laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: laptops

Post by Filia » Mon Sep 14, 2009 12:53 am

Οχι εντάξει μην το ανοίξεις!!

Είσαι τυχερός που μπόρεσες και το έφερες από Αμερική...εδώ ότι θέλουν φέρνουν και το πληρώνεις και διπλό :smt021
Πάντως ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο! Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις απαντήσεις! :smt023
Δεν μου 'ρχεται καμιά άλλη ερώτηση τώρα....θα σε ταλαιπωρήσω αργότερα αν είναι! :lol:
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Sep 14, 2009 11:11 am

Εγώ από εδώ τον είχα πάρει
http://image.gr/products/?Sid=5&Cid=29&Pid=1060
pananton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by pananton » Mon Sep 14, 2009 6:10 pm

Ειμαι κατοχος Dell Studio 1537...για να μην ξαναγραφω κατεβατα δες αυτο το post μου...http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 83#p177483
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Mon Sep 14, 2009 10:29 pm

λεω να παρω καινουριο laptop μεσα στο μηνα κ δεν ξερω ποιο απ τα 2:
HP Compaq Presario CQ61-220sv
HP Pavilion dv6-1220ev Moonlight

μήπως εχει να προτεινει καποιος κατι καλυτερο μεχρι 700-750euro?
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Sep 14, 2009 11:44 pm

the_night_watchman wrote:λεω να παρω καινουριο laptop μεσα στο μηνα κ δεν ξερω ποιο απ τα 2:
HP Compaq Presario CQ61-220sv
HP Pavilion dv6-1220ev Moonlight

μήπως εχει να προτεινει καποιος κατι καλυτερο μεχρι 700-750euro?
Καμια 10αρια ποστς παραπανω ο stoupeace εψαχνε παρομοιο ευρος τιμης. Δες το HP που λεω. ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 512664D5B8 )
:-)
ImageImageImageImageImageImageImage
the_night_watchman
Mbyte level
Mbyte level

Post by the_night_watchman » Tue Sep 15, 2009 12:32 am

thanks!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
σημερα 3 ωρες συγκριναμε καμια 10αρια laptops με τον para αλλα δεν ξερω πως μας ξεφυγε αυτο!
"There are two kinds of people in this world:Those who survive no matter the cost, and those who are walking victims."
Image
:::it will be alr1ght:::
Siente la magia que vive en ti...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Sep 28, 2009 9:50 pm

Παιδιά, είμαι ανάμεσα σε δύο laptops. Αυτό κι αυτό. Από αυτά προτιμώ το δεύτερο αλλά έχω μια φοβία με τα 64bitα.. Κάποια γνώμη για την επιλογή;
Απόψεις για τις μάρκες/τους ενδοιασμούς μου στα 64bitα/άλλες επιλογές δεκτές! :)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Sep 28, 2009 10:10 pm

Το δευτερο ειναι μακραν προτιμοτερο. Τα vaio ειναι αρκετα προβληματικα και δεν επιτρεπουν τοσο ευκολα εγκατασταση αλλων λειτουργικων περαν του αρχικου τους. Τουλαχιστον αυτο εχω δει σε οσα ατομα μετα αντιμετωπιζαν προβληματα. Το moonlight ειναι μια χαρα επιλογη και καιρος ειναι να περασεις και σε 64bit. Προβληματα δυσκολα θα αντιμετωπισεις μιας και ηδη οι περισσοτεροι drivers βγαινουν και στις δυο εκδοσεις (32 & 64bit) ενω τα αλλα προγραμματα που ειναι 32bit δουλευουν και σε 64bit λειτουργικο κανονικα οποτε δεν στερεισαι τιποτα. :smt023
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Sep 28, 2009 10:28 pm

Thank you very very much! :) :)
Πλήρης απάντηση! :-)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level

Post by Xrhstos_kiP » Sun Nov 01, 2009 6:33 pm

:wave: buzinga

Αποφασισα να αγορασω ενα Netbook. :)
Για πολυ απλους λογους οπως να διαβαζω διαφανειες στο κρεβατι μου(οχι να γραφω κωδικα), η οπου αλλου θελω, κ οχι στο pc, γτ με κουραζει,
για να εχω προσβαση στο διαδικτυο, παλι απο οπου θελω, αντε να βαλω κ κανενα κατεβαστιρι να βλεπω smallville παλι πού, στο κρεβατι μου....

