Όσον αφορά τον φοιτητικό σύλλογο μας...
Όσον αφορά τον φοιτητικό σύλλογο μας...
Θα ήθελα να μου πει αν ξέρει κανείς αν λειτουργεί, πόσα χοντρικά μέλη έχει, τι κάνει κλπ.
Ρωτάω γιατί δεν έχω δει κάποιον από τον φοιτητικό σύλλογο εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και ακόμα δεν έχω ιδέα αν κάνουν κάτι...
Ρωτάω γιατί δεν έχω δει κάποιον από τον φοιτητικό σύλλογο εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και ακόμα δεν έχω ιδέα αν κάνουν κάτι...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Re: Όσον αφορά τον φοιτητικό σύλλογο μας...
ντοντ σκαλ πληγς.
Για τον Σωτήρη Πέτρουλα δε λες (κάπως έτσι τον λένε)? Υποτίθεται ότι είμαστε όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές σε αυτόν, τώρα το τι εξυπηρετεί εκτός απο φόρο τιμής, δεν ξέρω, δεν έχω δει, και δεν με πολυαπασχολεί. Η δυναμη του συλλόγου δεν θα είναι σημαντική τη στιγμή που θα διαφωνούν εκ πρωιμίου οι παρατάξεις για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, και θα μπορούσε να πάρει απόφαση ο σύλλογος.
Για τον Σωτήρη Πέτρουλα δε λες (κάπως έτσι τον λένε)? Υποτίθεται ότι είμαστε όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές σε αυτόν, τώρα το τι εξυπηρετεί εκτός απο φόρο τιμής, δεν ξέρω, δεν έχω δει, και δεν με πολυαπασχολεί. Η δυναμη του συλλόγου δεν θα είναι σημαντική τη στιγμή που θα διαφωνούν εκ πρωιμίου οι παρατάξεις για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, και θα μπορούσε να πάρει απόφαση ο σύλλογος.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Προς τα εκεί θέλω να πάει η συζήτηση, αλλά πρέπει πρώτα να μάθω αν κάποιος ασχολείται...
- dexter
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
λογικά θα τον έχουν αντικαταστήσει ή μονοπωλήσει τα κόμματα..elsupreme wrote:Προς τα εκεί θέλω να πάει η συζήτηση, αλλά πρέπει πρώτα να μάθω αν κάποιος ασχολείται...

οι ανιδιοτελείς φίλοι μας..

