Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
7-7.5 με τίποτα
το 6 είναι πιο πιθανό
το 6 είναι πιο πιθανό
- gasparosoft
- Gbyte level
Αν είναι σωστός με τις υποχρεώσεις σου , τότε τελειώνεις και σε 4. Eπίσης ο μέσος όρος δεν λέει και τίποτα σε οτιδήποτε πράγμα.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Και εγώ δεν πιστεύω σε αυτό το 7-7.5 χρόνια που μου παν. Θα ήταν καλό να είχαμε κάτι επίσημο από το πανεπιστήμιο πάντως... 
Εν πάσει περιπτώσει
Στο τμήμα ακόμα είναι εγγεγραμμένοι (αν καθαρίζουν το dias όπως πρέπει)
3 από το '83
1 από το '84
4 από το '85
2 από το '86
4 από το '87
2 από το '86
4 από το '87
4 από το '88
7 από το '89
6 από το '90
7 από το '91
7 από το '92
11 από το '93
11 από το '94
31 από το '95
23 από το '96
15 από το '97
32 από το '98
45 από το '99
55 από το '00
69 από το '01
163 από το '02

Εν πάσει περιπτώσει
3 από το '83
1 από το '84
4 από το '85
2 από το '86
4 από το '87
2 από το '86
4 από το '87
4 από το '88
7 από το '89
6 από το '90
7 από το '91
7 από το '92
11 από το '93
11 από το '94
31 από το '95
23 από το '96
15 από το '97
32 από το '98
45 από το '99
55 από το '00
69 από το '01
163 από το '02
- Kostas1601
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ισχύει αυτό που λες αλλα ο μέσος ορος σου δίνει μια,αν και αρκετά επιφανειακή, ιδέα για το ποσο δύσκολη είναι η σχολη...gasparosoft wrote:Αν είναι σωστός με τις υποχρεώσεις σου , τότε τελειώνεις και σε 4. Eπίσης ο μέσος όρος δεν λέει και τίποτα σε οτιδήποτε πράγμα.
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Αν δεν πας και για βαθμο και εχεις βαλει ενα καλο προγραμμα τελειωνεις και σε 3,5, μην κοροιδευομαστε και μετεξυ μας.Οπως και στα περισσοτερα τμηματα στην Ελλαδα...

EDIT:Λαθος μου, νομιζα οτι λεμε για τα χρονια αυτο εννοω παραπανω.Ο Μ.Ο πτυχιου μετραει στο μεταπτυχιακο αντε στο δημοσιο και...στο σοι.
Οχι, απλα ποσο επιμελης ειναι οι φοιτητες.Το ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ εχει χαμηλοτερο Μ.Ο αν θυμαμαι καλα αλλα δεν την λες και πιο ευκολη σχολη.Kostas1601 wrote:Ισχύει αυτό που λες αλλα ο μέσος ορος σου δίνει μια,αν και αρκετά επιφανειακή, ιδέα για το ποσο δύσκολη είναι η σχολη...gasparosoft wrote:Αν είναι σωστός με τις υποχρεώσεις σου , τότε τελειώνεις και σε 4. Eπίσης ο μέσος όρος δεν λέει και τίποτα σε οτιδήποτε πράγμα.

EDIT:Λαθος μου, νομιζα οτι λεμε για τα χρονια αυτο εννοω παραπανω.Ο Μ.Ο πτυχιου μετραει στο μεταπτυχιακο αντε στο δημοσιο και...στο σοι.

