Επαναστάτες από κούνια με τα λεφτά του μπαμπά
- tZoLe
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Επαναστάτες από κούνια με τα λεφτά του μπαμπά
Βασικά μια μέρα θα ήταν καλό εσείς οι προοδευτικοί να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν μόνο τα σ***ά της τηλεόρασης και του indymedia. Θα ήταν χρήσιμο για την κοινωνία να καταλάβετε ότι ο καθένας με όποιο τρόπο θέλει δημιουργεί μία άποψη και έχει δικαίωμα να την υποστηρίζει, αυτή είναι η αλήθεια του.
Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν που απλά υποτιμά την αποψή μου για αυτά που πιστεύω και λέω. Πληροφοριακά δεν βλέπω και πολύ τηλεόραση, γιατί μάλλον σε μένα αναφέρεσαι. Δεν υποστηρίζω τη βία, είτε αυτή είναι κρατική, είτε αυτή προέρχεται από δικαίως αγανακτισμένους πολίτες. Την καταδικάζω από όπου και αν προέρχεται και επειδή δεν είμαι δικαστής δεν χρειάζομαι αποδείξεις υπό την στενή νομική έννοια για να καταδικάσω κάποιον που καταφεύγει σε αυτή. Αν αυτό με κάνει συντηρητικό, το προτιμώ από το να είμαι κάτι άλλο που από σεβασμό προς όλους εδώ δεν θα αναφέρω.
Βέβαια καλό είναι πάλι μία μέρα να καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν μόνο φασίστες και ανάρχια, ή προοδευτικοί και συντηρητικοί, αλλά και άλλοι άνθρωποι με άποψη δική τους. Το Ρεσάλτο προσωπικά το γνωρίζω 5 χρόνια και έχω άποψη τι γίνεται εκεί, δεν περίμενα καμία τηλεόραση να με ενημερώσει. Δεν είναι κακό να διαφοροποιηθεί η αριστερά από τις οργανωμένες ομάδες που δρουν υπό τον ιδεολογικό της μανδύα καπιλεύοντας τους αγώνες της και αμαυρώνοντας τα κινήματα της. Για να γίνει αυτό πρέπει αυτοί που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί να πάψουν να φοβούνται να καταδικάσουν τη βία στην ουσία της χωρίς τα μα και μου. Η βία είναι βία και ο νεκρός είναι νεκρός.
Παλαιά συντηρητική φρουρά? τι να κάνουμε υπάρχουμε και εμείς. Μας ακούτε και ας μην σας πείθουμε ή μας ρίχνετε μολότοφ?
Όσο για το θέμα. Αν ο πατέρας μου ήταν τόσο σημαντικό κομμάτι του συστήματος, όπως είναι ένας βουλευτής, και 20 και 30 να ήμουν για λόγους αξιοπρέπειας αυτόν θα πολεμούσα πρώτα.
Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν που απλά υποτιμά την αποψή μου για αυτά που πιστεύω και λέω. Πληροφοριακά δεν βλέπω και πολύ τηλεόραση, γιατί μάλλον σε μένα αναφέρεσαι. Δεν υποστηρίζω τη βία, είτε αυτή είναι κρατική, είτε αυτή προέρχεται από δικαίως αγανακτισμένους πολίτες. Την καταδικάζω από όπου και αν προέρχεται και επειδή δεν είμαι δικαστής δεν χρειάζομαι αποδείξεις υπό την στενή νομική έννοια για να καταδικάσω κάποιον που καταφεύγει σε αυτή. Αν αυτό με κάνει συντηρητικό, το προτιμώ από το να είμαι κάτι άλλο που από σεβασμό προς όλους εδώ δεν θα αναφέρω.
Βέβαια καλό είναι πάλι μία μέρα να καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν μόνο φασίστες και ανάρχια, ή προοδευτικοί και συντηρητικοί, αλλά και άλλοι άνθρωποι με άποψη δική τους. Το Ρεσάλτο προσωπικά το γνωρίζω 5 χρόνια και έχω άποψη τι γίνεται εκεί, δεν περίμενα καμία τηλεόραση να με ενημερώσει. Δεν είναι κακό να διαφοροποιηθεί η αριστερά από τις οργανωμένες ομάδες που δρουν υπό τον ιδεολογικό της μανδύα καπιλεύοντας τους αγώνες της και αμαυρώνοντας τα κινήματα της. Για να γίνει αυτό πρέπει αυτοί που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί να πάψουν να φοβούνται να καταδικάσουν τη βία στην ουσία της χωρίς τα μα και μου. Η βία είναι βία και ο νεκρός είναι νεκρός.
Παλαιά συντηρητική φρουρά? τι να κάνουμε υπάρχουμε και εμείς. Μας ακούτε και ας μην σας πείθουμε ή μας ρίχνετε μολότοφ?
Όσο για το θέμα. Αν ο πατέρας μου ήταν τόσο σημαντικό κομμάτι του συστήματος, όπως είναι ένας βουλευτής, και 20 και 30 να ήμουν για λόγους αξιοπρέπειας αυτόν θα πολεμούσα πρώτα.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
ο tZole έχει αρκετό θάρρος να λέει λογικά πράγματα, που μια κυρίαρχη ιδεολογία τα καταρίπτει απλά χωρίς ισχυρότερα επιχειρήματα, και αρκετή υπομονή για να υποστηρίζει ξανά κ ξανα το αυτονόητο. Άσε που οι απόψεις του είναι συγκεκριμένες, όχι γενικόλογα...just reason !
tzole += 1000
(εδώ είναι η υπομονή που λέγαμε... απουσιάζει από το τρέχον ποστ
)
το 2ο δεν το πειράζω.
