«ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Re: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Συγχέουμε κάποια πράγματα:
α) Το γεγονός ότι χρησημοποιήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία με τον τρόπο που γνωρίσουμε όλοι δεν τη καθιστά και "ναζιστικής -φασιστικής φύσεως". Η παρέλαση προφανώς προυπήρχε και αποτελεί όργανο προς χρήση από τον καθένα ανάλογα με την ιδεολογία του. Π.χ. το ότι γίνεται παρέλαση καρναβαλιστών ή Γκέυ αυτό την κάνει και ανάλογης ταυτότητας;;;;
β) Ξεκαθαρήστε μέσα σας αν θέλετε να καταργηθεί επειδή έχει καταντήσει να φαίνεται χάλι (που συμφωνώ ότι όντως ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΛΙ και ντροπή για αυτούς που τη καταντούν έτσι) ή να καταργηθεί ακόμα και αν είμασταν υπόδειγμα στις παρελάσεις μας.
γ) Το συντονισμένο βήμα ενοχλεί επειδή το κάνουν και οι στρατιώτες; Δηλαδή δεν το κάνουν και οι αθλητές; δεν το κάνουν και στις οργανμένες πορείες πιασμένοι αλυσίδα; πώς θα έπρεπε να προχωράνε πίσω από την ελληνική σημαία; Όπως τρέχουμε στην ακρογυαλιά το καλοκαίρι;;
δ) Αγαπάω την πατρίδα μου δε σημαίνει ούτε ότι είμαι πολεμοχαρής, ούτε και μισώ τους αλλοεθνής ούτε και είμαι εθνισκιστής. Αλλά αν δεν μπορώ ρε σεις να αγαπήσω τη χώρα μου, πώς θα πω ότι ενδιαφέρομαι για παράδειγμα για τους ιρακινούς; (πιο απλά: αν δε με νοιάζει η μάνα μου που τη ζω κάθε μέρα, είναι δυνατόν να με νοιάζει η γειτόνισσα;)
ε) Σίγουρα οι πρόγονοι δεν "οφελούνται" από τις παρελάσεις μας. Ούτε και πεθάνανε για να κάνουμε εμείς παρέλαση. Ούτε θα τους ένοιαζε φαντάζομαι αν θα κάναμε εμείς παρέλαση στη μνήμη τους. Και είμαι σίγουρος ότι θα έκαναν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν ακόμα κι αν διαβάζανε αυτό εδώ το φόρουμ...
Αυτή είναι δυστυχώς η διαφορά μας με αυτούς... Εκείνων τους ένιαζε η ελευθερία των παιδιών τους δίχως αντάλλαγμα κι εμάς μας απασχολεί το αν συμφέρει να τους αφιερώσουμε μια -δυο μέρες από ένα έτος και αν ο τρόπος που τελικά θα το κάνουμε είναι ή δεν είναι καλός και μάλλον επειδή δεν είναι καλός θα τον καταργήσουμε κι όλας και στο τέλος οι επέτειοι των 25 Μαρτίου, 28 Οκτοβρίου δεν θα έχουν καμία διαφορά από τις 26 Μαρτίου και 29 οκτοβρίου και την πρωταπριλιά και του Αγ. Βαλεντίνου...
(Για κάποιο περίεργο λόγο μόνο για την γιορτή του Πολυτεχνείο δεν έχω ακούσει ενστάσεις. Αχ αυτά τα πολιτικά...)
α) Το γεγονός ότι χρησημοποιήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία με τον τρόπο που γνωρίσουμε όλοι δεν τη καθιστά και "ναζιστικής -φασιστικής φύσεως". Η παρέλαση προφανώς προυπήρχε και αποτελεί όργανο προς χρήση από τον καθένα ανάλογα με την ιδεολογία του. Π.χ. το ότι γίνεται παρέλαση καρναβαλιστών ή Γκέυ αυτό την κάνει και ανάλογης ταυτότητας;;;;
β) Ξεκαθαρήστε μέσα σας αν θέλετε να καταργηθεί επειδή έχει καταντήσει να φαίνεται χάλι (που συμφωνώ ότι όντως ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΛΙ και ντροπή για αυτούς που τη καταντούν έτσι) ή να καταργηθεί ακόμα και αν είμασταν υπόδειγμα στις παρελάσεις μας.
