Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?

Post by chriskin » Sat Nov 28, 2009 8:11 pm

Stoupeace wrote:
chriskin wrote:για το τελευταιο, ας βαλω το παραδειγμα της πληροφορικης στο πανεπιστημιο αθηνων οπου δημιουργηθηκε πριν απο καποια χρονια η φ.π.π, κομματικα ανεξαρτητη παραταξη που ειχε ιδιαιτερα καλα αποτελεσματα στις εκλογες για αρκετα χρονια
Οταν μιλάμε για πολιτικοποιημένες και όχι κομματικοποιημένες παρατάξεις, εννοούμε να μην έχουν επιρροή από τα μεγάλα 5 κόμματα ή γενικά να μην έχουμε τέτοιες μικρότητες? Γιατί εγώ το 2ο εννοώ

Τι να τις κάνουμε τις εκλογές μεταξύ των παρατάξεων ρε παιδιά, τη στιγμή που αυτό πάμε να αποφύγουμε: Την αναλωση σε ηλίθιες μικρότητες.

Ο φοιτητικός σύλλογος δε χρειάζεται εκπροσώπους για να δράσει, να ξυπνήσει χρειάζεται. Μην ψηφίζετε στις εκλογές, για να μην διαιωνίζετε την ύπαρξή τους, τόσο απλά.

Εκτός αν λέμε ότι δε συμφωνούμε με τις παρατάξεις, εκτός απο την...
σε αλλες σχολες υπαρχουν παραταξεις που οχι μονο δεν εχουν σχεση με μεγαλα/μικρα κομματα , αλλα δεν εχουν και την αναλογη νοοτροπια
γιατι, πιστευω τουλαχιστον, ειναι η νοοτροπια των παραταξεων που ενοχλει τον κοσμο, οχι η εκπροσωπιση του απο αυτες.

οσο ωραια και αν ακουγεται η ιδεα της αμεσης δημοκρατιας στη σχολη , δεν νομιζω πως μπορει ο μεσος φοιτητης που εχει συνηθισει στις μικροτητες των (μεγαλυτερων κυριως) παραταξεων να καταλαβει ποσο καλυτερο ειναι να αποφασιζει ο φοιτητικος συλλογος χωρις εκπροσωπους και εμμεσες διαδικασιες.

το να μην ψηφιζει ομως κανεις δεν ειναι λυση - θα ψηφιζονται μεταξυ τους και με τις ψηφους αυτων που τους χρωστανε χαρες - με αποτελεσμα να υπαρχει 55/45 πασπ/δαπ και τιποτα αλλο : σιγουρα χειροτερα απο αυτο που ειναι τωρα.
η σωστη λυση μου φαινεται πως εχει τρια βηματα
1)αποδυναμωση των κυριαρχων παραταξεων - αμα δουν οτι η θεση τους δεν ειναι σιγουρη θα αλλαξει η νοοτροπια τους
2)εκλογη καποιας αλλης παραταξης / η ελπιδα λεει : μιας κομματικα ανεξαρτητης
3)αυτο που προτινες, να αποφασιζει ο φοιτητικος συλλογος χωρις να χρειαζεται να εκπροσωπουν αλλοι τους φοιτητες
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by Shocker » Sun Nov 29, 2009 3:41 pm

Παιδια,αυριο ενω θα κανουν αποχη διαφοροι καθηγητες ,τα εργαστήρια κ η βιβλιοθήκη δν παιζει να ναι κλειστες ετσι ;
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Nov 29, 2009 4:07 pm

λογικά θα λειτουργούν κανονικά εφόσον δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση στο aueb.gr
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Nov 29, 2009 4:47 pm

Ο συλλογος ΔΕΠ κανει απεργια οποτε ακομα και τυχον φροντιστηρια θα γινουν.
vaggelis
byte level
byte level
Academic status: PhD

Post by vaggelis » Sun Nov 29, 2009 5:10 pm

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου ΥΔ του τμήματος Πληροφορικής http://www.aueb.gr/cs-phd/ANAKOINWSH_281109.pdf
καλούνται τα μέλη του (δηλ. οι ΥΔς) να απέχουν από τα εργαστήρια/ φροντιστήρια της Δευτέρας 30/11 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γνωστό σε όλους μας περιστατικό.

