Μεταπτυχιακά κάτω από 5

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Post Reply
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jan 07, 2005 12:28 am

Μήπως έχετε πέσει σε κανένα μεταπτυχιακό εδώ στην Ελλάδα που να αρκεί ένας αρκετά μικρός βαθμός (ακόμη και 5);Οτιδήποτε.

Αληθεύει οτι δε παίζει ρολο ο βαθμός για να σε δεχθουν στο εξωτερικό;
(Το ξέρω βέβαια οτι παίζουν άλλα)

Υπόψην οτι ρωτάω για λογαριασμό άλλου.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Fri Jan 07, 2005 1:38 pm

AnINffected wrote:Μήπως έχετε πέσει σε κανένα μεταπτυχιακό εδώ στην Ελλάδα που να αρκεί ένας αρκετά μικρός βαθμός (ακόμη και 5);Οτιδήποτε.
Το θεωρώ αδύνατο ... όχι να πάρουν κάποιον με 5 σε μεταπτυχιακό αλλά κάποιος με 5 να κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό ... ;)
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jan 07, 2005 11:04 pm

Το θεωρώ αδύνατο ... όχι να πάρουν κάποιον με 5 σε μεταπτυχιακό αλλά κάποιος με 5 να κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό ...
Μη το θεωρείς καθόλου!
Αυτός που μ'έβαλε να ρωτήσω, θα έκανε αίτηση! ;) ;)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Fri Jan 07, 2005 11:55 pm

AnINffected wrote:
Το θεωρώ αδύνατο ... όχι να πάρουν κάποιον με 5 σε μεταπτυχιακό αλλά κάποιος με 5 να κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό ...
Μη το θεωρείς καθόλου!
Αυτός που μ'έβαλε να ρωτήσω, θα έκανε αίτηση! ;) ;)
Σπάνιο, AnINffected ... :roll:
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Jan 09, 2005 2:12 am

semis19 wrote:Σπάνιο, AnINffected ...
Και όμως, αληθινό!
Μη νομίζεις οτι και'γώ περιμένω να υπάρχει τέτοιο μεταπτυχιακό...Σιγά.
Αλλα αφού αγωνιά το παιδί, λέω, δε ρωτάω μήπως και έχει δει κανείς τίποτα;
Τσάμπα είναι.
Εξάλλου θέλω να πάρω το βραβείο για τις πιό ηλίθιες ερωτήσεις! :-D

Λοιπόν, διάβασα ένα νέο σχετικό με τα σχόλια του κ.Βαζιργιάννη περι Κίνας.
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 7769#17769
Συνδιάστε το και με την πρόσφατη αναδημοσίευση στο portal...
http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index ... &Itemid=55
Ada Lovelace

semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sun Jan 09, 2005 2:56 am

AnINffected wrote:
semis19 wrote:Σπάνιο, AnINffected ...
Εξάλλου θέλω να πάρω το βραβείο για τις πιό ηλίθιες ερωτήσεις! :-D
H ερώτησή σου δεν ήταν επουδενί ηλίθια! ;-) Ίσα - ίσα ήταν πολύ σωστή ... απλά εγώ σκέφτηκα ότι ένας φοιτητής/τρια που έχει μο 5 (ή έστω εκεί γύρω) τότε συμβαίνουν τα εξής 2 σενάρια (όχι πάντα!)
1) δεν έχει μπει στο κλίμα του πώς πρέπει να διαβάζει κάποιος στα πανεπιστήμια και κάνει αρκετό ανούσιο διάβασμα ... (ακραίο)
2) δεν έχει προσδοκίες για μεγαλύτερο βαθμό στα μαθήματα είτε λόγω "βαρεμάρας" για πιο πάνω βαθμό είτε επειδή τα χρονάκια πέρασαν και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πτυχίο at any cost ... (σύνηθες)
Βλέπω πολύ δύσκολο κάποιον που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες να θέλει να κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό ... και να κάνει και να τον κάνουν δεκτό (λέμε τώρα! παραδοχή Κιουντούζη ήταν αυτή! :-D )το θεωρώ ακόμα πιο δύσκολο να το τελειώσει ...
υγ: ο φίλος σου δε γνωρίζω σε ποια κατηγορία ανήκει (αν ανήκει) αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις για να καταρρίπτουν αναλύσεις επί αναλύσεων ... ;) όπως και την προηγούμενη! :lol:
υγ2: στην παραπάνω ανάλυση δεν λήφθηκε υπόψη το ενδεχόμενο έχω το Βενιέρη μπάρμπα κτλ κτλ ... :razz:
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Sun Jan 09, 2005 11:42 pm

Στις παραπάνω 2 περιπτώσεις, βάλε και το ενδεχόμενο να έχει τελειώσει κάποιος μια σχολή που ο μ.ο. χρόνου αποφοίτησης είναι τα 7+ χρόνια και ο μ.ο. βαθμού πτυχίου είναι το 5,5. Σε τμήματα όπως φυσικό,μαθηματικό, νομική δεν συνηθίζεται ο όρος "ρήτρα", για να μην πω δεν υφίσταται. Όταν είπα εγώ σε κάποιον ότι έβαλα ρήτρα, γέλαγε για μια εβδομάδα.
Δεν είπε ο AnINffected ότι το άλλο το παιδί ανήκει στο τμήμα μας, άλλωστε αν άνηκε, θα είχε γραφτεί και στο venus και θα ρώταγε μόνος του :-D
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Jan 10, 2005 1:29 am

