Μάστερ τα πενταετή πτυχία του ΕΜΠ & Οδηγός σπουδών ΗΜΜΥ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Locked
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Μάστερ τα πενταετή πτυχία του ΕΜΠ

Post by AmmarkoV » Thu Jun 11, 2009 6:26 pm

Επειδή έχω 2-3 φίλους στο ΕΜΠ και έχω δώσει ένα μάθημα γιαυτούς , επέτρεψε μου να διαφωνήσω magica ..
Στον προγραμματισμό ανεμογεννήτριας παίζει να μας έχετε , στα υπόλοιπα κάπως χλωμό..

Όλα τα πτυχία είναι χαρτιά , τρόμπα εμφύσησης γνώσης από ότι ξέρω δεν έχει το ΕΜΠ , οπότε στα μάτια μου όλοι είναι άσχετοι από προγραμματισμό until proven εμπράκτως otherwise ακόμα και αν στον τίτλο λέει super grandmaster.. :smt006
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 6:28 pm

και επισης σκεφτειτε λιγο τι θα γινει μολις αναγνωριστουν τα ΚΕΣ...Θα βγαινουν μηχανικοι σε 3 χρονια οπως και πληροφορικαριοι. Τουλαχιστον ετσι το ΕΜΠ μας κατοχυρωνει και εναντι των ΚΕΣ με το μαστερ. Θα ηθελα να δω τι θα κανετε εσεις για να αποφυγετε την ισοτιμια με 3ετη ΚΕΣ Πληροφορικης.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Jun 11, 2009 6:28 pm

Εξαιρετικοί φοιτητές (και μέλη ΔΕΠ) υπάρχουν σε κάθε ΑΕΙ. Αμελείς υπάρχουν, επίσης, παντού. Όποιο ίδρυμα, αν υπάρχει, διεκδικεί τη μοναδική πατρότητα της αριστείας είναι άντρο φαρισαϊσμού.

Κάθε ΑΕΙ έχει τις ιδιαιτερότητές του και καλλιεργεί τις επιλογές του. Μέσα από αυτές αντλεί την καλώς εννοούμενη δυναμική και τη θετική επιρροή και καταξίωσή του. Όποιο ίδρυμα, αν υπάρχει, διεκδικεί τη μοναδική πατρότητα της επιστημονικής καθαρότητας ανήκει στο παρελθόν.

Διδάσκω τους φοιτητές μου να σέβονται τη διαφορετικότητα και ν' αφήνουν όλα τα λουλούδια ν' ανθίζουν. Αλλά, ταυτόχρονα, τους ζητώ να μάχονται τις ελίτ κάθε είδους - ειδικά τα τεχνοκρατικά ψώνια. Όποιο ίδρυμα, αν υπάρχει, νομίζει ότι αυτό είναι ο μοναδικός εγγυητής και πάροχος της γνώσης, κινείται στη σφαίρα της φαντασίας του.

Γεγονός. Οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων Πληροφορικής των Πανεπιστημίων δεν επιδίωξαν να περιορίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα κανενός Πληροφορικού. Ουδέποτε. Κάποιοι άλλοι αποπειράθηκαν να το κάνουν. Ανενδοίαστα. Είχαν άδικο. Μας βρήκαν μπροστά τους. Απέτυχαν.

Γεγονός. Κάποια ιδρύματα αποπειρώνται τώρα να αναβαθμίσουν μονομερώς (δεν έχουν το δικαίωμα) τα πτυχία τους. Μόνα τους. Χωρίς σεβασμό στις ακαδημαϊκές συλλογικότητες. Δεν πείθουν. Δεν έχουν δίκιο. Ούτε τώρα. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή τη φορά θα μπορέσουν να επιβάλλουν την άποψή τους.

Ο τόπος μάς χωράει και μάς χρειάζεται όλους. Κανένας δεν περισσεύει, αλλά και όλοι μαζί δεν φτάνουμε. Μπορούμε και πρέπει να τον στηρίξουμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελιτίστες, αφάσιοι και ψώνια - αν υπάρχουν, όπου υπάρχουν - θα μας βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας.

