Βάσεις Πανελλαδικών 2009 και το τμήμα μας

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Βάσεις Πανελλαδικών 2009 και το τμήμα μας

Post by mikem4600 » Fri Oct 09, 2009 10:25 pm

smb wrote:Αυτό θα απαντήσω στον εργοδότη όταν εγώ θα δείχνω τα 36 μαθήματα κ ο άλλος τα 50...
Το πτυχίο μόνο τον πρώτο εργοδότη σου θα απασχολήσει, και μόνο ως 1 από καμιά δεκαριά πράγματα που θα ζυγιάσει για εσένα. Το πλήθος των μαθημάτων αριθμητικά δεν έχει σημασία όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Από εκεί και πέρα πιο πολλή σημασία έχει το είδος της προϋπηρεσίας.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Fri Oct 09, 2009 10:42 pm

Ισχύει.Προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα κάνουν φύλλο και φτερό το πτυχείο σου για να δουν τι έχεις κάνει.Συνήθως κοιτάνε τον βαθμό, τα μαθήματα επιλογής, άντε και τα χρόνια σπουδών. Ούτε βαθμούς σε συγκεκριμένα μαθήματα, ούτε αριθμό μαθημάτων κλπ.

Επίσης έτσι που περιγράφετε το ''τι θα πούμε στον υποψήφιο εργοδότη μας'', μου δίνεται την εντύπωση ότι θα πάτε σε έναν ανίδεο εργοδότη.
Ένας ανίδεος εργοδότης, δηλαδή που να μην έχει σχέση με την πληροφορική, γιατί αν είχε σχέση τότε δεν θα χρειαζόταν καν να κοιτάξει τα πτυχία μας καθώς θα ήξερε τι κάνουμε στην ΑΣΟΕΕ, κατά πάσα πιθανότητα δεν ψάχνει για προγραμματιστές.Ψάχνει κυρίως για θέματα μηχανογράφισης, internet, άντε και για να στήνουν κάνα PC.
Ε, πιστεύω ότι για τη θέση δεν θα πάρει κανένα από μας, γιατί αυτά τα πράγματα μπορεί να τα κάνει ο απόφοιτος ΚΟΡΕΛΚΟ και με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι εμείς.

Οπότε θέλω απο εδώ και πέρα να πιστεύω ότι μιλάμε για εργοδότες προγραμματιστές που ψάχνουν προγραμματιστές.

Γιατί αν ψάχνουμε για τα παραπάνω με πτυχίο ΑΣΟΕΕ (Πανεπιστημίου) τότε δεν πρόκειται να πάρουμε την δουλειά.

Επίσης, σχετικά με το μύθο του ΕΜΠ, στη σχολή έχουμε παιδιά που πέρασαν ΗΜΜΥ και δεν τους άρεσε. Ξανάδωσαν πανελλήνιες και μπήκαν ΑΣΟΕΕ.Νομίζω ότι 2-3 είναι και στο venus.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Fri Oct 09, 2009 11:06 pm

Ο προγραμματισμος ειναι μονο ενας κλαδος της επιστημης μας ο οποιος κιολας ειναι σχετικα νεκρος στην ελλαδα απ οσο ακουω. Υπαρχουν πολλα περισσοτερα πραγματα που μπορουμε να κανουμε..

(αυτο μπορει να ειναι λιγο off sorry :))
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 10, 2009 12:16 pm

Ποτε φτιαχναμε τονους λογισμικου στην Ελλαδα και πεθανε τωρα?Παντα νεκρος ηταν. :-p

Οι περισσοτερες εταιρειες ζητανε μηχανογραφους παντως απο οτι ξερω.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Oct 10, 2009 3:06 pm

For the record, δεν θέλει και πολύ μυαλό αν ξέρεις ότι θες προγραμματισμό, να βάλεις πρώτη επιλογή ΑΣΟΕΕ.

Κι εγώ άμα ήθελα πέρναγα πολυτεχνείο, αλλά google was my friend since then.

Στη σχολή μιας φίλης μου ήταν 4 χρόνια και ήταν 55 μαθήματα. Αυτή θα προτιμήσει εργοδότης που ψάχνει προγραμματιστή :smt010 Βέβαια σπούδαζε Κοινωνική Πολιτική, αλλά και πάλι, είχε περισσότερα μαθήματα!!!! :smt022
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sat Oct 10, 2009 3:15 pm

Stoupeace wrote:Στη σχολή μιας φίλης μου ήταν 4 χρόνια και ήταν 55 μαθήματα. Αυτή θα προτιμήσει εργοδότης που ψάχνει προγραμματιστή :smt010 Βέβαια σπούδαζε Κοινωνική Πολιτική, αλλά και πάλι, είχε περισσότερα μαθήματα!!!! :smt022
Αχ, άτιμη ζωή....... :smt010
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 10, 2009 3:42 pm

Stoupeace wrote:For the record, δεν θέλει και πολύ μυαλό αν ξέρεις ότι θες προγραμματισμό, να βάλεις πρώτη επιλογή ΑΣΟΕΕ.

