Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?

Post by AmmarkoV » Wed Feb 10, 2010 4:25 pm

sorry Jesus :lol:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Wed Feb 10, 2010 4:28 pm

Το ξεφτίλας το είχα ρίξει πιο πριν. Το υποκριτής έριξα μετά το ποστ του και όχι μόνο για αυτόν αλλά για τη γενικότερη υποστήριξη στην πράξη αυτή. Τώρα ακόμα περιμένω να μου πείτε ότι όντως υπήρχε πραγματικός λόγος για το γιαούρτι και ότι απλά δεν είστε πάντα έτοιμοι να υποστηρίξετε την πράξη κάποιου που φαίνεται να υποστηρίζει τις ιδέες σας.
Btw ο Pascal έδωσε προτάσεις, αλλά επειδή μοιάζει με επιστημονική φαντασία το να εφαρμοσθούν και επειδή ωραία είναι η ουτοπία, κι εγώ έχω την περιέργεια. Αν είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε το πανεπιστήμιο με τους δικούς μας κανόνες στους οποίους έχουμε οριοθετήσει τη συμπεριφορά των καθηγητών, τι θα βάζαμε για μας?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Feb 10, 2010 4:31 pm

Ωραία συμφωνούμε όλοι ότι χρειάζεται αξιολόγηση των καθηγητών και μάλιστα ανεξάρτητη από το πανεπιστήμιο...(αλλά αν κάποιος δεν είναι καλός και είναι αυστηρός - έλεος δεν ήμαστε αγελάδες να του πετάμε γιαούρτια - φανταστείτε οι καθηγητές να έμπαιναν σε κάποιο μάθημα με μάσκες και να πετάγαν γιαούρτια σε συγκεκριμένους φοιτητές...θα είχαμε μείωση της τιμής στην Αγελαδίτσα μετά από τέτοια ζήτηση :smt016 )

Οπότε δεν είναι πολύ υλοποιήσιμο να είναι κάτι από φοιτητές και μόνο, που θα έρχονται για να βγάλουν το άκτι τους και στα ερωτηματολόγια. Αν παρ' όλα αυτά γινόταν δεν θα ήταν αναγνωρισμένο από τον πρόεδρο του τμήματος και από το πανεπιστήμιο γενικότερα. Τέλος δεν ξέρουμε αν και οι καθηγητές ως δημόσιοι υπάλληλοι που είναι θέλουν στενή παρακολούθηση με βάση τα μέτρα που πρότεινε ο PASCAL. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρουμε να αναγκάζουμε καθηγητές να αλλάζουν μαθήματα ή ασχολίες...Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να συμπληρώνουν ώρες σε διαφορετικά αντικείμενα πολλές φορές άσχετα με αυτά στα οποία ειδικεύονται (π.χ κ.Σύρης κ.Τουμπής, κ.Παπαιώαννου, κ.Ανδρουτσόπουλος) Πείτε μου έναν που έχει θετικά σχόλια για τον κ.Κάβουρα και το μάθημα του (δεν εννοώ τον χαβαλέ)... Ωστόσο κάνει μάθημα και θα συνεχίσει... μέχρι την σύνταξη...

Από την άλλη όπως είπε ο AmmarkoV οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αξιολογούνται για το πώς αξιολόγησαν τους καθηγητές τους...

edit
KATW_TWN_13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by KATW_TWN_13 » Wed Feb 10, 2010 4:35 pm

@Ammarkov
1ον: Οι φοιτητές αξιολογούνται σε κάθε εξεταστική και δεν μπήκαν με το έτσι θέλω στην ΑΣΟΕΕ, αλλά με πανελλήνιες. Αξιολογούνται συνεχώς φίλε μου...
2ον: Για να βάλει χαμηλούς βαθμούς στην πλειοψηφία των φοιτητών ένας καθηγητής σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο διδασκαλίας του ή προσπαθεί να διδάξει ένα υπεραπαιτητικό μάθημα με ελάχιστα μέσα ή σκόπιμα κάνει το μάθημά του δύσκολο με την τεχνική σκάσε και κολύμπα για να "ανεβάσει" το επίπεδο των σπουδών ή μάλλον για να ασπαστώ την θέση σου όλοι οι φοιτητές είναι χαζοί...
Και στην τελική το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι για τους φοιτητές...
Last edited by KATW_TWN_13 on Wed Feb 10, 2010 4:43 pm, edited 2 times in total.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Feb 10, 2010 4:36 pm

