DSL

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Oct 08, 2004 12:21 am

Μην το λες στον Οτε μου, ειναι ενας καλος κυριος ο οποιος οποτε παω και κανω παραπονο, παρνει κατι τεχνικους και τους τραβαει μπινελικια μπροστα μου!!! :) :) Οποτε μετα μου φτιαχνουνε βλαβες και τετοια...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sat Oct 09, 2004 3:10 am

Ganther wrote: Επιτελους! ενα παιδι το οποιο ειναι ενημερωμενο γυρω στο ποσο λακαμαδες ειναι αυτοι στον ΟΤΕ. Ευγε νεε μου! και τι εχεις κανει για να αλλαξεις αυτη την κατασταση??? :smt014
Επειδή είμαι αντιΟΤΕτζής αρκετά προσπαθώ να τον "κλέβω" με κάθε δυνατό τρόπο...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sat Oct 09, 2004 11:50 am

Δε νομίζω ότι γίνεται να κλέψεις από τον ΟΤΕ απλά τον κάνεις να κλέβει αυτός λιγότερο. Για να κλέψεις κάποιον πρέπει να του πάρεις κάτι που του ανήκει όχι κάτι που συνήθως παίρνει αυτός.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Oct 09, 2004 8:12 pm

Τα πάντα γίνονται ... :) :). Βέβαια το πόσο έχει κλέψει ο Ο.Τ.Ε. τον κόσμο δεν συγκρίνεται με τπτ :)
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri Nov 19, 2004 2:33 am

Χαιρετώ.
Έχω adsl Vivodi από το Μάιο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά έχω μετανιώσει που δεν έβαλα full LLU και δε μπορώ να κόψω τον πΟΤΕ τώρα.
Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει έρθει λογαριασμός (!!!) και με βάση τους υπολογισμούς μου αν έρθει αυτόν τον καιρό θα είναι 160 ευρώ!
Αν κάποιος θέλει να μάθει κάτι μπορεί να με ρωτήσει.
Stop playing games... feel them.
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Nov 19, 2004 11:26 am

Δεν μπορείς να το κάνεις τώρα full LLU? Επίσης τι χρεώσεις έχει τώρα στα αστικά? Το ρωτάω αυτό επειδή θυμάμαι ότι ο τσάμπας πέθανε με το τέλος του Οκτώβρη :-D
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri Nov 19, 2004 12:44 pm

Ο τσάμπας πήρε παράταση μέχρι 30/11, προφανώς επειδή ακόμα δεν έχουν λύσει πολλά προβλήματα του DSLphone. :lol:
Η ποιότητα από ότι λένε σε άλλα forums πλέον είναι πολύ καλή, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, επειδή έδωσαν έξτρα bandwitch ειδικά για την ομιλία, αλλά όσοι είναι σε επαρχία δε μπορούν να κληθούν ούτε από ΟΤΕ (και φυσικά ούτε από άλλη εταιρία κινητής ή σταθερής) επειδή δεν έχουν ακόμα ρυθμίσει τα κέντρα τους να καλούν αριθμούς της μορφής πχ. 2661-1-xxxxx.
Οι χρεώσεις για τις κλήσεις είναι αυτές.

Για να το κάνω full LLU έχω πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο και δεν ήξεραν να μου πουν εγγυημένα ότι θα γίνει χωρίς να μείνω χωρίς ADSL και δεν το ρισκάρω να κόψω το shared LLU γιατί πολλές φορές ο ΟΤΕ καθυστερεί πάρα πολύ τις αιτήσεις. Επίσης η πολυκατοικία μου μάλλον έχει μόνο μια γραμμή ανά διαμέρισμα (συνέχεια ξεχνάω να ρωτήσω το διαχειριστή), οπότε δε μπορώ να κάνω αίτηση για full χωρίς να κόψω προηγουμένως τον ΟΤΕ (και το shared).
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sat Nov 20, 2004 3:16 am

μπορει κάποιος να βάλει vivodi χωρίς να κάνει μεταφορά της γραμμής του σ αυτή??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Sat Nov 20, 2004 3:20 am

Αν εννοείς χωρίς να χάσει τη γραμμή του στον ΟΤΕ, ναι μπορεί. Αυτό κάνει το shared LLU, περνάει μέσα από τη γραμμή του ΟΤΕ αλλά συνδέεται στο DSLAM της Vivodi και όχι σε αυτό του ΟΤΕ.
Από την άλλη το full LLU είναι νέα γραμμή που μεταφέρει αποκλειστικά το ADSL της Vivodi.
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Nov 20, 2004 3:20 am

lumenintervalum wrote:μπορει κάποιος να βάλει vivodi χωρίς να κάνει μεταφορά της γραμμής του σ αυτή??
Αν εννοείς να έχεις την ίδια εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας με αυτή που είχες ναι γίνεται το έχω ρωτήσει.
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sat Nov 20, 2004 3:21 am

