 5:31 pm

magica wrote:ξαναλεω η διπλωματικη και οι ροες τι ειναι? Η διπλωματικη ειναι ειδικευση σε ενα θεμα και αν και τυπικα θεωρειται ενα εξαμηνο, σηνυθως κραταει εναν χρονο.
Εγώ που κάνω ερευνητική διπλωματική εργασία ένα χρόνο τώρα είμαι υποτίθεται εξειδικευμένος στον τομέα μου?
Δεν νοιώθω παρόλο το χρόνο που έχω ξοδέψει γιαυτό (και τα αποτελέσματα).
Δεν ξέρω, νομίζω άλλο το ερευνητικό κλίμα του master κ άλλη η "πρώτη τριβή" με τον χώρο σε προπτυχιακό επίπεδο.
Μοιάζει αλλά δεν είναι το ίδιο.
redlabel wrote: Όταν μια εξάμηνη διπλωματική κρατάει ένα χρόνο δεν είναι δείγμα επιτυχίας. Κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του...
ή πέρασε το πρώτο εξάμηνο στο ψάξιμο :lol:
Last edited by SeniorCarbone on Thu Jun 11, 2009 5:34 pm, edited 1 time in total.
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 5:34 pm

ετσι νομιζετε? Η πολλοι φοιτητες ανεβαζουν ψηλα τον πηχη επιλεγοντας πολυ δυσκολα θεματα να ασχοληθουν τα οποια συνηθως επιλεγουν να συνεχισουν και στα διδακτορικα τους. Νομιζω πολλοι εχετε μαυρα μεσανυχτα απο πολυτεχνειο και μια επισκεψη θα σας επειθε. Και επισης απο τους 500 αποφοιτους που εχουμε καθε χρονο (ισως και παραπανω) και μονο στους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, ποσοι ειναι αυτοι οι πολλοι που ερχονται σε σας για μεταπτυχιακο? Οι περισσοτεροι επιλεγουν διδακτορικα εξωτερικου η σε πολυτεχνεια ελλαδος.
Και να ειμαι ειλικρινης, καλυτερα να συγκρινετε τον εαυτο σας με την Πληροφορικη του Καποσιστριακου μια και εχετε ιδια χρονια και μετα εξηγηστε μου γιατι θεωρουνται καλυτεροι. Επισης στις λιστες εξωτερικου για καλυτερα πανεπιστημια πληροφορικης, εσεις γιατι δεν βρισκεστε εκει ενω αντιστοιχα η πληροφορικη Καποδιστριακου και η ΗΜΜΥ πολλων πολυτεχνειων ειναι εκει? Ψαχτε λιγο στο εξωτερικο να δειτε.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 5:37 pm

500 απόφοιτοι μόνο από το Τμήμα ΗΜΜΥ το χρόνο; Μήπως πρόσθεσες κάποιο μηδενικό κατά λάθος; :lol:

Δ. Γκρ.
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 5:39 pm

SeniorCarbone wrote:
magica wrote:ξαναλεω η διπλωματικη και οι ροες τι ειναι? Η διπλωματικη ειναι ειδικευση σε ενα θεμα και αν και τυπικα θεωρειται ενα εξαμηνο, σηνυθως κραταει εναν χρονο.
Εγώ που κάνω ερευνητική διπλωματική εργασία ένα χρόνο τώρα είμαι υποτίθεται εξειδικευμένος στον τομέα μου?
Δεν νοιώθω παρόλο το χρόνο που έχω ξοδέψει γιαυτό (και τα αποτελέσματα).
Δεν ξέρω, νομίζω άλλο το ερευνητικό κλίμα του master κ άλλη η "πρώτη τριβή" με τον χώρο σε προπτυχιακό επίπεδο.
Μοιάζει αλλά δεν είναι το ίδιο.
redlabel wrote: Όταν μια εξάμηνη διπλωματική κρατάει ένα χρόνο δεν είναι δείγμα επιτυχίας. Κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του...
ή πέρασε το πρώτο εξάμηνο στο ψάξιμο :lol:
μαλλον μπλεκεις λιγο το master με το διδακτορικο... Στο διδακτορικο εχεις μεγαλο ερευνητικο κομματι.Στο μαστερ απλως μαθαινεις καποια επιπλεον πραγματα για καποιο θεμα που στην τελικη καλυτερα να ξοδεψεις λεφτα να αγορασεις βιβλια και να ασχοληθεις μονος σου και να πας κατευθειαν για διδακτορικο παρα να χασεις χρονο σε μαστερ.Εκτος βεβαια αν θες να κανεις μαστερ σε κατι ασχετο με οτι εχεις διδαχθει οσο εισαι στην σχολη.
Και παντα το θεμα διπλωματικης ειναι θεμα παιδιου και ποσο θα ασχοληθει. Ξερω συμφοιτητες μου που κανουν 1,5 χρονο διπλωματικη επειδη το θεμα που εχουν επιλεξει θελουν να το μαθουν οσο καλυτερα μπορουν και παιδια που απλως εχουν παρει την διπλωματικη και δεν ασχολουνται...

