VW golf vs Ford focus
- zweistein
- Wow! Terabyte level
VW golf vs Ford focus
Έχω ακούσει διαμάχες και γνώμες που διίστανται.
Η Ford δεν παύει να πουλάει καταπληκτικά designs σε χαμηλές τιμές αλλα η φήμη της ποιότητας της άρχισε να πέφτει (και οι πωλήσεις της)..
Η VW έχει την φήμη τις αιωνόβιας διατήρησης και χαμηλής κατανάλωσης. Και τελευταία αναδεικνύεται..
Η συζήτηση ισχύει μονο για τα μοντέλα Focus και Golfτων βασικών εκδόσεων 5D & 1,400cc καθώς με ενδιαφέρει ιδιαιτερα και μένα να αποκτήσω ένα. :P
Help me out a little here..
Volkswagen Golf 1.4lt (Trendline , 5D από € 16.450) vs Ford Focus 1.4lt (Trend , 5D από € 16.145)
Οι τιμές είναι βάση της επίσημης ανακοίνωσης τιμών από τα site τους..
Η Ford δεν παύει να πουλάει καταπληκτικά designs σε χαμηλές τιμές αλλα η φήμη της ποιότητας της άρχισε να πέφτει (και οι πωλήσεις της)..
Η VW έχει την φήμη τις αιωνόβιας διατήρησης και χαμηλής κατανάλωσης. Και τελευταία αναδεικνύεται..
Η συζήτηση ισχύει μονο για τα μοντέλα Focus και Golfτων βασικών εκδόσεων 5D & 1,400cc καθώς με ενδιαφέρει ιδιαιτερα και μένα να αποκτήσω ένα. :P
Help me out a little here..
Volkswagen Golf 1.4lt (Trendline , 5D από € 16.450) vs Ford Focus 1.4lt (Trend , 5D από € 16.145)
Οι τιμές είναι βάση της επίσημης ανακοίνωσης τιμών από τα site τους..

Re: VW golf vs Ford focus
Πολύ δύκολο να διαλέξεις γτ είναι και τα 2 αμαξάρες. Προσωπικά θα διάλεγα το golfάκι μόνο και μόνο για το όμορφο ταμπλό του.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Εαν μιλαμε για 1.4 απλα και οχι τουρμπο και τα 2 ειναι πολυ αργα. Ξερω η απαντηση θα ειναι "εγω δεν τρεχω". Ουτε εγω τρεχω και μαλιστα καθολου, αλλα ολοι προσπερναμε και μαλιστα σε χαλια δρομους, και εκει κανουν διαφορα η ροπη και τα αλογα, οχι τοσο στην τελικη... και με το απλο μπορεις να "τρεξεις", τα 180 τα πιανει. Γενικα ειναι πολυ κριμα να ταλαιπωρεισαι για να προσπερασεις οταν κανεις ενα ταξιδακι αφου εχεις δωσει 16.000 ευρω. Προσπαθησε για κατι λιγο πιο δυνατο, ειναι και τα 2 βαρια για 1.4...
Εχοντας πει αυτο, απο τα 2 Γκολφ.
Εχοντας πει αυτο, απο τα 2 Γκολφ.
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Golfακι απο μένα αλλά πρόσεξε τα εξής:
α)Μη πας για τα 8Χ άλογα..Προτίμησε τα 122..Η διαφορά είναι τεράστια κατα τη γνώμη μου..Θα δεις μεγάλη ανεση στα ρεπριζ, η καταναλωση είναι παρεμφερης και το μόνο εμπόδιο είναι τα +3000 €..Καλύτερα να περιμένεις λίγο μέχρι να μαζέψεις τα λεφτά, παρά να βιαστείς..
β)Το ίδιο ισχύει για την trendline σειρά που θες..Θεωρώ ότι η highline αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της..Παρόλα αυτά αν δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, και η βασική εκδοση είναι υπερπλήρης
γ)Η οθόνη αφής προσφέρει ένα huge boost στην ομορφιά του ταμπλω..Και είναι μόνο +400€ σε σχέση με το εργοστασιακό (το "απλό")..
