Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
- para
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
Όσον αφορά το ΑΟΘ και την Οικονομία, σε καμία περίπτωση μην πείτε "εντάξει, τα έκανα στο ΑΟΘ κ τα ξέρω, θα πάω στο χαλαρό". Κι εγώ έτσι είπα και παρόλο που το ΑΟΘ το ήξερα απ' έξω κι ανακατωτά, στις εξετάσεις δεν είδα σχεδόν τίποτα γνωστό.
Οικονομία και Λογιστική φροντίστε να τα περάσετε από το πρώτο έτος, γιατί αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να τα αφήνουν οι φοιτητές για τα επόμενα έτη και όταν έρχεται η ώρα να το δώσουν απ' το 2ο έτος κ πάνω έχουν άλλα μαθήματα πιο βαρβάτα και δε δίνουν σε αυτά πολύ βάρος. Οπότε τους ακολουθούν σ' όλη τη φοίτησή τους.
Η Οικονομία με τον τρόπο που διδάσκεται (ή τουλάχιστον διδασκόταν πριν 3 χρόνια) είναι δύσκολο μάθημα γι' αυτούς που δεν έχουν πάρει ΑΟΘ και μάθημα μέτριας δυσκολίας γι' αυτούς που έχουν πάρει γιατί έχουν μια εικόνα και καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει στο μάθημα.
Η Λογιστική είναι σχετικά εύκολο μάθημα.
Συνήθως τρώω "βρίσιμο" για την τελευταία πρόταση που είπα
Επίσης μην αφήσετε την java γιατί αν χάσετε την java του 1ου εξαμήνου δε θα μπορείτε να καταλάβετε την java του 2ου. Επίσης στο 3ο θα κάνετε μάθημα στο οποίο θα χρησιμοποιείτε java, οπότε καλό θα είναι να την ξέρετε από πριν κι όχι να την κάνετε παράλληλα.
Γενικά καλό θα είναι να μην αφήσετε κανένα. Μάλιστα θα πρότεινα να εξετάζατε σοβαρά το ενδεχόμενο να παίρνατε κ κανένα μάθημα επιλογής τώρα που είναι νωρίς.
Οικονομία και Λογιστική φροντίστε να τα περάσετε από το πρώτο έτος, γιατί αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να τα αφήνουν οι φοιτητές για τα επόμενα έτη και όταν έρχεται η ώρα να το δώσουν απ' το 2ο έτος κ πάνω έχουν άλλα μαθήματα πιο βαρβάτα και δε δίνουν σε αυτά πολύ βάρος. Οπότε τους ακολουθούν σ' όλη τη φοίτησή τους.
Η Οικονομία με τον τρόπο που διδάσκεται (ή τουλάχιστον διδασκόταν πριν 3 χρόνια) είναι δύσκολο μάθημα γι' αυτούς που δεν έχουν πάρει ΑΟΘ και μάθημα μέτριας δυσκολίας γι' αυτούς που έχουν πάρει γιατί έχουν μια εικόνα και καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει στο μάθημα.
Η Λογιστική είναι σχετικά εύκολο μάθημα.
Συνήθως τρώω "βρίσιμο" για την τελευταία πρόταση που είπα

Επίσης μην αφήσετε την java γιατί αν χάσετε την java του 1ου εξαμήνου δε θα μπορείτε να καταλάβετε την java του 2ου. Επίσης στο 3ο θα κάνετε μάθημα στο οποίο θα χρησιμοποιείτε java, οπότε καλό θα είναι να την ξέρετε από πριν κι όχι να την κάνετε παράλληλα.
Γενικά καλό θα είναι να μην αφήσετε κανένα. Μάλιστα θα πρότεινα να εξετάζατε σοβαρά το ενδεχόμενο να παίρνατε κ κανένα μάθημα επιλογής τώρα που είναι νωρίς.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Μπράβο ρε παρα.. ξεχασες να πεις να περάσουν απο την αρχη και τα αγγλικα..
Μονο η Java ειναι αναγκαστικη για όσους δεν εχουν πολύ όρεξη για αρχη.. τα άλλα διαιωνίζονται.. κακο αυτο φυσικά...
Επίσης δεν ειναι μονο η λογιστικη και οικονομια που μενει για πτυχιο.. Εγω τα πέρασα αυτα.. (τώρα) και άφησα Μαθηματικα 1... Κώστα θα τα κανουμε μαζι...