κοιτώντας πολυ γρηγορα, κ εχοντας ρωτησει κανα-δυο ατομα, μου παν οντως, δεν εχεις να χασεις τπτ, με μια φθηνη αγορα, οπως αυτη..
απο τις χαμηλοτερες τιμες, κ δυνατοτητες οι οποιες μ καλυπτουν πληρως νομιζω..

Οποτε εσεις που τα ξερετε κ καλυτερα, feel free να προσθεσετε/προτεινετε/ comment γενικως..

Thanx in advance!! :)
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Nov 01, 2009 6:39 pm

Σε αυτα τα λεφτα το συγκεκριμενο που λες ειναι αριστη επιλογη. Αν ηθελες να διαθεσεις παραπανω θα μπορουσες να πας σε αυτο http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... 0B-382.htm με μεγαλυτερη οθονη/διαρκεια μπαταριας και μπορεις να του προσθεσεις και μνημη. Αλλα οι αναγκες σου καλυπτονται και με το παραπανω. :)
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Nov 01, 2009 6:51 pm

Να κάνω το εποικοδομητικό μου σχόλιο/spamming?
Είναι bazinga :-p
Γενικά έχω απέχθεια με τα netbook, και ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να εισέλθουν στην αγορά και να θεωρούνται πλέον ως trend είναι κάτι που θα διδάσκεται στο marketing..Στο θέμα μας τώρα..Τα laptop έχουν φθηνύνει (καλά το γραψα?) τόσο, που με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείς να στραφείς σε κάποια αντίστοιχη λύση..Θα μου πεις βέβαια "εγώ το θέλω για να το έχω αγκαλίτσα στο κρεβάτι"..Οκ, αλλά με ένα μικρό συμβιβασμό στο βάρος και στο μέγεθος, έχεις 15άρα οθόνη και καλύτερα specs..Αν όμως έχεις ήδη laptop, ή θέλεις το netbook αποκλείστικά για browsing/downloading, go 4 it..Για μελέτη διαφανειών θεωρώ πως θα σε κουράσει..Αυτά!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 01, 2009 9:09 pm

emperormario wrote:Να κάνω το εποικοδομητικό μου σχόλιο/spamming?
Είναι bazinga :-p
Γενικά έχω απέχθεια με τα netbook, και ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να εισέλθουν στην αγορά και να θεωρούνται πλέον ως trend είναι κάτι που θα διδάσκεται στο marketing..Στο θέμα μας τώρα..Τα laptop έχουν φθηνύνει (καλά το γραψα?) τόσο, που με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείς να στραφείς σε κάποια αντίστοιχη λύση..Θα μου πεις βέβαια "εγώ το θέλω για να το έχω αγκαλίτσα στο κρεβάτι"..Οκ, αλλά με ένα μικρό συμβιβασμό στο βάρος και στο μέγεθος, έχεις 15άρα οθόνη και καλύτερα specs..Αν όμως έχεις ήδη laptop, ή θέλεις το netbook αποκλείστικά για browsing/downloading, go 4 it..Για μελέτη διαφανειών θεωρώ πως θα σε κουράσει..Αυτά!
απο ενα 13αρι netbook π εχω διαβασει εγω καμια δυο φορες δεν εχω τις καλυτερες εμπειριες
δεν θελω να φανταστω καν ποσο θα κουραζει στο διαβασμα ενα 10αρι
para wrote:Παιδιά, είμαι ανάμεσα σε δύο laptops. Αυτό κι αυτό. Από αυτά προτιμώ το δεύτερο αλλά έχω μια φοβία με τα 64bitα.. Κάποια γνώμη για την επιλογή;
Απόψεις για τις μάρκες/τους ενδοιασμούς μου στα 64bitα/άλλες επιλογές δεκτές! :)
ας κανω την προπαγανδα μου : Fujitsu-Siemens κοιτα , απλα στην εμφανιση αλλα εχουν πολλα θετικα, χαρακτηριστικα
1)οθονες που δεν γεμιζουν δαχτυλιες, οσο και να τις ακουμπας (απο acer kai toshiba κτλ κτλ που συνηθως γεμιζουν αμεσως..)
2)λειτουργικα, εννοω πχ πως δεν ειναι η usb στα δεξια κατω οπως εχω δει σε 2-3 laptop αλλων εταιριων με αποτελεσμα να χτυπαει στο ποντικι, ποσο μαλλον το cd στα δεξια να χτυπαει στο χερι σου καθε φορα που βγαινει