, so leave that out .
tzole += 1000
o εξεγέρτης θα ήταν οκ ? αντί για επαναστάτης ? beware, καραδοκεί παγίδα από άλλο thread1ον. Ο όρος επαναστάτης δεν υφίσταται καθώς δεν έχει αυτοαποκαλεστεί κάποιος από αυτούς που συνέλαβαν έστι, καθώς επίσης να σου θυμίσω ότι ζούμε σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας και δε διανύουμε κάποια επαναστατική περίοδο

το 2ο δεν το πειράζω.
μόνο με εκαθαριστικό λύνεται αυτή η απορία...input output χρημάτων, αλλά δεν θα κρατάνε λογιστικά φύλλα στο στέκι3ον Τα παιδιά αυτά δεν ανέπτυξαν κάποιου είδους πολιτική δράση με τα "λεφτά του μπαμπά" . Τουλάχιστον από όσο ξέρω εγώ από όλα τα δημοσιεύματα που έχω δει αλλά και από indymedia κλπ

Αυτό πάει αντίστροφα. Η τηλεόραση πλέον έχει εγκαταλείψει τη "φρουρά" που επικαλείται ο PASCAL.Απλά ρε PASCAL κάποιοι έχουν φάει τόσα χρόνια τα σκατ* της τηλεόρασης και μέσα από αυτά έχουν δημιουργήσει δική τους άποψη και ψάχνουν κάθε ευκαιρία για να πουν "Α!Να, τα λεγα ε΄γω, τα πράγματα έτσι είναι!"
laikedelic !
-
- Kilobyte level
απλά +1000 και προσέξτε το όλοι αυτό γιατί λίγοι το κατάλαβανPASCAL wrote:Το ότι 2 από τα άτομα που ήταν στο Ρεσάλτο είναι παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για μερικούς είναι πιο σημαντικό από το ότι η αστυνομία παρακολουθεί ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και όποτε θέλει κάνει ντου και συλλαμβάνει όποιον θέλει....
( με το ενδεχόμενο κάποια άτομα να κατηγορηθούν για κακούργημα επειδή δίπλα τους βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και εύλεκτο υλικό..)
Εδω διαφωνώ γιατί πιστεύω οτι είναι πολλοί αυτοί οι εκ του ασφαλούς όσο κι αν δεν θα ήθελα να υπάρχουν κι αν τους σιχαίνομαι όσο κι εσυ γιατί υπονομεύουν τον καθαρό αγώνα άλλων. Προφανώς δεν είναι όλοι εκ του ασφαλούς είναι σίγουρο αυτό. Αλλά δυστυχώς είναι πολλοί (κατα τη γνώμη μου πάντα) και είναι κύημα καπιταλιστικό. Πέρα απο τα άπειρα παραδείγματα που θα σου πω απο κοντά μπορείς να δεις και το παιδάκι στις ειδήσεις σήμερα που ήταν το πολύ γυμνασίου, μικροσκοπικό και πέταγε πέτρες. Πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται και αυτοί για μένα είναι επικίνδυνοι (ιδεολογικά γιατί σύντομα θα συμβιβαστούν). Προσωπικά θέλω αυτοί που είναι στους δρόμους να είναι οσο το δυνατόν πιο βαθιά συνειδητοποιημένοι και ας είναι ακραίοι στις κινήσεις τους. Είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαροι και διαρκείς οι στόχοι γιατί σε αντίθετη περίπτωση αμαυρώνεται ο αγώνας της βελτίωσης και καταλήγει στην μαζική λήθη και στη μαζική καταστολή.PASCAL wrote:Επίσης για μερικούς είναι πιο σημαντικό να αφήσουν μια αίσθηση ότι όλοι είναι επαναστάτες εκ του ασφαλούς κάνοντας τις ηλίθιες γενικεύσεις τους από 2 άτομα -των οποίων σημειωτέον την δράση δεν γνωρίζουμε- και να καλύψουν με τις συκοφαντίες τους το ενδεχόμενο κάποια άτομα να κατηγορηθούν για κακούργημα επειδή δίπλα τους βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και εύλεκτο υλικό..
υ.γ.
και μόλις άκουσα την καλύτερη φράση των ημερών: Το οτι πέτυχε ο Χρυσοχοϊδης δεν λέει τίποτα. Αν απαγορέψει τις συγκεντρώσεις πάνω απο 2 άτομα πάλι θα έχει αποτέλεσμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας των μέσων . . . μπλα μπλα μπλα. Έτσι είναι. Η ηρεμία δεν συνεπάγεται επιτυχία εκτός αν επιτυχία θεωρείς την πλήρη καταστολή ή την πλήρη λήθη.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- proskopos
- Wow! Terabyte level
++++PASCAL wrote:Το ότι 2 από τα άτομα που ήταν στο Ρεσάλτο είναι παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για μερικούς είναι πιο σημαντικό από το ότι η αστυνομία παρακολουθεί ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και όποτε θέλει κάνει ντου και συλλαμβάνει όποιον θέλει....
