μπαταρία laptop (συνδεδεμένο ή όχι?)

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

μπαταρία laptop (συνδεδεμένο ή όχι?)

Post by zweistein » Wed Oct 14, 2009 6:59 pm

Παιδιά έχω μια απορία.
Έχω ακούσει ότι όταν δουλεύεις ένα laptop και το έχεις συνδεδεμένο στην πρίζα τότε μειώνεις την ζωή της μπαταρίας σου.
Αυτό αληθεύει?
Σε τι βαθμό?
Σε ποια laptops (αν παίζει ρολο -αν και δεν νομίζω..)?
Image
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: μπαταρία laptop (συνδεδεμένο ή όχι?)

Post by emperormario » Wed Oct 14, 2009 7:34 pm

Όταν έχεις συνδεδεμένο το laptop στην πρίζα, φρόντιζε να έχεις βγάλει απο πριν την μπαταρία, ώστε να μην την επιβαρύνεις και αυτήν..Γιατί μη ξεχνάς ότι το ρευμα που παίρνει το λαπτοπ απο την πριζα πρώτα το αποθηκευει στην μπαταρία και μετά το παρέχει στο τροφοδοτικό..Οπότε, με δεδομένο ότι κάθε μπαταρία έχει φθίνουσα απόδοση με το χρόνο/περιορισμένους κύκλους , η απάντηση είναι ναι
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 14, 2009 8:26 pm

Έχω ακούσει ότι όταν δουλεύεις ένα laptop και το έχεις συνδεδεμένο στην πρίζα τότε μειώνεις την ζωή της μπαταρίας σου.
Την ποια? :-"

τις 2 ωρες με το ζορι?Σιγα μην κατσω να σκασω κιολας. :-p
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Oct 14, 2009 8:41 pm

ultimate_aektzis wrote:
Την ποια? :-"

τις 2 ωρες με το ζορι?Σιγα μην κατσω να σκασω κιολας. :-p
ναι αλλα οι τιμές των μπαταριών των περισσοτερων laptops σήμερα δείχνουν ότι δεν είναι και πασατέμπος.
και για φαντάσου να σου χαλάσει μια 6 cell.... εκεί θα τραβάς και τις μασχαλοτριχες σου μαζί.. :-p
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Thu Oct 15, 2009 3:41 am

απαντηση στο θεμα.
Καθε λαπτοπ εχει ενα κατωτατο επιπεδο μπαταριας πχ 90%, η 95% η αλλο... Οτνα η μπαταρια πεσει κατω απο αυτο το επιπεδο τοτε αρχιζει να τη φορτιζει για να ειναι παντα πληρης. Γιαυτο θα δειτε οτι αν πχ βγαλετε το τροφοδοτικο για 30 δευτερολεπτα και μετα το βαλετε παλι στο ρευμα, η μπαταρια δεν φορτιζει. Λοιπον οταν το εχετε συνεχεια στην πριζα, οι μπαταριες αποφορτιζονται απο μονες τους (αυτο συμβαινει παντα) οποτε το λαπτοπ περιοδικα στην ουσια τις ξαναφορτιζει για ν απανε στο 100%..........
Οποτεεεεεεε η μπαταρια κανει αρκετους κυκλους, οποτε μειωνεται η διακρκεια ζωης της.

Το ποσο αξιζει για τον καθεναν να εχει το λαπτοπ χωρις μπαταρια ωστε να μη μειωθει η διαρκεια ζωης της (??) με κοστος σε μια διακοπη ρευματος να χασει δουλεια ακομα και το λαπτοπ το ιδιο, αφηνεται στον καθεναν... Προσωπικα αν μειωθει δεν θα με νοιαξει και πολυ οποτε την εχω παντα πανω.
Επισης εκτος απο το να παρουμε ετοιμη μπαταρια, στα περισσοτερα λαπτοπ πορεις να παρεις μερικες μπαταριες λιθιου και με ενα καλαι να κανεις γ**ω τις δουλειες παμφτηνα....

Εχει αρχισει να μου γινεται χομπυ μετα το paper evaluation να τρολαρω λιγο στο venus πριν κοιμηθω! Θυμαμαι εποχες ΑΣΟΕΕ :D
Last edited by enum21 on Thu Oct 15, 2009 5:12 am, edited 1 time in total.
Reason: bad language
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Luke » Thu Oct 15, 2009 2:07 pm

Πάντως ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείς την μπαταρία πάλι έχει φθίνουσα απόδοση σε σχέση με το χρόνο (με μικρότερο ρυθμό εννοείται). Χαρακτηριστικά είχα διαβάσει παλιότερα σε ένα άρθρο ότι οι μπαραρίες λιθίου αρχίζουν να χάνουν την αποδοτικότητά τους από τη στιγμή που βγαίνουν από το εργοστάσιο. Αν δε θες πάντως να την χρησιμοποιείς (δε σε ενδιαφέρει π.χ. η ασφάλεια που προσφέρει ως UPS) καλό είναι να την φορτίσεις πλήρως και μετά να την αφαιρέσεις.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Thu Oct 15, 2009 3:29 pm

Luke wrote:Πάντως ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείς την μπαταρία πάλι έχει φθίνουσα απόδοση σε σχέση με το χρόνο (με μικρότερο ρυθμό εννοείται). Χαρακτηριστικά είχα διαβάσει παλιότερα σε ένα άρθρο ότι οι μπαραρίες λιθίου αρχίζουν να χάνουν την αποδοτικότητά τους από τη στιγμή που βγαίνουν από το εργοστάσιο. Αν δε θες πάντως να την χρησιμοποιείς (δε σε ενδιαφέρει π.χ. η ασφάλεια που προσφέρει ως UPS) καλό είναι να την φορτίσεις πλήρως και μετά να την αφαιρέσεις.
Αυτο ισχυει. Νομιζω καπου στους 2-3 μηνες μη-χρησης της μπαταριας θα πρεπει να την αποφορτιζεις και να την φορτιζεις πληρως μια φορα.
Λιγα παραπανω info εδω http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=148274
ImageImageImageImageImageImageImage
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Oct 22, 2009 3:08 pm

