Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Θα κλείσει?

Post by The Punisher » Sat Mar 06, 2010 11:30 pm

Το "κάνουν" είναι ίσως αδόκιμο πρόσωπο. Είναι προβλήματα που αγγίζουν όλους μας. Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει αντίδραση (στο κάτω κάτω, αν σκοπεύουν να τα περάσουν "με κάθε κόστος", να ξέρουν ότι δεν τρελαινόμαστε κιόλας..) Εγώ εκεί που διαφωνώ είναι με τον τρόπο διαμαρτυρίας (όπως έχω ξαναπεί παλιότερα άλλωστε). Η κατάληψη δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό μέτρο, δεδομένου ότι ούτε κόσμο μαζεύει, ούτε broadcast γίνεται το πρόβλημα ιδιαίτερα. Πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, να δοθεί βάρος στις συζητήσεις, να υπάρξουν πιο "επικοινωνιακές" μέθοδοι συσπείρωσης κλπ. :roll:
sinty
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by sinty » Sat Mar 06, 2010 11:34 pm

The Punisher wrote:Το "κάνουν" είναι ίσως αδόκιμο πρόσωπο. Είναι προβλήματα που αγγίζουν όλους μας. Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει αντίδραση (στο κάτω κάτω, αν σκοπεύουν να τα περάσουν "με κάθε κόστος", να ξέρουν ότι δεν τρελαινόμαστε κιόλας..) Εγώ εκεί που διαφωνώ είναι με τον τρόπο διαμαρτυρίας (όπως έχω ξαναπεί παλιότερα άλλωστε). Η κατάληψη δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό μέτρο, δεδομένου ότι ούτε κόσμο μαζεύει, ούτε broadcast γίνεται το πρόβλημα ιδιαίτερα. Πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, να δοθεί βάρος στις συζητήσεις, να υπάρξουν πιο "επικοινωνιακές" μέθοδοι συσπείρωσης κλπ. :roll:
Αν αυτό δε θεωρείται ιδανικό σενάριο!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά δε φαντάζομαι κατι τέτοιο να γίνει πότε...(λες να κάνω λάθος) οπότε λέω σκοπεύεις που σκοπεύεις να κλείσεις "κάτι" μην ξανακάνεις κάτι που και στο παρελθόν δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα!(το γενικό εσυ...)
She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sun Mar 07, 2010 12:26 am

PASCAL wrote:Όχι μωρέ δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη. Ας πούμε αυτό τώρα που κόβουν την πρόσβαση σε πάνω από 9.000 τίτλους επιστημονικών βιβλίων και περιοδικών δεν είναι ΕΝΑΣ λόγος. Τα νέα μέτρα δεν μας αγγίζουν εμάς στα πανεπιστήμια. Χαλαρά. Τη δουλίτσα μας, τη μπαλίτσα μας και τα κεφάλια μέσα για εξεταστικές.
Ενώ ας πούμε το να κλείσουμε επ αόριστον το πανεπιστήμιο χωρίς περιφρούρηση με τους μπάχαλους να κάνουν ότι θέλουν και μοναδικό αποτέλεσμα ένα χαμένο εξάμηνο με τους πασποδαπίτες να βγαίνουν ακόμα πιο ισχυροί στο τέλος είναι μια πάρα πολύ αποτελεσματική αντίδραση έτσι για το καλό της σχολής..τι να πει κανείς.
εγώ προσωπικά δεν διαφωνώ με την κατάληψη αρκεί να μου εγγυηθεί κάποιος ότι θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια και περιφρούρηση.όχι πάνω στις δικές μου πλάτες να το παίζουν επαναστάτες ορισμένοι ορισμένοι σύντροφοι αγωνιστές..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Mar 07, 2010 1:40 am