Μονο η Java ειναι αναγκαστικη για όσους δεν εχουν πολύ όρεξη για αρχη.. τα άλλα διαιωνίζονται.. κακο αυτο φυσικά...
Επίσης δεν ειναι μονο η λογιστικη και οικονομια που μενει για πτυχιο.. Εγω τα πέρασα αυτα.. (τώρα) και άφησα Μαθηματικα 1... Κώστα θα τα κανουμε μαζι...

- Kostas1601
- Mbyte level
Ευχαριστούμε ρε Zifnab (για τις πληροφορίες που ξετρύπωσεςZifnab wrote:ΑΟΘ είχε πάρει κανεις από εσάς miv και Kostas1601? Όσοι είχαν πάρει ΑΟΘ πέρασαν πιο εύκολα τα οικονομικά - που εν γένει δεν είναι δύσκολο μάθημα - αλλά άμα τα έχεις μάθει λίγο στο σχολείο - ο στόχος να το περάσεις δεν είναι μακριά. Μετάνιωσα που δεν τα πήρα έστω και για ενδοσχολικό (δίχως να τα δώσω πανελλαδικές δλδ...) Το χρωστάω ακόμα (Ραντεβού το Φεβρουάριο με τους p3090xxx). Για να είμαι ειλικρινής το μάθημα έχει βελτιωθεί καθώς έχει διαφάνειες και λυμένες του φροντιστηρίου - πριν 4 χρόνια δεν είχε τπτ το αξιόλογο ηλεκτρονικό. Tώρα από την Καθηγήτρια δεν ξέρω... Θα σας πως αφού θα το παρακολουθήσω φέτος
.Αν παρ'όλα αυτά δεν έχετε πάρει ΑΟΘ μην αγχώνεστε! Αρκεί να μην μισείτε τα Οικονομικά όπως πολλοί εδώ μέσα ... Θεε μου βρίσκομαι σε οικονομικό πανεπιστήμιο
![]()
![]()
Σημαντικά:
1)Κάτι που το δίνουν σαν λινκ στο site του τμήματος, αφού εγγραφθείτε στο τμήμα μας... Το ξετρύπωσα από το Google http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... ions.shtml
2)Επίσης γενικές (περσινές) οδηγίες από το ΟΠΑ http://www.aueb.gr/pages/foithsh/odigos/index.php

Ναι, εγω οχι μόνο πήρα ΑΟΘ, το έδωσα πανελλαδικά και έγραψα 19,4

~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

Όντως αυτό που λένε τα παιδιά περί java είναι πολύ σημαντικό! Μην την αφήσετε, αν είναι να δώσετε μόνο ένα μάθημα στο 1ο εξάμηνο να δώσετε αυτή!! Γιατί στο 2ο εξάμηνο κάνετε Java 2, στο 3ο Δομές Δεδομένων όπου θα χρησιμοποιήσετε Java. Eπίσης στο 3ο εξάμηνο θα κάνετε C++ και η εμπειρία στην Java θα σας βοηθήσει.. Γενικά η εμπειρία στην Java είναι πολύ σημαντική στο πανεπιστήμιό μας!!
Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μένα, που έφτασα να παίρνω πτυχίο με τελευταίο μάθημα την Java!!!

Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μένα, που έφτασα να παίρνω πτυχίο με τελευταίο μάθημα την Java!!!