( με το ενδεχόμενο κάποια άτομα να κατηγορηθούν για κακούργημα επειδή δίπλα τους βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και εύλεκτο υλικό..)
+++++Elder wrote: υ.γ.
και μόλις άκουσα την καλύτερη φράση των ημερών: Το οτι πέτυχε ο Χρυσοχοϊδης δεν λέει τίποτα. Αν απαγορέψει τις συγκεντρώσεις πάνω απο 2 άτομα πάλι θα έχει αποτέλεσμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας των μέσων . . . μπλα μπλα μπλα. Έτσι είναι. Η ηρεμία δεν συνεπάγεται επιτυχία εκτός αν επιτυχία θεωρείς την πλήρη καταστολή ή την πλήρη λήθη.
Τζόλε μη μας λες ότι καταδικάζεις την βία από όπου και αν προέρχεται. Καταδικάζεις μόνο την βία των από κάτω. Την κρατική βία την επιζητάς και την επικροτείς και το ίδιο κάνει όποιος ζητάει κράτος και νόμους. Το κράτος δεν υπάρχει χωρίς τους νόμους, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται χωρίς αστυνομία και η αστυνομία δεν εφαρμόζει τον νόμο χωρίς βία. Η ίδια κουβέντα έχει ξαναγίνει και την έχεις παρακολουθήσει.
- tZoLe
Απλά giak μπες στην διαδικασία να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι όπως εσύ και ότι τα ίδια πράγματα τα ερμηνεύουμε διαφορετικά. Ναι, εγώ πιστεύω στο νόμο, αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτώ και αποζητώ την κρατική βία. Βγες από τη σφαίρα σου και μάθε να δέχεσαι και άλλες απόψεις και ας μην συμφωνείς. Ευτυχώς, μάλλον ανήκω στη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
σώπα. όταν κάποιος παρανομεί δεν ζητάς από την αστυνομία να τον συλλάβει; πώς θα τον συλλάβει αν δεν χρησιμοποιήσει βία; αν δεν τον συλλάβει δεν διαμαρτύρεσαι; αν τον συλλάβει δεν επικροτείς την σωστή τους στάση;
ΆΡΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.
ΆΡΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.
- tZoLe
ΕΙΜΑΙ. Νιώθω ότι μιλάω σε τοίχο, δεν έχω να συνεισφέρω κάτι άλλο μιας και με έχεις καταλάβει, οπότε σε καληνυχτίζω και σου εύχομαι όνειρα γλυκά χωρίς μπάτσους και κράτη.giak wrote: ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

έτσι
αυτό να το σκεφτείς την άλλη φορά που θα πεις "καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται"
-
- Kilobyte level
Eδω έχεις λάθος πιστεύω. Ο νόμος υπάρχει παντού άσχετα με το κράτος. Μια αυτόνομη κοινωνία 10 ατόμων έχει και αυτή κάποιους νόμους σύμφωνα με τους οποίους λειτουργεί. Δυστυχώς είναι αναμενόμενο σε ένα κράτος να πρέπει να ασκηθεί βια για να επιβληθεί ο νόμος. Αλλά υπάρχει και η εξής λογικη:giak wrote:... Το κράτος δεν υπάρχει χωρίς τους νόμους, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται χωρίς αστυνομία και η αστυνομία δεν εφαρμόζει τον νόμο χωρίς βία. Η ίδια κουβέντα έχει ξαναγίνει και την έχεις παρακολουθήσει.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί καθαυτοί οι νόμοι. Το πρόβλημα είναι ο ανθρώπινος εγωισμός-επεκτατισμός. Κάποιοι που έχουν δύναμη φροντίζουν να γίνονται τα πάντα προς όφελός τους. Αυτό το προκαλεί η εξουσία αλλά η εξουσία που μπορεί να σου δώσει προσωπικό όφελος, όχι γενικά η εξουσία.
Πχ ας πάρουμε ένα θεωρητικά αδιάβλητο σύστημα όπως τις πανελλαδικές εξετάσεις (ξέρω οτι κάποιοι 10 στους 1000 περνάνε πλαγιοτρόπως αλλά δεν το εξετάζω τώρα αυτό γιατί δεν ευθύνονται οι πανελλάδικές σε αυτό αλλά οι κυβερνήσεις). Ο καθηγητής πλεον δεν ξέρει ποιανού το γραπτό διορθώνει καθώς έρχονται γραπτά απο άγνωστη περιοχή με κρυμμένα τα ονόματα των μαθητών. Στην περίπτωση αυτή ο καθηγητής είναι ενας διορθωτής που (αν είναι πληρωμένος σωστά, και δεν βιάζεται, και δεν πεινάει-διψάει κλπ) διορθώνει σύμφωνα με την αντικειμενική του κρίση. Στο αποστειρωμένο αυτό περιβάλλον φαίνεται οτι μπορεί να λειτουργήσει κάτι ελεγκτικά αλλά χωρίς προσωπικό συμφέρον. Για τα 10 παιδιά όμως τα οποία εμπίπτουν στο ευρύτερο χάος της χώρας βρέθηκε κάποιος πολιτικός που είχε προσωπικό όφελος να βολέψει το ανιψάκι του και έχοντας στο βάζο με το μέλι έκανε το προφανές.