Δ. Γκρ.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Thu Jun 11, 2009 6:31 pm

Ρε παιδιά (και μεγάλοι) δείξτε λίγο επίπεδο. Ο Ισοβίτης έθιξε κάτι και έχει δίκιο. Και οι δυο πλευρές πάνε να επιβάλλουν απόψεις. Χαλαρώστε, οι ΕΜΠίτες γραμμένους μας έχουν (τώρα πώς έπεσε σύρμα και ήρθαν εδώ όλοι είναι άλλο θέμα), γράψτε τους κι εσείς. Θέτουν πολύ σωστά ότι η παρουσία μας στο εξωτερικό δεν είναι ανάλογη με τη δική τους και του ΕΚΠΑ. Ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη και να βγάλουμε σοβαρούς επιστήμονες και μην τρελαινόμαστε. Σε λίγο θα δω online επίλυση αλγορίθμων, και πίστεψε με magica ξέρω πολλούς που θα τρέξουν να λύσουν :-p Και θα τα καταφέρουν :twisted:
Αν το ΕΜΠ θεωρεί ότι βρίσκεται εκτός συνόρων της Ελλάδος και ότι μπορεί να πολυπραγμονεί τι να πω. Δε μου κάνει εντύπωση που ο καθένας βλέπει τη χώρα μας τσιφλίκι του. Αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει. Είπε ο πρύτανης τους έτσι, ποιος είσαι εσύ να τους αμφισβητήσεις :smt021

edit Μερικές φορές σαλτάρω με αυτά που διαβάζω. Τέτοια ξερολίαση ρε γαμ..το υπάρχει στην Ελλάδα μόνο ή είναι χαρακτηριστικό όλων των λαών; Έχει γεμίσει ο τόπος από ανθρώπους που τα ξέρουν όλα. Εμείς κράζουμε το ΕΜΠ χωρίς προσωπική εμπειρία, αυτοί λένε ότι μαμάνε και δέρνουν χωρίς να έχουν κάνει βόλτα από τις γειτονιές μας. Αηδία
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
αγαπημένοι μου admins και mods sorry για τη γλώσσα
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 6:44 pm

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν ατομα στην σχολη σας και οτι δεν θα προχωρησουν. Με εκνευριζει ομως το γεγονος οτι θεωρειτε οτι δεν πρεπει να εχουμε το μαστερ. ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ? Αν καποιος εξηγησει αυτο, τοτε οκ ας μην το παρουμε το μαστερ στην Ελλαδα. Στην τελικη το μονο κερδος που εχουμε με την τυπικη αναγνωριση του μαστερ ειναι ισως μεγαλυτερο μισθο στο δημοσιο.
Παντως τα ΚΕΣ ειναι κοντα. Με αυτα θα επρεπε να ασχοληστε και οχι αν το ΕΜΠ θα δωσει τα μαστερ (που στην τελικη η Μαριεττα Γιαννακου ειπε οτι θα μας τα αναγνωρισει μολις περασει ο νομος-πλαισιο). Απλως το υπουργειο το κραταει το μαστερ ετσι ωστε μολις γινει η αναγνωριση των ΚΕΣ να γινει και η αναγνωριση του μαστερ μας. Τα ΚΕΣ δεν ειναι δικοι μας εχθροι τοσο, οσο δικοι σας. Εμεις εχουμε την διεθνη αναγνωριση. Το θεμα ειναι εσεις τι θα κανετε? Οταν θα πηγαινει καποιος στα ΚΕΣ και θα αποκτα ιδια δικαιωματα με εσας.
vassia
bit level
bit level

