Σκοποβολή, κυνήγι, όπλα

Σίγουρα όλο και κάτι δε θα ταιριάζει με τις παραπάνω ψυχαγωγικές κατηγορίες...
Post Reply
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Σκοποβολή, κυνήγι, όπλα

Post by jimm » Fri Feb 26, 2010 1:11 pm

Ασχολειται κανεις με σκοποβολη ή κυνηγι; :cool:

Τελευταια εχω σταματησει το κυνηγι και το εχω ριξει στο skeet shooting και αλλα σχετικα, σε ενα τοπικο club.
http://www.youtube.com/watch?v=BUHauASu ... r_embedded
Πολυ καλη εξασκηση!

Οσον αφορα τα οπλα, περα απο τα κηνυγετικα, για home defense αγαπημενο το κλασικο Remington 870! Πολλοι σε πολλα states το εμπιστευονται για το μαγαζι ή το σπιτι τους.
http://www.youtube.com/watch?v=KdW2TAfN3mQ

Πειτε γνωμες, προτιμησεις, εμπειριες κλπ! ;)
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Σκοποβολή, κυνήγι, όπλα

Post by rose » Fri Feb 26, 2010 2:02 pm

Ωραίο θέμα αλλα να ξεκαθαρίσω οτι δεν ασχολουμαι με το κυνήγι αν και εχω γνωστό που πάει για λαγους αγριογουρουνα κτλ(το δευτερο με αλλους 5 μαζι για να στήνουν ενέδρες κ.α). Ομως θα ηθελα να ρωτήσω αν στην Αμερική ειναι δικαίωμα καθε πολίτη η οπλοκατοχή και η οπλοφορία (νομίζω ειναι διαφορετικό) Τι ισχύει στην Ελλάδα? Γενικά και χωρίς να το εχω ψάξει βλέπω με καλό μάτι την οπλοκατοχή για άμυνα.
που θα πάει θα το δουμε...
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Feb 26, 2010 3:20 pm

Ειναι δυο κατηγοριες, τα πιστολια χειρος και τα rifles/shotguns.

Πιστολια χειρος που μπορεις να τα βαλεις στην τσεπη (και συνεπως να τα κουβαλας μαζι σου χωρις να φαινονται), χρειαζονται αδεια την οποια για να παρεις πρεπει να εχεις καποια ιδιοτητα που να την δικαιολογει. (πχ να εισαι αναγκασμενος να κουβαλας μαζι σου λογω δουλειας σημαντικα εγγραφα, μεγαλα χρηματικα ποσα κλπ)
Αν εχεις τετοια αδεια, μπορεις να κουβαλας ενα Glock πχ και να το χρησιμοποιησεις αν πανε να σε ληστεψουν.

Για rifles και shotguns (σαν το rem870 που εχω σε link λχ), στα περισσοτερα states (αν οχι σε ολα) ειναι ελευθερη η κατοχη τους στον οποιονδηποτε νομιμο πολιτη, με την προυποθεση συνηθως οτι θα μενουν σε καποιο συγκεκριμενο χωρο, πχ στο σπιτι ή στο μαγαζί σου. Απαγορευεται γενικα να χρησιμοποιηθουν εξω απο αυτες τις εγκαταστασεις (εκτος και αν ειναι κηνυγετικα ή για αθληματα σκοποβολης).
Το μονο που χρειαζεται βασικα ειναι να πας να συμπληρωσεις μια σχετικη αιτηση στην αστυνομια και παιρνεις το permit που σου επιτρεπει να αγορασεις το οπλο(-α).
(εκτος αν εχεις λερωμενο ποινικο μητρωο ή ιστορικο με ψυχιατρεια κλπ, σε αυτη την περιπτωση δε σου δινουν permit.)

Η χρηση για αυτοαμυνα μεσα στο μαγαζι σου ή στο σπιτι σου, σε περιπτωση ληστειας κλπ, επιτρεπεται (συνταγματικα).
Ο βασικος περιορισμος ειναι οτι δεν επιτρεπεται να ριξεις στον αλλο πισωπλατα, οταν αυτος τρεχει για να φύγει.

Αυτα ισχυουν χοντρικα παντου, απο εκει και περα καθε state εχει τη δικη του συγκεκριμενη νομοθεσια που διαφοροποιουν λίγο ή περισσοτερο τα παραπανω, προς το πιο χαλαρο ή προς το πιο αυστηρο, αναλογα.
Γενικα, το πιο σημαντικο ειναι να εισαι ενημερος σχετικα με τη νομοθεσια της περιοχης σου (σου γνωστοποιουν αρκετα οταν πας να παρεις το permit σου).

Πολλοι θεωρουν πως η πιο "χαλαρη" πολιτεια στο gun control είναι το texas, αλλα εχω ακουσει οτι στο vermont ειναι ακομα πιο χαλαρα.
Last edited by jimm on Fri Feb 26, 2010 7:14 pm, edited 1 time in total.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Fri Feb 26, 2010 3:50 pm

καμιά σφεντόνα να βαράμε τον Νικοπολίδη στο ΟΑΚΑ παίζει??
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Feb 26, 2010 7:27 pm

Μιας και μιλαμε για skeet shooting... κοιταξτε τον Tom Knapp, απιστευτος ο τυπος!

http://www.youtube.com/watch?v=jpv0yZC3 ... re=related
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Fri Feb 26, 2010 10:56 pm

Αλήθεια,ξέρετε καμία λέσχη για σκοποβολή? Πρέπει να έχεις δικό σου όπλο? Τι παίζει από τιμές?
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Fri Feb 26, 2010 11:11 pm

@Cypher εικόνα του loner με όπλο και καπέλο τώρα!!!!!(Για προσωπική χρήση η φωτογραφία)
edit:Poll τώρα ο μιχαλάκης πάει στρατό!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Feb 26, 2010 11:18 pm

Loner wrote:Αλήθεια,ξέρετε καμία λέσχη για σκοποβολή? Πρέπει να έχεις δικό σου όπλο? Τι παίζει από τιμές?
Παλιά υπήρχε στον Αγ. Κοσμά. Φαντάζομαι ότι είναι εκεί ακόμη. Δεν χρειάζεται να έχεις δικό σου όπλο - σου δίνουν ένα εκεί, καθώς και "σφαίρες" (μικρά, ελαφριά μεταλλικά κομμάτια - όχι κανονικές) και χαρτιά για στόχους. Το όπλο είναι για 2 χέρια, σαν δίκαννο απ' αυτά που στηρίζονται στον ώμο (δεν ξέρω ορολογία). Φυσικά πληρώνεις, νομίζω με την ώρα. Από τιμές δεν ξέρω διότι έχω να πατήσω πάνω από 10ετία.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Feb 27, 2010 12:12 pm

Τα όπλα στον Αγ. Κοσμά ήταν θεόστραβα ...
Post Reply

Return to “Άλλα ψυχαγωγικά θέματα”