γ) Το συντονισμένο βήμα ενοχλεί επειδή το κάνουν και οι στρατιώτες; Δηλαδή δεν το κάνουν και οι αθλητές; δεν το κάνουν και στις οργανμένες πορείες πιασμένοι αλυσίδα; πώς θα έπρεπε να προχωράνε πίσω από την ελληνική σημαία; Όπως τρέχουμε στην ακρογυαλιά το καλοκαίρι;;
δ) Αγαπάω την πατρίδα μου δε σημαίνει ούτε ότι είμαι πολεμοχαρής, ούτε και μισώ τους αλλοεθνής ούτε και είμαι εθνισκιστής. Αλλά αν δεν μπορώ ρε σεις να αγαπήσω τη χώρα μου, πώς θα πω ότι ενδιαφέρομαι για παράδειγμα για τους ιρακινούς; (πιο απλά: αν δε με νοιάζει η μάνα μου που τη ζω κάθε μέρα, είναι δυνατόν να με νοιάζει η γειτόνισσα;)
ε) Σίγουρα οι πρόγονοι δεν "οφελούνται" από τις παρελάσεις μας. Ούτε και πεθάνανε για να κάνουμε εμείς παρέλαση. Ούτε θα τους ένοιαζε φαντάζομαι αν θα κάναμε εμείς παρέλαση στη μνήμη τους. Και είμαι σίγουρος ότι θα έκαναν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν ακόμα κι αν διαβάζανε αυτό εδώ το φόρουμ...
Αυτή είναι δυστυχώς η διαφορά μας με αυτούς... Εκείνων τους ένιαζε η ελευθερία των παιδιών τους δίχως αντάλλαγμα κι εμάς μας απασχολεί το αν συμφέρει να τους αφιερώσουμε μια -δυο μέρες από ένα έτος και αν ο τρόπος που τελικά θα το κάνουμε είναι ή δεν είναι καλός και μάλλον επειδή δεν είναι καλός θα τον καταργήσουμε κι όλας και στο τέλος οι επέτειοι των 25 Μαρτίου, 28 Οκτοβρίου δεν θα έχουν καμία διαφορά από τις 26 Μαρτίου και 29 οκτοβρίου και την πρωταπριλιά και του Αγ. Βαλεντίνου...
(Για κάποιο περίεργο λόγο μόνο για την γιορτή του Πολυτεχνείο δεν έχω ακούσει ενστάσεις. Αχ αυτά τα πολιτικά...)
"Ζητείτε πρώτον την βασιλεία των ουρανών, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν..."
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Είμαι κατά και των δύο. Πολύ απλά γιατί είπαμε, δεν θα βγω να κάνω παρέλαση για ένα προσωπικό μου πιστεύω. Ωστόσο οι εθνικές παρελάσεις προωθούν τον ρομποτισμό και τον μιλιταρισμό. Δεν προσφέρουν τίποτα στις ιστορικές γνώσεις των μαθητών, και κάνουν τις επετείους να φαίνονται υποχρεωτικές αηδίες.theo wrote:α) Το γεγονός ότι χρησημοποιήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία με τον τρόπο που γνωρίσουμε όλοι δεν τη καθιστά και "ναζιστικής -φασιστικής φύσεως". Η παρέλαση προφανώς προυπήρχε και αποτελεί όργανο προς χρήση από τον καθένα ανάλογα με την ιδεολογία του. Π.χ. το ότι γίνεται παρέλαση καρναβαλιστών ή Γκέυ αυτό την κάνει και ανάλογης ταυτότητας;;;;
Να καταργηθεί γιατί είναι υποχρεωτική και μονόπλευρη και προκαλεί γελοίες αντιδράσεις. Επειδή είμαι μαθητής στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να παρελάσω για αυτήν. Επίσης, επειδή είμαι μετανάστης δε σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να σηκώσω τη σημαία. Αλλη μια φορά που οι Ελληνες (γονείς) μας κανανε περηφανους παγκοσμίως. Μην αρχίσω τώρα για το πόσοι απο τους οπλαρχηγούς του '21 μιλούσανε ελληνικά, και πόσοι αρβανίτικα.theo wrote:β) Ξεκαθαρήστε μέσα σας αν θέλετε να καταργηθεί επειδή έχει καταντήσει να φαίνεται χάλι (που συμφωνώ ότι όντως ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΛΙ και ντροπή για αυτούς που τη καταντούν έτσι) ή να καταργηθεί ακόμα και αν είμασταν υπόδειγμα στις παρελάσεις μας.