δ)Δοκίμασε και το κιβώτιο ταχυτήτων dsg..Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό
Σε κάθε περίπτωση, το ποιο ασφαλές κριτηριο για να διαλέξεις μεταξυ των 2 είσαι εσύ...Οπότε βουρ για test drive
ΥΓ: Ganther ++..TSI ftw
α)Μη πας για τα 8Χ άλογα..Προτίμησε τα 122..Η διαφορά είναι τεράστια κατα τη γνώμη μου..Θα δεις μεγάλη ανεση στα ρεπριζ, η καταναλωση είναι παρεμφερης και το μόνο εμπόδιο είναι τα +3000 €..Καλύτερα να περιμένεις λίγο μέχρι να μαζέψεις τα λεφτά, παρά να βιαστείς..
β)Το ίδιο ισχύει για την trendline σειρά που θες..Θεωρώ ότι η highline αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της..Παρόλα αυτά αν δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, και η βασική εκδοση είναι υπερπλήρης
γ)Η οθόνη αφής προσφέρει ένα huge boost στην ομορφιά του ταμπλω..Και είναι μόνο +400€ σε σχέση με το εργοστασιακό (το "απλό")..
δ)Δοκίμασε και το κιβώτιο ταχυτήτων dsg..Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό
Σε κάθε περίπτωση, το ποιο ασφαλές κριτηριο για να διαλέξεις μεταξυ των 2 είσαι εσύ...Οπότε βουρ για test drive
ΥΓ: Ganther ++..TSI ftw
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αν ειναι να δωσεις παραπανω για περισσοτερη ισχυ στα 17650 υπαρχει το Ibiza FR με κινητηρα TSI 150 hp και DSG κιβωτιο. Πολυ πιο φθηνο και πυραυλακι. Γενικα ford και VW (ειδικα η VW) ειναι μεν καλες αλλα ακριβες μαρκες. Στα ιδια λεφτα παντα βρισκεις καλυτερο αυτοκινητο. Γιατι να πληρωνεις για το σημα?
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Το πρόβλημα με το Ibiza είναι ότι χάνει την αξία του.barbarosa wrote:Αν ειναι να δωσεις παραπανω για περισσοτερη ισχυ στα 17650 υπαρχει το Ibiza FR με κινητηρα TSI 150 hp και DSG κιβωτιο. Πολυ πιο φθηνο και πυραυλακι. Γενικα ford και VW (ειδικα η VW) ειναι μεν καλες αλλα ακριβες μαρκες. Στα ιδια λεφτα παντα βρισκεις καλυτερο αυτοκινητο. Γιατι να πληρωνεις για το σημα?
Αν δε σκοπεύεις να το κρατήσεις μέχρι να πεθάνει αλλά σκέφτεσαι να το πουλήσεις μετά από κάποια χρόνια τότε η τίμη πέφτει πολύ.. :/
Κατα τ'άλλα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Ibiza
Κι όπως είπα κ αλλού κι από μένα Golf.

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Η ροπή και η ιπποδύναμη δεν με ενδιαφέρει τόσο.
Στα 80~82 άλογα που έχει το Golf για παράδειγμα είναι πολύ πιο ικανοποιητικά από το Ford Escord CL του 92 που έχω τώρα.
Εμενα με ενδιαφέρει το αμάξι να με βγάλει καθαρό σε service για αριθμό χιλιομετρων πολύ μεγαλύτερο του μέσου ορου. Και για αρκετά χρονια.
Το θέμα είναι και οικονομικό, δηλαδή θέλω να την βγάλω με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Γίαυτό ρωτάω για τις βασικές εκδόσεις των 1,400 cc..
PS: Για να είμαι ειλικρινής και εμενα το Golf mαρέσει λίγο περισσότερο, αλλα οι χώροι του Focus είναι μεγαλύτεροι. Δηλαδή για οικογενειακά ταξίδια ή για μεγάλα ταξίδια με μερικούς φίλους ίσος να είναι πιο άνετο (νομίζω έχει και λίγα λίτρα περισσότερο χώρο και πίσω..). Παρόλα αυτά δεν έχω αποφασίσει όμως τι είναι "καλύτερο".
Στα 80~82 άλογα που έχει το Golf για παράδειγμα είναι πολύ πιο ικανοποιητικά από το Ford Escord CL του 92 που έχω τώρα.
Εμενα με ενδιαφέρει το αμάξι να με βγάλει καθαρό σε service για αριθμό χιλιομετρων πολύ μεγαλύτερο του μέσου ορου. Και για αρκετά χρονια.
