Παγκοσμια Οικονομια

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 290
Joined: Sun Nov 16, 2008 11:16 pm
Gender:
Location: Wall St.

Παγκοσμια Οικονομια

Post by jimm » Tue Aug 04, 2009 5:24 pm

Για πειτε γνωμες και ιδεες για την παγκοσμια οικονομια, τι προβλεπετε, που βλεπετε μελλον για νεες επενδυσεις κλπ

Στην αμερικη η αγορα εχει αρχισει και επανερχεται στα γνωστα levels, η Wall St. εχει επανερθει προ καιρου. Η επικαιροτητα επιβεβαιωνει τις παρατηρησεις αυτες.
ISM manufacturing index rises, hinting at growth.
Δεν εχουμε bull market ακομα βεβαια -εννοειται-, οπως σε ολα τα μεγαλα crashes πρεπει να ολοκληρωθει ο κυκλος και μετα θα αρχισει, σε λιγα χρονια δηλαδη εκτιμω θα υπαρξει το νεο -και μεγαλυτερο απο το προηγουμενο-, μεχρι τοτε ειναι η ευκαιρια για τις σωστες κινησεις. :smt023
Εξαλλου, οπως λενε και οι "παλιοι" της Wall St., που εχουν ζησει τα μεγαλα crashes των 70s και 80s, οταν "βλεπεις τα μαγαζια να κλεινουν στη σειρα" τοτε ξερεις οτι φτανει το τελος του κυκλου, και ερχεται raging bull market συντομα. :smt023

Στην Ευρωπη αν και δεν ειμαι πολυ ενημερωμενος, υποθετω οτι η επανακαμψη θα ερθει πιο καθυστερημενα, καθως καθυστερημενα ηρθε και το crisis.

Το real estate πως το βλεπετε; Σε περιοδους κρισης γενικα, ειναι η ευκαιρια για επιθετικες κινησεις για οποιον ειναι in cash position. ;)


------------------------------------------------


Επειδη στο αλλο μου τοπικ ειναι πολυ της μοδας το health care, ποσταρω κατι σχετικο εδω.
Ηδη αρχισαν τα hedge funds να πονταρουν στο χρηματιστηριο οτι το healthcare reform που σχεδιαζει ο Obama θα πατωσει!

Balyasny bets against healthcare reform - Hedge fund firm hires Barclays Capital prop trading team to focus on sector


Και ενα σχετικο αρθρο περι health care και financial reform:
Obama facing health-care Waterloo? President Obama is unlikely to face his Waterloo in health-care, says Darrell Delamaide. It's more likely to come from financial reform.
Last edited by netharis on Wed Aug 05, 2009 3:50 am, edited 1 time in total.
Reason: merged posts
thefreak
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 720
Joined: Wed Oct 08, 2008 8:40 pm

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by thefreak » Wed Aug 05, 2009 12:13 am

jimm, στείλε μου σε πμ το e-mail σου.
aquila non captat muscas. numero 5
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Thu Aug 06, 2009 3:15 pm

jimm wrote: Στην αμερικη η αγορα εχει αρχισει και επανερχεται στα γνωστα levels, η Wall St. εχει επανερθει προ καιρου. Η επικαιροτητα επιβεβαιωνει τις παρατηρησεις αυτες.
ISM manufacturing index rises, hinting at growth.
[/b]κλπ
Η επικαιρότητα ειναι ακόμα σκληρή jimm,
Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις απώλειες θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ ώθησαν χθες σε ρευστοποιήσεις στις χρηματιστηριακές αγορές. Τον Ιούλιο χάθηκαν άλλες 371.000 θέσεις εργασίας, έναντι των 350.000 θέσεων, που περίμεναν οι αναλυτές, δείχνοντας ότι η πραγματική οικονομία θα δυσκολευτεί να βγει από την ύφεση...
http://www.kerdos.gr/

jimm wrote:
Δεν εχουμε bull market ακομα βεβαια -εννοειται-, οπως σε ολα τα μεγαλα crashes πρεπει να ολοκληρωθει ο κυκλος και μετα θα αρχισει, σε λιγα χρονια δηλαδη εκτιμω θα υπαρξει το νεο -και μεγαλυτερο απο το προηγουμενο-, μεχρι τοτε ειναι η ευκαιρια για τις σωστες κινησεις. :smt023
Εξαλλου, οπως λενε και οι "παλιοι" της Wall St., που εχουν ζησει τα μεγαλα crashes των 70s και 80s, οταν "βλεπεις τα μαγαζια να κλεινουν στη σειρα" τοτε ξερεις οτι φτανει το τελος του κυκλου, και ερχεται raging bull market συντομα. :smt023