Αυτό το βάζο με το μέλι αν αφαιρεθεί απο όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (μιλάω για νέους μιηχανισμούς ριζικά, όχι τους ήδη υπάρχοντες), τότε δεν θα γίνεται κατάχρηση εξουσίας. Όλο αυτό έχει τη δυσκολία οτι στην γη των 5 ηπείρων με τα άπειρα αντικρουόμενα συμφέροντα θα πρέπει να υπάρξει θέληση να συμφωνηθούν 100 κοινοί νόμοι (πχ για την απαγόρευση του φόνου, για το δικαίωμα στην εργασία-μόρφωση κλπ) και 1000 ειδικότεροι νόμοι για τις τοπικές κοινωνιες (που η μια δεν θέλει να τρώει κρέας ή άλλη δεν θέλει να επιτρέπονται γάμοι με πάνω απο 2 μέλη κλπ κλπ). Διαφορετικότητα-αυτονομία-αυτοθέσμιση μέσα στα πλαίσια της λογικής μπορούν να υπάρξουν πολύ εύκολα(αν δεν σκοτώσεις μπορείς να φοράς ότι ρούχα θες, αν δεν μολύνεις περισσότερο απο όσο σου αντιστοιχεί σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια, μπορείς να επιλέξεις όποια μορφή ενέργειας θες κλπ κλπ). Δεν μας σκοτώνει η διαφορετικότητα. Το χρήμα και ο εγωισμός μας σκοτώνει. Γι'αυτό απαιτείται κοινή συναίνεση για παιδεία απεριόριστη σε όλους. Τονίζω τη θέληση γιατί αυτή είναι που λείπει. Τα υπόλοιπα ρυθμίζονται. Αρκεί να θελήσεις να συμβιώσεις αντί να σκοτώσεις για να πάρεις το πετρέλαιο.
Η ιδέα αυτή στηρίζεται στο οτι ακόμα και αν καταφέρουμε σε 10.000 χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (πχ 90%) να έχει τέτοια συνηδητοποίηση που δεν θα επιχειρήσει σε καμία περίπτωση να σκοτώσει, πάντα θα υπάρχει το 10% που θα παραβαίνει την κοινή λογική (για ιδεολογικούς λόγους, για λόγους πνευματικής ασθένειας κλπ) οπότε ακριβώς για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι νόμοι. Απλά αυτοί που θα τους εφαρμόζουν θα πρέπει πρώτον να μην έχουν προσωπικό συμφέρον, δεύτερον να ελέγχονται πλήρως και οι ίδιοι απο άλλους και τρίτον να φροντίζουν οι παραβάτες να μην φυλακίζονται αλλά να πηγαίνουν ενδεχομένως σε μέρος που θα μπορούν να εκφράσουν τη διαφορετική τους αντίληψη.
Και η ιδέα αυτή μπάζει απο το γεγονός οτι έτσι ο πλανήτης θα γεμίσει με πληθυσμό που δεν θα μπορεί να τον αντέξει. Κι όμως όπως η κίνα είπε δεν θα κάνετε πάνω απο 1 παιδιά έτσι μπορεί γενικότερα ο πλανήτης, δεδομένης της θέλησης, να βάλει κάτω τους επιστήμονες και τα μαθηματικά του και να υπολογίσει πόσοι είμαστε, πόσους πόρους έχουμε και να καταστρώσει σχέδιο μείωσης του πληθυσμού με έλεγχο των γεννήσεων, όχι με φόνους.
Και τώρα ας ξηπνήσουμε γιατί η πραγματικότητα είναι οτι ΔΕΝ υπάρχει θέληση και θα είμαστε πάντα χαμένοι εγκεφαλικώς άλλοι στην αναρχία, άλλοι στον καπιταλισμό, άλλοι στον σοσιαλισμό, άλλοι στην οικολογία κλπ. Δεν μας λείπει το μαγικό εξωτερικό σύστημα δυστυχώς. Μας λείπει η απλή εσωτερική θέληση.
Last edited by Elder on Tue Dec 08, 2009 3:37 am, edited 1 time in total.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Oι ιδεολογιες αυτες ειναι ωραιοτατες και θαυμαστες, ειναι ομως δυστηχως πρακτικα μη εφαρμοσιμες. Και αυτο γιατι η παραβαση του νομου η του "νομιμου" η του ηθικου η οπως θελουν οι διαφοροι να το διατυπωσουν (μην κολησουμε εκει) δεν υπαρχει απλα και μονο γιατι υπαρχει η εξουσια και ο νομος.
Υπαρχουν ανθρωποι που δυστηχως για αυτους και εμας, γεννηθηκαν τρελλοι και πειραγμενοι χωρις να φταινε η να το διαλεξαν, ψυχοπαθεις, η οτιδηποτε. Θα ηθελα να ακουσω λοιπον σε ενα κρατος χωρις νομους και αρχες και αστυνομια και δικαστηρια και οτιδηποτε, τι πρεπει να γινει οταν βιασουν την 6χρονη κορη του giak. Εκτος και αν θεωρουμε οτι bydefault στην αναρχια ειναι ολα ωραια και το κακο εκλιπει, και μονο τον πινουμε ηρεμοι στα παρκα.
