Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Post by sandra » Tue Jun 30, 2009 8:42 pm

Καλά ανησυχούμε κιόλας. Λες και υπάρχει περίπτωση κάποιος φοιτητής να μην ανάψει τσιγάρο όπου του καπνίσει αλλά στον ειδικό θάλαμο :smt021
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jun 30, 2009 8:43 pm

ultimate_aektzis wrote: Μπραβο.Μολις καταλαβες γιατι οι μη-καπνιστες κανουμε ετσι. :-p
Δεν νομίζω να είπα ποτέ εγώ ότι κακώς κάνετε έτσι. :-)
Αρκεί να μιλάμε για reasonable απαιτήσεις. Πχ κάποιος που είναι 2 μέτρα μακριά μου και βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι όντως ενοχλείται.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 30, 2009 8:47 pm

Michelle wrote:Αρκεί να μιλάμε για reasonable απαιτήσεις. Πχ κάποιος που είναι 2 μέτρα μακριά μου και βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι όντως ενοχλείται.
Εγώ ενοχλούμαι :-D Με πιάνει πονοκέφαλος με το που ανιχνεύσουν τα ρουθούνια μου καπνό. Όπως και με τις έντονες κολόνιες. 6 6 6, πράγματα του σατανά, είναι λογικό να σου προκαλεί ναυτία κάτι που είναι καλό (εκτός από τη θάλασσα?) :smt005
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jun 30, 2009 8:48 pm

sandra wrote:
Michelle wrote:Αρκεί να μιλάμε για reasonable απαιτήσεις. Πχ κάποιος που είναι 2 μέτρα μακριά μου και βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι όντως ενοχλείται.
Εγώ ενοχλούμαι :-D Με πιάνει πονοκέφαλος με το που ανιχνεύσουν τα ρουθούνια μου καπνό. Όπως και με τις έντονες κολόνιες. 6 6 6, πράγματα του σατανά, είναι λογικό να σου προκαλεί ναυτία κάτι που είναι καλό (εκτός από τη θάλασσα?) :smt005
Κατανοητότατο να ενοχλείσαι με το που θα "ανιχνεύσουν τα ρουθούνια σου καπνό". Σε εξωτερικό χώρο και σε απόσταση 2 μέτρων πιστεύεις ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο;;;

marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jun 30, 2009 8:51 pm

Michelle wrote:Αρκεί να μιλάμε για reasonable απαιτήσεις. Πχ κάποιος που είναι 2 μέτρα μακριά μου και βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι όντως ενοχλείται
Σε ειδικές περιπτώσεις(π.χ. να έχει άνεμο προς την πλευρά του), ο καπνός μπορεί πραγματικά να τον ενοχλεί. Αντίστοιχα, π.χ. και αν ο άλλος έχει άσθμα, οπότε και δεν κάνει να έχει ιδιαίτερες επαφές με καπνό(γκούχου, γκούχου netharis :-p ).
Anyway, πραγματικά μακάρι το πρόβλημα να ήταν στους εξωτερικούς χώρους.. ;)

Συνεχίζω να λέω ότι είμαστε κ@@ρολαός. Δεν παίζει ο Ελληνάρας να μην πάει στα μπουζούκια χωρίς να ανάψει τσιγάρο, ή να θέλει να καπνίσει στο αμφιθέατρο και να βγεί(ειδικά αν έχει διάλειμμα). Δεν προβλέπω αλλαγή με άλλα λόγια :-|
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 30, 2009 8:59 pm

marios wrote:να θέλει να καπνίσει στο αμφιθέατρο και να βγεί(ειδικά αν έχει διάλειμμα)
Μα αυτό απαγορεύεται ήδη. Μπορείς να τους το υποδείξεις σε τέτοια περίπτωση (μήπως και το ξέχασαν ή δεν το ήξεραν)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jun 30, 2009 9:03 pm

