Χρωματιστοί φακοί επαφής

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Re: Χρωματιστοί φακοί επαφής

Post by Ganther » Mon Feb 08, 2010 11:07 pm

chriskin wrote:
cypher wrote:Btw ρωτησα σε ενα μαγαζι μιας και περναγα απο εκει και λενε οι φακοι με τα κουλα χρωματα (κοκκινο, ασπρο κτλ) κανουν απο 90 ευρω το ζευγαρι γιατι ειναι παραγγελια και ειναι μηνιαιοι. Πολλα λεφτα για το τιποτα. :-p
αμα ειναι χωρις μυωπια ειναι υπερβολικα ακριβοι - αμα ειναι με μυωπια κτλ οκ ειναι

παντως σκεφτειτε πως δεν θα φοραει κανεις καθημερινα τους κοκκινους φακους πχ, αλλα μια σε καθε βολτα του σε μερη που θα ηθελε να τους εχει. αρα στην πραξη ενα ζευγαρι μηνιαιων μπορει να κρατησει και 5-6 μηνες. ασε που αφου δεν θα τους φοραει ολη μερα θα μπορει να τους βαλει παραπανω απο 30 μερες (εδω και ολη μερα που τους εχω αμα τους προσεχω κρατανε 40 μερες ευκολα - αμα τους φοραγα μονο 5 ωρες τη μερα, μια-δυο μερες τη βδομαδα παιζει να κραταγαν και χρονο ολοκληρο)
Αυτο που λες δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση να το ξερεις, οι μηνιαιοι ειναι για 1 μηνα απο τη στιγμη που ανοιγεις το κουτακι τους οχι για 30 "φορεματα". Το οτι μπορεις να χρησιμοποιεις ενα μηνιαιο φακο 40 η 60 μερες, δεν σημαινει οτι "κραταει" τοσο. Φιλη μου κρατουσε τους μηνιαιους 3μηνο και εφτασε να τους κρατησει και κοντα 6μηνο επειδη "δεν ειχε λεφτα" ομως κοντεψε να χασει τα ματια της. Μην παιζετε με αυτα τα πραγματα καλυτερα. Με το να εισαι τυπικος με τους φακους χαλας λιγα λεφτα παραπανω αλλα δεν ρισκαρεις ενα απο τα πολυτιμοτερα πραγματα στη ζωη :-)

Btw το lasik εχει αρχισει να μου φαινεται ολο και πιο πολυ ως η απολυτη λυση...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Feb 08, 2010 11:26 pm

οταν λες οτι τους κρατησε για τρεις μηνες εννοεις οτι τους φοραγε και τους τρεις;
αν ναι, δεν εχει σχεση με αυτο που λεω

οσο για το να τους κρατας παραπανω, εκτος οτι το λεει το κουτι τους πανω και το εχει διαβεβαιωσει και ο γιατρος μου, δεν εχω καποιο αλλο επιχειρημα να σου πω. αμα αυτο ειναι που εκανε, σιγουρα επαιρνε πολυ χαμηλης ποιοτητας φακους η υγρο .

στη χειροτερη, αμα το υγρο που επαιρνε ηταν απο τα τελειως φθηνα, θα μπορουσε να το αλλαζει μια στο τοσο και να μην ανοιγει χωρις λογο το κουτι.
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nikolas17 » Tue Feb 09, 2010 12:45 am

Εγώ συνήθως τους κρατάω λίγο παραπάνω από μήνα, μέχρι να αρχίσουν να με ενοχλούν λίγο. Μετά τους αλλάζω.

Βέβαια τους φοράω αρκετά σπάνια (1-2 φορές την βδομάδα)

Ψήνομαι να αγοράσω από εξωτερικό πάντως. Βλέπω καλές τιμές :-D
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Feb 09, 2010 12:56 am

η μπορεις να τους παρεις μεσω του οφθαλμιατρου σου που εχουν τρελες εκπτωσεις :)
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Tue Feb 09, 2010 1:01 am

Τρελές? εκπτώσεις? :roll: :roll: :roll:
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 09, 2010 1:08 am

ΝΝΝΝΝαι, αν εχεις τετοιο κονε με τον γιατρο σου τους παιρνεις...αλλιως λοσπουλος.

Οι γιατροι παιρνουν και προμηθεια συνηθως, δεν τους συμφερει να το κανουν.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Feb 09, 2010 1:14 am

ultimate_aektzis wrote:ΝΝΝΝΝαι, αν εχεις τετοιο κονε με τον γιατρο σου τους παιρνεις...αλλιως λοσπουλος.

