Password Protected USB flash
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Password Protected USB flash
Θα ήθελα κάποιες ιδέες για να μπορέσω να κλειδώσω ένα USB stick με κάποιο password...Ψάχνωντας στο Internet βρήκα αρκετά που όμως απαιτούν ένα συγκεκριμένο software να υπάρχει σε κάθε υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το USB...καμία ιδέα?? 

Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!
Dreamcatcher
Dreamcatcher
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Password Protected USB flash
Μπορείς να μην κλειδώσεις το USB... αλλά να κλειδώσεις έναν φάκελο μέσα στον USB που να περιέχει όλα τα δεδομένα σου...Dreamcatcher wrote:Θα ήθελα κάποιες ιδέες για να μπορέσω να κλειδώσω ένα USB stick με κάποιο password...Ψάχνωντας στο Internet βρήκα αρκετά που όμως απαιτούν ένα συγκεκριμένο software να υπάρχει σε κάθε υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το USB...καμία ιδέα??

Φάκελοι που κλειδώνουν με κωδικό είναι πάρα πολλοί.. και δεν χρειάζεται κανένα software, σε κάποιον υπολογιστή...
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο αναλύοντας το ή βοηθώντας με να το φτιάξω??? αν είναι εκτός κανονισμών venus (που δεν νομίζω ) pmed σε εμένα...proskopos wrote: Φάκελοι που κλειδώνουν με κωδικό είναι πάρα πολλοί.. και δεν χρειάζεται κανένα software, σε κάποιον υπολογιστή...
@Cypher το έχω δοκιμάσει πρέπει να είναι εγκατεστημένο όπου βάζεις το flash
Dreamcatcher
Dreamcatcher
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Θα σου πω αργότερα ακριβώς το πρόγραμματάκι, γτ δεν θυμάμαι το όνομα και το warez φορουμ που το βρήκα έχει πέσει για λίγο....Dreamcatcher wrote:Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο αναλύοντας το ή βοηθώντας με να το φτιάξω??? αν είναι εκτός κανονισμών venus (που δεν νομίζω ) pmed σε εμένα...proskopos wrote: Φάκελοι που κλειδώνουν με κωδικό είναι πάρα πολλοί.. και δεν χρειάζεται κανένα software, σε κάποιον υπολογιστή...
@Cypher το έχω δοκιμάσει πρέπει να είναι εγκατεστημένο όπου βάζεις το flash
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Υπάρχουν δύο τρόπου να κάνεις encrypt το USB, είτε σε επίπεδο filesystem είτε σε επίπεδο file/folder. Στην πρώτη περίπτωση κάνεις encrypt τα πάντα μέσα στο stick (και όλα τα read/write ops είναι transparent απο εσένα -- δηλαδή δεν κάνεις συνεχώς manually enc/dec). Στην άλλη περίπτωση κάνεις κατ' επιλογή ότι θέλεις, αλλά θα πρέπει κάθε φορά να κάνεις manually decrypt, change/read/write/whatever και encrypt ξανά.
Last edited by HdkiLLeR on Wed Jun 24, 2009 2:50 pm, edited 1 time in total.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
thanxxx hdkiller πολύ χρήσιμο μου ακύγεται....
Dreamcatcher
Dreamcatcher
- proskopos
- Wow! Terabyte level
check you pm...Dreamcatcher wrote:thanxxx hdkiller πολύ χρήσιμο μου ακύγεται....

-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Αυτό που ίσως αναφέρει ο dreamcatcher είναι ότι δεν θέλει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κωδικοποίηση / αποκωδικοποίηση. Όμως αυτό πως θα γινότανε; Κάποιος δεν πρέπει να τα κάνει αυτά;
Συνήθως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που κωδικοποιεί όλο το directory ή όλο το flashάκι ή το αρχείο. Αυτό το πρόγραμμα είναι είτε στον υπολογιστή που το βάζεις ή στο φλασάκι σου έτοιμο προς εκτέλεση. Αλλά θα πρέπει να είναι ίδιο arhitecture με το λειτουργικό ή μηχάνημα στο οποίο προσαρτάς το στικάκι. Δεν μπορώ πάντως να σκεφτώ να γίνεται η αποκωδικοποίηση χωρίς το πρόγραμμα / module κλπ.
Στην καλύτερη να υπάρχει το πρόγραμμα στο φλασάκι αλλά να μην χρειάζεται εγκατάσταση (με registries και dlls) αλλά απλή εκτέλεση ως ένα εκτελέσιμο αρχείο...
Συνήθως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που κωδικοποιεί όλο το directory ή όλο το flashάκι ή το αρχείο. Αυτό το πρόγραμμα είναι είτε στον υπολογιστή που το βάζεις ή στο φλασάκι σου έτοιμο προς εκτέλεση. Αλλά θα πρέπει να είναι ίδιο arhitecture με το λειτουργικό ή μηχάνημα στο οποίο προσαρτάς το στικάκι. Δεν μπορώ πάντως να σκεφτώ να γίνεται η αποκωδικοποίηση χωρίς το πρόγραμμα / module κλπ.
Στην καλύτερη να υπάρχει το πρόγραμμα στο φλασάκι αλλά να μην χρειάζεται εγκατάσταση (με registries και dlls) αλλά απλή εκτέλεση ως ένα εκτελέσιμο αρχείο...
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
Κάτι τέτοιο ψάχνω όπως για παράδειγμα το U3...
@Proskopos thanx boss

@Proskopos thanx boss

Dreamcatcher
Dreamcatcher
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Αν δεν κάνω λάθος όμως, το U3 που είδα λίγο στο internet τώρα, όπως και το προηγούμενο πρόγραμμα που αναφέρθηκε λειτουργούν μόνο σε υπολογιστές με MS-Windows. Αυτό είναι βασικό πρόβλημα για εμένα. Εκτός αν υπήρχε ένα στικάκι με hardware encryption ή έστω ένα πρόγραμμα σε πολλές πλατφόρμες precompiled στο στικάκι.Dreamcatcher wrote:Κάτι τέτοιο ψάχνω όπως για παράδειγμα το U3...
@Proskopos thanx boss![]()
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
Ισχύει αυτό όταν θέλω να το τρέξω σε linux το flashaki δεν αναγνωρίζεται ( όταν έχω βάλει auto boot το U3 ) αλλά αν το έχω απλά απενεργοποιημένο όλα οκκ... Παίζει ρόλο το περιβάλλον που τρέχεις...
Dreamcatcher
Dreamcatcher
- enum21
- Venus Former Team Member
Για να μην ανοίξω νέο topic, ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη εταιρεία κατασκευής flash-ακίων?

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- cypher
- Venus Former Team Member
Δεν υπαρχει καλυτερη. Η καθε μια εχει μερικα καλα μοντελα και μερικα χαλια. Οτι πληρωνεις παιρνεις εξαλλου.enum21 wrote:Για να μην ανοίξω νέο topic, ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη εταιρεία κατασκευής flash-ακίων?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη