Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Kchatzi
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Re: Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Post by Kchatzi » Sat Jul 04, 2009 8:31 pm

giak, τα παιδιά θέλουν να σου πούνε το απλό: οκ εσύ όταν ανάψεις το τσιγάρο στον τεράστιο χώρο του αμφιθεάτρου Α δεν πειράζει και κανέναν πέρα από 1-2 άτομα δίπλα σου (και αν). Αν όμως την λογική σου την εφαρμόσουν κι άλλοι 10-20 στο αμφιθέατρο, αυτόματα η τσιγαρίλα γίνεται αντιληπτή ακόμα και στον τεράστιο χώρο του Α..

Με την ίδια λογική: μπορείς να πετάξεις ένα σκουπίδι στον τεράστιο χώρο που λέγεται Γη.. Αν όμως και άλλοι σαν κι εσένα το κάνουν, αυτόματα βρωμίζουμε όλοι.. Αν εσύ δεν πας να ψηφίσεις στις εκλογές, οκ δεν πειράζει είσαι ένας στο τεράστιο μέρος που λέγεται εκλογικό σώμα, αν όμως την λογική σου την ακολουθήσουν και άλλοι τότε υπάρχει πρόβλημα..

Υπάρχουν 1002 παραδείγματα σαν το παραπάνω. Προσπάθησε να τα σκεφτείς και ίσως καταλάβεις την λογική..

-Πρώην καπνιστής-
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Sat Jul 04, 2009 8:35 pm

giak wrote:σε venus το αγαπημένο μου είναι αυτό που λέγατε για το τι πρέπει να γίνει με τα καθίκια, τα κωλόπαιδα, τους τεντυμπόιδες που αντιγράφουν
Θα το λάβω υπόψιν μου. Κάτσε να τελειώσω μια εργασία που τρέχει και θα το πιάσουμε το θέμα. Μου αρέσει πάντως το πως μεταφράζεις όλα τα ποστς σε τρεις τόσο περιεκτικές ετικέτες. Άσχετο αν κανείς δεν εννοούσε αυτό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους τι θέλαμε να πούμε. Αρχίζεις και γίνεσαι το αγαπημένο μου μέλος :smt007
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Jul 04, 2009 8:37 pm

Image
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 8:39 pm

με 20 άτομα παίζει και να αρχίζουν οι επιπτώσεις (απειροελάχιστες σε σχέση με τα υπόλοιπα στην ατμόσφαιρα) ειδικά αν ο χώρος δεν αερίζεται καλά.

συμφωνώ.

sandra: ΟΚ τους ατομιστές που υποβαθμίζουν τα πτυχία μας και παραβιάζουν τους ιερούς ηθικούς κανόνες μας, που στην τελική δεν με αφήνουν να πω στην ραντομ γκόμενα αύριο μεθαύριο ότι είμαι από τους λίγους που έχουν βγάλει ασοεε.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Jul 04, 2009 8:49 pm

giak, 2 απορίες απάντησε μου(βασικά είναι σύνοψη όλων όσων γράφτηκαν στις 2-3 τελευταίες σελίδες):

α) Πιστεύεις ότι πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα (έστω, σε μεγάλους χώρους και από λίγα άτομα) ακόμα και αν υπάρχει έστω και ένας(στραβόξυλο θες να τον πεις, περίεργο θες, όπως σου αρέσει) ο οποίος ενοχλείται από το τσιγάρο(δεν παίρνω την περίπτωση κάποιος να έχει αναπνευστικά προβλήματα, για να μην πεις ότι είναι ακραία περίπτωση); Το θεωρείς σωστό;

β) Πιστεύεις ότι πρέπει να επιτρέπεται η αντιγραφή(με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, δηλαδή με έξοδο για "τουαλέτα" κλπ), έστω και αν υπάρχει έστω και ένας(και πάλι, χαρακτήρισε τον όπως νομίζεις) ο οποίος θέλει να "παίζουν" όλοι δίκαια; Και αυτό το θεωρείς σωστό;
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 8:58 pm

α) όταν λες ενοχλείται; δεν του αρέσει η εικόνα; δεν με νοιάζει. προβλήματα δεν γίνεται να του δημιουργήσει έτσι όπως το περιγράφουμε.