Zifnab wrote:[...]..θα είχαμε μείωση της τιμής στην Αγελαδίτσα μετά από τέτοια ζήτηση :smt016 )[/i]
[off]Στην Ελλάδα δεν ισχύουν κανόνες, άρα αύξηση μέχρι εκεί που δε φτάνει :-p :-p [/off]
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Feb 10, 2010 4:45 pm

Ο AmmarkoV προτείνει να γίνονται οι εργασίες submit σταδιακά με ένα πρόγραμμα του στύλ Git όπου να γίνεται track το progress του κάθε φοιτητή αντικειμενικά έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη ποσοτική μέτρηση του έργου που συνεισφέρει ο καθένας για κάποια εργασία..

( πχ http://github.com/AmmarkoV/ATFTP/commits/master ) για μια εργασία στα δίκτυα που κάναμε με τον Ivan..

Plagiarism detection για εργασίες..
( http://turnitin.com/static/index.html )

Μεγαλύτερη βαρύτητα στις εργασίες..

Δυνατότητα παρακολούθησης των διαλέξεων από κάθε φορολογούμενο έλληνα πολίτη ο οποίος τις πληρώνει χρυσές για να τις παρακολουθούν κάφροι..

Δυνατότητα παρακολούθησης των βιβλίων από κάθε φορολογούμενο έλληνα πολίτη ο οποίος τα πληρώνει χρυσά για να τα διαβάζουν κάφροι..

Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και δημιουργία μιας ξεχωριστής οντότητας , με ασυλία, παράλληλη με το πανεπιστήμιο όπου οι νέοι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους χωρίς αυτό να έχει κάποιο αντίκτυπο στην τυχόν ερευνητική δραστηριότητα που θα έπρεπε , και καλά , να έχουν τα πανεπιστήμια..

Ξύλωμα πρυτάνεων/καθηγητών/βοηθών/whatever οι οποίοι χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους ( πχ groups τα οποία προωθούν τον εαυτό τους , είτε είναι πολιτικά κόμματα , μασώνοι ή whatever ) από την θέση τους..

Για την ακρίβεια έχω φτιάξει μια τεράστια λίστα την οποία όταν τελειώσω με το καλό θα μοιράσω στην σχολή μας :-D
Έχουμε προτάσεις νομίζω..!
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Feb 10, 2010 4:47 pm

sandra wrote:Τώρα ακόμα περιμένω να μου πείτε ότι όντως υπήρχε πραγματικός λόγος για το γιαούρτι και ότι απλά δεν είστε πάντα έτοιμοι να υποστηρίξετε την πράξη κάποιου που φαίνεται να υποστηρίζει τις ιδέες σας.
Εφόσον δεν ήμουν εκεί δεν μπορώ να σου πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την συγκεκριμένη ρίψη. Άλλωστε δεν ασχολήθηκα καν με το θύμα (ή μήπως θύτης;). Τα σχόλια μου αφορούσαν το γιαούρτωμα σαν πρακτική.
KATW_TWN_13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by KATW_TWN_13 » Wed Feb 10, 2010 4:51 pm

Αποκαλείς κάφρους το σύνολο των φοιτητών που με κόπο μπήκαν και με κόπο θα βγούν από αυτήν την σχολή....? Κάφρους αυτούς που πηγαίνουν 9 το πρωί για διάλεξη από τους Θρακομακεδόνες και λείπει ο διδάσκων την ώρα του μαθήματος? Μήπως δεν έχεις πατήσει ποτέ στη σχολή ? Τσουβαλιάζεις το σύνολο των φοιτητών με το έτσι θέλω επειδή ανάμεσα στους 200 κάθε φουρνιάς υπάρχουν και 30 κάφροι...?
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Wed Feb 10, 2010 4:52 pm

