Υποβάθμιση του πτυχίου

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Υποβάθμιση του πτυχίου

Post by nickpro » Mon Mar 08, 2010 6:56 pm

Μου ήρθε μια περίεργη ιδέα, ίσως τελείως μπαρούφα, αλλά θα την πω. :-p
Δεν θα λυνόταν το πρόβλημα αν τα πτυχία μας με κάποιον τρόπο αναγνωριζόντουσαν ως Master?? Δηλαδή αν πρέπει να αναγνωρίσουμε ίσα δικαιώματα στα κολλέγια με τα πτυχία που προσφέρουν αυτή τη στιγμή τα ΑΕΙ, γιατί να μην το κάνουμε και στην συνέχεια να ανεβάσουμε τα πτυχία των ΑΕΙ. Φυσικά αυτό προυποθέτει 1 χρόνο παραπάνω φοίτηση και μερικά ακόμα μαθήματα, αλλά στο ΕΜΠ γιατί το κάνουνε?? :smt017
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Mon Mar 08, 2010 6:57 pm

nickpro wrote:Μου ήρθε μια περίεργη ιδέα, ίσως τελείως μπαρούφα, αλλά θα την πω. :-p
Δεν θα λυνόταν το πρόβλημα αν τα πτυχία μας με κάποιον τρόπο αναγνωριζόντουσαν ως Master?? Δηλαδή αν πρέπει να αναγνωρίσουμε ίσα δικαιώματα στα κολλέγια με τα πτυχία που προσφέρουν αυτή τη στιγμή τα ΑΕΙ, γιατί να μην το κάνουμε και στην συνέχεια να ανεβάσουμε τα πτυχία των ΑΕΙ. Φυσικά αυτό προυποθέτει 1 χρόνο παραπάνω φοίτηση και μερικά ακόμα μαθήματα, αλλά στο ΕΜΠ γιατί το κάνουνε?? :smt017
Αυτό δεν γίνεται, μεν, αλλά αν ξαναδεις το (2) πιο πάνω θα μπεις στο πνεύμα... :smt002

Δ. Γκρ.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Theofaman » Mon Mar 08, 2010 6:58 pm

nickpro wrote:Μου ήρθε μια περίεργη ιδέα, ίσως τελείως μπαρούφα, αλλά θα την πω. :-p
Δεν το κάνουν http://www.ntua.gr/announcements/rector/an_16_8376.html
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Mar 08, 2010 7:20 pm

Theofaman wrote: Δεν το κάνουν http://www.ntua.gr/announcements/rector/an_16_8376.html
Μάλιστα. Αυτό είναι μπόμπα.Από όσο ήξερα με 5 χρόνια και τόσα μαθήματα, μέχρι και σήμερα ήταν ισότιμα με master. Ή μήπως ήταν ένας μύθος??

@redlabel: Μια προφανής λύση είναι τα "παραμάγαζα" να πάψουν να είναι παραμάγαζα και να γίνουν ΙΑΕΙ. Αλλά αυτό απλά δεν γίνεται...Κάνει μπαμ όμως ότι είναι trojan horse ε?. :smt012
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon Mar 08, 2010 7:38 pm

nickpro wrote:Μάλιστα. Αυτό είναι μπόμπα.Από όσο ήξερα με 5 χρόνια και τόσα μαθήματα, μέχρι και σήμερα ήταν ισότιμα με master. Ή μήπως ήταν ένας μύθος??
Αυτή ήταν - και παραμένει - η επιδίωξη των Πολυτεχνείων/Πολυτεχνικών Σχολών και των αποφοίτων τους. Μέχρι σήμερα αποδείχτηκε ατελέσφορη. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Δ. Γκρ.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Mar 08, 2010 8:07 pm

Νομίζω πως τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι ελαφρώς διαφορετικά από ότι τα φανταζόμαστε όσο είμαστε ακόμα στο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν άτομα με πτυχίο ΤΕΙ ή ΙΕΚ, των οποίων οι γνώσεις και οι ικανότητες είναι αξιοζήλευτες και για έναν απόφοιτο ΑΕΙ και που κατέχουν θέσεις κλειδιά στις επιχειρήσεις. Στην πράξη κρινόμαστε εάν αξίζουμε το πτυχίο μας και στην πράξη φαίνεται εάν αυτό έχει κάποια αξία. Αλίμονο εάν αρκούσε από μόνο του ένα χαρτί για να σου ανοίξει ή να σου κλείσει τόσες πόρτες. Η εμπειρία μου από τον χώρο εργασίας μου δείχνει πως το πτυχίο συνυπολογίζεται μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και τις γνώσεις ενός εργαζόμενου. Κατά συνέπεια νομίζω πως δεν πρέπει να κινδυνολογούμε τόσο. Αυτό που αξίζει να μας προβληματίσει είναι το κατά πόσο όλα αυτά θα δουλέψουν αξιοκρατικά και δίκαια. Η μέχρι πρότινος εμπειρία μας μας διδάσκει πως τα κονέ είναι σημαντικά. Πόσα άτομα με πτυχίο ή χωρίς ΑΕΙ προωθούνται για διάφορους άλλους λόγους?
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Mar 08, 2010 8:55 pm