The Punisher wrote:
marios wrote:να θέλει να καπνίσει στο αμφιθέατρο και να βγεί(ειδικά αν έχει διάλειμμα)
Μα αυτό απαγορεύεται ήδη. Μπορείς να τους το υποδείξεις σε τέτοια περίπτωση (μήπως και το ξέχασαν ή δεν το ήξεραν)
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που το ξέχασαν ή δεν το ήξεραν ;)
Btw, θεωρητικά, σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου απαγορευεται το κάπνισμα(και δεν εννοώ από αύριο, και στο παρελθόν απαγορευόταν) :roll:
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 30, 2009 9:03 pm

Λες και υπάρχει περίπτωση κάποιος φοιτητής να μην ανάψει τσιγάρο όπου του καπνίσει αλλά στον ειδικό θάλαμο
Φυσικα και θα παει...δεν θεωρουμαστε τυχαια οι πιο πολιτισμενοι στην ευρωπη :smt021 :smt021

Michelle wrote:
ultimate_aektzis wrote: Μπραβο.Μολις καταλαβες γιατι οι μη-καπνιστες κανουμε ετσι. :-p
Δεν νομίζω να είπα ποτέ εγώ ότι κακώς κάνετε έτσι. :-)
Αρκεί να μιλάμε για reasonable απαιτήσεις. Πχ κάποιος που είναι 2 μέτρα μακριά μου και βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι όντως ενοχλείται.
Μα ενα αεριο ειναι και ο καπνος...στα 2 μετρα σιγουρα τον εισπνεεις παντως.Ειδικα αν φυσαει και σε ακομα μεγαλυερη αποσταση...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 30, 2009 9:17 pm

Ποοοοπο .. με το ντουφέκι είστε όλοι ... :smt021
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jun 30, 2009 9:38 pm

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου φυσάει άνεμος προς τη μεριά του. Το πιθανότερο αυτό είναι δηλαδή;;
marios wrote: Btw, θεωρητικά, σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου απαγορευεται το κάπνισμα(και δεν εννοώ από αύριο, και στο παρελθόν απαγορευόταν) :roll:
Και έξω από τα αμφιθέατρα; Τότε γιατί έχει τασάκια; :???:

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 30, 2009 9:41 pm

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου φυσάει άνεμος προς τη μεριά του. Το πιθανότερο αυτό είναι δηλαδή;;
Να φυσαει ο ανεμος προς τη μερια του ασθματικου?Καποιον Μερφι τον ξερεις? :razz:

anyway...
Και έξω από τα αμφιθέατρα; Τότε γιατί έχει τασάκια;
Μα δεν τα εχει βαλει το πανεπιστημιο. ;)
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jun 30, 2009 9:52 pm

ultimate_aektzis wrote: Μα δεν τα εχει βαλει το πανεπιστημιο. ;)
Είσαι σίγουρος; Μιλάω για τα όρθια, που είναι τασάκια από πάνω και κάδοι από κάτω.

nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Tue Jun 30, 2009 9:58 pm

Michelle wrote:
ultimate_aektzis wrote: Μα δεν τα εχει βαλει το πανεπιστημιο. ;)
Είσαι σίγουρος; Μιλάω για τα όρθια, που είναι τασάκια από πάνω και κάδοι από κάτω.
Και εγώ πιστεύω ότι αυτά δεν τα έχει βάλει το πανεπιστήμιο.

Επίσης, σύμφωνα με τον νέο νόμο, το κυλικείο δεν θα πρέπει να χωρίσει τους χώρους του με τζαμαρίες?? Γιατί από όσο βλέπω, φαίνεται >70τ.μ.

