Αίτημα για έγκαιρη έκδοση προγράμματος εξεταστικής

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
mikros
byte level
byte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Αίτημα για έγκαιρη έκδοση προγράμματος εξεταστικής

Post by mikros » Tue Jun 23, 2009 10:31 pm

Elder wrote: Με το χέρι το φτιάχνουν το πρόγραμμα ? ? ? Και αν το φτιάχνουν σε υπολογιστή με πρόγραμμα ΠΩΣ γίνεται να μην κάνει τον απλό έλεγχο της μοναδικής ύπαρξης μαθημάτων ? :-k
από όσο ξέρω ναι. Υπομονή τα λάθη είναι ανθρώπινα.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 23, 2009 10:39 pm

Ασχετο, αλλα υπαρχουν εφαρμογες για αυτοματη παραγωγη προγραμματων...γιατι δε το δοκιμαζουν και να κανουν τυχον διορθωσεις πανω στο αυτοματα?Τοσο χαλια αποτελεσματα βγαζει? :smt017
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Tue Jun 23, 2009 10:44 pm

ultimate_aektzis wrote:Ασχετο, αλλα υπαρχουν εφαρμογες για αυτοματη παραγωγη προγραμματων...γιατι δε το δοκιμαζουν και να κανουν τυχον διορθωσεις πανω στο αυτοματα?Τοσο χαλια αποτελεσματα βγαζει? :smt017
καλή ιδέα! Τι θα έλεγες να βοηθήσεις σε αυτό;
Γενικά αντί να "κράζουμε" μπορούμε να βρίσκουμε ιδέες για να βοηθάμε την κατάσταση ;)

Φιλικά πάντα
mikros
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Tue Jun 23, 2009 10:50 pm

mikros wrote:
Elder wrote: Με το χέρι το φτιάχνουν το πρόγραμμα ? ? ? Και αν το φτιάχνουν σε υπολογιστή με πρόγραμμα ΠΩΣ γίνεται να μην κάνει τον απλό έλεγχο της μοναδικής ύπαρξης μαθημάτων ? :-k
Και η συγχώρεση θεϊκή. Εντάξει σοβαρεύομαι.

Απλά αυτά τα πράγματα όπως και πολλά άλλα πρέπει να αυτοματοποιηθούν ΚΑΙ να ελέγχονται απο πολλά άτομα ώστε να γίνονται σωστά. Στο πρώτο έτος προβληματιζόμουν που πέφταν τόσα μαθήματα μαζί, μετά είπα οτι εντάξει ένα πρόγραμμα είναι δύσκολο πράγμα για τόσα πολλά τμήματα-μαθήματα και οτι πάντα κάποιον δεν θα ικανοποιεί και είχα την ελπίδα οτι αυτό θα γίνεται κυκλικά. Σε αυτή την εξεταστική δεν βολεύει εμάς σε άλλη δεν θα βολεύει κάποιο άλλο τμήμα. Αλλά τελικά έφτασα τέταρτο έτος και η μόνη απροβλημάτιστη εξεταστική ήταν μια. Απλά φρόντισα να είμαι έτοιμος απο πρίν και να μην ασχολούμαι πλέον ;)

ultimate_aektzis wrote:Ασχετο, αλλα υπαρχουν εφαρμογες για αυτοματη παραγωγη προγραμματων...γιατι δε το δοκιμαζουν και να κανουν τυχον διορθωσεις πανω στο αυτοματα?Τοσο χαλια αποτελεσματα βγαζει? :smt017
Μα και με το χέρι να το κάνουν πρέπει να το τρέχουν μετά σε κάποιο πρόγραμμα να ελέγξουν αυτό που έφτιαξαν. Εννοείται οτι δεν ρίχνουμε ευθύνες στη γραμματεία αλλά σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τις διαδικασίες που εφαρμόζονται (όχι σε αυτούς που τις εφαρμόζουν τελικά). Δεν γίνεται να εμφανίζοναι προβληματικά προγράμματα εξεταστικών όπως δεν γίνεται να εμφανίζονται και προβληματικά θέματα εργασιών ή εξετάσεων. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά και απογοητεύουν όταν δεν προσέχονται. Όταν όμως του δίνεται η απαραίτητη σημασία ενθαρρύνουν πολύ την εικόνα που έχουμε εμείς σαν τελικοί αποδέκτες.
mikros wrote:
Γενικά αντί να "κράζουμε" μπορούμε να βρίσκουμε ιδέες για να βοηθάμε την κατάσταση ;)

Φιλικά πάντα
mikros
Εγώ μέσα είμαι ! Και είμαι σίγουρος οτι δεν είμαι ο μόνος. Ας μας ζητηθεί η βοήθεια μας τώρα που μπορούμε πλέον.
Επίσης και το κράξιμο σημαντικό είναι να υπάρχει. Αρκεί να μην κάνεις μόνο αυτό κακοπροαίρετα και τίποτα άλλο.

Πολύ ωραίο θα ήταν να είχαμε όλοι μια άτυπη υποχρέωση να βελτιώσουμε ένα μικρό κομμάτι πρίν φύγουμε απο τη σχολή. Είμαστε σε τμήμα που μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και θα βοηθήσει πολύ στην ηθική μας αν καθιερωθεί κάτι τέτοιο.
Αρκεί να μην το καπηλευτούν κάποιοι βέβαια και αρχίζουν να στηρίζονται όλα στον εθελοντισμό χωρίς να δίνεται χρηματοδότηση στα σημεία που πρέπει να δωθεί. Θα μπορούσαμε και απο venus να κάνουμε μια προσπάθεια.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Tue Jun 23, 2009 11:04 pm

Elder wrote:
mikros wrote:
Και η συγχώρεση θεϊκή. Εντάξει σοβαρεύομαι.

Απλά αυτά τα πράγματα όπως και πολλά άλλα πρέπει να αυτοματοποιηθούν ΚΑΙ να ελέγχονται απο πολλά άτομα ώστε να γίνονται σωστά. Στο πρώτο έτος προβληματιζόμουν που πέφταν τόσα μαθήματα μαζί, μετά είπα οτι εντάξει ένα πρόγραμμα είναι δύσκολο πράγμα για τόσα πολλά τμήματα-μαθήματα και οτι πάντα κάποιον δεν θα ικανοποιεί και είχα την ελπίδα οτι αυτό θα γίνεται κυκλικά. Σε αυτή την εξεταστική δεν βολεύει εμάς σε άλλη δεν θα βολεύει κάποιο άλλο τμήμα. Αλλά τελικά έφτασα τέταρτο έτος και η μόνη απροβλημάτιστη εξεταστική ήταν μια. Απλά φρόντισα να είμαι έτοιμος απο πρίν και να μην ασχολούμαι πλέον ;)

Μα και με το χέρι να το κάνουν πρέπει να το τρέχουν μετά σε κάποιο πρόγραμμα να ελέγξουν αυτό που έφτιαξαν. Εννοείται οτι δεν ρίχνουμε ευθύνες στη γραμματεία αλλά σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τις διαδικασίες που εφαρμόζονται (όχι σε αυτούς που τις εφαρμόζουν τελικά). Δεν γίνεται να εμφανίζοναι προβληματικά προγράμματα εξεταστικών όπως δεν γίνεται να εμφανίζονται και προβληματικά θέματα εργασιών ή εξετάσεων. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά και απογοητεύουν όταν δεν προσέχονται. Όταν όμως του δίνεται η απαραίτητη σημασία ενθαρρύνουν πολύ την εικόνα που έχουμε εμείς σαν τελικοί αποδέκτες.
mikros wrote:

Φιλικά πάντα
mikros
Εγώ μέσα είμαι ! Και είμαι σίγουρος οτι δεν είμαι ο μόνος. Ας μας ζητηθεί η βοήθεια μας τώρα που μπορούμε πλέον.
Επίσης και το κράξιμο σημαντικό είναι να υπάρχει. Αρκεί να μην κάνεις μόνο αυτό κακοπροαίρετα και τίποτα άλλο.
Και εγώ 4ο έτος είμαι λογικά τα ίδια έχουμε περάσει. Εμένα αυτή ειδικά την εξεταστική έχω 5 μαθήματα σε μια βδομάδα.
Παρόλα αυτά αναγνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν.
Τόσο το ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και το πρόγραμμα των εξετάσεων βγαίνει από το τμήμα σπουδών του πανεπιστημίου. Όχι απο την γραμματεία.
Μπορούμε να έρθουμε σε επαφή για να βοηθήσουμε να βελτιωθούν τα πράγματα. Είμαι σίγουρος οτι θα υπάρχει διάθεση και άψογη συνεργασία.