Post by vassia » Thu Jun 11, 2009 6:49 pm

Δυστυχως το θεμα με τον αριθμο των εισακτεων ισχυει, για καθε σχολη του ΕΜΠ σε αλλο βαθμο βεβαια. Γιατι εκτος των οσων μπαινουν με τις πανελλαδικες(90%), υπαρχει το 10%, τα εσπερινα λυκεια, οι Κυπριοι, οι ομογενεις, ατομα με μετεγγραφες- και λογω αθλητικων επιδοσεων και απο αλλες σχολες λογω πολυτεκνων κλπ.
Επειδη πολυ επιθεση εχει γινει για τις σχολες του ΕΜΠ και μαλιστα χωρις να εχει συμβει το αντιστροφο, εσεις οι οποιοι μιλατε για το ποιος δε σεβεται τη δουλεια του αλλου και τους κοπους και σας βλεπει αφ'υψηλου, μαλλον οι ιδιοι θα επρεπε να σταματησετε να επιτιθεστε, γιατι μονοι σας υποβιβαζεστε. Κανεις δεν μπηκε εδω πιστευω ουτε για να σας κραξει, ουτε για να σας συγκρινει, ουτε για να σας προσβαλλει. Μαλλον το αντιθετο συνεβη. Οσοι απο εμας τους ασχετους καναμε παρεμβαση, ηταν για να διορθωσουμε τα λεγομενα σας, καθως μιλατε χωρις να ξερετε. Και πραγματικα εκτιμω αυτον που ειπε οτι αντι να κοιταμε ο καθενας να διεκδικησει το καλυτερο για τη σχολη/επαγγελμα του, καθομαστε και τρωγομαστε μεταξυ μας. Το πολυτεχνειο δεν προσπαθει να βγαλει ουτε πανεπιστημονες ουτε τιποτα τετοιο. Δεν αυτοπροσδιοριζομαστε καν επιστημονες, μα μηχανικοι. Οι μηχανικοι ερχονται να δωσουν λυση σε πρακτικα ζητηματα και να χρησιμοποιησουν/εφαρμοσουν τα οσα οι θεωρητικοι-επιστημονες- ανακαλυπτουν. Το αν το ΤΕΕ εχει μεγαλη δυναμη και κανει ο,τι θελει, δεν αναιρει το γεγονος οτι οι σχολες στο πολυτεχνειο ειναι πολυ δυσκολες και απαιτητικες. Ο αριθμος μαθηματων δυστυχως παιζει ρολο, μαζι με την ποιοτητα παντα. Το να διδασκομαστε γενικα μαθηματα- οικονομικης φυσης, προγραμματισμου, στατικης, μηχανικης, μαθηματικων και φυσικης, ειναι απολυτα αναγκαιο για τη φυση της δουλειας μας., αν σκεφτει κανεις το ποσοι παραγοντες μπαινουν στη μελετη οποιουδηποτε τεχνικου εργου πραγματευομαστε, ο καθενας στον κλαδο του. Και τελοσπαντων, οποιος δεν εχει δει απο κοντα, καλο θα ηταν να μην κρινει. Εμεις το ξαναλεω, δεν μπηκαμε για να κρινουμε εσας, και εχω την εντυπωση οτι σε κανενα ποστ δε συνεβη αυτο. Καποιοι εκριναν εμας και εμεις θελησαμε να αποκαταστησουμε τα οσα ξερουμε, απο την προσωπικη μας εμπειρια, και οχι απο τα οσα ακουμε η νομιζουμε.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jun 11, 2009 6:56 pm

@vassia οι IP σας παρέχονται από το ΤΕΙ Αθηνών!!! (Technological Educational Institute (T.E.I.) of Athens) (noc[at]teiath.gr)

Αναρωτιέμαι μήπως είστε από το ΤΕΙ ???
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 7:04 pm