Για μένα όπως και για πολλούς άλλους η σημαία είναι ένα πανί. Δεν με νοιάζει να τρέχω πίσω της, πόσο μάλλον με βήμα. Ακόμα όμως κι αν σημαίνει κάτι για κάποιον αυτο θα ειναι αγαπη για την πατριδα. Το βήμα που κολλάει? Και όχι, οι αθλητές δεν πάει με βήμα, εκτός αν το συγχέεις με το βάδειν, που δεν ειναι βήμα. Στις πορείες ούτε κατα διάνοια υπάρχει βήμα. Το βήμα είναι καθαρά μιλιταριστικό στοιχείο, και υπονομεύει την προσωπικότητα του συμμετέχοντα, κανοντάς τον ένα ρυθμισμένο γρανάζι.theo wrote:γ) Το συντονισμένο βήμα ενοχλεί επειδή το κάνουν και οι στρατιώτες; Δηλαδή δεν το κάνουν και οι αθλητές; δεν το κάνουν και στις οργανμένες πορείες πιασμένοι αλυσίδα; πώς θα έπρεπε να προχωράνε πίσω από την ελληνική σημαία; Όπως τρέχουμε στην ακρογυαλιά το καλοκαίρι;;
Αν η γειτόνισσα βλέπεις ότι φέρεται στα παιδιά της με υποδειγματικό τρόπο, και η μάνα σου σε χτυπάει, τότε μια χαρά θα την αγαπήσεις τη γειτόνισσα.theo wrote:δ) Αγαπάω την πατρίδα μου δε σημαίνει ούτε ότι είμαι πολεμοχαρής, ούτε και μισώ τους αλλοεθνής ούτε και είμαι εθνισκιστής. Αλλά αν δεν μπορώ ρε σεις να αγαπήσω τη χώρα μου, πώς θα πω ότι ενδιαφέρομαι για παράδειγμα για τους ιρακινούς; (πιο απλά: αν δε με νοιάζει η μάνα μου που τη ζω κάθε μέρα, είναι δυνατόν να με νοιάζει η γειτόνισσα;)
Μιλάς για αυτούς λες και ήταν από άλλο πλανήτη. Με τον ίδιο τρόπο σκεφτονται οι άνθρωποι τόσα χρόνια. Ασε τι διαβάσαμε στην ιστορία του σχολείου, και τι ειναι γραμμένο στα ελληνικά βιβλία. Νομίζεις δεν έπαιζαν συμφέροντα τότε? Ναι αγαπούσαν την πατρίδα τους... με το αζημείωτο οι περισσότεροι.theo wrote:ε) Σίγουρα οι πρόγονοι δεν "οφελούνται" από τις παρελάσεις μας. Ούτε και πεθάνανε για να κάνουμε εμείς παρέλαση. Ούτε θα τους ένοιαζε φαντάζομαι αν θα κάναμε εμείς παρέλαση στη μνήμη τους. Και είμαι σίγουρος ότι θα έκαναν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν ακόμα κι αν διαβάζανε αυτό εδώ το φόρουμ...
