Έρευνα σε πρωτοετείς φοιτητές ...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Feb 01, 2005 12:40 pm

Έλα ρε συ Παναγιώτη με τις βάσεις ... (δεν γνωρίζω τι παίζει με άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ) αλλά για την σχολή μας νομίζω πως έχω πλήρη εικόνα και για τα άλλα τμήματα.
Και μιας και πήρες την φουρνιά μας (μια απο τις καλύτερες για μένα του τμήματος από τότε που καταργήθηκαν οι δέσμες) η αντίστοιχη φουρνιά του του ΔΕΤ με χαμηλότρη βάση θα μας περάσει σε μο ...
Είναι απλά τα πράγματα το handicap που υπάρχει μεταξύ των δύο σχολών σε αντικείμενο, αβάντα και επίπεδο (από το 2002 και μετά) είναι μεγάλο.
υγ: αλήθεια σκέφτηκε κανείς ότι βάση μας "ρίγνει" τη μέση βάση του ΟΠΑ ... και τότε τα μαθήματα ήταν 9 (έξω δίκαια, θησκευτικά κτλ ...) τώρα που γίναν 6 και η ιστορία επαναληφθεί δικαιολογία δεν θα υπάρχει!
mikem4600 wrote:Ακριβώς το ίδιο έντυπο έχουμε κι εμείς (το έχω δει όταν η γραμματέας του cslab 1 το συνέτασε...) απλώς δεν το κοτσάρουμε στο site.
mikem4600, υπάρχει link στο ΔΕΤ που λέει περί τις 80 επιχειρήσεις και τι θέσεις ζητούν για πρακτική άσκηση ... αυτό δεν το είδες;
Μετά είδες που υπάρχει άλλος σύνδεσμος με το πού έκανε ο φοιτητής πρακτική και σε τι θέμα ...
Υπάρχει ιστορικό όλων των φοιτητών του ΔΕΤ που έκαναν πρακτική on -line ...
Οι βεβαιώσεις των εταιριών και της σχολής που χρειάζονται για την γραφειοκρατία υπάρχουν στο site τους ...
Εσύ τι από αυτά έχεις ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Feb 01, 2005 12:57 pm

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζεται να βγάζει ο καθένας μας συμπεριφορά νηπιαγωγείου λές και του πήραν το παιχνίδι....

Το ΔΕΤ πράγματι έχει (εως πολυ) καλύτερη οργάνωση με γειά του με χαρά του.......και εμείς καλή οργάνωση έχουμε αλλά όχι τόσο καλή. Οι βαθμοί είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερης ευκολίας μαθημάτων (δεν έχω δεί κάποιο ιδιαίτερα βαθύ μάθημα στο π.σ. του ΔΕΤ για να είμαι ειλικρινής) αλλά και αβάντας από μεριά των καθηγητών. ΣΕ καμία περίπτωση δεν πάιζει η βάση ρόλο, γιατί αν το δείς σωστά, όταν εγώ μπήκα στην Πληροφορική το 2001 έιχαμε αρκετά μεγαλύτερη βάση από το ΔΕΤ......ασε που για διαφορές τάξης μέχρι 1,5 βαθμό δεν θεωρώ ότι λέει κάτι επειδή κάποιος πήρε 19 και όχι 17.8 στις πανελλήνιες διότι το 17.8 μπορεί να είναι προιόν μη επιτυχίας σε 1-2 άσχετα αντικείμενα με ένα core ενός πτυχίου.

Απο εκεί και περά, έχω την εντύπωση ότι έχουμε καλύτερους καθηγητές από το ΔΕΤ (δες τις δημοσιεύσεις και τις σπουδές τους σε σύγκριση με το ΔΕΤ - πλην Πραστάκου πόσοι ΔΕΤιστες τελείωσαν σε Ivy League πανεπιστήμια της Αμερικής;?), είμαστε πιο "δύσκολο" τμήμα στα μάτια ξένων (δες πρηγούμενο post μου αναφορικά με μεταπτυχιακό στο Warwick).