Οι γιατροι παιρνουν και προμηθεια συνηθως, δεν τους συμφερει να το κανουν.
αμα δεν το κανει χανει τον πελατη - τοτε δεν τον συμφερει σιγουρα
εμεις δεν το κανουμε (εγω και αδερφος) , αλλα ξερω κοσμο που παιρνει αρκετα συχνοτερα απο εμας και τον συμφερει (και το κανει εννοω)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 09, 2010 1:16 am

Μα ειναι εξυπηρετηση-διευκολυνση προς τον πελατη δεν ειναι υποχρεωμενος.Επισης το ιδιο ισχυει και για αυτος του δημοσιου οποτε δεν εχουν προβλημα να χασουν τον πελατη.Μαλλον χαρη τους κανει. :-p
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Feb 09, 2010 1:20 am

Eγώ πάντως παίρνω φακούς για έναν χρόνο (12 μηνιαίους) γύρω στα 100 ευρώ.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Feb 09, 2010 1:51 am

gasparosoft wrote:Eγώ πάντως παίρνω φακούς για έναν χρόνο (12 μηνιαίους) γύρω στα 100 ευρώ.
Eιναι οικονομικότερο, αλλα θέλω να εχω την ασφάλεια της γρήγορης αντικατάστασης αν μου γρατζουνιστεί, χαθεί, πάθει κατι τεσπα ο φακός.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Tue Feb 09, 2010 1:56 am

Stoupeace wrote:
gasparosoft wrote:Eγώ πάντως παίρνω φακούς για έναν χρόνο (12 μηνιαίους) γύρω στα 100 ευρώ.
Eιναι οικονομικότερο, αλλα θέλω να εχω την ασφάλεια της γρήγορης αντικατάστασης αν μου γρατζουνιστεί, χαθεί, πάθει κατι τεσπα ο φακός.
μια απλή ερώτηση αν επιτρέπεται, ποιούς και από που; Κι επίσης, για παράδειγμα, αγοράζεις 12 μηνιαίους φακούς στις 1 Ιανουαρίου και τους αλλάζεις έναν κάθε μήνα μέχρι τέλος του έτους;
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Feb 09, 2010 1:59 am

*estrngd wrote:μια απλή ερώτηση αν επιτρέπεται, ποιούς και από που; Κι επίσης, για παράδειγμα, αγοράζεις 12 μηνιαίους φακούς στις 1 Ιανουαρίου και τους αλλάζεις έναν κάθε μήνα μέχρι τέλος του έτους;
Nα σου πω την αληθεια δε ξερω τι μαρκα ειναι και τυχαινει να εχω ξεμεινει τωρα. Θα παω να παρω αυριο. Τους αγοραζεις απο οποιοδηποτε καταστημα οπτικων με ιατρικη συνταγη (την πρώτη φορά, άντε τη 2η, μετα σε μαθαίνουνε).

Προσωπικα, αγοράζω ένα πακετάκι που έχει μέσα 3 ζευγάρια, οποτε καθε 3 μήνες. Τυχαίνει να έχω την ίδια μυωπία σε κάθε μάτι οπότε μια χαρά. Αν έχεις διαφορετική πρέπει να πάρεις ένα πακέτο για κάθε μάτι (συνήθως 6 φακούς έχει το κάθε πακέτο).
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Tue Feb 09, 2010 2:01 am

Stoupeace wrote:
*estrngd wrote:μια απλή ερώτηση αν επιτρέπεται, ποιούς και από που; Κι επίσης, για παράδειγμα, αγοράζεις 12 μηνιαίους φακούς στις 1 Ιανουαρίου και τους αλλάζεις έναν κάθε μήνα μέχρι τέλος του έτους;
Nα σου πω την αληθεια δε ξερω τι μαρκα ειναι και τυχαινει να εχω ξεμεινει τωρα. Θα παω να παρω αυριο. Τους αγοραζεις απο οποιοδηποτε καταστημα οπτικων με ιατρικη συνταγη (την πρώτη φορά, άντε τη 2η, μετα σε μαθαίνουνε).

Προσωπικα, αγοράζω ένα πακετάκι που έχει μέσα 3 ζευγάρια, οποτε καθε 3 μήνες. Τυχαίνει να έχω την ίδια μυωπία σε κάθε μάτι οπότε μια χαρά. Αν έχεις διαφορετική πρέπει να πάρεις ένα πακέτο για κάθε μάτι (συνήθως 6 φακούς έχει το κάθε πακέτο).
ok... κάτι κατάλαβα :smt017
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Feb 09, 2010 2:13 am

*estrngd wrote:ok... κάτι κατάλαβα :smt017
Επειδή τα έγραψα σαν καθυστερημένος, ξαναγράφω αναλυτικότερα:

Θα πας σε ενα κατάστημα οπτικών με την συνταγη του οφθαλμιατρου. Εκει θα σε βαλουνε σε ενα μηχανημα για να παρουνε τα μετρα των ματιων σου (διαμετρο, καμπυλοτητα). Αν εχουνε τους καταλληλους φακους θα στους δωσουνε, αλλιως θα παραγγείλουν. Εκεί θα σου μάθουνε πώς να βάζεις φακούς (μπορει να σου παρει κανα μήνα ή και παραπάνω) και θα σου πούνε οδηγίες (καθε ποτε τους αλλάζεις, καθε ποτε αλλάζεις το υγρό φακών, πάντα να πλένεις χέρια κτλ).

Τώρα οι φακοί επαφής μπαίνουν ανα 6 σε κουτάκια αναλογα με τις μετρήσεις του καθενός. Ας πούμε αν έχεις 3.0 στο ενα ματι και 5.0 στο άλλο θα πάρεις ένα κουτάκι φακών που θα γράφει PWR= -3.0 , DIA = κατι, B.C = κατι αλλο και ενα αντιστοιχο με PWR = -5.0

Ε απο αυτά θα βάζεις έναν φακό απο κάθε κουτάκι στο αντίστοιχο μάτι για 30-40 (αντε 45) χρήσεις = 1 μηνα και κατι μέρες.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Post Reply

Return to “off-topic”