Μια ερωτηση σχετικα με τη δηλωση μαθηματων

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
Orestis Mr.Yo
bit level
bit level
Academic status: 2nd year
Μια ερωτηση σχετικα με τη δηλωση μαθηματων

Post by Orestis Mr.Yo » Wed Dec 30, 2009 4:24 am

Πρωτα απολα γεια σας παιδες , ειμαι καινουργιος στο φορουμ και χρειαζομαι τα φωτα σας με ενα θεματακι που εχω.Αν και γραμμενος στη σχολη απο περυσι λογω του οτι δοκιμασα καποιες σπουδες στο εξωτερικο δεν εχω καμια επαφη-σχεση με τη σχολη ομως προσφατα αλλαξαν καποια δεδομενα και πηρα την αισιοδοξη αποφαση να φοιτησω τη σχολη μας , γιατι ειναι αληθεια οτι με ενδιεφερε παντα.Τελοσπαντων δε θελω να σας κουρασω και με πραγματα που δε σας ενδιαφερουνε.Το θεμα ειναι οτι οταν πηρα τηλεφωνο τη σχολη μου ειπανε οτι μπορω να δηλωσω τον μαρτη μαθηματα , μονο εαρινα λεει.Φανταζομαι οτι καποια εαρινα μαθηαματα χρειαζονται σημαντικες βασεις απο τα χειμερινα του προηγουμενου εξαμηνου τα οποια δεν εχω παρακολουθησει.Ελπιζοντας οτι υπαρχουνε θα ηθελα να μου πειτε μαθηματα που μου προτεινετε να δηλωσω ωστε να εχω
το μικροτερο δυνατον προβλημα , δηλαδη ποια δεν χρειαζονται τοσο πολλες βασεις απο το προηγουμενο εξαμηνο.

Ευχαριστω :)

ΥΓ αν ειναι λαθος ο τομεας του φορουμ που εβαλα το θεμα παρακαλω καποιος μοντ να το μεταφερει

ΥΓ2 συγχωρεστε τα ορθογραφικα , δεν ειναι δικαιολογια αλλα εμενα για εναμησι χρονο στο εξωτερικο οποτε
εχω καιρο να εξασκησω την ορθογραφια μου :oops:
ασε με να μεθω να ονειρευομαι
ασε με να με δω να καταστρεφομαι
ασε με να μεθω ετσι γιατρευομαι
ασε με να μεθω να ταξιδευω
λιγο να φευγω
ασε με να μεθω να επιστρεφω , οποτε θελω
ασε με να μεθω να καταστρεφομαι , να ονειρευομαι
εγω δε ντρεπομαι -αντιποινα
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Re: Μια ερωτηση σχετικα με τη δηλωση μαθηματων

Post by dexter » Wed Dec 30, 2009 4:52 am

λογικά δεν θα έχεις περάσει κανένα μάθημα..
οπότε προτείνω γραμμική άλγεβρα,ψηφιακή σχεδίαση,λογιστική απο το 1ο έτος..
από 2ο λειτουργικά,βάσεις και αυτόματα και από τα επιλογής παιδαγωγική..
λειτουργικά ,βάσεις και αυτόματα είναι αρκετά δύσκολα μαθήματα..
και οι βασεις έχουν πάρα πολλές εργασίες οπότε αν δεν βγαίνει με τόσα πολλά το προγραμμά σου βγάλε βάσεις από την λίστα..
τα άλλα μαθήματα βγαίνουν αν και δεν νομίζω όλα μαζί και τα 7-8 ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη επαφή με την σχολή..

ελπίζω να βοήθησα..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
Orestis Mr.Yo
bit level
bit level

Post by Orestis Mr.Yo » Wed Dec 30, 2009 4:58 am

dexter wrote:λογικά δεν θα έχεις περάσει κανένα μάθημα..
οπότε προτείνω γραμμική άλγεβρα,ψηφιακή σχεδίαση,λογιστική απο το 1ο έτος..
από 2ο λειτουργικά,βάσεις και αυτόματα και από τα επιλογής παιδαγωγική..
λειτουργικά ,βάσεις και αυτόματα είναι αρκετά δύσκολα μαθήματα..
και οι βασεις έχουν πάρα πολλές εργασίες οπότε αν δεν βγαίνει με τόσα πολλά το προγραμμά σου βγάλε βάσεις από την λίστα..
τα άλλα μαθήματα βγαίνουν αν και δεν νομίζω όλα μαζί και τα 7-8 ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη επαφή με την σχολή..