πόσο πάει το μαλλί??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Nov 20, 2004 3:25 am

lumenintervalum wrote:πόσο πάει το μαλλί??
Δε θυμάμαι ειλικρινά ... αλλά πληρώνεις και τη vivodi και τον ΟΤΕ για τη σύνδεση DSL!!!
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Sat Nov 20, 2004 3:26 am

Αν βάλεις shared LLU, δηλαδή πάνω από γραμμή του ΟΤΕ, είναι 38,5€ το μήνα ΜΕ το ΦΠΑ μέσα. Σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσεις το πάγιο του ΟΤΕ για τη γραμμή (PSTN ή ISDN).
Image
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Fri Jan 07, 2005 8:34 am

Εστω ότι έχουμε adsl στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας.Τι τρόποι υπάρχουν ώστε να πάρει την γραμμή σε διαμέρισμα δύο ορόφους κάτω;Ασύρματη δικτύωση πιάνει;
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Fri Jan 07, 2005 11:15 am

ailouros wrote:Εστω ότι έχουμε adsl στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας.Τι τρόποι υπάρχουν ώστε να πάρει την γραμμή σε διαμέρισμα δύο ορόφους κάτω;Ασύρματη δικτύωση πιάνει;
Δύο ορόφους κάτω δε θα πιάνει... Ενσύρματη με UTP πιστεύω ότι είναι η λύση... :roll:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Jan 07, 2005 2:52 pm

Και εγώ προς UTP σε κόβω. Και να έχεις 802.11x δεν θα έχεις bw καθόλου αφού το σήμα που θα φτάνει δύο ορόφους κάτω(που σιγά μην φτάνει αλλά λέμε) θα είναι υπερασθενές.

ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Fri Jan 07, 2005 3:12 pm

Ναι αλλά η καλωδίωση πως θα γίνει από το μπαλκόνι ή από την σκάλα χεχεχε!!Α ρε τεχνολογία όποτε την χρειάστηκα με κρέμασε.Πάω να γίνω αγρότης :)
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri Jan 07, 2005 3:22 pm

Από όπου είναι πιο κοντά.Πιο σωστό θα ήταν να το πήγαινες από την εσωτερική σκάλα,έτσι ώστε να μην είναι εκτεθεμείνο και να αντέξει στο χρόνο.Αν το αφήσεις στις "κακουχίες" του καιρού (ήλιο,νερό,υγρασία,ζέστη),θα σου κρατήσει το πολύ 2 χρόνια.Βέβαια,αν έτσι κερδίζεις αρκετά μέτρα σε μήκος,τότε βάλτο και το πολύ πολύ το αλλάζεις σε κανά 1,5 χρόνο...

Υ.Γ. Μη νομίζεις ότι θα έχεις και τις τρελές απώλειες αν είναι 4-5m παραπάνω...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Fri Jan 07, 2005 3:59 pm

Υπάρχει και οπτική επαφή μεταξύ των μπαλκονιών διαγωνίως μια πιατέλα ίσως θα βοηθήσει.Τα καλώδια όμως δεν είναι λιγάκι επίφοβα να βρίσκονται φόρα παρτίδα σε κοινόχρηστο χώρο;Πες κάποιος άσχετος περνάει και τα κόβει.Έχω και μια άλλη εξτρήμ ιδέα.Οι δύο χώροι "συνδέονται" από τα παράθυρα του μπάνιου και ενδιάμεσα φωταγωγός.Πετάς ένα καλώδιο και βολεύεσαι.Όμως το να βγαίνουν καλώδια από το μπάνιο είναι και αυτό λίγο επικύνδινο χε χε
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri Jan 07, 2005 5:15 pm

Πιατάκι δε θα βάλεις για δύο ορόφους.Δεν παίζει πρόβλημα να περάσεις το UTP μέσα από το μπάνιο.Δεν περνάει τέτοιο ποσό ρεύματος που μπορείς να πάθεις κάτι(δε θα το περάσεις μέσα και από τη μπανιέρα!!),θα το στερεώσεις στον τοίχο.Σε τι κοινόχρηστο χώρο λες;
Tamiya rulezZz....

ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Fri Jan 07, 2005 5:22 pm

Κοινόχρηστο εννοώ τις σκάλες της πολυκατοικίας όπου έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.Ενώ στον φωαταγωγό είναι άλλη φάση.Πρέπει όμως να σιγουρευτώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες(βροχή δηλαδή).
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri Jan 07, 2005 5:46 pm

Πόση βροχή να περάσει από το φωταγωγό ρε συ;!;!; :-D Δε θα είναι όπως θα ήταν στο μπαλκόνι.Είναι πιο προστατευμένο από τον καιρό.Και από το φωταγωγό να το περάσεις,πρέπει να ενημερώσεις το διαχειριστή και τους υπόλοιπους ενοίκους...
Tamiya rulezZz....

Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”