redlabel wrote:Ποια διαδικασία ακολουθεί το ΤΕΕ γιανα δώσει άδεια άσκησης επαγγέλματος στους Μηχανικούς και ποια είναι η ουσιαστική και τυπική σημασία της; Γιατί δεν "παρεξηγούνται" οι διπλωματούχοι Μηχανικοί όταν συμμετέχουν σε αυτή (έτσι και όπως γινόταν/γίνεται);
Άλλο ανέκδοτο κι αυτό το ΤΕΕ. Για να γραφτείς στην κλίκα, άμα έχεις το χαρτί, πας για μια συνέντευξη του ενός τετάρτου όπου σε ρωτάνε τι έκανες στη διπλωματική σου. Ό,τι και να απαντήσεις δεν έχει σημασία, στην κλίκα γράφεσαι.

Τυπική σημασία έχει μεγάλη, ουσιαστική καμία.

Έχω μάλιστα μηχανικό συνάδελφο που δεν πήγε καν (γιατί βαριόταν) και παίρνει και μεγαλύτερο μισθό διότι το ΙΚΑ έχει μικρότερες κρατήσεις.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon Mar 08, 2010 9:39 pm

Αυτό είναι ο "τύπος" της συνάρτησης. Υπάρχει και "παράγωγος", που ενεργοποιείται κατά περίπτωση, ως μέσο άμυνας του συστήματος απέναντι σε δυνάμει "παρείσακτους"...

Δ. Γκρ.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Mar 08, 2010 9:53 pm

redlabel wrote:
chriskin wrote:μεσα σε αυτους που εχουν δικαιωμα να περασουν απο αυτο ειναι και αυτοι των κολλεγιων;
Πολύ καλό ερώτημα. Επιτέλους, κάποιος έκανε το link (έστω και με λαθεμένο attitude)!
αμα μπορειτε να μου εξηγησετε τη λαθη ειχε η συμπεριφορα μου θα βοηθησε, δεν ορκιζομαι οτι καταλαβα.
γιατι απλα να μην ακυρωσουμε την προσπαθεια εξισωσης? και πιο λογικο και πιο δικαιο μου φαινεται
οποιος θελει master παει μετα να παρει, νομιζω ειναι προφανες
(οπως και φαινεται λιγο χαζο να γεμισει ο κοσμος master, χανουν το κυρος τους και μετα ειναι ευκολο να ζητησουν το ιδιο και τα τει/ιεκ/κολλεγια/δεν-ξερω-τι-αλλο-θα-εμφανιστει και μπαινουμε σε ενα χαζο κυκλο)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon Mar 08, 2010 9:58 pm

chriskin wrote:
redlabel wrote:
chriskin wrote:μεσα σε αυτους που εχουν δικαιωμα να περασουν απο αυτο ειναι και αυτοι των κολλεγιων;
Πολύ καλό ερώτημα. Επιτέλους, κάποιος έκανε το link (έστω και με λαθεμένο attitude)!
αμα μπορειτε να μου εξηγησετε τη λαθη ειχε η συμπεριφορα μου θα βοηθησε, δεν ορκιζομαι οτι καταλαβα.
Εννοώ ότι ίσως υπάρχει τρόπος να μην μπορούν να περάσουν μέσα από αυτά οι απόφοιτοι των "παραμάγαζων", φίλε συνforumίτη...

Δ. Γκρ.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Mar 08, 2010 10:11 pm

ναι καταλαβα τι εννοειτε

δεν θεωρησα ποτε οτι ειναι σωστο να περασουν αυτοι απο τα "παραμαγαζα" , απλα εκει βλεπω αδικια (απο αδικια εχουμε αρκετη σε αυτο τον τοπο - οχι οτι αλλου ειναι αναγκαστικα πιο δικαια , μην παρεξηγηθουμε)
στο θεμα των κολλεγιων βλεπω πως ειναι απλα αναθεωρηση του 16 στην πραξη, χωρις καν να γινει αλλαγη εστω και σε μια γραμμη του συνταγματος
και αυτο ποναει περισσοτερο
γιατι ειναι Και αδικια αλλα Και κοροιδια σε ολους εκεινους που αγωνιζονταν για να αποφευχθει, με λογια η/και με πραξεις
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon Mar 08, 2010 10:18 pm

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα Πανεπιστήμιά μας - που πολύ απέχουν από το τέλειο, είναι αλήθεια - από την επέλαση των τυχοδιωκτών επιχειρηματιών και των κερδοσκόπων της "γνώσης". Και θα το πετύχουμε. No matter what!

