Yπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (E-mail @dias.aueb.gr) και Webmail
- cypher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Πρόβλημα με webmail
Πας εδω βασικα http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi και κανεις login με το p30***** που εχεις για αριθμο μητρωου και τον κωδικο που σου εδωσαν στην εγγραφη στην γραμματεια σε ενα χαρτακι. Δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο για ενεργοποιηση απ'οσο θυμαμαι.
- XaviannNJ
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Βασικά δεν μου έκανε log-in γιατί μάλλον δεν έβαζα κάτι σωστα...
Τώρα που τα...κατάφερα ...αναρωτιέμαι¨τα ελληνικά δεν τα "διαβάζει"?Βλέπω μόνο τους αγγλικόυς χαρακτήρες.
Τώρα που τα...κατάφερα ...αναρωτιέμαι¨τα ελληνικά δεν τα "διαβάζει"?Βλέπω μόνο τους αγγλικόυς χαρακτήρες.
πρεπει να αλλαξεις την κωδικοποιηση για να τα δειξει - το ποια πιανει που το λενε καποια προηγουμενα μηνυματαif_you_ seek_X.N.J. wrote:Βασικά δεν μου έκανε log-in γιατί μάλλον δεν έβαζα κάτι σωστα...
η καλυτερη ιδεα ειναι να βαλεις καποιο προγραμμα, πχ το thunderbird να τα κατεβαζει για σενα στο pc σου - τοτε θα τα δειχνει σωστα χωρις να χρειαστει να αλλαζεις την κωδικοποιηση καθε τοσο και λιγακι
αμα το αποφασισεις, βαλε για server το dias.aueb.gr οπου ζηταει (και αμα θελεις βαλε να μην τα σβηνει απο τον server, για να τα εχεις και στα δυο μερη)
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Σχετικά με το γνωστό πρόβλημα του webmail όπου δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους ελληνικούς χαρακτήρες.
Και ιδού η λύση:
Απλά πατήστε το ¨[View source]¨ και μετά σας εμφανίζει το mail με τους ελληνικούς χαρακτήρες κανονικά, καθώς και κάποια άλλα στοιχεία του mail...
Το θέμα είναι ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα χωρίς προωθήσεις σε άλλα mail, αλλαγή κωδικοποίησης κτλ...
Παρακαλώ!!!
Και ιδού η λύση:
Απλά πατήστε το ¨[View source]¨ και μετά σας εμφανίζει το mail με τους ελληνικούς χαρακτήρες κανονικά, καθώς και κάποια άλλα στοιχεία του mail...
Το θέμα είναι ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα χωρίς προωθήσεις σε άλλα mail, αλλαγή κωδικοποίησης κτλ...
Παρακαλώ!!!
What to say man...what to say....
- Zifnab
- Academic status: MSc
Και το pagesource στον Firefox κινέζικα μου τα βγάζει...προτιμώ την λύση με τις κωδικοποιήσεις αν και ένα metatag σε utf-8 θα έφτιαχνε την κατάσταση...crash_override wrote:Σχετικά με το γνωστό πρόβλημα του webmail όπου δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους ελληνικούς χαρακτήρες.
Και ιδού η λύση:
Παρακαλώ!!!
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; CHARSET=iso-8859-1">
^
Απαράδεκτο ούτε iso-8859-7 (έχει) (μόνο για emails από παλιό eclass)
Και φυσικά ούτε UTF-8 που είναι πλεον σχεδόν όλα τα email...
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Και γω mozilla firefox χρησιμοποιώ και μου τα βγάζει κανονικά με αυτό που πρότεινα...
What to say man...what to say....
- madness
- Mbyte level
καλό και αυτό... από περιέργεια είπα να τα τσεκάρω...
τα μισά τα διαβάζει με UTF-8 και τα άλλα με ISO-8859-7 και σε αυτά πάλι χάνει από τα To, From, Subject χαρακτήρες...
Η καλύτερη λύση για αυτό είναι POP3 και να τα παίρνεις από άλλο πρόγραμμα
Thanderberg (όπως είπατε πιο πάνω)
Windows Live Mail ή Outlook Express (δοκιμασμένα δεν έχουν πρόβλημα)
και για να τα βλέπετε και από οπουδήποτε προτείνω το Gmail (*), ρυθμίζετε από τα Settings πολύ εύκολα.