Φυσικά, όπως και στην περίπτωση των μελών ΔΕΠ, κάθε ΥΔ του τμήματος Πληροφορικής είναι ελεύθερος να επιλέξει αν θα κάνει αποχή ή όχι (συνεπώς, δεν έχω πληροφόρηση ποιος συνάδελφος δε θα κάνει εργαστήριο/ φροντιστηριο). ***Υποθέτω*** ότι όσοι συνάδελφοι δε σας ενημερώσουν με σχετική ανακοίνωση, έχουν σκοπό να κάνουν εργαστήριο/ φροντιστήριο κανονικά.
Markounin

Post by Markounin » Mon Nov 30, 2009 4:25 pm

Κάποιοι μάλλον με τις γνωριμίες τους παραπληροφορούν τον κόσμο. Βία είναι ο τσαμπουκάς των καθηγητών αυτών που με το έτσι θέλω παίρνουν αποφάσεις για αποχή απ' τα μαθημάτα και με την πρώτη ευκαιρία κράζουν τις καταλήψεις. Αυτό θα πει εξουσία. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο την "αυθεντία" τους ως μέλη ΔΕΠ για να περιγράψουν κάποια γεγονότα όπως θέλουν αυτοί.
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Nov 30, 2009 4:36 pm

Επειδη εχω περιεργεια να διαβασω και την αντιθετη αποψη, μπορεις να την ανεβασεις σε μεγαλυτερη αναλυση ή να δωσεις καποιο λινκ?
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Mon Nov 30, 2009 4:39 pm

Παίζει να ήταν τόσο "ό,τι να 'ναι" η ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΕΠ? Γιατί εδώ μιλάμε για χοντρή παραπληροφόρηση. Δηλαδή κάποιος διαστρευλώνει ελεεινά την αλήθεια! :eh:

Markounin μήπως μπορείς να το βρεις σε καλύτερη ανάλυση ή γραμμένο, γιατί είναι αρκετά δύσκολο να διαβαστεί .. :roll:
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Nov 30, 2009 4:43 pm

Εγώ που κάπως το ψιλοείδα λέει ότι πρώτα έσπρωξε ο καθηγητής και μετά ο φοιτητής.

Τώρα για ξυλοδαρμό απο 15 άτομα δεν είναι πουθενά.

Αλλά για τόσο χοντρή παραπληροφόρηση, και μάλιστα παρουσία έστω ενός φοιτητή που έκανε μάθημα?? Πολύ χοντρό ακούγεται και θα αισθανθώ πολύ πρόβατο.

Ηδη αισθανομαι δηλαδή, οπότε δεν πιστεύω κανέναν :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Mon Nov 30, 2009 5:06 pm

«Είμαι στο πανεπιστήμιο εδώ και είκοσι χρόνια. Αυτό που πλέον χαρακτηρίζει την καθημερινότητά του είναι η αλητεία και η ωμή βία! Δεν υπάρχει κανένας φραγμός», προσθέτει συνάδελφός του από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου την περασμένη Τετάρτη μία ομάδα 15 εξωπανεπιστημιακών βιαιοπράγησαν κατά καθηγητή, ο οποίος αρνήθηκε να σταματήσει το μάθημά του για να αφήσει την αίθουσα στους αγνώστους. «Ας βάλουμε εταιρείες security, για να μην τρώνε ξύλο οι εργαζόμενοι. Επιτέλους τι αγκυλώσεις είναι αυτές με το άσυλο!», δήλωσε ο ίδιος καθηγητής του ΟΠΑ.
Kathimerini
Το θέμα έχει παρατραβήξει, αλλα καταλαβαίνω ότι γίνεται σκόπιμα, όπως όλο το κλίμα τρομοϋστερίας που έχει δημιουργηθεί. Επειδή, σήμερα, έτυχε να ακούσω φοιτητή στο μεταπτυχιακό να αναφέρει ότι "ξυλοκοπήθηκε καθηγητής", λέω να παραθέσω κι εγώ αυτά που ακούω. Η δική μου ενημέρωση λοιπον, που τη θεωρώ περισσότερο αξιόπιστη από ορισμένων καθηγητών, λέει ότι στο γεγονός ο καθηγητής προέβει σε σπρώξιμο ενός εκ των "ατόμων των αγνώστων στοιχείων", εκτός της αίθουσας Δ11, σε συνέχεια λεκτικής αντιπαράθεσης. Δεν πραγματοποιήθηκε "ξυλοδαρμός του καθηγητή από την ομάδα", πέρα από την αντίδραση αυτού που σπρώχτηκε.