Απλά υστερούμε σε οργάνωση και Marketing. Και αν θες την άποψή μου, δύσκολα θα γίνουν διοικητές επιχειρήσεων απόφοιτοι του ΔΕΤ διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν επιχειρήσεις να διόικήσεις στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αν δεν ανήκεις σε συγκεκριμένες νομενκλατούρες (αστικές, πολιτικές, κοινωνικές κτλ) και εκεί δεν θα μετρήσει το πτυχίο στο μανατζμεντ αλλά η γνωριμία και η ευστροφία....

That's all.....Μην τρελαίνεστε!!!
Last edited by Marauder on Tue Feb 01, 2005 1:01 pm, edited 1 time in total.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by PaP » Tue Feb 01, 2005 1:01 pm

Code: Select all

Marauder++;
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Feb 01, 2005 1:05 pm

Μπράβο Marauder! Αυτό ακριβώς λέω και εγώ και μόνο που γινόμαστε θύματα να συγκρίνουμε στο session της πρακτικής τα 2 τμήματα πέφτουν σε ατέρμονα βρόγχο όσες προσπάθεις προσπαθούν να παρουσιάσουν τα δύο τμήματα στο συγκεκριμένο θέμα ίδιες ... συγκρίνουμε την μέρα με την νύκτα ...
υγ: για τις βάσεις Marauder διαφωνούμε αλλά anyway ... ;)
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Feb 01, 2005 1:11 pm

Έλεος με τη κλάψα. Ρε π*****η μου μας έχετε πρήξει με το ΔΕΤ! Εδώ είναι τμήμα πληροφορικής. Κι αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι να πάρουμε παράδειγμα από κανένα top τμήμα πληροφορικής, όχι το ΔΕΤ. Αλλά εμείς εκεί.
Κλάψα κλάψα κλάψα για το τμήμα μας.

Για την πρακτική: Εγώ λαμβάνω το mail-ανακοίνωση απ' τον Πολύζο δυο φορές το χρόνο τα τελευταία από πέρυσι. Φέτος ήρθε πριν τα Χριστούγεννα. Αν κάποιος το είχε πραγματικά στο μυαλό του δεν θα περίμενε να του πιάσουν το χέρι και να του πουν τι να κάνει. Θα το είχε κυνηγήσει εγκαίρως.

Φίλε A_s το θέμα με τους μο είναι μια άλλη πιπίλα. Διότι υπάρχουν φοιτητές με καλούς μο που είναι άσχετοι αλλά τι σημαίνει αυτό? Ότι ο φοιτητής με μο 6 που ξέρει όσα λένε και τα περιοδικά για κομπιούτερ (γιατί εκεί κατατάσεται το OS install, στις στήλες "Κάντο μονος σου" του RAM) είναι καλύτερος? Η πληροφορική είναι επιστήμη και συνεπώς θέλει και μαθηματικά και θεωρία αλγορίθμων και διάβασμα. Για την επιλογή σε ένα μεταπτυχιακό ποιος προηγείται? Ποιός είναι καλύτερος? Αυτός που ξέρει να στήνει δίκτυα με MS Windows (περιοδικό Computer Active) με μο 6 ή αυτός που θα κάτσει να δουλέψει και να διαβάσει?

Η κλάψα έχει και όρια.
Last edited by tsilochr on Tue Feb 01, 2005 3:19 pm, edited 1 time in total.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Feb 01, 2005 1:13 pm

Στακα ένα λεπτό...

έστω φοιτητής με βαθμό 18000 που έχει σε ΟΛΑ 18

έστω φοιτητής 17000 με το απόλυτο 20 στα μαθήματα σχετικά με το πτυχίο πληροφορικής και με ιδιαίτερα χαμηλά έκθεση,βιολογία και άλλο ένα μάθημα (διάλεξε).