β) η αντιγραφή είναι ημίμετρο. το θέμα είναι να μην υπάρχει βαθμολόγηση. ο τύπος που λες πάλι τον εαυτό του κοιτά και δεν με αφορά τι θεωρεί δίκαιο και άδικο. στο κάτω κάτω μου στερεί ένα εύκολο πτυχίο, δλδ μια εύκολη αύξηση στην δουλειά, με αναγκάζει που και που να μάθω πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν και μου είναι άχρηστα. θα κάτσω μα διαβάσω τεχνολογικά θέματα βιομηχανίας γιατί ο άλλος είναι κομπλεξικός;
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Jul 04, 2009 9:07 pm

giak wrote:α) όταν λες ενοχλείται; δεν του αρέσει η εικόνα; δεν με νοιάζει. προβλήματα δεν γίνεται να του δημιουργήσει έτσι όπως το περιγράφουμε.
επειδή δε φαίνεται να καταλαβαίνεις, έστω ότι έρχεται ένας και κλάνει δίπλα σου. Θα σε ενοχλήσει το "θέαμα"? Πιστεύεις ότι δε θα σε πάρουν τα σκάγια σε "έναν μεγάλο χώρο όπως το Α" αν είσαι παραδίπλα του? Έστω ότι την αμολύσουν οι δύο διπλανοί σου ... οι τρεις ... οι τέσσερις ! Α, και προφανώς, τον δράστη δεν τον ενοχλεί η μυρωδιά του. Ακόμη και δίπλα στο παράθυρο να "επιχειρήσει", πάλι θα μυρίσει.

Just that (sorry για το επίπεδο)

giak wrote:με αναγκάζει που και που να μάθω πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν και μου είναι άχρηστα
Αφού αντιδράς τοσο πολύ και το παίζεις δύσκολος, γιατί συνεχίζεις να παρακολουθείς το Πανεπιστήμιο? Επειδή είναι "ταμπού" σε μια κοινωνία που κατηγορείς? Αν σου τη δίνει τόσο πολύ η όλη φάση, ξεγράψου και θα σε παραδεχτώ (ότι κάνεις "θυσίες" για τις ιδέες σου, ότι "έτσι γουστάρεις κι παίρνεις τις αποφάσεις σου")
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Sat Jul 04, 2009 9:14 pm

pinisher++ (και lol για το κλανοπαράδειγμα :lol: )

κατα τ'άλλα...

Link
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 9:20 pm

πολλά γυναικεία αρώματα με ενοχλούν. φαντάζεσαι να βγει νόμος που να τα απαγορεύει; δεν μιλάμε για περιπτώσεις που καπνίζει κάποιος δίπλα σου και σου έρχονται όλα πάνω σου. οι κλανιές πάντως δεν με ενοχλούν. στο κάτω κάτω είπαμε, οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ βρωμάνε από μόνοι τους.

όσο για το πανεπιστήμιο δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεγραφτώ. το χαρτί θα μου δώσει μία αύξηση παραπάνω και παράλληλα μπορεί να έχω κάποιες διευκολύνσεις ώστε να μάθω δυο-τρία πραγματάκια που με ενδιαφέρουν παραπάνω.

άντε που είναι ένας admin να μας μαζέψει από το οφφ-τόπικ :)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jul 04, 2009 9:38 pm