ελπίζω να βοήθησα..

Υ.Γ. στην υπογραφή σου είναι στοίχημα κ όχι στιχημα..
ευχαριστω για τον χρονο σου , θα κοιταξω τα μαθηματα που μου προτεινες :-)
( οχι αυτο δεν ειναι ορθογραφικο, στιχοιμα ειναι το ονομα του συγκροτηματος που λεει τον στιχο στην υπογραφη μου
(στιχοι-οιμα ειναι "λογοπαιγνιο" :razz: )
λιγο να φευγω
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Wed Dec 30, 2009 5:02 am

δεν το είχα προσέξει για το όνομα και μόλις το είδα ξαναάλλαξα το ποστ μου..
ότι βοήθεια θέλεις με την σχολή μην διστάσεις να ρωτήσεις σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να σου απαντήσει και δεν θα χρειάζεται να έχεις υποχρέωση σε κανέναν(γκουχου γκουχου κόμματα) :smt023

καλως ήλθες στην σχολή και στο φόρουμ :smt023
ALL BLACKS supporter..
Orestis Mr.Yo
bit level
bit level

Post by Orestis Mr.Yo » Wed Dec 30, 2009 5:11 am

ευχαριστω πολυ και για το καλωσορισμα :)
η αληθεια ειναι οτι μιας και δεν ειμαι ακομα εξοικειωμενος με το σάιτ της σχολης , ξερεις που μπορω να βρω καποιες πληροφοριες για τα μαθηματα που εχουμε? (συγκεκριμενα ψαχνω για αυτα που μου προτεινες)
τωρα εψαχνα το σάιτ και μου φανηκε λιγο δυσχρηστο :-(

τι σου ζηταω κ γω 5 η ωρα το πρωι :razz: οποτε μπορεσεις μαν
εγω παω να κοιμηθω
καλη ξεκουραση ή αν συνεχισεις καλη συνεχεια :smt023
λιγο να φευγω
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Wed Dec 30, 2009 5:18 am

δες εδώ http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... ulum09.pdf για περισσότερες πληροφορίες..
πάω να συνεχίσω το κάψιμο μακριά από το pc..
καληνύχτα!!! :smt015
ALL BLACKS supporter..
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Wed Dec 30, 2009 9:46 am

Καλημέρα χρόνια πολλά και καλώς ήρθες!
Πριν ξεκινήσεις με τα μαθήματα ας δούμε τα βασικά. Έχεις πάρει από το Κέντρο Υπολογιστών (3ος όροφος πτέρυγα Δεριγνύ) κωδικούς για να συνδέεσαι στις διάφορες υπηρεσίες του τμήματος/πανεπιστημίου?
Με αυτούς τους κωδικούς θα έχεις πρόσβαση στο http://eclass.aueb.gr το οποίο αποτελεί χώρο που φιλοξενούνται οι περισσότερες σελίδες των μαθημάτων, με ανακοινώσεις, διαφάνειες, εργασίες κλπ. Επίσης αφού γραφτείς στο eclass σε κάποια μαθήματα που σε ενδιαφέρουν θα αρχίσεις να λαμβάνεις τις ανακοινώσεις στο mail της σχολής. Τα mails σου θα τα βλέπεις είτε από εδώ http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi/maillist , είτε αν συνδεθείς στο dias μέσω pine.
Για τα μαθήματα τώρα προφανώς δε μπορείς να δώσεις τίποτα από 1ο εξάμηνο. Άποψη μου μη βιαστείς να περάσεις μπερδεμένα μαθήματα του 1ου και 2ου έτους. Ή τουλάχιστον πριν πας στου 2ου να'σαι σίγουρος πως έχεις εμπεδώσει καλά τα περισσότερα του 1ου. Επιστήμη Υπολογιστών και Εισαγωγή στη Java του 1ου εξαμήνου είναι must για να συνεχίσεις κανονικά. Αν έχεις χρόνο δες και τα μαθηματικά Διακριτά και Λογισμό. Για Οικονομία μην χαλάσεις χρόνο. Σε 1 χρόνο από τώρα δες την με την ησυχία σου, δε χάνεις κάποια γνώση. Σε κάθε περίπτωση όμως εξοικειώσου με προγραμματισμό σε Java που θα τον βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου και δες και την Εισαγωγή στην Επιστήμη που καλύπτει πάνω κάτω τα κυριότερα θέματα που θα δεις στη σχολή.
Έχεις κάποια επαφή με προγραμματισμό? Αν ναι δε θα σου φανεί δύσκολο. Αν όχι καλύτερα να ξεκινήσεις σύντομα. Σίγουρα τα παιδιά που τα έχουν πιο πρόσφατα μπορούν να σε κατατοπίσουν καλύτερα για ύλη, υλικό κλπ.
Αυτά, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Καλή αρχή και στη σχολή και στο venus :smt002
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Orestis Mr.Yo
bit level
bit level

