"Φεύγει" η C++;
- AnINffected
- Gbyte level
"Φεύγει" η C++;
Ισχύει αυτό που άκουσα προ ολίγου, οτι καταργείται το μάθημα της C++ (Προγραμματισμός Υπολογιστών) για να μπεί στη θέση του δεύτερη Java;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
- AnINffected
- Gbyte level
Ένα παιδί που χρωστά Java μου είπε οτι τους το'πε ο καθηγητής της Java.
Και'γώ ελπίζω να μην είναι αλήθεια.
Θα ήταν μια εντελώς άνευ νοήματος κίνηση.
Μ'έχει φάει τόσο πολύ η περιέργεια, που μου'ρχεται να ρωτήσω τον ίδιο τον κ.Ανδρουτσόπουλο για το θέμα!
Και'γώ ελπίζω να μην είναι αλήθεια.
Θα ήταν μια εντελώς άνευ νοήματος κίνηση.
Μ'έχει φάει τόσο πολύ η περιέργεια, που μου'ρχεται να ρωτήσω τον ίδιο τον κ.Ανδρουτσόπουλο για το θέμα!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

Τι να πει κανείς! Πάνε να το φλωρέψουνε εντελώς το τμήμα (αν ισχύει βέβαια). Εντάξει καλή η Java αλλά η βάση είναι η C++! Και νομίζω ότι εκτός των άλλων προσφέρει και μια πιο επιστημονική προσέγγιση σχετικά με το πως λειτουργούν οι γλώσσες προγραμματισμού (βλέπε δείκτες, διαχείρηση μνήμης κτλ....)
Last edited by vangos on Tue Jan 25, 2005 3:50 pm, edited 1 time in total.
- semis19
- Gbyte level
Ειλικρινά το νόημα αυτής της κίνησης δεν το πιάνω ... αντί να σουτάρουμε αυτή την άθλια την Fortran (ή να την κάνουν επιλογής) ή στην τελική να γίνονται αυτοί μαθηματικοί υπολογισμοί σε άλλη γλώσσα ... κόβουν την c++
... τελικά αυτοί που αποφασίζουν για το πρόγραμμα σπουδών θέλουν το καλό μας ή να μας χαντακώσουν ... 

Last edited by semis19 on Fri Jan 21, 2005 2:16 pm, edited 1 time in total.
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Να και μια φορά που συμφωνούμε απολύτως!semis19 wrote:Ειλικρινά το νόημα αυτής της κίνησης δε το πιάνω ... αντί να σουτάρουμε αυτή την άθλια την Fortran (ή να την κάνουν επιλογής) ή στην τελική να γίνονται αυτοί μαθηματικοί υπολογισμοί σε άλλη γλώσσα ... κόβουν την c++... τελικά αυτοί που αποφασίζουν για το πρόγραμμα σπουδών θέλουν το καλό μας ή να μας χαντακώσουν ...
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
- semis19
- Gbyte level
Επιτέλους, ttoppouzokypraios!ttoppouzokypraios wrote:Να και μια φορά που συμφωνούμε απολύτως!semis19 wrote:Ειλικρινά το νόημα αυτής της κίνησης δε το πιάνω ... αντί να σουτάρουμε αυτή την άθλια την Fortran (ή να την κάνουν επιλογής) ή στην τελική να γίνονται αυτοί μαθηματικοί υπολογισμοί σε άλλη γλώσσα ... κόβουν την c++... τελικά αυτοί που αποφασίζουν για το πρόγραμμα σπουδών θέλουν το καλό μας ή να μας χαντακώσουν ...

"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
- AnINffected
- Gbyte level
Πείτε τα, Χρυσόστομοι!
Sreak αν είναι έτσι όπως τα λές ίσως είναι προς το καλύτερο, κατα τη γνώμη μου πάντα.Γιατί θεωρώ πώς η C++ είναι πιο δύσκολη από τη Java...
Άν και τα παιδιά θα πήξουν από την πολλή Java...no offense Einjerhar!
semis19 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οσον αφορά τη fortran, θα μπορούσε άνετα να μπεί η Mathematica ή MatLab ή κάτι άλλο στη θέση της, χωρίς ν'άλλάξει το μαθηματικό υπόβαθρο του μαθήματος και η fortran να γίνει επιλογής.Αλλά τέλοσσπάντων...
Sreak αν είναι έτσι όπως τα λές ίσως είναι προς το καλύτερο, κατα τη γνώμη μου πάντα.Γιατί θεωρώ πώς η C++ είναι πιο δύσκολη από τη Java...
Άν και τα παιδιά θα πήξουν από την πολλή Java...no offense Einjerhar!