Κι εγώ άμα ήθελα πέρναγα πολυτεχνείο, αλλά google was my friend since then.

Στη σχολή μιας φίλης μου ήταν 4 χρόνια και ήταν 55 μαθήματα. Αυτή θα προτιμήσει εργοδότης που ψάχνει προγραμματιστή :smt010 Βέβαια σπούδαζε Κοινωνική Πολιτική, αλλά και πάλι, είχε περισσότερα μαθήματα!!!! :smt022

:smt005 :smt005

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
offtopic:Ατακες που πεταχτηκαν χθες στη διδακτικη: Κοπελα της ΟΔΕ:Οι εργασιες ειναι προαιρετικες?Ρωταω γιατι εχουμε και αλλες 3 να κανουνε(σε ολο το εξαμηνο) :lol: :lol: Καθηγητρια:Ειναι πιο ευκολο να προγραμματιζεις 10 ωρες παρα να κανεις μαθημα σε μια ταξη. :smt044 :smt044
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Oct 10, 2009 4:31 pm

Βασικά, αν και έχει αναφερθεί και σε άλλα topics και δε θα ήθελα να ανοίξω άλλον έναν grand flame war, δε θεωρούμαστε και προγραμματισταράδες οι της ΑΣΟΕΕ, τουλάχιστον όχι καλύτεροι από ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.

Δηλαδή αν θέλεις προγραμματισμό, καλό θα ήταν να μην βάλεις σαν πρώτη επιλογή την ΑΣΟΕΕ
:roll:
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sat Oct 10, 2009 4:41 pm

O "προγραμματισμός" είναι δεξιότητα (skill). Μπορεί νάναι και τέχνη (art). Πάντως επιστήμη (science) δεν είναι.

Θα το θεωρούσα τραγωδία, αν το Τμήμα μας απέβλεπε στην εκπαίδευση προγραμματιστών και μόνο.

Δ. Γκρ.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sat Oct 10, 2009 4:43 pm

redlabel wrote:O "προγραμματισμός" είναι δεξιότητα (skill). Μπορεί νάναι και τέχνη (art). Πάντως επιστήμη (science) δεν είναι.

Θα το θεωρούσα τραγωδία, αν το Τμήμα μας απέβλεπε στην εκπαίδευση προγραμματιστών και μόνο.

Δ. Γκρ.
πάλι καλα, γτ θα έπρεπε να πάρω απόφαση οτι μπήκα σε λάθος τμήμα... :-D
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 10, 2009 4:50 pm

Και για ποιο λογο να τη βαλει τοτε? :smt017
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Oct 10, 2009 4:59 pm

redlabel wrote:O "προγραμματισμός" είναι δεξιότητα (skill). Μπορεί νάναι και τέχνη (art). Πάντως επιστήμη (science) δεν είναι.
Ακριβώς για αυτό, η εξάσκηση είναι το Α και το Ω. Και στο τμήμα μας οι προγραμματιστικές εργασίες δεν είναι απαιτητικές από πλευράς προγραμματιστικών γνώσεων. Άρα η τυπική εκπαίδευση της σχολής μας δεν προσφέρει ανταγωνιστικές προγραμματιστικές γνώσεις.

Όπως έχω ξανααναφέρει, συγκρίνετε τις εργασίες σταεισαγωγικά μαθήματα προγραμματισμού του τμήματός μας και του ΕΚΠΑ ..

stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Oct 10, 2009 4:59 pm

@redlabel Δεν νομίζω κανείς να θέλει μόνο προγραμματισμό να μάθει απο τη σχολή μας.
The Punisher wrote:Δηλαδή αν θέλεις προγραμματισμό, καλό θα ήταν να μην βάλεις σαν πρώτη επιλογή την ΑΣΟΕΕ
Να βάλεις ΕΚΠΑ που έχει περισσότερο hardware ή ΕΜΠ με άσχετα πράγματα μέσα?
Μαζί με το ΕΚΠΑ, το τμήμα μας νομίζω προσανατολίζεται λίγο περισσότερο από τα άλλα στο computer science.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Oct 10, 2009 5:02 pm

Δ. Γκρ.
Πιο πολύ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω.
ultimate_aektzis wrote:Και για ποιο λογο να τη βαλει τοτε? :smt017
Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί μόνο με προγραμματισμό , τότε δεν χρειάζεται καν να σπουδάσει σε τμήμα Πληροφορικής. Μπορεί πολύ εύκολα να αγοράσει 2-3 βιβλία , να μάθει τα βασικά και από εκεί και πέρα να ασχοληθεί μόνος του σπουδάζοντας παράλληλα (αν το θέλει) κάτι άλλο(φυσική , μαθηματικά , οικονομικά , οτίδηποτε). Εξάλλου δουλειά θα βρει σαν προγραμματιστής , δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πληροφορικής κάποιος για να δουλέψει.