AmmarkoV wrote:Έχουμε προτάσεις νομίζω..!
πρακτικά υλοποιήσημες ;)
Last edited by ~~Wind~~ on Wed Feb 10, 2010 4:53 pm, edited 1 time in total.
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Feb 10, 2010 4:53 pm

Ναι τους τσουβαλιάζω έτσι..
Και επίσης θα μπορείς να μην έρχεσαι αν δεν θές και να τα βλέπεις από το σπίτι σου στους Θρακομακεδώνες.!
Image
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Feb 10, 2010 4:53 pm

KATW_TWN_13 wrote:@Ammarkov
1ον: Οι φοιτητές αξιολογούνται σε κάθε εξεταστική και δεν μπήκαν με το έτσι θέλω στην ΑΣΟΕΕ, αλλά με πανελλήνιες. Αξιολογούνται συνεχώς φίλε μου...
2ον: Για να βάλει χαμηλούς βαθμούς στην πλειοψηφία των φοιτητών ένας καθηγητής σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο διδασκαλίας του ή προσπαθεί να διδάξει ένα υπεραπαιτητικό μάθημα με ελάχιστα μέσα ή σκόπιμα κάνει το μάθημά του δύσκολο με την τεχνική σκάσε και κολύμπα για να "ανεβάσει" το επίπεδο των σπουδών ή μάλλον για να ασπαστώ την θέση σου όλοι οι φοιτητές είναι χαζοί...
Και στην τελική το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι για τους φοιτητές...
Nope.

Αν η επιστήμη είναι στο Χ ύψος δεν μπορείς να την κατεβάσεις σε Ψ < Χ. Ο διδάσκων οφείλει να στέκεται στο Χ βοηθώντας τους φοιτητές να ανέβουν κι αυτοί, όχι να κατεβάζει τον πήχυ.

Ας καταλάβουμε ότι η επιστήμη δεν είναι για όλους (για να προλάβω αντιδράσεις, αυτό το λέει άτομο που δεν θεωρεί τον εαυτό του δυνάμει επιστήμονα και δεν έχει τα φόντα και την ευφυία να ασχοληθεί με κάτι ακαδημαϊκά).

Η αρχή του προβλήματος είναι το "κάθε χωριό και Πανεπιστήμιο" του ΠΑΣΟΚ. Προτιμούσα το "κάθε χωριό και γήπεδο" όμως.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
KATW_TWN_13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by KATW_TWN_13 » Wed Feb 10, 2010 4:59 pm

Κάφρος είσαι και φαίνεσαι και να πάρεις πτυχίο δια τηλεοράσεως και δεύτερον προς Ισοβίτη κανείς δεν είπε να κατέβει προς τα κάτω το επίπεδο....Μακάρι να ανέβει το επίπεδο όπως το ανεβάζει ο Ανδρουτσόπουλος, ο Μαρκάκης, ο Γκρίτζαλης κ.α. κατά την γνώμη μου. Γιατί στη ΑΣΟΕΕ υπάρχουν και ευτυχώς για εμάς και καλοί καθηγητές.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Last edited by KATW_TWN_13 on Wed Feb 10, 2010 5:12 pm, edited 2 times in total.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Feb 10, 2010 5:01 pm

Παιδιά λίγο ήρεμα με τους χαρακτηρισμούς. Υπάρχουν και τα πμ, ας μη συνεχιστούν εδώ! :-)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Feb 10, 2010 5:01 pm