magica wrote:Δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν ατομα στην σχολη σας και οτι δεν θα προχωρησουν. Με εκνευριζει ομως το γεγονος οτι θεωρειτε οτι δεν πρεπει να εχουμε το μαστερ. ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ? Αν καποιος εξηγησει αυτο, τοτε οκ ας μην το παρουμε το μαστερ στην Ελλαδα. Στην τελικη το μονο κερδος που εχουμε με την τυπικη αναγνωριση του μαστερ ειναι ισως μεγαλυτερο μισθο στο δημοσιο.
Παντως τα ΚΕΣ ειναι κοντα. Με αυτα θα επρεπε να ασχοληστε και οχι αν το ΕΜΠ θα δωσει τα μαστερ (που στην τελικη η Μαριεττα Γιαννακου ειπε οτι θα μας τα αναγνωρισει μολις περασει ο νομος-πλαισιο). Απλως το υπουργειο το κραταει το μαστερ ετσι ωστε μολις γινει η αναγνωριση των ΚΕΣ να γινει και η αναγνωριση του μαστερ μας. Τα ΚΕΣ δεν ειναι δικοι μας εχθροι τοσο, οσο δικοι σας. Εμεις εχουμε την διεθνη αναγνωριση. Το θεμα ειναι εσεις τι θα κανετε? Οταν θα πηγαινει καποιος στα ΚΕΣ και θα αποκτα ιδια δικαιωματα με εσας.
και κανεις φυσικα δεν απανταει σε αυτο!
vassia
bit level
bit level

Post by vassia » Thu Jun 11, 2009 7:08 pm

Και τελοσπαντων, ειναι οντως αναβαθμιση αυτο;
Και κατ'αρχας ας μη μιλαμε για πτυχια, λεγονται διπλωματα και η εργασια(υποχρεωτικη) διπλωματικη και οχι πτυχιακη.
Στα ελληνικα πολυτεχνεια εχει εφαρμοστει το συστημα που επικρατει στα πολυτεχνεια της Γερμανιας, της Αυστριας και της Ιταλιας (για αυτα ξερω με σιγουρια).. Εκει οπως κι εδω τα πολυτεχνεια ειναι 5ετη με ενιαιο κυκλο σπουδων... και δινουν διπλωμα (κι οχι πτυχιο)...Το διπλωμα που λαμβανεται απο τις πολυτεχνικες σχολες στην ευρωπη ειναι ανωτερο του master... στην ελλαδα δυστυχως, ειναι εξισωμενο με το bachelor 3 ετους φοιτησης.
Master οι μηχανικοι παιρνουν στην ευρωπη και σε 4 χρονια... 3 χρονια bachelor κ 1 ή 2 χρονια master...
"An engineer's degree is a graduate academic degree intermediate in rank between a master's degree and a doctoral degree in the United States. In Europe, it can be an approximately five-year degree roughly equivalent to a master's degree." (http://en.wikipedia.org/wiki/Engineer%27s_degree)

Τελοσπαντων, το να διαφωνουμε εδω δε νομιζω οτι εχει καποιο νοημα. Εγω απ'τη μερια μου, δεν προσπαθω να πεισω ολον τον κοσμο οτι εχω δικιο, αν και θεωρω αδικο να ειναι το πτυχιο μου ισοτιμο με αυτα της 3ετους φοιτησης, ειτε απο το εξωτερικο, ειτε απο τα ΚΕΣ που θα ξεκινησουν να αναγνωριζονται ως ισοτιμα. Ετσι, μπηκα να πω τη γνωμη μου. Ισως και καποιοι απο εσας εβλεπαν πιο καθαρα τα πραγματα, ισως κι εγω με τη σειρα μου αλλαζα αποψη για κατι. Η μονη μου πεποιθηση που δεν προκειται ν'αλλαξει, ειναι οτι το πτυχιο μου δεν ειναι Bachelor ( και ναι μιλαω με αυτους τους ορους γιατι πλεον με την Ευρωπαικη ενωση, αυτο παιζει ρολο, αν αποφασισω να δουλεψω εξω, να συνεχισω τις σπουδες μου εδω ή στο εξωτερικο) και αυτο πρεπει καποτε να μου αναγνωριστει.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Jun 11, 2009 7:08 pm

magica wrote:Με εκνευριζει ομως το γεγονος οτι θεωρειτε οτι δεν πρεπει να εχουμε το μαστερ.
Νομίζω ειπώθηκε αρκετές φορές: Διότι δεν είναι το πλήθος των μαθημάτων και των ετών που το καθορίζει, αλλά το είδος του μαθήματος και των εργασιών που γίνεται. Και τα μαθήματα αυτά είναι προπτυχιακού τύπου. Οι συνάδερφοι μου στη δουλειά από πολυτεχνεία, όταν τους λέω ότι το ΧΥΖ πράγμα το διάβασα στο τάδε paper, οι περισσότεροι μου λένε "τι είναι paper". Το να έχουν κάνει οι ίδιοι δημοσίευση, φυσικά, ούτε λόγος.