Το ιδιο συμβαίνει και εδώ, αλλα περισσότερο οι τράπεζες να ειναι τρελά πάνω απο τις αρχές μαρτίου. Βλέπε alpha ετε, βέβαια οταν η alfa είχε 3Ε και η εθνική 9Ε μας φαίνονταν ακριβές, τώρα στα 21 η δεύτερη την παίζουμε για 23...
Τέσπα η διακύμανση των μετοχών για μένα δεν εχει και τοσο ενδιαφέρον, προτιμώ να μένω ψυχολογικά μακριά και να βάζω καμπανάκι, οπως τώρα στον οτε, το εχω βάλει 24:00 το βράδυ, πολύ ρομαντικό.

Διαφωνώ κάθετα οτι το ΧΑ σχετίζεται με την αρχή την μέση και το τέλος του κύκλου, ειναι κάτι περισσότερο κερδοσκοπικό. Αρχές Μαρτίου έκλαιγαν τα λεφτά τους, η επενδυτική ψυχολογία σε ιστορικά χαμηλά και ξαφνικά όλοι γίναμε σοφοί και αγοράσαμε μετοχές; Δεν το πιστεύω. Τι ηταν αυτό που οδήγησε το χρήμα στην υποτιμημένη αγορά μετοχών; Κάτι είχα ακούσει οτι το πετρέλαιο έπιανε πάτο...Μήπως η απάντηση βρίσκετε στην ερώτηση; Μήπως τελικά αποτελεί μύθο οτι η αγορά προεξοφλεί το μέλλον της πραγματικής οικονομίας;
jimm wrote: Το real estate πως το βλεπετε?

Οχι και real estate, ασε που ειναι πανάκριβο, χόμπι ευκατάστατων συνταξιούχων είναι μακριά απο εμένα.
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Thu Aug 06, 2009 5:42 pm

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το χρυσό.
Πολύ αργά για να αγοράσεις αλλά και πολύ νωρίς για να πουλήσεις, ήταν μια εύστοχη παρατήρηση ενός φίλου της στήλης στο χθεσινό διάλογο. Αφορούσε τη χρηματιστηριακή αγορά.

Θα ήθελα να μεταθέσω τον προβληματισμό σε μια άλλη αγορά, αυτή του χρυσού. Η τιμή του κίτρινου μετάλλου τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει ένα σχηματισμό που προμηνύει συνέχιση της ανόδου.

Υπάρχουν ειδήμονες που βλέπουν το χρυσό το 2010 στα 2.000 δολάρια η ουγκιά και στην επόμενη πενταετία στα 5.000 δολάρια η ουγκιά.

Το 2002 και για σειρά ετών πίστευα ότι κάποιος πρέπει να έχει απαραίτητα στο χαρτοφυλάκιο έκθεση στο χρυσό. Το ίδιο συνεχίζω να πιστεύω και τώρα, αλλά για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικά μεγέθη.

Τότε πίστευα ότι ο χρυσός ήταν μια καλή ευκαιρία για κερδοσκοπία και αντιστάθμιση κινδύνου με αυξημένη ασφάλεια κινδύνου (Ήταν κοντά στα 300 δολ. η ουγκιά τότε).

Τώρα πιστεύω ότι ο χρυσός είναι ένα καλό μέσο αντιστάθμισης κινδύνου αλλά μέσο για κερδοσκοπία αν για κάποιο λόγο η τιμή συνεχίσει να ανεβαίνει τα επόμενα χρόνια. Φυσικά η ασφάλεια έχει μειωθεί καθώς η τιμή έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και το ρίσκο όπως είναι φυσικό έχει αυξηθεί.

Το 2002 όταν έγραψα πρώτη φορά για ευκαιρίες στο χρυσό οι περισσότεροι αναλυτές τον περιφρονούσαν ενώ οι εγχώριοι επενδυτές τον αγνοούσαν καθώς το ενδιαφέρον όσων είχαν απομείνει ενεργοί εστιαζόταν γύρω από το αν θα είναι η Κλωνατέξ ή ο Κορασίδης οι μετοχές που θα ηγηθούν του επόμενου ανοδικού κύκλου. Μόνο ο εδώ εκπρόσωπος μιας ελβετικής τράπεζας είχε παρακινηθεί από τις αναφορές μου και μου είχε στείλει μια αρκετά θετική έκθεση της τράπεζάς του για το χρυσό.