Να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σωστή (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) βάση:
  • Οι φοιτητές δεν μπορούν να αξιολογήσουν τους καθηγητές τους σαν επιστήμονες
  • Οι φοιτητές είναι οι μόνοι που μπορούν να αξιολογίσουν τους καθηγητές τους σαν διδάσκοντες
  • Το επίπεδο της σχολής είναι το επίπεδο των φοιτητών + το επίπεδο των καθηγητών(σαν διδάσκοντες) + το επίπεδο οργάνωσης της γραμματείας
  • Κριτήριο για ένα καθηγητή είναι το ενδιαφερον που δείχνει για το μάθημα και τους φοιτητές που το παρακολουθούν, η μεταδοτικότητα του, το πόσο προσπαθεί να του ανεβάσει το επίπεδο(παραδείγματα υπάρχουν που αναβαθμίζουν το μάθημα, π.χ. Λογισμός/Μαθηματικά 1 από κ.Κατερίνη σε κ.Τουμπή) και οι γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο(φυσικά πρέπει να έχει ένα ελάχιστο επίπεδο και από κει και πάνω, καλοδεχούμενες και με το παραπάνω οι παραπάνω γνώσεις), και (κατα την δική μου γνώμη, αν και σηκώνει άφθονη συζήτηση) σε αυτή την σειρά
  • Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τους καθηγητές εξίσου με τον συμφοιτητή τους(και κάθε άλλο άνθρωπο). Φυσικά θεωρώ ότι δεν είμαστε κάφροι ώστε να το γυρίσουμε σε ζούγκλα, αν και έχω κάποιες αμφιβολίες
  • Στόχος όλων(φοιτητών, καθηγητών, γραμματείας, δεν ξέρω ποιου άλλου) είναι να ανέβει το επίπεδο της σχολής
Για το σκέλος της εξεταστικής τα έχω γράψει εδώ, βαριέμαι να ξαναγράφω τέτοιο κατεβατό. :-p

Τα άμεσα εφικτά, πέρα από αυτά που γράφω στο link, είναι να θεσπιστεί(και να τηρηθεί) υποχρεωτική βαθμολόγιση πριν την εξέταση του μαθήματος(ώστε να είναι σχετικά αντικειμενική) και αν υπάρχει πλειοψηφία, να γίνεται κάποιο σεμινάριο πάνω στα μειονεκτήματα που έχουν γράψει οι φοιτητές, στον διδάσκοντα.
Οι φοιτητές θα μπορούσαν να αξιολογούνται με το οτι πρέπει π.χ. να περνάνε σε κάθε έτος το 20-30% των μαθημάτων του έτους τους + να υπάρχει κάποιο όριο στα χρόνια που μπορεί να μείνει κάποιος φοιτητής, άρα και να έχει λόγο.

P.S.: Προβλέπω λίγο χρόνο ζωής για το thread με αυτά που γράφονται :roll:
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Feb 10, 2010 5:09 pm

giak αγαπητέ μου, είμαι γελαστό παιδί και λυπάμαι που σου χαλάω το κέφι, θα με ανέχεσαι, όπως κάνω και εγώ, στο λέω προσωπικά.
Σχετικά με τη βία θα σου πω για άλλη μία φορά, πως δυστυχώς για εσένα, τις απόψεις σου τις ενστερνίζονται ελάχιστοι συμπολίτες μας. Κρίμα ο κόσμος θα παραμείνει κακός.

Μπερδεύουμε καταστάσεις. Η αξιολόγηση των διδασκόντων είναι απαραίτητη για τη βελτίωση του επιπέδου σπουδών και επιτέλους πρέπει να δούμε το θέμα σοβαρά. Ωστόσο ακόμα και ένας κακός καθηγητής δεν μπορεί να δέχεται επιθέσεις, όπως και ένας λιγότερο επιμελής φοιτητής δεν μπορεί να τιμωρείται για αυτό. Άλλο αξιολόγηση λοιπόν και άλλο η ανοχή που δείχνει το ελληνικό πανεπιστήμιο στους κάφρους που δεν έχουν επιχειρήματα αλλά βασίζονται στην ανωνυμία και τη βία.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Feb 10, 2010 6:05 pm