όσο για το πανεπιστήμιο δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεγραφτώ. το χαρτί θα μου δώσει μία αύξηση παραπάνω και παράλληλα μπορεί να έχω κάποιες διευκολύνσεις ώστε να μάθω δυο-τρία πραγματάκια που με ενδιαφέρουν παραπάνω.
Να ξεγραφτεις γιατι το να θες πτυχιο, ειναι αντιθετο στις αποψεις σου/σας περι εργασιας-σκλαβιας-συγχρονου δουλεμποριου και αλλων τετοιων ομορφων και αστειων(σεβαστων παρολαυτα) που λετε.Αν θες να μαθεις πραματα, ιδου η ροδος, το internet περιλαμβανει απιστευτη γνωση.Αρχισε να googl-αρεις. :smt006
πολλά γυναικεία αρώματα με ενοχλούν. φαντάζεσαι να βγει νόμος που να τα απαγορεύει; δεν μιλάμε για περιπτώσεις που καπνίζει κάποιος δίπλα σου και σου έρχονται όλα πάνω σου. οι κλανιές πάντως δεν με ενοχλούν. στο κάτω κάτω είπαμε, οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ βρωμάνε από μόνοι τους.
Και μενα.Και επισης μου ερχεται να κοπανισω κατι αλλες που ερχονται 8 το πρωι με το μαλλι-φωλια(αλλη δουλεια δεν εχουν να κανουν) οπως και κατι καγκουρες που σκανε με δερματινο μπουφαν 300Ε+ και 5 χρυσες καδενες.Μονο που στην περιπτωση του τσιγαρου μιλαμε για θεμα υγιειας.Το παθητικο καπνισμα βλαπτει και η υγεια ειναι υψιστο αγαθο, εδω και πολλααααα χρονια. ;)
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 9:49 pm

ultimate_aektzis wrote:
Να ξεγραφτεις γιατι το να θες πτυχιο, ειναι αντιθετο στις αποψεις σου/σας περι εργασιας-σκλαβιας-συγχρονου δουλεμποριου και αλλων τετοιων ομορφων και αστειων(σεβαστων παρολαυτα) που λετε.Αν θες να μαθεις πραματα, ιδου η ροδος, το internet περιλαμβανει απιστευτη γνωση.Αρχισε να googl-αρεις. :smt006
μ' αρέσει που με προκαλείς και με υφάκι να μάθω πράγματα ενώ εσύ δεν έχει καταλάβει τίποτα και μας το παίζεις και ξερόλας εξυπνάκιας :lol:
η μισθωτή σκλαβιά δεν θα ήταν σκλαβιά αν ήταν προαιρετική εξυπνάκια. είσαι δεν είσαι αντίθετος στην δουλειά, αν δεν δουλέψεις δεν τρως.
ultimate_aektzis wrote:
Και μενα.Και επισης μου ερχεται να κοπανισω κατι αλλες που ερχονται 8 το πρωι με το μαλλι-φωλια(αλλη δουλεια δεν εχουν να κανουν) οπως και κατι καγκουρες που σκανε με δερματινο μπουφαν 300Ε+ και 5 χρυσες καδενες.Μονο που στην περιπτωση του τσιγαρου μιλαμε για θεμα υγιειας.Το παθητικο καπνισμα βλαπτει και η υγεια ειναι υψιστο αγαθο, εδω και πολλααααα χρονια. ;)
το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι σοβαρό αλλά διαφορετικό από τα κολλήματα του καθενός και την τελευταία υστερία-μόδα. άσε που δεν μιλούσα για αυτό.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Jul 04, 2009 9:55 pm

