Υγειονομική Περίθαλψη - Aσφάλιση ΑΣΟΕΕ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Υγειονομική Περίθαλψη - Aσφάλιση ΑΣΟΕΕ

Post by Zifnab » Mon Jan 04, 2010 4:43 pm

Επείδη πρόκειται προσωρινά ή μόνιμα να μείνω ανασφάλιστος (μιας και υπάρχουν 2 αντικρουόμενοι κανονισμοί - άρε καλό μου δημόσιο :smt021 ) ανακάλυψα αυτό:

http://www.aueb.gr/pages/foithsh/merimna.php?anchor=3

Έχει κάνεις τέτοιο βιβλιάριο? Τί συμμετοχή έχετε σε φάρμακα και εξετάσεις?

Ευχαριστώ πολύ ! :smt023
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Re: Υγειονομική Περίθαλψη - Aσφάλιση ΑΣΟΕΕ

Post by *estrngd » Mon Jan 04, 2010 6:46 pm

Δεν ξέρω αν δικαιούσαι ως Ν>4 ασφάλιση από το πανεπιστήμιο. Όταν την δικαιούσαι, νομίζω ότι υποκαθιστά την ασφάλιση ΙΚΑ/ΤΕΒΕ κλπ, τυπικά/θεωρητικά 99.9999% είμαι σίγουρος, πρακτικά δεν ξέρω.

Αυτό το γραφείο του ιατρού μου μοιάζει κλειστό και χωρίς γιατρό, τώρα για συνταγογράφηση δεν ξέρω.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Jan 05, 2010 12:28 am

Ευχαριστώ ! Διάβασα στον κανονισμό ότι είναι για Ν+ Ν/2 έτη για τους προπτυχιακούς ...
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Michelle » Sun Feb 14, 2010 9:43 am

*estrngd wrote:Δεν ξέρω αν δικαιούσαι ως Ν>4 ασφάλιση από το πανεπιστήμιο. Όταν την δικαιούσαι, νομίζω ότι υποκαθιστά την ασφάλιση ΙΚΑ/ΤΕΒΕ κλπ, τυπικά/θεωρητικά 99.9999% είμαι σίγουρος, πρακτικά δεν ξέρω.
Whaaaaat??? :shock: :shock: :shock:
Αυτό ισχύει ακόμη κι αν είσαι ήδη στο ΤΕΒΕ (ή άλλο ταμείο) ή αφορά μόνο νεοασφαλιζόμενους;
Τέτοια ασφάλιση δικαιούνται όλοι οι φοιτητές που δεν έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια (είτε Ν, είτε 3Ν/2, με καλύπτει) ή υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις πέρα από το έτος φοίτησης;

Γενικά, πού μπορώ να μάθω περισσότερα για αυτό; Γραμματεία;

edit: Μα δεν στέκει αυτό, τότε κάποιος θα μπορούσε να γράφεται συνεχώς σε νέες σχολές και να μην πληρώνει ποτέ ασφάλιση (και δεδομένης της νοοτροπίας των Ελλήνων σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με άλλες χώρες, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε συχνό φαινόμενο). Επίσης, τόσοι φοιτητές που εργάζονται σε summer jobs ή στον ΟΤΕ και παρεμφερείς εργασίες πώς έχουν κανονικά ΙΚΑ? :smt017
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Sun Feb 14, 2010 11:29 am

Στην γραμματεία έχει αιτήσεις για ασφάλιση απο το Ο.Π.Α. Μπορείς να ασφαλιστείς στη σχολή μόνο αν δεν είσαι πουθενά αλλού ασφαλισμένος.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Feb 14, 2010 11:59 am

mikros wrote:Στην γραμματεία έχει αιτήσεις για ασφάλιση απο το Ο.Π.Α. Μπορείς να ασφαλιστείς στη σχολή μόνο αν δεν είσαι πουθενά αλλού ασφαλισμένος.
(http://www.aueb.gr/docs/nomos_Yg_perithalpsis.doc)
Άρθρο 3
Εκλογή Ασφαλιστικού Φορέα
Α) Σε περίπτωση που ο φοιτητής δικαιούται άμεσα ή έμμεσα περίθαλψη από άλλο ασφαλιστικό φορέα μπορεί να επιλέξει τον ασφαλιστικό φορέα που προτιμά κάθε φορά με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλει στο οικείο ΑΕΙ

Β) Η δαπάνη θα βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα που έχει επιλέξει ο φοιτητής.

Γ) Σε περίπτωση που ο ασφαλιστικός φορέας που έχει επιλέξει ο φοιτητής καλύπτει μόνο τη Νοσοκομειακή και την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή μέρος της δαπάνης νοσηλείας, το οικείο ΑΕΙ ή η Φοιτητική Λέσχη του ΑΕΙ καλύπτει την υπόλοιπη δαπάνη σύμφωνα με το άρθρο 2.

Στους κανονισμούς έλεγε ότι αν έχεις άλλη ασφάλιση μπορεί το Ο.Π.Α να σου καλύπτει από κει και πέρα (εφόσον μπορεί) και έτσι να υπάρχει συνδυασμός ασφαλειών. Μπορεί να κατάλαβα λάθος...
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Sun Feb 14, 2010 12:12 pm

Το συγκεκριμένο φαίνεται λίίίίίγο παλιό (1983). Φαντάζομαι οτι κάποιο διορθωτικό θα έχει βγει. (Φακοί 1000δρχ. = 3 euro τπτ άλλο;)
Πάντως στην γραμματεία η αίτηση αν είδα καλά ήθελε υπευθυνη δήλωση οτι δεν είσαι ασφαλισμένος αλλού. Μπορεί να είδα και λάθος βέβαια αλλά καλό θα ήταν να γίνει μια ερώτηση στη γραμματεία.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Feb 14, 2010 12:32 pm

Μα για να εγγραφείς σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι ασφαλισμένος αλλού.

Εγώ αυτό που ρώτησα/εννοούσα (το οποίο μάλλον ήταν λίγο χαζό τώρα που το σκέφτομαι, argh, I need sleep) είναι αν μπορεί κάποιος που είναι στο ΤΕΒΕ/ΙΚΑ να διαγραφεί από αυτό και να ασφαλιστεί μέσω του ΟΠΑ.

Τέσπα, μάλλον πρέπει να το ψάξω προσωπικά για να δω αν μπορεί να γίνει αυτό που έχω in mind.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”