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα δεν περιμένεις απλά να λυθεί. Κυνηγάς την λύση του εφόσον σε επηρεάζει.
Τέλος να πω οτι επειδή την διαδικασία την πέρασα πριν ελάχιστο καίρο μπορώ να βοηθήσω και σας πω και που πρέπει να απευθυνθτε. Μπορούμε να κανονίσουμε και να οργανωθούμε για φτίαξουμε μια εφαρμογή που θα βοηθάει. Προσωπικά αν και ο χρόνος μου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος μπορώ να βοηθήσω περισσότερο στην οργάνωση.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jun 23, 2009 11:09 pm

mikros wrote:

Φιλικά πάντα
mikros
Απ'ότι ξέρω, υπήρχε εργασία φέτος στην Τεχνητή Νοημοσύνη που έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά. Θα μπορούσε η καλύτερη από αυτές που παραδόθηκαν να χρησιμοποιηθεί σαν "πρώτη ύλη" για κάποιο πιο αξιόπιστο/"σωστό" πρόγραμμα, το οποίο να χρησιμοποιούν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Υ.Γ.: Παρότι είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα(μιλάμε για 8 τμήματα, το καθένα με 2 εξάμηνα και με μέσο όρο περίπου 5-6 μαθήματα το εξάμηνο. Και όλα αυτά να εξεταστούν σε περίπου 20-25 μέρες(αν βγάλουμε Σ/Κ)), νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει καλύτερος καταμερισμός και ανα τμήμα και ανά εξάμηνο(και ίσως και ανά μάθημα, με την έννοια ότι π.χ. ειναι πιο λογικό να έχεις κοντά Βάσεις και Σχεδίαση Ψηφιακών, παρά Βάσεις και Υπολογιστικά ;) )
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Tue Jun 23, 2009 11:14 pm

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα δεν περιμένεις απλά να λυθεί.

++ Απλά είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των πραγμάτων για τα οποία θα μπορέσεις λόγω χρόνου να ασχοληθείς. Κι εγώ ασχολήθηκα με όσα μπόρεσα.
Τέλος να πω οτι επειδή την διαδικασία την πέρασα πριν ελάχιστο καίρο μπορώ να βοηθήσω και σας πω και που πρέπει να απευθυνθειτε.
Για πες περισσότερα να ακούσουμε κι εμείς ο,τι είναι χρήσιμο να ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. ..Την διαδιακασία που διαμορφώνεται το πρόγραμμα πέρασες ? :???:
Μπορούμε να κανονίσουμε και να οργανωθούμε για φτίαξουμε μια εφαρμογή που θα βοηθάει. Προσωπικά αν και ο χρόνος μου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος μπορώ να βοηθήσω περισσότερο στην οργάνωση.

Κι εγω απο χρόνο στα ίδια με σένα είμαι αλλά όλοι απο λίγο κάτι θα κάνουμε !
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Tue Jun 23, 2009 11:21 pm

για να μην φεύγουμε εκτός συνέχεια εδώ
pananton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by pananton » Tue Mar 16, 2010 12:11 am

εχει κανεις να μου στειλει το ΠΕΡΣΥΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εξεταστικης περιοδου ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ??? ευχαριστω πολυ
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Mar 16, 2010 2:03 pm

Ορίστε. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
pananton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by pananton » Tue Mar 16, 2010 10:03 pm

ευχαριστω πολυ...
allen
byte level
byte level

Post by allen » Thu Apr 15, 2010 12:23 am