[off]
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με ένα άτομο που έχει πρόβλημα εκ γενετής.
[/off]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jul 04, 2009 10:21 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="giak"][quote="ultimate_aektzis"][quote]όσο για το πανεπιστήμιο δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ξεγραφτώ. το χαρτί θα μου δώσει μία αύξηση παραπάνω και παράλληλα μπορεί να έχω κάποιες διευκολύνσεις ώστε να μάθω δυο-τρία πραγματάκια που με ενδιαφέρουν παραπάνω.[/quote] Να ξεγραφτεις γιατι το να θες πτυχιο, ειναι αντιθετο στις αποψεις σου/σας περι εργασιας-σκλαβιας-συγχρονου δουλεμποριου και αλλων τετοιων ομορφων και αστειων(σεβαστων παρολαυτα) που λετε.Αν θες να μαθεις πραματα, ιδου η ροδος, το internet περιλαμβανει απιστευτη γνωση.Αρχισε να googl-αρεις. :smt006 [/quote] μ' αρέσει που με προκαλείς και με υφάκι να μάθω πράγματα ενώ εσύ δεν έχει καταλάβει τίποτα και μας το παίζεις και ξερόλας εξυπνάκιας :lol: η μισθωτή σκλαβιά δεν θα ήταν σκλαβιά αν ήταν προαιρετική εξυπνάκια. είσαι δεν είσαι αντίθετος στην δουλειά, αν δεν δουλέψεις δεν τρως. [quote="ultimate_aektzis"] [quote]πολλά γυναικεία αρώματα με ενοχλούν. φαντάζεσαι να βγει νόμος που να τα απαγορεύει; δεν μιλάμε για περιπτώσεις που καπνίζει κάποιος δίπλα σου και σου έρχονται όλα πάνω σου. οι κλανιές πάντως δεν με ενοχλούν. στο κάτω κάτω είπαμε, οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ βρωμάνε από μόνοι τους. το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι σοβαρό αλλά διαφορετικό από τα κολλήματα του καθενός και την τελευταία υστερία-μόδα. άσε που δεν μιλούσα για αυτό.[/quote][/quote][/quote]

Και μενα.Και επισης μου ερχεται να κοπανισω κατι αλλες που ερχονται 8 το πρωι με το μαλλι-φωλια(αλλη δουλεια δεν εχουν να κανουν) οπως και κατι καγκουρες που σκανε με δερματινο μπουφαν 300Ε+ και 5 χρυσες καδενες.Μονο που στην περιπτωση του τσιγαρου μιλαμε για θεμα υγιειας.Το παθητικο καπνισμα βλαπτει και η υγεια ειναι υψιστο αγαθο, εδω και πολλααααα χρονια. ;)[/quote]

Δεν τα λεω εγω φιλαρακο, οι αφισες σας τα λενε που εχουν φλομωσει ολο το κεντρο της Αθηνας.Μαλλον εσυ το παιζεις εξυπνακιας και αλλα πολλα αλλα εχουμε και κανονες. :smt006

Αυτο που ειπα με την μοδα ειναι απλα μια αντιστοιχηση στο ακυρο παραδειγμα που εφερες πρωτος.Εισαι μανουλα στο να αποπροσανατολιζεις τη συζητηση.Βεβαια αν και δεν εχουμε σπουδασει το σχολειο της ζωης μεταξυ μολοτωφ και κουκουλας(δεν καπνιζουμε κιολας και με τι μουτρα βγαινουμε εξω?) εχουμε την νοημοσυνη να το καταλαβουμε.Για πες μας λοιπον, μιας και κανεις δεν ειναι ικανος νομοθετης σε αυτη τη χωρα, τι θα επρεπε να ισχυει για το τσιγαρο στους κλειστους δημοσιους χωρους?

@gaspar

Αστον ρε, πλακα εχει. :lol:
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 10:36 pm

παλι δεν κατάλαβες. υστερία-μόδα είναι το τελευταίο "αντικαπνιστικό" ρεύμα.

όσο για την μισθωτή σκλαβιά πραγματικά σκέψου και λίγο, βαριέμαι να πω πάλι τα ίδια, δεν γίνεται να μην μπορείς να κάνεις μία απλή λογική σκέψη! σου λέει πχ μια αφίσα ότι πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην μισθωτή σκλαβιά και εσύ αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι πρέπει (και μπορούμε) να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας και να περιμένουμε το μάννα να πέσει. ε λολ.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jul 04, 2009 11:01 pm

Αφου ειναι σκλαβια λοιπον, τι πρεπει να γινει για να μην ειναι?Και επειδη αλλο ειναι το θεμα και οχι τα τσιτατα ανθρωπων που τα βρηκαν ολα ετοιμα, απαντα μου και δεν σχολιαζω αλλο τις αφισες.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 11:04 pm

αλλαγή του συστήματος παραγωγής.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun Jul 05, 2009 3:21 am

Ξεκίνησε ένα οφφτόποικ με αυτόν που άρχισε να λέει για τις αντιγραφές. Γιατί να συνεχιστεί;