Και στην τελική, πραγματικά δεν έχει τόση σημασία. Κάποια στιγμή, όταν ξεστραβωθεί, θα σας κρίνει κι εσάς η αγορά εργασίας όπως όλους μας. Οπότε μόνο το δημόσιο πάλι θα μείνει.
magica wrote:ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ?
Sorry που θα στο πω αλλά έχω γνωστούς από πολυτεχνείο Κρήτης που πήγαν εξωτερικό για MSc CS. Ναι, ως B.Eng. τους το αναγνώρισαν το "5ετές" master's. :smt002
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
gkaueb
byte level
byte level

Post by gkaueb » Thu Jun 11, 2009 7:10 pm

Zifnab wrote:@vassia οι IP σας παρέχονται από το ΤΕΙ Αθηνών!!! (Technological Educational Institute (T.E.I.) of Athens) (noc[at]teiath.gr)

Αναρωτιέμαι μήπως είστε από το ΤΕΙ ???
Έχεις το δικαίωμα να κάνεις public τέτοιες πληροφορίες ? και μάλιστα (υποθέτω) χωρίς την άδεια του χρήστη ?
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jun 11, 2009 7:12 pm

Δεν αποκάλυψα την IP. Ουτε προσωπικό ευαίσθητο δεδομένο του. Δεν υπάρχει κανονισμός που μου το απαγορεύει - υπάρχει ρύθμιση σε άλλα φόρουμ να φαίνεται σε όλα τα post και η ΙP προέλευσης σε όλους...
vassia
bit level
bit level

Post by vassia » Thu Jun 11, 2009 7:13 pm

Η IP μου παραπεμπει στο ΤΕΙ Αθηνων γιατι εκει φοιτει η αδερφη μου και με τους παροχους φοιτητικου ιντερνετ μεσω του προγραμματος ΔΙΟΔΟΣ φαινεται ετσι. Τωρα το να σου αποδειξω οτι ειμαι πραγματι απο το ΕΜΠ δε νομιζω οτι χρειαζεται, γιατι δεν εχω κατι να κερδισω απο αυτο. Κουβεντα κανουμε(νομιζω) και εγω μπηκα να πω καποια πραγματα εκ των εσω, γιατι ειναι ασχημο να λεει ο καθενας ο,τι θελει χωρις να ξερει. Οκ μπραβο που εισαι ντετεκτιβ και αν νομιζεις οτι εβγαλες λαβρακι συγχαρητηρια. Αλλα θα ημουν πραγματικα ηλιθια να μπαινω να υποστηριξω μια σχολη στην οποια δεν ανηκω, και αν θες ειναι ανταγωνιστικη απεναντι σε τμηματα των ΤΕΙ(δομικων εργων κλπ).
Τωρα για αυτο που ρωτα ο gkaueb δεν το γνωριζω, απλα θεωρω την παρεμβαση του Zifnab ακυρη. Θα μποορουσα να μπαινω απο οπουδηποτε.
Last edited by vassia on Thu Jun 11, 2009 7:21 pm, edited 1 time in total.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jun 11, 2009 7:15 pm

Οκ vassia ζητώ συγγνώμη για την άκυρη και αβάσιμη παρέμβαση...
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 7:15 pm