Το 2009 στα 1.000 δολ. η ουγκιά ο χρυσός έχει πολλούς οπαδούς. Αυτό δεν εξασφαλίζει όμως μια μετά βαΐων και κλάδων πορεία προς τις 5.000 δολάρια ή όπου επιθυμεί ο καθείς...

Η τιμή του χρυσού μπορεί να ανέβει αν αυξηθεί η ζήτηση απότομα και πολύ. Αυτό μπορεί να συμβεί για δυο εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι μια οικονομική και νομισματική κρίση που θα εκμηδενίσει την εμπιστοσύνη του κοινού της υφηλίου στα νομίσματα που κυκλοφορούν. Σκεφτείτε τώρα 500 εκατ. αποταμιευτές να αποφασίσουν να αγοράσουν από τρεις-τέσσερις χρυσές λίρες. Ήτοι μια ουγκιά χρυσό. Θα χρειαστούμε την ετήσια παραγωγή 6-7 ετών.

Ο δεύτερος είναι μια περίοδος οικονομικής άνθισης που θα αυξήσει τη ζήτηση χρυσού από τον μεγαλύτερο καταναλωτή του μετάλλου τη βιομηχανία του κοσμήματος. Αν π.χ. 500 εκατ. Κινέζες αποκτήσουν την ευχέρεια του χρόνου να αγοράσουν χρυσά κοσμήματα βάρους μιας ουγκιάς (περίπου 33 γραμμάρια) θα προστεθούν επιπλέον 15.500 τόνοι χρυσού στη ζήτηση. Η ετήσια παραγωγή είναι περί τους 2.200 τόνους συν 1.500 τόνους το έτος από άλλες πηγές. Ήτοι, 3.700 προσφορά 15.500 ζήτηση. Υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε φούσκα στην τιμή.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όμως... Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα θεμελιώδη του χρυσού. Όπερ...
(πλήρες κείμενο)http://www.capital.gr/stoupas/Article.a ... mentsStart
που θα πάει θα το δουμε...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 290
Joined: Sun Nov 16, 2008 11:16 pm
Gender:
Location: Wall St.

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by jimm » Thu Aug 06, 2009 7:51 pm

rose wrote: Διαφωνώ κάθετα οτι το ΧΑ σχετίζεται με την αρχή την μέση και το τέλος του κύκλου, ειναι κάτι περισσότερο κερδοσκοπικό.
No, δεν καταλαβες, μιλαω για την πραγματικη αγορα, δηλαδη τα "μαγαζια που κλεινουν" ειναι κυριολεξία.
Στην πετρελαικη κριση των 70s ειχαν στραγγιξει ολα τα βενζιναδικα της αμερικης, στο real estate crisis στα τελη του 80 περπατουσες σε γειτονιες και εβλεπες σειρες μαγαζια με ρολα κατεβασμενα, παντα αυτο σηματοδοτει την τελευταια φαση, οταν δεις αυτα τα πραγματα τοτε χοντρικά ξερεις οτι φτανει το τελος του κυκλου και η αρχη του επομενου ανοδικου για τα επομενα χρονια.
Αυτη η τελικη φαση λοιπον, φαινεται να ξεκιναει τωρα και στη διαρκεια της θα μπαινουν σιγα σιγα στο κολπο οι νεοι παιχτες, αυτοι που θα πρωταγωνιστησουν δηλαδη την επομενη δεκαετια.
Οι τελευταιες εκτιμησεις που ακουω κανουν λογο για reverse τον Φεβρουαριο, ενω καπου πηρε το αυτι μου οτι στην Αγγλια μιλανε για το τριτο τριμηνο του 2010.

Ο χρυσος ειναι λιγο περιεργη φαση. Τελευταια εχει πεσει αρκετο speculation και κινειται, αλλα σε φυσιολογικες συνθηκες εχει την ταση να μενει στα ιδια για πολυ καιρο και να σε τσιγαριζει.
User avatar
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 396
Joined: Fri Feb 24, 2006 1:57 pm
Gender:
Contact:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by SeniorCarbone » Sun Aug 09, 2009 5:48 pm

Jimm αν μπορείς στείλε μου contact info σε pm να σε ρωτήσω κάποια πράγματα. thx
*--Common sense is not so common--*
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1040
Joined: Mon Dec 18, 2006 5:34 pm
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by StormRider » Mon Aug 10, 2009 10:05 am


Link

From monopoly to pluralism
How should the collapse of the world financial system affect economics?

