καινουριο pc προβλημα με σκληρο δισκο!!!!!

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

καινουριο pc προβλημα με σκληρο δισκο!!!!!

Post by Serendipity » Mon Jul 06, 2009 11:43 pm

παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας...λοιπον πηρα καινουριο pc καινουρια motherboard κλπ και απο το παλιο μου pc εβαλα στο καινουριο τον σκληρο δισκο...
δλδ το καινουριο εχει τον σκληρο δισκο του παλιου μου pc..
ανοιξα το νεο μου pc και παω να κανω format με το cd των windows...εκει μου εμφανιζει το particion του ενος και μοναδικου μου δισκου ομως με την μιση χωρητικοτητα..πιο συγκεκριμενα ενω ο δισκος μου ειναι 70.6 giga τωρα τον εμφανιζει στα 30 κατι...
μπαινω στα bios επισης τον εμφανιζει τοσο...
o τεχνικος τον εχει ενωσει στο primary IDE SLAVE και στο primary IDE master εχει not detected...κανω boot με ubuntu και εκει μου εμφανιζει και τα 70.6 giga του δισκου...τον μετετραψα σε FAT 32 παλι στα bios και στην εγκατασταση των windows τον εμφανιζει sta 30 giga...τι να κανω βρε παιδια???τι μπορει να φταιει????να παω να πλακωσω τους τεχνικους που μ το εφτιαξαν??? :smt022 :smt022 :smt022 :smt022
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Re: καινουριο pc προβλημα με σκληρο δισκο!!!!!

Post by stoupeace » Tue Jul 07, 2009 12:05 am

Ο σκληρός σου έχει ένα πραγματάκι που μπαίνει στα pins από πίσω και ανάλογα με τη θέση του καθορίζει αν είναι master ή slave.
Αν βγάλεις το σκληρο και το δεις, σου έχει οδηγίες για το πως πρέπει να βάλεις αυτό το πλαστικό πραγματάκι ώστε να αναγνωρίζεται ο σκληρός ως master.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Jul 07, 2009 12:15 am

Επισης οταν εχεις εναν μονο IDE δισκο παντα τον βαζεις στην ακρη ακρη του καλωδιου για να αναγνωριζεται αμεσα ως master. Μην το ξεχνας γιατι δρα σε συνδιασμο με το pin. :-p

υ.γ. καλο θα ηταν να βαλεις και την νεωτερη εκδοση του bios just in case αλλα μονο αν ξερεις τι κανεις.
ImageImageImageImageImageImageImage
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Jul 07, 2009 12:18 am

cypher wrote:Επισης οταν εχεις εναν μονο IDE δισκο παντα τον βαζεις στην ακρη ακρη του καλωδιου για να αναγνωριζεται αμεσα ως master. Μην το ξεχνας γιατι δρα σε συνδιασμο με το pin. :-p

υ.γ. καλο θα ηταν να βαλεις και την νεωτερη εκδοση του bios just in case αλλα μονο αν ξερεις τι κανεις.
Tι εννοάς την άκρη άκρη του καλωδίου? Στο τελευταίο φισάκι?
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Jul 07, 2009 12:31 am

Stoupeace wrote:
cypher wrote:Επισης οταν εχεις εναν μονο IDE δισκο παντα τον βαζεις στην ακρη ακρη του καλωδιου για να αναγνωριζεται αμεσα ως master. Μην το ξεχνας γιατι δρα σε συνδιασμο με το pin. :-p

Tι εννοάς την άκρη άκρη του καλωδίου? Στο τελευταίο φισάκι?
Ναι βρε... το καλωδιο εχει 3 κομματια. Ενα μπλε αν θυμαμαι σωστα που παει στην μητρικη και 2 θεσεις για τους δισκους/dvd, μια στην μεση και μια ακριανη (η ακρη ακρη). :-p
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Jul 07, 2009 12:32 am

cypher wrote:Ναι βρε... το καλωδιο εχει 3 κομματια. Ενα μπλε αν θυμαμαι σωστα που παει στην μητρικη και 2 θεσεις για τους δισκους/dvd, μια στην μεση και μια ακριανη (η ακρη ακρη). :-p
Thanx for the clarification honey :smt007
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Jul 07, 2009 1:49 am

τελικα παιδια εχει γενικευμενο προβλημα,ουτε τα windows δεν κανει install ..θα παω αυριο στους τεχνικους και 8α τους ριξω μπουρλοτο....
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by Dreamcatcher » Tue Jul 07, 2009 11:05 am