ΥΓ: Πάω να φάω το μήλο μου.

Εdit1: Μόνο και μόνο που στο ΕΚΠΑ ξεκινάνε με C και εμείς με την Java(που ακόμα χειρότερα στηρίζεται όλη η σχολή πάνω της) , αυτό τα λέει όλα.
Εdit2: Όσο για το ΕΜΠ , κάνουν της Παναγιάς τα μάτια , αλλά έπρεπε κι εμείς για το γαμώτο να είχαμε 1-2 μαθήματα φυσικής. Έχουμε τόσα και τόσα μαθήματα.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Oct 10, 2009 5:09 pm

Το ΕΜΠ έχει τουλάχιστον 36 (από τα 60τόσα) μαθήματα που είναι αντίστοιχα με τα δικά μας (δες εδώ αν και η αντιστοίχηση τους αδικεί κάπως)

Επίσης το ΕΚΠΑ δεν είναι μόνο hardware που λες. Απλά κάνουν περισσότερη δουλειά απ'τα άλλα τμήματα (αν το επιλέξεις). Διαφορετικά συγκρίνονται άνετα με εμάς (ίσως όχι σε θέματα sofware engineering)

Οπότε, για να συνοψίζσω, πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να διαλέξει (με προσωπική επιλογή κι όχι "δε με έφταναν τα μόρια") το τμήμα μας αν τον ενδιαφέρει το κομμάτι του Software Engineering/Business Informatics παραπάνω απ' τα υπόλοιπα, και να το εκμεταλλευθεί αυτό στην πορεία του. Διαφορετικά, κρίνοντας από την ως τώρα διαμορφωμένη μου εμπειρία, δε βλέπω γιατί να μας βάλει πρώτη επιλογή
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 10, 2009 5:17 pm

Αντε ολα αυτα να τα μαθεις στα 17,5...
Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί μόνο με προγραμματισμό , τότε δεν χρειάζεται καν να σπουδάσει σε τμήμα Πληροφορικής. Μπορεί πολύ εύκολα να αγοράσει 2-3 βιβλία , να μάθει τα βασικά και από εκεί και πέρα να ασχοληθεί μόνος του σπουδάζοντας παράλληλα (αν το θέλει) κάτι άλλο(φυσική , μαθηματικά , οικονομικά , οτίδηποτε). Εξάλλου δουλειά θα βρει σαν προγραμματιστής , δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πληροφορικής κάποιος για να δουλέψει.
Εννοουσα για ποιους τομεις αξιζει να ειναι καποιος εδω.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Sat Oct 10, 2009 5:26 pm

Πληροφορική σαν επιστημη.. Πεδία όπως ασφάλεια, δίκτυα, ΒΔ και άλλα, δεν έχουν μονο προγραμματιστικές "δουλειές"... Οι προγραμματιστές δεν οραματιζονται την επόμενη γενιά, δεν σκέφτονται λύσεις προβλημάτων... Απλά εκτελουν... Και δεν ειναι μονο αυτο.. Στην Ασοεε μπορεις να συνδιασεις την πληροφορική με άλλους τομεις όπως οικονομια και διοικηση επιχειρησεων...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Sat Oct 10, 2009 5:33 pm

Σχετικά με ΕΚΠΑ και ΟΠΑ (χωρίς να διεκδικώ δάφνες πληρότητας ή συστηματικότητας): Οι επιλογές του ΟΠΑ, σε νέα και σε μετακαλούμενα μέλη ΔΕΠ, τα τελευταία 4-5 χρόνια είναι πολύ καλές. Το ΟΠΑ έχει πολύ ισχυρά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Το κύρος στην αγορά εργασίας των δικών μας απόφοιτων είναι εξίσου υψηλό με το δικό τους. Πιστεύω ότι είμαστε κάπως πιο οργανωμένοι. Σε μερικές ειδικότητες είμαστε ερευνητικά πολύ ισχυροί, έως ηγετικοί, σε εθνική κλίμακα. Το ίδιο και ορισμένοι εκλεκτοί συνάδελφοι του ΕΚΠΑ. Οι καλύτεροι φοιτητές μας είναι εξίσου καλοί με τους καλύτερους δικούς τους. Το ισχυρό "brand name" του ΕΚΠΑ επιδρά θετικά στη γνώμη των υποψήφιων. Πιστεύω ότι και τα δύο τμήματα είναι πολύ καλά και μάλιστα τα καλύτερα πανεπιστημιακά (4χρονα) Τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Δ. Γκρ.
Last edited by redlabel on Sat Oct 10, 2009 5:37 pm, edited 1 time in total.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Oct 10, 2009 5:37 pm