Who is better με βάση τις πανελλήνιες για πτυχίο Πληροφορικής;;;; και δεν το υπερασπίζομαι έτσι επειδή ανήκω σε μια απο τις 2 κατηγορίες για να μην πάει ο νους του καθενός στο πονηρό..το υπερασπίζομαι γιατί το πιστεύω......

p.s. όχι ότι πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο κριτήριο αυτό για να επιλέξεις έναν επιστήμονα....απλά καταλήγω ότι ίσως στο διεφθαρμένο κράτος μας μια αδιάβλητη (αλλά χαζή) διαδικασία να είναι το καλύτερο από τα χειρότερα που έχουμε στη διάθεση μάς (σαν τον ορισμό του Τσόρτσιλ για τη δημοκρατία :-D )
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Feb 01, 2005 1:44 pm

Δεν αναφέρομαι στις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά στην αξιολόγηση του φοιτητή με βάση τον μο του.
a_s wrote: Να πάρουμε όλους τους φοιτητές του 4ου έτους που βγάζουν άνω του 7.5 (περίπου 10-15 άτομα είναι αυτοί) και να τους βάλουμε μπροστά από ένα pc να εγκαταστήσουν windows (το πιο απλό πράγμα).
Επίσης να πάρουμε και άλλους 15 που βγάζουν πτυχίο 6-6.5 να κάνουν το ίδιο...

Εγώ πιστεύω και βάζω και στοίχημα ότι μόνο 1-2 από τους 7.5+ θα ξέρει να το κάνει, ενώ θα μπορούν οι περισσότεροι που έχουν πτυχίο 6-6.5.

Και μετά μιλάμε για "αξιοκρατικά" κριτήρια εισαγωγής ....
a_s wrote: κάποιοι είναι τόσο άχρηστοι (που όχι μόνο δεν μπορούν να περάσουν windows σε pc)...αλλά ούτε και το outlook express δεν ξέρουν να ρυθμίσουν!!! Και κατά τα άλλα κυνηγάνε βαθμούς...
Και όπως είπα αυτά τα skills, ρύθμιση Outlook και Windows installation, είναι για ΙΕΚ. Η πληροφορική είναι επιστήμη όχι τεχνική υποστήριξη. Βέβαια είναι γελοίο να μην μπορείς να τα κάνεις αυτά και να δηλώνεις πληροφορικάριος. Άλλο τόσο γελοίο είναι να λες έχω μο 6 και είμαι καλύτερος επιστήμονας γιατί ξέρω να εγκαθιστώ τα Win και ο τάδε με μο 8 δεν ξέρει χρησιμοποιεί πχ το Word παρόλο που ο μο υποδεικνύει ότι είναι είναι καλύτερος σε αυτό που ζητούν οι σπουδές (διάβασμα, δουλειά, μυαλό)
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Feb 01, 2005 1:53 pm

Για μισό λεπτό γιατί πάμε να ξεφύγουμε πάλι!
tsilochr wrote:Φίλε A_s το θέμα με τους μο είναι μια άλλη πιπίλα. Διότι υπάρχουν φοιτητές με καλούς μο που είναι άσχετοι αλλά τι σημαίνει αυτό? Ότι ο φοιτητής με μο 6 που ξέρει όσα λένε και τα περιοδικά για κομπιούτερ (γιατί εκεί κατατάσεται το OS install, στις στήλες "Κάντο μονος σου" του RAM) είναι καλύτερος? Η πληροφορική είναι επιστήμη και συνεπώς θέλει και μαθηματικά και θεωρία αλγορίθμων και διάβασμα. Για την επιλογή σε ένα μεταπτυχιακό ποιος προηγείται? Ποιός είναι καλύτερος? Αυτός που ξέρει να στήνει δίκτυα με MS Windows (περιοδικό Computer Active) με μο 6 ή αυτός που θα κάτσει να δουλέψει και να διαβάσει?
Θα το έγραφα εγώ αλλά επειδή θα πέρναγε στο ντούκου ήλπιζα οτι θα το έγραφε κάποιος άλλος και αυτό συν όλα τα άλλα είναι και απάντηση προς τον Marauder ... αυτός του 18 μπορεί να μην ξέρει τπτ από πληροφορική αλλά αν θελήσει και του αρέσει αυτόν του 17 θα τον ξεπεράσει ... γιατί απλά είναι καλύερος στην μελέτη, συνέπεια, ευστροφία κτλ ...
tsilochr wrote:Κι αν το ΔΕΤ είναι τόσο μπροστά γιατί έφυγες rappader? Εντάξει, να δεχτούμε την εμμονή του semis19 αλλα εσύ ο ίδιος επέλεξες να φύγεις.
Είσαι το λιγότερο σκληρός και άδικος ... και πας να χαλάσεις ένα ωραίο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ... ο rappader, ο Marauder και εγώ και άλλοι σας λέμε ένα πράγμα χωρίς εμμονές και παραισθήσεις και ίχνος εμπάθειας ...
Σας λέμε παιδιά είμαστε πίσω σε θέμα οργάνωσης και κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι για να το αλλάξουμε ...
Ποιός κλαψουρίζει; Κλαψουρίζουμε επειδή στην οργάνωση και ιδιαίτερα στο θέμα της πρακτικής είμαστε για το π@@@@ο ... για να μιλήσω και την γλώσσα σου ... ;)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Feb 01, 2005 2:24 pm