Τώρα δεν είναι μόδα το να έρχεται στην επιφάνεια ένα ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό σχετικά με την υγεία μας. Επιτέλους ας το καταλάβουν οι καπνιστές ότι είναι απαράδεκτοι όταν φτάνει κάποιος να τους λέει ότι έχει πρόβλημα με το τσιγάρο τους και αυτοί να τον γράφουνε. Και μακάρι να μπορούσαν όλοι οι ενοχλούμενοι, να μην έρχονται σε επαφή με τους καπνιστές. Αλλά μάλλον αυτό πολλές φορές δεν γίνεται. Και στην τελική, πέραν από το ιδιωτικό σου καπνόσπιτο, δεν μπορείς να απαγορεύεις στον άλλον να είναι δίπλα από εκεί που είσαι κι εσύ, απλά και μόνο επειδή έχει πρόβλημα αναπνοής εξ' αιτίας του τσιγάρου σου. Αυτό είναι κρυπτο-φασιστικό. Έξω από τους ιδιωτικούς χώρους, οι υπόλοιποι είναι τουλάχιστον ελεύθεροι για όλους και εκεί πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός στον δίπλα. Εκτός αν αυτός βλάπτει.
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Sun Jul 05, 2009 11:22 am

The Punisher wrote: επειδή δε φαίνεται να καταλαβαίνεις, έστω ότι έρχεται ένας και κλάνει δίπλα σου. Θα σε ενοχλήσει το "θέαμα"? Πιστεύεις ότι δε θα σε πάρουν τα σκάγια σε "έναν μεγάλο χώρο όπως το Α" αν είσαι παραδίπλα του? Έστω ότι την αμολύσουν οι δύο διπλανοί σου ... οι τρεις ... οι τέσσερις ! Α, και προφανώς, τον δράστη δεν τον ενοχλεί η μυρωδιά του. Ακόμη και δίπλα στο παράθυρο να "επιχειρήσει", πάλι θα μυρίσει.
γιατί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κλ@νιά σε κλειστούς χώρους;

τελικά όλα είναι θέμα παιδείας
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jul 05, 2009 12:09 pm

Δεν μπορεις να απαγορεψεις μια φυσικη αναγκη.Το τσιγαρο απο ποτε εμπιμπτει σε αυτη την κατηγορια?
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sun Jul 05, 2009 2:23 pm

ultimate_aektzis wrote:Δεν μπορεις να απαγορεψεις μια φυσικη αναγκη.Το τσιγαρο απο ποτε εμπιμπτει σε αυτη την κατηγορια?
Μπορεις να πας εξω σε ανοιχτο χωρο να κλασεις.
Επισης η μποχα στις μασχαλες θα επρεπε να τιμωρειται με προστιμο καθως επισης και προσωπα που διαταρασουν την ψυχικη μου ηρεμια(aka φατσες που δεν μου αρεσουν) γιατι ολα αυτα ειναι βια απεντι μου
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ismael blanco » Sun Jul 05, 2009 2:40 pm

Επισης η μποχα στις μασχαλες θα επρεπε να τιμωρειται με προστιμο καθως επισης και προσωπα που διαταρασουν την ψυχικη μου ηρεμια(aka φατσες που δεν μου αρεσουν) γιατι ολα αυτα ειναι βια απεντι μου
Βαλε τους τοτε ολους σε ενα μαντρι οσους βρομανε και δν σου αρεσουν φατσικα και ζησει μονος σου ελευθερος.Τι ωραια που θα ταν ε ??
Ρε το τσιγαρο ειναι θανατος αν θες να πεθανεις εσυ γτ να πεθανουν και οι γυρω σου?
Live your dreams...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jul 05, 2009 3:14 pm

WoLfeN Ilic wrote:
ultimate_aektzis wrote:Δεν μπορεις να απαγορεψεις μια φυσικη αναγκη.Το τσιγαρο απο ποτε εμπιμπτει σε αυτη την κατηγορια?
Επισης οι ελληναραδες με απαγορευση κυκλοφοριας.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”