Κάφρος είσαι και φαίνεσαι και να πάρεις πτυχίο δια τηλεοράσεως και δεύτερον προς Ισοβίτη κανείς δεν είπε να κατέβει προς τα κάτω το επίπεδο....Μακάρι να ανέβει το επίπεδο όπως το ανεβάζει ο Ανδρουτσόπουλος, ο Μαρκάκης, ο Γκρίτζαλης κ.α. κατά την γνώμη μου. Γιατί στη ΑΣΟΕΕ υπάρχουν και ευτυχώς για εμάς και καλοί καθηγητές.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Χαχαχα.. κράξε , βρύσε με να ανεβάσεις το επίπεδο.. Σε ευχαριστώ , πες μου πραγματικά ό,τι θες να το βγάλεις από μέσα σου δεν ιδρώνει το αυτί μου... Έχω άπειρη υπομονή..
Ουτε κάν είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτά που λέω..
Είδες μια λέξη "κάφρος" , και είναι η μόνη στην οποία μπορείς (και) αντέδρασες..
Προτιμώ πτυχίο από υπολογιστή ( όχι τηλεόραση.. αν τα μπερδεύεις είναι λίγο πρόβλημα [ πόσο μάλλον για έναν "προγραμματιστή" ].. ) από το να το πάρω με την μέθοδο του ανεμιστήρα ή το πτυχίο των σημειώσεων της ΠΑΣΠ/ΔΑΠ/x .. Ξέρεις υπάρχουν και πτυχία δια αλληλογραφίας και άλλα τέτοια πράγματα..
Last edited by AmmarkoV on Wed Feb 10, 2010 6:15 pm, edited 1 time in total.
Image
KATW_TWN_13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by KATW_TWN_13 » Wed Feb 10, 2010 6:14 pm

Παίζει ο Άρης τώρα...στείλε μετά ένα ταχυδρομικό περιστέρι άμα θες να κάνουμε σοβαρή κουβέντα...
χαχαχα...
Last edited by KATW_TWN_13 on Wed Feb 10, 2010 6:16 pm, edited 1 time in total.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Feb 10, 2010 6:16 pm

Sure..!
Αμα παίζει ο Άρης πως να κάνουμε σοβαρή κουβέντα..
Για να κάνει κάποιος σοβαρή κουβέντα προυποθέτει 2 άτομα τα οποία είναι σοβαρα ανεξαρτήτως του μέσου.. Μόνο εσύ είσαι σοβαρός από τους 2 μας , εγώ είμαι κάφρος μάλλον..
Δες τον αγώνα σου..
:-p
Last edited by AmmarkoV on Wed Feb 10, 2010 6:36 pm, edited 1 time in total.
Image
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Wed Feb 10, 2010 6:18 pm

AmmarkoV wrote:Sure..!
Αμα παίζει ο Άρης πως να κάνουμε σοβαρή κουβέντα..
:-p
παίζει ο Άρης και μιλάτε στην Αφροδίτη(aka Venus), άντε ρε από δώ. :-p
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Feb 10, 2010 7:32 pm

PASCAL wrote:ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
α) αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς ερχόταν στην ώρα του,
β) αν απουσίαζε χωρίς να ενημερώσει τους φοιτητές σε εύλογο χρονικό διάστημα,
γ) αν έκανε διευκολύνσεις σε αυτούς που δουλεύουν,
δ) αν έβάζε εξοντωτικό αριθμό εργασιών και σε μικρά χρονικά διαστήματα,
ε) αν είχε μεταδότικότητα κατά την παράδοση,
ζ) αν χρησιμοποιούσε σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό στις διαλέξεις τους,
η) αν σηκώνε υλικό διαφανειών στο eclass,
θ) αν απαντούσε σε ερωτήματα τόσο κατά το μάθημα όσο και σε email,
ι) αν επιβάρυνε οικονομικά με οποιονδήποτε τρόπο,
κ) αν είχε ώρες γραφείου,
λ) αν τα θέματα της εξεταστικής είχαν σχέση με τα διδαχθέντα, ο χρόνος εξέτασης ήταν επαρκής για τη λύση τους και το επίπεδο δυσκολίας τους εύλογο,
μ) πώς θα χαρακτηρίζατε την όλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και της εξεταστικής (ειριστικός, προκλητικός, με ψυχολογικά προβλήματα, είρων, απάνθρωπος, ευγενικός, καλός, συνετός κτλ.), με άλλα λόγια τον θεωρείται κατάλληλο για καθηγητή;
Αν και πολλά από αυτά που προτείνεις, συνforumίτη PASCAL, τα βρίσκω λογικά και με βρίσκουν σύμφωνο, εντούτοις εκτιμώ ότι το φαινόμενο της άκριτης βίας στα Πανεπιστήμια δεν θα ανακοπεί εύκολα.

