Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
- marios
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
Καλως ήρθες και από εμένα. Και μην ξεχνάς ότι δεν ειναι ανάγκη καν να παρεις κύκλο. Μπορείς να πάρεις μαθήματα από όλους ή τελοσπάντων από πολλαπλούς κύκλους 

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
βασικά ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την πληροφορική...και όχι μάλλον με δίκτυα...αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα...
-
- Venus Former Team Member
Καλωσήρθες 
Έχεις καιρό ακόμη, μην αγχώνεσαι, και μην το βιάζεις το θέμα. Αν σε ενδιαφέρει η Πληροφορική, καλό είναι να έχεις μάτια και αυτιά ανοιχτά, ώστε όταν φτάσει η στιγμή να επιλέξεις, να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή!

Έχεις καιρό ακόμη, μην αγχώνεσαι, και μην το βιάζεις το θέμα. Αν σε ενδιαφέρει η Πληροφορική, καλό είναι να έχεις μάτια και αυτιά ανοιχτά, ώστε όταν φτάσει η στιγμή να επιλέξεις, να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή!

θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο...τα pc στο πανεπιστήμειο λένε τίποτα ή είναι σαν κάτι που είχαμε στο σχολείο που δεν παλεύονταν καθόλου?
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Καλως ηρθες και απο μενα.
Οι Η/Υ ειναι σχετικα καλοι.Μην φανταστεις τιποτα τρελο αλλα τη δουλεια σου μπορεις να την κανεις.Το κακο ειναι οτι εχεις μικρο αποθηκευτικο χωρο.

Οι Η/Υ ειναι σχετικα καλοι.Μην φανταστεις τιποτα τρελο αλλα τη δουλεια σου μπορεις να την κανεις.Το κακο ειναι οτι εχεις μικρο αποθηκευτικο χωρο.
Μάλιστα...σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...!
- Zifnab
- Academic status: MSc
Mπορεί να συμπληρώνεις κύκλους αλλά θέλεις 10 μαθήματα και μάλιστα διαφορετικά (ή κάτι τέτοιο - δες στο σχετικό θέμα)sagwnias wrote:Γιατι εγω ξερω;; χαχα!! εγω παντως διαλεξα κυκλους που υποτιθεται ειχαν ευκολα μαθηματα και κοινα. Δλδ καποια που ειναι πχ υποχρεωτικα στον ενα ειναι και επιλογης στον αλλο! Οποτε τα περνας μια φορα και καθαρισες....sandra wrote:Καλώς ήρθες. Μη βιάζεσαι ακόμα έχεις τουλάχιστον 2 χρόνια μπροστά σου για να δεις τι σου αρέσει (Εδώ δεν ξέρουμε εμείς που θα πάρουμε και πτυχίο φέτος υποτίθεται)
Τίποτα άλλο για το οποίο θα έπρεπε να ενημερωθώ και μου διαφεύγει?
- sandra
- Wow! Terabyte level
11 σελίδες έχει αυτό το τόπικ όλο και κάτι θα βρεις. Δε νομίζω πως παραλείψαμε κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα 

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- enum21
Καλως όρισες και από εμένα και συγχαρητήρια για την επιτυχία σου!!
Μπορείς να δεις στην αρχική σελίδα του ΟΠΑ κάποια εισαγωγικά για τους 1είς αλλά και να διαβάσεις τις παλιές συζητήσεις μας. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να μας ρωτήσεις!!

Μπορείς να δεις στην αρχική σελίδα του ΟΠΑ κάποια εισαγωγικά για τους 1είς αλλά και να διαβάσεις τις παλιές συζητήσεις μας. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να μας ρωτήσεις!!

γειααααααααααα
Περασα κεγω φετος πληροφορικη ασοεε κ ειμαι στην φαση τησ εγγραφης.
εχω μια ερωτηση γιατι εχω ψαξει στην σελιδα της σχολης κ δεν εχω βρει τιποτα... Ξερει κανεις ποσα ατομα πηρε φετος η σχολη????
Περασα κεγω φετος πληροφορικη ασοεε κ ειμαι στην φαση τησ εγγραφης.

εχω μια ερωτηση γιατι εχω ψαξει στην σελιδα της σχολης κ δεν εχω βρει τιποτα... Ξερει κανεις ποσα ατομα πηρε φετος η σχολη????
- Zifnab
Καλωσήλθες kate_91!!!!!!! Συγχαρητήρια για την επιλογή της σχολής!
Καλή περιήγηση! Ευχόμαστε να γίνεις μια ενεργή χρήστης στο forum
Όπως έχω πει και πιο πάνω feel free to ask.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου και φέτος (2009) 117 - ωστόσο μένουν και οι κατατακτήριες - μεταγραφές κτλ...(Ε) Ποια ήταν η βάση του τμήματος Πληροφορικής στις Προηγούμενες εξετάσεις;
(Α) Το 2008 στο τμήμα Πληροφορικής εισήχθησαν 171 φοιτητές μέσω εξετάσεων (90%). Ο πρώτος συγκέντρωσε 19228 μόρια και ο τελευταίες 16687 μόρια.
Aπό http://www.cs.aueb.gr/links/faq.shtml
- sandra
- Wow! Terabyte level
Γράφτηκε και κοπέλα, όλε!!!
Οι καινούργιοι έχετε έρθει από Τεχνολογική Κατεύθυνση όλοι?

Οι καινούργιοι έχετε έρθει από Τεχνολογική Κατεύθυνση όλοι?
Αυτο ειναι που με φοβιζει περισσοτερο για να πω την αληθεια. Απο θετικη ερχομαι και δεν ειναι οτι ειμαι ασχετη με την πληροφορικη απλα με τον προγραμματισμο της τριτης λυκειου δεν ειχα καμια επαφη, ασχετως αν ψιλογνωριζα απο μονη μου το αντικειμενο. Εμπειρία στο συγκεκριμενο μαθημα δεν εχω.. Είναι μεγάλο κενό αυτο ή μπορώ να το καλύψω γρήγορα? 

