Επιλογη σχολης πληροφορικης στα μετρα μου.

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
abujafar
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Επιλογη σχολης πληροφορικης στα μετρα μου.

Post by abujafar » Mon Jan 18, 2010 8:52 pm

rose wrote:
abujafar wrote:Επισης οπως ανεφερε ο Marios το χαρτί των οικονομικων ειναι μεγαλο ατού.
Καλά οχι και μεγάλο ρε jarar, βασικά πράγματα για να διαβάσεις και καμία οικονομική εφημερίδα, μέχρι εκει. Με 2 βασικά μαθήματα στην τιμή του ενος δεν το λές και ατου. Φυσικά αν σε ενδιαφέρουν σοβαρά τα οικονομικά επιχειρηματικά κερδοσκοπία κτλ τολμάς και δυσκολες επιλογές απο αλλα τμήματα.
Αυτη ειναι η εσωτερικη ματια.Ο αλλος θα δει οτι εχεις διδαχθει λογιστικη, οικονομικα και τα υπολοιπα αμα παρεις το κυκλο.Προφανως και ειναι βλακειες ολα αυτα και δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και την αγορα αλλα αυτο δε σημαινει τιποτα.Αλλο να πας για μεταπτυχιακο οικονομικα απο προπτυχιακο ασοεε και αλλο απο HMMY.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Mon Jan 18, 2010 11:45 pm

Michelle wrote: Τι πιο προφανές από το ότι κάποιος γίνεται ακαδημαϊκός πρωτίστως επειδή γουστάρει την έρευνα και δευτερευόντως (if at all) για τη διδασκαλία ή οτιδήποτε άλλο;
Ειδικά σε ελληνικά πανεπιστήμια που η χρηματοδότηση είναι τραγική, αυτό που γράφεις είναι τουλάχιστον γελοίο.
Σίγουρα παίζει ρόλο η οπτική γωνία, και ευτυχώς δεν βρίσκομαι ως υποψήφιος εκπονών εργασία μετά κάποιου ερευνητή καθηγητή, ώστε, ίσως, για παράδειγμα, να υποθέτω με τόση άνεση πράγματα για τον άλλον. Το πιο προφανές από αυτό που λες, είναι η ποιότητα του μαθήματος όπως την ζει ο καθένας, η οποία αποδυκνείει ότι ο "καθηγητής" του δίνει το κεφάλαιο (μισθός) και η "έρευνα" το κέρδος που ελπίζει (δόξα/χρήμα/δημοσίευση). Οι φοιτητές είναι η πρώτη ύλη για τα δυο αυτά.

Επίσης αν για κάποιον κάτι είναι τόσο προφανές, ότι δηλαδή πρώτα η έρευνα και στο φτύσιμο η διδασκαλία, για εμένα δεν είναι, διότι αν παρατηρήσεις, το 95% ας πούμε, των ανθρώπων σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι φοιτητές. Για εμένα δυστυχώς το προφανές, είναι ότι πρώτα από όλα είσαι καθηγητής και έπειτα έρευνα (και έρευνα σε τί;).

Να προσθέσω κι εγώ για τις παρατάξεις ότι είναι κομματικά φερέφωνα, είτε πρόκειται για ΑΣΟΕΕ είτε για όποιο άλλο Πανεπιστήμιο. Επίσης είναι συμπληρωματικές πολλών καθηγητών και της γραμματείας (βλέπε ενημερώσεις/σημειώσεις/χρήση φοιτητών).

Αυτά όμως μας βγάζουν εκτός θέματος, γιατί το αρχικό post ζητούσε την μεγαλύτερη ενασχόληση με προγραμματισμό. Πιστεύω ότι σε όποιο τμήμα και να βρεθεί, δεν θα υπάρχει μόνο προγραμματισμός, αφού ο προγραμματισμός είναι το εργαλείο για την υλοποίηση αναγκών (πλαστών και μη). Σχετικά με τον προγραμματισμό καθεαυτό όμως, υπάρχουν τεχνικές προγραμματισμόυ και αυτές ίσως είναι το ζήτημα το αν τελικά διδάσκονται ή όχι. (προσοχή όχι ζητούνται εργασίες, αλλά αν διδάσκονται τεχνικές). Δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα σε αυτό το ερώτημα, μάλλον θετικά απαντάω σε ποσοστό 30%. Υπάρχουν πολλά προγραμματιστικά ζητήματα που δεν τα θίγει ποτέ το τμήμα μας. Δεν ξέρω αν θίγονται αλλού. Ως λύση για κάποιον που θέλει κάτι τέτοιο, έχω βρει μόνο την προσωπική ενασχόληση.
Αλλο να πας για μεταπτυχιακο οικονομικα απο προπτυχιακο ασοεε και αλλο απο HMMY.
Για αυτόν που ενδιαφέρεται για πληροφορική/προγραμματισμό, νομίζω ότι το τελευταίο που θα ήθελε να ασχοληθεί είναι με το που βρίσκονται τα χ και που τα y στους οικονομικούς άξονες της οικονομικής αμπελομαθηματικούρας... Δεν πηγαίνετε καλύτερα σε κανα ΟΔΕ;
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Tue Jan 19, 2010 12:18 am

*estrngd wrote:
abujafar wrote: Αλλο να πας για μεταπτυχιακο οικονομικα απο προπτυχιακο ασοεε και αλλο απο HMMY.
Για αυτόν που ενδιαφέρεται για πληροφορική/προγραμματισμό, νομίζω ότι το τελευταίο που θα ήθελε να ασχοληθεί είναι με το που βρίσκονται τα χ και που τα y στους οικονομικούς άξονες της οικονομικής αμπελομαθηματικούρας... Δεν πηγαίνετε καλύτερα σε κανα ΟΔΕ;
Rania. wrote: Βασικα το οικονομικο μερος οπως λεω και στο αρχικο μου ποστ ειναι ενα απο τα πραγματα που με ελκυει στη σχολη.
Τυφλός?
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Tue Jan 19, 2010 12:38 am

abujafar wrote:
*estrngd wrote:
abujafar wrote: Αλλο να πας για μεταπτυχιακο οικονομικα απο προπτυχιακο ασοεε και αλλο απο HMMY.
Rania. wrote: Βασικα το οικονομικο μερος οπως λεω και στο αρχικο μου ποστ ειναι ενα απο τα πραγματα που με ελκυει στη σχολη.
Τυφλός?
Εγώ κατάλαβα ότι την βολεύει οικονομικώς, επειδή έχει σπίτι στον Πειραιά.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jan 19, 2010 9:33 am

*estrngd wrote: Σίγουρα παίζει ρόλο η οπτική γωνία, και ευτυχώς δεν βρίσκομαι ως υποψήφιος εκπονών εργασία μετά κάποιου ερευνητή καθηγητή, ώστε, ίσως, για παράδειγμα, να υποθέτω με τόση άνεση πράγματα για τον άλλον.
Wrong guess. Στο συμπέρασμα που έγραψα παραπάνω έχω καταλήξει κυρίως από έξω-ΟΠΑ-ικές γνωριμίες. Δεν υπάρχουν μόνο στη σχολή μας ακαδημαϊκοί και phd students, ούτε ζούσα σε γυάλα πριν έρθω στο ΟΠΑ.
*estrngd wrote:Το πιο προφανές από αυτό που λες, είναι η ποιότητα του μαθήματος όπως την ζει ο καθένας, η οποία αποδυκνείει ότι ο "καθηγητής" του δίνει το κεφάλαιο (μισθός) και η "έρευνα" το κέρδος που ελπίζει (δόξα/χρήμα/δημοσίευση). Οι φοιτητές είναι η πρώτη ύλη για τα δυο αυτά.

Επίσης αν για κάποιον κάτι είναι τόσο προφανές, ότι δηλαδή πρώτα η έρευνα και στο φτύσιμο η διδασκαλία, για εμένα δεν είναι, διότι αν παρατηρήσεις, το 95% ας πούμε, των ανθρώπων σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι φοιτητές. Για εμένα δυστυχώς το προφανές, είναι ότι πρώτα από όλα είσαι καθηγητής και έπειτα έρευνα (και έρευνα σε τί;).
Τότε το προφανές για σένα εκπορεύεται μόνο και μόνο από τα δικά σου θέλω, και μάλιστα σε πολύ επιφανειακό, αν μου επιτρέπεις, επίπεδο, χωρίς να σε ενδιαφέρει καν αν είναι υλοποιήσιμο πρακτικά. Όποιος έχει πάθος με την επιστήμη του και above average ευφυία, θέλει να κάνει έρευνα. Γι'αυτό γίνεται ακαδημαϊκός in the first place. Προτιμώ λοιπόν καθηγητές που έχουν πάθος για το αντικείμενο τους και είναι ενημερωμένοι και για τις εξελίξεις γύρω από αυτό (και τις δημιουργούν ενίοτε!), παρά καθηγητές που έχουν όλο το χρόνο και την καλή διάθεση να διδάξουν όσο μπορούν καλύτερα, αλλά η ίδια η επιστήμη τους τους τους προκαλεί το ίδιο thrill με το να ταίζουν πάπιες στο Ζάππειο (το ότι ειδικά στον τομέα μας και η έρευνα πολλές φορές καταλήγει έτσι είναι άλλο θέμα, εγώ μιλάω γενικά, για οποιαδήποτε επιστήμη).

Τέσπα, είμαστε offtopic.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Tue Jan 19, 2010 1:11 pm

Αν είσαι καθηγητής, πληρώνεσαι σαν καθηγητής και μπαίνεις μέσα στα αμφιθέατρα για να διδάξεις ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι καλός σε αυτό και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Οφείλεις να διαβάζεις και για αυτό! Η έρευνα είναι κάτι άλλο.

Δεν μπορείς να παραμελείς την προσπάθεια να φωτίσεις ένα ποσοστό απο τα 300 άτομα που έχεις απο κάτω σου και που βρέθηκαν εκεί με κόπο και να σε ενδιαφέρει μόνο η έρευνα στο υπερεξειδικευμένο κομμάτι ένος υπερειδικευμένου τομέα. Δεκτό και μάλιστα πολύ σωστό να σε ενδιαφέρει και η έρευνα αλλά σε καμία περίτωση η αδιαφορία για το λειτούργημα της διδασκαλίας.

Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Ένας καθηγητής μπορεί να είναι καλός καθηγητής και καλός ερευνητής (πάρτε παράδειγμα τον ΙΑ) και ένας καθηγητής μπορεί να είναι αδιάφορος πλήρως και να το δείχνει (πάρτε παραδείγματα που δεν αξίζει να αναφέρουμε αλλά τα γνωρίζουμε).
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Tue Jan 19, 2010 2:27 pm

Elder wrote:Αν είσαι καθηγητής, πληρώνεσαι σαν καθηγητής και μπαίνεις μέσα στα αμφιθέατρα για να διδάξεις ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι καλός σε αυτό και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Οφείλεις να διαβάζεις και για αυτό! Η έρευνα είναι κάτι άλλο.

Δεν μπορείς να παραμελείς την προσπάθεια να φωτίσεις ένα ποσοστό απο τα 300 άτομα που έχεις απο κάτω σου και που βρέθηκαν εκεί με κόπο και να σε ενδιαφέρει μόνο η έρευνα στο υπερεξειδικευμένο κομμάτι ένος υπερειδικευμένου τομέα. Δεκτό και μάλιστα πολύ σωστό να σε ενδιαφέρει και η έρευνα αλλά σε καμία περίτωση η αδιαφορία για το λειτούργημα της διδασκαλίας.

Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Ένας καθηγητής μπορεί να είναι καλός καθηγητής και καλός ερευνητής (πάρτε παράδειγμα τον ΙΑ) και ένας καθηγητής μπορεί να είναι αδιάφορος πλήρως και να το δείχνει (πάρτε παραδείγματα που δεν αξίζει να αναφέρουμε αλλά τα γνωρίζουμε).
Οσα ++ και να βαλω δεν φτανουν για να σου δειξω ποσο συμφωνω :)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jan 19, 2010 2:37 pm

Δεν νομιζω οτι πρεπει να εξηγουμε τα αυτονοητα...υπαρχουν ατομα που πιστευουν οτι το πανεπιστημιο χρησιμευει μονο για το πασο και ολα πρεπει να τα μαθαινουμε/μαντευουμε μονοι μας.Δικαιωμα τους, αλλα καλως ή κακως οι καθηγητες χρυσοπληρωνονται ΚΑΙ για να κανουν μαθημα.Ας τους κοψουν το μεριδιο απο τον μισθο και τοτε τους δινω ολο το δικιο του κοσμου.Μεχρι τοτε...φευγω γιατι γραφω σε 2 ωρες. :-p
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Tue Jan 19, 2010 3:55 pm

Ας μην εστιάσουμε στο αν χρυσοπληρώνονται γιατί θα υπάρξουν διαφωνίες. Το θέμα είναι να κάνουν σωστά αυτό που αναλαμβάνουν να κάνουν.
Υπήρχαν και στο σχολείο καθηγητές με τα μισά χρήματα που όμως σου έμεναν αξέχαστοι είτε απο αυτά που σου μάθαιναν και σου έδειχναν, είτε απο την καταστροφή που προκαλούσαν.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jan 19, 2010 4:08 pm

Τη βοηθάτε πάρα πολύ τη Rania. :smt023
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Rania.
Academic status: High school

Post by Rania. » Tue Jan 19, 2010 4:34 pm

Δωστε μου λιγο χρονο να διαβασω ολα αυτα που γραψατε.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Tue Jan 19, 2010 5:00 pm

sandra wrote:Τη βοηθάτε πάρα πολύ τη Rania. :smt023
Δίκιο έχεις αλλά δεν γινόταν να μην σχολιάσω.

Για τη Ράνια: αυτό που πιστεύω εγω είναι οτι αξίζει να αφιερώσεις δυο μέρες για να έρθεις στη σχολή στο εαρινό να βγάλεις και μόνη σου ενα συμπέρασμα. Εμείς που το ψάχναμε το καλοκαίρι δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Μετά απο αυτό αν δεν σε χαλάσει κάτι πολυ τότε να τη δηλώσεις. Πιο πολύ πρέπει να σιγουρευτείς οτι όντως σου αρέσει ο προγραμματισμός γιατι ξέρω πολλά παιδιά που στο σχολείο είχαν ενθουσιαστεί αλλά τελικά δεν τους άρεσε. Αν σιγουρευτείς για τον προγραμματισμό, τότε παντού θα το κάνεις αυτό που θες. Το πανεπιστήμιο έτσι κι αλλιώς θα είναι ένα μέσο. Πρέπει να το χειριστείς έτσι ώστε να μπορέσεις μετά να συνεχίσεις σε ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Καλή τύχη να έχεις !
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
theo
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by theo » Tue Jan 19, 2010 5:11 pm

1) Βάλε στα υπόψη ότι δεν έχουμε πτυχιακή, έχουμε μόνο 35-36 μαθήματα (πολύ λιγότερα από άλλους) και όχι υποχρεωτικά εργαστήρια.

2) Έχω φίλο στο ΕΚΠΑ που ήταν πολύ καλός μαθητής στο λύκειο και ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ!! Λέει ότι οι καθηγητές εκεί είναι καβαλυμμένοι γιατί θεωρούν πως οι φοιτητές είναι top-iq και τους ξεσκίζουν!

3) Αφού σου αρέσει το "καθησιό" όπως είπες, έλα ΑΣΟΕΕ. Με καθισιό απλά την βγάζεις, με σκληρή δουλειά την βγάζεις με βαθμό, ίσως πάρεισ καμοια υποτροφία, και μεταπτυχιακό. (με την σκληρή δουλειά στο ΕΚΠΑ, ίσως και να μην το βγάλεις...)

4) Είμαστε ιεραρχικά ανώτερη σχολή από το ΠΑΠΕΙ. - Όσοι είναι εκεί ήθελαν να μπουν ΑΣΟΕΕ ή ΕΚΠΑ και απλά δεν τα κατάφεραν.
"Ζητείτε πρώτον την βασιλεία των ουρανών, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν..."
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jan 19, 2010 5:42 pm

theo wrote:2) Έχω φίλο στο ΕΚΠΑ που ήταν πολύ καλός μαθητής στο λύκειο και ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ!! Λέει ότι οι καθηγητές εκεί είναι καβαλυμμένοι γιατί θεωρούν πως οι φοιτητές είναι top-iq και τους ξεσκίζουν!
Αυτό για μένα είναι off σαν επιχείρημα. Δεν ξέρω αν ισχύει ότι η σχολή στο ΕΚΠΑ είναι καλύτερη απ'ότι εμάς(πολύ πιθανόν να είναι, παρότι απ'ότι έχω καταλάβει ότι έχουμε άλλη φιλοσοφία), αλλά από ένα δείγμα 1 ατόμου, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Μπορεί ας πούμε ο φίλος σου να έκανε λάθος επιλογή(να μην του αρέσει ο τομέας που μαθαίνει ή να μην τον βοηθούν οι γνώσεις του), ανεξάρτητα του πόσο καλός μαθητής ήταν ή δεν ήταν.
Σκέψου το εξής: όλοι όσοι περάσαμε εδώ βγάλαμε (περίπου) τον ίδιο βαθμό. Σκέψου τι ακούνε για την σχολή οι φίλοι του netharis(τον αναφέρω σαν παράδειγμα γιατί είναι το παιδί με τις περισσότερες γνώσεις που έχω γνωρίσει, μετά βέβαια το "ιερό τέρας"( :-p ) HdKiller) και γενικά δεν δυσκολεύεται και πολύ(στα της πληροφορικής, γιατί με την οικονομία έχει ένα θεματάκι :-p :-p ) και τι ακούνε οι φίλοι παιδιών που όταν μπήκαν ήξεραν μόνο αυτά που κάναμε στο Λύκειο(και άρα τρέχουν πολύ περισσότερο για να μάθουν τα απαραίτητα).
theo wrote:3) Αφού σου αρέσει το "καθησιό" όπως είπες, έλα ΑΣΟΕΕ. Με καθισιό απλά την βγάζεις, με σκληρή δουλειά την βγάζεις με βαθμό, ίσως πάρεισ καμοια υποτροφία, και μεταπτυχιακό. (με την σκληρή δουλειά στο ΕΚΠΑ, ίσως και να μην το βγάλεις...)
(αφαιρόντας το σκελος για ΕΚΠΑ), Θα διαφωνήσω και σε αυτό. Όλα είναι στο χέρι σου. Μπορείς να πάρεις ένα πτυχίο έχοντας πολλά μαθήματα-"συμπληρώματα"(διδακτική, παιδαγωγική κλπ), μπορείς να πάρεις και πολλά μαθήματα με αρκετή δυσκολία(πολλά από τα μαθήματα επιλογής κύκλων π.χ.) και επειδή απ'ότι ξέρω, παίζει ρόλο το επίπεδο του πτυχίου σου για τα μεταπτυχιακά, δεν είναι τσάμπα ο κόπος.
theo wrote: 4) Είμαστε ιεραρχικά ανώτερη σχολή από το ΠΑΠΕΙ. - Όσοι είναι εκεί ήθελαν να μπουν ΑΣΟΕΕ ή ΕΚΠΑ και απλά δεν τα κατάφεραν.
Ούτε αυτό ισχύει. Υπάρχουν παιδιά που ήθελαν να περάσουν εκεί γιατί τους ταιριάζει καλύτερα. Όπως και εδώ έχουμε παιδιά που προτίμησαν το τμήμα από το ΗΜΜΥ γιατί τους ταίριαζε καλύτερα. Τμήμα Πληροφορικής με τμήμα Πληροφορικής(ή δυνητικά "Πληροφορικής", όπως το ΗΜΜΥ) έχουν (αρκετά μεγάλες) διαφορές σε προσανατολισμό.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jan 19, 2010 5:49 pm

Elder wrote: Για τη Ράνια: αυτό που πιστεύω εγω είναι οτι αξίζει να αφιερώσεις δυο μέρες για να έρθεις στη σχολή στο εαρινό να βγάλεις και μόνη σου ενα συμπέρασμα.
+1
Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα γενικότερα, όχι μόνο για το ΟΠΑ. :-)

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jan 19, 2010 6:14 pm

Sorry, αλλά τι θα καταλάβει η κοπέλα αν έρθει 2 μέρες?

Θα δει πόσο όμορφη/άσχημη είναι? Θα δειγματοληπτήσει 5 καθηγητές? Άντε να δει και το κυλικείο όπως αναφέρθηκε?

Ούτε για το πρόγραμμα σπουδών θα καταλάβει κάτι, ούτε για την κατεύθυνση της σχολής θα καταλάβει κάτι, ούτε για το "Job map" των αποφοίτων θα μάθει κάτι, ούτε τίποτα. Πέραν των εξόδων και της κούρασης που θα έχει το όλο τρέξιμο.
:roll:
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue Jan 19, 2010 6:19 pm

The Punisher wrote:Sorry, αλλά τι θα καταλάβει η κοπέλα αν έρθει 2 μέρες?

Θα δει πόσο όμορφη/άσχημη είναι? Θα δειγματοληπτήσει 5 καθηγητές? Άντε να δει και το κυλικείο όπως αναφέρθηκε?

Ούτε για το πρόγραμμα σπουδών θα καταλάβει κάτι, ούτε για την κατεύθυνση της σχολής θα καταλάβει κάτι, ούτε για το "Job map" των αποφοίτων θα μάθει κάτι, ούτε τίποτα. Πέραν των εξόδων και της κούρασης που θα έχει το όλο τρέξιμο.
:roll:
Βασικά είχα ξεχάσει ότι δεν μένει Αθήνα όταν συμφώνησα ότι είναι καλή ιδέα.

theo
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by theo » Tue Jan 19, 2010 6:27 pm

Φίλε Marios, δεν είμαι σε θέση τώρα να ξανααπαντήσω σε κάθε σου απάντηση, αλλά άκουσε με, γιατί επί του θέματος ξέρω κάτι παραπάνω... (για να καταλάβεις, ο φίλος που αναφέρω στο ΕΚΠΑ,είναι ένα πολύ μικρό αλλά και αντιπροσωπευτρικό δείγμα του τι συμβαίνει εκεί πέρα, και ξέρω πολλά άλλα από πάρα πολλές πηγές).
Επίσης, επειδή βλέπω ότι είσαι τριτοετής, όταν θα αρχίσεις να κοιτάς λίγο τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, θα δεις ότι γενικά ΑΣΟΕΕ είναι πάνω από την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΠΑΠΕΙ στις προτιμήσεις => και στην πληροφορική.
Αν φυσικά μιλάμε για δημόσιο, εκεί όλες οι σχολές είναι ίδιου βάρους. (Πάω στοίχημα ότι και στις δικές σου επιλογές, κάτω από την ασοεε είχες το παπεί.)

Κι όσο για το καθισιό... να 'μαστε καλά είμαστε στις πρωτιές της πληροφορικής, πράγμα που επίσης γνωρίζω καλά...

επίσης να συμπληρώσω ότι το μπάχαλο της ΑΣΟΕΕ δεν είναι δείγμα και των γνώσεων που αποκτάς. Μπορεί να είμαστε σαν σαρδέλες, αλλά νιώθεις ότι είσαι στο πανεπιστήμιο ρε παιδί μου και όχι σε κάνα κολέγιο...
"Ζητείτε πρώτον την βασιλεία των ουρανών, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν..."
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jan 19, 2010 7:20 pm

theo wrote:Φίλε Marios, δεν είμαι σε θέση τώρα να ξανααπαντήσω σε κάθε σου απάντηση, αλλά άκουσε με, γιατί επί του θέματος ξέρω κάτι παραπάνω... (για να καταλάβεις, ο φίλος που αναφέρω στο ΕΚΠΑ,είναι ένα πολύ μικρό αλλά και αντιπροσωπευτρικό δείγμα του τι συμβαίνει εκεί πέρα, και ξέρω πολλά άλλα από πάρα πολλές πηγές).
Όπως έγραψα και πάνω, δεν αμφισβήτησα το πόρισμα γιατί δεν έχω γνωστούς και γενικά σχέση με το ΕΚΠΑ, αλλά το "δείγμα". Αν έχεις αντιπροσωπευτικό δείγμα και από άλλους, είναι άλλο θέμα και δεν μπορώ ούτε να το ξέρω, ούτε να το αμφισβητήσω ;)
theo wrote:Επίσης, επειδή βλέπω ότι είσαι τριτοετής, όταν θα αρχίσεις να κοιτάς λίγο τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, θα δεις ότι γενικά ΑΣΟΕΕ είναι πάνω από την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΠΑΠΕΙ στις προτιμήσεις => και στην πληροφορική.
Αυτό είναι άλλο από αυτό που έγραψα. Η αγορά εργασίας είναι άλλο πράγμα, το αν τα παιδιά που είναι στο ΠΑΠΕΙ είναι εκεί επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν ΑΣΟΕΕ ή ΕΚΠΑ(πάντα μιλάμε για πληροφορική, στα οικονομικά λίγο-πολύ ισχύει λόγω παράδοσης να είναι 1η στις προτιμήσεις η ΑΣΟΕΕ) είναι άλλο. Έχω γνωρίσει παιδιά που προτίμησαν το ΠΑΠΕΙ ;)
theo wrote:Πάω στοίχημα ότι και στις δικές σου επιλογές, κάτω από την ασοεε είχες το παπεί.
Όχι, αλλά από την άλλη δεν είχα ούτε και το ΕΜΠ παραπάνω που είναι το σύνηθες. Μάλλον δεν είμαι χαρακτηριστικό δείγμα :-p
theo wrote:Κι όσο για το καθισιό... να 'μαστε καλά είμαστε στις πρωτιές της πληροφορικής, πράγμα που επίσης γνωρίζω καλά...
Και πάλι γράφεις άλλο πράγμα. Είπα ότι μπορείς να πάρεις ένα πτυχίο με όση δυσκολία νομίζεις ότι θες/αντέχεις. Αν πιστεύεις ότι το πιο "δύσκολο"(με άλλα λόγια με μαθήματα που θεωρούνται δύσκολα και γενικά είναι απαιτητικά) πτυχίο που μπορούμε να πάρουμε είναι light και άρα έχει καθισιό, τότε θα διαφωνισω.
Δεν λέω ότι πεθαίνουμε στην δουλεία, αλλά δεν είναι ότι αν θες να κάνεις κάτι της προκοπής δεν μπορείς ή θα το κάνεις χωρίς κόπο ;)
theo wrote:επίσης να συμπληρώσω ότι το μπάχαλο της ΑΣΟΕΕ δεν είναι δείγμα και των γνώσεων που αποκτάς. Μπορεί να είμαστε σαν σαρδέλες, αλλά νιώθεις ότι είσαι στο πανεπιστήμιο ρε παιδί μου και όχι σε κάνα κολέγιο...
Σε αυτό συμφωνώ, αν και πρέπει να αλλάξουν αρκέτα πράγματα(εγκαταστάσεις, ακατάλληλοι/αδιάφοροι καθηγητές) για να πούμε ότι είμαστε σε πανεπιστήμιο επιπέδου(κατά την γνώμη μου) :roll:
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Jan 19, 2010 7:37 pm

Ας επικεντρωθούμε στο Τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ για να βοηθήσουμε την Ράνια και τυχόν άλλους μαθητές με τις ίδιες απορίες.

Το να γράφουμε για τα άλλα Τμήματα απόψεις 1-2 γνωστών μας είναι λίγο off. Αν πάει με βάση το δείγμα, γνωρίζω 5-6 άτομα από Πληροφορική ΕΚΠΑ και φαίνεται υψηλού επιπέδου (έχω παρακολουθήσει επίσης μαθήματα και ημερίδες). Αλλά από τη στιγμή που δεν έχω φοιτήσει εκεί, η άποψή μου περιορίζεται στο φαίνεσθαι.

Παρότρυνση προς τους μαθητές: Ρωτήστε εδώ ελεύθερα οτιδήποτε θέλετε. Η απόφαση επιλογής σχολής είναι πολύ κρίσιμη και σημαντική. Προέχουν βέβαια οι Πανελλήνιες. Χωρίς άγχος θα δείτε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Rania.
Academic status: High school

Post by Rania. » Tue Jan 19, 2010 11:03 pm

Ουφ, λοιπον.
Λεγοντας "κωδικα και καθισιο", εννοω οτι ειμαι παιδι του software, που καθεται σε μια καρεκλα και γραφει, γραφει, γραφει, γραφει. Δεν ειναι κατσαβιδακης. Αυτο. Εργατικη ειμαι οταν πρεπει, και για ενα αντικειμενο που αγαπαω δειχνω τον απαιραιτητο ζηλο και κατι παραπανω. Παθιαζομαι μεχρι αηδιας.
Για τα οικονομικα που ελεγα, εννοουσα οτι ναι, μου αρεσουν τα οικονομικα μαθηματα. Εχω και ΑΟΘ εξ'αλλου μιας και σκεφτομαι οικονομικες σχολες επισης, σε περιπτωση που δεν πετυχω πληροφορικη.
Βασικα δεν περιμενα να ακουσω και πολλες αντικειμενικες αποψεις απο τη στιγμη που ανοιξα σε ειδικο τμημα το τοπικ :lol:
Κι εγω αν περνουσα στο ΤΕΙ Κωλοπετινιτσας θα προσπαθουσα να βρω τα θετικα του και να το τραβηξω απο τα μαλλια ωστε να το κανω να φανει οκ.
Οπως ειπα για την ΑΣΟΕΕ ως πανεπιστημιο, ξερω τι γινεται. Ξερω για τον καπως απαισιο χωρο, για τις καταληψεις που καθε τρεις και λιγο γινονται (εκτος κι αν πια μου λεει ψεματα ο ξαδερφος μου που ειναι οικονομικο.. αλλα αη ντοντ θινκ σο.)
Με ενδιαφερουν ΚΑΙ αυτα.
Επισης εχω και στο ΕΚΠΑ γνωστο, και στο πα.πει. ειχα αλλα μου ειχε πει παλια.
Δεν θελω να ακουσω θαψιματα στο παραμικρο στις αλλες σχολες. Ουτε θελω εξυμνηση της ΑΣΟΕΕ.
Γι αυτο λαμβανω υποψιν μου πιο πολυ ποστς στυλ γκασπαροσοφτ, που τα λενε ως εχει.

Δεν σας προλαβαινω πια. ΝΤΟΝΤ ΣΠΑΜ ΙΝ ΜΑΗ ΤΟΠΙΚ ΠΛΙΕΞ
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jan 19, 2010 11:20 pm

Προγραμματισμό δε θα μάθεις σε καμία σχολή. Είναι καθαρά προσωπική ενασχόληση. Τώρα αυτό μπορεί να σημαίνει "διαλέγω μια πιο χαλαρή σχολή ώστε να έχω χρόνο να γίνω θεός σε αυτό που γουστάρω, αλλά να έχω και το "καλό" χαρτί για τα τυπικά. Μετά με κανα google summer of code (ή αντίστοιχα προγράμματα) αποδεικνύω και επεκτείνω τις γνώσεις μου, κάνω τα κονέ μου και έχω πλέον παγκόσμιο network γνωριμιών"

Το θέμα είναι, πόσο σίγουρη είσαι ότι σου αρέσει αυτό? Πόση σίγουρη είσαι ότι δε θα το βαρεθείς? Πόσο σίγουρη είσαι ότι δε θα σου αρέσει κάτι άλλο πιο πολύ στην πορεία?

Γενικά το πάνω πάνω που είπα είναι ίσως η καλύτερη (θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα), από την προσωπική μου άποψη, στρατηγική για να κινηθείς. Το θέμα είναι όμως ότι εμπεριέχει πολύ ρίσκο και είναι αρκετά ανελαστική (γενικά η "καθετοποίηση" είναι πολύ ανελαστική, για αυτό άλλωστε έρχεται με τον καιρό κι όχι από την αρχή)
Post Reply

Return to “off-topic”