Λέω εμμονή γιατί σε όλα τα topic αναφέρεις τα + του ΔΕΤ. Ήμαρτον με το ΔΕΤ. Αν είναι να παραδειγματιστούμε από κάποιον, ας πάρουμε τις κορυφές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.Να δούμε πχ τι κάνουν στο ΕΜΠ, ακόμα και στο ΜΙΤ, και να δούμε αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να κάνουμε κάτι ανάλογο με αυτούς.

Και αν εμείς είμαστε ανοργάνωτοι, τι να πουν στο ΕΜΠ? Όμως το επίπεδο σπουδών μετράει. Στο ΕΜΠ είναι τελείως ανοργάνωτοι αλλά παραμένουν οι πρώτοι στην συνείδηση μας. Δεν νομίζω κάποιος υποψήφιος να διαλέξει σπουδές με κριτήριο την οργάνωση του τμήματος αλλά με την δύναμη του πτυχίου. Ποιος από εμάς δεν δήλωσε πρώτη προτίμηση το ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Κι αν ήμασταν στο ΗΜΜΥ θα μας ένοιαζε η οργάνωση?
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Feb 01, 2005 2:42 pm

Θα το έγραφα εγώ αλλά επειδή θα πέρναγε στο ντούκου ήλπιζα οτι θα το έγραφε κάποιος άλλος και αυτό συν όλα τα άλλα είναι και απάντηση προς τον Marauder ... αυτός του 18 μπορεί να μην ξέρει τπτ από πληροφορική αλλά αν θελήσει και του αρέσει αυτόν του 17 θα τον ξεπεράσει ... γιατί απλά είναι καλύερος στην μελέτη, συνέπεια, ευστροφία κτλ ...
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Μου ακούγονται τελείως μεταφυσικά όλα αυτά, πως μπορείς να είσαι τόσο ντετερμινιστής με πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις;; Δηλαδή ξέρεις δεν κάνει να έχεις τόση σιγουριά γιατι με αυτό μπορεί να θίγεις μερικά παιδιά που είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα (και ξέρω 2-3) του αντιθέτου αυτού που περιγράφεις.....

Πάντως γενικά είναι κακό να είσαι τόσο βέβαιος για όλα στη ζωή σου, όπως ότι θα γίνεις διευθυντικό στέλεχος λόγω επιλογής κατεύθυνσης σπουδών στην ΑΣΟΕΕ κτλ...κάθε φορά που ένοιωθά πολύ βέβαιος στη ζωή μου με έχαν συμβουλεύσει να θυμάμαι τα Famous lost (και last) words του΄Άγγλου Συνταγματάχη Λόρδου Κάρρινγκτον σε ένα υψίπεδο της Ινδίας όταν πολεμούυσε τους αντάρτες:

-Λόρδε μου κρυφτείτε, πέφτουν πυροβολισμοί..
-Hah! Nonsense!!!!! Από δω αποκλείεται να πετύχουν ούτε ελέφ.......ΜΠΑΜ
Last edited by Marauder on Tue Feb 01, 2005 11:39 pm, edited 1 time in total.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 01, 2005 2:48 pm