- Kostas1601
- Mbyte level
Αν ασχολείται κάποιος..μπορείς να πεις αντικειμενεικά οτι η Java ειναι πολύ δυσκολο μάθημα?? Γιατι έχω ακούσει πάρα πολλα για το συγκεκριμένο μάθημα 

~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

Προσωπικά δεν ξέρω καθόλου γιατί δεν ασχολήθηκα τότε που ήμουν πρώτο έτος, ούτε τα υπόλοιπα..
Γενικά είναι να μπείς στην λογική του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί.. Τότε που ήμουν πρώτο έτος μου φάνηκε πολύ δύσκολο, αλλά τώρα που μεγάλωσα κατάλαβα ότι απλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ και κορόιδευα τον εαυτό μου!
Άρα άπαξ και έχεις όρεξη και προσπαθήσεις λίγο παραπάνω στην αρχή, μετά θα "ρολάρεις".. Don't worry!!!
Γενικά είναι να μπείς στην λογική του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί.. Τότε που ήμουν πρώτο έτος μου φάνηκε πολύ δύσκολο, αλλά τώρα που μεγάλωσα κατάλαβα ότι απλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ και κορόιδευα τον εαυτό μου!

Άρα άπαξ και έχεις όρεξη και προσπαθήσεις λίγο παραπάνω στην αρχή, μετά θα "ρολάρεις".. Don't worry!!!

- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Αντικειμενικά δεν είναι αρκει να σου αρέσει να βρίσκεις γιατί δεν τρέχει το κάθε τι... Να προβλέπεις και να αναρωτιέσαι τί λάθη θα βγάλει αν κάνεις κάτι και γενικά να ψάχνεσαι και να γράφεις κώδικα...Δεν έχει νόημα να σου προτείνω βιβλίο για να ρίξεις μια ματιά αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα
. Ας βγούν και οι διδάσκοντες και συζητάμε μετά 
Κάτι παράτολμο που προτείνω στους πρωτοετείς είναι να μάθουν καλό προγραμματισμό και αν δεν περάσουν java και την περάσουν στα μεγάλα έτη, δεν έγινε κάτι και θα έχουν σίγουρο υψηλό βαθμό. Ενώ σαν πρωτοετείς ε όσο νάναι η αντίληψη η προγραμματιστική είναι ακόμα περιορισμένη για να πάρεις >8. Φυσικά πρέπει αν π.χ είναι να δώσουν java 1 και java 2 στο 3ο έτος, να έχουν χρονική και προγραμματιστική ευκαίρια να ξεπετάξουν τις εργασίες... Αυτή η πρόταση μου δεν ταιριάζει σε όλους φυσικα...και αντίκειται σε αυτά που λέει ο Kchatzi...

Κάτι παράτολμο που προτείνω στους πρωτοετείς είναι να μάθουν καλό προγραμματισμό και αν δεν περάσουν java και την περάσουν στα μεγάλα έτη, δεν έγινε κάτι και θα έχουν σίγουρο υψηλό βαθμό. Ενώ σαν πρωτοετείς ε όσο νάναι η αντίληψη η προγραμματιστική είναι ακόμα περιορισμένη για να πάρεις >8. Φυσικά πρέπει αν π.χ είναι να δώσουν java 1 και java 2 στο 3ο έτος, να έχουν χρονική και προγραμματιστική ευκαίρια να ξεπετάξουν τις εργασίες... Αυτή η πρόταση μου δεν ταιριάζει σε όλους φυσικα...και αντίκειται σε αυτά που λέει ο Kchatzi...

-
Οι Venusίτες είμαστε στην τσίτα να βγάλουμε νεαρούς Jedi ... μπράβο παιδιά, that's the spirit !