εσυ θα κατσεις στην περιφρουρηση η πρεπει να το κανονισουμε "εμεις οι αλλοι" αυτο;
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Mar 07, 2010 2:23 am

chriskin wrote:εσυ θα κατσεις στην περιφρουρηση η πρεπει να το κανονισουμε "εμεις οι αλλοι" αυτο;
:lol: :lol: τι να κανονίσεις εσύ δηλαδή??περιφρούρηση μόνο αν συμμετέχει μία συγκεκριμένη παράταξη αλλιώς δεν τη σώζουνε την κατάληψη ούτε 100 jaδες..και καταρχήν ας περιμένουμε να γίνει πρώτα..και δεύτερον αν δεν κατάλαβες πες μου το στο πμ γιατί δεν γουστάρω να εκφέρω πολιτικές απόψεις στο φορουμ.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Mar 07, 2010 2:47 am

ja_the_invincible wrote:
chriskin wrote:εσυ θα κατσεις στην περιφρουρηση η πρεπει να το κανονισουμε "εμεις οι αλλοι" αυτο;
:lol: :lol: τι να κανονίσεις εσύ δηλαδή??περιφρούρηση μόνο αν συμμετέχει μία συγκεκριμένη παράταξη αλλιώς δεν τη σώζουνε την κατάληψη ούτε 100 jaδες..και καταρχήν ας περιμένουμε να γίνει πρώτα..και δεύτερον αν δεν κατάλαβες πες μου το στο πμ γιατί δεν γουστάρω να εκφέρω πολιτικές απόψεις στο φορουμ.
τι πρεπει να σου στειλω στο πμ δηλαδη?
εσυ θα κατσεις σε περιφρουρηση αμα κατσει η παραταξη π υποστηριζεις τουλαχιστον? και μην ειναι καμια πασπ/δαπ π δεν θα κατσει, λογια εκ του ασφαλους λενε ολοι.
πες μου και σε πμ αμα θες, απλα δεν βλεπω το λογο - δεν σου λεω να πεις συγκεκριμενες κομματικες προτιμησεις, απλα αμα θες να κατσουν οι αλλοι η αμα θες να κατσεις και εσυ μεσα, εστω υπο προυποθεσεις
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Mar 07, 2010 3:00 am

chriskin wrote:
ja_the_invincible wrote:
τι πρεπει να σου στειλω στο πμ δηλαδη?
εσυ θα κατσεις σε περιφρουρηση αμα κατσει η παραταξη π υποστηριζεις τουλαχιστον? και μην ειναι καμια πασπ/δαπ π δεν θα κατσει, λογια εκ του ασφαλους λενε ολοι.
πες μου και σε πμ αμα θες, απλα δεν βλεπω το λογο - δεν σου λεω να πεις συγκεκριμενες κομματικες προτιμησεις, απλα αμα θες να κατσουν οι αλλοι η αμα θες να κατσεις και εσυ μεσα, εστω υπο προυποθεσεις
Καταρχήν με προσβάλλεις με το πασπ/δαπ-εγώ δεν σε έβρισα αν και γενικά δεν στηρίζω καμία παράταξη αυτές μου κάθονται στο στομάχι.
Εγώ κάθομαι αλλά μόνο αν υπάρξει σοβαρή συνεννόηση από τις αριστερές παρατάξεις της ασοεε κάτι πολύ χλωμό αν θες την γνώμη μου.υπο προυποθέσεις ΝΑΙ θα κάτσω , σε ρεαλιστική βάση θα απέχω..εκτός και αν η συνέλευση κρύβει καμιά έκπληξη-είδομεν..
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Mar 07, 2010 3:16 am

χαλαρα, δεν σε ξερω

αυτο ηθελα να μου πεις μονο, να δω αμα "παιζουμε" στην ιδια λογικη
ας δουμε λοιπον οταν ερθει η ωρα τι θα αποφασιστει, ελπιζω κι εγω σε ενα τετοιο κλιμα συνεννόησης

σε πμ η συνεχεια αμα θελεις
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Sun Mar 07, 2010 3:24 am