Post by Orestis Mr.Yo » Wed Dec 30, 2009 11:57 am

Dexter ευχαριστω πολυ για το λινκ , τωρα παω να το λιωσω μπας και ξεστραβωθω :razz: :razz:

Sandra καταλαβαινω τι λες για τα σκορπια μαθηματα αλλα αφου δε με αφηνουν να δηλωσω χειμερινα , εχω αλλη επιλογη ? :-)
Ακομα κωδικο δεν εχω παρει αλλα σκοπευω να παω μολις ανοιξει η σχολη .
Τωρα για το να εμπεδωσω πρωτα αυτα του πρωτου, εννοεις να τα παρακολουθω τωρα ? γινεται αυτο ?θελω να πω παραδιδονται και στο εαρινο εξαμηνο ?
Αν δω οτι συνανταω προβληματα λογω ελειψης βασεων σκοπευω να ψαχτω μονος μου , οπως εχω κανει και πιο παλια αλλωστε με τον προγραμματισμο , φυσικα τοτε ομως ηταν απλα ενα χομπι και δεν υπηρχαν απαιτησεις .Παντως στο σχολειο μεχρι κ πρωτη λυκειου επαιζα μονος μ με κατι φιλους μου με qbasic και λιγοτερο με c++ (visual μαλιστα να φανταστεις)
Παντως το αντικειμενο με ενδιαφερει αρκετα οποτε δεν θα εχω κανενα προβλημα να ζοριστω με μαθηματα java παραδειγματος χαρη :-)
Ευχαρστω poly για τα λινκς και για το καλοσωρισμα και χρονια πολλα και σε σενα :-D
λιγο να φευγω
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Wed Dec 30, 2009 12:23 pm

Τώρα διάβασε Java, Επιστήμη και Μαθηματικά και στο εαρινό κοίτα να περάσεις όλα του 1ου έτους. Το εαρινό του 2ου είναι αρκετά τσιμπημένο. Ίσως Αυτόματα να μπορέσεις να παρακολουθήσεις. Πάντως Java2,Σχεδίαση Ψηφιακών, Λογιστική, Υπολογιστικά, Γραμμική Άλγεβρα είναι υπεραρκετά για ένα εξάμηνο. Και αν εξαιρέσεις Λογιστική όλα τα υπόλοιπα θα τα βρίσκεις με κάποιον τρόπο μπροστά σου οπότε καλό είναι να τα εμπεδώσεις πριν συνεχίσεις.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Orestis Mr.Yo
bit level
bit level

Post by Orestis Mr.Yo » Wed Dec 30, 2009 12:30 pm

sandra wrote:Τώρα διάβασε Java, Επιστήμη και Μαθηματικά και στο εαρινό κοίτα να περάσεις όλα του 1ου έτους. Το εαρινό του 2ου είναι αρκετά τσιμπημένο. Ίσως Αυτόματα να μπορέσεις να παρακολουθήσεις. Πάντως Java2,Σχεδίαση Ψηφιακών, Λογιστική, Υπολογιστικά, Γραμμική Άλγεβρα είναι υπεραρκετά για ένα εξάμηνο. Και αν εξαιρέσεις Λογιστική όλα τα υπόλοιπα θα τα βρίσκεις με κάποιον τρόπο μπροστά σου οπότε καλό είναι να τα εμπεδώσεις πριν συνεχίσεις.
μα και βεβαια αυτο που θα προσπαθησω ειναι να "ξεκινησω απτην αρχη" τη σχολη και να παρω τα μαθηματα με την σειρα , απλα για το συγκεκριμενο εξαμηνο τωρα με εμποδιζει το οτι δε μπορω να δηλωσω χειμερινα και για να μη παει "χαμενο" ειπα να δηλωσω οσο πιο "ανεξαρτητα" σε σχεση με αλλα μαθηματα μπορω!
λιγο να φευγω
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”