Κανουμε παρέλαση για το Πολυτεχνείο και δεν το ξερα?theo wrote:Για κάποιο περίεργο λόγο μόνο για την γιορτή του Πολυτεχνείο δεν έχω ακούσει ενστάσεις. Αχ αυτά τα πολιτικά...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Οι ΕΑΑΚίτες πολλές φορές ξεκινάνε με βήμα (οι μπροστά αλυσίδες) και μάλιστα το κάνουν και όσο πιο "γαμάω" μπορούν, με δύναμη και αντρίκια. Ίσως το κάνουν και οι ΚΝίτες.Stoupeace wrote:Στις πορείες ούτε κατα διάνοια υπάρχει βήμα. Το βήμα είναι καθαρά μιλιταριστικό στοιχείο, και υπονομεύει την προσωπικότητα του συμμετέχοντα, κανοντάς τον ένα ρυθμισμένο γρανάζι.
συνεχίστε

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
ΕΑΑΚ εχω μπει 2 φορές, δεν είχανε βήμα. ΚΝΕ δεν έχω μπει. Μαλιστα οταν ειχα κατεβει και ειχα χωθει ΕΑΑΚ, φωναζανε το γνωστο "1-2,1-2" στα ΜΑΤ. Εισαι σιγουρος γι'αυτο?giak wrote:Οι ΕΑΑΚίτες πολλές φορές ξεκινάνε με βήμα (οι μπροστά αλυσίδες) και μάλιστα το κάνουν και όσο πιο "***" μπορούν, με δύναμη και αντρίκια. Ίσως το κάνουν και οι ΚΝίτες.
συνεχίστε
Επίσης μίλησα για ρυθμισμένο γρανάζι, που είδες να εξαιρούνται ΕΑΑΚίτες και ΚΝίτες?

Pm, μην οφφάρουμε

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Buffer underflow exception
- Academic status: 3rd year
Ε Φυσικα και θέλουν να τις καταργήσουν ειναι ενας τρόπος να ξεχαστεί η ιστορία μας.. δε ΒΛΕΠΕΤΕ τι γινετε με τη μακεδονια...μεχρι και το υπουργειο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ καταργησαν και αυτο ειναι η αρχη μολις αρχισουν να διεκδικουν εδαφη να δειτε τη καλα που θα ναι.... κ μετα φυσικα εχει σειρα η θρακη απο τουρκους κ στο μελλον ηπειρος απο αλβανους οσο και να γελατε ολα αυτα θα γινουν....γιατι στην ελλαδα ολοι κοιτανε την παρτη τους.κλασικοι μ*****ς ελληνες.που ακουστικε σε αλλη χωρα να αλλαζουν τα βιβλια ιστοριας...- να τους μειωνουν τα χωρικα υδατα-να τους περνουν το ονομα..σε λιγο θα μας αλλαξουν τη γλωσσα θα μας κατεβασουν τη σημαια και θ μαστε κανονικοτατα προβατα..!!!
Last edited by enum21 on Wed Oct 28, 2009 12:04 pm, edited 1 time in total.
Reason: bad language
Reason: bad language
- cypher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a

Θυμηθειτε το τοπικ ειναι η αντιθεση καθηγητων προς τις μαθητικες παρελασεις.

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Συγνώμη επειδή πρόκειται μάλλον για άγνοια, οι παρελάσεις όπως τις ξέρουμε σήμερα καθιερώθηκαν από τα μετεμφυλιακά χρόνια. Αντλούν τις ρίζες τους από τις γενικότερες εκδηλώσεις του Μεταξά και καθρευτίζουν παρόμοιες στρατιωτικές αντιλήψεις. Και κατά τα χρόνια της Μεταξικής δικτατορίας και κατά τα μετεμφυλιακά η κοινωνία βρισκόταν σε έντονο πολιτικό μετασχηματισμό που απειλούσε το παλιό καθεστώς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν επιβεβλημένο για τους εθνικόφρονες να εφαρμόσουν ανάλογα μέτρα δηλαδή παρελάσεις, εξορίες και φυλακίσεις.