Προσωπικά έφυγα από το ΔΕΤ γιατί δεν μαθαίναμε προγραμματισμό. Μας είχανε πεί στο πρώτο έτος ότι θα κάναμε Java και ενώ πέρασα και τα δύο μαθήματα (με 6.5 και 8.5) αντίστοιχα, Java δεν ήξερα παρά πώς να ορίζω έναν πίνακα (Κάβουρα έγραψα 3 στο α' εξάμηνο). Βλέποντας σήμερα τους παλιούς μου συμφοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με την Πληροφορική, δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.
Προφανώς και δεν θα επέλεγα σχολή με βάση το site της. Πάντα το πρώτο κριτήριο είναι το αντικείμενο και το επίπεδο σπουδών. Αλλά είναι κρίμα να ανανεώνουμε το site μας κάθε 1η και 15η του μηνός. Με ενοχλεί όταν δεν υπάρχει οργάνωση. Δηλαδή τι πρέπει να λέμε, ότι όλα είναι εντάξει και ότι αφού υπάρχουν χειρότεροι δεν βαριέσαι;
Επειδή με ενδιέφερε να κάνω πρακτική στο θερινό εξάμηνο, κοίταζα το e-mail μου στον Δία και είχα το νου μου. Άρα συμφωνούμε στο ότι όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για πρακτική δεν περιμένει να τον πάρουν τηλέφωνο σπίτι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι άσχημο να έβαζαν μια ανακοίνωση στο site της σχολής.
Κλάψα για το τμήμα μας κάνω μόνο στο θέμα της οργάνωσης. Λυπάμαι εάν έχω γίνει φορτικός με το ΔΕΤ, θα βρώ ένα άλλο τμήμα από δω και πέρα :smile:. Η ουσία είναι ότι μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα και είναι κρίμα το site της σχολής να είναι παρατημένο στην μοίρα του. Να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στο ΔΕΤ (...ούπς, μου ξέφυγε...), στη Γερμανική Φιλολογία στην οργάνωση και στους Ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ στο επίπεδο σπουδών. Εγώ τώρα έθιξα το θέμα της οργάνωσης.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Feb 01, 2005 3:40 pm

Θέλω δημόσια να ζητήσω συγνώμη από τον φίλο rapadder γιατί σε προηγούμενη δημοσίευση μου ήμουν αρκετά επιθετικός απέναντι του. Έγραφα περισσότερο με το συναίσθημα της στιγμής και όχι με τη λογική.

Απλά θέλω να εκφράσω την αγανακτηση μου γιατί όποτε σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα του τμήματος παρουσιάζονται συγκριτικά τα καλά του ΔΕΤ λες και είναι πανάκεια. Όπως έγραψα και πριν, ας είναι να έχουμε κάποιο τμήμα-πανεπιστήμιο ως μέτρο σύγκρισης ας είναι κάποιο καθολικά αναγνωρισμένο ως top και όχι το ΔΕΤ που αμφισβητείται από πολλούς.

Marauder, σύμφωνοι ότι το 18 με το 17 στο μαθητή λυκείου δεν λένε τίποτα για τις μελοντικές ικανότητες. Όμως το 6.5 με το 8 στο πτυχίο είναι μεγάλη διαφορά. Πχ αν ήσουν στη θέση να επιλέξεις άτομα για το μεταπτυχιακό μας στην Επιστήμη Υπολογιστών και είχες δυο υποψήφιους: α) έναν με πτυχίο 6-6.5 με όλα τα θεωριτικά μαθήματα στο 5-6 αλλά φοβερό κομπιουτερά (λειτουργικά, programming κα) και β) έναν υποψήφιο με μο 8 που δεν έχει ασχοληθεί και τόσο με το pc αλλά έχει καλούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα. Ποιος πιστεύεις μπορεί να αντεπεξέλθει στις απιατήσεις μεταπτυχιακών σπουδών? Μπορούμε να πούμε ότι ο φοιτητής που είναι γάτα με το pc είναι ικανότερος ?
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Feb 01, 2005 3:46 pm

Καλά δεν το συζητάω αυτό.....εννοείται τον 2ο.....διότι επιστήμη υπολογιστών είναι επιστήμη και ένα μικρό κομμάτι της έχει να κάνει με απευθείας interaction με το λογισμικό και με τον υπολογιστή - έχει πολλά μαθηματικά, Ο.R. , και γενικά πολλή θεωρία. Είναι πιο σημαντικό από μια τεχνική κατάρτιση που αποκτάται εμπειρικά (πλην άλλων περιπτώσεων εξαιρετικά ταλαντούχων ατόμων....αλλά και πάλι αν το πείς αυτό στο MIT θα σου πούν..Μα προφανώς και υψηλούς βαθμούε θέλουμε και σημαντική τεχνική κατάρτιση !!!!!! Αλλοίμονο!

