Να δούμε αν θα λειτουργήσει καλύτερα το νέο, και πόσο γρήγορα θα το μάθουν οι καθηγητές.Open eClass – Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
Σας ενημερώνουμε ότι από το βράδυ της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2009 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία η νέα έκδοση της πλατφόρμας eclass (open eClass ή eclass 2) στη διεύθυνση http://eclass.aueb.gr . Η πλατφόρμα αυτή έχει κατασκευαστεί και εξελίσσεται από το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Δίκτυο (GUNet) και θα υποστηρίζεται στο ΟΠΑ από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση, τη λειτουργία και τη συντήρηση της νέας πλατφόρμας, καθώς και για την παροχή πληροφοριών υποστήριξης μέσω του Help Desk και της διεύθυνσης eclass@aueb.gr.
Η αρχική εγγραφή και στη συνέχεια η είσοδος στη νέα πλατφόρμα πραγματοποιείται με τη χρήση του ίδιου ονόματος χρήστη (username) και συνθηματικού (password) που χρησιμοποιείται για όλες τις δικτυακές υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο, και VPN (αυθεντικοποίηση μέσω υπηρεσίας LDAP). Ειδικά για τους διδάσκοντες, για την αρχική τους εγγραφή απαιτείται η επιβεβαίωση της ιδιότητάς τους από τους διαχειριστές τους συστήματος, ενώ οι φοιτητές εγγράφονται χωρίς καμία παρέμβαση των διαχειριστών. Σύντομες οδηγίες εγγραφής στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα του νέου eclass.
Η νέα έκδοση του eclass εκτός από αυξημένη ασφάλεια και αξιοπιστία, παρέχει και πολλές άλλες νέες λειτουργίες, όπως δημιουργία ασκήσεων, ερωτηματολογίων και wikis. Οι λειτουργίες αυτές περιγράφονται αναλυτικά στα εγχειρίδια χρήσης εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου του νέου eclass στην ιστοσελίδα http://eclass.aueb.gr/manuals/manual.php .
Η παλιότερη έκδοση του e-class θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2009 στη διεύθυνση http://eclass-old.aueb.gr/ έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα μαθήματα του απερχόμενου ακαδημαϊκού έτους. Μετά την ημερομηνία αυτή οι λογαριασμοί των εκπαιδευόμενων στην παλιότερη έκδοση θα απενεργοποιηθούν και η λειτουργία της παλιότερης έκδοσης θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 με δυνατότητα πρόσβασης μόνο για τους διδάσκοντες έτσι ώστε να μεταφέρουν σταδιακά το υλικό των μαθημάτων τους στη νέα έκδοση.
Δυστυχώς, οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην παλιά και τη νέα έκδοση του eclass κάνουν αδύνατη την αυτοματοποιημένη αντιγραφή των μαθημάτων στη νέα έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ίδιοι οι διδάσκοντες θα πρέπει να μεταφέρουν τα μαθήματά τους στη νέα έκδοση. Για τη διευκόλυνση των διδασκόντων, στην κεντρική σελίδα του νέου eclass έχει αναρτηθεί ένας σύντομος οδηγός μετάβασης που δείχνει πώς εκτελούνται στη νέα έκδοση οι βασικές λειτουργίες της παλιότερης έκδοσης.
Ο βασικός λόγος που επιβάλλει τη μετάβαση στη νέα έκδοση του eclass είναι ότι η παλιότερη έκδοση δεν υποστηρίζεται πια από το GUNet, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα στη λειτουργία της. Η μετάβαση στη νέα έκδοση του e-class έχει ξεκινήσει στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ Κεντρικής Δράσης με ΕΥ τον καθηγητή Ε. Μαγείρου και η νέα έκδοση έχει λειτουργήσει πιλοτικά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 χάρις στην εθελοντική εργασία (λόγω της λήξης του ΕΠΕΑΕΚ) των Υ.Δ. Χ. Γεωργιάδη, Α. Κεφάλα, Σπ. Σπηλιόπουλου και Ι. Σουπιώνη υπό την επίβλεψη του επ. καθηγητή Ι. Ανδρουτσόπουλου.
Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων
Νέο eclass- Κατάργηση του παλιού
- sandra
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Νέο eclass- Κατάργηση του παλιού
http://www.aueb.gr/pages/news/attachmen ... Eclass.pdf
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- nikolas17
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Re: Νέο eclass- Κατάργηση του παλιού
Στο νέο e-class δεν θα χρειάζεται εγγραφή δηλαδή? (αντίθετα παλιό απ' ότι κατάλαβα?) Κάτι δεν έπιασα τέλοσπάντων... (ας εξηγήσει κάποιοςΗ αρχική εγγραφή και στη συνέχεια η είσοδος στη νέα πλατφόρμα πραγματοποιείται με τη χρήση του ίδιου ονόματος χρήστη (username) και συνθηματικού (password) που χρησιμοποιείται για όλες τις δικτυακές υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο, και VPN (αυθεντικοποίηση μέσω υπηρεσίας LDAP)