Επομένως δεν έχει νόημα να τιμάς εχθρους της δημοκρατίας και τους μίμους του Μουσολίνι. Το ΟΧΙ στους Ιταλούς δεν το είπε ο λαός, το είπε ο στρατός. Όποιος αρνιόταν να πάει στα βουνά της Αλβανίας πολύ απλά θα τον περνούσαν από στρατοδικίο και θα εκτελούσαν. Επίσης στα πεδιά των μαχών πίσω από κάθε Έλληνα φαντάρο υπήρχε και ένας Έλληνας αξιωματικός που τον απειλούσε με το όπλο αν υπισθοχωρούσε. Όπως σε κάθε πόλεμο άλλωστε.
Επιπλέον μην ξενάμε πως κατά την διάρκεια του ελληνοιταλικόυ μετώπου αρκετοί Έλληνες ήταν εξόριστοι στη Γυάρο και τον Αϊ Στράτη. Βέβαια αυτές οι επαναστατικές διακοπές αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ωφέλιμες καθώς ξεκούραστοι μετά οργάνωσαν το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ που απελευθέρωσε την Ελλάδα. Αν είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να τιμάμε είναι η 27η Σεπτεμβρίου, ημερά ίδρυσης του ΕΑΜ. Διότι μόνο μέσω αυτού ειπώθηκε ένα αυθόρμητό και παλαϊκό ΟΧΙ σε κάθε είδους γερμανοτσολιά.
Επομένως δεν έχει νόημα να τιμάς εχθρους της δημοκρατίας και τους μίμους του Μουσολίνι. Το ΟΧΙ στους Ιταλούς δεν το είπε ο λαός, το είπε ο στρατός. Όποιος αρνιόταν να πάει στα βουνά της Αλβανίας πολύ απλά θα τον περνούσαν από στρατοδικίο και θα εκτελούσαν. Επίσης στα πεδιά των μαχών πίσω από κάθε Έλληνα φαντάρο υπήρχε και ένας Έλληνας αξιωματικός που τον απειλούσε με το όπλο αν υπισθοχωρούσε. Όπως σε κάθε πόλεμο άλλωστε.
Επιπλέον μην ξενάμε πως κατά την διάρκεια του ελληνοιταλικόυ μετώπου αρκετοί Έλληνες ήταν εξόριστοι στη Γυάρο και τον Αϊ Στράτη. Βέβαια αυτές οι επαναστατικές διακοπές αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ωφέλιμες καθώς ξεκούραστοι μετά οργάνωσαν το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ που απελευθέρωσε την Ελλάδα. Αν είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να τιμάμε είναι η 27η Σεπτεμβρίου, ημερά ίδρυσης του ΕΑΜ. Διότι μόνο μέσω αυτού ειπώθηκε ένα αυθόρμητό και παλαϊκό ΟΧΙ σε κάθε είδους γερμανοτσολιά.
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Λυπάμαι αλλά είσαι ανιστόρητος ή μάλλον καλύτερα έχεις κάποια κόμπλεξ ως αριστερός. Έλεος και εμείς έχουμε παππού που πολέμησε στον ΕΑΜ και ξέρουμε ένα μέρος της αλήθειας. Έτσι για την ιστορία το ΕΑΜ αρχικά δεν μιλούσε για κουμουνισμούς και άλλα, την απελευθέρωση της πατρίδας ήθελε. Μόλις προσέλκυσε μέλη και τελείωνε ο πόλεμος τα γύρισε. Τότε είναι που άρχισε να καθαρίζει και όσους διαφώνησαν μαζί τους. Και όπως ειπώθηκε και σε άλλο τόπικ η βία φέρνει βία.
Σόρρυ για το οφφ. Το θέμα μας είναι οι παρελάσεις. Ας γίνουν προαιρετικές για να μην ανακατεύονται και κάποιοι στη θέα της ελληνικής σημαίας.