Υπαρχουν ανθρωποι που δυστηχως για αυτους και εμας, γεννηθηκαν τρελλοι και πειραγμενοι χωρις να φταινε η να το διαλεξαν, ψυχοπαθεις, η οτιδηποτε. Θα ηθελα να ακουσω λοιπον σε ενα κρατος χωρις νομους και αρχες και αστυνομια και δικαστηρια και οτιδηποτε, τι πρεπει να γινει οταν βιασουν την 6χρονη κορη του giak. Εκτος και αν θεωρουμε οτι bydefault στην αναρχια ειναι ολα ωραια και το κακο εκλιπει, και μονο τον πινουμε ηρεμοι στα παρκα.
-
- Kilobyte level
Ακριβώς. Όλο αυτό ανέλυσα παραπάνω. Οι νόμοι πρέπει να υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρχει και ειδική μέριμνα για τους παραβάτες οι οποίοι με σωστή παιδεία θα είναι πραγματικά λίγοι. Και αναρχία να επικρατήσει πάλι θα εμφανιστούν νόμοι. Απλά μπορεί ο κύκλος να ξαναρχίσει απο την αρχή ή μπορεί να καταλήξει σε ένα πιο δίκαιο σύστημα αυτή τη φορά αν ξεκινήσει για όλο τον πλανήτη και όχι για μια μικρή περιοχή που είναι το πιο πιθανό.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
Elder Μου λες ότι έχω λάθος αλλά δεν καταλαβαίνω σε ποιο σημείο ακριβώς απαντάς σε μένα. Καταρχήν είπα ότι το κράτος για να υπάρξει πρέπει να υπάρξουν νόμοι αλλά δεν είπα ότι για να υπάρξουν νόμοι πρέπει να υπάρχει κράτος και μάλιστα αστικό. Επίσης είπα ότι για να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους απαιτείται αστυνομία και αυτή χρησιμοποιεί βία. Άρα δεν μπορεί κάποιος που πιστεύει ότι η αστυνομία είναι αναγκαία να λέει ότι καταδικάζει την βία γενικά. Αν δεν σε καταλαβαίνω βοηθησέ με λίγο παραπάνω γιατί είναι κρίμα να έχεις γράψει ένα μεγάλο ποστ με επιχειρήματα και εγώ να μην απαντώ επί της ουσίας.
Ganther δεν ξέρεις καν για τι πράγμα μιλάς και δεν έχεις δείξει και τρομερά δείγματα εξυπνάδας ώστε να μην κάτσω να γράφω άδικα. Μακάρι να βρεθεί κάποιος πιο υπομονετικός να συζητήσει μαζί σου.
Ganther δεν ξέρεις καν για τι πράγμα μιλάς και δεν έχεις δείξει και τρομερά δείγματα εξυπνάδας ώστε να μην κάτσω να γράφω άδικα. Μακάρι να βρεθεί κάποιος πιο υπομονετικός να συζητήσει μαζί σου.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Ενω εσυ με την νοημοσυνη που σε διακατεχει εχεις κανει το φορουμ και τη σχολη καλυτερη σε ευχαριστουμε απο τα βαθη της καρδιας μας!giak wrote: Ganther δεν ξέρεις καν για τι πράγμα μιλάς και δεν έχεις δείξει και τρομερά δείγματα εξυπνάδας ώστε να μην κάτσω να γράφω άδικα. Μακάρι να βρεθεί κάποιος πιο υπομονετικός να συζητήσει μαζί σου.
ΥΓ. Για οποιον ενδιαφερεται, μπορει να εχει screenshots με πμ του giak προς εμενα που αναδυκνειουν το ηθος, την εφυια και κυριως την ανωτεροτητα του!
-
- Kilobyte level
giak wrote:Elder Μου λες ότι έχω λάθος αλλά δεν καταλαβαίνω σε ποιο σημείο ακριβώς απαντάς σε μένα. Καταρχήν είπα ότι το κράτος για να υπάρξει πρέπει να υπάρξουν νόμοι αλλά δεν είπα ότι για να υπάρξουν νόμοι πρέπει να υπάρχει κράτος και μάλιστα αστικό. Επίσης είπα ότι για να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους απαιτείται αστυνομία και αυτή χρησιμοποιεί βία. Άρα δεν μπορεί κάποιος που πιστεύει ότι η αστυνομία είναι αναγκαία να λέει ότι καταδικάζει την βία γενικά. Αν δεν σε καταλαβαίνω βοηθησέ με λίγο παραπάνω γιατί είναι κρίμα να έχεις γράψει ένα μεγάλο ποστ με επιχειρήματα και εγώ να μην απαντώ επί της ουσίας.
Απλά κατάλαβα (λάθος μάλλον) οτι είσαι γενικά κατά του κράτους και της αστυνομίας και των νόμων και είπα οτι οι νόμοι είναι γενικά απαραίτητοι αλλά ως προς τον έλεγχο και την εφαρμογή τους μπορεί να πάρει πολύ νερό αρκεί να υπάρξει θέληση...
Το be continued ...
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Ας απολαύσουμε για πρωινό μαζί με τον καφέ μερικούς επαναστάτες από κούνια με τα λεφτα της αστυνομίας:
Link
[Για τα υπόλοιπα ίσως το βραδάκι όταν δεν πιέζει ο χρόνος.]