Το θέμα είναι και οικονομικό, δηλαδή θέλω να την βγάλω με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Γίαυτό ρωτάω για τις βασικές εκδόσεις των 1,400 cc..
PS: Για να είμαι ειλικρινής και εμενα το Golf mαρέσει λίγο περισσότερο, αλλα οι χώροι του Focus είναι μεγαλύτεροι. Δηλαδή για οικογενειακά ταξίδια ή για μεγάλα ταξίδια με μερικούς φίλους ίσος να είναι πιο άνετο (νομίζω έχει και λίγα λίτρα περισσότερο χώρο και πίσω..). Παρόλα αυτά δεν έχω αποφασίσει όμως τι είναι "καλύτερο".

- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αγόρσα αυτοκινητο πριν απο 3 μήνες και η πρώτη ερώτηση που μου εκαναν στην αντιπροσωπια ειναι "Γιατί το θες το αυτοκίνητο";
Ταξίδια;
Μέσα στην πολή;
Συνεχή χρήση;
Δευτερο αυτοκίνητο;
Δωσε αν θες μερικές τέτοιες πληροφορίες θα βοηθήσουμε περισσότερο..
Ταξίδια;
Μέσα στην πολή;
Συνεχή χρήση;
Δευτερο αυτοκίνητο;
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Στη θεση σου δε θα επαιρνα ορκο. Αν το παλιο ειναι 1.4 με ~70 αλογα, θα εισαι στα ιδια. Ενα γκολφακι ζυγιζει 1200κιλα ενω ενα εσκορτ ~1000... κανε τη διαιρεσηzweistein wrote:Η ροπή και η ιπποδύναμη δεν με ενδιαφέρει τόσο.
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ναι ρε συ, όμως αφού θα κάνεις που θα κάνεις την επένδυση (όπου τα 16 χιλ. δεν είναι λίγα) δεν είναι καλύτερο να δώσεις κάτι παραπάνω, ώστε να πάρεις κάτι που θα σε ικανοποιήσει για πολλά χρόνια, και το ποιο βασικό, να πάρεις κάτι γα το οποίο δε θα μετανοιώνεις αργότερα?zweistein wrote:Το θέμα είναι και οικονομικό, δηλαδή θέλω να την βγάλω με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Γίαυτό ρωτάω για τις βασικές εκδόσεις των 1,400 cc..
(Π.χ. πολλοί αναζητούν τα περισσότερα άλογα αργότερα-και όπως τονίστηκε και παρπάνω ΔΕΝ έχει να κάνει με τα "γκάζια")
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- zweistein
- Wow! Terabyte level
proskopos wrote:Αγόρσα αυτοκινητο πριν απο 3 μήνες και η πρώτη ερώτηση που μου εκαναν στην αντιπροσωπια ειναι "Γιατί το θες το αυτοκίνητο";
Ταξίδια; ναι
Μέσα στην πολή; ναι
Συνεχή χρήση; ναι
Δευτερο αυτοκίνητο; όχι
Ganther wrote:Στη θεση σου δε θα επαιρνα ορκο. Αν το παλιο ειναι 1.4 με ~70 αλογα, θα εισαι στα ιδια. Ενα γκολφακι ζυγιζει 1200κιλα ενω ενα εσκορτ ~1000... κανε τη διαιρεσηzweistein wrote:Η ροπή και η ιπποδύναμη δεν με ενδιαφέρει τόσο.
Το escord cl νομίζω είναι γύρω στα 1100 kgr και ίσος και πολύ πιο πολύ λόγο φάρδους αλλα θα ρωτήσω τον πατέρα μου. Πρέπει είναι περίπου 70 ps όπως είπες.
Πάντως ρε συ δεν έχει καμια σχέση η ροπή του escord με αυτή που έχουν τα σημερινά αμάξια. Ακόμα και λεωφορείο πάει καλύτερα

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Εγώ θα κάνω την διαφορά και θα πω Focus... Ford ftw...
Επίσης θα σου πρότινα μια βόλτα απο την αντιπροσωπία της dodge... το avenger και αλλο ένα (δεν θυμάμαι όνομα) είναι εξαιρετικά και φθηνα... Τα είδα και για αυτο στο λέω.. άσε που έχουν και αξία όταν και αν μετα απο 4-5 χρόνια θα θελήσεις να τα δώσεις...