Σόρρυ για το οφφ. Το θέμα μας είναι οι παρελάσεις. Ας γίνουν προαιρετικές για να μην ανακατεύονται και κάποιοι στη θέα της ελληνικής σημαίας.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Το ΕΑΜ από την πρώτη στιγμή μίλαγε για κοινωνική απελευθέρωση και λαοκρατία. Και μάλιστα ξεκίνισε και να εφαρμόζει φέρνοντας την ψήφο στις γυναίκες μάζι και με διάφορα πολιτισμικά αγαθά στην ορεινή Ελλάδα. Κυνήγησε τον δάκτυλο των Άγγλων Ζέρβα και τη συμμορία του(ΕΔΕΣ) όπως και την Ομάδα Χ. Ακόμα προσπάθησε να καθαρίσει την ελλάδα από κάτι φρούτα όπως οι ταγματασφαλήτες, οι δοσίλογοι, οι μαυραγορήτες και οι βασιλόφρονες τον οποίον οι γόνοι δυστυχώς επιβίωσαν μέχρι σήμερα για να μας λένε πώς το ΕΑΜ δεν έχει κοινωνικοανατρεπτικό ρόλο αλλά εθνικοαπλευθερωτικό. Λες και βασική του συνιστώσα δεν ήταν το ΚΚΕ ή το ΑΚΕ ή ΕΛΔ ή το ΣΚΕ.tZoLe wrote:Λυπάμαι αλλά είσαι ανιστόρητος ή μάλλον καλύτερα έχεις κάποια κόμπλεξ ως αριστερός. Έλεος και εμείς έχουμε παππού που πολέμησε στον ΕΑΜ και ξέρουμε ένα μέρος της αλήθειας. Έτσι για την ιστορία το ΕΑΜ αρχικά δεν μιλούσε για κουμουνισμούς και άλλα, την απελευθέρωση της πατρίδας ήθελε. Μόλις προσέλκυσε μέλη και τελείωνε ο πόλεμος τα γύρισε. Τότε είναι που άρχισε να καθαρίζει και όσους διαφώνησαν μαζί τους. Και όπως ειπώθηκε και σε άλλο τόπικ η βία φέρνει βία.
Εκτός από το ότι είσαι εντελώς οφφ, από όσο ξέρω , δεν απελευθέρωσε κανείς την Ελλάδα.PASCAL wrote:Το ΕΑΜ από την πρώτη στιγμή μίλαγε για κοινωνική απελευθέρωση και λαοκρατία. Και μάλιστα ξεκίνισε και να εφαρμόζει φέρνοντας την ψήφο στις γυναίκες μάζι και με διάφορα πολιτισμικά αγαθά στην ορεινή Ελλάδα. Κυνήγησε τον δάκτυλο των Άγγλων Ζέρβα και τη συμμορία του(ΕΔΕΣ) όπως και την Ομάδα Χ. Ακόμα προσπάθησε να καθαρίσει την ελλάδα από κάτι φρούτα όπως οι ταγματασφαλήτες, οι δοσίλογοι, οι μαυραγορήτες και οι βασιλόφρονες τον οποίον οι γόνοι δυστυχώς επιβίωσαν μέχρι σήμερα για να μας λένε πώς το ΕΑΜ δεν έχει κοινωνικοανατρεπτικό ρόλο αλλά εθνικοαπλευθερωτικό. Λες και βασική του συνιστώσα δεν ήταν το ΚΚΕ ή το ΑΚΕ ή ΕΛΔ ή το ΣΚΕ.tZoLe wrote:Λυπάμαι αλλά είσαι ανιστόρητος ή μάλλον καλύτερα έχεις κάποια κόμπλεξ ως αριστερός. Έλεος και εμείς έχουμε παππού που πολέμησε στον ΕΑΜ και ξέρουμε ένα μέρος της αλήθειας. Έτσι για την ιστορία το ΕΑΜ αρχικά δεν μιλούσε για κουμουνισμούς και άλλα, την απελευθέρωση της πατρίδας ήθελε. Μόλις προσέλκυσε μέλη και τελείωνε ο πόλεμος τα γύρισε. Τότε είναι που άρχισε να καθαρίζει και όσους διαφώνησαν μαζί τους. Και όπως ειπώθηκε και σε άλλο τόπικ η βία φέρνει βία.