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Aν έρχεσαι απο τεχνολογική και σου άρεσε η ΑΕΠΠ τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!Kostas1601 wrote:Αν ασχολείται κάποιος..μπορείς να πεις αντικειμενεικά οτι η Java ειναι πολύ δυσκολο μάθημα?? Γιατι έχω ακούσει πάρα πολλα για το συγκεκριμένο μάθημα
Αν ερχεσαι απο θετική, θέλει να μπεις λίγο στην φιλοσοφία του προγραμματισμού αρχικά και ύστερα της αντικειμενοστρέφιας, το οποίο επιτυγχάνεται και με τις εργασίες! Οποτε ούτε τότε υπάρχει πρόβλημα.
Και για να πω κι εγώ την άποψή μου που μόλις τελείωσα το πρώτο έτος, και δεν έχω να δώσω πολλά φώτα για το μελλον:
Αν σας αρέσει η Java και η Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών (μαθηματάρα) το Α εξάμηνο θα είναι epic!
Γενικά τα πάντα συνοψίζονται στο "όρεξη να υπάρχει". Και τότε η δουλειά δεν θα σας φαίνεται δουλειά!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Gbyte level
Να πω κ γω "καλως-ηρθατε" στα νεα παιδια
May the force be with you
Ετσι κ τα υπολοιπα ετη, δν θα χεις το νου σ σε αυτα, αλλα μονο στα ωραια μαθηματα που ακολουθουν..
κ γω απ οτι καταλαβα φετος, καλυτερα να πιεστω λιγο παραπανω τον χειμωνα κ να κερδισω ενα μηνα παραπανω καλοκαιρι.. γτ αν δν χρωσταγα ριμαδια μαθηματικα κ οικονομιες τωρα θα μουν ακομα στη θαλασσα..

να συμπληρωσω, στα 2 πρωτα εξαμηνα θα βρειτε κ μαθηματα που δν εχουν κ πολυ σχεση με πληροφορικη, κ ειναι κ θεο-βαρετα(για καποιους τουλαχιστον σαν εμενα..)διακριτα, οικονομιες, λογιστικες...βρειτε ορεξη κ για αυτα λοιπον..ειναι ΜΟΝΟ το πρωτο χρονο απ οτι γνωριζω κ ειναι ευκολα γ βαθμο κ δν αξιζει να τα ταλαιπωρεις κ να τα χρωστας μετα...τα καλοκαιρια ειναι δυσκολο να διαβαζεις, κ ιδιως τετοια αντικειμενα...Stoupeace wrote:ενικά τα πάντα συνοψίζονται στο "όρεξη να υπάρχει". Και τότε η δουλειά δεν θα σας φαίνεται δουλειά!
Ετσι κ τα υπολοιπα ετη, δν θα χεις το νου σ σε αυτα, αλλα μονο στα ωραια μαθηματα που ακολουθουν..
κ γω απ οτι καταλαβα φετος, καλυτερα να πιεστω λιγο παραπανω τον χειμωνα κ να κερδισω ενα μηνα παραπανω καλοκαιρι.. γτ αν δν χρωσταγα ριμαδια μαθηματικα κ οικονομιες τωρα θα μουν ακομα στη θαλασσα..

- netharis
Καλωσήρθατε παιδιά και απο εμένα!
Για να σχολιάσω το μάθημα "Εισαγωγή στο Προγραμματισμό Υπολογιστών":
Όπως θα περιμένατε έτσι και φέτος θα κάνω τη προπαγάνδα μου εναντίον της Java στους πρωτοετείς
Το μάθημα είναι πολύ εύκολο, αρκεί να υπάρχει επαφή τόσο με την ύλη, αλλά πιο σημαντικά με τις εργασίες του μαθήματος.
Πρέπει όσο είναι νωρίς ακόμα να ξεφύγετε απο τη νοοτροπία του "-Πως θα μάθω Java( :pukel: ); - Ας διαβάσω όλο το βιβλίο και να προσπαθήσω να μάθω όσες βιβλιοθήκες μπορώ παραπάνω."
Ο προγραμματισμός θέλει πρακτική εξάσκηση, και είναι ο τρόπος σκέψης που θα αναπτύξετε τώρα και θα βοηθήσει μετά. MHN παρασύρεστε απο τις ευκολίες που προσφέρει η συγκεκριμένη γλώσσα και μην προσπαθήσετε να την καθιερώσετε αμέσως σαν τη default γλώσσα που θα χρησιμοποιείτε καθ' όλη τη διάρκεια της σχολής. Πάρα πολλές εργασίες, ειδικά μέχρι και το 4ο εξάμηνο είναι σε Java δυστυχώς.
Στο 1ο εξάμηνο, δώστε βαρύτητα στη τεχνική σας, αλλά και στη τεχνογνωσία.
Τα ίδια principles ισχύουν παντού. Ειδικά αν δεν έχετε ξανα-ασχοληθεί με προγραμματισμό, στο 1ο εξάμηνο πρέπει να χτίσετε κάποιες βάσεις στο συγκεκριμένο topic της σχολής (περι προγραμματισμού ο λόγος).
Πέρα απο τα πράγματα που θα σας πουν οι καθηγητές (H Java είναι η καλύτερη γλώσσα κ.τ.λ
) χρειάζεται και research απο μέρους σας. Ότι απορίες δημιουργηθούν σε οποιαδήποτε στιγμή του εξαμήνου, ρωτήστε εδώ!
Όπως και να χει, καλή χρονιά και είμαι σίγουρος πως θα περάσετε καλά στο τμήμα μας(σας πλέον
)
Welcome aboard
Για να σχολιάσω το μάθημα "Εισαγωγή στο Προγραμματισμό Υπολογιστών":
Όπως θα περιμένατε έτσι και φέτος θα κάνω τη προπαγάνδα μου εναντίον της Java στους πρωτοετείς