Δ. Γκρ.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Mar 08, 2010 10:42 pm

redlabel wrote:Αυτό είναι ο "τύπος" της συνάρτησης. Υπάρχει και "παράγωγος", που ενεργοποιείται κατά περίπτωση, ως μέσο άμυνας του συστήματος απέναντι σε δυνάμει "παρείσακτους"...

Δ. Γκρ.
Ε, προφανώς, σκοπός κάθε βολεμένης συντεχνιακής κλίκας είναι να προστατέψει τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα των μελών της. Και μόνο. Ειδικά αν οι ίδιοι είναι αυτοί που ορίζουν τους "παρείσακτους".
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Mar 08, 2010 10:50 pm

++mikem4600
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Mar 08, 2010 10:56 pm

Σχετικά με την ισοτιμία πτυχίου Πολυτεχνικής Σχολής με master

Σοκ στα Πολυτεχνεία από την άρνηση αναγνώρισης
http://news247.gr/a/4!122298

Προς το παρόν φαίνεται να τρώνε πόρτα. Από την άλλη, το νεοσύστατο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΝΑΙ! Πέρα από το ΠΑΜΑΚ, το ΑΠΘ, την Θράκη και τα Γιάννενα, έπρεπε να φτιάξουν ακόμα ένα...) έχει Πολυτεχνική Σχολή!
http://www.uowm.gr/index.php
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Mar 08, 2010 11:06 pm

Θα συμφωνήσω κι εγώ πως, ναι, υπάρχουν καλοί "προγραμματιστές", καλοί "δικτυάδες", καλοί "διαχειριστές", καλοί "ασφαλίτες" κτλ. που δεν έχουν τελειώσει ΑΕΙ. Έχω γνωρίσει κι εγώ. Αλλά κάθισε ποτέ κανείς να δει τη δουλειά τους σε βάθος; Μήπως πίσω από την εκ πρώτης όψεως αποτελεσματικότητα, την ωραία βιτρίνα, κρύβεται πχ "χύμα κώδικας" ή "κακές ρυθμίσεις" που απλώς δεν έχουν σκάσει(ακόμα); Νοείται ας πούμε ένας πληροφορικός να μην γνωρίζει τι είναι ένα ΠΣ αλλά να είναι root admin επειδή έμαθε UNIX ή μην γνωρίζει τη σημασία του ΕΠΑΛ αλλά να είναι project manager επειδή έχει εμπειρία σε UML; Θα μου πείτε "γιατί όποιος τελειώνει πληροφορική από ΑΕΙ είναι σίγουρο ότι έχει λάβει όλη την παραπάνω θεωρητική και πολύπλευρη γνώση σε σχέση με αυτούς που κατηγορείς;" Φυσικά και όχι. Αλλά το τέλειο πανεπιστήμιο, με τους τέλειους καθηγητές , τους τέλειους φοιτητές, τις τέλειες μεθόδους και τα τέλεια μέσα δεν βρέθηκε ακόμη. Αυτό που διαχωρίζει ένα ΑΕΙ με ένα ΤΕΙ ή ένα κολλέγιο ή ένα ΙΕΚ ή με τους ερασιτέχνες δεν είναι ότι παρέχει στους σπουδαστές του κάποιες ανώτερες πρακτικές γνώσεις αλλά το ότι μεταδίδει μια επιστημονική κουλτούρα δουλειάς και μάθησης, θεωρητικής εμβάθυνσης και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύπλευρης σκέψης και αναστοχασμού πάνω στην επίλυση προβλημάτων. Αν αυτές οι αρχές θέλουμε να διέπουν και τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης καλώς και να το κάνουμε. Να μην υποβαθμίσουμε όμως παράλληλα τα πανεπιστήμια προς τα κάτω, προς μια στείρα πρακτική και εξειδίκευση επειδή "άλλα ισχύουν στην αγορά και άλλα στα πανεπιστήμια".
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Mar 08, 2010 11:07 pm