Συννενοούνται ρε οι παρατάξεις ποτέ μεταξύ τους? :lol: :lol: :smt018 :smt017
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Mar 07, 2010 3:32 am

nikolas17 wrote:Συννενοούνται ρε οι παρατάξεις ποτέ μεταξύ τους? :lol: :lol: :smt018 :smt017
κοιτα καποιες συννενοούνται αρκετα συχνα (στη σχολη μας απο οτι εχω δει αρενα με εαακ - και η πασπ με τη δαπ θα ελεγε κανενας κακοπροαιρετος :roll: )

το θεμα ειναι να γινει λιγο πιο ανοιχτη η συννενοηση μεταξυ των τριων αριστερων παραταξεων (και του στεκιου; αν και το βλεπω ακομα πιο χλωμο, σε καποιες φασεις , ομως, πιστευω πως καθε πλευρα πρεπει να κανει καποια βηματα πισω αμα υπαρχουν κοινοι στοχοι)
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Sun Mar 07, 2010 3:48 am

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κράζετε για ανύπαρκτη περιφρούρηση? Το 2006-2007, δηλαδή δύο χρονιές με καταλήψεις, δεν πειράχτηκε τίποτα στο πανεπιστήμιο και πέρα από αυτό οι μαζικές καταλήψεις ήταν αποτελεσματική λύση. Για πέρισυ που λέτε δεν έχει βάση, καθώς δεν έκανε ο σύλλογος φοιτητών κατάληψη, αλλά άλλα άτομα που είχαν καταλάβει τη σχολή. Μη μιλάμε έτσι γενικά και αόριστα. Εξάλλου άμα θες κάτι να πετύχει το βοηθάς να πάει καλά. Άμα δε θες, μπορείς να βρεις χίλιες δικαιολογίες και αρνητικά σε αυτό. Το θέμα είναι ότι οι κοινωνικές αλλαγές και συνθήκες τη σήμερον ημέρα δεν έχουν σχέση μόνο με μια κοινωνική ομάδα(πχ φοιτητές) αλλά με ολόκληρο το σύνολο της κοινωνίας (από μαθητές μέχρι συνταξιούχους). Οι απαντήσεις πρέπει να είναι συλλογικές,αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι στην αιώνια παρακμή των συντεχνιακών διεκδικήσεων που συμβαίνει στον εργασιακό τομέα τα προηγούμενα χρόνια.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Mar 07, 2010 5:15 am

The Heart Collector wrote:Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κράζετε για ανύπαρκτη περιφρούρηση? Το 2006-2007, δηλαδή δύο χρονιές με καταλήψεις, δεν πειράχτηκε τίποτα στο πανεπιστήμιο και πέρα από αυτό οι μαζικές καταλήψεις ήταν αποτελεσματική λύση. Για πέρισυ που λέτε δεν έχει βάση, καθώς δεν έκανε ο σύλλογος φοιτητών κατάληψη, αλλά άλλα άτομα που είχαν καταλάβει τη σχολή. Μη μιλάμε έτσι γενικά και αόριστα. Εξάλλου άμα θες κάτι να πετύχει το βοηθάς να πάει καλά. Άμα δε θες, μπορείς να βρεις χίλιες δικαιολογίες και αρνητικά σε αυτό. Το θέμα είναι ότι οι κοινωνικές αλλαγές και συνθήκες τη σήμερον ημέρα δεν έχουν σχέση μόνο με μια κοινωνική ομάδα(πχ φοιτητές) αλλά με ολόκληρο το σύνολο της κοινωνίας (από μαθητές μέχρι συνταξιούχους). Οι απαντήσεις πρέπει να είναι συλλογικές,αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι στην αιώνια παρακμή των συντεχνιακών διεκδικήσεων που συμβαίνει στον εργασιακό τομέα τα προηγούμενα χρόνια.
Φωτογραφία από τον Φεβρουάριο του 2007 (εδω http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 058#p71058 και σε επόμενα ποστ υπάρχουν και άλλες)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Mar 07, 2010 2:14 pm