Link
[Για τα υπόλοιπα ίσως το βραδάκι όταν δεν πιέζει ο χρόνος.]
tzole ++ Τι ασχολείσαι ρε φίλε;
Η υποκρισία των "αναρχικών φαίνεται στο γεγονός ότι βρίζουν όλη μέρα το κράτος και ανέχονται το ίδιο κράτος να τους ταΐζει με τα λεφτά του κάθε εργαζόμενου. Ο πατέρας ο δικός μου, ο κάθε φορολογούμενος, το κράτος γενικά ταΐζει του ανάρχες στο εστιατόριο της ΑΣΟΕΕ με το έτσι θέλω.
Έτσι για να μπαφίασουνε και να πιούνε μπύρες με την ησυχία τους μετά...
Ναι, ναι το ξέρω γίνομαι σκληρός...Ναι ναι είμαι δεξιός...Πιο φασίστες από μερικούς φασίστες με σημαία την μισοκοκκινη-μισομαυρη δεν υπάρχουν πραγματικά...Γιατί το να επιβάλλεσαι σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει εγώ αποκαλείται φασισμός...Και μερικοί επιβάλλονται....Πολύ...
Τεσπά η ζωή συνεχίζεται....
Επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά η χωρίς(συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) καληνύχτα...
Η υποκρισία των "αναρχικών φαίνεται στο γεγονός ότι βρίζουν όλη μέρα το κράτος και ανέχονται το ίδιο κράτος να τους ταΐζει με τα λεφτά του κάθε εργαζόμενου. Ο πατέρας ο δικός μου, ο κάθε φορολογούμενος, το κράτος γενικά ταΐζει του ανάρχες στο εστιατόριο της ΑΣΟΕΕ με το έτσι θέλω.
Έτσι για να μπαφίασουνε και να πιούνε μπύρες με την ησυχία τους μετά...
Ναι, ναι το ξέρω γίνομαι σκληρός...Ναι ναι είμαι δεξιός...Πιο φασίστες από μερικούς φασίστες με σημαία την μισοκοκκινη-μισομαυρη δεν υπάρχουν πραγματικά...Γιατί το να επιβάλλεσαι σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει εγώ αποκαλείται φασισμός...Και μερικοί επιβάλλονται....Πολύ...
Τεσπά η ζωή συνεχίζεται....
Επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά η χωρίς(συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) καληνύχτα...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
lol πασοκ και επανάσταση λεπόν
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Μακαρι να γινοσουν σκληρος αλλα δυστυχως δεν γινεσαι.aguero88 wrote: Ναι, ναι το ξέρω γίνομαι σκληρός...
Γινεσαι απλα ηλιθια απλουστευτικος και καθολου καλοπροαιρετα μηδενιστικος.
Κατα την αποψη σου καποιος που δεν επιθυμει την υπαρχουσα μορφη αυτου του κοσμου, θα πρεπει να δημιουργησει με καποιο τροπο τον δικο του και να ζει σε αυτο.
Δηλαδη π.χ οι αναρχικοι δεν θα πρεπει να ψωνιζουν απο το super market.Θα πρεπει να εχουν αυτοι τα προβατακια τους, τα οποια θα αποκτησουν με καποιον αγνωστο τροπο(σιγουρα οχι αγορα!), να φυτευσουν το δικο τους καλαμποκι και ζαρζαβατικα, να σφαξουν το αρνακι, να φτιαξουν ψωμι απο το σταρι που θα σπειρουν, να φτιαξουν τυρι απο το γαλα του προβατου, και με αυτον τον τροπο να φτιαξουν ενα τοστ για να φανε για πρωινο.Και ολα αυτα γιατι αλλιως ειναι υποκριτες και ζουνε μεσα στο κρατος το οποιο βριζουν.
Φυσικα ολα αυτα θα τα κανουν σε καποιον αλλο πλανητη, γιατι δε νοειται να εχουν δικια τους γη, αφου το 99% του πλανητη γη, υπαγεται σε καποιο κρατος και αρα το να ζεις σε ενα τετοιο κομματι σε κανει μερος του συστηματος.
Ποσο χρονων?
Λες και οι αναρχικοι δεν δουλευουν και δεν πληρωνουν φορους.Αυτη την κλασσικη πιπιλα που οταν κατι ειναι δημοσιο το θεωρειτε αυτοματως δικο σας δεν την εχετε βαρεθει?Μηπως επειδη ο πατερας ο δικος σου ταιζει τον κοσμο της ΑΣΟΕΕ, να σε ορισουμε υπευθυνο για το ποιος θα τρωει και ποιος οχι συμφωνα με τη δικια σου αισθητικη?Η μηπως ο καθε φορολογουμενος αποφασισε για το ποιος θα τρωει στο εστιατοριο, ή ακομα παραπερα αν θες, ποιος φορολογουμενος(και φορους ολοι πληρωνουν, ειτε δουλευεις ειτε οχι, ειτε κανει φορολογικη δηλωση ειτε οχι), ρωτηθηκε αν θελει τα λεφτα που δινει για φορους να πανε για κατασκευη πυραυλων, αντιπυραυλικων ασπιδων, ερευνες για πυρηνικες κεφαλες κλπ?
Ε αυτος που ρωτηθηκε(που ειναι και ο ιδιος που τυφλωσε τον πολυφημο) ας αποφασισει και για το ποιος θα τρωει στο εστιατοριο της ασοεε.