και οσο για τους αποφοιτους δεν προσθετω κανενα μηδενικο αν σκεφτειτε οτι εχουμε ανα ετος 650 εγγεγραμμενους φοιτητες (ευχαριστουμε το υπουργειο και για αυτο)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 5:46 pm

Αν δεν υπερβάλλεις με τους αριθμούς (εγώ νομίζω ότι υπερβάλλεις), με τόσους φοιτητές πώς μπορούν να γίνουν τα μαθήματα όπως πρέπει; Δηλαδή σε κάθε μάθημα έχετε 6-7 επιμέρους τμήματα ή κάνετε όλοι μαζί σε κάποια αίθουσα-αρένα ή μήπως δεν πατάει κανένας ή μήπως έχετε κατάληψη κάθε χρόνο όλο το χρόνο; Αυτά δεν έπρεπε να συμβαίνουν σ' ένα αξιοσέβαστο ίδρυμα.

Υπάρχουν άλλα σοβαρά ιδρύματα, ανά τον κόσμο, με τέτοια πλήθη υποψήφιων Πληροφορικών; Κάτι δεν πάει καλά. Ένα ΑΕΙ δεν μπορεί νάναι βιομηχανία παραγωγής πτυχίων/διπλωμάτων. Απογοητεύομαι... Μήπως οι αριθμοί που λες δεν είναι ελεγμένοι;

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Ό,τι το master είναι "απώλεια χρόνου" είναι άλλη μια καινοφανής άποψη, που την αποδοκιμάζει η παγκόσμια εμπειρία εδώ και δεκαετίες... Μου θυμίζει το ...όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! :smt005
Last edited by redlabel on Thu Jun 11, 2009 5:50 pm, edited 1 time in total.
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Thu Jun 11, 2009 5:50 pm

edu.klimaka.gr wrote:ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2008: 240
:smt017
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Jun 11, 2009 5:51 pm

Το ΕΜΠ πρέπει να αλλάξει τον οδηγό σπουδών του και όχι όλο το σύμπαν να κριθεί με βάση το τι γίνεται στο ΕΜΠ. Σπάστε την σχολή σε 4 ή 4,5 χρόνια. Αφαιρέστε μαθήματα! Η εποχή του πανεπιστήμονα (Lavoisier, Laplace κλπ) έχει περάσει πιά. Κάνετε πολλά μαθήματα κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

1. Να συντηρηθεί το ακαδημαϊκό κατεστημένο (βοηθοί, παππούδες καθηγητές κλπ) του ΕΜΠ.
2. Να μπορείτε με την λογική του "λίγο απ' όλα" να έχετε δικαιώματα για έργα όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να διατηρηθεί το (οικονομικό) κατεστημένο του ΤΕΕ.