Τι λέτε?? Θα το κάνει?? Και το εστιατόριο πρέπει να κάνει το ίδιο.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Tue Jun 30, 2009 10:01 pm

Όχι αφού είναι μικρότερο απο 70τ.μ. θα πρέπει να δηλώσει καί για το 100% του χώρου του τί θα είναι

(προφανώς θα είναι καπνιζόντων το κυλικείο(...φαντάζομαι))

edit:
το εστιατόριο υποθέτω πως είναι μεταξύ 70 και 300 τ.μ οπότε θα πρέπει να δηλώσει το πολύ το 30% ή 40% δέ θυμάμαι, καπνιζόντων και να το χωρίσει με τζάμι 2 μέτρων.κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν γελίο και περίεργο,ειδικά στο εστιατόριο.σιγά μη βάλουν και τζάμι στο εστιατόριο.θα πρέπει να είναι αλεξίσφαιρο και άθραυστο για να επιβιώσει το πρώτο σουπερουαουαουαουαουαουά φοιτητικό πάρτυ που θα γίνει.
Last edited by h4wk on Tue Jun 30, 2009 10:11 pm, edited 1 time in total.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 30, 2009 10:10 pm

Ο χαρακτηρισμος "μαγαζι καπνιζοντων" δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια μπαρουφα που μπηκε στο νομο μετα απο δημοκρατικε$ πιεσει$.Δεν διαφερει σε τιποτα απολυτως απο τη σημερινη κατασταση.Ο καπνιστης καπνιζει και ο κουτοφραγκος μη-καπνιστης που δεν διαμαρτυρεται για τα κακακια των σκυλων(ντροπη!!αισχος!!!) που επισης βλαπτουν την υγεια, τον εισπνεει χωρις να μπορει να κανει κατι(περαν του να φυγει).
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 30, 2009 11:08 pm

Από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού καθώς και η διαφήμιση στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά :)
Και τα πρόστιμα
Στα καταστήματα:
1η παράβαση: ως 1.000 ευρώ
2η παράβαση: ως 2.000 ευρώ
3η παράβαση: έως τρεις μήνες απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού ή αλκοόλ, 2.000 ευρώ ώς 20.000 ευρώ εάν δεν πωλούν προϊόντα καπνού ή αλκοόλ.
4η παράβαση και άνω: προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος

Στους καταναλωτές:
Από 50 ευρώ ως 500 ευρώ.

Τέλος, οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν πιθανές παραβάσεις του νόμου στον ειδικό τετραψήφιο αριθμό «1142».
Λες να αποκτήσω νέο αγαπημένο τετραψήφιο αριθμό? :twisted:
dimi88
byte level
byte level

Post by dimi88 » Wed Jul 01, 2009 12:18 am

Το πανεπιστήμιο θα δημιουργήσει ειδικούς χώρους για τους καπνίζοντες...???δε πανε να φτιάξουν κανα αμφιθέατρο που δεν έχουμε θέσεις να κάτσουμε στις εξετάσεις με όλα τα σπασμένα και δε χωράμε σε αίθουσες να κάνουμε μάθημα....?
Όποιοι θέλουν να καπνίζουνε να βγαίνουν στο προαύλιο...δεν είναι και καμμια τρελή απόσταση απο τις αίθουσες!!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Jul 01, 2009 1:21 am

Ειδικότερα, ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προβλέπει τα εξής :

Καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. θα πρέπει να λειτουργούν είτε ως χώροι καπνιζόντων είτε ώς χώροι μη καπνιζόντων, διατηρώντας τη δυνατότητα μετατροπής του καταστήματος από καπνιζόντων σε μη καπνιζόντων, ή το αντίστροφο, και μετά την 1η Ιουλίου.

Σε καταστήματα από 70 τ.μ. έως 300 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 30% του εμβαδού του καταστήματος, πλήρως διαχωρισμένοι, με ειδικά φίλτρα εξαερισμού και χωριστή είσοδο.

Σε καταστήματα πάνω από 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική, προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 40% του καταστήματος, με διαχωριστικό ύψους 2 μέτρων.

Όλα τα καταστήματα που θέλουν να διαθέσουν χώρο καπνιζόντων θα πρέπει να προμηθευτούν το δωρεάν ειδικό σήμα και άδεια από το Δήμο, διαφορετικά θα θεωρούνται καταστήματα μη καπνιζόντων.