silegav wrote:Στις παραπάνω 2 περιπτώσεις, βάλε και το ενδεχόμενο να έχει τελειώσει κάποιος μια σχολή που ο μ.ο. χρόνου αποφοίτησης είναι τα 7+ χρόνια και ο μ.ο. βαθμού πτυχίου είναι το 5,5. Σε τμήματα όπως φυσικό,μαθηματικό, νομική δεν συνηθίζεται ο όρος "ρήτρα", για να μην πω δεν υφίσταται. Όταν είπα εγώ σε κάποιον ότι έβαλα ρήτρα, γέλαγε για μια εβδομάδα.
Δεν είπε ο AnINffected ότι το άλλο το παιδί ανήκει στο τμήμα μας, άλλωστε αν άνηκε, θα είχε γραφτεί και στο venus και θα ρώταγε μόνος του :-D
Έχεις δίκιο silegav αλλά μην πας μακριά το τμήμα της οικονομικής επιστήμης σε εμάς είναι πολύ δύσκολο να "βγει" και αυτό όχι λόγω δυσκολίας αντικειμένου (σε αυτό είμαστε εμείς πρώτοι στο ΟΠΑ είμαι κάθετος σε αυτό) αλλά στο ότι πολλοί καθηγητές είναι κολλημένοι (σσ όταν μπαίνει ο Λιανός και τους λέει δε θα πάρετε όλοι από εσάς πτυχίο ... καταλαβαίνεις ...) τρανό παράδειγμα είναι συγγενικό μου πρόσωπο που αν και πολύ καλή μαθήτρια (πέρασε τώρα στον ΑΣΕΠ σειρά 300/30.000, 1η φορά έδωσε...)τελείωσε στα 8 χρόνια! με μο 5,7X ... που να κάνει η κοπέλα μεταπτυχιακό μετά από τόσο ζόρισμα ... έλεγε αμήν και πότε να τελειώνει ...
υγ: τώρα silegav που είπες και τη λέξη κλειδί ρήτρα να "ανοίξουμε" ένα topic με το θέμα αυτό! ;)
minas
byte level
byte level

Post by minas » Mon Jan 10, 2005 3:03 am

Μιας και μιλάτε για βαθμούς στο ΟΠΑ πάρτε τα διαγράμματα συχνοτήτων βαθμών πτυχίου κάποιων τμήματων του ΟΠΑ:

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗ :
http://www.mbc.aueb.gr/secretariat/stud ... prtCode=88

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ :
http://www.mbc.aueb.gr/secretariat/stud ... prtCode=89

ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝ ΣΠΟΥΔΩΝ :
http://www.mbc.aueb.gr/secretariat/stud ... prtCode=91

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ :
http://www.mbc.aueb.gr/secretariat/stud ... prtCode=92

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ :
http://www.mbc.aueb.gr/secretariat/stud ... prtCode=93

Πάντως δεν παρατηρούνται και τόσο μεγάλες διαφορές.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Jan 10, 2005 10:23 am

minas wrote:Πάντως δεν παρατηρούνται και τόσο μεγάλες διαφορές.
minas, ξέχασες το ΛΟΧΡΗ, ΔΕΤ και ΜΚΤ εκεί οι διαφορές είναι δραματικές ...
Πάρτε μια γεύση ... ας πάρουμε e = 7.5 (ένας αξιοπρεπής βαθμός για πτυχίο στο τμήμα μας)
Τα παρακάτω ποσοστά υποδηλώνουν πόσοι πτυχιούχοι των αντίστοιχων τμημάτων έχουν ίδιο ή μεγαλύτερο μο από e ...
Λοχρη: -- 26,38%

ΔΕΤ: -- 62,31%

ΜΚΤ: -- 26,34%

Πληροφορικής: -- 9,46%

Τα συμπεράσματα δικάς σας ... Είναι γεγονός ότι αυτά τα τμήματα δεν έχουν ακόμα τόσους πτυχιούχους όσους εμείς αλλά οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες ... 2 λόγοι που ερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα για μένα είναι:
1) Δυσκολία του αντικειμένου
2) Οι δικοί μας καθηγητές δεν μας παίζουν αβάντα ή τουλάχιστον όχι τόση όσο σε αυτούς ...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Jan 10, 2005 11:51 pm

silegav wrote:Δεν είπε ο AnINffected ότι το άλλο το παιδί ανήκει στο τμήμα μας, άλλωστε αν άνηκε, θα είχε γραφτεί και στο venus και θα ρώταγε μόνος του
Το παιδί ανήκει στο τμήμα μας, αλλά είναι η κλασσική περίπτωση του ότι ντρέπεται να γράψει.Εμένα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά τέσπα.

Αλήθεια, παίζει ρόλο ο χρόνος αποφοίτησης του αποφοίτου για την αποδοχή σε μεταπτυχιακό;Θ'αναγράφεται στο πτυχίο;
Αυτό που έχω ακούσει οτι αναγράφεται αναλυτική βαθμολογία στο πτυχίο με τα μαθήματα που περάσαμε ισχύει;
Ada Lovelace

Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Jan 11, 2005 1:21 am

Αλήθεια, παίζει ρόλο ο χρόνος αποφοίτησης του αποφοίτου για την αποδοχή σε μεταπτυχιακό
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ναι - και μάλιστα σημαντικό αν δεν είναι δικαιολογημένη

Θ'αναγράφεται στο πτυχίο;
^^^^^^^^^^^^^^^^^^

όχι αλλά αναγράφεται στην αναλυτική :-)
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”