Η δικη μου ειναι συνεχεια πανω και φορτιζει συνεχεια οταν ειναι ανοιχτο! Το βγαζω απο την πριζα οταν δεν το χρησιμοποιω! Απο 2.5 ωρες που ρατουσε στην αρχη τωρα με το ζορι 15'....
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Thu Oct 22, 2009 3:54 pm

sagwnias wrote:Η δικη μου ειναι συνεχεια πανω και φορτιζει συνεχεια οταν ειναι ανοιχτο! Το βγαζω απο την πριζα οταν δεν το χρησιμοποιω! Απο 2.5 ωρες που ρατουσε στην αρχη τωρα με το ζορι 15'....
Παιζει να χρειαζεται και καλιμπραρισμα η μπαταρια. Με ενα google-αρισμα θα βρεις αρκετες οδηγιες απλα ο συνηθεστερος τροπος ειναι να ξεφορτιζεις πληρως την μπαταρια, να την αφηνεις εκτος καμια μερα και μετα να την φορτιζεις μεχρι το 94-95%. Και το κανεις αυτο γυρω στις 5 φορες συνεχομενα. :-)
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 01, 2009 9:56 pm

zweistein wrote:Παιδιά έχω μια απορία.
Αυτό αληθεύει?
Σε τι βαθμό?
Σε ποια laptops (αν παίζει ρολο -αν και δεν νομίζω..)?
εγω αυτο π ξερω ειναι πως αμα εχεις πανω την μπαταρια και χαλασει, οκ εχασες μια μπαταρια
αμα δεν την εχεις πανω και κοπει το ρευμα (κανεις βλακεια με το καλωδιο , κοπει το ρευμα, πεσει η ασφαλεια, οτιδηποτε) παιζει να χασεις Πολυ σοβαροτερα πραγματα απο μια μπαταρια που μπορεις να βρεις , οοοοοοταν με το καλο χαλασει, για 30-40 ευρω
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Nov 01, 2009 10:29 pm

chriskin wrote:εγω αυτο π ξερω ειναι πως αμα εχεις πανω την μπαταρια και χαλασει, οκ εχασες μια μπαταρια
αμα δεν την εχεις πανω και κοπει το ρευμα (κανεις βλακεια με το καλωδιο , κοπει το ρευμα, πεσει η ασφαλεια, οτιδηποτε) παιζει να χασεις Πολυ σοβαροτερα πραγματα απο μια μπαταρια που μπορεις να βρεις , οοοοοοταν με το καλο χαλασει, για 30-40 ευρω
Δεν είναι 30-40, αλλά 100-150, αουτς!
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 01, 2009 10:40 pm

sandra wrote:
chriskin wrote:εγω αυτο π ξερω ειναι πως αμα εχεις πανω την μπαταρια και χαλασει, οκ εχασες μια μπαταρια
Δεν είναι 30-40, αλλά 100-150, αουτς!
με τα νεα στοιχεια δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο π ειπα παραπανω, για το τι αξιζει περισσοτερο.
αν και για καποιο λογο του δικου μου δεν χαλαει η μπαταρια κι ας την εχω μονιμα συνδεδεμενη απο οταν το πηρα

σιγουρα κανουν τοσα ; εγω ειχα βρει με αρκετα λιγοτερα καααποτε π ειχα κοιταξει - αν και δεν λεει κατι αυτο
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Nov 01, 2009 10:56 pm

Νομίζω τη δικιά μου την πήρα 100 κάτι πέρυσι. Δεν στο πα γιατί και καλά δεν την έχω μονίμως στο ρεύμα. Ίσα ίσα που την έχω ρίξει στα 30 λεπτά. Απλά το κόστος δεν είναι και εδώ αμελητέο. Βέβαια δε ρισκάρεις δεδομένα αν χάσεις απλά μια μπαταρία...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 01, 2009 11:06 pm

sandra wrote:Νομίζω τη δικιά μου την πήρα 100 κάτι πέρυσι. Δεν στο πα γιατί και καλά δεν την έχω μονίμως στο ρεύμα. Ίσα ίσα που την έχω ρίξει στα 30 λεπτά. Απλά το κόστος δεν είναι και εδώ αμελητέο. Βέβαια δε ρισκάρεις δεδομένα αν χάσεις απλά μια μπαταρία...
αμα ειναι ανοιχτο το pc και πεσει το ρευμα την ωρα που μεταφερεις, λεμε τωρα, την πτυχιακη για τη σχολη, η καποια σημαντικη εργασια, η τις φωτογραφιες των τελευταιων 10 καλοκαιριων, δν θα πονεσει λιγο; τα περισσοτερα θα καταληξουν corrupted αμα χρησιμοποιεις windows .
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Nov 02, 2009 2:05 am

chriskin wrote: αμα ειναι ανοιχτο το pc και πεσει το ρευμα την ωρα που μεταφερεις, λεμε τωρα, την πτυχιακη για τη σχολη, η καποια σημαντικη εργασια, η τις φωτογραφιες των τελευταιων 10 καλοκαιριων, δν θα πονεσει λιγο; τα περισσοτερα θα καταληξουν corrupted αμα χρησιμοποιεις windows .
Τετοια τοσο σημαντικα πραγματα τα κανεις παντα backup. Δεν παιζεις με τετοια ενδεχομενα καν.
Post Reply

Return to “Hardware”