Το μάθημα είναι πολύ εύκολο, αρκεί να υπάρχει επαφή τόσο με την ύλη, αλλά πιο σημαντικά με τις εργασίες του μαθήματος.
Πρέπει όσο είναι νωρίς ακόμα να ξεφύγετε απο τη νοοτροπία του "-Πως θα μάθω Java( :pukel: ); - Ας διαβάσω όλο το βιβλίο και να προσπαθήσω να μάθω όσες βιβλιοθήκες μπορώ παραπάνω."
Ο προγραμματισμός θέλει πρακτική εξάσκηση, και είναι ο τρόπος σκέψης που θα αναπτύξετε τώρα και θα βοηθήσει μετά. MHN παρασύρεστε απο τις ευκολίες που προσφέρει η συγκεκριμένη γλώσσα και μην προσπαθήσετε να την καθιερώσετε αμέσως σαν τη default γλώσσα που θα χρησιμοποιείτε καθ' όλη τη διάρκεια της σχολής. Πάρα πολλές εργασίες, ειδικά μέχρι και το 4ο εξάμηνο είναι σε Java δυστυχώς.
Στο 1ο εξάμηνο, δώστε βαρύτητα στη τεχνική σας, αλλά και στη τεχνογνωσία.
Τα ίδια principles ισχύουν παντού. Ειδικά αν δεν έχετε ξανα-ασχοληθεί με προγραμματισμό, στο 1ο εξάμηνο πρέπει να χτίσετε κάποιες βάσεις στο συγκεκριμένο topic της σχολής (περι προγραμματισμού ο λόγος).
Πέρα απο τα πράγματα που θα σας πουν οι καθηγητές (H Java είναι η καλύτερη γλώσσα κ.τ.λ

Όπως και να χει, καλή χρονιά και είμαι σίγουρος πως θα περάσετε καλά στο τμήμα μας(σας πλέον

Welcome aboard

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Ναι το έδωσα γιατι έμοιαζε με μια κοπελιά που ήξερα οτι εχει αδερφη στο ΟΠΑ και νόμιζα οτι ήταν αυτή. Τεσπα, δε με πολυνοιάζει, ούτως ή άλλως απο τοτε εχω αλλάξει νουμερο, δεν ειναι θέμα.Kostas1601 wrote:Εσύ τι έκανες? τους έδωσες το τηλέφωνο σου??miv wrote:Χα, ρε σεις, εδώ να φανταστειτε ειχα έρθει στο ΟΠΑ τον προηγούμενο Μάρτιο και καλά με το σχολείο για να δούμε τη σχολή και για μια ενημέρωση και μας πιάσανε τα παπαγαλάκια και οι κουμπάροι και οσοι ειπαμε οτι πάμε για ΟΠΑ, άρχισαν να ζητάνε τηλέφωνα και γνωριμίες. Οπότε φαντάζομαι τι θα κάνουν τώρα που είμαστε κι επίσημα στο τμήμα...Καποιος καθηγητης μας έκανε και μια ενημέρωση στο Αμφ. Αντωνιάδου κι αυτοί να σκάνε μέσα την ώρα που μιλαγε ο άλλος και να ζητάνε τηλέφωνα απ'τα παιδιά...Τραγικοί εντελώς οι τυπάδες...
ΑΟΘ ειχα πάρει κι εγώ, έγραψα μεν 18,2 γιατι ημουν καλός και να φανταστειτε οτι αρχικά για Λο.Χρη/Οικονομικό πήγαινα. Μετά μπήκα λίγο στο πνεύμα της ΑΕΠΠ, στο τέλος μου άρεσε κιόλας, μου άρεσαν πολύ και τα Μαθηματικά και κατέληξα Πληροφορική. Τελευταία βλέπω το πρόγραμμα σπουδών της Λο.Χρη. και αναρωτιέμαι για ποιον ακριβώς λόγο ήθελα να πάω σ'αυτή τη σχολή.