Θα συμφωνήσω στο ότι οι ΗΜΜΥ είναι καλύτερη σχολή από την Πληροφορική του Ο.Π.Α και ότι τα τελευταία χρόνια η Πληροφορική του ΕΚΠΑ έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο τμήμα του Ο.Π.Α. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το topic. Προφανώς και δεν είμαστε ανάξιοι να σας κρίνουμε επειδή είμαστε Πανεπιστημιακό τμήμα με φοιτητές χαμηλότερης δυναμικότητας :-).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 6:00 pm

Η απλως εμεις προτιμουμε το διδακτορικο ως πιο ερευνητικο και πιο χρησιμο, μια και το μαστερ μας ειναι αχρηστο ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. και σε ολο το τοπικ φαινεται τι κολλημα πεφτει με το ΕΜΠ. Στο φορουμ μας ποτε δεν εχει γινει τοπικ που να αφορα αλλη σχολη... Αυτο δειχνει πολλα.
Και δυστυχως δεν υπερβαλλω με τους αριθμους. Υπαρχει μεγαλο προβλημα με τους εισαχθεους λογω των πολλων μεταγραφων που συμβαινουν... για αυτο χωριζομαστε σε τμηματα και εχουμε εργαστηρια με 16 βαρδιεσ ανα βδομαδα. Το ιδρυμα κανει οτι καλυτερο μπορει αλλα οταν ζηταει 200 φοιτητες ανα ετος αλλα το υπουργειο υποχρεωνει να παρει 650, τι μπορει να κανει? Τους δεχεται (και χωρις φυσικα να αυξανεται η χρηματοδοτηση του οπως θα επρεπε). Βεβαια στις ροες τα πραγματα ειναι καλυτερα αφου ειναι λιγα ατομα στις παρακολουθησεις.
Πως μπορειτε και κρινετε δεν καταλαβαινω ομως σχολη που δεν εχετε καν πατησει το ποδι σας? Δειτε τα θεματα σε γλωσσες προγραμματισμου και αλγοριθμους και προσπαθηστε να τα λυσετε. Αν το κανετε τοτε σας βγαζω το καπελο.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Jun 11, 2009 6:05 pm

Σκοπός του ΕΜΠ δεν ειναι η παραγωγή επιστημόνων, αλλά μηχανικών. Η απαίτηση για τον μηχανικό είναι το ευρύ πεδίο γνώσεων γιαυτό κάνουν και τόσα μαθήματα. Μην τα μπλέκουμε. Ο επιστήμονας λειτουργεί βάση πειραμάτων, trial and error, ψάχνοντας να βρει μια απάντηση. Ο μηχανικός έχει trial χωρις το περιθωριο error. Πρεπει να μαθει να συνδυαζει γνωσεις και εμπειρια για να παραξει το τελικο αποτελεσμα για το οποιο υπαρχουν καθορισμενες και αυστηρες απαιτησεις.
magica wrote:Και δυστυχως δεν υπερβαλλω με τους αριθμους. Υπαρχει μεγαλο προβλημα με τους εισαχθεους λογω των πολλων μεταγραφων που συμβαινουν... για αυτο χωριζομαστε σε τμηματα και εχουμε εργαστηρια με 16 βαρδιεσ ανα βδομαδα. Το ιδρυμα κανει οτι καλυτερο μπορει αλλα οταν ζηταει 200 φοιτητες ανα ετος αλλα το υπουργειο υποχρεωνει να παρει 650, τι μπορει να κανει? Τους δεχεται (και χωρις φυσικα να αυξανεται η χρηματοδοτηση του οπως θα επρεπε). Βεβαια στις ροες τα πραγματα ειναι καλυτερα αφου ειναι λιγα ατομα στις παρακολουθησεις.

Το έχω ακούσει αυτό τουλάχιστον από 3 διαφορετικές πηγές, το επιβεβαιώνω (χωρίς να έχω επισημους αριθμούς). Έχω παρακολουθησει αρχιτεκτονικη στο ΕΜΠ και γινοταν ο πανικός απο κόσμο. Όμως εχω παρακολουθησει από ροές Παιγνια Αποφασεων, Ηλεκτρομαγνητική Πρόωση και Ανάρτηση και το μάθημα ήταν χωρίς κόσμο, ηρεμο και ευχαριστο.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Jun 11, 2009 6:12 pm

magica wrote:Δειτε τα θεματα σε γλωσσες προγραμματισμου και αλγοριθμους και προσπαθηστε να τα λυσετε. Αν το κανετε τοτε σας βγαζω το καπελο.
lol, μας δίνεις και μαστερ;
που θα πάει θα το δουμε...
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”