* υποστήριξη POP3 έχουν και hotmail, yahoo... κτλ κάπου στις επιλογές θα το βρείτε...
τα μισά τα διαβάζει με UTF-8 και τα άλλα με ISO-8859-7 και σε αυτά πάλι χάνει από τα To, From, Subject χαρακτήρες...
και για να τα βλέπετε και από οπουδήποτε προτείνω το Gmail (*), ρυθμίζετε από τα Settings πολύ εύκολα.
* υποστήριξη POP3 έχουν και hotmail, yahoo... κτλ κάπου στις επιλογές θα το βρείτε...
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)Re: Πρόβλημα με webmail
η ειναι αστειο, η θα πρεπει να προσεξεις οτι λεγεται thunderbirdmadness wrote:καλό και αυτό... από περιέργεια είπα να τα τσεκάρω...
οπ καλη ιδεα αυτηcrash_override wrote:Σχετικά με το γνωστό πρόβλημα του webmail όπου δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους ελληνικούς χαρακτήρες.
Και ιδού η λύση:
Παρακαλώ!!!
ευχαριστω , αν και αμφιβαλω αμα θα χρειαστει να χρησιμοποιησω ποτε το site του webmail
- sandra
- Wow! Terabyte level
Θα χρειαστεί. Αν δεν τα διαγράφεις αυτόματα από το σέρβερ όταν τα κατεβάζεις τοπικά, μπουκώνει μετά από κάποιον καιρό. Οπότε πρέπει να τα διαγράφεις τακτικά αλλιώς θα ζήσεις μερικές μέρες χωρίς mail μέχρι να βρεις τον υπεύθυνο στο κέντρο δικτύων
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Δε νομίζω ότι μπουκώνει, απλά σβήνει τα πιο παλιά σου mail..Τουλάχιστον έτσι έγινε σε μένα, όταν αποφάσισα μετά απο καιρό να βρω ένα παλιό μου mail (πιο συγκεκριμένα τους κωδικούς για το msdna)..Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, ότι στέλνεται στο mail, ανακοινώνεται και στο eclass, οπότε μικρό το κακό
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- sandra
- Wow! Terabyte level
Ότι μπουκώνει το χω διαπιστώσει κι εγώ και πολλοί άλλοι. Επίσης κάποιοι από εμάς χρησιμοποιούμε το mail αυτό και για μη σχετικά θέματα με τη σχολή. π.χ. όταν θέλουμε να αποφύγουμε το spamming στο κανονικό μας account Οπότε γιατί να το ρισκάρεις?
- madness
- Mbyte level
όταν μπουκώσει δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις τον υπεύθυνο στο κέντρο δικτύων...
1. μπαίνεις στον dia με putty.
2. πατάς την μαγική λέξη "pine" και από εκεί follow on screen με επιλογές στο Υπερσυγχρονο "παραθυρικό" περιβάλλον και σβήνεις σαβούρα οπότε αρχίζει και δουλεύει το σύστημα...
@chriskin: έκανα το πτηνό ... βουνό... (θα χα στο μυαλό μου τα παγόβουνα...)
1. μπαίνεις στον dia με putty.
2. πατάς την μαγική λέξη "pine" και από εκεί follow on screen με επιλογές στο Υπερσυγχρονο "παραθυρικό" περιβάλλον και σβήνεις σαβούρα οπότε αρχίζει και δουλεύει το σύστημα...
@chriskin: έκανα το πτηνό ... βουνό... (θα χα στο μυαλό μου τα παγόβουνα...)
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)- sandra
- Wow! Terabyte level
Κι όμως παιδιά το έχουμε ξανασυζητήσει. Είχε συμβεί σε κάποιους από εμάς και δε μπαίναμε προφανώς ούτε από Pine.
- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Ερώτηση...προσπαθώντας να στείλω την ταυτότητά μου σε καποιον απ'το Πλαίσιο για το φοιτητικό λάπτοπ μέσω του dias mail μου, επέστρεψε Relay Denied απ'τον προορισμό. Κι επειδή η διεύθυνση ειναι σιγουρα σωστή (το έστειλα τελικα απο hotmail), να φανταστώ ότι ο plaisio.gr αναγνωρίζει τον dias.aueb.gr ως spammer ?!?!?!
Δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να στειλω mail εκτός dias/aueb απ'τον λογαριασμό μου και δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό.
Δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να στειλω mail εκτός dias/aueb απ'τον λογαριασμό μου και δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
- cypher
Στο πλαισιο ο συνηθης τροπος να στειλεις mail ειναι απο την "Επικοινωνια" μεσα απο το site τους οταν εισαι μελος. Το εχουν μπλοκαρει το αλλο για να περιορισουν το spam κτλ. Tην ιδια πολιτικη ακολουθουν αρκετα καταστηματα του εξωτερικου.miv wrote:Ερώτηση...προσπαθώντας να στείλω την ταυτότητά μου σε καποιον απ'το Πλαίσιο για το φοιτητικό λάπτοπ μέσω του dias mail μου, επέστρεψε Relay Denied απ'τον προορισμό. Κι επειδή η διεύθυνση ειναι σιγουρα σωστή (το έστειλα τελικα απο hotmail), να φανταστώ ότι ο plaisio.gr αναγνωρίζει τον dias.aueb.gr ως spammer ?!?!?!
- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Α, οκ, κάτι τέτοιο ειχα στο νου μου...
Και κάτι ακόμη, ξαφνικά σήμερα ο Thunderbird (χρησιμοποιώ απο κει το λογαριασμο μου στο dias) σταμάτησε να αποθηκεύει τα απεσταλμένα στο σχετικό φάκελο, είναι θέμα ρύθμισης του client ή του server; Μέχρι και πριν λίγες μέρες κάθε μήνυμα που έστελνα αποθηκευόταν κανονικά στα Απεσταλμένα.
Και κάτι ακόμη, ξαφνικά σήμερα ο Thunderbird (χρησιμοποιώ απο κει το λογαριασμο μου στο dias) σταμάτησε να αποθηκεύει τα απεσταλμένα στο σχετικό φάκελο, είναι θέμα ρύθμισης του client ή του server; Μέχρι και πριν λίγες μέρες κάθε μήνυμα που έστελνα αποθηκευόταν κανονικά στα Απεσταλμένα.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
-
είναι ρύθμιση του προγράμματος
τσεκάρεις το
Code: Select all
Δεξί κλικ στον λογαριασμό > Properties > Copies & Folders
Code: Select all
Place copy in
- BalzoT
- bit level
- Academic status: 4th year
Παιδιά τις τελευταίες μέρες δεν μου δουλεύει το mail του dias στο outlook...έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα;
Από εδώ μπαίνεις κανονικά?BalzoT wrote:Παιδιά τις τελευταίες μέρες δεν μου δουλεύει το mail του dias στο outlook...έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα;
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!
Play and help!
Καλησπέρα παιδιά και με συγχωρείτε για τα greeklish αλλά δεν έχω δυνατότητα για ελληνικά. Με το mail του δία τι έχει γίνει τελικά? Περιμένω ένα σημαντικό email από έναν καθηγητή για μια εξέταση και δεν μπορώ να πληροφορηθώ. Ξέρετε καμία λύση? Ευχαριστώ
Last edited by Loner on Mon Feb 15, 2010 8:47 pm, edited 1 time in total.
Reason: greeklish
Reason: greeklish
Καλύτερα να αδικείσαι παρά να αδικείς
- cypher
Εδω μια χαρα παιζει. Αν εχεις προβλημα μπες απο putty και μεσω pine διεγραψε μερικα μηνυματα μηπως το μπλοκαρει αυτο.
μπαινω στο putty γραφω pine αλλα εκει δε φαινεται να εχω καποιο μειλ.παω να ανοιξω το inbox δεν ανοιγει και μου γραφει [can't open inbox(file /usr/mail/p30xxxxx): not in valid mailbox format].και το sent message και το saved message ειναι αδεια.τι κανω λαθος?cypher wrote:Εδω μια χαρα παιζει. Αν εχεις προβλημα μπες απο putty και μεσω pine διεγραψε μερικα μηνυματα μηπως το μπλοκαρει αυτο.
Last edited by alexgerow on Tue Feb 16, 2010 12:30 pm, edited 1 time in total.
Καλύτερα να αδικείσαι παρά να αδικείς