- sandra
- Wow! Terabyte level
Κάτσε να γίνει η μεταφορά γιατί ακόμα είμαστε στο παλιό eclass. Προσπαθώ να θυμηθώ εμείς τι είχαμε κάνει, αλλά μάταια. Επίσης για κάποιον λόγο υπάρχουν μόνο 3 πρωτοετείς στο dias :/
- cypher
- Venus Former Team Member
Παω να κανω εγγραφη και μου λεει λαθος χρηστης η συνθηματικο.
Wtf;
εδιτ: Λογικα θα φταιει το οτι ξεκινα απο το "βραδυ" της παρασκευης.

εδιτ: Λογικα θα φταιει το οτι ξεκινα απο το "βραδυ" της παρασκευης.

Οι πρωτοετεις δεν εχουν περαστει ακομα λογικα.Επίσης για κάποιον λόγο υπάρχουν μόνο 3 πρωτοετείς στο dias :/
Χρειαζεται εγγραφη, απλα στην αρχη θα πιστοποιει κι ολας οτι εισαι φοιτητης του ΟΠΑ εφοσον βαλεις το username/pass που σου εχουν δωσει στην σχολη.nikolas17 wrote: Στο νέο e-class δεν θα χρειάζεται εγγραφή δηλαδή? (αντίθετα παλιό απ' ότι κατάλαβα?) Κάτι δεν έπιασα τέλοσπάντων... (ας εξηγήσει κάποιος)

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Κατι δεν επιασα...λεει:
Στο eclass, εχει ακομα την παλια ομως.Μεχρι το τελος του 2009 θα κατσει ετσι και μετα θα το γυρισουν?Δεν καταλαβα τι θα κανουμε.Και τα παλια username που ειχαμε στο eclass2 πχ περσι στις βασεις ή τα υπολογιστικα ειναι ακυρα πλεον?Σας ενημερώνουμε ότι από το βράδυ της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2009 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία η νέα έκδοση της πλατφόρμας eclass (open eClass ή eclass 2) στη διεύθυνση http://eclass.aueb.gr .
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Απ'ό,τι κατάλαβα διαγράφονται τα πάντα και ξαναγραφόμαστε. No biggy, απο αύριο μπορούμε να γραφτούμε. Το θέμα είναι πότε θα βάλουνε οι καθηγητές τα μαθήματα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- para
- Wow! Terabyte level
Απλά μεταφέρονται στο eclass-old. Οπότε μέχρι να μάθουν οι καθηγητές την πλατφόρμα λογικά θα μας ενημερώνουν κανονικά απ' το eclass-old.
Με λίγα λόγια, απ' ότι κατάλαβα
i) γίνεται μετονομασία του eclass σε eclass-old
και
ii) το eclass2 παίρνει τη θέση του eclass μόνο που ίσως πρέπει να ξαναγραφτούμε.
Με λίγα λόγια, απ' ότι κατάλαβα
i) γίνεται μετονομασία του eclass σε eclass-old
και
ii) το eclass2 παίρνει τη θέση του eclass μόνο που ίσως πρέπει να ξαναγραφτούμε.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Εδώ τίθεται ένα ζήτημα: Επειδή στο mail που (θα) έχουν δώσει από την σχολή (θα) γίνεται της π@@τ@ν@ς το κ@γκ@λ0 από τα spam, (θα) πρέπει κανείς να προσπαθήσει πολύ για να ανακαλύψει [mining] ένα αληθινό mail από το eclass. Οπότε ή μπαίνει ένα anti-spammer πρόγραμμα στον server - το οποίο αν θες χρησιμοποιείς για το mail αυτό, ή σου δίνουν την δυνατότητα να γραφτείς και με ένα δεύτερο mail στο eclass, στο οποίο επίσης θα στέλνει (o eclass) τις ανακοινώσεις.cypher wrote:Χρειαζεται εγγραφη, απλα στην αρχη θα πιστοποιει κι ολας οτι εισαι φοιτητης του ΟΠΑ εφοσον βαλεις το username/pass που σου εχουν δωσει στην σχολη.
Δηλαδή ίσως είναι κάπως προβληματικό το να πρέπει να γραφτείς (μόνο;) με το email της σχολής απλά και μόνο για την ταυτοποίηση.
Αυτό είναι το άλλο ζήτημα, το eclass να έχει σωστό περιεχόμενο από τους καθηγητές (διδάσκοντες) σχετικά με τα μαθήματα που πρέπει να διδάσκουν! Όχι μόνο μια ξεχασμένη περιγραφή του μαθήματος και μια ανακοίνωση πχ ότι το μάθημα θα γίνεται κάθε Πέμπτη στο Α 12-2. Υλικό, διαφάνειες, σημειώσεις, ύλη, ανακοινώσεις κλπ.Stoupeace wrote:Το θέμα είναι πότε θα βάλουνε οι καθηγητές τα μαθήματα.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Κατάφερε κανένας να γραφτεί? Ο παλιός μου λογαριασμός στο eclass2 δε λειτουργεί, και τα credentials που έχω δεν τους κάνουν
- Zifnab
- Academic status: MSc
Εμένα δουλεύει κανονικά ο λογαριασμός που είχα και έχω...sandra wrote:Κατάφερε κανένας να γραφτεί? Ο παλιός μου λογαριασμός στο eclass2 δε λειτουργεί, και τα credentials που έχω δεν τους κάνουν
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ουτε εγω.Δοκιμασα πολλους διαφορετικους συνδυασμους κιολας.Μαλλον κατι κανουν και το βαζουν να βγαζει σε καθε περιπτωση το εν λογω μηνυμα.
- netharis
Μήπως εννοείς στο παλίο - καινούργιο eclass2? (Μπερδέψαμε τα μπούτια μαςZifnab wrote:Εμένα δουλεύει κανονικά ο λογαριασμός που είχα και έχω...sandra wrote:Κατάφερε κανένας να γραφτεί? Ο παλιός μου λογαριασμός στο eclass2 δε λειτουργεί, και τα credentials που έχω δεν τους κάνουν