Στους χώρους καπνιζόντων θα απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά και νέους ηλικίας έως και 18 ετών, ακόμα και εάν συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Στο νόμο δεν εμπίπτουν τα καζίνο. Η εξαίρεση αυτή αφορά μόνον τις αίθουσες όπου παίζουν οι θαμώνες και όχι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των καζίνων και για τα οποία ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα υπόλοιπα καταστήματα.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο νόμος δεν αφορά τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ακόμα και εάν υπάρχουν στέγαστρα, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού καθώς και η διαφήμιση στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ειδικότερα :

Επιτρέπεται η δημιουργία καπνιστηρίων σε εταιρείες που απασχολούν το λιγότερο 50 άτομα και εφόσον υπάρχει η σχετική συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και ιδιοκτησίας.

Τα καπνιστήρια αυτά δεν θα βρίσκονται κοντά στους χώρους εργασίας αλλά ούτε σε εξωτερικούς ή επιπρόσθετους χώρους και θα πρέπει να λειτουργούν με εξελιγμένα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Σε τρένα και πλοία :

Το υπουργείο άναψε, το πράσινο φως ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα σε πλοία και τρένα, όπου αρχικώς ο νόμος όριζε πλήρη απαγόρευση.

Έτσι, καταστήματα που λειτουργούν στα μέσα αυτά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα γίνουν καπνιζόντων εφόσον είναι μικρότερα των 70 τ.μ. ή τα μεγαλύτερου εμβαδού να δημιουργήσουν χωριστούς χώρους.

Τα πρόστιμα :

Στα καταστήματα εστίασης, δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις εφόσον δεν υπεδείχθη η παράβαση από πελάτη, επισκέπτη ή εργαζόμενο στο κατάστημα ή εφ' όσον υπεδείχθη ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος μερίμνησε για την αντιμετώπισή της, απομακρύνοντας τον παραβάτη ή λαμβάνοντας τ' αναγκαία για τον σκοπό αυτό μέτρα με παράλληλη ενημέρωση των αρχών.

Στα καταστήματα:

1η παράβαση : έως 1.000 ευρώ

2η παράβαση : έως 2.000 ευρώ

3η παράβαση : έως τρεις μήνες απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού ή αλκοόλ, 2.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ εάν δεν πωλούν προϊόντα καπνού ή αλκοόλ

4η παράβαση και άνω : προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Στους καταναλωτές :

Από 50 ευρώ έως 500 ευρώ.

Τέλος, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν τις παραβάσεις στον τετραψήφιο αριθμό 1142.
Πολλά παραθυρα ο νόμος που συνδυασμένα με την ελληνικη νοοτροπία, μου φαίνεται ότι θα κάνουν το νόμο ανύπαρκτο :???:

πηγη: http://www.cosmo.gr/News/Hellas/243548.html
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Wed Jul 01, 2009 1:29 am

Θα συμφωνήσω με τον Ευαγγελάτο που μίλησε στο δελτίο του με τον Αβραμόπουλο δυο φορές (μία από κοντά και μία με τηλεφωνική σύνδεση) και του είπε ότι ο νόμος είναι full στα παραθυράκια και δε διαφέρει και πολύ απ' τον ήδη υπάρχοντα νόμο που βλέπουμε πόσο ισχύει..

Το μόνο θετικό που είπε είναι ότι θα τον επανεξετάζουν κάθε 6 μήνες με σκοπό να φτάσουν κάποια στιγμή στη γενική απαγόρευση. Αλλά τα λόγια απ' την πράξη διαφέρουν.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed Jul 01, 2009 3:21 am

Θα μπορούσε να υποδείξει κάποιος και στους πιο απονήρευτους εξ'ημών ποιά είναι τα παραθυράκια αυτά που καθιστούν το νόμο "ανύπαρκτο"; :oops:

Και μη μου πείτε το κλασσικό ότι όλα τα καταστήματα έως 70 τ.μ. θα επιλέγουν να είναι καπνιζόντων. Έχω την εντύπωση στις περισσότερες καφετέριες/μπαράκια/whatever μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους προέρχεται από εφήβους, οι οποίοι με το νέο νόμο δεν θα επιτρέπεται να μπαίνουν σε κατάστημα καπνιζόντων. Άρα θα πρέπει να τα ζυγίσουν, δεν είναι τόσο προφανής η απόφαση...