- gasparosoft
- Gbyte level
Προσωπικά ο μέσος όρος δεν σου δίνει καμιά εικόνα. Πχ έχουμε 20 άτομα που τελείωσαν σε 4 χρόνια και 2 που τελείωσαν σε 30 τότε ο μέσος όρος είναι (4*20 + 2*30) / 22 = 6.36
- Zifnab
gasparosoft++ όπως δεν έχει νόημα και ο βαθμολογικός Μ.Ο - γιατί έχουμε φοιτητές που κάνουν παπάδες σε σχέση με την πληροφορική αλλά απλά χρωστάνε μαθήματα ή έχουν κουραστεί και απλά θέλουν το πτυχίο σε αυτά τα τετριμμένα για εκείνους...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
@ultimate: Το ΕΜΠ έχει υψηλώτερους ΜΟ βαθμών απο εμας, καθώς η πτυχιακή τους μετράει το 50% του βαθμου τους... (ή το 20%, δεν θυμάμαι καλα...)
Παιδιά προσωπικά αδιαφορώ πλήρως για τον ΜΟ βαθμου μου.. Ζητώ απλά τον βαθμό που θα με κάνει προσβάσιμο στο μεταπτυχιακό μου, αν θελησω να κανω... Κατα τα άλλα ειναι απλα αδιάφορος... Τα χρόνια μετράνε για το πότε θα βγεις στην αγορά εργασιας... Θες να βγεις νωρις? Κουράζεσαι λιγο ακομα και τελειωνεις σε 4... (3,5 που λέει ο πέρι δεν παίζει ουτε με ρόπαλα..
).. Αν δεν έχεις πρόβλημα πας πιο χαλαρα και κάνεις 5 χρόνια... Το πτυχιο μετράει.. έτσι το βλέπω εγω τουλάχιστον... Και απο τα παραδείγματα που έχω έτσι είναι κιόλας... Άλλωστε στην αγορά εργασίας (για την οποία ετοιμαζόμαστε, έτσι και αλλιως) όπου και να πας εκτός δημοσίου αν δεν αξίζεις, θα πάρεις πόδι...
Παιδιά προσωπικά αδιαφορώ πλήρως για τον ΜΟ βαθμου μου.. Ζητώ απλά τον βαθμό που θα με κάνει προσβάσιμο στο μεταπτυχιακό μου, αν θελησω να κανω... Κατα τα άλλα ειναι απλα αδιάφορος... Τα χρόνια μετράνε για το πότε θα βγεις στην αγορά εργασιας... Θες να βγεις νωρις? Κουράζεσαι λιγο ακομα και τελειωνεις σε 4... (3,5 που λέει ο πέρι δεν παίζει ουτε με ρόπαλα..

- Zifnab
Σχολίασα και εγώ - αλλά έκανε edit - εννοεί στα χρόνια όχι στους βαθμούς... αλλά ας μείνουμε στο θέμα γιατί αρκετά πλατιάσαμε
- Κώστα σώσε την κατάσταση με μία ερώτηση
Είμαστε τραγωδία

- gasparosoft
- Gbyte level
[off]
Tι χρόνια , τι βαθμοί το ίδιο είναι. Κι έχεις και απόλυτο δίκιο σε αυτό με τον μέσο όρο στους βαθμούς , οπότε πολλά +
[/οff]
Tι χρόνια , τι βαθμοί το ίδιο είναι. Κι έχεις και απόλυτο δίκιο σε αυτό με τον μέσο όρο στους βαθμούς , οπότε πολλά +
[/οff]
- Kostas1601
- Mbyte level
Ναι εγώ είπα μέσος ορος ετών..τελοσπάντων...Χμμμ τι άλλοZifnab wrote:Σχολίασα και εγώ - αλλά έκανε edit - εννοεί στα χρόνια όχι στους βαθμούς... αλλά ας μείνουμε στο θέμα γιατί αρκετά πλατιάσαμε- Κώστα σώσε την κατάσταση με μία ερώτηση
Είμαστε τραγωδία
![]()
![]()

