Απεργία πείνας..!!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Απεργία πείνας..!!

Post by proskopos » Mon Jul 06, 2009 12:28 am

Eπειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και βλέπω ότι και ο Πασκαλ και ο Στου ανέφεραν ότι ο "αγώνας" (όπως θέλει τον βαφτίζει κάποιος), ειναι μουφα ή ότι ο τένεζος είναι απατεώνας κτλ.. Μπορεί κάποιος να αιτιολογήσει αυτό..?
Δεν γνωρίζω καν τον άνθρωπο και την ιστορία του και θα ήθελα απλά να μάθω...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Jul 06, 2009 12:48 am

proskopos wrote:Eπειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και βλέπω ότι και ο Πασκαλ και ο Στου ανέφεραν ότι ο "αγώνας" (όπως θέλει τον βαφτίζει κάποιος), ειναι μουφα ή ότι ο τένεζος είναι απατεώνας κτλ.. Μπορεί κάποιος να αιτιολογήσει αυτό..?
Τυχαίνει εγώ και ο pascal να διαφωνούμε με τα όσα επιδιώκει ο Τενέζος. Αγώνας ενάντια στα καρτέλ απο τη μία, αλλά για τη διατήρηση των μεσαίων επιχειρήσεων (= διατήρηση αφεντικών και εκμετάλλευσης εργαζομένων κτλ κτλ).

Αυτό όμως δεν καθιστά ψεύτικο τον αγώνα, ο καθένας παλεύει για τους δικούς του σκοπούς. Το γεγονός ότι λέει ότι δεν τρώει 150 μέρες και το ονομάζει "απεργία πείνας" είναι που τον κάνει απατεώνα. Ειναι 150 μέρες και ο άνθρωπος δε ζει παραπάνω από 2 μηνες χωρίς φαί, και ακόμα και στους 2 μήνες πραγματικής απεργίας πείνας, έχεις χάσει την όψη του υγιούς ανθρώπου. Ο Τενέζος είναι μια χαρα καλοστεκούμενος, και όπως έχω ξαναπει, αμα βάζει στο μιξερ το κατσικι και το πίνει, δεν είναι απεργία πείνας.

Ελπίζω να εξήγησα τη θέση μου.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Jul 06, 2009 12:54 am

Stoupeace wrote:αμα βάζει στο μιξερ το κατσικι και το πίνει
:smt005 :smt005

Παρολαυτά και με υγρή τροφή κάποια στιγμή σ' εγκαταλείπει ο οργανισμός σου. Έχω συγγενή που πέθανε επειδή είχε πολύ καιρό να βάλει στερεά τροφή στο στόμα του. Τώρα πόσο καιρό άντεξε δε θυμάμαι..
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Jul 06, 2009 12:55 am

Stoupeace wrote:
proskopos wrote:Eπειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και βλέπω ότι και ο Πασκαλ και ο Στου ανέφεραν ότι ο "αγώνας" (όπως θέλει τον βαφτίζει κάποιος), ειναι μουφα ή ότι ο τένεζος είναι απατεώνας κτλ.. Μπορεί κάποιος να αιτιολογήσει αυτό..?
Τυχαίνει εγώ και ο pascal να διαφωνούμε με τα όσα επιδιώκει ο Τενέζος. Αγώνας ενάντια στα καρτέλ απο τη μία, αλλά για τη διατήρηση των μεσαίων επιχειρήσεων (= διατήρηση αφεντικών και εκμετάλλευσης εργαζομένων κτλ κτλ).

Αυτό όμως δεν καθιστά ψεύτικο τον αγώνα, ο καθένας παλεύει για τους δικούς του σκοπούς. Το γεγονός ότι λέει ότι δεν τρώει 150 μέρες και το ονομάζει "απεργία πείνας" είναι που τον κάνει απατεώνα. Ειναι 150 μέρες και ο άνθρωπος δε ζει παραπάνω από 2 μηνες χωρίς φαί, και ακόμα και στους 2 μήνες πραγματικής απεργίας πείνας, έχεις χάσει την όψη του υγιούς ανθρώπου. Ο Τενέζος είναι μια χαρα καλοστεκούμενος, και όπως έχω ξαναπει, αμα βάζει στο μιξερ το κατσικι και το πίνει, δεν είναι απεργία πείνας.

Ελπίζω να εξήγησα τη θέση μου.
Για την απεργία πεινας, συμφωνώ μαζί σου... 150 μέρες δεν παίζει να μην τρώει.. ότι έκανε και ο Φιλλιπίδης στο 50-50 θα κάνει... Εγώ ήθελα να μάθω την ιστορία του Τενέζου.. Δηλαδή, ακουω ότι κάποτε εκμεταλευόταν κόσμο όντας ο ίδιος επιχειρηματίας κτλ.. Αυτό θέλω να μάθω...
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Jul 06, 2009 1:01 am

proskopos wrote:Για την απεργία πεινας, συμφωνώ μαζί σου... 150 μέρες δεν παίζει να μην τρώει.. ότι έκανε και ο Φιλλιπίδης στο 50-50 θα κάνει... Εγώ ήθελα να μάθω την ιστορία του Τενέζου.. Δηλαδή, ακουω ότι κάποτε εκμεταλευόταν κόσμο όντας ο ίδιος επιχειρηματίας κτλ.. Αυτό θέλω να μάθω...
Ηταν ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης εισαγωγής σιδήρου και άλλων πρώτων υλών νομίζω, που απασχολούσε 200 άτομα. Το ολιγοπώλειο των μεγάλων εταιριών εισαγωγής "έκοψαν" τις επαφές του Τενέζου και των άλλων μικρών επιχειρήσεων με τους εξαγωγείς των άλλων χωρών, με αποτέλεσμα να χρεωθεί και να κλείσει η επιχείρησή του. Ανάμεσα στα αιτήματά του λοιπόν είναι η θέσπιση νόμων για τον περιορισμό της εξουσίας των καρτέλ γενικότερα, και τις ίσες ευκαιρίες για τις μικρές επιχειρήσεις.

