Καταρχάς μη με βάζετε και μένα με το ζόρι σε κάποια ομάδα. Εγώ υποστήριξα μια πράξη, δεν σημαίνει ότι συμμετείχα ή ότι είμαστε το ίδιο. Στην τελική αυτοί που έκαναν την πράξη δεν έδειξαν κάποια πολιτική ταυτότητα. Γιατί να μην είναι αντιγραφείς πασόκοι (λέμε τώρα) ή ακροαριστεροί ή οτιδήποτε. Ξεκολλάτε λοιπόν.
Επίσης το αν έχουν μερικοί επιτηρητές εντολή από καθηγητή είναι ολοφάνερο μερικές φορές. Για την τουαλέτα ας πούμε το καταλαβαίνεις αμέσως αν βλέπεις ότι σε όλα τα αμφιθέατρα επιτρέπεται ενώ σε ένα όχι ενώ δεν έχει υπάρξει κανένα παρατράγουδο εκεί. Επίσης λένε αυτοί που το έκαναν ότι ο συγκεκριμένος έλεγχε τις τουαλέτες. Αν ήθελε στο χέρι του ήταν αν βρει κάτι να κάνει τα στραβά μάτια. Καμία απολύτως κύρωση δεν θα είχε. Ήθελε λοιπόν και έκανε ότι έκανε δεν τον ανάγκασε κανένας.
Punisher άλλο η παιδεία που ρομαντικά επικαλείσαι και άλλο η εξετάσεις και η βαθμολόγηση. Το πιο σωστό θα ήταν να παρέχεται η δωρεάν παιδεία, όπως και τώρα, όποιος θέλει να μαθαίνει κάποια πράγματα που του αρέσουν, που νομίζει ότι θα του είναι χρήσιμα στην ζωή του, που νομίζει ότι μπορεί να αναπτύξει την σκέψη του με αυτά, που νομίζει ότι θα γίνει καλύτερος άνθρωπος. Η πιστοποίηση ότι τα έμαθες όλα αυτά και ο τσαμπουκάς των εξετάσεων είναι μόνο και μόνο για να γνωρίζουν τα αυριανά σου αφεντικά πόσες γνώσεις έχεις, πόσο εργατικός και πόσο υπάκουος είσαι. Θέμα προφανώς άσχετο με την παιδεία που επικαλείσαι. Όσοι λοιπόν διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλείας, περισσότερα δικαιώματα, λιγότερη καταπίεση κτλ λογικό είναι να στρέφονται κατά των εξετάσεων γιατί στην ουσία είσαι εργαζόμενος πριν ακόμα πιάσεις δουλειά και οι εξετάσεις είναι εξετάσεις που σε βάζει να δίνεις το αφεντικό σου πριν σε προσλάβει. Όπως μπορεί στην δουλειά σου να βρίζεις τον ρουφιάνο του αφεντικού, όπως μπορεί στο 10ωρο να λουφάρεις για να πάρεις μία ανάσα, έτσι και εδώ αντιγράφεις με την πρώτη ευκαιρία και θεωρείς τον επιτηρητή που την έχει δει κάλαχαν ρουφιάνο και φέρεσαι αναλόγως.
Master_ex wrote:αλλά αν εργάζεται έτσι ο καθένας (σκεφτόμενος ότι κάνω κάτι καταναγκαστικό και άντε να το κάνω να τελειώνω) τίποτα δεν θα πάει μπροστά σε αυτό τον τρόπο.
Ο σκουπιδιάρης λοιπόν το πρωί δεν θα το βλέπει καταναγκαστικό το πράγμα αλλά θα ξυπνάει με το χαμόγελο και θα λέει γυναίκα πάω να μαζέψω σκουπίδια, αν περνάμε καλά μπορεί και να κάτσω να το χαρώ λίγο παραπάνω. Ο οικοδόμος με τον καύσωνα δεν το βλέπει καταναγκαστικά, δεν είναι αλήτης δημόσιος υπάλληλος, πρέπει να το ευχαριστιέται κιόλας και να μην σκέφτεται άντε 2 ωρίτσες ακόμα και να πάω σπίτι μου. Ο προγραμματιστής πρέπει να σκέφτεται τι ωραία τι καλά το αφεντικό μου μου είπε να κόψω τον κ*** μου να τελειώσω το project γιατί αν το δώσει νωρίτερα θα βγάλει περισσότερα λεφτά οπότε πρέπει να το κάνω με ευχαρίστηση για να πάει μπροστά ο τόπος!