PASCAL wrote:Θα συμφωνήσω κι εγώ πως, ναι, υπάρχουν καλοί "προγραμματιστές", καλοί "δικτυάδες", καλοί "διαχειριστές", καλοί "ασφαλίτες" κτλ. που δεν έχουν τελειώσει ΑΕΙ. Έχω γνωρίσει κι εγώ. Αλλά κάθισε ποτέ κανείς να δει τη δουλειά τους σε βάθος; Μήπως πίσω από την εκ πρώτης όψεως αποτελεσματικότητα, την ωραία βιτρίνα, κρύβεται πχ "χύμα κώδικας" ή "κακές ρυθμίσεις" που απλώς δεν έχουν σκάσει(ακόμα); Νοείται ας πούμε ένας πληροφορικός να μην γνωρίζει τι είναι ένα ΠΣ αλλά να είναι root admin επειδή έμαθε UNIX ή μην γνωρίζει τη σημασία του ΕΠΑΛ αλλά να είναι project manager επειδή έχει εμπειρία σε UML; Θα μου πείτε "γιατί όποιος τελειώνει πληροφορική από ΑΕΙ είναι σίγουρο ότι έχει λάβει όλη την παραπάνω θεωρητική και πολύπλευρη γνώση σε σχέση με αυτούς που κατηγορείς;" Φυσικά και όχι. Αλλά το τέλειο πανεπιστήμιο, με τους τέλειους καθηγητές , τους τέλειους φοιτητές, τις τέλειες μεθόδους και τα τέλεια μέσα δεν βρέθηκε ακόμη. Αυτό που διαχωρίζει ένα ΑΕΙ με ένα ΤΕΙ ή ένα κολλέγιο ή ένα ΙΕΚ ή με τους ερασιτέχνες δεν είναι ότι παρέχει στους σπουδαστές του κάποιες ανώτερες πρακτικές γνώσεις αλλά το ότι μεταδίδει μια επιστημονική κουλτούρα δουλειάς και μάθησης, θεωρητικής εμβάθυνσης και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύπλευρης σκέψης και αναστοχασμού πάνω στην επίλυση προβλημάτων. Αν αυτές οι αρχές θέλουμε να διέπουν και τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης καλώς και να το κάνουμε. Να μην υποβαθμίσουμε όμως παράλληλα τα πανεπιστήμια προς τα κάτω, προς μια στείρα πρακτική και εξειδίκευση επειδή "άλλα ισχύουν στην αγορά και άλλα στα πανεπιστήμια".
+++++++
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Mar 09, 2010 12:12 am

redlabel wrote: (2). Τι μπορείς να κάνεις (και πώς) όταν δεν θέλεις την εξίσωση ΑΕΙ με "παραμάγαζα", η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε πιέζει να το κάνεις, και εσύ πρέπει να αντιταχθείς νόμιμα και αποτελεσματικά (να θυμήσω τι έκανε ο Άρης Σ. για το θέμα αυτό και ποιον υποστήριξε, την παραμονή των εκλογών, "με χίλια"; Τα "παραμάγαζα"!);
αυτό ακριβώς είναι το θέμα!Από τότε που πήγαινα ακόμα λύκειο θυμάμαι να γίνεται ντόρος για το συγκεκριμένο θέμα και ρωτώ: Γιατί η πολιτική ηγεσία κόπτεται τόσο πολύ για τα δικαιώματα των ιεκ/κολλεγίων/κλπ και όχι για μας?Γιατί δεν προσπαθεί να επενδύσει πάνω στα ιδρύματα που έχουν (ακαδημαικά τουλάχιστον) ένα κάπως ανεβασμένο επιπέδο?Το ξέρετε καλύτερα από μένα φαντάζομαι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συγκεντρώνει φοιτητές και από τις γύρω χώρες της βαλκανικής κάνοντας τα πανεπιστήμια της πιο ανταγωνιστικά και να εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα..Αντίθετα βλέπουμε μια διαρκή-αν όχι εσκεμμένη κατά των δημοσίων πανεπιστημίων-πολιτική αδιαφορίας.Και προφανώς δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.Οι ίδιοι είναι που υποτιμώντας θρασύτατα την ελληνική δημόσια εκπαίδευση στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.γιατί να κόπτονται για το πανεπιστήμιο?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Mar 09, 2010 12:32 am

Δεν διαφωνώ με τον Pascal, όμως το βλέπω και από την άλλη πλευρά: Ότι δηλαδή "χύμα κώδικα κλπ κλπ" γράφει μία μεγάλη μερίδα αποφοίτων ΑΕΙ...

Γνωρίζω χομπίστες που διαθέτουν απείρως ευρύτερο τεχνικό (πολλές φορές και θεωρητικό) υπόβαθρο από αποφοίτους ΑΕΙ.