Επίσης θα σου πρότινα μια βόλτα απο την αντιπροσωπία της dodge... το avenger και αλλο ένα (δεν θυμάμαι όνομα) είναι εξαιρετικά και φθηνα... Τα είδα και για αυτο στο λέω.. άσε που έχουν και αξία όταν και αν μετα απο 4-5 χρόνια θα θελήσεις να τα δώσεις...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Δε θα επιμεινω παραπανω αν και ξερω πως εχω δικιο, σου μιλαω ως παθων, και δεν παω ποτε με πανω απο 130 αντε βαρια 140... (για να μη νομιζεις οτι ειμαι κανα Κωλοπαιδι που πηγαινει με 200 παντου) απλα αν μπορεσεις παρτα και τα 2 βολτα οχι μεσα στην πολη (το απλο και το τουρμπατο) και μετα αποφασισε... Τα εξοδα δεν εχουν μεγαλη διαφορα. με τα λεφτα που δινεις παρε το Λεον τουρμπο
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Είναι το avenger στο ίδιο επίπεδο τιμών?? ποσο έχει αυτό?proskopos wrote:Εγώ θα κάνω την διαφορά και θα πω Focus... Ford ftw...
Ρε αν είναι έτσι παίρνω και scirocco.Ganther wrote:Δε θα επιμεινω παραπανω αν και ξερω πως εχω δικιο, σου μιλαω ως παθων, και δεν παω ποτε με πανω απο 130 αντε βαρια 140... (για να μη νομιζεις οτι ειμαι κανα Κωλοπαιδι που πηγαινει με 200 παντου) απλα αν μπορεσεις παρτα και τα 2 βολτα οχι μεσα στην πολη (το απλο και το τουρμπατο) και μετα αποφασισε... Τα εξοδα δεν εχουν μεγαλη διαφορα. με τα λεφτα που δινεις παρε το Λεον τουρμπο
Το θέμα είναι ότι το όριο των 16,000 δεν θέλω να το περάσω, πως το πω αλλιώς.
Στο κάτω κάτω στην τελική περισσότερη ιπποδύναμη = μεγαλύτερη κατανάλωση.

- gasparosoft
- Gbyte level
Αφού θες 1400cc γιατί δεν πας σε Polo ; Είναι και πιο φθηνό κιόλας.
http://www.volkswagen.gr/gr/el/model/polo.html
http://www.volkswagen.gr/gr/el/model/polo.html
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Δε θελω να ακουστω για αλλη μια φορα εξυπνακιας, αλλα αυτο που εχεις γραψει ειναι λαθος και δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση.zweistein wrote: Ρε αν είναι έτσι παίρνω και scirocco.
Το θέμα είναι ότι το όριο των 16,000 δεν θέλω να το περάσω, πως το πω αλλιώς.
Στο κάτω κάτω στην τελική περισσότερη ιπποδύναμη = μεγαλύτερη κατανάλωση.
Κουμαντο στην τσεπη σου φυσικα δεν μπορω να κανω, και το σεβομαι το οριο, παιρνεις παντως πιο σωστα αμαξια στο οριο που θετεις, πχ bravo 120ΗΡ κτλ...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
16.500 $ άρα σε ευρώ λιγότερο... Δες και εδώzweistein wrote:Είναι το avenger στο ίδιο επίπεδο τιμών?? ποσο έχει αυτό?proskopos wrote:Εγώ θα κάνω την διαφορά και θα πω Focus... Ford ftw...