Πηγή

----

Πώς γίνεται η αγοραπωλησία μεταξύ προϊόντων (χρυσού, πετρελαίου, κτλ.); Είναι παρόμοια με αυτή των μετοχών;
Image
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Mon Aug 10, 2009 2:04 pm

Ακριβώς οπως και οι μετοχές, σκέψου οτι οι μετοχές ειναι ενα εμπόρευμα όπως και ο χρυσός. Τις λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν τις ξέρω, λογικά κάνεις συμβόλαια σε μια δεδομένη χρηματιστηριακή τιμή και για ενα προσυμφωνημένο διάστημα, αρκετά ενδιαφέρον για μεγαλέμπορους που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν κίνδυνο και κόστος παραγωγής. Φυσικά υπάρχουν τρόποι να επενδύσεις χωρίς να παραλάβεις το προιον στα χέρια - για καθαρα κερδοσκοπικούς λογούς, να το μεταπουλήσεις αργότερα σε υψηλότερη τιμή - ισως με επενδυτικά κεφάλαια. Για παράδειγμα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Ν.Υόρκης, μπορείς να αγοράσεις χρυσο και στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγου: ζώα, ξύλο κτλ.
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3587
Joined: Wed Nov 23, 2005 10:58 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by PASCAL » Mon Aug 10, 2009 6:13 pm

rose wrote:Ακριβώς οπως και οι μετοχές, σκέψου οτι οι μετοχές ειναι ενα εμπόρευμα όπως και ο χρυσός. Τις λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν τις ξέρω, λογικά κάνεις συμβόλαια σε μια δεδομένη χρηματιστηριακή τιμή και για ενα προσυμφωνημένο διάστημα, αρκετά ενδιαφέρον για μεγαλέμπορους που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν κίνδυνο και κόστος παραγωγής. Φυσικά υπάρχουν τρόποι να επενδύσεις χωρίς να παραλάβεις το προιον στα χέρια - για καθαρα κερδοσκοπικούς λογούς, να το μεταπουλήσεις αργότερα σε υψηλότερη τιμή - ισως με επενδυτικά κεφάλαια. Για παράδειγμα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Ν.Υόρκης, μπορείς να αγοράσεις χρυσο και στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγου: ζώα, ξύλο κτλ.
Με τις γνωστές επιπτώσεις στη διατροφή, την ύδρευση, την ένδυση και γενικότερα την ανάπτυξη του τρίτου κόσμου...(βλ. το ρύζι της Ινδίας).
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1040
Joined: Mon Dec 18, 2006 5:34 pm
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by StormRider » Mon Aug 10, 2009 8:40 pm

PASCAL wrote:Με τις γνωστές επιπτώσεις στη διατροφή, την ύδρευση, την ένδυση και γενικότερα την ανάπτυξη του τρίτου κόσμου...(βλ. το ρύζι της Ινδίας).
Καλά αυτά εννοούνται, όπως και οι επιθέσεις του κεφαλαίου στις αγορές του παγκόσμιου νότου (βλ. τη λεγόμενη "επισιτιστική" κρίση πριν δυο περίπου χρόνια). Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο πλανήτης παράγει περισσότερο από ποτέ...

Το "Πεθαίνοντας στην Αφθονία" πρέπει να αξίζει, δεν το 'χω δει.
Image
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Tue Aug 11, 2009 10:52 am

Μην ξεχνάμε οτι το χρηματηστήριο ειναι ο μοναδικός τρόπος για να αντλήσουν οι επιχειρήσεις φτηνά και υγιή κεφάλαια. Οι μετοχές σαν ιδέα ειναι κατι εξαιρετικό, βέβαια πρέπει να ξαναδούμε μερικά ζητήματα όπως ειναι οι μέτοχοι, που η πίεση για αύξηση της τιμής σε εξαιρετικά βραχυχρόνιο ορίζοντα διαμορφώνει - πολλές φορές - ενα αρνητικό μέλλον για την υγιή ανάπτυξη του θεσμού, το ανθρώπινο δυναμικό και το περιβάλλον.

Για τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, δεν έχω άποψη. Φαντάζομαι οτι οι οι συναλλαγές συμβολαίων πρώτων υλών ειναι αρκετά χρήσιμη, για παράδειγμα η προπωληση της σοδειας με μορφή προθεσμιακού συμβολαίου* στην αγορά εμπορευμάτων, ισως ειναι ευεργετικη αν πιστεύουμε οτι στο μέλλον η συνολικη παραγωγη θα ειναι μεγάλη και η τιμή μικρή.