At the end of the day βέβαια είναι οι βαθμοί...δικαίως....
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 01, 2005 4:09 pm

Φίλε tsilochr, το κακό του να γνωρίζει ο ένας τον άλλο προσωπικά είναι ότι θέλεις να γράψεις κάτι και φοβάσαι μην παρεξηγηθείς. Αυτό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να περιορίσει την επικοινωνία και κανένας να μην θίγει την ουσία του θεματος από φόβο μήπως γίνει μη αρεστός. Δεν είμαι παρεξηγιάρης και δεν υπήρχε λόγος να ζητήσεις συγνώμη.
Σε μερικούς μήνες οι υποψήφιοι φοιτητές θα επισκέπτονται τα site των σχολών Πληροφορικής. Πέρα από τις βαρβάτες σχολές (ΕΜΠ κτλ) για τις οποίες θα έχουν σαφή άποψη, για να βρούν την διαφορά μεταξύ των άλλων τμημάτων Πληροφορικής και των σχολών που υποτίθεται ότι έχουν σχέση με την Πληροφορική, θα ψάξουν τα site τους. Ένας στα 17,5 του δεν μπορεί να ξέρει τις διαφορές των τμημάτων. Αν ένα τμήμα λέει ότι συνδυάζει 3 σε 1, θα το πιστέψει. Γι ' αυτό πρέπει να επιμείνουμε στην δημόσια εικόνα του τμήματος. Ξέρω ένα σωρο άτομα που πήγαν στο ΔΕΤ νομίζοντας ότι θα γίνουν προγραμματιστές και τώρα τρέχουν (είναι ειρωνεία γιατί ορισμένοι πέρναγαν σε πολύ καλές σχολές και παρασύρθηκαν). Δεν είμαστε Ηλεκτρολόγοι του ΕΜΠ να στηριζόμαστε στην διαχρονικά υψηλή βάση μας και στο όνομα μας, πρέπει να το κυνηγήσουμε, αλλιώς η βάση θα πάρει τον κατήφορο και το χειρότερο νέα άτομα δεν θα είναι ευχαριστημένα με τις επιλογές τους.

Επίσης ήθελα να σχολιάσω ότι αυτός ο Λόρδος Κάρρινγκτον πρέπει να ήταν εντελώς κολοκύθας :smile:.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Feb 01, 2005 4:44 pm

rapadder wrote: Επίσης ήθελα να σχολιάσω ότι αυτός ο Λόρδος Κάρρινγκτον πρέπει να ήταν εντελώς κολοκύθας Smile.
Πιο πολύ θα έλεγα μπάμιας :-D
minas
byte level
byte level

Post by minas » Tue Feb 01, 2005 6:39 pm

Πάντως αν κοιτάξουμε το επίπεδο των εισαχθέντων φοιτητών αυτήν την χρονιά (2004-2005) δεν προκύπτει επακριβώς ότι έχουμε χειρότερη βάση ούτε από το ΔΕΤ (το οποίο έχει τελείως διαφορετικο αντικείμενο σπουδών αλλα το αναφέρω διότι γίνεται σύγκριση με αυτό σε προηγούμενα posts) αλλά ούτε από άλλα αντίστοιχα με μας τμήματα.