Το ότι είχαμε αντίσταση και ότι οι Βρετανοί μας στέλνανε προμήθειες, καθοδηγητές και κομάντο, δεν σημαίνει ότι μας απελευθέρωσαν.Απλά όταν το ανατολικό μέτωπο άρχισε να μπάζει και η Ιταλία πέρασε σε συμμαχικά χέρια, καθώς και με το φόβο απόβασης στα δυτικά, οι Γερμανοί τα μάζεψαν και έφυγαν. Είχαν χάσει την Αφρική, η Ελλάδα δεν είχε τίποτα να τους δώσει όταν η Ιταλία είχε χαθεί ανεπιστρεπτεί, απλά το να μένουν στην Ελλάδα τους κόστιζε πιο πολύ από το να φύγουν.Έτσι μια ωραία πρωία τα μάζεψαν και πήγαν να προσπαθήσουν τα μπαλώσουν τα αμπάλωτα στο ανατολικό μέτωπο.Μετά είχαμε φιλονικίες μεταξύ των αντιστασιακών για το ποιος νίκησε (κανείς είναι η απάντηση).Και τέλος όπως όλοι ξέρουν έγινε ο εμφύλιος.Μην τα συζητήσουμε τώρα. Όποιος θέλει ας ανοίξει ένα άλλο τόπικ να τα πούμε εκεί.
Εδώ μόνο για παρελάσεις.
Η γνώμη μου ειναι οτι οι μαθητικες παρελάσεις κάνουν το κύκλο τους, αυτό σημαίνει οτι σήμερα το λογικό ειναι η παρέλαση, σε κάθε περίπτωση η κατάργηση αποτελεί τη φυσική συνέπεια της εξέλιξης απλά γιατι η παράδοση και η ηθική δεν ειναι ποτε κατι σταθερό. Βεβαια υπάρχει και η περίπτωση να συμβεί το ακριβώς αντιθετο - αλλα δεν το πολυπιστεύω. Σε κάθε περίπτωση με η χωρίς παρελάσεις αυτη η τόλμη η εξωανθρώπινη, πρέπει να γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα.
Αυτοί που υποστηρίζουν την κατάργηση των παρελάσεων, αντί να χαίρονται τη μέρα αυτή, τα παιδιά, το γελιο τους, προτιμουν να εκνευρίζονται με άσχετα πράγματα, να βλέπουν φαντάσματα, αυτή ειναι η αριστερά σήμερα.
Αυτοί που υποστηρίζουν την κατάργηση των παρελάσεων, αντί να χαίρονται τη μέρα αυτή, τα παιδιά, το γελιο τους, προτιμουν να εκνευρίζονται με άσχετα πράγματα, να βλέπουν φαντάσματα, αυτή ειναι η αριστερά σήμερα.
Ποσο λατρεύω την φιλοσοφία και πόσο την μισώ οταν "συναντά την ποίηση" απέναντι σε κάθε ρεαλισμό.fo@ wrote:Οι προγονοί μας επειδή πολέμησαν δε σημαίνει ότι είναι αυθεντίες σε θέματα ευρύτερης ελευθερίας. Τόσο απλά. Επομένως οι ίδιοι και οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι τους δε δικαιούνται ηθικά να απαιτούν τη συμμετοχή σε παρελάσεις. Γιατί πραγματική ελευθερία συνεπάγεται και απελευθέρωση από ολοκληρωτικής φύσεως εθνικιστικών θεσμών.
που θα πάει θα το δουμε...