εγω εχω αυτο εδω http://www.notebookcheck.net/Review-Fuj ... 329.0.html

(και οτι παρεις 100% 64bit εκτος αμα το εχεις για windows-only χρηση, οπου οι διαφορες αμα δν εχεις πολυ ram δεν φαινονται)
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level

Post by Xrhstos_kiP » Sun Nov 01, 2009 9:17 pm

Οχι δεν εχω laptop.. Πηρα προσφατα καινουριο tower κ τα δωσα ολα κει...
Οτι θα κανα στο laptop το κανω στο desktop....
επισης στο γραφειο μου εχω χωρο για φαγητο κλπ :-p
Απλα το θελω για Internet εκτος οικιας, κ για διαβασμα το βραδυ που εχει ησυχια στο κρεβατι μου η στον καναπε, γιατι πολλες ωρες στο γραφειο = προβλημα μεσης μου...

Edit: @chriskin αυτο με τη πολυ μικρη οθονη το σκεφτομουν κ γω, αλλα το δα απ κοντα κ δεν με πειραξε τοσο..
Σιγουρα ισχυει ομως, ποτε δεν μπορουσα να διαβασω βιβλια η γενικα μεγαλa κειμενα απο το pc... Αν αρχισουν τωρα οι καθηγητες κ αντι για σημειωσεις ανεβαζουν ολοκληρα κατεβατα... θα μαι γκαντεμης..
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 01, 2009 9:44 pm

Xrhstos_kiP wrote:Οχι δεν εχω laptop.. Πηρα προσφατα καινουριο tower κ τα δωσα ολα κει...
Οτι θα κανα στο laptop το κανω στο desktop....
επισης στο γραφειο μου εχω χωρο για φαγητο κλπ :-p
Απλα το θελω για Internet εκτος οικιας, κ για διαβασμα το βραδυ που εχει ησυχια στο κρεβατι μου η στον καναπε, γιατι πολλες ωρες στο γραφειο = προβλημα μεσης μου...

Edit: @chriskin αυτο με τη πολυ μικρη οθονη το σκεφτομουν κ γω, αλλα το δα απ κοντα κ δεν με πειραξε τοσο..
Σιγουρα ισχυει ομως, ποτε δεν μπορουσα να διαβασω βιβλια η γενικα μεγαλa κειμενα απο το pc... Αν αρχισουν τωρα οι καθηγητες κ αντι για σημειωσεις ανεβαζουν ολοκληρα κατεβατα... θα μαι γκαντεμης..
για εκτος του σπιτιου ειναι Ιδανικοτατο παντως. μεγαλυτερο απο smartphone των 3 και 4 ιντσων, μικροτερο απο λαπτοπ των 15 και ανω - απλα δεν ξερω αμα θα εδινα τοσα λεφτα για να παρω κατι τετοιο αμα δεν το χρειαζομουν - προφανως εσυ μπορει να το χρειαζεσαι ομως.

