Μονο στην περιπτωση που δεν εχεις την υπομονη να κατσεις να διαβασεις μονoς σου περα απο το να παρακολουθεις τις διαλεξεις. Δεν ειναι και τοσο δυσκολα μαθηματα αρκει να διαβαζεις συστηματικα και να μην τα αφηνεις να συσσωρευτουν για το τελος.El Viento wrote: Ευχαριστώ πολυ! Επομένως φροντιστήριο να μην κάνω;
Βοήθεια για Κατατακτήριες / Βιβλία / Σημειώσεις
- cypher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Κατατακτήριες 2009-10

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Moνη???cypher wrote:Μονο στην περιπτωση που δεν εχεις την υπομονη να κατσεις να διαβασεις μονη σου περα απο το να παρακολουθεις τις διαλεξεις. ΔEl Viento wrote: Ευχαριστώ πολυ! Επομένως φροντιστήριο να μην κάνω;

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
που θα πάει θα το δουμε...
Re: Βοήθεια για Κατατακτήριες / Βιβλία / Σημειώσεις
Τα μαθήματα που πρέπει να περάσει κάποιος για την λήψη πτυχίου είναι 36. Πόσα απο αυτά έχουν εργασίες και εργαστήρια πάνω κάτω σε ποσοστό επι τις εκατό;
Η παρακολούθηση είναι γενικά κομβική για την επιτυχία σε ένα μάθημα; (Αν κάποιος εργάζεται παράλληλα θα έχει πρόβλημα με την σχολή;)
Ο μέσος χρόνος αποφοίτησης πόσα εξάμηνα είναι;
ΥΓ: Σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές του Ο.Π.Α. αληθεύει ότι η Πληροφορική "βγαίνει" πιο δύσκολα;
Η παρακολούθηση είναι γενικά κομβική για την επιτυχία σε ένα μάθημα; (Αν κάποιος εργάζεται παράλληλα θα έχει πρόβλημα με την σχολή;)
Ο μέσος χρόνος αποφοίτησης πόσα εξάμηνα είναι;
ΥΓ: Σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές του Ο.Π.Α. αληθεύει ότι η Πληροφορική "βγαίνει" πιο δύσκολα;
- sandra
- Wow! Terabyte level
Εργασίες έχουν τα περισσότερα μαθήματα με ποσοστα από 10 έως 50% επί του τελικού. Εκτός από το ποσοστό όμως είναι απαραίτητα γενικά για να εξοικειωθείς με τα μαθήματα. Εργαστήρια δεν έχουμε υποχρεωτικά αλλά τα περισσότερα βοηθούν ειδικά σε επίλυση αποριών πάνω στα διάφορα πρότζεκτς. Δουλειά και σχολή δύσκολα συνδυάζεται, θα το δεις. Ακόμα και part-time να είναι, μετά το 1ο έτος θα κουράζεσαι πολύ για να τα καταφέρεις και στα δύο. Συμβουλή μου να δώσεις περισσότερο βάρος σε σχολή ώστε να τελειώσεις σε λιγότερο χρόνο. Αν το ζήτημα είναι οικονομικό κοίτα τουλάχιστον να πας σε μια δουλειά του κλάδου για να μάθεις πρακτικά θέματα και να κερδίσεις προϋπηρεσία. Το τμήμα ναι θεωρείται το πιο δύσκολο (κόντρα με στατιστική) στο ΟΠΑ, αλλά σε σχέση με άλλα τμήματα Πληροφορικής υπάρχουν διαφωνίες. Δεν ξέρω μέσο όρο αποφοίτησης, υποθέτω 5,5 χρόνια και γύρω στο 6-6.5 ο μέσος όρος βαθμολογίας.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ο μέσος χρόνος αποφοίτησης πόσα εξάμηνα είναι;Η παρακολούθηση είναι γενικά κομβική για την επιτυχία σε ένα μάθημα; (Αν κάποιος εργάζεται παράλληλα θα έχει πρόβλημα με την σχολή;)
Φιλε το θέμα ειναι αν εχεις κανένα background σχετικο, αν εισαι φιλολογος γεια χαραντάν. Δεν έχει ουτε ενα υποχρεωτικό εργαστήριο.
Οχι, υπάρχουν και πιο δύσκολες νομίζω οπως το Οικονομικής Επιστήμης.Σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές του Ο.Π.Α. αληθεύει ότι η Πληροφορική "βγαίνει" πιο δύσκολα;
που θα πάει θα το δουμε...
Ειδικά για το Οικονομικής Επιστήμης δεν το πολυπιστεύω αυτό, τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί. Από φίλο μου που γνωρίζω δεν ασχολείται μέσα στη χρονιά (σε ελάχιστα μαθήματα έχουν εργασίες και αυτές από 3ο-4ο έτος και απαλλακτικές), πηγαίνοντας απλά σε κάποιες από τις διαλέξεις και δουλεύοντας παράλληλα part-time και μέσα σε 5 χρόνια θα το βγάλει ψιλοάνετα. Βέβαια εδώ παίζει και ο παράγοντας του τι μέσο όρο θέλει να βγάλει ο καθένας...rose wrote: Οχι, υπάρχουν και πιο δύσκολες νομίζω οπως το Οικονομικής Επιστήμης.