semis19 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οσον αφορά τη fortran, θα μπορούσε άνετα να μπεί η Mathematica ή MatLab ή κάτι άλλο στη θέση της, χωρίς ν'άλλάξει το μαθηματικό υπόβαθρο του μαθήματος και η fortran να γίνει επιλογής.Αλλά τέλοσσπάντων...
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- AnINffected
- Gbyte level
OK παιδια, false alert!
Τελικά έστειλα mail στον Ανδρουτσόπουλο για να το διασταυρώσω και δείτε στιχομυθία:
Συγγνώμη για την αναστάτωση!
Τελικά έστειλα mail στον Ανδρουτσόπουλο για να το διασταυρώσω και δείτε στιχομυθία:
> Γειά σας...
> Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αληθεύει το ότι απο του χρόνου θα
> αφαιρεθεί από το πρόγραμμα σπουδών το μάθημα της C++;Κάτι
> τέτοιο μου είπε ένας συμφοιτητής μου και με προβλημάτισε.
> Μετά ακούστηκε ότι η C++ θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο εξάμηνο.
> Τί τελικά ισχύει από ολα αυτά;
Τίποτα.
ΙΑ

Συγγνώμη για την αναστάτωση!
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- Einherjar
- Venus Project Founder
Πάντως είναι καλό να γίνεται μια γλώσσα σε περισσότερα από ένα 6μηνα ώστε να μην κάνουν τα παιδιά μισά πράγματα όπως εμείς που δεν είχαμε κάνει ούτε streams ούτε exceptions στην Java. Δεν λέω να είναι η Java αυτή που θα γίνεται 2 6μηνα. Ας είναι οποιαδήποτε γλώσσα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- AnINffected
- Gbyte level
Συμφωνώ, αλλά έτσι βαραίνει πολύ το πρόγραμμα σπουδών.Einherjar wrote:Πάντως είναι καλό να γίνεται μια γλώσσα σε περισσότερα από ένα 6μηνα ώστε να μην κάνουν τα παιδιά μισά πράγματα όπως εμείς που δεν είχαμε κάνει ούτε streams ούτε exceptions στην Java. Δεν λέω να είναι η Java αυτή που θα γίνεται 2 6μηνα. Ας είναι οποιαδήποτε γλώσσα
Άποψη μου θα ήταν να γίνουν επιλογής τα μαθήματα γλωσσών που δε χρησιμοποιούνται πλέον.Μή μου πείτε οτι χρησιμοποιείται FORTRAN ή COBOL!

Exceptions είχαμε κάνει...Δε τα θυμάσαι αρκετά καλά μου φαίνεται!
Θα σε μαλώσω

Τα πολύ βασικά βέβαια.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Παίδες όχι ενοοείται πως η C++ δεν θα φύγει...δεν είχα δεί το topic πιο πρίν. Αντίθετα μάλιστα θα κάνουν και περισσότερα σε C
. Απ' ότι είχα ακούσει απο τον κ. Ξυλωμένο υπάρχει διάλογος για την εισαγωγή low level μαθήματος προγραμματισμού.

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- silegav
- Venus Project Founder
το παραπάνω το είχα ακούσει κι εγώ για τον Low level προγραμματισμό, αλλά αν θυμάμαι καλά είχε βάλει μπροστά και το "κάποια στιγμή" με την γνωστή έκφραση της αοριστίας χρόνου στο πρόσωπο του.
Όσο για την C++ και γενικά τα μαθήματα προγραμματισμού, συμφωνώ με τον Einherjar αρκετά, αλλά όχι πλήρως καθώς θεωρητικά κάνουμε Java και στα δίκτυα (sockets) και στις δομές τώρα που γίνονται σε Java και μαθαίνουν καμία δομή παραπάνω από τον πίνακα, και στα κατανεμημένα, αν και είναι μάθημα του μεταπτυχιακού. Λείπουν βέβαι πράγματα όπως ο δικτυακός προγραμματισμός (JSP, ASP, Javascript,Beans) τα οποία ζητούνται και δεν διδάσκονται καθόλου. Καλύτερο νομίζω θα ήταν ένα τέτοιο μάθημα. Θα μου άρεσε περισσότερο.
P.S. Exceptions είχαμε κάνει...
Όσο για την C++ και γενικά τα μαθήματα προγραμματισμού, συμφωνώ με τον Einherjar αρκετά, αλλά όχι πλήρως καθώς θεωρητικά κάνουμε Java και στα δίκτυα (sockets) και στις δομές τώρα που γίνονται σε Java και μαθαίνουν καμία δομή παραπάνω από τον πίνακα, και στα κατανεμημένα, αν και είναι μάθημα του μεταπτυχιακού. Λείπουν βέβαι πράγματα όπως ο δικτυακός προγραμματισμός (JSP, ASP, Javascript,Beans) τα οποία ζητούνται και δεν διδάσκονται καθόλου. Καλύτερο νομίζω θα ήταν ένα τέτοιο μάθημα. Θα μου άρεσε περισσότερο.
P.S. Exceptions είχαμε κάνει...