- cypher
Δεν ειναι τεραστιο το κενο. Ουτως η αλλως μαπα δουλεια κανουν με την αναπτυξη εφαρμογων στο λυκειο. Οσα εκαναν εκει θα τα κανεις στις 5-6 πρωτες διαλεξεις ξερω γω. Αρκει να αφιερωσεις και καμποσο χρονο στο σπιτι για να γραφεις και κανα προγραμματακι και να δοκιμαζεις μερικα πραγματα που τα ειχες πει στην θεωρια.kate_91 wrote:Αυτο ειναι που με φοβιζει περισσοτερο για να πω την αληθεια. Απο θετικη ερχομαι και δεν ειναι οτι ειμαι ασχετη με την πληροφορικη απλα με τον προγραμματισμο της τριτης λυκειου δεν ειχα καμια επαφη, ασχετως αν ψιλογνωριζα απο μονη μου το αντικειμενο. Εμπειρία στο συγκεκριμενο μαθημα δεν εχω.. Είναι μεγάλο κενό αυτο ή μπορώ να το καλύψω γρήγορα?

- sandra
- Wow! Terabyte level
Σε ρώτησα επειδή κι εγώ απο Θετική ήμουν, χωρίς όμως επαφή με προγραμματισμό. Να δουλεύεις σπίτι σου όσο μπορείς, να πηγαίνεις σε εργαστήρια/φροντιστήρια whatever και να μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι σε μειονεκτικότερη θέση. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια στην αρχή και με ιδιαίτερη συμπάθεια στον compiler της java θα τα πας μια χαράkate_91 wrote:Αυτο ειναι που με φοβιζει περισσοτερο για να πω την αληθεια. Απο θετικη ερχομαι και δεν ειναι οτι ειμαι ασχετη με την πληροφορικη απλα με τον προγραμματισμο της τριτης λυκειου δεν ειχα καμια επαφη, ασχετως αν ψιλογνωριζα απο μονη μου το αντικειμενο. Εμπειρία στο συγκεκριμενο μαθημα δεν εχω.. Είναι μεγάλο κενό αυτο ή μπορώ να το καλύψω γρήγορα?

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά!!!!
- Zifnab
[spam]
Να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι το forum και οι συντελεστές του δεν έχουν καμία σχέση με πολιτικές παρατάξεις.
Αποτελεί δε το επίσημο forum του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρωην ΑΣΟΕΕ)
[/spam]
Μην ανησυχείς kate και εγώ από Θετική έρχομαι αν και είχα ασχοληθεί από το γυμνάσιο με javascript (που δεν έχει και πολύ σχέση με java). Όπως είπε ο cypher και η sandra με προσωπική ενασχόληση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! - Είτε ξεκινούσες τώρα, είτε είχες επαφές με το ευτελές μάθημα της Γ' Λυκείου. Πολλά παιδιά στη σχολή μας έρχονται από Θετική και τα πάνε περίφημα
Να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι το forum και οι συντελεστές του δεν έχουν καμία σχέση με πολιτικές παρατάξεις.
Αποτελεί δε το επίσημο forum του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρωην ΑΣΟΕΕ)
[/spam]
Μην ανησυχείς kate και εγώ από Θετική έρχομαι αν και είχα ασχοληθεί από το γυμνάσιο με javascript (που δεν έχει και πολύ σχέση με java). Όπως είπε ο cypher και η sandra με προσωπική ενασχόληση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! - Είτε ξεκινούσες τώρα, είτε είχες επαφές με το ευτελές μάθημα της Γ' Λυκείου. Πολλά παιδιά στη σχολή μας έρχονται από Θετική και τα πάνε περίφημα

-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Στην τρίτη Λυκείου κάνουνε νομίζω κάτι σαν ψευδογλώσσα ώστε να πάρουν μια ιδέα, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα ανησυχίας ακόμα και αν κάποιος είναι εντελώς άσχετος όταν μπει στην σχολή - αρκεί να ενδιαφέρεται.
- Kostas1601
- Mbyte level
Παιδιά...http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... ions.shtml
Εδώ είδα οτι μας λένε να κάνουμε επανάληψη την περσινή ύλη απο τώρα...Κάνει κανείς τετοια πράγματα γιατι μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο...
Εδώ είδα οτι μας λένε να κάνουμε επανάληψη την περσινή ύλη απο τώρα...Κάνει κανείς τετοια πράγματα γιατι μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο...

~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

- sandra
- Wow! Terabyte level
Αν "το'χεις" με Μαθηματικά και Προγραμματισμό και βαριέσαι πολύ μην το κάνεις. Γενικά όμως κακό δεν κάνει να τα ξαναθυμηθείς. Επίσης το βιβλίο του Παπαδημητρίου που προτείνεται είναι μια ευχάριστη ανασκόπηση-ιστορία γύρω από την Πληροφορική και τις ρίζες της. Όχι ότι θα σου χρειαστεί στη σχολή, αλλά να ξέρεις ρε παιδί μου σε ποιους οφείλεις αυτό που σπουδάζεις. Πάντως thumbs up για το κειμενάκι, μου αρέσει
- Zifnab
Χαχα μου θυμισε Κύθνο!!!! Τί γέλιο με αυτό το βιβλίοΕπίσης το βιβλίο του Παπαδημητρίου που προτείνεται είναι μια ευχάριστη ανασκόπηση-ιστορία γύρω από την Πληροφορική και τις ρίζες της.