~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Γράφει στο aueb.gr αλλα σκέψου απλά ότι σε κάθε έτος πρέπει να έχεις εναν απο τους 3 μεγαλύτερους ΜΟ στα υποχρεωτικά μαθήματα... 9+ θα έλεγα...Kostas1601 wrote:Ναι εγώ είπα μέσος ορος ετών..τελοσπάντων...Χμμμ τι άλλοZifnab wrote:Σχολίασα και εγώ - αλλά έκανε edit - εννοεί στα χρόνια όχι στους βαθμούς... αλλά ας μείνουμε στο θέμα γιατί αρκετά πλατιάσαμε- Κώστα σώσε την κατάσταση με μία ερώτηση
Είμαστε τραγωδία
![]()
![]()
...που θα βρω πληροφορίες για τις υποτροφίες? (ναι,βιάζομαι λίγο αλλα θέλω να ξέρω για να βάλω έναν στόχο
)
- Kostas1601
- Mbyte level
Είναι τόσο δύσκολο όσο έχω ακούσει να πάρει κανεις υποτροφία? 

~

- Zifnab
it depends on you! Πρέπει να περάσεις 5/5 στο πρώτο εξάμηνο και να βγάλεις καλό βαθμό όπως είπε και ο proskopos - και μάλιστα (νομίζω) όχι στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου...
Μέτα έχεις άλλα 5 μαθήματα που περιέχουν την Λογιστική. Αν πχ δεν σου αρέσει η Οικονομία, ή η Λογιστική ή τα στοιχειώδη αυτά μαθηματικά ε είναι δύσκολο, αλλιώς δεν χάνεις τπτ να προσπαθήσεις

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Στο πρώτο έτος για παράδειγμα είχαμε 10 μαθήματα υποχρεωτικά, που σημαίνει ότι για να έχεις Μ.Ο > 9... Ναι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.Kostas1601 wrote:Είναι τόσο δύσκολο όσο έχω ακούσει να πάρει κανεις υποτροφία?
Αν τυχαίνει να γουστάρεις πολύ τα μαθηματικά και προφανώς τον προγραμματισμό, γίνεται να παρεις υποτροφία, αλλά θα χρειαστείς αδιακοπη παρακολούθηση σε όλα τα μαθηματα (ναι και λογιστική, οικονομία

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
Εμ, ναι
Βασικά το δύσκολο είναι να τα περάσεις όλα και με μεγάλο βαθμό ταυτόχρονα. Τα δυο αυτά ξεχωριστά πετυχαίνονται, ευκολότερα ή δυσκολότερα. Αλλά το να τα κάνεις ταυτόχρονα needs some guts!
Υπόψιν ότι, λόγω του παραπάνω, οι υποτροφίες δεν δίνονται απαραίτητα στους top βαθμούς. Δηλαδή μπορεί εγώ να έχω 9.9 αλλά να χρωστάω ένα μάθημα, και εσύ να πάρεις την υποτροφία με 8.0 αλλά να τα έχεις περάσει όλα.
(Btw αν θυμάμαι καλά οι υποτροφίες έχουν δοθεί σε μέσους όρους της τάξης του 8-8.5 ... ισχύει ? )

Βασικά το δύσκολο είναι να τα περάσεις όλα και με μεγάλο βαθμό ταυτόχρονα. Τα δυο αυτά ξεχωριστά πετυχαίνονται, ευκολότερα ή δυσκολότερα. Αλλά το να τα κάνεις ταυτόχρονα needs some guts!
Υπόψιν ότι, λόγω του παραπάνω, οι υποτροφίες δεν δίνονται απαραίτητα στους top βαθμούς. Δηλαδή μπορεί εγώ να έχω 9.9 αλλά να χρωστάω ένα μάθημα, και εσύ να πάρεις την υποτροφία με 8.0 αλλά να τα έχεις περάσει όλα.

(Btw αν θυμάμαι καλά οι υποτροφίες έχουν δοθεί σε μέσους όρους της τάξης του 8-8.5 ... ισχύει ? )
- Kostas1601
- Mbyte level

~

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Εγω επιμενω.Αν δεν πας για βαθμο αλλα εχεις επαφη, μπορεις και σε 3,5 χρονια.Αφου, κακα τα ψεμματα, τα περισσοτερα περνιουνται με διαβασμα πριν την εξεταστικη(δυστυχως).Ολοι μας εχουμε περασει μαθημα μονο με σκετο διαβασμα, ποσο μαλλον αν ειχαμε και επαφη. 