Συγκεκριμένα

ΔΕΤ ΟΠΑ   ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΠΑ

ΘΕΣΕΙΣ                139     184
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ           139     184
ΜΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΥ          19739   19549
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ         19.70   19.48
ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ. 39.7    39.5
ΜΟΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ      17896   17309
ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ     17.84   17.32
ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ  36.6    34.5

Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι ο πρώτος φοιτητής του ΔΕΤ έχει μεγαλύτερο βαθμό από τον αντίστοιχο δικό μας. Κατά τ'αλλα επειδή εμείς δεχόμαστε 45 επιπλέον άτομα είναι πολύ πιθανόν τα μόρια του τελευταίου δικού μας φοιτητή να είναι στα ίδια και μεγαλύτερα (ίσως) επίπεδα. Αν υπήρχαν πιο αναλυτικά αποτελέσματα δεν θα χρειαζόταν να μαντεύουμε.

ΘΕΣΕΙΣ 
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ    184
ΠΛHPOΦOPIKHΣ   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                108
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                  117
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                    144
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)           54
ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΚΑΙ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ        171
EΠIΣTHMHΣ YΠOΛOΓIΣTΩN  ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)121
Όπως φαίνεται εδώ, το τμήμα μας δέχεται τους περισσότερους φοιτητές από όλα τα αντίστοιχα τμήματα πληροφορικής.

ΠΛHP & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ    ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΠΑ

ΘΕΣΕΙΣ                 171         184
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ            171         184
ΜΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΥ           19154       19549
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ          19.03       19.48
ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ.  39.0        39.5
ΜΟΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ       18117       17309
ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ      18.24       17.32
ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ   34.5        34.5

Στην σύγκρισή με το Πληροφορικής του Καποδιστριακού, ο πρώτος μας φοιτητής υπερτερεί αρκετά από τον αντίστοιχο του Καποδιστρικού. Όμως ο κύριος όγκος φοιτητών φαίνεται να είναι καλύτερος αν δούμε και τα μόρια τελευταίου. Αλλά και πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο διότι δεχόμαστε 13 παραπάνω άτομα. Αρκεί ένας (1) ώστε να κατέβουν τόσο χαμηλά τα μόρια τελευταίου( αν όμως κάτι τέτοιο ίσχυε θα δήλωνε χαμηλή προτίμηση του τμήματος μετά από κάποιον αριθμό φοιτητών και μετά ώστε να εξηγείται τέτοια απότομη πτώση ).

HMMY ΕΜΠ    ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΠΑ

ΘΕΣΕΙΣ                 297     184
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ            297     184
ΜΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΥ           19896   19549
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ          19.87   19.48
ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ.  40.0    39.5
ΜΟΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ       19077   17309
ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ      18.95   17.32
ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ   38.9    34.5

Από την άλλη στην σύγκριση με το HMMY ΕΜΠ μας νικάνε με κατεβασμένα τα χέρια σε όλα.

Η σύγκριση αυτή δεν αποκαλύπτει τίποτα παραπάνω από τις επιδόσεις που είχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις (όχι αυτές που θα έχουν στο μέλλον)
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Feb 01, 2005 10:35 pm

Nα θυμισω και εγω οτι το δετ ΔΕΝ εντασσεται στα τμηματα αει-τει πληροφορικης συμφωνα με το φεκ που υπαρχει και στο site του τμηματος.
Δηλαδη δεν αναγνωριζεται στους αντιστοιχους διαγωνισμους.
Αλλα στο site του δετ το αναφερουν μεσα σε αυτα....
Αρα δεν υπαρχει συγκριση γιατι αλλο το να κ αλλο τ αλλο.
Και κατι αλλο στο δετ μπαινουν 95% απο οικ. κατευθυνση, το λεω γιατι ξερω απο ολα τα ετη ατομα. Πχ το 2003 ηταν 4 ακριβως απο θετικη.
Θα μπορουσαμε να συγκριθουμε κ με το οικ αν ειχε καλυτερη οργανωση;
Ξερω οτι κανουν "αρκετη" "πληροφορικη" αλλα και στην βιβλιοθηκονομια το 50% ειναι πληροφορικη...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 01, 2005 11:01 pm