Δεν είπα ότι όποιος δεν επιθυμεί την υπάρχουσα μορφή να φτιάξει κόσμο δικό του. Αλλά δεν γίνεται να ζει εις βάρος των άλλων παρασιτικά στην κοινωνία επειδή το παίζει επαναστάτης...WoLfeN Ilic wrote:Μακαρι να γινοσουν σκληρος αλλα δυστυχως δεν γινεσαι.aguero88 wrote: Ναι, ναι το ξέρω γίνομαι σκληρός...
Γινεσαι απλα ηλιθια απλουστευτικος και καθολου καλοπροαιρετα μηδενιστικος.
Κατα την αποψη σου καποιος που δεν επιθυμει την υπαρχουσα μορφη αυτου του κοσμου, θα πρεπει να δημιουργησει με καποιο τροπο τον δικο του και να ζει σε αυτο.
Δηλαδη π.χ οι αναρχικοι δεν θα πρεπει να ψωνιζουν απο το super market.Θα πρεπει να εχουν αυτοι τα προβατακια τους, τα οποια θα αποκτησουν με καποιον αγνωστο τροπο(σιγουρα οχι αγορα!), να φυτευσουν το δικο τους καλαμποκι και ζαρζαβατικα, να σφαξουν το αρνακι, να φτιαξουν ψωμι απο το σταρι που θα σπειρουν, να φτιαξουν τυρι απο το γαλα του προβατου, και με αυτον τον τροπο να φτιαξουν ενα τοστ για να φανε για πρωινο.Και ολα αυτα γιατι αλλιως ειναι υποκριτες και ζουνε μεσα στο κρατος το οποιο βριζουν.
Φυσικα ολα αυτα θα τα κανουν σε καποιον αλλο πλανητη, γιατι δε νοειται να εχουν δικια τους γη, αφου το 99% του πλανητη γη, υπαγεται σε καποιο κρατος και αρα το να ζεις σε ενα τετοιο κομματι σε κανει μερος του συστηματος.
Ποσο χρονων?
Λες και οι αναρχικοι δεν δουλευουν και δεν πληρωνουν φορους.Αυτη την κλασσικη πιπιλα που οταν κατι ειναι δημοσιο το θεωρειτε αυτοματως δικο σας δεν την εχετε βαρεθει?Μηπως επειδη ο πατερας ο δικος σου ταιζει τον κοσμο της ΑΣΟΕΕ, να σε ορισουμε υπευθυνο για το ποιος θα τρωει και ποιος οχι συμφωνα με τη δικια σου αισθητικη?Η μηπως ο καθε φορολογουμενος αποφασισε για το ποιος θα τρωει στο εστιατοριο, ή ακομα παραπερα αν θες, ποιος φορολογουμενος(και φορους ολοι πληρωνουν, ειτε δουλευεις ειτε οχι, ειτε κανει φορολογικη δηλωση ειτε οχι), ρωτηθηκε αν θελει τα λεφτα που δινει για φορους να πανε για κατασκευη πυραυλων, αντιπυραυλικων ασπιδων, ερευνες για πυρηνικες κεφαλες κλπ?
Ε αυτος που ρωτηθηκε(που ειναι και ο ιδιος που τυφλωσε τον πολυφημο) ας αποφασισει και για το ποιος θα τρωει στο εστιατοριο της ασοεε.
Επανάσταση είναι να ασκήσεις συνδικαλισμό στους χώρους εργασίας σου όχι να καπνίζεις χόρτο στα εξάρχεια δηλονωντας ότι δεν δουλεύειες για να μην υπηρετήσεις το σύστημα.
Επανάσταση είναι με τον κόπο σου, την αξία σου να είσαι ικανός να ορίζεις την ζωή σου μόνος σου, να μπορείς να εξασφαλίσεις με την εργασία σου τα στοιχειώδη τουλάχιστον όπως τροφή και στέγη, όχι να κάνεις κατάληψη και να μένεις στην βίλα αμαλίας και να τρως με το έτσι θέλω στην ΑΣΟΕΕ
Επανάσταση είναι να αγωνίζεσαι καθημερινά στα αμφιθέατρα για την απόκτηση της γνώσης για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, όχι να κατεβαίνεις σε κάθε πορεία για να ρίξεις μία πέτρα σε μια βιτρίνα...
Επαναστάτες λοιπόν για μένα και με αφορμή το post του tzole είναι όλοι όσοι κάνουν τα παραπάνω, όσοι αγωνίζονται καθημερινά, όσοι δεν συμβηβάζονται, όχι οι ποζεράδες ψευτοεπαναστάτες με το αναρχο dress-code...
Η ιδεολογία δεν εξαρτάτε απο κανένα dress-code, από κανένα είδος αγαπημένης μπύρας για κατανάλωση(αυτής με τον ελάφρύ πάτο που γίνεται εύκολα μολοτοφ) ούτε από το μέρος που συχνάζεις (Εξάρχεια).
Επανάσταση είναι να αλλάξεις τον ευατό σου πρώτα, επανάσταση δεν είναι να προσπαθείς να αλάξεις τον κόσμο...Αυτός έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει ποτέ όπως είχε πει και ο αναρχικός Μάνος Χατζηδάκις...

Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
- Buffer underflow exception
- Academic status: 4th year
Αυτά τα θέματα είναι αρκετά πολύπλοκα, δεν είναι σωστό να πετάμε απλώς μια κουβένταWoohoo wrote:Ή μήπως λέω μήπως και οι αναρχικοί είναι ένα μέρος του συστήματος;
- The Heart Collector
- Kilobyte level
προφανώς και είναι μέρος τη κοινωνίας, όπως έιμαστε όλοι μας. Από εκεί και πέρα ο τίτλος(ξαναλέω) είναι "κίτρινος" όσο δεν πάει.
1ον που ξέρεις τι σχέση έχουν αυτά τα παιδιά με τον πατέρα τους? Που ξέρεις αν και πόσα λεφτά παίρνουν? Πού τα ξέρεις αυτά? Είναι πολύ ωραίο και εύκολο να βγάζουμε τη χολή μας και να συκοφαντούμε πίσω απ' την ασφάλεια του πληκτρολογίου μας
2ον Τι μερίδιο ευθύνης φέρουν τα παιδιά αυτά που ο πατέρας τους είναι αντιπρόεδρος της βουλής? Τα ρώτησε όταν έγινε? Άμα αυτοί διαφωνούν τι θα έπρεπε να κάνουν. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Με αυτό το σκεπτικό, θα συμπέραινα ότι συμφωνείς ότι οι επιλογές των γονιών μας πρέπει να μας δεσμέυουν για πάντα και να ακολουθούμε κι εμείς το δικό τους δρόμο. Άμα ήταν έτσι εγώ τώρα θα σκάλιζα τα χωράφια είτε το ήθελα είτε όχι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτή την κοινωνία ο καθένας μπορεί να είναι αποκομμένος από τις επιλογές των γονιών του και της οικογενειάς του (άμα δεν είναι μαμόθρεφτο) και γι αυτό μπορούν τα παιδιά του αντιπροέδρου της βουλής να είναι αναρχικοί, τα παιδιά των αναρχικών να είναι μπάτσοι, τα παιδιά ενός αγρότη βουλευτές και πάει λέγοντας.
Άμα κάποιοι περιμένουν να βγει μια είδηση για να πουν "ναι είχα δίκιο " και να αποδείξουν χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις τις συνομοσιωλάγνες σκέψεις τους ας το κάνουν στους φίλους τους και όχι σε δημόσιους χώρους συζήτησης γιατί προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας.
ΥΓ. Δεν είδα ποτέ κανένα πρωτοσέλιδο σε άλλες περιπτώσεις του στυλ "Συνελήφθη διαδηλωτής-αναρχικός γιος φτωχού ξυλουργού". Μάλλον το "γόνος πλουσιας οικογένειας" πουλάει πιο πολύ γι αυτό. Μη ξεχνάμε ότι και τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις και μέσα στο υπάρχον πλαίσιο είναι λογικό να σκέφτονται με όρους μάρκεντιγκ και κέρδους.αυτά
1ον που ξέρεις τι σχέση έχουν αυτά τα παιδιά με τον πατέρα τους? Που ξέρεις αν και πόσα λεφτά παίρνουν? Πού τα ξέρεις αυτά? Είναι πολύ ωραίο και εύκολο να βγάζουμε τη χολή μας και να συκοφαντούμε πίσω απ' την ασφάλεια του πληκτρολογίου μας
2ον Τι μερίδιο ευθύνης φέρουν τα παιδιά αυτά που ο πατέρας τους είναι αντιπρόεδρος της βουλής? Τα ρώτησε όταν έγινε? Άμα αυτοί διαφωνούν τι θα έπρεπε να κάνουν. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Με αυτό το σκεπτικό, θα συμπέραινα ότι συμφωνείς ότι οι επιλογές των γονιών μας πρέπει να μας δεσμέυουν για πάντα και να ακολουθούμε κι εμείς το δικό τους δρόμο. Άμα ήταν έτσι εγώ τώρα θα σκάλιζα τα χωράφια είτε το ήθελα είτε όχι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτή την κοινωνία ο καθένας μπορεί να είναι αποκομμένος από τις επιλογές των γονιών του και της οικογενειάς του (άμα δεν είναι μαμόθρεφτο) και γι αυτό μπορούν τα παιδιά του αντιπροέδρου της βουλής να είναι αναρχικοί, τα παιδιά των αναρχικών να είναι μπάτσοι, τα παιδιά ενός αγρότη βουλευτές και πάει λέγοντας.
Άμα κάποιοι περιμένουν να βγει μια είδηση για να πουν "ναι είχα δίκιο " και να αποδείξουν χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις τις συνομοσιωλάγνες σκέψεις τους ας το κάνουν στους φίλους τους και όχι σε δημόσιους χώρους συζήτησης γιατί προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας.
ΥΓ. Δεν είδα ποτέ κανένα πρωτοσέλιδο σε άλλες περιπτώσεις του στυλ "Συνελήφθη διαδηλωτής-αναρχικός γιος φτωχού ξυλουργού". Μάλλον το "γόνος πλουσιας οικογένειας" πουλάει πιο πολύ γι αυτό. Μη ξεχνάμε ότι και τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις και μέσα στο υπάρχον πλαίσιο είναι λογικό να σκέφτονται με όρους μάρκεντιγκ και κέρδους.αυτά