Ευχαριστούμε πολύ και για τις συμβουλές! Σχετικά με τα Αγγλικά, συμφέρει να κάνεις τέσσερα εξάμηνα συνεχόμενα ή να τα δώσεις απευθείας στο τέταρτο εξάμηνο, όπως διαβασα κάπου; Στο επίπεδο ειμαι λίγο χαμηλότερα απ'το Proficiency. Βλακείες λέω βέβαια, δε νομίζω οτι ειναι κανα σοβαρο θεμα για τη σχολή τα Αγγλικά.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
- para
- Wow! Terabyte level
Τα Αγγλικά IV θεωρούνται εύκολα. Σαν επίπεδο τα παιδιά λένε ότι είναι λίγο πάνω από Lower. Τα Αγγλικά I,II,III δεν είναι υποχρεωτικά και σχεδόν(?) κανένας δεν τα παρακολουθεί. Αρκετοί επιλέγουν να τα δώσουν στο 2ο εξάμηνο κι αυτό είναι που συνιστώ κι εγώ. 1ον, έχεις κάπως πιο χαλαρό πρόγραμμα στο 2ο εξάμηνο απ' ότι θά 'χεις στο 4ο (ειδικά αν χρωστάς) και 2ον, θα έχεις αφήσει τα αγγλικά ακόμα ένα χρόνο να ξεχνιούνται. Κάτι αντίστοιχο με τα Μαθηματικά δλδ, όσο είσαι πιο κοντά στα χρόνια του Λυκείου μπορείς και θυμάσαι περισσότερα.
#!
- Kostas1601
- Mbyte level
Τι όφελος θα έχει κάποιος που θα δώσει τα Αγγλικα αυτα ( Ι,ΙΙ,ΙΙΙ ) αφου δεν είναι υποχρεωτικά???para wrote:Τα Αγγλικά IV θεωρούνται εύκολα. Σαν επίπεδο τα παιδιά λένε ότι είναι λίγο πάνω από Lower. Τα Αγγλικά I,II,III δεν είναι υποχρεωτικά και σχεδόν(?) κανένας δεν τα παρακολουθεί. Αρκετοί επιλέγουν να τα δώσουν στο 2ο εξάμηνο κι αυτό είναι που συνιστώ κι εγώ. 1ον, έχεις κάπως πιο χαλαρό πρόγραμμα στο 2ο εξάμηνο απ' ότι θά 'χεις στο 4ο (ειδικά αν χρωστάς) και 2ον, θα έχεις αφήσει τα αγγλικά ακόμα ένα χρόνο να ξεχνιούνται. Κάτι αντίστοιχο με τα Μαθηματικά δλδ, όσο είσαι πιο κοντά στα χρόνια του Λυκείου μπορείς και θυμάσαι περισσότερα.
Έχω μία ιδιέταιρη επαφή με την γλώσσα εδώ και χρόνια και αν γίνεται να ξεζοουμίσω κατι απο τα μαθήματα αυτά θέλω να το κάνω