Αυτό με τα χρόνια πάντως εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από το τι κατευθύνσεις (και κατ' επέκταση ποια μαθήματα) θα επιλέξεις κατά το 3ο και 4ο έτος. Π.χ. αν πάρεις μαθήματα επιλογής που έχουν εργασίες (ή πτυχιακή και/ή πρακτική) και όχι από άλλα τμήματα τότε δε νομίζω να βγαίνει στα 3,5...
Είναι καθαρά θέμα επιλογών.
Είναι καθαρά θέμα επιλογών.

Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Αυτά που λέγονται περί 3,5 χρόνων, λέγονται κυρίως από άτομα σε μεγαλύτερα έτη, που έχει πήξει το μυαλό τους και έχουν μάθει το προσωπικό στυλ διαβάσματος που αποδίδει. Πχ εγώ είμαι στο 6 έτος και τώρα τελειώνω (ελπίζω
). Πέρασα όλα τα μαθήματα (σχεδόν), στα τελευταία 2 χρόνια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν άρχιζα από την αρχή έτσι θα έπαιρνα το πτυχίο στα 2 χρόνια, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω!
Πάντως αυτό που έχω καταλάβει κι εγώ είναι ότι στα 5 χρόνια το παίρνεις πολύ εύκολα το πτυχίο αν είσαι τουλάχιστον τυπικός στα πρώτα χρόνια!

Πάντως αυτό που έχω καταλάβει κι εγώ είναι ότι στα 5 χρόνια το παίρνεις πολύ εύκολα το πτυχίο αν είσαι τουλάχιστον τυπικός στα πρώτα χρόνια!

- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
ειμαι στους 163 του 2002 παροτι εχω τελειωσει. Μη βγαζεις στατιστικα απο τον diasZifnab wrote:Και εγώ δεν πιστεύω σε αυτό το 7-7.5 χρόνια που μου παν. Θα ήταν καλό να είχαμε κάτι επίσημο από το πανεπιστήμιο πάντως...
Εν πάσει περιπτώσει
45 από το '99
55 από το '00
69 από το '01
163 από το '02

παρολαυτα η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν αρκετοι που κανουν 7+ χρονια. (κρινω απο το ετος μου και το πρηγουμενο) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο πραγματικος ΜΟ ειανι εκει.
Κατα την αποψη μου ατομα που ασχολουνται με τη σχολη, την τελειωνουν σε ~5 χρονια κατα Μ.Ο.
Φυσικα γινεται να την τελειωσεις και σε 3 χρονια αν θες, και οπως πολυ ευστοχα ειπε ο Luke επιλεξεις τα "σωστα" μαθηματα για αυτο το σκοπο...
- Silver
- Kilobyte level
Όταν ήμουν εγώ στο 1ο έτος οι υποτροφίες που είχαν δωθεί στο 1ο έτος ήταν σε Μ.Ο. που είχαν πάνω από 9. Αν και δεν βγαίνουν κάθε χρόνο τόσο ψηλοί βαθμοί νομίζω ότι γενικά τις υποτροφίες τις κηνυγάνε αυτοί που βγάζουν 8.5 και πάνω (χωρίς να είμαι απολυτα σίγουρος).(Btw αν θυμάμαι καλά οι υποτροφίες έχουν δοθεί σε μέσους όρους της τάξης του 8-8.5 ... ισχύει ? )
Επίσης οι περισσότεροι φοιτητές που ξέρω και ασχολούνται με τη σχολή το παίρνουν συνήθως στα 4.5 ~ 5 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο τον αφήνουν χαλαρό και όσοι θέλουν να φύγουν για εξωτερικό κάνουν τις απαραίτητες προεοιμασίες (χαρτιά, GMAT κ.τ.λ.).