http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
Οκ, άρα δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί ή δεν έχει παρουσία ?dexter wrote:λογικά θα τον έχουν αντικαταστήσει ή μονοπωλήσει τα κόμματα..elsupreme wrote:Προς τα εκεί θέλω να πάει η συζήτηση, αλλά πρέπει πρώτα να μάθω αν κάποιος ασχολείται...![]()
οι ανιδιοτελείς φίλοι μας..
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Τη στιγμή που είμαστε γραμμένοι με την εγγραφή μας στη σχολή, υπάρχει, απλά είναι παρατημένος θεσμός.elsupreme wrote: Οκ, άρα δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί ή δεν έχει παρουσία ?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Gbyte level
Με την εγγραφή μας στη σχολή, γινόμαστε μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου (ΦΣ) "Σωτήρης Πέτρουλας". Έχουμε δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις (ΓΣ), δικαίωμα κατάθεσης ψηφίσματος σε αυτές, δικαίωμα υποβολής αίτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΦΣ για σχηματισμό πολιτικού σχήματος, δικαίωμα συμμετοχής σε πολιτικό σχήμα και άλλα δικαιώματα που απορρέουν από αυτά.
Το ΔΣ αποτελείται από 11 άτομα, τα οποία είναι μέλη των πολιτικών σχημάτων ανάλογα με τα αποτελέσματά τους στις εκλογές. Φέτος, το ΔΣ περιλαμβάνει 5 μέλη της ΠΑΣΠ, 4 της ΔΑΠ, 1 της ΠΚΣ και 1 της ΑΡΕΝΑ. Το ΔΣ αποφασίζει για θέματα σχετικά με το ΦΣ, αλλά όχι τα σημαντικότερα. Τα σημαντικότερα ζητήματα λαμβάνονται μέσω της ΓΣ, ωστόσο η ημερομηνία διεξαγωγής της εξαρτάται -συνήθως- από απόφαση του ΔΣ -πλειοψηφικά. Αυτό σημαίνει ότι αν φέτος (π.χ.) μια παράταξη βγεί με μεγάλη διαφορά πρώτη, και συγκεντρώσει ποσοστό ανάλογο των 6 μελών στο ΔΣ, τότε έχει αυτοδυναμία και κάνει -λίγο πολύ- ό,τι θέλει.
Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.
Το ΔΣ αποτελείται από 11 άτομα, τα οποία είναι μέλη των πολιτικών σχημάτων ανάλογα με τα αποτελέσματά τους στις εκλογές. Φέτος, το ΔΣ περιλαμβάνει 5 μέλη της ΠΑΣΠ, 4 της ΔΑΠ, 1 της ΠΚΣ και 1 της ΑΡΕΝΑ. Το ΔΣ αποφασίζει για θέματα σχετικά με το ΦΣ, αλλά όχι τα σημαντικότερα. Τα σημαντικότερα ζητήματα λαμβάνονται μέσω της ΓΣ, ωστόσο η ημερομηνία διεξαγωγής της εξαρτάται -συνήθως- από απόφαση του ΔΣ -πλειοψηφικά. Αυτό σημαίνει ότι αν φέτος (π.χ.) μια παράταξη βγεί με μεγάλη διαφορά πρώτη, και συγκεντρώσει ποσοστό ανάλογο των 6 μελών στο ΔΣ, τότε έχει αυτοδυναμία και κάνει -λίγο πολύ- ό,τι θέλει.
Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μήπως αυτό το διάλογο τον έχει κάνει κι άλλος;
Ισόγειο:
[...]
- Θα ήθελα να μου δείξεις το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου.
- Τι σημασία έχει αυτό;
- Έχει, και μεγάλη μάλιστα.
- Ωραία, πήγαινε να το ζητήσεις στο υπόγειο.
[...]
Υπόγειο:
- Γειά χαρά φιλαράκο, μήπως μπορείς να μου βρεις ένα αντίγραφο του καταστατικού του ΦΣ;
- Τι πράγμα;
- Λέω, ένα αντίγραφο του καταστατικού του ΦΣ, αυτό με τους κανονισμούς, που λέει πότε γίνονται συνελεύσεις κτλ.
- Ααα... Μίσό να ρωτήσω μέσα....
[...]
- Λοιπόν, όχι φίλε δεν το έχουμε... Στο ειρηνοδικίο μου είπαν θα το βρεις.
- Συγνώμη, και τους κανονισμούς, τα δικαιώματα κτλ. από που τους βλέπετε;
- Ε, ντάξει μωρέ, αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.
PASCAL wrote:Μήπως αυτό το διάλογο τον έχει κάνει κι άλλος;
Ισόγειο:
[...]
- Θα ήθελα να μου δείξεις το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου.
- Τι σημασία έχει αυτό;
- Έχει, και μεγάλη μάλιστα.
- Ωραία, πήγαινε να το ζητήσεις στο υπόγειο.
[...]
Υπόγειο:
- Γειά χαρά φιλαράκο, μήπως μπορείς να μου βρεις ένα αντίγραφο του καταστατικού του ΦΣ;
- Τι πράγμα;
- Λέω, ένα αντίγραφο του καταστατικού του ΦΣ, αυτό με τους κανονισμούς, που λέει πότε γίνονται συνελεύσεις κτλ.
- Ααα... Μίσό να ρωτήσω μέσα....
[...]
- Λοιπόν, όχι φίλε δεν το έχουμε... Στο ειρηνοδικίο μου είπαν θα το βρεις.
- Συγνώμη, και τους κανονισμούς, τα δικαιώματα κτλ. από που τους βλέπετε;
- Ε, ντάξει μωρέ, αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.

Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Τώρα μένει μόνο να δούμε πως θα φύγουνε

Ποιοι θα φύγουνε??elsupreme wrote:![]()
Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Τώρα μένει μόνο να δούμε πως θα φύγουνε

- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Νομίζω σε μια παρόμοια περίπτωση έχει μπλέξει και η ΕΦΕΕ. Δε μπορώ να πω ότι είμαι φανατικά κατά των παρατάξεων (σε καμία περίπτωση υπέρ, όχι όπως είναι σήμερα), αλλά σαν οργάνωση θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο ρόλο μια οργάνωση φοιτητών χωρίς χρώμα, παρά δυο ή τρεις παρατάξεις...Και όχι, δεν είμαι καθόλου απολιτίκ, απλώς σε εσωτερικά θέματα πανεπιστημίου, τουλάχιστον, δεν βλέπω που διαφέρουν τα συμφέροντα ενος δαπίτη κι ενός πασπίτη, το θέμα βέβαια είναι να το δούνε κι αυτοί, όσοι τουλάχιστον δεν το χουνε δει.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
θα βοηθούσε καλύτερα να φτιαχνόταν σύλλογος φοιτητών ανα τμήμα, όπως σε άλλα πανεπιστήμια. Ίσως έτσι να αντιμετωπίζοταν αρκετά θέματα εντός του εκάστοτε τμήματος πιο ουσιαστικά.
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Μήπως διαφέρουν στο ότι δεν χωράνε όλοι σε μια καρέκλα;miv wrote:Και όχι, δεν είμαι καθόλου απολιτίκ, απλώς σε εσωτερικά θέματα πανεπιστημίου, τουλάχιστον, δεν βλέπω που διαφέρουν τα συμφέροντα ενος δαπίτη κι ενός πασπίτη, το θέμα βέβαια είναι να το δούνε κι αυτοί, όσοι τουλάχιστον δεν το χουνε δει.