Να υπενθυμίσω ότι η συζήτηση ξεκίνησε με το ότι το site του τμήματος μας είναι στατικό, κανένας δεν υποστήριξε ότι το ένα τμήμα είναι καλύτερο του άλλου (εκτός από τα διοικητικά). Είδα ότι άλλαξε το site (έφυγε αυτή η παλιοανακοίνωση από 25/1) που σημαίνει ότι η συζήτηση είχε αποτέλεσμα. Έστειλα e-mail στον Κάβουρα (του πα να αναλάβουν εθελοντικά 1-2 φοιτητές σε συννενόηση πάντα με τους υπεύθυνους διοικητικούς) και απ ότι φαίνεται τράβηξε κάνα αυτί στους υπεύθυνους. Επίσης η αναζήτηση όρων Infoterm λειτουργεί και μπήκε και μια αξιόλογη ανακοίνωση στην αρχική σελίδα. Αληλούϊα! :smt059
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Tue Feb 01, 2005 11:34 pm

Σωστος! I can see the light.
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Feb 01, 2005 11:58 pm

Marauder wrote:Μου ακούγονται τελείως μεταφυσικά όλα αυτά, πως μπορείς να είσαι τόσο ντετερμινιστής με πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις;; Δηλαδή ξέρεις δεν κάνει να έχεις τόση σιγουριά γιατι με αυτό μπορεί να θίγεις μερικά παιδιά που είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα (και ξέρω 2-3) του αντιθέτου αυτού που περιγράφεις.....
Marauder, όπως και να σου φαίνονται για την μέση περίπτωση ισχύει και εγώ γνωρίζω 9 - 10 φοιτητές που ισχύει αυτό που είπα αλλά έτσι δε θα βρούμε άκρη ...
Marauder wrote:Πάντως γενικά είναι κακό να είσαι τόσο βέβαιος για όλα στη ζωή σου, όπως ότι θα γίνεις διευθυντικό στέλεχος λόγω επιλογής κατεύθυνσης σπουδών στην ΑΣΟΕΕ κτλ...
Αν το πίστευα αυτό Marauder θα ήμουν το λιγότερο ανόητος και θεωρώ πως δεν είμαι, αυτό είναι η αρχή και τπτ περισσότερο πληρώ κάποιες προϋποθέσεις που ανέφερες πριν σε ένα προηγούμενο post σου ... (όποιος το έπιασε το έπιασε ...)
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Feb 02, 2005 12:46 am

Και αν θες την άποψή μου, δύσκολα θα γίνουν διοικητές επιχειρήσεων απόφοιτοι του ΔΕΤ διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν επιχειρήσεις να διόικήσεις στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αν δεν ανήκεις σε συγκεκριμένες νομενκλατούρες (αστικές, πολιτικές, κοινωνικές κτλ) και εκεί δεν θα μετρήσει το πτυχίο στο μανατζμεντ αλλά η γνωριμία και η ευστροφία....
----------------------------------------------------------------------------

Εννοείς προφανώς αυτές τις προυποθέσεις. ΟΚ δεν διαφωνώ έχεις κάθε δίκιο τότε.........αλλα και εσύ θα συμφωνήσεις πως αφού πληρείς αυτές τις προυποθέσεις σε ότι αφορά το να διοικήσεις επιχείρηση στην Ελλάδα είναι το ίδιο είτε σπουδάζεις εδώ που σπουδάζεις είτε:

α) Ποιμαντική Θεσσαλονίκης
β) Ιχθιοκαλλιέργειες Μεσσολογγίου
γ) Σχολή Θεάτρου Κώστας Καζάκος
δ) Fame Studio
ε) Μακιγιέζ-Αμπιγιέζ ΙΕΚ
στ) ΦΠΨ Ιωαννίνων
ζ) Δικαστικός στο Ερωτοδικείο
η) Τσ@τσά
θ) Σκηνογραφία στο θέατρο Αμιράλ
ι) Τσιμουχάδικο στη Λιοσίων
jimmyD
Venus Former Team Member

Post by jimmyD » Wed Feb 02, 2005 1:44 am

Ιχθιοκαλλιέργειες Μεσσολογγίου
Με αυτό το τμήμα όλος ο κόσμος έχει βγάλει την κακιά αφρίτα. Βρε σα δε ντρέπεστε αγνώμονες! ανεύθυνοι. Ποιος θα τα θρέψει τα ψάρια, ο απόφοιτος του ΔΕΤ ????λολ
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”