γιατί η εικόναμου μοιάζει τελείως φυσική? :lol:
άμα δεν είναι βομβαρδισμένη η σχολή με το μπ...ο που γίνεται από τις αφίσες ότι και να δούμε φυσικό μας φαίνεται.. :lol:
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Mar 07, 2010 2:32 pm

μα το θέμα δεν είναι ότι θα γίνουν καταστροφές..πολύ χειρότερες καταστροφές γίναν πέρσι στις εκλογές όταν διαλύθηκαν 2-3 αμφιθέατρα για να πανηγυρίσουν ορισμένοι που κατά τα άλλα κόπτονται για το πανεπιστήμιο.δεν μπορείς όμως να έχεις κατάληψη με σοβαρές απαιτήσεις όταν έχουν μπουκάρει οι μπαχαλάκηδες :???: .
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun Mar 07, 2010 3:01 pm

ja_the_invincible wrote:μα το θέμα δεν είναι ότι θα γίνουν καταστροφές..πολύ χειρότερες καταστροφές γίναν πέρσι στις εκλογές όταν διαλύθηκαν 2-3 αμφιθέατρα για να πανηγυρίσουν ορισμένοι που κατά τα άλλα κόπτονται για το πανεπιστήμιο.δεν μπορείς όμως να έχεις κατάληψη με σοβαρές απαιτήσεις όταν έχουν μπουκάρει οι μπαχαλάκηδες :???: .
Να άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα. Αυτοί που δήθεν νοιάζονται για το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του, για να "πανιγυρίσουν" γκρέμισαν κάνα 2 αμφιθέατρα, τα οποία και φυσικά δεν πλήρωσαν. Κατά τα άλλα νοιάζονται για εμάς...
Εξάλλου ποιες θα είναι οι σοβαρές απαιτήσεις μας αν κάνουμε κατάληψη?? Τα κλασσικά? 5% στην παιδεία, κάτω τα χέρια από το άσυλο, κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, δωρεάν παιδεία, κατώτατος μισθός 1.400 € κλπ?? Ωραία μια τσάμπα κατάληψη της οποίας τα αιτήματα δεν θα ακουστούν, η οποία θα τελειώσει πιο άδοξα και αθόρυβα από όλες τις άλλες, με ένα χαμένο 6μηνο, ή ακόμα χειρότερα, με εξεταστική πάνω στο Sonisphere (μας τα έχουν στερήσει όλα, αλλά τους Metallica δεν θα τους αφήσουμε :smt093 ). Στο κάτω κάτω αυτά τα αιτήματα δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα που αυτή τη στιγμή δεν είναι να έχουμε τα λεφτουδάκια μας, αλλά να σώσουμε και καμιά Ελλάδα λέω εγώ τώρα.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Mar 07, 2010 4:28 pm

Theofaman wrote:
The Heart Collector wrote:Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κράζετε για ανύπαρκτη περιφρούρηση? Το 2006-2007, δηλαδή δύο χρονιές με καταλήψεις, δεν πειράχτηκε τίποτα στο πανεπιστήμιο και πέρα από αυτό οι μαζικές καταλήψεις ήταν αποτελεσματική λύση. Για πέρισυ που λέτε δεν έχει βάση, καθώς δεν έκανε ο σύλλογος φοιτητών κατάληψη, αλλά άλλα άτομα που είχαν καταλάβει τη σχολή. Μη μιλάμε έτσι γενικά και αόριστα. Εξάλλου άμα θες κάτι να πετύχει το βοηθάς να πάει καλά. Άμα δε θες, μπορείς να βρεις χίλιες δικαιολογίες και αρνητικά σε αυτό. Το θέμα είναι ότι οι κοινωνικές αλλαγές και συνθήκες τη σήμερον ημέρα δεν έχουν σχέση μόνο με μια κοινωνική ομάδα(πχ φοιτητές) αλλά με ολόκληρο το σύνολο της κοινωνίας (από μαθητές μέχρι συνταξιούχους). Οι απαντήσεις πρέπει να είναι συλλογικές,αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι στην αιώνια παρακμή των συντεχνιακών διεκδικήσεων που συμβαίνει στον εργασιακό τομέα τα προηγούμενα χρόνια.
Φωτογραφία από τον Φεβρουάριο του 2007 (εδω http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 058#p71058 και σε επόμενα ποστ υπάρχουν και άλλες)