PS: Πάντως στα Starbucks δεν θα αλλάξει τίποτα (έξω πάντα επιτρεπόταν και θα συνεχίσει να επιτρέπεται). Yeah. :)

stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Jul 01, 2009 11:31 am

@Michelle:
Καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. θα πρέπει να λειτουργούν είτε ως χώροι καπνιζόντων είτε ώς χώροι μη καπνιζόντων, διατηρώντας τη δυνατότητα μετατροπής του καταστήματος από καπνιζόντων σε μη καπνιζόντων, ή το αντίστροφο, και μετά την 1η Ιουλίου.
Περα απο το γεγονός ότι μονο οι καφετεριες αλλα ειδικά τα μπαράκια βγάζουν πολύ περισσότερα λεφτά από ενήλικες (οι παρεες σχολείου μπορει να πανε 10-10 και να παρουν 2 καφέδες), η δυνατότητα αλλαγής από καπνίζοντες σε μη-καπνίζοντες είναι κραχτό παραθυράκι που θα παραβιαστεί: "Μα εμείς σήμερα πήραμε την έγκριση από το τηλέφωνο για να το κάνουμε καπνιζοντων!"
Σε καταστήματα από 70 τ.μ. έως 300 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 30% του εμβαδού του καταστήματος, πλήρως διαχωρισμένοι, με ειδικά φίλτρα εξαερισμού και χωριστή είσοδο.
Δηλαδη max στα 300 τ.μ τα 100 θα ειναι για καπνισμα. Ο πλήρης διαχωρισμός, τα ειδικά φίλτρα κτλ δεν τα έχουν προμηθευτεί ακόμη οι καφετέριες (εδώ καλα καλα δεν πήραν τα απαραίτητα σήματα) και τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμα η εγκατάστασή τους θα "παρεμποδίζεται". Ορεξη έχει ο καταστηματάρχης να πληρώνει φίλτρα. Και μην μου πεις ότι αν δεν το κάνει θα πληρώσει πρόστιμο γιατι welcome to Ελλαντα. Τα πρόστιμα αυτά θα γίνουν ίδια με τις κλήσεις (αφού δίνονται και απο δημοτική αστυνομία). "Ρε Γιαννάκη, πήρα μια κλήση δε τη σβήνουμε?"
Σε καταστήματα πάνω από 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική, προβλέπεται η δημιουργία χώρων καπνιζόντων έως το 40% του καταστήματος, με διαχωριστικό ύψους 2 μέτρων.
Αλλη ψευτιά. Και θα ντραπεί ο καπνός να περάσει το διαχωριστικό? Πάλι εδώ ο Αβραμόπουλος βγήκε και είπε ότι θα υπάρχουν φίλτρα καθαρισμού και τα λοιπά. Τους πρώτους μήνες τουλάχιστον θα υπάρχει μόνο η τζαμαρία και απλά οι καπνιστές θα είναι σε βιτρίνα.
Στους χώρους καπνιζόντων θα απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά και νέους ηλικίας έως και 18 ετών, ακόμα και εάν συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Ναι ναι, όπως απαγορεύεται η πώληση αλκοολ σε παιδιά κάτω των 17.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Wed Jul 01, 2009 11:41 am

Επίσης, θα υπάρχει ειδική σήμανση που θα λέει ότι απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα < 18 ετών;
Δηλαδή η μάνα που θέλει να πάει στο ψιλικατζίδικο θα ξέρει αν επιτρέπεται να μπει το παιδί της μέσα; Κι αν είναι καπνιζόντων (οι περισσότεροι ψιλικατζίδες καπνίζουν), τι θα κάνει; Θα το αφήσει απέξω;;
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”