Σε εμάς, κατά τη γνώμη μου, ο κύριος φόρτος πέφτει κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και ειδικά από το 2ο έτος και μετά με τις διάφορες εργασίες/projects που πρέπει να παραδώσουμε και είναι υποχρεωτικές.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- sandra
- Wow! Terabyte level
Συμφωνώ με Luke. Επίσης σημασία έχει τι μαθήματα θα διαλέξεις, ποιους κύκλους, αν θα πάρεις επιλογής από άλλα τμήματα. Βγαίνουν πτυχία και πτυχία από το τμήμα μας
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- Zifnab
- Academic status: MSc
Επειδή δεν απαντήθηκε ρητά τα μαθήματα που έχουν πρόοδο/projects/εργασίες/ασκήσεις είναι περίπου 75-95% ανάλογα των επιλογών(όπως είπε και η sandra). Αν παίρνεις μόνο core μαθήματα πληροφορικής ή/και μαθηματικών τείνει στο 95%.Είναι υποχρεωτικές με την έννοια ότι αν δεν δώσεις ή δεν μπορείς να δώσεις καν το μάθημα γιατί και 10 να γράψεις στο τέλος παίρνεις 4 (Κατανεμημένα Συστήματα π.χ) ή σε άλλα ξεκινάς με άριστα το 5 το 6 το 7 ή το 8, ανάλογα με το ποσοστό τους. Πάντως αν και όχι κάτι τραγικό οι εργασίες και μόνο (όχι το να δουλεύεις και κάπου) πολλές φορές σου τρώνε χρόνο για το ίδιο το μάθημα, ή δεν πας να παρακολουθήσεις κάποιο (αν και αξίζει) για να δώσεις εργασίες για κάποιο άλλο. Αυτό συμβαίνει πχ όταν κανείς δεν πάει στα μαθηματικά γιατί ασχολείται με java/java2/δομές/βάσεις όλο το εξάμηνο και μετά του μένουν όλα τα θεωρητικο-μαθηματικά...Τέλος για να καταρριφθεί και ένας μύθος από τους απ'έξω - το να έχεις ασχοληθεί μονο με την εργασία ενός μαθήματος δεν φτάνει να περάσεις στο τέλος που θα ζητηθούν τελείως διαφορετικά πράγματα...
- Phoenix!
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Καλησπέρα!
Επειδή θέλω να δώσω κατατακτήριες στο Τμήμα σας, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθώ τις πρωινές ώρες γιατί δουλεύω, και έτσι θα έρχομαι μάλλον στα μισά μαθήματα, υπάρχει κανείς που μπορεί να μου δώσει σημειώσεις από τις παραδόσεις, κυρίως του κ. Κάβουρα? Ευχαριστώ!!!
Επειδή θέλω να δώσω κατατακτήριες στο Τμήμα σας, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθώ τις πρωινές ώρες γιατί δουλεύω, και έτσι θα έρχομαι μάλλον στα μισά μαθήματα, υπάρχει κανείς που μπορεί να μου δώσει σημειώσεις από τις παραδόσεις, κυρίως του κ. Κάβουρα? Ευχαριστώ!!!
- proskopos
- Wow! Terabyte level
O κ.Κάβουρας κάνει java αν δεν κανω σοβαρό λαθος.. Σε αυτό το μάθημα δεν υπάρχουν σημειώσεις... Μονο στα μαθηματικά υπάρχουν σημειώσεις (Διακριτά και μαθηματικά 1).. Ίσως και οικονομια... Δεν ξερω τι απο αυτα δίνουν βεβαια σε κατατακτήριες...Phoenix! wrote:Καλησπέρα!
- Phoenix!
- Kilobyte level
Δίνουμε Μαθηματικά Ι, Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Εισαγωγή στον Προγραμματισμό.
Όταν κάνει μάθημα δεν δίνει σημειώσεις, ούτε κρατάτε χειρόγραφες? Δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα κανένα μάθημα να ξέρω πως προχωρά... και μόνο τα φροντηστήρια θα προλαβαίνω...
Όταν κάνει μάθημα δεν δίνει σημειώσεις, ούτε κρατάτε χειρόγραφες? Δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα κανένα μάθημα να ξέρω πως προχωρά... και μόνο τα φροντηστήρια θα προλαβαίνω...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Συνηθως ανεβαινουν διαφανειες στο http://eclass.aueb.gr
Καποια μαθηματα ειναι κλειδωμενα αλλα τα υπολοιπα θα μπορεις να τα δεις.Ισως εχεις δικαιωμα να γραφτεις παντως...ρωτα τη γραμματεια.
Καποια μαθηματα ειναι κλειδωμενα αλλα τα υπολοιπα θα μπορεις να τα δεις.Ισως εχεις δικαιωμα να γραφτεις παντως...ρωτα τη γραμματεια.

