Επαναστάτες από κούνια με τα λεφτά του μπαμπά

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Επαναστάτες από κούνια με τα λεφτά του μπαμπά

Post by rose » Sat Jan 02, 2010 2:23 pm

Προφανώς οι επαναστάτες απο κουνια με τα λεφτά του μπαμπά ειναι επαναστάτες και μάλιστα αριστεροι επαναστάτες απλά γιατι δεν γνωρίζουν ουτε τους ενδιαφέρει η οικονομία. :cool: Το πιο επαναστατικό συστημα ειναι το καπιταλιστικό εδώ κατέρρευσε ολοκληρη Lehman Brothers χωρίς να δίνετε δεκάρα για τις εκθέσεις των S&P moody's goodys ktl. Βγάλτε άκρη, αντίθετα στον υπαρκτό σοσιαλισμό η Lehman Brothers θα ζούσε σε βάρος της κοινωνίας, με ελλείματα και επαναστάτες συνδικαλιστές που παίζουν τα ρέστα τους σε βάρος των επόμενων γενεών. Οπότε επανάσταση και αριστερά ειναι κάτι το άκυρο, αφού κανένας φιλάνθρωπος σχεδιαστής οικονομικής πολιτικής δεν θα τους έπαιρνε στα σοβαρά.

Οπότε καταλήγω οτι το θέμα ειναι άκυρο, μάλλον θα έδινα άλλον τίτλο.Αχετοι με λεφτά βγάζουν χαβαλέ με τους μπάτσους. ;)
που θα πάει θα το δουμε...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jan 02, 2010 4:24 pm

ειναι περιεργο πως μπορει καποιος λεγοντας κατι που ειναι Τοσο παραλογο να νομιζει οτι ειπε κατι πραγματικα εξυπνο :)
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sat Jan 02, 2010 6:00 pm

Σωστος ο rose, αυτονοητα πραγματα λεει εξαλλου.
Να προσθεσω ομως, οτι οι μπατσοι στην ελλαδα τα θελουν και τα παθαινουν πολλες φορες, καθως εχουν την δημοσιουπαλληλική νοοτροπια μεσα τους το ιδιο (μη πω και περισσοτερο) με τους "επαναστατες".

Η αστυνομια θα πρεπει φυσικά να αποκρατικοποιηθει. Καθε δημος μπορει να εχει την δημοτικη του αστυνομια, αλλα τιποτα δε θα πρεπει να εμποδιζει την κοινοτητα της Πολιτείας για παραδειγμα, ή της Βούλας, της Εκαλης κλπ, να εχει την δική της ιδιωτική αστυνομία για το community της περιοχης.
Γιατι να ειναι υποχρεωμενος ο άλλος να εμπιστευεται τη φυλαξη της περιουσιας του σε (πολλες φορες ελλιπως εκπαιδευμενους) δημοσιους υπαλληλους;
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jan 02, 2010 6:17 pm

το ξερεις οτι υπαρχει δημοτικη αστυνομια ηδη να φανταστω?
η θελεις να ειναι μονο δημοτικη? δηλαδη σκοτωνω καποιον , μπαινω στο μετρο, και σταματανε να με κυνηγανε?

τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα; :lol:
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Sat Jan 02, 2010 7:16 pm

η δημοτική αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να εισπράττει το "μηνιάτικο" από τους μικροπωλητές και καμιά βολτίτσα με τα πόδια αν βαριούνται να πάρουν το αμάξι του δήμου..
πολύ σαπίλα..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jan 02, 2010 7:18 pm

περιεργο γιατι τους εχω δει να δουλευουν κανονικα
και δεν ειναι συνηθεια μου να λεω καλα λογια για οποιουδηποτε ειδους αστυνομικους
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jan 02, 2010 9:20 pm

Απο οτι ξερω, παιρνουν ενα σχετικα χαμηλο μισθο πχ 800Ε και απο κει και περα ποσοστα επι των κλησεων.Το εχω ξαναπει, για μενα ειναι αχρηστο και βυσματικο σωμα.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat Jan 02, 2010 10:07 pm

ultimate_aektzis wrote:Απο οτι ξερω, παιρνουν ενα σχετικα χαμηλο μισθο πχ 800Ε και απο κει και περα ποσοστα επι των κλησεων.Το εχω ξαναπει, για μενα ειναι αχρηστο και βυσματικο σωμα.
ultimate ++
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sat Jan 02, 2010 11:42 pm

ultimate_aektzis wrote:Απο οτι ξερω, παιρνουν ενα σχετικα χαμηλο μισθο πχ 800Ε
Αυτος θα επρεπε να ειναι ο μισθος για κάθε δημοσιο υπαλληλο, ανεξαρτητως "ειδικοτητας".
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jan 02, 2010 11:47 pm

πως φαινεται ο δεξιος απο μακρια
παντα ο ιδιωτικος τομεας ειναι τελειος , παντα ο δημοσιος χαλια
παντα οποιος δουλευει στο δημοσιο πρεπει να παιρνει 2 ευρω το μηνα και να λεει ευχαριστω

το οτι εμαθε γραμματα ο δεξιος φιλος μας στο δημοσιο δεν εχει σημασια
το οτι οταν αρωστησει θα γυρισει στο δημοσιο να τον σωσει, ουτε αυτο εχει σημασια
και θα γκρινιαξει αμα δεν τον σωσουν

θα πει οτι καθε δημοσιος υπαλληλος πρεπει να ζει με 800 ευρω αλλα οταν ο γιατρος που δουλευει 12 ωρες τη μερα για 800 ευρω δεν κανει καλη δουλεια θα φωναζει (!)
μερικες φορες δεν μπορω να καταλαβω τη διαφορα ενος τρελου απο εσας
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Jan 03, 2010 12:18 am

chriskin wrote: το οτι εμαθε γραμματα ο δεξιος φιλος μας στο δημοσιο δεν εχει σημασια
Καλα, μην παιρνεις και ορκο γιαυτο. ;)
chriskin wrote: το οτι οταν αρωστησει θα γυρισει στο δημοσιο να τον σωσει, ουτε αυτο εχει σημασια
Δε ξερω σε ποιο συμπαν ζεις, αλλα στον πλανητη Γη οταν καποιος αρρωστησει σοβαρα, -αρεσει δεν αρεσει- η τελευταια του ελπιδα ειναι τα μεγαλα ιδιωτικα νοσοκομεια της Αμερικης. ;)
Εσυ πηγαινε στους χασαπηδες του ελληνικου δημοσιου αμα θες, που ειναι και τζαμπα! Δε σε κραταει κανεις, σιγα μη σ'ακολουθησουμε ομως, για μ*****ς ψαχνεις; :)
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jan 03, 2010 12:20 am

με εχουν σωσει 4 φορες απο θανατο, οποτε δεν εχω προβλημα με τα ελληνικα νοσοκομεια

επισης εμαθα γραμματα σε δημοσια σχολια και ειμαι περιφανος για αυτο, δεν χρειαστηκα ποτε να ειμαι βαρος στο μπαμπα μου να παω με τα λεφτα του σε ιδιωτικο σχολειο και μετα να πουλαω μαγκια

αυτη η μοδα του "το δημοσιο ειναι σιγουρα χαλια αλλα ποτε δεν κανω κατι γι αυτο, απλα το εκμεταλευομαι και μετα παω αμερικη" εχει καταντησει κουραστικη εδω και 4-5 δεκαετιες
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Jan 03, 2010 12:26 am

chriskin wrote:με εχουν σωσει 4 φορες απο θανατο, οποτε δεν εχω προβλημα με τα ελληνικα νοσοκομεια

επισης εμαθα γραμματα σε δημοσια σχολια και ειμαι περιφανος για αυτο, δεν χρειαστηκα ποτε να ειμαι βαρος στο μπαμπα μου να παω με τα λεφτα του σε ιδιωτικο σχολειο και μετα να πουλαω μαγκια

αυτη η μοδα του "το δημοσιο ειναι σιγουρα χαλια αλλα ποτε δεν κανω κατι γι αυτο, απλα το εκμεταλευομαι και μετα παω αμερικη" εχει καταντησει κουραστικη εδω και 4-5 δεκαετιες
Εσυ κατσε στην ελλαδα και στο ελληνικο δημοσιο ειπαμε και κανε οτι θες, σε εδιωξε κανενας με το ζορι; :smt023
Δεν καταλαβαινω γιατι εξαπτεσαι! :)
Last edited by jimm on Sun Jan 03, 2010 1:48 am, edited 2 times in total.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sun Jan 03, 2010 1:38 am

Eξάπτεται γιατί τσουβαλιάζεις χονδροειδώς. . .
jimm wrote: Εσυ πηγαινε στους χασαπηδες του ελληνικου δημοσιου αμα θες, που ειναι και τζαμπα! Δε σε κραταει κανεις, σιγα μη σ'ακολουθησουμε ομως, για μ*****ς ψαχνεις; :)
Ανώριμη τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου και προσβλητική για μια μεγάλη εργαζόμενη μερίδα. Και το διασκεδάζεις κιόλας. Είναι η χαρά του βολεμένου.
Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όλοι έχουμε παραδείγματα και απο σχολείο και απο νοσοκομείο. Απλά επειδή εσυ δεν τα έζησες περιγράφεις αυτά που άκουσες και μένεις στα χειρότερα.

Θυμίζω οτι
1)υπάρχουν άνθρωποι (πολλοί) που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικά σχολεία-νοσοκομεία-εστιατόρια κλπ
2)υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξεχάσει την ηθική και συνεπώς δεν τους νοιάζει μόνο ο εαυτούλης τους αλλά κοιτάνε και δίπλα τους
3)είναι λογικό το 2010 να απογοητεύεται κάποιος και κάποια στιγμή να κοιτάζει τον εαυτό του αλλά πρέπει να προσέχει να μην χάνει το σεβασμό για αυτούς που είναι σε δυσμενέστερη θέση ή που κάνουν δυσκολότερες επιλογές
4)πολλά απο τα προηγούμενα εμένα προσωπικά μου τα έμαθε (και) το δημόσιο σχολείο-πανεπιστήμιο, όχι γιατί τα προέβλεπε η ύλη αλλά γιατί το φρόντισαν κάποιοι βολεμένοι του δημοσίου που εσυ θες να τους φτύσουμε και να τους τιμωρήσουμε χαμηλώνοντας το μισθό τους επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Jan 03, 2010 2:03 am

Elder wrote: Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όλοι έχουμε παραδείγματα και απο σχολείο και απο νοσοκομείο. Απλά επειδή εσυ δεν τα έζησες περιγράφεις αυτά που άκουσες και μένεις στα χειρότερα. Ανώριμη τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου και προσβλητική για μια μεγάλη εργαζόμενη μερίδα. Και το διασκεδάζεις κιόλας. Είναι η χαρά του βολεμένου.
Δε με ενδιαφερει αν "υπαρχουν ανθρωποι κλπ κλπ" και διαφορες αλλες εξαιρεσεις, ο μεσος ορος ειναι περιπου οπως τα περιγραφω, δεν πιστευω να διαφωνεις, λογικος ανθρωπος φαινεσαι.

Elder wrote: 1)υπάρχουν άνθρωποι (πολλοί) που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικά σχολεία-νοσοκομεία-εστιατόρια κλπ
Και εμενα τι μου το λες; Μηπως εχω την υποχρεωση να τους ξελασπωσω εγώ ή μηπως περιμενεις να νιωσω ενοχες;
Ο καθενας κανει το κουμαντο του, αν θελει να ειναι παραγωγικος και να προσφερει συνηθως θα παει μπροστα, αν προτιμα να καθεται αραχτος στο δημοσιο δε δικαιουται να γκρινιαζει που δεν του φτανει ο μισθος.
Elder wrote: 2)υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξεχάσει την ηθική και συνεπώς δεν τους νοιάζει μόνο ο εαυτούλης τους αλλά κοιτάνε και δίπλα τους
Εγω κοιταζω διπλα μου και βλεπω οτι οι κοινωνιες που εχουν προοδευσει ανα τον κοσμο είναι οι κατα κορον φιλελευθερες. Αντιθετα, οι χωρες που στηριζονται αποκλειστικα ή σχεδον αποκλειστικα στον δημοσιο τομεα ειναι στα επιπεδα της ελλαδας ή και χειροτερα.
Elder wrote: 3)είναι λογικό το 2010 να απογοητεύεται κάποιος και κάποια στιγμή να κοιτάζει τον εαυτό του αλλά πρέπει να προσέχει να μην χάνει το σεβασμό για αυτούς που είναι σε δυσμενέστερη θέση ή που κάνουν δυσκολότερες επιλογές
Ειναι λογικο να κοιταζει καποιος τον εαυτο του και τα προβληματα του και να μην σεβεται ιδιαιτερο τον μεσο εκπροσωπο του κρατικοδιαιτου συστηματος, τυχον εξαιρεσεις οπως ειπα και στο 1 δε σωζουν την κατασταση αρα ειναι γενικα αδιαφορες.
Elder wrote: 4)πολλά απο τα προηγούμενα εμένα προσωπικά μου τα έμαθε (και) το δημόσιο σχολείο-πανεπιστήμιο, όχι γιατί τα προέβλεπε η ύλη αλλά γιατί το φρόντισαν κάποιοι βολεμένοι του δημοσίου που εσυ θες να τους φτύσουμε και να τους τιμωρήσουμε χαμηλώνοντας το μισθό τους επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι
Πολλα απο τα προηγουμενα ειναι κοινη λογικη και δε χρειαζεται να στα μαθει καποιος, σε αντιθεση με τα μαθηματικα για παραδειγμα.
Last edited by jimm on Sun Jan 03, 2010 2:13 am, edited 1 time in total.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jan 03, 2010 2:10 am

αν και τεινει να φανει σαν κακια, εχω μια απορια
φιλους εχεις;

επισης πως γινεται να θεωρεις ως προοδο μονο τον πλουτο? ειναι απο τις πιο σαπιες ιδεες που εχω ακουσει ποτε. σε σημειο που στα πρωτα μηνυμα σου που διαβασα νομιζα οτι απλα εκανες πλακα(!)
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sun Jan 03, 2010 2:26 am

jimm wrote:
Elder wrote: Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όλοι έχουμε παραδείγματα και απο σχολείο και απο νοσοκομείο. Απλά επειδή εσυ δεν τα έζησες περιγράφεις αυτά που άκουσες και μένεις στα χειρότερα. Ανώριμη τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου και προσβλητική για μια μεγάλη εργαζόμενη μερίδα. Και το διασκεδάζεις κιόλας. Είναι η χαρά του βολεμένου.
Δε με ενδιαφερει αν "υπαρχουν ανθρωποι κλπ κλπ" και διαφορες αλλες εξαιρεσεις, ο μεσος ορος ειναι περιπου οπως τα περιγραφω, δεν πιστευω να διαφωνεις, λογικος ανθρωπος φαινεσαι.
Διαφωνώ και θέλω αποδείξεις. Θέλω αποδείξεις του τύπου στις τόσες επεμβάσεις έχουμε τόσα λάθη. Επίσης δεν υπάρχει "δεν με ενδιαφέρουν οι εξαιρέσεις". Το τσουβάλιασμα απο σώφρον άνθρωπο ΔΕΝ επιτρέπεται. Έχουν σώσει πολλούς γνωστούς μου οι χασάπηδες που περιγράφεις. Και δεν διαφωνώ οτι κάνουν τραγικά λάθη πολλοί γιατροί αλλά το τσουβάλιασμα δεν επιτρέπεται γιατί απαιτείται σεβασμός για τους ήρωες που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ανακάλεσε το τσουβάλιασμα αν είσαι λογικός όπως υποστηρίζεις.
jimm wrote:
Elder wrote: 1)υπάρχουν άνθρωποι (πολλοί) που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικά σχολεία-νοσοκομεία-εστιατόρια κλπ
Και εμενα τι μου το λες; Μηπως εχω την υποχρεωση να τους ξελασπωσω εγώ ή μηπως περιμενεις να νιωσω ενοχες; Ο καθενας κανει το κουμαντο του, αν θελει να ειναι παραγωγικος και να προσφερει συνηθως θα παει μπροστα, αν προτιμα να καθεται αραχτος στο δημοσιο δε δικαιουται να γκρινιαζει που δεν του φτανει ο μισθος.
Έχεις υποχρέωση να μην κοροϊδεύεις αυτούς που πάνε στο δημόσιο με αυτά τα χαμόγελα και τις εκφράσεις του τύπου πήγαινε να σε πετσοκόψουν αλλά εμείς δεν ερχόμαστε γιατί οι λογικοί άνθρωποι πάνε σε ιδιωτικά. Μην κρίνεις αυτούς που πάνε σε δημόσια γιατί δεν πέρασες απο τη θέση τους και δεν έχεις ιδέα.
Eπίσης όσοι δεν έχουν χρήματα δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν τους φτάνουν, υπάρχουν και πάρα πολλοί ιδιωτικοί που δεν τους φτάνουν και δεν μπορείς να τους περιφρονείς επειδή επιλέγουν να πάνε στο δημόσιο να εγχειριστούν ή να σπουδάσουν.
jimm wrote:
Elder wrote: 2)υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξεχάσει την ηθική και συνεπώς δεν τους νοιάζει μόνο ο εαυτούλης τους αλλά κοιτάνε και δίπλα τους
Εγω κοιταζω διπλα μου και βλεπω οτι οι κοινωνιες που εχουν προοδευσει ανα τον κοσμο είναι οι κατα κορον φιλελευθερες. Αντιθετα, οι χωρες που στηριζονται αποκλειστικα ή σχεδον αποκλειστικα στον δημοσιο τομεα ειναι στα επιπεδα της ελλαδας ή και χειροτερα.
Στο ποιές κοινωνίες βλέπεις να έχουν προοδεύσει υπάρχει ένα θέμα και το είπαμε και σε άλλο thread. Μόνοι σας παραδεχτήκατε πάντως οτι ειδικά στο θέμα της υγείας η Αμερική χωλαίνει. Πρόοδος δεν είναι να μαστουρώνεις το λαό σου, ούτε να πολεμάς το 2010.
jimm wrote:
Elder wrote: 3)είναι λογικό το 2010 να απογοητεύεται κάποιος και κάποια στιγμή να κοιτάζει τον εαυτό του αλλά πρέπει να προσέχει να μην χάνει το σεβασμό για αυτούς που είναι σε δυσμενέστερη θέση ή που κάνουν δυσκολότερες επιλογές
Ειναι λογικο να κοιταζει καποιος τον εαυτο του και τα προβληματα του και να μην σεβεται ιδιαιτερο τον μεσο εκπροσωπο του κρατικοδιαιτου συστηματος, τυχον εξαιρεσεις οπως ειπα και στο 1 δε σωζουν την κατασταση αρα ειναι γενικα αδιαφορες.
Αναφερόμουνα σε αυτούς που επιλέγουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους στο δημόσιο και δεν ξέρεις αν είναι τόσο λίγοι όσο νομίζεις και δεν ξέρω καν πως εκφράζεις άποψη για κάτι που δεν έζησες.
jimm wrote:
Elder wrote: 4)πολλά απο τα προηγούμενα εμένα προσωπικά μου τα έμαθε (και) το δημόσιο σχολείο-πανεπιστήμιο, όχι γιατί τα προέβλεπε η ύλη αλλά γιατί το φρόντισαν κάποιοι βολεμένοι του δημοσίου που εσυ θες να τους φτύσουμε και να τους τιμωρήσουμε χαμηλώνοντας το μισθό τους επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι
Πολλα απο τα προηγουμενα ειναι κοινη λογικη και δε χρειαζεται να στα μαθει καποιος, σε αντιθεση με τα μαθηματικα για παραδειγμα.
Ο σεβασμός προς αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν και προς αυτούς που αγωνίζονται όντας δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα σάπιο σύστημα δεν είναι κοινή λογική και προφανώς δεν το έμαθες γιατί δεν εκφράζεις ανάλογες απόψεις. Η ηθική είναι σημαντικό κομμάτι του σχολείου. Δεν μαθαίνουμε μόνο μαθηματικά εκεί. Επίσης αν πιστεύεις οτι διδάχτηκες καλύτερα μαθηματικά στο σχολείο σου θέλω αποδείξεις γιατί έχω κι εγω τις απόψεις μου και τα βιώματα μου πάνω στο θέμα.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Jan 03, 2010 2:49 am

Χεχε, να και ενας καλος συνομιλητης :smt023

Οχι elder, δεν ανακαλω το τσουβαλιασμα γιατι δε μιλαμε για το θειο μου τον τακη ουτε για τη φιλη σου την μαρια, μιλαμε για το γενικοτερο συστημα μιας χωρας και αμα αρχισουμε με τους γνωστους μας και τα παραδειγματα τους δε βγαινει ακρη.
Οποτε οχι, το δημοσιο στην ελλαδα ειδικα ειναι ενα ματσο χαλια. Και μη νομιζεις οτι ειμαι κανενας χθεσινος, εχω συνδιαλεγει παρα πολλες φορες μαζι του σε διαφορα επιπεδα, επειδη ημουν υποχρεωμενος και δεν ειχα αλλη επιλογη, ελαδισταν βλεπεις. ;)

Δεν εχεις καταλαβει ενα πραγματακι βασικα, διαφωνω με την υπαρξη του δημοσιου καθεαυτη περα απο τα απολυτως απαραιτητα διαδικαστικα θεματα, οποτε δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με καμια αλλαγη/βελτιωση του ουτε και νιωθω οτι οφειλω να αναγνωρισω κατι σε αυτους που λες πως αγωνιζονται για αυτο. Πολυ απλα διοτι αγωνιζονται για κατι που δε θα πρεπε να υπαρχει καν!
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sun Jan 03, 2010 3:14 am

jimm wrote:Χεχε, να και ενας καλος συνομιλητης :smt023

Οχι elder, δεν ανακαλω το τσουβαλιασμα γιατι δε μιλαμε για το θειο μου τον τακη ουτε για τη φιλη σου την μαρια, μιλαμε για το γενικοτερο συστημα μιας χωρας και αμα αρχισουμε με τους γνωστους μας και τα παραδειγματα τους δε βγαινει ακρη.
Elder wrote: Θέλω αποδείξεις του τύπου στις τόσες επεμβάσεις έχουμε τόσα λάθη.
Ζήτησα αριθμούς που να αποδεικνύουν το πετσόκομα (πετσόκομα= ιατρικό λάθος σε >50% περιπτώσεις). Αριθμούς για κάποιο έτος ή για κάποιο νοσοκομείο, όχι για τους 5-10 γνωστούς μας. Αλλά αφου απορρίπτεις το δημόσιο δεν έχει νόημα να μου δώσεις αποδείξεις γιατί σαφώς ο ιδιωτικός τομέας έχει καλύτερες επιδόσεις για τους έχοντες.
jimm wrote: Οποτε οχι, το δημοσιο στην ελλαδα ειδικα ειναι ενα ματσο χαλια. Και μη νομιζεις οτι ειμαι κανενας χθεσινος, εχω συνδιαλεγει παρα πολλες φορες μαζι του σε διαφορα επιπεδα, επειδη ημουν υποχρεωμενος και δεν ειχα αλλη επιλογη, ελαδισταν βλεπεις. ;)

Δεν εχεις καταλαβει ενα πραγματακι βασικα, διαφωνω με την υπαρξη του δημοσιου καθεαυτη περα απο τα απολυτως απαραιτητα διαδικαστικα θεματα, οποτε δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με καμια αλλαγη/βελτιωση του ουτε και νιωθω οτι οφειλω να αναγνωρισω κατι σε αυτους που λες πως αγωνιζονται για αυτο. Πολυ απλα διοτι αγωνιζονται για κατι που δε θα πρεπε να υπαρχει καν!
(Δεν αγωνίζονται για να υπάρχει το δημόσιο αλλά αγωνίζονται για να μορφωθούν ή να αναρρώσουν κάποιοι άνθρωποι ακριβώς για αυτό για το οποίο αγωνίζονται και οι ιδιωτικοί.)

Πέρα απο τα απολύτως διαδικαστικά θέματα υπάρχουν περιπτώσεις που θα γεννηθεί κάποιος χωρίς να μπορούν να του παρέχουν οι γονείς του ιδιωτική εκπαίδευση-περίθαλψη. Ναι θα είναι σφάλμα των γονιών ας πούμε αλλά άν γίνει θα το αφήσεις αμόρφωτο και άρρωστο ?

Πέρα απο τα απολύτως διαδικαστικά θέματα αυτό το παιχνίδι του καπιταλισμού που υποστηρίζεις μπορεί να οδηγήσει την ενδεχομένως αδύναμη επιχείρησή σου σε χρεωκοπία. Θες να σε φροντίσει κάποιος εσένα για λίγο (και ειδικά τα παιδιά σου) ή θες να σε αφήσουν να ξεκινήσεις απο τα παγκάκια και τα φανάρια ?

Αν τα προηγούμενα τα αναλάβουν εργολαβικά επιχειρήσεις ιδιωτικές πληρωμένες απο το κράτος ποιός εγγυάται οτι αυτές δεν θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά όταν πχ πάψουν να βγάζουν κέρδος και αφήσουν το συσσίτια για να ανοίξουν εστιατόρια πολυτελείας ? Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κατευθύνονται μόνο απο το κέρδος τους για αυτό το λεω.

Γενικά εξήγησε λίγο την ηθική του καπιταλισμού που υποστηρίζεις στην υπογραφή σου. Ηθική εγω μέχρι τώρα δεν είδα απο επιχειρήσεις αλλά απο το κράτος που δεν έχει σκοπό το κέρδος (πολλές φορές είναι ανήθικο το κράτος αλλά λεω για την περίπτωση που θα σε σώσει ή που θα σου δώσει ένα επίδομα ή που θα σε σπουδάσει χωρίς να χρεωθείς) και απο τους συγγενείς-φίλους-γείτονές μου. Σε ένα σύστημα πλήρους ανταγωνισμού μεγιστοποιείται ή ελαχιστοποιείται η ηθική ?

Στο συνδυασμό καπιταλισμός+έλλειψη δημοσίου θα υπάρχουν φτωχοί ? Και αν ναι ποιός θα φροντίζει για αυτούς ?
Last edited by Elder on Sun Jan 03, 2010 3:40 am, edited 1 time in total.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Sun Jan 03, 2010 3:38 am

Elder wrote: Πέρα απο τα απολύτως διαδικαστικά θέματα υπάρχουν περιπτώσεις που θα γεννηθεί κάποιος χωρίς να μπορούν να του παρέχουν οι γονείς του ιδιωτική εκπαίδευση-περίθαλψη. Ναι θα είναι σφάλμα των γονιών ας πούμε αλλά άν γίνει θα το αφήσεις αμόρφωτο και άρρωστο ?

Πέρα απο τα απολύτως διαδικαστικά θέματα αυτό το παιχνίδι του καπιταλισμού που υποστηρίζεις μπορεί να οδηγήσει την ενδεχομένως αδύναμη επιχείρησή σου σε χρεωκοπία. Θες να σε φροντίσει κάποιος εσένα για λίγο (και ειδικά τα παιδιά σου) ή θες να σε αφήσουν να ξεκινήσεις απο τα παγκάκια και τα φανάρια ?

Αν τα προηγούμενα τα αναλάβουν εργολαβικά επιχειρήσεις ιδιωτικές πληρωμένες απο το κράτος ποιός εγγυάται οτι αυτές δεν θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά όταν πχ πάψουν να βγάζουν κέρδος και αφήσουν το συσσίτια για να ανοίξουν εστιατόρια πολυτελείας ? Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κατευθύνονται μόνο απο το κέρδος τους για αυτό το λεω.

Γενικά εξήγησε λίγο την ηθική του καπιταλισμού που υποστηρίζεις στην υπογραφή σου. Ηθική εγω μέχρι τώρα δεν είδα απο επιχειρήσεις αλλά απο το κράτος (πολλές φορές είναι ανήθικο το κράτος αλλά λεω για την περίπτωση που θα σε σώσει ή που θα σου δώσει ένα επίδομα ή που θα σε σπουδάσει χωρίς να χρεωθείς) που δεν έχει σκοπό το κέρδος και απο τους συγγενείς-φίλους-γείτονές μου. Σε ένα σύστημα πλήρους ανταγωνισμού μεγιστοποιείται ή ελαχιστοποιείται η ηθική ?
elder μη με απογοητευεις, η επικληση στο συναισθημα με ορφανα παιδακια κλπ ειναι ok για να εντυπωσιαζουμε αφελεις μαζες δυνητικων ψηφοφορων, αλλα δεν εχουν θεση οταν εξεταζουμε μακροσκοπικα τετοια θεματα.
Για να παω παντως στο παραδειγμα σου, και να ανοιξει restaurant η εταιρεια, μικρο το κακο γιατι καποια αλλη (νεοεισερχομενη για παραδειγμα) θα βρεθει να παρει τη θεση της (και τα κερδη του συσσιτιου).

Περι ηθικης: γιατι θες οπωσδηποτε ενα συγκεκριμενο δογμα "ηθικης" που πρεπει να ακολουθουμε; Οτι δηλαδη "πρεπει" να κανουμε αυτο και αυτο για να ειμαστε "καλοι" και "ηθικοι"; Ποιος το λεει αυτο; Οποιος και να το λεει, ειναι απλα ενα δογμα και τιποτε αλλο.
Ο καπιταλισμος υποστηριζει απλα την ελευθερια των ανθρωπων στην επιλογη, οσον αφορα κυριως τα οικονομικα ζητηματα. Δεν σου βαζει ορους στο πως πρεπει να φερεσαι και ποιο ειναι το "ηθικο" και το "ανηθικο". ;)
Οι διαφοροι κωδικες ηθικης απλα σχηματιζονται παραπλησια σε καθε εποχη, αναλογα με τις συνθηκες του εκαστοτε πολιτισμου.

Anyways, κατεβαινω σε μια μπαρα στο manhattan σε λιγο για κανα ποτακι, καλο βραδυ και προσοχη στους ηθικιστες!
Last edited by jimm on Sun Jan 03, 2010 7:46 am, edited 2 times in total.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sun Jan 03, 2010 3:45 am

jimm wrote:
Elder wrote: Πέρα απο τα απολύτως διαδικαστικά θέματα υπάρχουν περιπτώσεις που θα γεννηθεί κάποιος χωρίς να μπορούν να του παρέχουν οι γονείς του ιδιωτική εκπαίδευση-περίθαλψη. Ναι θα είναι σφάλμα των γονιών ας πούμε αλλά άν γίνει θα το αφήσεις αμόρφωτο και άρρωστο ?

Γενικά εξήγησε λίγο την ηθική του καπιταλισμού που υποστηρίζεις στην υπογραφή σου. Ηθική εγω μέχρι τώρα δεν είδα απο επιχειρήσεις αλλά απο το κράτος (πολλές φορές είναι ανήθικο το κράτος αλλά λεω για την περίπτωση που θα σε σώσει ή που θα σου δώσει ένα επίδομα ή που θα σε σπουδάσει χωρίς να χρεωθείς) που δεν έχει σκοπό το κέρδος και απο τους συγγενείς-φίλους-γείτονές μου. Σε ένα σύστημα πλήρους ανταγωνισμού μεγιστοποιείται ή ελαχιστοποιείται η ηθική ?
elder μη με απογοητευεις, η επικληση στο συναισθημα με ορφανα παιδακια κλπ ειναι ok για να εντυπωσιαζουμε αφελεις μαζες δυνητικων ψηφοφορων, αλλα δεν εχουν θεση οταν εξεταζουμε μακροσκοπικα τετοια θεματα.
Για να παω παντως στο παραδειγμα σου, και να ανοιξει restaurant η εταιρεια, μικρο το κακο γιατι καποια αλλη (νεοεισερχομενη για παραδειγμα) θα βρεθει να παρει τη θεση της (και τα κερδη του συσσιτιου). :smt023

Περι ηθικης: γιατι θες οπωσδηποτε ενα συγκεκριμενο δογμα "ηθικης" που πρεπει να ακολουθουμε; Οτι δηλαδη "πρεπει" να κανουμε αυτο και αυτο για να ειμαστε "καλοι" και "ηθικοι"; Ποιος το λεει αυτο; Οποιος και να το λεει, ειναι απλα ενα δογμα και τιποτε αλλο.
Ο καπιταλισμος υποστηριζει απλα την ελευθερια των ανθρωπων στην επιλογη, οσον αφορα κυριως τα οικονομικα ζητηματα. Δεν σου βαζει ορους στο πως πρεπει να φερεσαι και ποιο ειναι το "ηθικο" και το "ανηθικο". ;)
Οι διαφοροι κωδικες ηθικης απλα σχηματιζονται παραπλησια σε καθε εποχη, αναλογα με τις συνθηκες του εκαστοτε πολιτισμου.

Anyways, κατεβαινω σε μια μπαρα στο manhattan σε λιγο για κανα ποτακι, καλο βραδυ και προσοχη στους ηθικιστες! :smt023
Κατά τη γνώμη μου πάνω απο το 50% των παιδιών στην Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει ιδιωτική εκπαίδευση-περίθαλψη και για αυτό θέλω να ξέρω τι εγγυήσεις παρέχονται για αυτό το μεγάλο κομμάτι. Προτείνεις οτι το κράτος πρέπει να κόψει τις παροχές προς τον πληθυσμό ή οτι πρέπει να τις αναθέτει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ?

Τα υπόλοιπα αύριο..Καλό ποτάκι !
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jan 03, 2010 3:48 am

δεδομενου οτι εισαι τοσο σιγουρος για τις αποψεις σου, θα συνεχιζες να τις ειχες αμα εχανες την περιουσια σου;
αποψεις που βγαινουν καθαρα απο την, προσωρινη η οχι, δυναμη που εχει καποιος ειναι κατι που μπορει να δικαιολογηθει μονο σε παιδια, η μπορει ουτε και σε αυτα.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”