- Shocker
- Gbyte level
Στο δικό μου το focus του 2000 που έχω,έχει γραμμένα 190k χλμ κ συνεχίζει να γράφει
Αξιοπιστία τεράστια,ήταν το πρώτο αυτοκίνητο για τα 3 μεγαλύτερα αδέρφια μου καθως κ δικό μου(που ξέρεις,οι νεοι οδηγοι δν είναι κ ότι καλύτερο συνεβη σε ένα αυτοκίνητο :p )
Πολυ χαμηλή κατανάλωση,με το 1600cc που έχουμε,με ένα ντεπόζιτο βγάζει ~530-550 χλμ στην Αθήνα ή ~600 στην επαρχια που το χρησιμοποιει η αδερφή μου πλεον
Κανένα προβλημα μηχανικό δν μας έχει βγάλει(αν εξαιρέσεις ένα προβλημα που μας έβγαλε το air condition το καλοκαίρι που δν είναι μηχανικό θέμα αλλά ηλεκτρονικό),κάνουμε μονο τα απαραίτητα σερβις στην αντιπροσωπεία κ είμαστε comple
Απο θέμα χώρου,πάρα πολυ άνετο,το 5ο άτομο δν είναι στριμωγμένο
Ταξίδάκια έχω κάνει ,πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά
Με τα λίγο παραπάνω απο 100άλογα που έχει(αν δν γελιέμαι) η απόδοση εκτος κ εντος πόλης είναι η ιδανική(ναι δν θα έχεις προβλημα σε επιταχυνσεις για προσπεράσματα ,ακόμη κ στην εθνική Κορίνθου - Πατρων
Βεβαια όλα αυτα για μια παλιά εκδοση focus,φαντάζομαι το καινουργιο θα ναι κ καλύτερο
Άσε που κ ο Colin Mcrae το λάτρευε το focus (RIP)

Αξιοπιστία τεράστια,ήταν το πρώτο αυτοκίνητο για τα 3 μεγαλύτερα αδέρφια μου καθως κ δικό μου(που ξέρεις,οι νεοι οδηγοι δν είναι κ ότι καλύτερο συνεβη σε ένα αυτοκίνητο :p )
Πολυ χαμηλή κατανάλωση,με το 1600cc που έχουμε,με ένα ντεπόζιτο βγάζει ~530-550 χλμ στην Αθήνα ή ~600 στην επαρχια που το χρησιμοποιει η αδερφή μου πλεον
Κανένα προβλημα μηχανικό δν μας έχει βγάλει(αν εξαιρέσεις ένα προβλημα που μας έβγαλε το air condition το καλοκαίρι που δν είναι μηχανικό θέμα αλλά ηλεκτρονικό),κάνουμε μονο τα απαραίτητα σερβις στην αντιπροσωπεία κ είμαστε comple
Απο θέμα χώρου,πάρα πολυ άνετο,το 5ο άτομο δν είναι στριμωγμένο
Ταξίδάκια έχω κάνει ,πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά
Με τα λίγο παραπάνω απο 100άλογα που έχει(αν δν γελιέμαι) η απόδοση εκτος κ εντος πόλης είναι η ιδανική(ναι δν θα έχεις προβλημα σε επιταχυνσεις για προσπεράσματα ,ακόμη κ στην εθνική Κορίνθου - Πατρων
Βεβαια όλα αυτα για μια παλιά εκδοση focus,φαντάζομαι το καινουργιο θα ναι κ καλύτερο
Άσε που κ ο Colin Mcrae το λάτρευε το focus (RIP)

Ξερω οτι δεν βοηθαω ετσι αλλα εγω θα ελεγα να κοιταξεις και προς toyota μερια. Το auris 1.6 ειναι στην ιδια τιμη, (16 χιλιαδες κατι η βασικη εκδοση εξοπλισμου) και πολυ δυνατοτερο (132 hp) με ιδια καταναλωση πολης με το golf και ελαχιστα μεγαλυτερη υπεραστικη. Επισης η VW δινει 2 χρονια εγγυηση ενω η toyota 6!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- ismael blanco
- Kilobyte level
Συμφωνώ με shocker το focus είναι καλό αμξάκι οχι ότι το golf δν αξιζεί αλλα εγώ προτιμώ focus. Βέβαια η τελική επιλογή είναι δική σου.Αλλά σίγουρα στα ίδια λεφτά θα μπορείς να βρεις και αλλα αυτοκινήτα (αλλες μαρκες) που μπορει να είναι ισοδυναμα ή και καλυτερα απο τα 2 που αναφερεις.Εγώ θα σε συμβούλευα να πας σς 2-3 συνεργεία και να ρωτήσεις ή γενικα τεχνικούς αυτοκινήτων για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός σιγουρα θα ξερουν να σου πουν και αφού όπως είπες θα είναι το κύριο αυτοκίνητο σου τοτε θέλει ψαξιμο...
Live your dreams...
- cypher
- Venus Former Team Member
Για τον υποψηφιο οδηγο να και ενα tutorial για το πως να αλλαζεις μονος σου λαδια για να μειωσεις λιγο τα εξοδα συντηρησης του αμαξιου.
Link
υ.γ. για να μην ειμαι τελειος off ++ για το ford απο μενα.

Link
υ.γ. για να μην ειμαι τελειος off ++ για το ford απο μενα.