Να ρωτήσω κάτι...??? μήπως πιο παλιά στον Δίσκο σου είχες κάνει κάποια διαμέριση για Ubuntu ή αλλο linux λειτουργικό?? Η ext 2 ή ext 3 τώρα πια σαν μορφοποιήσεις για τον Πυρήνα του linux δεν είναι αναγνωρίσιμο από τα windows...σκέψου πώς εγώ έχω linux/xp σε dual boot και τα xp δεν βλέπουν καν τον δίσκο του linux. Λοιπόν να μην πλατιάζω αν είχες κάνει κάποια διαμέριση δεν φταίει ο βραχυκυκλωτήρας ( αυτό το μικρό σιρματάκι ) αλλά ουσιαστικά παίζεις μόνο συνέχεια με το partition των 30 gb... Αν είχε πρόβλημα ο Δίσκος ή η συνδεσμολογία το linux θα σου έδειχνε τα ίδια με τα xp...Ελπίζω να βοήθησα και να γλύτωσα την αθήνα από ένα μπουρλώτο ακόμα :-D :-D :-D

Κανε μου μια χάρη βάλε το live cd μέσα και τρέξε την εγκατάσταση μέχρι να αρχίσει ο οδηγός διαμέρισης από το linux... και πες μας τί γράφει κάτω από τον δίσκο σου...πώς έχει διαμερίσει τον χώρο του... :smt023
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Jul 07, 2009 1:28 pm

ολα αυτα που μου ειπες τα ειχα κανει..τελικα το προβλημα ηταν στην ασυμβατοτητα του νεου pc με το παλιο σκληρο..κατι ετρεχε με την εγκατασταση των windows...ολος ο δισκος ηταν σε fat32 ενα partition....

επισης βρε παιδια πως μπορω βρω κανα χαρτι απο την γραματεια ξερω εγω..οτι τα windows τα εχω νομιμα απο το msdnaa??γιατι πηγα στο πλαισιο και μου την ελεγαν οτι τα εχω παρανομα....εκνευριστηκα παρα πολυ...
--Albert Einstein--

ImageImage

sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jul 07, 2009 1:34 pm

Serendipity wrote:ολα αυτα που μου ειπες τα ειχα κανει..τελικα το προβλημα ηταν στην ασυμβατοτητα του νεου pc με το παλιο σκληρο..κατι ετρεχε με την εγκατασταση των windows...ολος ο δισκος ηταν σε fat32 ενα partition....

επισης βρε παιδια πως μπορω βρω κανα χαρτι απο την γραματεια ξερω εγω..οτι τα windows τα εχω νομιμα απο το msdnaa??γιατι πηγα στο πλαισιο και μου την ελεγαν οτι τα εχω παρανομα....εκνευριστηκα παρα πολυ...
Όταν τα κατέβασες σου είχε έρθει στο email της σχολής αριθμός απόδειξης από το msdnaa με προϊόν και κόστο 0 ευρώ αν δεν κάνω λάθος.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Jul 07, 2009 1:39 pm

Κανεις log in στο msdnaa και πας στο my software. Mετά κάνεις click πάνω στο Invoice Number.

Edit: Μετα τους το τρίβεις στα μούτρα. Αντε γιατι πολυ ξερολισμός από το πλαίσιο...

Edit 2: Πάλι καλα που μου θύμισες το msdnaa έχει διάφορα καλούδια, not to mention τζάμπα τα windows 7 όταν βγει η full εκδοση!
Last edited by stoupeace on Tue Jul 07, 2009 1:49 pm, edited 1 time in total.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Sergeant_Eikosaris » Tue Jul 07, 2009 1:42 pm

Serendipity wrote:...γιατι πηγα στο πλαισιο και μου την ελεγαν οτι τα εχω παρανομα....εκνευριστηκα παρα πολυ...
Γιατί στο plaisio?? Μπορώ να γράψω βιβλίο με (χοντρές) βλακείες που είχε κάνει το service τους. Και δεν ξέρουν και μιλάνε.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Jul 07, 2009 2:30 pm

Sergeant_Eikosaris wrote:
Serendipity wrote:...γιατι πηγα στο πλαισιο και μου την ελεγαν οτι τα εχω παρανομα....εκνευριστηκα παρα πολυ...
Γιατί στο plaisio?? Μπορώ να γράψω βιβλίο με (χοντρές) βλακείες που είχε κάνει το service τους. Και δεν ξέρουν και μιλάνε.
[Οφφ]Aνάλογα σε ποιο Πλαισιο θα πας..Το καλύτερο θεωρείται (και απο προσωπική εμπειρία μπορώ να το επιβεβαιώσω) της Κηφισιάς[/οφφ]
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Jul 07, 2009 2:58 pm