Τι είναι το προθεσμιακό συμβόλαιο ;
Ένα προθεσμιακό συμβόλαιο (forward) αποτελεί μια συμφωνία που επιτεύχθηκε σε μια χρονική στιγμή για την παράδοση ενός προϊόντος σε μια συγκεκριμένη μελλοντική ημερομηνία, σε μια τιμή που καθορίστηκε κατά τον χρόνο της σύμβασης.
που θα πάει θα το δουμε...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 290
Joined: Sun Nov 16, 2008 11:16 pm
Gender:
Location: Wall St.

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by jimm » Thu Aug 13, 2009 7:21 am

rose wrote: Για τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, δεν έχω άποψη.
Ειναι κατι παρομοιο με το χρυσο, αν τυχει και υπαρχει γενικοτερο speculation γυρω απο το αντικειμενο τη στιγμη που παιζεις, τοτε κατι γινεται.
Αλλιως μπορει να μενει κολλημενο στην ιδια τιμη για πολυ καιρο... οποτε παιρνεις τα δολλαριακια σου και τα πας αλλου αντι να περιμενεις ποτε θα "κουνηθουν" οι αγελαδες. ;)
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Mon Nov 02, 2009 1:35 pm

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε για ακόμα ένα από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στις ΗΠΑ την Κυριακή. Το νέο θύμα της κρίσης, είναι η CIT η οποία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Κύρια ασχολία της CIT ήταν οι χορηγήσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η κρίση την έφερε αντιμέτωπη με επισφάλειες που έφτασαν σε δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή αποκόπηκε και η βασική της πηγή χρηματοδότησης.

Ο όμιλος, που πέρσι έκλεισε 100 χρόνια λειτουργίας, ανακοίνωσε πως καμία από τις θυγατρικές του, συμπεριλαμβανομένης της CIT Bank δεν περιλαμβάνεται στην αίτηση για υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι η CIT μετατράπηκε σε τραπεζικό όμιλο συμμετοχών και έλαβε ποσό ύψους 2,3 δισ. δολ. από το πρόγραμμα TARP τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα κεφάλαια δεν κατάφεραν να λύσουν το μακροπρόθεσμο πρόβλημα του ομίλου: το να δανείζεται κεφάλαια με ανταγωνιστικά επιτόκια ούτως ώστε με τη σειρά του να μπορεί να προχωρά σε χορηγήσεις.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αίτηση χρεοκοπίας της CIT αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ κατατάσσεται στην ίδια λίστα με τις General Motors και Enron.
http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/world/207524

θυμίζει λιγο Lehman Brothers.
που θα πάει θα το δουμε...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 290
Joined: Sun Nov 16, 2008 11:16 pm
Gender:
Location: Wall St.

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by jimm » Tue Nov 03, 2009 7:33 am

Αυτες οι αιτησεις χρωκοπιας αποδεικνυεται πως ειναι ενα παρα πολυ καλο κολπο τελικα, δειτε το προσφατο παραδειγμα της GM λχ: μηδενισμος των χρεων και νεα αρχη με το ιδιο brand name και ολα καλα και ωραια, στην υγεια των κοροιδων! :)
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Tue Nov 03, 2009 9:46 am

jimm wrote:Αυτες οι αιτησεις χρωκοπιας αποδεικνυεται πως ειναι ενα παρα πολυ καλο κολπο τελικα, δειτε το προσφατο παραδειγμα της GM λχ: μηδενισμος των χρεων και νεα αρχη με το ιδιο brand name και ολα καλα και ωραια, στην υγεια των κοροιδων! :)
Η J.P. Morgan επίσης, πιο ισχυρή απο ποτέ - κατι σαν τραπεζική ολιγαρχία και bonus πολλά bonus.
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by rose » Fri Feb 26, 2010 2:46 pm

Jimm τι λένε στην Αμερική για την Ελλαδα καθε απόγευμα όλο και κάτι θα έχει το Bloomberg για την χώρα μας...?
που θα πάει θα το δουμε...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 290
Joined: Sun Nov 16, 2008 11:16 pm
Gender:
Location: Wall St.

Re: Παγκοσμια Οικονομια

Post by jimm » Sun Mar 07, 2010 1:41 pm

Δε πολυπαιζει πια το θεμα, δε θα ασχολουνται και ολη την ωρα με την ελλαδα, εχουμε και δικα μας προβληματα, ενα health care reform που πρεπει να αποτρεψουμε λχ.
Post Reply

Return to “off-topic”