οσο για desktop/laptop π ελεγες πριν (εννοω οτι οτι θα εκανες στο λαπτοπ θα το εκανες και στο δεσκτοπ), τα laptop μπορει να ειναι πιο αδυναμο , συνηθως, απο desktop, αλλα ειναι Τελειως διαφορετικη αισθηση.εχω και desktop και μαλιστα πολυ καλο (4 πυρηνες στα 3ghz, nvidia 9800gt, 32 ιντσες οθονη, 4gb ram ddr3 κτλ κτλ) και ενα λαπτοπακι σχετικα παλιο (2 πηρυνες 2.4, nvidia 8600, 15 ιντσες, 2 gb ram κτλ κτλ - σε ολα χειροτερο κατα πολυ δηλαδη)
και παλι προτιμω το λαπτοπ, δινει πολυ μεγαλυτερη ευχαριστηση

γι αυτο ελεγα μηπως κοιταγες σε κανα μικρο laptop π θα μπορει να κανει καποια βασικα πραγματα αντι για τα netbooks που ειναι τωρα πια σε δυναμη παρομοια με smartphones
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Nov 02, 2009 2:03 am

Xrhstos_kiP wrote:
Βασικα κοιτα να δωσεις και 100-120 ευρω για μια ανετη/καλη καρεκλα γραφειου απο αυτες που πεφτει και καπως η πλατη, παρεις δεν παρεις netbook. Και εγω μια τετοια εχω απο IKEA και ειναι τρομερα ανετη και δεν ενοχλεισαι καθολου οσες ωρες και να κατσεις. :-p
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Mon Nov 02, 2009 2:09 am

μήπως τα 32bit προγράμματα τρέχουν πιο αργά σε 64bit επεξεργαστή;
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Mon Nov 02, 2009 2:17 am

*estrngd wrote:μήπως τα 32bit προγράμματα τρέχουν πιο αργά σε 64bit επεξεργαστή;
Αν δεν εχουν γραφτει για 64bit επεξεργαστη τοτε οχι η διαφορα πρακτικα ειναι ελαχιστη εως καμια. Μονο στην εκμεταλευση μνημης ισως υπαρξει διαφορα αλλα και παλι θες μια αρκετα μνημοβορα εφαρμογη για να το διαπιστωσεις στην πραξη.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 02, 2009 10:01 pm

*estrngd wrote:μήπως τα 32bit προγράμματα τρέχουν πιο αργά σε 64bit επεξεργαστή;
ακομα και παιχνιδια που ειχαν γραφτει για 32 παιζουν μια χαρα στον 64bit-ο μου , εννοω χωρις διαφορες
και προφανως παιζουν εκει καλυτερα οσα γραφτηκαν για 64 , οποτε ειναι καλυτερες οι 64 εκδοσεις οπως και να το κοιταξεις (σε θεμα ταχυτητας τουλαχιστον)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Nov 04, 2009 11:17 pm

Η γνώμη σας για αυτό ποια είναι? http://uk.computers.toshiba-europe.com/ ... hop/false/
Περίπου 900 έχει στην Ελλάδα. Ο επεξεργαστής πιστεύετε θα αντέχει εφαρμογές για προγραμματισμό? Δεν βρίσκω και drivers στο site της toshiba :smt017
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Nov 05, 2009 12:52 am

Theofaman wrote:Η γνώμη σας για αυτό ποια είναι? http://uk.computers.toshiba-europe.com/ ... hop/false/
Περίπου 900 έχει στην Ελλάδα. Ο επεξεργαστής πιστεύετε θα αντέχει εφαρμογές για προγραμματισμό? Δεν βρίσκω και drivers στο site της toshiba :smt017

με τα ιδια λεφτα ειχα παρει εγω περσι-προπερσι το laptop μου που ειναι πιο δυνατο απο αυτο
αμα κοιταξεις σε 15αρες οθονες παντως που δεν εχουν μεγαλη διαφορα ειναι αρκετα πιο φθηνα και πανω κατω το ιδιο ευκολα στη μεταφορα

θα αντεχει παντως, αλλα αμα πας αργοτερα σε κανα μαθημα με γραφικα (εχουμε κατι τετοιο στην ασοεε να ελπιζω ε;) δεν σου ορκιζομαι οτι θα τρεχει και αρκετα - εχω δει δυνατοτερους υπολογιστες να βγαζουν ελαχιστα frames το δευτερολεπτο σε τετοια προγραμματα
Post Reply

Return to “Hardware”