Είναι αφορμή το γεγονός για να γίνει σήμερα η αποχή. Αν έδειχναν την ίδια ευαισθησία οι καθηγητές και για ότι π.χ. έγινε πριν βδομάδες με αιμόφυρτους φοιτητές παρατάξεων ή με τις επιθέσεις γνωστών μαχαιροβγαλτών και μπράβων, θα έπρεπε να γίνει αποχή για κανα μήνα.

Επίσης, δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο το γεγονός όλο τον επόμενο μήνα να ενταθούν οι αποκλεισμοί πανεπιστημιακών και κοινωνικών χώρων. Ας περιμένουμε (χα!) την Πέμπτη τη ΓΣ, για την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, για επιβεβαίωση.
Image
Markounin

Post by Markounin » Mon Nov 30, 2009 5:08 pm

Σε πιο μεγαλη αναλυση
http://img42.imageshack.us/img42/5642/29439075.jpg
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Nov 30, 2009 5:15 pm

Eίμαι αρκετά σίγουρος ότι κάθε πλευρά τράβηξε το κορδόνι λίγο προς την πλευρά της..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Mon Nov 30, 2009 5:28 pm

Φτηνός τσαμπουκάς και αερολογία, οπως μάθανε στις παρα - συναγωγές της Αριστεράς.
που θα πάει θα το δουμε...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 30, 2009 6:07 pm

τουλαχιστον , τωρα, εχουμε την αποψη και των δυο πλευρων. μονο εμενα μου φαινεται αρκετα πιθανοτερη η δευτερη εκδοχη;
rose wrote:Φτηνός τσαμπουκάς και αερολογία, οπως μάθανε στις παρα - συναγωγές της Αριστεράς.
(;)
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Mon Nov 30, 2009 6:29 pm

Όσοι δεν ήμασταν μπροστά προφανώς δε μπορούμε να μαστε σίγουροι καιδ εν πρέπει κιόλας. Πρέπει να είμαστε σκεπτικοί σε αυτά που ακούμε (και απ'τις 2 πλευρές).
Το γεγονός όμως ότι δημοσιεύτηκε αυτή η αφίσα εμένα με κάνει να πιστεύω πιο πολύ τη 2η πλευρά.
1ον επειδή μου φαίνεται πιο πιθανή η εκδοχή του περιστατικού όπως την περιγράφει η αφίσα , από το να μπήκαν 15 άτομα χωρίς λόγο έτσι και να έδειραν κάποιον.Πέρα από αυτό άμα έδερναν 15 άτομα έναν ,φαντάζομαι πως θα είχε πάρα πολλά σημάδια. Δε νομίζω να τον έχουμε δει τον καθηγητή αυτόν. Άμα γινόταν αυτό τότε θα βγαινε ο ίδιος στα κανάλια (με επιδέσμους κλπ), όπως έχει γίνει άλλες φορές σε αντίστοιχα περιστατικά.
και
2ον το γεγονός ότι το στέκι έβγαλε αφίσα δείχνει ότι κάτι έχουν να πουν και όντως παίζει παραπληροφόρηση στο θέμα. Αλλιώς θα μπορούσαν να το αφήσουν και να μην πουν τίποτα και αυτοί. Και να αρκεστούμε όλοι εμείς στην ανακοίνωση που μιλάει για εξωπανεπιστημιακούς αγνώστων στοιχείων.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Mon Nov 30, 2009 6:59 pm

φαντάζομαι πως θα είχε πάρα πολλά σημάδια
Σωστή παρατήρηση άντε τώρα ο Σαπουντζόγλου να τρέχει πάνω σε τοίχους μπας και χτυπήσει λιγάκι.

Μα τελικά ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ μας δουλεύουν ρε γαμώτο; Άντε να δούμε μετά από τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις τι θα πούνε ... Κι o Σαπουντζόγλου και ο Τσακλόγλου εκτέθηκαν μου φαίνεται χοντρά... Μαζί με τους ηρωικούς καθηγητές μας και διδακτορικούς συλλόγους...
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Mon Nov 30, 2009 7:13 pm

ειμαι περιεργος να δω απαντησεις καθηγητων. Γιατι απο τη στιγμη που βγαινει μια ενυπογραφη αφισα η οποια μας λεει οτι η ανακοινωση ειναι παραποιηση γεγονοτων, πιστευω πως θα πρεπει να τοποθετηθουν και οι ιδιοι οι καθηγητες που ταχθηκαν υπερ του καθηγητη. Φανταζομαι πως για να δειχνουν την αλληλεγγυη τους σε ενα συναδελφο τους, θα εχουν στοιχεια οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης λεει αληθεια και δεν θα πιστευουν απλα οτι τους λεει. Σωστα?Η μηπως λαθος?
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Mon Nov 30, 2009 7:16 pm