Αλλο ενα καρτέλ για παράδειγμα είναι με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και με τις εταιρίες γάλακτος. Εκει δεν έχουμε νέα ονόματα μικρών επιχειρήσεων (που επιβιώνουν σε βάθος χρόνου) εκτός από θυγατρικές των ήδη μεγάλων κεφαλαιούχων.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Jul 06, 2009 11:52 am

Μάλιστα... Και γτ θεωρείται ότι ειναι και αυτός απατεώνας...?
Image
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by barbarosa » Mon Jul 06, 2009 12:35 pm

Λοιπον οπως ειπα και παραπανω εφοσον δεν νομιζω οτι καποιος απο μας ειναι γιατρος ας μην βγαζουμε συμπερασματα για το ποσο μπορει να αντεξει καποιος χωρις τη ληψη στερεας τροφης (αλλα παιρνοντας μονο συμπληρωματα διατροφης σε υγρη μορφη.) Θα ρωτησω καποιον ειδικο οταν μου δωθει η πρωτη ευκαιρια και θα μαθω.

Επισης για πειτε μου σας παρακαλω απο ποια πηγη μαθατε οτι ο Τενεζος ηταν 'κακο αφεντικο' που καταπιεζε κτλ?
Εγω ειδα πολλες φορες συμπαρασταση απο παλιους υπαλληλους του στην διαμαρτυρια του οποτε οι ενδειξεις που εχω ειναι οτι ηταν νορμαλ ο ανθρωπος.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jul 06, 2009 12:38 pm

barbarosa wrote:
Επισης για πειτε μου σας παρακαλω απο ποια πηγη μαθατε οτι ο Τενεζος ηταν 'κακο αφεντικο' που καταπιεζε κτλ?
Εγω ειδα πολλες φορες συμπαρασταση απο παλιους υπαλληλους του στην διαμαρτυρια του οποτε οι ενδειξεις που εχω ειναι οτι ηταν νορμαλ ο ανθρωπος.

Αφού ήταν αφεντικό, γίνεται να μην καταπίεζε?? Εδώ ζούμε με ταμπέλες, δεν μπορούμε αλλιώς.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Sergeant_Eikosaris » Mon Jul 06, 2009 6:02 pm

Ρε παιδιά ειλικρινά δεν έχω τίποτα υπέρ του Τενέζου (ούτε ανίψι του είμαι ούτε πουλάω τις σκηνές που χρησιμοποιεί για να μου κάνει promotion) αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί απαξιώνετε αυτό που κάνει?
1Όπως είπα και πριν δεν πιστεύω οτι κάνει "απεργία πείνας" (όπως είναι ο ορισμός της έκφρασης) αλλά σίγουρα κάνει μια πολύ επίπονη διαμαρτυρία. Και αν σας πειράζει τόσο πολύ το ταμπελάκι που γράφει "απεργεία πείνας -->150" πείτε του να βάλει "δίαιτα--->150". Αν διαφωνείτε με αυτά που ζητάει είναι άλλο θέμα.
2Εργαζόταν κανείς στην εταιρία που αναφέρθηκε παραπάνω και έχει παράπονο?
Εγώ προσωπικά το μοναδικό που μπορώ με σιγουριά να πώ είναι οτι εχει χάσει πολλά κιλά και ότι αυτό που κάνει 150 μέρες λίγοι θα μπορούσαν να το κάνουν.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Jul 06, 2009 6:06 pm

Σε απάντηση των αποπάνω, λέω ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Τενέζο. Ο Τενέζος και το κάθε αφεντικό είναι εκμεταλλευτές των εργατών τους. Αλλιως αφεντικά και εργάτες θα έπαιρναν τα ίδια και θα ζούσαν αξιοπρεπώς. Δεν είναι ο Τενέζος μόνο που κατακρίνω, αλλά κάθε αφεντικό. Και ναι tzole κάθε αφεντικό κλέβει το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής των εργατών του.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Mon Jul 06, 2009 6:10 pm

ρε παιδιά διαβάστε και καμιά σελίδα πιο πίσω. νομίζω έχει ξαναγίνει η κουβέντα.

καλά τα λέει ο Stoupeace πάντως
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Sergeant_Eikosaris » Mon Jul 06, 2009 6:16 pm

Άρα εγώ για να μην χαρακτηριστώ εκμεταλλευτής πρέπει να μείνω μια ζωή εργάτης?
Δεν είναι κάθε αφεντικό εκμεταλλευτής. Κάθε πλούσιο αφεντικό ίσως.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Jul 06, 2009 6:17 pm

Sergeant_Eikosaris wrote:Άρα εγώ για να μην χαρακτηριστώ εκμεταλλευτής πρέπει να μείνω μια ζωή εργάτης?
Η απλα να μην εκμεταλλεύεσαι τους εργαζόμενους σου, με τους παραπάνω και με πολλούς άλλους τρόπους. Βαριέμαι την ίδια συζήτηση σε όλα τα τόπικς.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Wed Oct 07, 2009 12:54 pm

τελικά πώς τελείωσε;
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 07, 2009 1:12 pm

Νομιζω ξεκινησε ερευνα...πανε 3 μηνες περιπου.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”