Ίσως κάποιοι από αυτούς που ασκούν ή εκθειάζουν την άκριτη βία να νομίζουν - όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη - ότι αντικρύζουν το Μεγαλέξαντρο ή τον Τσε, ενώ στην πραγματικότητα αντικρύζουν μια πολύ πιο οικεία λαϊκή φιγούρα...

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Κοσμά, σα νάχεις (και πάλι) δίκιο...
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Feb 10, 2010 8:03 pm

Μίλησε κανένας για άκριτη βία; Γιατί πάει εκεί η κουβέντα; Από την άλλη όμως όπως φαίνεται θεωρείς την βία που ασκείται στο πανεπιστήμιο (από τα κάτω πάντα) και που συζητάμε τώρα άκριτη και όσους την υποστηρίζουν, μαζί και εμένα, καραγκιόζηδες. Καθηγητής που απαιτεί σεβασμό αποκαλεί τους διαφωνούντες φοιτητές του καραγκιόζηδες. Είναι να απορεί μετά κανείς γιατί συμπεριφέρονται έτσι οι φοιτητές ή που πετάνε γιαούρτια;

Link
cohiba
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by cohiba » Wed Feb 10, 2010 8:21 pm

The Punisher wrote:Κάποια πράγματα που διάβασα είναι απαράδεκτα! Επειδή κι εγώ έχω αρκετή εμπειρία με την κ. Φουστούκου, προφανώς και τα σχόλια σου cohiba τα θεωρώ κακεντρεχή και υβριστικά. Όσο κι αν δε σου αρέσει ή δε σου ταιριάζει το μάθημα κάποιου (με τα θετικά και τα αρνητικά του), το να υποστηρίζεις τέτοιες ενέργειες είναι τουλάχιστον προκλητικό! Θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις..

Όσο για την "βία" και την βία των επιτηρητών, σίγουρα δε μπορεί να λυθεί με αντιβία. Μήπως να δούμε και γιατί φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις αυστηρής επιτήρησης? Η επιτήρηση δεν είναι ο αυτοσκοπός στην τελική, για κάποιο λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη. Κι ο μόνος λόγος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αντίστοιχα λοιπόν με κάτι που είχα γράψει παλιότερα, έχουμε την επιτήρηση που μας αξίζει. Γιατί αν το θέλαμε, θα μπορούσαμε να μην έχουμε καθόλου επιτήρηση ..
( Δυστυχως δεν προλαβαινω να απαντησω σε τοσα που ειπωθηκαν (πχ Σαντρα) .)

Αν τα θεωρεις κακεντρεχη και υβριστικα,διεγραψε με ( εξαλλου σας το εχω ζητησει και απο το παρελθον αυτο).
Οσο για το να ανακαλεσω,φυσικα και οχι.

ΥΓ:Δηλαδη επρεπε να βρισει καποιος εδω μεσα για να καταλαβουμε οτι πρεπει να υπαρχει μια σωστη αξιολογηση στο πανεπιστημιο;η τουλαχιστον να ειπωθει;;
Θα μπορουσε καποιος να διαβασει διαβασει ολες μου τις δημοσιευσεις , ακομα και για την Superleague) για να καταλαβει το υφος μου και τι θελω να δειξω...
Cohiba Vs Partagas
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”