WoLfeN Ilic wrote:ειμαι περιεργος να δω απαντησεις καθηγητων. Γιατι απο τη στιγμη που βγαινει μια ενυπογραφη αφισα η οποια μας λεει οτι η ανακοινωση ειναι παραποιηση γεγονοτων, πιστευω πως θα πρεπει να τοποθετηθουν και οι ιδιοι οι καθηγητες που ταχθηκαν υπερ του καθηγητη. Φανταζομαι πως για να δειχνουν την αλληλεγγυη τους σε ενα συναδελφο τους, θα εχουν στοιχεια οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης λεει αληθεια και δεν θα πιστευουν απλα οτι τους λεει. Σωστα?Η μηπως λαθος?

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ο κ..φυλλάδες (Καθημερινή) θα δημοσιεύσουν την ανακοίνωση αυτή; Μάλλον όχι, αφού η δουλειά τους έγινε.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Mon Nov 30, 2009 7:19 pm

*estrngd wrote:
WoLfeN Ilic wrote:ειμαι περιεργος να δω απαντησεις καθηγητων. Γιατι απο τη στιγμη που βγαινει μια ενυπογραφη αφισα η οποια μας λεει οτι η ανακοινωση ειναι παραποιηση γεγονοτων, πιστευω πως θα πρεπει να τοποθετηθουν και οι ιδιοι οι καθηγητες που ταχθηκαν υπερ του καθηγητη. Φανταζομαι πως για να δειχνουν την αλληλεγγυη τους σε ενα συναδελφο τους, θα εχουν στοιχεια οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης λεει αληθεια και δεν θα πιστευουν απλα οτι τους λεει. Σωστα?Η μηπως λαθος?

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ο κ..φυλλάδες (Καθημερινή) θα δημοσιεύσουν την ανακοίνωση αυτή; Μάλλον όχι, αφού η δουλειά τους έγινε.
Δεν υπαρχει αντιπαραθεση αποψεων στις εφημεριδες, μονο παραθεση μιας.
Τουλαχιστον μεχρι στιγμης υπαρχει στο πανεπιστημιο
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Mon Nov 30, 2009 7:34 pm

@ WoLfeN Ilic
Θεωρώ φυσιολογικό πως αν το σωματείο/σύλλογος στο οποίο ανήκω βγάλει μια ανακοίνωση, δε θα είμαι καχύποπτος αλλά θα μείνω στα "επίσημα" λόγια. Τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει και μια άλλη άποψη. Ειδικά όταν στο παρελθόν έχει συμβεί να διαταραχθεί (με την κανονική σημασία και χωρίς εισαγωγικά) μάθημα από τραμπούκους χωρίς λόγο και αιτία.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Mon Nov 30, 2009 8:01 pm

The Punisher wrote:@ WoLfeN Ilic
Θεωρώ φυσιολογικό πως αν το σωματείο/σύλλογος στο οποίο ανήκω βγάλει μια ανακοίνωση, δε θα είμαι καχύποπτος αλλά θα μείνω στα "επίσημα" λόγια. Τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει και μια άλλη άποψη. Ειδικά όταν στο παρελθόν έχει συμβεί να διαταραχθεί (με την κανονική σημασία και χωρίς εισαγωγικά) μάθημα από τραμπούκους χωρίς λόγο και αιτία.
δε διαφωνω. αυτο που λεω ομως, ειναι πως αν ισχυει η αντιθετη πλευρα, τοτε τιθεται θεμα εμπιστοσυνης προς το συλλογο μελων ΔΕΠ, σωστα?Γιατι δεν γινεται να τραγικοποιειται κατι τοσο πολυ και να παιρνει τοσο μεγαλες διαστασεις τη στιγμη που το ιδιο το συμβαν δεν συνεβη ποτε.
Αυτα, αν ισχυει η αντιθετη αποψη
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Nov 30, 2009 9:01 pm

Προτεινω αποχη, για διαμαρτυρια προς την ανακοινωση. :-"

Εχω και γω περιεργεια να δω τυχον τοποθετηση του συλλογου. :smt017
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”