- cypher
Αν θες μπορω να σου ανεβασω ολες τις περσινες διαφανειες απο java1 που εκανε ο κ.Γιακουμακης. Απο το να μην εχεις καμια καλυτερο ειναι και τα εξηγει και σχετικα κατανοητα για ατομα που δεν εχουν ξανασχοληθει. 

- Phoenix!
- Kilobyte level
Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο! Χίλια ευχαριστω! Θα τα στείλεις σε e-mail ή θα τα ανεβάσεις σε rapidshare κλπ?
- cypher
Tα ανεβασα εδω που δεν εχει οριο για downloads οποτε και μπορει να τα παρει οποιος αλλος θελει.Phoenix! wrote:Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο! Χίλια ευχαριστω! Θα τα στείλεις σε e-mail ή θα τα ανεβάσεις σε rapidshare κλπ?
http://www.mediafire.com/download.php?3imneqomwyj

- Phoenix!
- Kilobyte level
Ευχαριστώ!Το κατέβασα και ξεκινάω από εκεί διάβασμα...
- cypher
Σκετο διαβασμα δεν θα σου κανει πολλα αν θες να μαθεις προγραμματισμο. Να φροντιζεις να εφαρμοζεις οτι μαθαινεις σε συντομα προγραμματακια και να δοκιμαζεις τα οσα εμαθες στο pc.Phoenix! wrote:Ευχαριστώ!Το κατέβασα και ξεκινάω από εκεί διάβασμα...
May the source be with you.

- Phoenix!
- Kilobyte level
Μέχρι τώρα μου φαίνονται όλα πολύ δύσκολα! Μαθηματικά στο πρώτο φυλλάδιο ούτε την πρώτη άσκηση δεν μπορούσα να κάνω!
- enum21
Αύριο έχει φροντιστήριο στα Μαθηματικά 1, 5-7. Μπορείς να παρακολουθήσεις και να ρωτήσεις τον καθηγητή για ό,τι απορίες έχεις.Phoenix! wrote:Μέχρι τώρα μου φαίνονται όλα πολύ δύσκολα! Μαθηματικά στο πρώτο φυλλάδιο ούτε την πρώτη άσκηση δεν μπορούσα να κάνω!

Επίσης υπάρχει και αντίστοιχη θεματική ενότητα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο! http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... =87&t=7530