~

- sandra
- Wow! Terabyte level
Δε θα έλεγα πως θα έχεις κάποιο όφελος, γιατί πραγματικά το τελευταίο πράγμα που θα σε ενδιαφέρει θα είναι τα Αγγλικά. Και μιας και ο αριθμός των μαθημάτων που μπορείς να δηλώσεις ανά εξάμηνο δεν είναι απεριόριστος, καλύτερα να ξεκινήσεις με μαθήματα επιλογής. Έτσι κι αλλιώς αν ασχοληθείς με τη σχολή θα δεις ότι πολύ σύντομα μόνο στα αγγλικά θα ψάχνεις, γιατί το υλικό στα ελληνικά είναι περιορισμένο. Θέλοντας και μη θα τα φρεσκάρεις, οπότε το να τα δώσεις τον Ιούνιο δεν ακούγεται καθόλου τρομακτικό. Και δε μετράνε και στον Μ.Ο.
Μια συμβουλή: κοιτάξτε να αποβάλλετε τη νοοτροπία του Λυκείου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η παρακολούθηση δεν είναι σε κανένα μάθημα υποχρεωτική οπότε κάποιος μπορεί να πέσει πολύ εύκολα στις εξής δύο παγίδες. Είτε να μην πατάει καθόλου σχολή με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι του γίνεται, ή να τα παρακολουθεί όλα ανεξαιρέτως και να νομίζει ότι έκανε κάτι. Το μυστικό είναι το μέτρο. Ανακαλύψτε μόνοι σας ποια μαθήματα θέλουν παρακολούθηση και μη χάνετε άσκοπα χρόνο, αλλά κυρίως δουλέψτε μόνοι σας στο σπίτι ή στα εργαστήρια. Λογική του στυλ παρακολούθησα όλο το χρόνο, άρα ξέρω, είναι καταστροφική.
Μια συμβουλή: κοιτάξτε να αποβάλλετε τη νοοτροπία του Λυκείου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η παρακολούθηση δεν είναι σε κανένα μάθημα υποχρεωτική οπότε κάποιος μπορεί να πέσει πολύ εύκολα στις εξής δύο παγίδες. Είτε να μην πατάει καθόλου σχολή με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι του γίνεται, ή να τα παρακολουθεί όλα ανεξαιρέτως και να νομίζει ότι έκανε κάτι. Το μυστικό είναι το μέτρο. Ανακαλύψτε μόνοι σας ποια μαθήματα θέλουν παρακολούθηση και μη χάνετε άσκοπα χρόνο, αλλά κυρίως δουλέψτε μόνοι σας στο σπίτι ή στα εργαστήρια. Λογική του στυλ παρακολούθησα όλο το χρόνο, άρα ξέρω, είναι καταστροφική.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- para
- Wow! Terabyte level
Η ξένη γλώσσα δεν παίρνει τη θέση άλλων μαθημάτων στη δήλωση, οπότε ένας ενδοιασμός λιγότεροςsandra wrote:Και μιας και ο αριθμός των μαθημάτων που μπορείς να δηλώσεις ανά εξάμηνο δεν είναι απεριόριστος, καλύτερα να ξεκινήσεις με μαθήματα επιλογής.

#!
- sandra
- Wow! Terabyte level
Oh, really? Η παραπληροφορηση η ίδια. Τέσπα, μην τα δηλώσεις. Θα βαρεθείς στο 2ο μάθημα
- Kostas1601
- Mbyte level
sandra wrote:Oh, really? Η παραπληροφορηση η ίδια. Τέσπα, μην τα δηλώσεις. Θα βαρεθείς στο 2ο μάθημα
χμμ...Εαν όμως βγάλω μεγάλο βαθμό δεν μου ανεβάζει τον μέσο όρο??

Δεν υπάρχει θέμα φρεσκαρίσματος

~

- sandra
- Wow! Terabyte level
Όχι δεν παίζει ρόλο. Καλά μην πάρεις και 5, αλλά δε σε επηρεάζει.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Kostas1601
- Mbyte level
Γαμώτο...
...Τα Αγγλικά IV που είναι υποχρεωτικά?

~

- para
- Wow! Terabyte level
Ούτε αυτά. Pass/Fail. Βέβαια βαθμό θα μάθεις, αλλά δε θα μετράει πουθενά.
#!