1on παιδια πηγα στο πλαισιο γιατι γενικα τοσα χρονια δεν ειχα προβλημα με το service κλπ ειναι αρκετα γρηγοροι
2ον ευτυχως εχω κρατησει και το μαιλ με την παραγγελια και πατησα πανω στο invoice number και μου εβγαλε αυτη την οθονη που λεει να κανω print για να εχω αντιγραφο την παραγγελια

παιδια αφηστε πηγα να τον πλακωσω τον η..θιο στο service του εξηγουσα 10 ωρες τι ειναι το msdnaa και δεν καταλαβαινε..μου ελεγε πως πρεπει να εχω αυτοκολητο πανω στο pc μου των windows ενα γυαλιστερο ξερετε....
και αυτο που με τσαντισε ηταν οτι χτες το πηρα κα χτες το ειχαν στο σερβις τοσο καθυστερημενοι ηταν και δεν ειδαν πως ο δισκος δεν ηταν συμβατος???
τεσπα ευτυχως που δεν πληρωνω ξανα τα εργατικα....γιατι αν μου τα ξαναχρεωναν θα πηγαινα με μολοτοφ στην μεταμορφωση

επιπλεον να ρωτησω κατι το invoice number τι ειναι???
--Albert Einstein--

ImageImage

cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Jul 07, 2009 3:06 pm

Serendipity wrote: επιπλεον να ρωτησω κατι το invoice number τι ειναι???
Νομιζω κατι σαν αριθμος παραγγελιας και πελατη.
http://ftp.ccl.net/chemistry/invoice_number_help.shtml
:smt017
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jul 07, 2009 3:15 pm

Από το ΠΛΑΙΣΙΟ Κηφισιάς μου είπαν μόλις αυτό το Σάββατο ότι όταν κάνεις αναβάθμιση (π.χ. μητρική και επεξεργαστής) τυπικά θα χρειαστεί και ενα format ο (παλιός) σκληρός. Σύνδεσε τον με ενα άλλο υπολογιστη, αντέγραψε τα αρχεία που χρειάζεσαι και κάντον format. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα με πιθανότητα 99% ;).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Sergeant_Eikosaris » Tue Jul 07, 2009 3:25 pm

Αν κατάλαβα καλά έχει κάνει ήδη format. Η' με έχει φάει το διάβασμα? :smt017
emperormario wrote:
Sergeant_Eikosaris wrote:
[Οφφ]Aνάλογα σε ποιο Πλαισιο θα πας..Το καλύτερο θεωρείται (και απο προσωπική εμπειρία μπορώ να το επιβεβαιώσω) της Κηφισιάς[/οφφ]
Το γενικεύω γιατί έχω (εμπειρία || πληροφορίες) απο 3 καταστήματα plaisio. Το καλό είναι οτι σε σχέση με άλλα καταστήματα (μην πω ονόματα) εκπαιδεύουν το προσωπικό τους.
Last edited by Sergeant_Eikosaris on Tue Jul 07, 2009 3:28 pm, edited 1 time in total.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Jul 07, 2009 10:08 pm

εχω κανει ηδη φορματ παιδια....απλα μετα οταν ολοκληρωθει το φορματ πρεπει να κανει boot απο τον σκληρο δισκο....αυτο δυστυχως δεν εγινε ποτε...εμπαινε σε ενα απειρο loop apo restarts ...εκει μου ειπαν πως εχει προβλημα ο δισκος μου...με το καινουριο μηχανημα...τεσπα πηρα καινουριο δισκο τωρα...θα δουμε σε λιγες ωρες που 8α το τεσταρω...και αν ειναι θα σας κλαιγομαι παλι.. :smt009
------
παιδια με μεγαλη μου χαρα και συγκινηση εχω να σας ανακοινωσω πως ο υπολογιστης μου δουλεψε επιτελους....
Last edited by maria_ on Wed Jul 08, 2009 10:19 am, edited 1 time in total.
Reason: posts merged
--Albert Einstein--

ImageImage

Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Sergeant_Eikosaris » Wed Jul 08, 2009 9:30 am

:smt023
Post Reply

Return to “Hardware”