Μαζι με το Asus εχει κ το cd με 2 ενδιαφερον utilities, to Probe2(που βλεπει θερμοκρασιες) κ το SixEngine(για power saving)..
To SixEngine εχει 4default settings(maxPowerSaving, mediumPowerSaving, HighPerformance mode & Turbo mode) & automatic..
Το χω βαλει στο automatic, κ απο τοτε παιζει μεταξυ maxPowerSaving k HighPerfomance mode(στο HighPerfomance mode παει αν τρεξω καποιο παιχνιδι πχ)
Το probe2 τωρα, μετρα θερμοκρασιες κ μου λεει με κοκκινο ποτε υπερβαινω η οχι...
Συμφωνα με το probe2, προβλημα εμφανιζει μονο η θερμοκρασια του mobo..
Συγκεκριμενα: Οταν η θερμοκρασια του υπερβαινει τους 44*, κοκκινιζει..
Στο αυτοματο που εχω το sixEngine, συνηθως δουλευει στο maxpowersaving, το οποιο σχεδον κλεινει τα ανεμηστηρακια, κ η θερμοκρασια ειναι απο 48-50..
Ενω στο HighPerformance παιρνουν μπρος τα ανεμηστηρακια κ σε 4λεπτα απο τους 50 παει στους 44...
Δεν εχω βρει κατι, ουτε στο manual ουτε στο net σχετικο με το τι θερμοκρασιες πρεπει να τηρει η συγκεκριμενη μητρικη, η ποσο κακο της κανει αυτο το +6 βαθμοι γτ οπως ειπα 70% δουλευει στο maxpowersaving...
- Πειραζει πολυ αυτο το +6 ??
Δεν ξερω μηπως μπορω να κανω κατι με τη θεση του tower(το οποιο δν ειναι καποιο extreme), ειναι κατω απο το γραφειο, σε δωματιο γυρω στους 23-25 βαθμους.... Γενικα μπορω να κανω κατι να κερδισω αυτους τους 6 βαθμους οπως ειμαι, χωρις να αγορασω καινουριο tower σαν το ψυγειο στη κουζινα, η χωρις να ψαχνω για ανεμηστηρακια(πιο μεγαλα απ αυτα π εχει stock)?(γτ το budget δν υποστηριζει αναβαθμιση αυτη την εποχη