Nvidia vs ATI radeon (κάρτες γραφικών)

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.

Ποιες κάρτες γραφικών πιστεύετε ότι υπερτερούν σε απόδοση / κατανάλωση;

Nvidia
15
65%
ATI Radeon
8
35%

Total votes: 23
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Nvidia vs ATI radeon (κάρτες γραφικών)

Post by emperormario » Sat Oct 31, 2009 5:30 pm

sagwnias wrote:Εχω 26αρι μονιτορ (1920Χ1200) γι αυτο πηρα και δυνατη καρτα!
Οσο για το crossfire που λες εχεις αδικο. Σε 1-1.5 χρονο παιρνεις αλλη μια ιδια καρτα με 50-60€ και κανεις παπαδες...
Γι αυτο το λογο πηρα μητρικη να κανει και crossfire και sli αναλογως τα γουστα της εποχης!
Ok για το monitor σου όντως έκανες καλή επιλογή..Δε σε κουράζουν όμως οι 26 "? Σκεφτόμουν να πάρω κανα 22άρι, αλλά και πάλι θεωρώ ότι λόγω απόστασης απο τα μάτια, θα έχω πονοκεφάλους και ζαλάδες μετά απο πολυωρη χρήση..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 5:36 pm

emperormario wrote:
sagwnias wrote:Εχω 26αρι μονιτορ (1920Χ1200) γι αυτο πηρα και δυνατη καρτα!
Οσο για το crossfire που λες εχεις αδικο. Σε 1-1.5 χρονο παιρνεις αλλη μια ιδια καρτα με 50-60€ και κανεις παπαδες...
Γι αυτο το λογο πηρα μητρικη να κανει και crossfire και sli αναλογως τα γουστα της εποχης!
Ok για το monitor σου όντως έκανες καλή επιλογή..Δε σε κουράζουν όμως οι 26 "? Σκεφτόμουν να πάρω κανα 22άρι, αλλά και πάλι θεωρώ ότι λόγω απόστασης απο τα μάτια, θα έχω πονοκεφάλους και ζαλάδες μετά απο πολυωρη χρήση..
και σε 32 π εχω συνδεσει εγω δεν κουραζει αμα ειναι καλη η ποιοτητα της εικονας
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sat Oct 31, 2009 5:39 pm

Ρε συ όμως, μεγαλύτερη διάμετρος δε συνεπάγεται και μεγαλύτερη ακτινοβολία στη μάπα? Και ταινία να δεις στο pc, πιο μακριά απο 2-3 μέτρα δεν πας (εκτός αν ξέρω γω είναι home theater pc)..Γιαυτό διατηρώ επιφυλάξεις
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Sat Oct 31, 2009 5:47 pm

emperormario wrote:Ρε συ όμως, μεγαλύτερη διάμετρος δε συνεπάγεται και μεγαλύτερη ακτινοβολία στη μάπα? Και ταινία να δεις στο pc, πιο μακριά απο 2-3 μέτρα δεν πας (εκτός αν ξέρω γω είναι home theater pc)..Γιαυτό διατηρώ επιφυλάξεις
Η ακτινοβολια απο τις νεου τυπου τηλεορασεις/οθονες ειναι πλεον ελαχιστη. Το μονο αρνητικο ουσιαστικα στις οθονες μεγαλυτερων ιντσων ειναι οτι απο αποσταση δεν βλεπεις τοσο καθαρα τα γραμματα κτλ (σε desktop περιβαλλον) οποτε και η λυση ειναι απλα να μεγαλωσεις το dpi. :-)
ImageImageImageImageImageImageImage
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 5:49 pm

emperormario wrote:Ρε συ όμως, μεγαλύτερη διάμετρος δε συνεπάγεται και μεγαλύτερη ακτινοβολία στη μάπα? Και ταινία να δεις στο pc, πιο μακριά απο 2-3 μέτρα δεν πας (εκτός αν ξέρω γω είναι home theater pc)..Γιαυτό διατηρώ επιφυλάξεις
δεν ειναι πια CRT οι οθονες , δν ενοχλουν και τοσο.
εμενα πχ δν μ εχουν ανεβασει τη μυωπια η προκαλεσει πονοκεφαλους που λενε ολοι, και ειμαι με 15.4, με 19 και με 32 αναλογα με το που καθομαι στο σπιτι
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Sat Oct 31, 2009 6:50 pm

Δυσκολη ηταν μονο η πρωτη ωρα μπροστα της!
Αν ειχα την οικονομικη ανεση θα επαιρνα σιγουρα 30αρα!

Οσο για τα γραμματα μια χαρα φαινονται στην 26αρα! Σιγουρα πολυ καλυτερα απο την 24αρα, αφου εχει μεγαλυτερο πιξελ!
Δεν φανταζεσαι ποσο ευκολα δουλευεις και διαβαζεις!
πχ μεσα στην εξεταστικη ειχα 2-3 pdf ανοιχτα,
οταν κανω καποια δουλεια, εχω διπλα πχ το μσν κλπ!

Οταν ανοιγω πλεον το 15αρι λαπτοπ μου δεν αντεχω πολυ ωρα.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 6:52 pm

πω ναι μετα απο αρκετη ωρα σε μεγαλη οθονη οταν γυριζω στο λαπτοπακι των 15.4 περναω ενα μικρο διαστημα μεχρι να συνηθισω κι εγω.
Ευτυχως υπαρχουν τα πολλαπλα desktops και τα εφεδακια π βαζουν τα παραθυρα διπλα διπλα και μπορω να κανω τη δουλεια μ, δν καταλαβαινω πως καταφερνει κανεις με 15αρα οθονη να κανει βασικες δουλειες με windows :S
Post Reply

Return to “Hardware”