απο μας ξερω τουλαχιστον 40 φοιτητες που τελειωσαν φετος την σχολη και ειναι για διδακτορικα σε Ελβετια και Γερμανια (και οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν τελειωσει με ροες κυριες Υ Λ - κατευθυνση δηλαδη μηχανικου υπολογιστων). Ο ενας γνωστος σου εμενα δεν μου λεει κατι. Οπως ξαναειπα, καντε μια βολτα σε εμας. Εχουμε παιδια τα οποια τα παιρνουν τρεχοντας στην Αμερικη με υποτροφιες (οπως λογικο ειναι να εχετε και εσεις τετοια παιδια) αλλα και σε Ευρωπαικα πανεπιστημια. Επισης ξαναλεω δεν ειμαστε πληροφορικαριοι αλλα ειμαστε μηχανικοι υπολογιστων. Εχει τεραστια διαφορα την οποια θα μπορουσατε να καταλαβετε αν ανηκατε και στις δυο σχολες.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jun 11, 2009 7:23 pm

magica να σε ρωτήσω κάτι: Εφόσον δεν είστε πληροφορικοί - η σχετική ροή που έχει και προγραμματισμό - πού αποσκοπεί όσον αφορά την αγορά εργασίας? Επίσης ενώ αναγράφεται 240 θέσεις ότι προσφέρονται γιατί τελικά αποφοιτούν 600? Είναι λόγω της συσσώρευσης των φοιτητών που καθυστερούν να τελειώσουν?

Ευχαριστώ :smt023

edit: removed vassia
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Jun 11, 2009 7:28 pm

@magica:

1. Η έπαρσή σου μόνο γέλιο προκαλεί
2. Σταμάτα το ασύστολο spamming
3. Μάθε τι σημαίνει εξειδίκευση / έρευνα
4. Μάθε να απαντάς με λογικά αντεπιχειρήματα στους συνομιλητές σου

Ευχαριστώ.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Thu Jun 11, 2009 7:29 pm

Πάντως προσωπικά βοηθάω αρκετούς από πολυτεχνείο σε εργασίες τους.Άμα θες και ονόματα με pm. :smt020
Και υπάρχουν και πολύ καλύτεροι από εμένα!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
vassia
bit level
bit level

Post by vassia » Thu Jun 11, 2009 7:30 pm

Οκ εγω θα ηθελα να αποκλειστω απο την ερωτηση, αν ειχες διαβασει ολα μου τα ποστ θα ειχες δει οτι ειμαι πολιτικος μηχανικος, και απο προγραμματισμο δεν εχω ιδεα.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu Jun 11, 2009 7:31 pm

Σύγκριση μαθημάτων ΗΜΜΥ βασικού κορμού και ροής λογισμικού με μαθήματα κορμού και κατευθύνσεων Πληροφορικής ΟΠΑ:

Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών - Εισαγωγή στον προγραμματισμό υπολογιστών
Ηλεκτρολογικό Σχέδιο -
Γραμμική Άλγεβρα - Γραμμική Άλγεβρα -
Μαθηματική Ανάλυση (Συναρτήσεις μιας Μεταβλητής) - Μαθηματικός Λογισμός
Φυσική Ι (Μηχανική) -
Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας -
Εισαγωγή στα Υλικά -
Εισαγωγή στα Κυκλώματα -
Πολιτική Οικονομία - Εισαγωγή στην Οικονομική επιστήμη
Φυσική ΙΙ (Ηλεκτρομαγνητισμός) -
Αγγλική Γλώσσα - Αγγλική Γλώσσα
Ηλεκτροτεχνικά Υλικά -
Ηλεκτρικές Μετρήσεις (Κλασικές Ηλεκτρικές Μετρήσεις) -
Μηχανική (Κινηματική - Δυναμική του Στερεού Σώματος) -
Φυσική ΙΙΙ (Κυματική και Κβαντική Φυσική) -
Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Α -
Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες -
Προγραμματιστικές Τεχνικές - Δομές Δεδομένων
Λογική Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων - Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων
Μαθηματική Ανάλυση (Συναρτήσεις Πολλών Μεταβλητών - Διανυσματική Ανάλυση) - Μαθηματικός Λογισμός
Διαφορικές Εξισώσεις - Μαθηματικός Λογισμός
Αριθμητική Ανάλυση - Υπολογιστικά Μαθηματικά
Θεωρία Πιθανοτήτων και Στατιστικής - Πιθανότητες
Σήματα και Συστήματα -
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών - Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών
Μιγαδικές Συναρτήσεις - Διαφορικές Εξισώσεις με Μερικές Παραγώγους
Διακριτές Μέθοδοι για την Επιστήμη των Υπολογιστών
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών - Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β -
Θεωρία Δικτύων -
Εισαγωγή στον Αυτόματο Έλεγχο -
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών - Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
Εργαστηριακή και Βιομηχανική Ηλεκτρονική
Στοχαστικά Συστήματα και Επικοινωνίες -
Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ)
Γλώσσες Προγραμματισμού Ι - Προγραμματισμός υπολογιστών με JAVA
Γραφική με Υπολογιστές - Γραφικά
Βάσεις Δεδομένων - Βάσεις Δεδομένων
Τεχνητή Νοημοσύνη - Τεχνητή Νοημοσύνη
Θεωρία Υπολογισμού - Αυτόματα και Πολυπλοκότητα
Μεταγλωττιστές - Μεταγλωττιστές
Συστήματα και Τεχνολογίες Γνώσης - Συστήματα Ανάκτησης Πληροφοριών
Υπολογισιμότητα και Πολυπλοκότητα - Αυτόματα και Πολυπλοκότητα/Αλγόριθμοι
Δικτυακός Προγραμματισμός - Δίκτυα Επικοινωνιών
Τεχνολογία Λογισμικού - Τεχνολογία Λογισμικού
Προχωρημένα Θέματα Βάσεων Δεδομένων - Βάσεις Δεδομένων/Σχεδιασμός Βάσεων Δεδομένων
Γλώσσες Προγραμματισμού ΙΙ - Προγραμματισμός υπολογιστών με C++
Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων - Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων

Δεν νομίζεται ότι κάτι τρέχει με την αντιστοίχιση;
vassia
bit level
bit level

Post by vassia » Thu Jun 11, 2009 7:32 pm

Οσο για τις σχετικοτητες της απαντησης, νομιζω οτι αυτο εχει χαθει εδω και ωρες απο το θεμα, που ειναι μαστερ τα διπλωματα του ΕΜΠ. Δεν νομιζω οτι ειναι σχετικο η συγκριση των μαθηματων μεταξυ των σχολων σας. Ουτε και οι ΙΡ των γραφοντων... :shock:
magica
bit level
bit level

Post by magica » Thu Jun 11, 2009 7:38 pm

νομιζω ειναι ξεκαθαρο ποιος ειναι ο κομπλεξικος. Καλη συνεχεια παιδια και ευχομαι πραγματικα να ξυπνησετε πριν τα ΚΕΣ σας παρουν τα δικαιωματα.

---------------------------------
Zifnab wrote:magica & vassia να σας ρωτήσω κάτι: Εφόσον δεν είστε πληροφορικοί - η σχετική ροή που έχει και προγραμματισμό - πού αποσκοπεί όσον αφορά την αγορά εργασίας? Επίσης ενώ αναγράφεται 240 θέσεις ότι προσφέρονται γιατί τελικά αποφοιτούν 600? Είναι λόγω της συσσώρευσης των φοιτητών που καθυστερούν να τελειώσουν?

Ευχαριστώ :smt023
διαβασες οτι ανα ετος μπαινουν 650? οχι φυσικα.

----------------------------

Γλώσσες Προγραμματισμού Ι - Προγραμματισμός υπολογιστών με JAVA

Μολις αποδειξατε τι ασχετοι που ειστε με τα μαθηματα μας!!! μπραβο σας!!!

Και νομιζωω ξεχασες το μαθηματ Αλγοριθμοι και Πολυπλοκοτητα!

πραγματικα ειστε για γελια. περαστικα σας.
Last edited by Zifnab on Thu Jun 11, 2009 7:43 pm, edited 1 time in total.
Reason: merged triple post
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”