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 eclass
Το παλιό:
http://eclass-old.aueb.gr
To παλιό eclass2:
http://eclass2.aueb.gr
Και το καινούργιο που θα γίνει η μετάβαση:
http://eclass.aueb.gr
Στο eclass2 το παλιό, παίζουν τα accounts.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- margaritarenia
- Kilobyte level
παιδια, τους κωδικους μας για το νεο e-class απο που μπορουμε να τους βρουμε;βαζω toy dias Που εχω και στο webmail αλλα δεν παιζουν.
...Ive got wild, staring eyes
And I got a strong urge to fly,
But I got nowhere to fly to
Ooooo babe,
When I pick up the phone,
There is still nobody home...
And I got a strong urge to fly,
But I got nowhere to fly to
Ooooo babe,
When I pick up the phone,
There is still nobody home...
- sandra
- Wow! Terabyte level
Εγώ λέω για το νέο eclass. (που μοιάζει με το παλιό eclass2). Δεν μπαίνω όσο και αν προσπαθώ, ελπίζω να το φτιάξουν σύντομα 

- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Τα στοιχεια που βαζουμε στο webmail δεν θελει να βαλουμε???Εμενα παντως στο καινουργιο δεν μου λειτουργει με τιποτα στα αλλα 2 μια χαρα.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- enum21
Ναι αυτά θέλει. Ούτε κι εμένα μου λειτουργεί... 

- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Ομορφα, τουλαχιστον δεν ειμαι ο μοναδικος.Αυτο που λεει ενεργοποιηση μεσω LDPA ξερουμε τι ακριβως ειναι???
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
- enum21
To LDAP είναι ένα πρωτόκολλο αίτησης για την αναζήτηση σε υπηρεσία καταλόγου που γίνεται πάνω σε TCP/IP. Εμείς πρέπει να βάλουμε τα στοιχεία μας (λογαριασμός dias) και θα επαληθεύσουν αν είναι έγκυρα ώστε να πραγματοποιηθεί η εγγραφή μας στο νέο eclass.necrofear_13 wrote:Ομορφα, τουλαχιστον δεν ειμαι ο μοναδικος.Αυτο που λεει ενεργοποιηση μεσω LDPA ξερουμε τι ακριβως ειναι???
Αλλά ακόμα τίποτα...

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Ούτε εμένα δουλεύουν οι παλιοί κωδικοί της σχολής(eclass, dias). Εγγραφή αδύνατη προς στιγμήν 

- djsolid
- Kilobyte level
Για να συνδεθούμε μέ LDap πρέπει να βάλουμε p30XXXXX@dias ώς όνομα χρήστη και όχι σκέτο p30XXXXX που αναφέρει στις οδηγίες. Και για password το pass που έχουμε στο dia.
- para
- Wow! Terabyte level
Έπιασε αυτό που πρότεινε ο djsolid, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή αν δεν έχει συμπληρωμένο το όνομά σου γιατί δεν έχει κάπου να το γράψεις εσύ ο.Ο Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι..
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- proskopos
- Wow! Terabyte level
+++PASCAL wrote:Ούτε εμένα δουλεύουν οι παλιοί κωδικοί της σχολής(eclass, dias). Εγγραφή αδύνατη προς στιγμήν