proskopos wrote:Πεδία όπως ασφάλεια, δίκτυα, ΒΔ και άλλα, δεν έχουν μονο προγραμματιστικές "δουλειές"... Οι προγραμματιστές δεν οραματίζονται την επόμενη γενιά, δεν σκέφτονται λύσεις προβλημάτων... Απλά εκτελούν...
Να διαφωνήσω λίγο εδώ? Η αντίληψη που έχεις για τους προγραμματιστές είναι μάλλον λάθος. Προγραμματιστής δεν είναι ο πιανίστας. Όσο καλοί θεωρητικοί (που αμφιβάλλω) κι αν είμαστε, αν δεν καταλαβαίνουμε πως υλοποιούνται τα εργαλεία του χώρου, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα μείνουμε "λογοτέχνες" της τεχνολογίας.

Ξέρω αρκετά άτομα που έχουν κάνει αξιοζήλευτη θεωρητική δουλειά. Όλοι τους έχουν κάνει εφαρμογές της θεωρίας (για τα papers και όχι μόνο). Υλοποιήσεις σε C/C++ και Matlab. Αν δεν καταλαβαίνεις τι στο καλό κάνει ο κώδικας που υλοποιεί τον τάδε αλγόριθμο, δεν κάνεις τίποτα.

Αυτό που θέλω να πω είναι το να λέω ξέρω "ασφάλεια" και να μην έχω δει τίποτα πέρα από κείμενα και απόψεις (άντε και κανένα πρόγραμμα με 52.000 κουμπάκια), το να λέω ξέρω δίκτυα και να μην έχω προγραμματίσει ποτέ μου ένα δίκτυο, το να λέω ξέρω "αρχιτεκτονική" και να μην έχω αγγίξει ποτέ μου την πλακέτα είναι άξια γέλιου (μπορεί και δακρύων)

=======================
redlabel wrote:Σε μερικές ειδικότητες είμαστε ερευνητικά πολύ ισχυροί, έως ηγετικοί, σε εθνική κλίμακα. Το ίδιο και ορισμένοι εκλεκτοί συνάδελφοι του ΕΚΠΑ.
πόσοι όμως είμαστε οι μεν και πόσοι οι δε
redlabel wrote:Οι καλύτεροι φοιτητές μας είναι εξίσου καλοί με τους καλύτερους δικούς τους.
ίδια ερώτηση με την προηγούμενη

Σύμφωνα με την εικόνα που έχω, και στις δύο συγκρίσεις υπολειπόμαστε με διαφορά :roll:
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Sat Oct 10, 2009 5:43 pm

The Punisher wrote:
redlabel wrote:Σε μερικές ειδικότητες είμαστε ερευνητικά πολύ ισχυροί, έως ηγετικοί, σε εθνική κλίμακα. Το ίδιο και ορισμένοι εκλεκτοί συνάδελφοι του ΕΚΠΑ.
πόσοι όμως είμαστε οι μεν και πόσοι οι δε
redlabel wrote:Οι καλύτεροι φοιτητές μας είναι εξίσου καλοί με τους καλύτερους δικούς τους.
ίδια ερώτηση με την προηγούμενη

Σύμφωνα με την εικόνα που έχω, και στις δύο συγκρίσεις υπολειπόμαστε με διαφορά :roll:
Θάλεγα ότι η εικόνα που έχεις είναι μάλλον (to say the least...) ελλιπής, φίλε συνforίτη.

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Εκτός αν είσαι οπαδός του ...αυτομαστιγώματος :)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Oct 10, 2009 5:50 pm

Μακάρι ..

Υ.Γ. είμαι οπαδός του ρεαλισμού, whatever the cost :roll:
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Sat Oct 10, 2009 5:56 pm

sandra wrote: Γενικά η Πληροφορική χάνει την αίγλη της και δε νομίζω ότι ανήκει στις τοπ προτιμήσεις των υποψηφίων.
Η γνώμη μου ειναι οτι η πληροφορική εχει ωριμάσει, ειναι γνωστό που μπορεί να φτάσει και τι ακριβώς μπορεί να κάνει ενας πληροφορικός. Αυτό δεν ειναι απαραίτητα κακό, αλλα όπως και να το κάνουμε αυτό ανακόπτει τη δυναμική της πορεία. Απλά, με λίγο ρίσκο, μπορείς να επιλέξεις επαγγέλματα με αδιευκρίνιστο ακόμα μέλλον αλλα με μεγάλες προσδοκίες, οπως ενεργειακός, επιστήμονας υλικών κτλ.
που θα πάει θα το δουμε...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”