Παράλληλα, το γεγονός ότι κάποιος δεν μπόρεσε να εισαχθεί σε ΑΕΙ δεν τον καθιστά αυτομάτως "χειρότερο" από έναν που τα κατάφερε, πόσω μάλλον εάν η μετέπειτα προσπάθειά του είναι πολλαπλάσια.

Οπότε, η μόνη λογική λύση είναι να αξιολογείς το άτομο αυτό καθ' εαυτό και όχι να βασίζεσαι σε τυπικά χαρτιά και προσόντα. Άλλωστε, από τη στιγμή που ο Χ εργαζόμενος κάνει αποτελεσματικά και αποδοτικά την Ψ δουλειά, η επιχείρηση τον θεωρεί κατάλληλο ανεξαρτήτως πτυχίων. Αντί να ψάχνουμε αντιπάλους και ανταγωνιστές, καλό θα ήταν να βελτιώνουμε διαρκώς τις δικές μας δεξιότητες ώστε να είμαστε by default ανταγωνιστικοί.

Τώρα, σχετικά με το τι είδους μαγαζιά και παραμάγαζα εμπλέκονται, δεν έχω πλήρη άποψη (και ούτε νομίζω να έχει κανείς).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Mar 09, 2010 1:05 am

μα ισοβίτης αυτό είναι το ιδανικό και το σωστό..απο την άλλη υπάρχει βέβαια και η εξής λογική:
"χμμ γιατί να πάω ασοεε ή εκπα που θα μου βγει η πίστη να τα βγάλω?ας πάω στο αντίστοιχο ιεκ και όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει να περάσω και την επιτροπή.."
ποιά από τις 2 νοοτροπίες είναι η επικρατέστερη στην σημερινή κοινωνία?εγώ αντιθέτως προτείνω να εφαρμοστεί το μέτρο με σίγουρα διαφανείς διαδικασίες.το πως θα υλοποιηθεί αυτό είναι άλλο θέμα.Πάντως επίτρεψε να σου πω ότι σαν καχύποπτος που είμαι μόνο το άκουσμα της λέξης επιτροπή μου δημιουργεί κακές σκέψεις.Φυσικά και υπάρχουν παιδιά με γνώσεις (έχω τέτοιους γνωστούς) το θέμα είναι αν θα αναγνωρίζονται ή θα τρώνε πόρτα και την θέση τους θα παίρνουν οι ανίκανοι(αλλά με μέσο)?
εγώ πάντως είμαι από τώρα αρνητικά προκατειλημένος.μακάρι να έχω άδικο...
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Mar 09, 2010 2:22 am

λαμβάνοντας υπόψιν τον αριθμό των σκουπιδο-διδακτορικών που βγαίνουν κάθε χρόνο, και το μέσο non-genius επίπεδο των διδακτόρων ανα τους τομείς, προτείνω στους 5 πρώτους κάθε τμήματος να δίδεται τιμητικό διδακτορικό. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν ψαχτεί πολύ περισσότερο από τον μέσο διδάκτορα!
:smt017
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Mar 09, 2010 10:42 am

ja_the_invincible wrote: "χμμ γιατί να πάω ασοεε ή εκπα που θα μου βγει η πίστη να τα βγάλω?ας πάω στο αντίστοιχο ιεκ και όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει να περάσω και την επιτροπή.."
ποιά από τις 2 νοοτροπίες είναι η επικρατέστερη στην σημερινή κοινωνία?
Ενώ το attitude όσων πέρασα στην ΑΣΟΕΕ είναι "ας γίνω όσο καλύτερος γίνεται" (http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=89&t=6422). Ποιος σου είπε ότι για να βγάλεις την ΑΣΟΕΕ πρέπει να σου βγει η πίστη? Προσωπικά γύρω στους 20-30 φοιτητές κάθε φουρνιάς βλέπω να δουλεύουν τρελλά τα τελευταία 9 χρόνια που έχω σχέσεις με την ΑΣΟΕΕ.
The Punisher wrote:λαμβάνοντας υπόψιν τον αριθμό των σκουπιδο-διδακτορικών που βγαίνουν κάθε χρόνο, και το μέσο non-genius επίπεδο των διδακτόρων ανα τους τομείς, προτείνω στους 5 πρώτους κάθε τμήματος να δίδεται τιμητικό διδακτορικό. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν ψαχτεί πολύ περισσότερο από τον μέσο διδάκτορα!
Ξέρεις ότι με πληγώνεις... αλλά έχεις δίκιο...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”