επετρεψε μου να πω το προφανες : καλυτερα καποιο ασχημα γραμμενο συνθημα (με αστειο η εξυπνο περιεχομενο) στον τοιχο παρα αυτη η αηδια με τις αφισες πασπ/δαπ στη γραμματεια που δεν μπορεις ουτε καν να περασεις αμα υπαρχει κοσμος.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 07, 2010 4:38 pm

Και ακόμα καλύτερα τίποτα από τα 2... Αν και στην ΑΣΟΕΕ τοίχος μη γραμμένος ή αφισοκολλημένος δεν υπάρχει :roll:
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Mar 07, 2010 4:41 pm

marios wrote:Και ακόμα καλύτερα τίποτα από τα 2... Αν και στην ΑΣΟΕΕ τοίχος μη γραμμένος ή αφισοκολλημένος δεν υπάρχει :roll:
το ταβάνι μόνο γιατί δεν φτάνουν :lol:
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 07, 2010 4:41 pm

dexter wrote:
marios wrote:Και ακόμα καλύτερα τίποτα από τα 2... Αν και στην ΑΣΟΕΕ τοίχος μη γραμμένος ή αφισοκολλημένος δεν υπάρχει :roll:
Μην δίνεις ιδέες :-p
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Mar 07, 2010 4:48 pm

Πέρα απ' την πλάκα, οι κάτασπροι τοίχοι δεν είναι και το πιο όμορφο θέαμα. Θα μπορούσαν να καλέσουν graffiti groups στα πλαίσια κάποιου διαγωνισμού και να έχουμε μια πολύ πρωτότυπη και καλαίσθητη σχολή. Τώρα πάει ο καθένας και γράφει ό,τι του έρθει, και δεν του λέει και κανείς τίποτα. (Τα μηνύματα τα ακούμε κι από αλλού, δε χρειάζεται να τα βλέπουμε και στους τοίχους με spray)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Mar 07, 2010 4:56 pm

chriskin wrote:
Theofaman wrote:

επετρεψε μου να πω το προφανες : καλυτερα καποιο ασχημα γραμμενο συνθημα (με αστειο η εξυπνο περιεχομενο) στον τοιχο παρα αυτη η αηδια με τις αφισες πασπ/δαπ στη γραμματεια που δεν μπορεις ουτε καν να περασεις αμα υπαρχει κοσμος.
Το θέμα δεν είναι μόνο τα συνθήματα αλλα και οι ζημιές στον χώρο όπως αυτή
p2.jpg
δυστυχώς δεν δουλεύουν τα λινκ με τις φωτογραφίες απο το ποστ που έδωσα προηγουμένως αλλά δεν νομίζω πως έχει και νόημα να συνεχίσω να ανεβάζω φωτογραφίες. Γνώμη μου είναι πως το να λέμε ότι στις τότε καταλήψεις δεν πειράχτηκε τίποτε (και το τί κάνουν οι παρατάξεις δεν αποτελεί δικαιολογία. Το ότι οι άλλοι γεμίζουν τον χώρο αφίσες δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο) δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Theofaman on Sun Mar 07, 2010 5:03 pm, edited 1 time in total.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Sun Mar 07, 2010 5:02 pm

marios wrote:
dexter wrote:
Μην δίνεις ιδέες :-p
Ισχύει.....Το έχω δει αλλού,μην δίνετε ιδέες...... :roll: Αν και εδώ προς το παρόν το ταβάνι κοσμείται από σαίτες! :-p
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”